star chick-chat.org star Женски работи star Домашен уют star Вашите кулинарни гафове
Страници: 1 2 3 4 [Всички]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вашите кулинарни гафове  (Прочетена 37329 пъти)
Smiley
Newbie
*
Публикации: 6094


Усмивка


« -: Февруари 10, 2008, 16:35:14 »

Можете ли да готвите? Колко често го правите? Споделете вашия личен опит - къде сте грешали и какви буламачи сте правили, къде сте добавяли нещо от себе си и се е получавало много вкусно.
А ако имате някоя вкусна лична рецепта дайте да опитаме и ние Cheesygrin

Ето само няколко от многото сайтове с рецепти из нета Smile Дано си харесате нещо
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_FRONT
http://www.mandja.com/
http://www.gotvetesmen.com/
http://bgkulinar.net/id-2111/recepti.html
http://www.bonapeti.tv/recipes.php
http://vkusnotiiki.net/
« Последна редакция: Март 13, 2008, 22:50:46 от Mina_21 » Активен

belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160



« Отговор #1 -: Февруари 10, 2008, 17:28:56 »

Аз да си споделя гафовете.
Значи, веднъж готвя грах и викам на мъжа ми "Купи домати". Обаче той се прибра късно и ми донесе концентриран доматен сос. Получи се кисела доматена супа и до сега не спира да ме бъзика  Very mad
Като става въпрос за мъжа ми...Деня в който се забихме бяхме на гости на 1 момче и бяхме адски гладни. Единственото, което имаше в хладилника беше хляб и кайма. Направих принцеси, без яйца, без лук и подправки, и въобще не съм забелязала, че фурната грее отдолу. Та се получиха принцеси като камък, сурови отгоре...Няма да забравя как с домакина играха на карти и моя каза "Не се опитвай да ме мамиш, че ще ти счупя главата с принцесите"  Lol Та, мъж ми си мислел, че съм супер зле в кухнята, докато не му сготвих леща.
Последният ми гаф: правя пълнени чушки, ама съм объркала червения пипер с лютия червен пипер. И си блъскам с шепи, понеже не го пестя. Получиха се адски вкусни пълнени чушки, които бяха толкова люти, че не ставаха за ядене.
Веднъж съм готвила лозови сърми и така като си мисля never again. Цвъцках ги и ги овивах 3 часа и накрая се получи 1 каша от листа и разварен ориз с кайма.
Първите няколко пъти, в които готвих пълнени чушки, ги заливах догоре с вода (а то трябвало 1 пръст). Естествено, оризът излизаше от чушките и ставаше на каша.
Веднъж реших да правя миш-маш с домати (щото едно време в общежитието бях известна с него), на поне 5 човека. Понеше на доматите трябва да се сложи 1 лъжица захар (за да не стане кисело), аз отварям захарницата и директно я кльопвам без да искам вътре. Стана като мармалад и репутацията ми на спец по миш-маш отиде на кино.
Активен

3axap
Newbie
*
Публикации: 134


По-сладка от шоколад!


WWW
« Отговор #2 -: Февруари 10, 2008, 17:44:07 »

 Cheesygrin и това май е моята тема...
Уж се води, че готвя много добре, но все имам с какви кулинарни провали да се похваля  Big grin

Обикновено като има рецепта с нещо, което да се пече на водна баня, през цялото време си напомням, и накрая пак го слагам директно във фурната  Wink
В 99% от случаите забравям да слагам сол на варящи се неща (не бобови, беладона е обяснила в другата тема защо).
Оризите са ми най-зле май. Правя ли ги за семейството вкъщи само, винаги стават добре. Обаче появи ли се външен човек, пред когото почват да ме хвалят как хубаво готвя ииииии нищо Smile Разварен, недоварен, безсолен, солен, винаги слава гаден  Lol Не знам защо се получава тая комбинация... Confused
Активен

на лов за захар... Smile

http://picasaweb.google.bg/3axxxap
Xpucu
Administrator
Newbie
*
Публикации: 4012



« Отговор #3 -: Февруари 10, 2008, 18:58:21 »

Най-големият ми гаф е как забравих да сложа в една баница сода и познайте дали беше бухнала и мекичка Cry
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #4 -: Февруари 10, 2008, 19:44:30 »

Аз по принцип правя невероятно картофено пюре и винаги си намачквам картофите с едно такова с дупки  Cheesygrin . Та веднъж реших да направя на мъжо, но той нямаше подобно пособие и ми даде един пасатор. Познайте дали пюрето стана на лепило!  Lol Направо се точеше като разтопен кашкавал...
Картофите се мачкат само на ръка!!!!!
Активен

    
Vivi
Newbie
*
Публикации: 3563


Mikä ei tapa, se vahvistaa. Tartu hetkeen.


« Отговор #5 -: Февруари 10, 2008, 20:02:01 »

Аз се опитах да си сваря 2 яйца в микровълновата....
Активен

Nakom
Newbie
*
Публикации: 2528



« Отговор #6 -: Февруари 10, 2008, 20:18:12 »

Веднъж с един прител решихме да печем целувки.ТОй знаел как.
СЛед като смесихме от всичко което намерихме в кухненския шкаф ( в това число и сода, черен пипер, индийско орехче и бакпулувер), аверчето забърка някакво подобие на крем,от което изкара 9 подобни на умрели медузи целувки.Аз изядох една и реших че не мога повече, а той си ги глътна всичките и твърдеше че са небивало вкусни.Аз цяла вечер не можах да спя и драйфах, а той на другия ден дойде на училище, влезе в тоалетната преди първия час, и излезе когато си тръгвахме- само за да дотича до тях.
Това е различно от оня път когато със същия индивид правихме палачинки, и подпалихме апартамента му.
Друг път ще ви разправя как подпалих моя с пържени картофи, И как правих пита която строши масата.
Активен
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13212


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #7 -: Февруари 10, 2008, 20:35:19 »

Първата ми проява в кухнята беше преди 8-9 години. Бях сама вкъщи и не бях сигурна как се включва печката. Та забърках един небивало вкусен кекс, ама стана на подметка, точно защото не знаех на колко градуса да цъкна Lol
 Най-хубавото беше, че брата си хапна доволно. И все още ме кара да му готве от "онази подметка"  Lol
Преди време се бях навила да готвя сама пиле с ориз. Такова жертвоприношение се получи, че все още имам зловещ белег на левия показалец. Така се клъцнах, докато режех гадния лук, че ми се отщя да го досготвя  Razz
Веднъж с мъж ми си готвехме палачинки. Падна голямо бъркане, разбиване, добавяне на какво ли не. накрая се получиха едни бухтоподобни мехурчета, абе невъзможно е да се опишат. Факт е, че все още отнасям критики, когато тръгна да му готвя нещо.
Иначе много добре се представям, докато готвя на виличката. Ама то е рпедимно салати и разни кебапчета Lol
Активен


belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160



« Отговор #8 -: Февруари 10, 2008, 21:00:23 »

първия час, и излезе когато си тръгвахме- само за да дотича до тях.
Това е различно от оня път когато със същия индивид правихме палачинки, и подпалихме апартамента му.
Друг път ще ви разправя как подпалих моя с пържени картофи, И как правих пита която строши масата.
ДА, това ми напомня как на 3 пъти активирах алармата за пожар в общежитието. Алармите бяха свръх-чувствителни. НА 2 пъти беше докато оставя олиото да се сгорещи в тигана, а майка му ме вика на телефона да пита как се грижа за нейното момченце. ! път се напих и огладнях и единственото, което намерих във фризера беше замразена риба. Сложих я да се размрази за 3 мин. в микрото, но тя си остана замразена, а пушекът беше достоен за атомна бомба...
Да спомена, при всяка фалшива тревога за пожар общежитието плащаше по 1000 евро, до колкото помня...А ако хватат виновника, той плаща... А аз така се прикривах, че ни лук яла, ни лук мирисала...
Сигурно другите колеги от общежитието бяха активирали алармата 100 пъти, ама аз съм си виновна за тези 3 пъти. И ако ме бяха хванали, и до сега щях да си вися там, и да изплащам 3000- евро  Cry
« Последна редакция: Февруари 10, 2008, 21:02:35 от belladonna™ » Активен

katerina
Newbie
*
Публикации: 7177



« Отговор #9 -: Февруари 10, 2008, 22:28:09 »

Владея следните кухненски умения:
1.Паниран кашкавал,сирене и т.н.-много як ми стана,според мен цаката е в царевичното брашно-става хрупкав и задържа много по-малко мазно.Като цяло панирам добре,само с царевично.
2.Чушки бюрек-пак чуднички ми станаха,от сефте,както и кашкавалецът.
3.Манджа,състояща се от пиле,гъби,лук и топено сирене,метнати в тигана
4.Задушавам грах
5.Пържени картофи
6.Варени яйца
7.Веднъж правих един кекс,ама не си спомням вече рецептичката.С ябълки е,много як.
8.Палачинки,даже мога да мятам,обаче преди всеки път трябва някой да ми припомня сместа  Cheesygrin Колко съм жалка.И една много успешна палачинкова торта мога-състои се от пластове палачинки с разни неща между тях и отгоре пльоснат кашкавал разтечен  Cheesygrin
9.Пица-много сложно  Lol
10.режа и измислям салати,мажа филии.

демек не мога почти нищо,ама нещата дето съм ги правила са се получили добре от сефте Cheesygrin

Като цяло амбициите ми в краткосрочен план са да се науча да правя като ориза на тати,и на мама също де,че просто става виртуозен и да правя супи,че аз с тва се храня.
Активен
Xpucu
Administrator
Newbie
*
Публикации: 4012



« Отговор #10 -: Февруари 10, 2008, 23:30:19 »

Като цяло амбициите ми в краткосрочен план са да се науча да правя като ориза на тати,и на мама също де,че просто става виртуозен и да правя супи,че аз с тва се храня.
Ау сега ще ти кажа най-простичката рецепта за супичка, редовно зимата като се прибера измръзнала я правя за стопляне Smile

Вземаш един замразен микс зеленчуци (супена смес или какъвто ти хареса като съставки) от фризера в магазина. Без да го размразяваш го сипваш в тенджера с олио. Задушаваш зеленчуците с кубче бульон и малко сол (не винаги бульончето е достатъчно за осоляване). После наливаш вода и добавяш фиде. Оставяш да поври мъничко. Няма как да не познаеш кога е готова супичката. Аз накрая си я застройвам с предварително разбити в чашка яйце, половин кофичка кисело мляко и малко прясно мляко.
Активен

JustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #11 -: Февруари 11, 2008, 02:10:59 »

Като цяло амбициите ми в краткосрочен план са да се науча да правя като ориза на тати,и на мама също де,че просто става виртуозен и да правя супи,че аз с тва се храня.
Ау сега ще ти кажа най-простичката рецепта за супичка, редовно зимата като се прибера измръзнала я правя за стопляне Smile

Вземаш един замразен микс зеленчуци (супена смес или какъвто ти хареса като съставки) от фризера в магазина. Без да го размразяваш го сипваш в тенджера с олио. Задушаваш зеленчуците с кубче бульон и малко сол (не винаги бульончето е достатъчно за осоляване). После наливаш вода и добавяш фиде. Оставяш да поври мъничко. Няма как да не познаеш кога е готова супичката. Аз накрая си я застройвам с предварително разбити в чашка яйце, половин кофичка кисело мляко и малко прясно мляко.

Хрис, и аз ям абсолютно същото зимата като се прибера от някъде и трябва да измайсторя нещо набързо.....и с малко сиренце...става бомба!  Cheesygrin
Активен


Cookies
Newbie
*
Публикации: 2675


Просто бисквитка...


WWW
« Отговор #12 -: Февруари 11, 2008, 11:09:26 »

Два са ми големите кулинарните гафове Cheesygrin, ама като казвам големи имам предвид грандиозни Lol Lol

Гаф № 1 е отпреди 7-8 години, правих ромова торта. Беше си провал отвсякъде, сега като се замисля може и да не е само от мен, ами и от нещо в рецептата. Получи се нещо средно между голяма ореховка и меденка с крем.  Razz Но за да досъсипя нещата сложих доста по-голямо количество есенция от нужното. Не знаех колко трябва, мама не беше наоколо и за по-сигурно сложих около 6-7 лъжици Lol Lol След това целия апартамент миришеше на ром цяла седмица. Баща ми изключително се изкефи в крайна сметка на тортата, щото само той я яде Lol Lol Lol

Гаф № 2 са домашни прасковки. Пак от същия период, правих ги с баща ми, но не очаквахме, че се раздуват толкова, докато се пекат. Резултатът бе праскови с големина като реалната, спокойно можеше да се нахраниш с 1-2 Lol Lol Lol

Иначе докато се науча да правя ориза като хората, клко недосготвен сме изяли и изхвърлили Lol Lol

П.С.: Дайте да пишем в едната тема за гафове и неща, които не са ни се получили, а в другата за успешните рецепти, които стават вкусни Smile
Активен

Салсеро
Newbie
*
Публикации: 7205


Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)


« Отговор #13 -: Февруари 11, 2008, 14:28:45 »

1.Паниран кашкавал,сирене и т.н.-много як ми стана,според мен цаката е в царевичното брашно-става хрупкав и задържа много по-малко мазно.Като цяло панирам добре,само с царевично.

Научи се да правиш паста Патафри(бира, белтък, олио и май имаше още нещо) и панирай с нея. Става много по-добре от обикновена панировка. Smile
Активен

ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160



« Отговор #14 -: Февруари 11, 2008, 14:33:18 »

Аз я знам- бира, цяло яйце и брашно.
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #15 -: Февруари 11, 2008, 14:41:57 »

Аз имам само един, ама всичките ми приятели го разнасят наляво надясно.
Винаги за Св. Валентин правя картички за приятелите си, но преди 2 години ме домързя, а и реших да поразнообразя. По принцип се събираме винаги всички заедно, та реших да направя курабийки валентинки. Аз имам една много простичка и вкусна рецепта за меденки, но незнайно защо реших да експериментирам с нови курабийки, пак подобни, но джинджифилени. Та, направих си тестото, точих, рязах формички сърца, а на всяко сърце в горния десен ъгъл пробивам със сламка дупка и после като се изпекат, през нея врързам червена панделка. Супер красиви станаха. Пробвам - пфф тоя джинджифил много странен вкус има, бе. Давам на майка ми да пробва и тя такава тъънко ми намеква, че съм поизпуснала содата и затова леко нагарчат, ама до довечера като поизветреели, нямало да си личи толкова.

И отивам аз на срещата, те се събрали целия отбор юнаци и само, докато видят красивата кошничка с хубави курабийки и се втурват един през друг да грабят. Отхапват една хапка - ммм, браво, отхапват втора, преглъщат и все едно някой ги е стиснал за гърлото и правят едни физиономии. Пробваха първите петима и другите като видяха реакциите даже и не посмяха да пробват. И досега ме бъзикат за тия курабийки и всяка година ми казват - Абе ти много хубави картички правиш, я и тази година пак тях да правиш, с курабийките май не те бива много.
Ама тая година пак съм решила да се пробвам  Cheesygrin Cheesygrin
Активен

Салсеро
Newbie
*
Публикации: 7205


Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)


« Отговор #16 -: Февруари 11, 2008, 15:18:06 »

 Lol


Докато бях на рейс ми се прияде мляко с ориз и писах на баща ми да ми прати рецепта. Следвах рецептата изрично, но го оставих да ври прекалено много и стана много сладко. И съвсем малко загоряло, колкото да му придаде леко карамелен привкус. Smile И един път бях забравил две яйца за около час на газовия котлон. Имаше желтък навсякъде.  Lol
Активен

ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175



« Отговор #17 -: Февруари 11, 2008, 18:35:56 »

не се сещам аз за мой гаф някакъв интересен или голям - най ужасяващото , което ми се е случвало в кухнята беше  , когато ми се наложи да готвя заек , а милото не беше разфасофано . Рев и давай с ножа - рязах по дълго , отколкото го готвех , а го сложих на 1 за 8/9 часа . После така и не успях да го хапна , но за сметка на това дъъъълго го сънувах :(
Мога да изложа обаче Фро . Тя е най уникалната готвачка , която съм виждала  Lol Щяхме да готвим нещо набързо - лук , пиле , гъби в соев сос . Та казах ся ти ще бъркаш лука , щот смятам да изпуша една и да пийна работната си чаша , която е пълна - тя каза , че няма проблем . Та оставих я със сгорещено олио и лука в тигана на терасата , край печката и си сядам на масата , паля и след 2 минути тя след мен - сяда и пали . Почваме да гледаме неразбиращо , а тя ни заявява - пуша една и аз и ще го бъркам пак .... Викам по вероятно е да разбъркаш въглени след това . После прави френски тостери на тифлонов тиган , но имаше много счупени неща , та оттогава е отписана от помагачките за манджите  Lol
Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
aleto
Newbie
*
Публикации: 7113


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #18 -: Февруари 11, 2008, 19:04:17 »

Аз кой знае колко не готвя.Правя си салатени буламачи,иначе мога да се отсрамя с туй-онуй.

Единия ми гаф е,че съм варила яйца в пластмасова купичка,но това като много малка.

Другия ми е веднъж правих "Негърче",ама както съм го мачкала,беше на дъното като стъпка.Според брат ми беше "Негърска стъпка".

Правила съм супа с макарони,ама много дива беше,яко гъстота и манджорски вкус.
Активен
Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #19 -: Февруари 11, 2008, 19:16:11 »

На мъжо майка му прави най-невероятното руло на света - с какаов блат и бял сметанов крем. Рецептата е супер проста и аз един ден с огромен ентусиазъм започнах да го правя. Да, ама горкото руло си няма брашно в рецептата и явно има някаква върховна тънкост за получаване на правилната консистенция, която аз за съжаление не успях да улуча. Та резултатът беше разпльокана какаова каша върху едно парче паус от чертежите ми, което все пак прилежно се опитах да завия. След което то изтече от едната страна и поля кучето... А то пък после цял ден ми грухтя недоволно - явно и на вкус не го бях докарала...  Rolling Eyes

Иначе със сурово месо всякакви преживявания съм имала. Най-големият ми ужас е да пипам месо, а дори още по-голям - да усещам миризмата. Буквално получавам спазми, когато се занимавам със сурова мръвка. Та на няколко пъти съм спринтирала до тоалетната и все се заричам, че повече месо няма да пипна... докато мъжо не освирепее....
Активен

    
FroZen
Newbie
*
Публикации: 2627



« Отговор #20 -: Февруари 11, 2008, 19:32:37 »

та оттогава е отписана от помагачките за манджите  Lol

Ей зло беее  Lol Lol Lol
Един ден като стана върло добра готвачка ще ми се молиш и ще искаш ти помощ, ама нъцки!  Razz
Активен

Who needs the Sun, when the Rain's so full of life
Smiley
Newbie
*
Публикации: 6094


Усмивка


« Отговор #21 -: Февруари 11, 2008, 19:33:28 »

Аз много много не припарвам до печката. По принцип съм готвила боб, миш-маш, пържила съм всякакви неща, варя/пържа яйца и макарони правя Tongue

Но си спомням веднъж, като бях малка, майка вареше макарони. И ми вика:"Отивам до магазина, ти само бъркай отвреме навреме да не залепне само" И аз като го разбърках Lol Те макарони станаха на каша и се наложи да ги хвърлим Cheesygrin
« Последна редакция: Февруари 11, 2008, 19:42:07 от Smiley » Активен

FroZen
Newbie
*
Публикации: 2627



« Отговор #22 -: Февруари 11, 2008, 19:35:28 »

Смайли бре, изпълнителна си поне  Lol Бъркало, бъркало..
Активен

Who needs the Sun, when the Rain's so full of life
TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175



« Отговор #23 -: Февруари 11, 2008, 19:43:31 »

Смайли бре, изпълнителна си поне  Lol Бъркало, бъркало..
ти тръгна да защитаваш хората от другия край на печката Smile
да не казвам как ме гости последния път ...  добре , че има хора , които да те хранят ... но сестра ми е по зле - ако това те кара да се чувстваш домакиня поне малко Smile
за сестра ми - прави първата си супа в живота наскоро , умряла от глад и разправя слагах различни неща , за да стане питателна и вкусна . Резултатът - картофите бяха сурови , оризът преварен , фидето изгоряло ( позапържила го тя ) , за други неща не се сетих да сложа ... Друг неин случай - прави си препечени филии на обяд и забравя няколко  в печката . Вечерта аз правя манджа , загрявам фурната , отварям да пъхна тава и лумва огън на скаричката -2 черни обекта в пламъци  ... Тогава се позиплаших и се чудех как да погася тоз неин фал Smile
Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
lioness
Newbie
*
Публикации: 8329



« Отговор #24 -: Февруари 11, 2008, 20:56:49 »

Моите изпълнения са доста стари, но качествени  Cheesygrin
Като бяхме малки със съседката всеки ден бъркахме разни манджи и на вечеря винаги се събираха двете семейства или в нас или в тях на вечеря.
Веднъж правихме супа, и по рецепта пишеше чаша ориз. Но ние нали бяхме взели голяма тенджера, и сложихме 3-4 чаши. После, понеже за две семейства се готви, сложихме още толкова и доляхме вода до ръба. Седнахме да гледаме сериала. По едно време се чуват звуци от кухнята и ние се усетихме, че манджата се готви. Оризът беше сериозно запълнил тенджерата, целият котлон и земята бяха в бульон. Замазахме положението де, на вечеря имаше ориз с картофки и грах.
Друг път пък правихме торта с плодове от компот. Нареждаха се плодове в тенджера, отгоре разбити продукти. След опичане се обръща. Всичко вървеше по план до момента на обръщане, когато се светнахме, че не сме сложили олио в тавата. Стъргахме, трупахме в чинията, и накрая да не стане зян материала купихме една сметана и омазахме цялата буца тесто и изгорели плодове.
Със същата тази девойка веднъж на една семейна почивка решихме да си правим капучино. Нашите бяха в селото за провизии и бяха оставили едно прасенце в гигантска тенджера да къкри на котлона. И сега котлона зает- как да си стоплим вода? Решихме да местим тенджерата, но тя до ръба пълна и започна да подлива. Чухме колите и приятелката ми пусна нейният край на тенджерата да види дали нашите се връщат Surprised. При което целият под става в мазна течност, ръцете ми също. Нашите слизат от колите, и ние започваме да замазваме положенито- но няма салфетки, няма кърпи, а мазнотията е голяма! Взех едно каре с народни шевици от бюфета и набързо позамазах, след това го хакнахме под леглото и готово. Да не забележат, че е по-малко съдържанието на тенджерата доляхме водата от чайника за капучиното.
С една друг дружка пък веднъж ще правим меденки. И по рецепта пише- брашно, колкото поеме. И аз в стремежа си да ги направя колкото може по-хубави, натрясках 7-8 чаши брашно(при нормално поемане максимум 3 чаши). То тестото вече едва едва се меси, разпилява се, но някак си го "опекох". Станаха малки тухлички, но от инат си ги изядохме  Lol
Активен




Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Catherine
Newbie
*
Публикации: 7664


Heart follower


« Отговор #25 -: Февруари 11, 2008, 23:22:22 »

Ами по принцип не мога да кажа, че съм кулинарен факир, обаче бързо напредвам, а и съм много упорита, така че се уча бързо.  Cheesygrin Страх ме е само да пържа някои неща, защото ми е треперливо едно такова да не ме напръска горещата мазнина. Просто имам лоши спомени и единия ми гаф беше точно такъв. Преди няколко години взех да си пържа яйца, ама какво стана не знам, тиганът ли е бил мокър, мога само да гадая. Та като пуснах яйцето, изведнъж се разхвърча гореща мазнина навсякъде, цяло чудо е, че не ме напръска, бълбукаше на едни гигантски мехури, които се пукаха така, че опръскаха шкафа над печката. беше все едно някой е хвърлил пиратка в тигана.  Lol Мойта първосигнална реакция беше да избягам в другата стая, постоях една минута обикаляйки и гризейки си ноктите с въпроса "Какво да правя сега?"  Lol При което най-мъдрото, което измислих, беше да си нахлупя губера от табуретката на главата (да не ми пръсне на лицето) и да отида да изключа котлона (имаме газова печка).  Rolling Eyes Та пристъпих дегизирана като агент на разузнаването (с губера на главата  Lol Lol Lol) и някак успях да изключа печката без да пострадам. Но от тогава имам уплах и всеки път като включвам да пържа нещо, проверявам тигана по няколко пъти дали е сух и пак ме е страх.  Lol
Активен

peace&violence
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 1871



« Отговор #26 -: Февруари 11, 2008, 23:34:59 »

Catherine,само да ти кажа че най-вероятно прекалено много е стояла мазнината и се е нагорещила много и затова така е станало. Душичка  Cheesygrin
Активен

Turning can'ts into cans and dreams into plans.

paiachka
Newbie
*
Публикации: 2671


The awesomest, most best lookingest, greatest!


« Отговор #27 -: Февруари 11, 2008, 23:41:26 »

И аз не владея много видове манджи и готвено, но добре се справям с лещата, пълнени чушки и зеленчукова супа.
За гафове - нямам много, но това ще да е поради несвъртането ми в кухнята.
По-прясно, което се сещам е последния опит за кекс. Всичко точно, желанието на 6, продуктите до грам и какво стана накрая, по дяволите... Попече се, набъбна наистина сексапилно  Lol и аз по едно време като реших, че се е изпекъл и край.. Е да, ама последния пласт преди коричката си остана леко мекичък, та ми се получи глетавник.. Ама си го изядохме де, не беше чак толкова фрапиращо.
Активен





 
Децата не са даденост и е привилегия да ги имаш!
Anna T.
Newbie
*
Публикации: 4392


Влюбена в живота


« Отговор #28 -: Февруари 12, 2008, 14:09:12 »

********
« Последна редакция: Февруари 27, 2008, 15:14:46 от Anna T. » Активен



veselo_momi4e
Newbie
*
Публикации: 1582



« Отговор #29 -: Февруари 15, 2008, 13:57:48 »

Аз откакто живея на семейни начала ми се наложи да се справям в кухнята. Въпроса е как се справям Smile. По мое мнение зле, приятеля ми за някои неща също не е много очарован Smile. Както и да е де, готя всичко , но не става супер вкусно , както на мама примерно. Имала съм много гафове - пекла съм картофи без грам мазнина, слагала съм тенджера мокра върху котолон, след което слагам олио и знаете какво става Lol. По принцип гледам да замазвам положението, за да не се разбере ама в случая с олиото така се размириса на пожар,че....Бях правила веднъж огретен ама по молба на мои приятели намачках картофите. То си става под формата на мусака, както изглежда. Аз като го сервирах не го разрязах на парчета,както се прави с мусаката, а джаста праста го сложих по чиниите все едно като пюре. Имаше ужасен вид. Имам още мнооого да се уча.
Активен

TiNki
Newbie
*
Публикации: 2015



« Отговор #30 -: Февруари 18, 2008, 19:23:24 »

Аз не мога да готвя.Мога да правя само прости неща-пържени картофи,яйца,палачинки,кексове и...така.Откакто съм на квартира се наложи да се науча да готвя супи,манджи...та да не се яде само суха храна  Lol
Резултатите от това  са...загорели тенджери,безсолни манджи,пресечени супи,подпалени дървени лъжичи и най-големия резултат след готвенето е ГОЛЯМОТО ЧИСТЕНЕ  Lol Lol Lol Unsure
Активен

Перфектната Подготовка Предотвратява Провала на Представлението!
alin
Newbie
*
Публикации: 6623



« Отговор #31 -: Февруари 21, 2008, 09:08:41 »

Аз дори не опитвам и прости неща да правя. Най-вече, защото мразя след това как всичко ми мирише на готвено Razz. Обаче преди 2-3 седмици направих баница с готови кори. Стана супер, но странно, че майка ми като я прави запълва цялата тава, а моята стоеше по-малка, а и нещо не беше изпечена като хората, но бях много доволна. В общи линии готвенето не ми е стихия Blink и не го харесвам.
Активен
Bambina
Newbie
*
Публикации: 12993



« Отговор #32 -: Февруари 21, 2008, 13:51:37 »

Аз имам някакъв странен талант - реално нямам особен опит, готвя ала прима виста (и често обърквам продуктите), но ми се получават нещата страшно добре, накрая  Confused Проявявам някакво творчество и слагам съставки, които си ги измислям на момента Rolling Eyes Най-добре ми се получава готвенето на месо Smile Но определено не ми е страст и нямам особено желание да готвя; та се случва сравнително рядко.
Активен
PPP
Newbie
*
Публикации: 2681



« Отговор #33 -: Март 01, 2008, 00:10:06 »

В момента не се сещам за мой кулинарен гаф, по простата причина, че не ми се случва често да готвя. Но ще споделя един гаф на брат ми, който по-принцип много обича домашно приготвените кексове (всъщност с тях сме израстнали, мама често ни ги приготвяше), та един ден реши да се пробва да си направи сам... явно наблюдавал мама какво прави, и тъй... прави струва, ама накрая се получи оформено като кекс, но с цвят зелен  Lol нещо- което естествено не ставаше за ядене... и се спукахме от смях  Lol Lol Lol.
Активен
SwEeT
Newbie
*
Публикации: 419



« Отговор #34 -: Март 05, 2008, 16:43:16 »

Аз пък един път правех спагети и като махах тенджерата от печката и  ги носех към мифката,не знам как ама толко ми запари,че исипах  спагетите на земята  Red face Lol и после мазах филлйки хаха в това най ме бива като чели.

Активен

!!! Истината боли,но това не означава,че лъжата лекува !!!!
mariiche_17
Newbie
*
Публикации: 279


Ju$† uN!qU€ -_-_- $€n$a†!°n <<< $o $w€€t


« Отговор #35 -: Март 07, 2008, 20:18:01 »

Аз не мога да готвя мисля че и не искам да се науча засега не ми се е налагало но ...сестра ми подпали апартамента на брат ми цялата кухня не ставаше за нищо искала да си прави някаква манджа(незнам и аз каква че тя толкова хубаво готви че  Crazy по добре да си седя гладна) наща умница и там оставила я на котлона ама една приятелка и се обадила да пият кафенце и хоп хоп брат ми се прибира какво да види всичко в пушак и кухнята гори добре че се е прибрал на време защото е било въпрос на минути да се подпали всичко ако не и на секунди  Rolling Eyes
Активен

TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175



« Отговор #36 -: Март 10, 2008, 11:10:42 »

Сестричката ми избухна с още един гаф . Всъщност тя има по един всеки път , като е  в кухнята . Искаше да прави от готовите кремчета на Йоткер . И си мислите - е то няма какво да се сбърка . Фатална грешка . Тъкмо сваляше кремът от печката и се сети , че е забравила да сложи захар . Викам давай сега бързо , докато е топъл , за да може да се разтвори . И като почна да сипе , ама сипе щедро - само дето обърка захарта със солта . Крем не ядохме , но тя се научи , че има и такива съвсем готови , които нямат нужда от захар - сега от тях купува .  Cheesygrin

Може би тази тема трябва да се премести в домашния уют ?! Smile
« Последна редакция: Март 10, 2008, 11:12:23 от TinkerBell » Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
SwEeT
Newbie
*
Публикации: 419



« Отговор #37 -: Март 11, 2008, 15:52:19 »

Баща ми днеска реши да се изявява в кухнята  Lol
Тръгне да прави нещо и пита майка ми ``така ли``
Направи една мляко с ориз хахаха
И другото майка ми като го вида какво прави си хвана тенджери,тигани и прочеи го изгони в другата стая и тя си зготви.
Сигурно щяхме да ядеме въглени хаха
Важното е че поне се опита хаха
беше страшна гледка  Lol
Активен

!!! Истината боли,но това не означава,че лъжата лекува !!!!
Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7773


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #38 -: Март 12, 2008, 01:43:07 »

Благодаря ви, момичета, за темата и колоритните случки, няма такова кискане просто Smile

Иначе много обичам да готвя. Освен това бебчо е изключително добро и мило прасенце и винаги си изяжда всичко (освен един случай и при мен с кисел грах, но не съм повтаряла оттогава), като не пропуска да ме похвали - то няма и как де, аз като го загледам с овчеподобен поглед и не започвам да ям докаго не си получа целувката и благодарностите Smile. С него като се запознахме аз бях на купон у тях и нещо се вихрех, защото при вида на няколко мацки, които упорито правят сандвичи и си вярват, че десетина момчета ще се нахранят с по един два сандвича, самоотвержено се метнах да готвя. В такива случаи има една салата с кус кус - много е вървежна за купони, засищаща, не изисква време и усилие кой знае какво и струва около 5 лева за количество тип едно малко легенче за пране. И другото, което готвих, беше зелев буламач - поне 4 вида зеле бях задушила. Аз по принчип съм си зелев маниак, но тогава нямаше някой, дето да го опита и да не го хареса това. Та може да се каже че така си ни и започнаха отношенията, в кухнята... А после на първата ни среща, когато го бях поканила на вечеря, готвер яйца с праз и още нещо, забравила съм какво. Обаче понеже незнайно как зверски се бях притеснила, бях потресаващо бърза в ръцете. Толкова ми беше притеснено че ей сега ще ми умре момчето от глад, че с едната ръка чупех яйца в тигана, а с другата бърках.... А той милият през цялото време си мислел, как такова чудо и по телевизията не е виждал и сигурно много искам да си изяде нещото и да си ходи, щом толкова бързам...
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13212


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #39 -: Май 09, 2008, 18:17:56 »

Кулинарен инвалид  Lol
Днес, понеже съм много по-добре, реших, че е време да сготвя нещо. На милото му се ядяха пълнени чушки с ориз и каймица, та си викам супер, това го мога. Правя си сместа, пълня си чушките, и слагам в тенджерата. Не знам колко е популярно при вас, но мама слага на дъното на тенджерата една чинийка, върху чушките също. И така, всичко 6. След 10-15 мин усещам миризка на изгоряло, ама не от чушките. Отивам в кухнята, а миризмата още по-силна. Смъкнах чушките, всичко ври и кипи, а ориза суров. И аз не знам защо, но ми хрумна, че трябва да извадя чушките. И какво да видя. Чинията се е вакуумирала на дъното и не мога да я махна  Lol Shocked Наложи ми се да сменям тенджерите. Е, сложих си ги пак да врат, ама съм пред дилема. Дали да счупя чинията или...и аз не знам как да я откача от тенджерата  Lol Rolling Eyes Очаквам помощ от публиката, че след малко се прибира милото и пак ще чуя "окуражителни" думички  Surprised
 
Активен


bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #40 -: Май 09, 2008, 18:25:17 »

Явно навсякъде пълнени чушки се правят по различен начин Smile Аз ги правя във фурна, но по-сочни.
Активен

Smiley
Newbie
*
Публикации: 6094


Усмивка


« Отговор #41 -: Май 09, 2008, 18:27:36 »

И ние правим във фурна. Сармите, като варим, слагаме отгоре метална чинийка.
Пупи, не знам как ще се справиш с положението. Опитай пак да нагрееш Rolling Eyes Дали ще стане?
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13212


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #42 -: Май 09, 2008, 18:31:14 »

Ох, ние я махнахме. Съквартиранта си дойде и с много напъни успя да я извади. Обаче явно е успяло да попадне нещо в междинната част и това нещо е загоряло. Дъното е черно,а търкане не помага. Ще си купувам тенджера май  Lol
Активен


alin
Newbie
*
Публикации: 6623



« Отговор #43 -: Май 10, 2008, 09:10:07 »

Ох, мила Пупи, много ме разсмиват постовете ти напоследък, ама нищо де, някой ден ще станеш домакиня Cheesygrin Kiss
Активен
ghoul
Newbie
*
Публикации: 2173


I forgot, but will not forgive never


« Отговор #44 -: Май 10, 2008, 10:40:29 »

А моите гафове са редовни Lol Lol Или нещо ще остане сурово или прегорено. Но помня един момент преди доста години...яденето стана страхотно, но аз бях с сцепен до средата нокът и една доста сериозно изгорена ръка. От тогава се майтапя че като вляза в кухнята трябва да разписвам документ за безоопасност на труда Lol Lol Lol
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13212


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #45 -: Май 10, 2008, 11:18:42 »

Алинче, все пак не съм се отделяла от мама. А лошото беше, че и не се въртях край нея в кухнята. Всичко разучавам в движение или по телефона.  Lol
Ама пък чушките ми станаха убиецЪ  Cheesygrin Всичко се изяде  Clap
Активен


alin
Newbie
*
Публикации: 6623



« Отговор #46 -: Май 10, 2008, 11:31:48 »

Ама то и аз съм така, инвалид до безумие Big grin
Снощи се замислих как се прави мусаката, в смисъл как се нарежда - рек картофче, ред кайма ли или сипваш всичко и бъъъъркаш докато стане каша Blink
Активен
peace&violence
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 1871



« Отговор #47 -: Май 10, 2008, 11:39:42 »

Ама то и аз съм така, инвалид до безумие Big grin
Снощи се замислих как се прави мусаката, в смисъл как се нарежда - рек картофче, ред кайма ли или сипваш всичко и бъъъъркаш докато стане каша Blink
Ъ? Картофите се режат на купчета и се смесват с каймата. Smile
Активен

Turning can'ts into cans and dreams into plans.

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13212


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #48 -: Май 10, 2008, 11:41:03 »

Ама моля те, не го прави на каша  Lol
Ех, върна жеста с разсмиването  Lol
Активен


alin
Newbie
*
Публикации: 6623



« Отговор #49 -: Май 10, 2008, 12:07:43 »

Е радвам се, че го върнах. Cheesygrin
Ама то има неща, които са ми далеч от съзнанието и това си е. Но все някога ще се усъвършенстваме, няма къде да ходим
Активен
Салсеро
Newbie
*
Публикации: 7205


Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)


« Отговор #50 -: Май 10, 2008, 12:11:55 »

Ъ? Картофите се режат на купчета и се смесват с каймата. Smile

Кубчета.  Lol
Пък и тънкото на мусаката е в полива, не в пълнежа.
Активен

ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
alin
Newbie
*
Публикации: 6623



« Отговор #51 -: Май 10, 2008, 12:17:18 »

Аз не я харесвам със поливка, т.е. заливка Razz
Активен
Салсеро
Newbie
*
Публикации: 7205


Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)


« Отговор #52 -: Май 10, 2008, 12:39:31 »

Не слагаш ли такова нещо?  Surprised
Активен

ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
alin
Newbie
*
Публикации: 6623



« Отговор #53 -: Май 10, 2008, 12:47:39 »

Аз нищо не слагам, майката не слага Cheesygrin
Активен
Салсеро
Newbie
*
Публикации: 7205


Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)


« Отговор #54 -: Май 10, 2008, 14:06:34 »

Ъм... Мусака без полив... Не знам как е на вкус, но на вид сигурно мяза на веднъж ядено.  Lol
Активен

ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
utopia
Newbie
*
Публикации: 16509


A believer


« Отговор #55 -: Май 10, 2008, 14:11:09 »

Ъм... Мусака без полив... Не знам как е на вкус, но на вид сигурно мяза на веднъж ядено.  Lol
Откъде я измисли тая дума?
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Салсеро
Newbie
*
Публикации: 7205


Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)


« Отговор #56 -: Май 10, 2008, 15:07:32 »

Коя от всичките?
Активен

ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
Lady
Newbie
*
Публикации: 2191



« Отговор #57 -: Май 10, 2008, 15:08:46 »

аз откакто живея с мъжО ми се наложи и да готвя  Cheesygrin
в началото бях супер зле,всичко правих за първи път.Голям смях бях!
Сега съм малко по-добре,нещата ми стават и са вкусни Cheesygrin

Алинче мусака не е трудно ще ти кажа как става,там каймата е сложното да не стане на пърцали

Последният ми хитов гаф бях еклери  Cheesygrin
стана ми и крема и тестото.Изпекох ги,бяха вкусни.......смешното беше,че приличаха на кроасани   Tongue
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 16509


A believer


« Отговор #58 -: Май 10, 2008, 15:11:47 »

Коя от всичките?

полив
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Салсеро
Newbie
*
Публикации: 7205


Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)


« Отговор #59 -: Май 10, 2008, 16:18:49 »

Не съм я измислил аз, чул съм я.
Активен

ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
Cookies
Newbie
*
Публикации: 2675


Просто бисквитка...


WWW
« Отговор #60 -: Май 11, 2008, 01:31:41 »

Думата е заливка Cool
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15127



« Отговор #61 -: Май 11, 2008, 10:03:14 »

И на мен най-страшното нещо в съвсместното съжителство ми беше готвенето, но се оказа, че се справям, а напоследък дори и ми е приятно да готвя. А сестра ми е ужасно сладка, защото ми идва на гости като се надява да сме сготвили нещо и снощи даже ми каза, че не е вярвала, че някой ще готви по-вкусно от мама Red face. Засега единствения ми по-сериозен гаф е с пълнените чушки, които реших все пак да пълня с недосварен ориз, с идеята да се свари при печенето и като ги извадих хрупкаше. И после сигурно още три вечери съм ги доопичала все по малко, докато най-накрая станаха, но бяха невероятни.
Активен

FroZen
Newbie
*
Публикации: 2627



« Отговор #62 -: Май 11, 2008, 13:40:23 »

Преди да отида на гости на кака винаги си поръчвам какво да ми сготви и тя специално се старае с любими мои неща  Cheesygrin Съответно винаги е безобразно вкусно и се спуквам да я хваля, и тя се разтапя от кеф (стимул все така да ме глези като дойда).
Каките много задобрявате в готвенето като живеете на друго място  Smile
Активен

Who needs the Sun, when the Rain's so full of life
Салсеро
Newbie
*
Публикации: 7205


Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)


« Отговор #63 -: Май 11, 2008, 14:13:48 »

Ама пък малките деца винаги сме по-най!  Cheesygrin
Активен

ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
FroZen
Newbie
*
Публикации: 2627



« Отговор #64 -: Май 11, 2008, 14:15:20 »

Абсолютно!  Cheesygrin
Активен

Who needs the Sun, when the Rain's so full of life
belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160



« Отговор #65 -: Май 11, 2008, 14:17:12 »

Имаше някакво изследване, според което повечето велики личности са били по-малките деца, и обяснението било конкуренцията м/у лапетата и как по-голямото е винаги по-лигавено, по-голяма слабост, повече пускано с приятели и т.н.
Активен

FroZen
Newbie
*
Публикации: 2627



« Отговор #66 -: Май 11, 2008, 14:21:01 »

За гениите съм съгласна  Razz
Ама наблюденията са ми, че по- малките са по- глезени и лигавени. Обяснявам си го с това, че родителите с първо дете са свръхамбицирани да не сгафят и да не го олабят с възпитанието, и го държат строго под контрол. С второто вече са по- уверени и не се шашкат толкова, съответно повече го глезят
Активен

Who needs the Sun, when the Rain's so full of life
JustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #67 -: Май 11, 2008, 14:22:39 »

и как по-голямото е винаги по-лигавено, по-голяма слабост, повече пускано с приятели и т.н.
искам само да кажа че това се отнася за по-малкото, а не за по-голямото.....
Активен


Pupi
Newbie
*
Публикации: 13212


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #68 -: Май 11, 2008, 14:24:22 »

Въпрос на възпитание. Баткото ми е по-глезения, той все още е при родителите ми. Аз от 20 годишна ритах да се изнасям  Smile
Активен


belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160



« Отговор #69 -: Май 11, 2008, 14:26:11 »

И при мен батко ми е по-лигавения, сигурно щто е първо дете и момче. Само до 5-6 годишна съм се чувствала по-глезената, после обратното.
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13212


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #70 -: Май 11, 2008, 14:28:04 »

Аз само да вметна, отивам да готвя, дано няма ексцесии този път  Lol
Активен


FroZen
Newbie
*
Публикации: 2627



« Отговор #71 -: Май 11, 2008, 14:33:47 »

Тва щото сте разнополови  Smile Там нещата може да са другояче
Ама при сестра-сестра, брат-брат, по-малкият е по-разглезен.

Пупи, да не те чакаме да се разпишеш тук след малко,а?  Razz
Активен

Who needs the Sun, when the Rain's so full of life
JustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #72 -: Май 11, 2008, 14:34:47 »

Аз съм по-голямата и смея да твърдя че брат ми е бая по-разглезен от мен  Cheesygrin
Активен


Салсеро
Newbie
*
Публикации: 7205


Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)


« Отговор #73 -: Май 11, 2008, 14:36:52 »

Лятото на кораба правих мляко с ориз. Хем по-малко захар сложих отколкото в рецептата, и пак стана много сладко. Може би защото много го оставих да ври. Сигурно от това и леко загоря, но пък имаше много готин аромат на карамел.  Lol
И един път, вкъщи, забравих едни яйца на газовия котлон. Като отидох след час, час и половина, вода вече нямаше, а яйцата се бяха пръснали.  Lol
Активен

ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
katerina
Newbie
*
Публикации: 7177



« Отговор #74 -: Май 11, 2008, 17:45:50 »

И при нас по-дребния ми брат е по-разлигавен.Тоест,аз не съм хич,а той е доста.
аахха,Салс,и брат ми като започна да живее сам оставил някви яйца и ги забравил,и като се върнал,се били пръснали,да-по стените и цялата кухня. Lol
Активен
Cookies
Newbie
*
Публикации: 2675


Просто бисквитка...


WWW
« Отговор #75 -: Май 11, 2008, 19:04:17 »

Тва щото сте разнополови  Smile Там нещата може да са другояче
Ама при сестра-сестра, брат-брат, по-малкият е по-разглезен.

Абсолютно е така. На систъра всичко й позволяват, почти за нищо не й се карат, пък и да й се скарат тя си кара по нейната Lol

Цитат
И на мен най-страшното нещо в съвсместното съжителство ми беше готвенето, но се оказа, че се справям, а напоследък дори и ми е приятно да готвя.

И при мен така Lol Lol Единствено по ме беше страх от пералнята Rolling Eyes
Активен

Салсеро
Newbie
*
Публикации: 7205


Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)


« Отговор #76 -: Май 11, 2008, 21:34:29 »

В новата, голяма, лъскава къща ще готвиш ти.  Lol
Този случай е доста стар. Вече съм изключително прилежен. Като си готвя нещо(дори и салата да е) всички си прибирам и си почиствам после работното място.  Cheesygrin
Активен

ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
mavina
Newbie
*
Публикации: 88


срамежливка


« Отговор #77 -: Юни 29, 2008, 18:59:00 »

и аз имам един,два гафа в кухнята.За първи път като правех крем-супа от гъби ама купешка.Стана само вода LolЕй,така отиде в боклука.И втория гаф беше ,като бяхме на квартира нямах фурна ами само микровълнова.Обърках един кекс и го сложих да се пече.Познайте какво стана като изстина кекса.Стана корав като камък Shocked
Активен

mavina
prosto-az_f
Newbie
*
Публикации: 50



« Отговор #78 -: Юли 17, 2008, 22:25:11 »

оох оня ден като готвих боб почти цялата вода извря и стана като манджа Lol е, оправих положението като долях вода и по малко от всички продукти..та си стана в крайна сметка боб чорба Big grin Cheesygrin
Активен
veselo_momi4e
Newbie
*
Публикации: 1582



« Отговор #79 -: Юли 18, 2008, 16:02:42 »

оох оня ден като готвих боб почти цялата вода извря и стана като манджа Lol е, оправих положението като долях вода и по малко от всички продукти..та си стана в крайна сметка боб чорба Big grin Cheesygrin
Ами нормално, той боба много поема съответно , за да набъбне. И аз в началото само доливах вода, въпреки,че правя винаги яхния, не чорба. Сега горе долу съм хванала цаката на съотношението количество-боб, за да се получи яхния и , за да не ми се налага да доливам.
П.С. Между другото се хващам ,че напоследък почти всичко ми се получава, което доказва, че с практиката идва и успеха. Рядко вече правя някоя тотална глупост, която да ми провали ястието.
Активен

belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160



« Отговор #80 -: Юли 18, 2008, 16:12:22 »

За панировката вместо кутията с брашно, изсипах половината кутия с кафе в яйцата и бирата  Lol
Активен

Magito
Newbie
*
Публикации: 3



« Отговор #81 -: Септември 28, 2010, 10:19:03 »

Хайде да се разпиша и аз  Big grin

Преди време реших да изненадам майката на приятеля ми като я отменя в приготвянето на вечерята. Женичката беше купила продукти за гювечета и само трябваше да се приготвят. Единственото различно, което видях в хладилника бяха едни малки и тънки чушлета (за първи път виждах такива). Попитах мъжа дали ги е приготвила и тях за гювечетата, а той ми даде категоричен отговор "Оо, даа, разбира се, тя винаги слага от тия чушки.". Зачудих се аз, понеже не бях забелязала такова нещо, ама викам щом човека е рекъл така да бъде. И започнах аз да си ги приготвям и за да не си каже майка му, че съм стисната сложих във всяко гювече по 4 - 5 чушлета, че и ги накъсах.. Няма да ви казвам какъв беше резултата  Lol На вечеря се чудехме дали сълзите са от смях или от безбожно лютата вечеря Cheesygrin Cheesygrin

Един друг гаф беше когато развалих машинката за фрапе.. Реших аз да правя кекс, ама ми трябват белтъци на сняг. Иии понеже нямаше миксер, реших да ги разбия с машинката за фрапе.. Доста месеци след това си отнасях бъзици от мъжа.  Lol

Сещам се и за един друг случай, когато буквално подпалих остъклената тераса, ама то това си беше доста отдавна (бях 3-ти клас). Сложила съм аз олио на котлона - ще пържа картофи, ама съм го захлупила с един капак. И след половин час се сещам аз да видя какво става с него - отварям капака, едни пламъци, едно чудо и аз умницата реших да потуша огъня с вода  Lol Такава "гъба" от пламъци се получи, че чак последните 3 прозореца се счупиха  Lol Lol (като се замисля, май това ми е най-грандиозното "творение" в кухнята)
Активен
Bambina
Newbie
*
Публикации: 12993



« Отговор #82 -: Септември 28, 2010, 17:01:56 »

Значи, тoва, на мен да си ми снаха, ще те отпиша, да знаеш Lol
Активен
Magito
Newbie
*
Публикации: 3



« Отговор #83 -: Септември 30, 2010, 09:08:54 »

Ако не друго поне успях да я разсмея женичката, след целия натоварен ден в офиса  Razz
Активен
Korneliq
Newbie
*
Публикации: 8773



« Отговор #84 -: Октомври 01, 2010, 13:25:28 »

Готина темичка, аз в тоя раздел нен влизам и не я бях забелязала  Cheesygrin

Значи, аз доста късно започнах с опитите да готвя, в ученическите си години правех само пържени яйца и от полуготовите супи  Lol Но, като тръгнахме с мъж ми и аз реших вече, че трябва да покажа каква съм домакиня и на вилата да сготвя нещо. И понеже знам, че най-полезно е супа, имахме кайма и реших да правя супа. Само дето освен кайма, не взех нищо друго  Lol И стана една прелестнба супа- мътна вода с кръгли, безвкусни парчета кайма вътре  Lol май имаше и малко фиде, но не оправи нещата. На всичкото отгоре бях направила една огромна тендвера, и мъж ми, дали за да не се хвърля храна, дали за да не ме обиди, но я яде тая супа цяла седмица  Lol аз само като я опитах първия ден и отказах да я ям.
Оттогава- винаги чета рецепти, после пак експериментирам, но поне имам едно наум какво е удачно да се сложи. Вече като живеем сами имам много поле за действие и съм готвила поне 20тина манджи, повечето от които са добри. Но мъж редовно ме бъзика и ми напомня ОНАЗИ супа, каза, че никога няма да я забрави  Lol И до ден днешен, като сготвя супа, ме гледа доста подозрително  Cheesygrin
Активен



Fantasmagora
Newbie
*
Публикации: 5



« Отговор #85 -: Декември 21, 2010, 23:02:03 »

Първият път,когато правих кекс вместо половин чашка олио,сложих чаша и половина...получи се една мазна подметка  Big grin иначе редовния ми номер е да забравям да слагам сол в манджите
« Последна редакция: Декември 21, 2010, 23:05:16 от Fantasmagora » Активен

\"Никога не заблуждавам никой. Те се заблуждават сами като не си правят труда да разберат каква съм а сами си изграждат някакъв образ за мен!\" Мерлин Монро
Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7773


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #86 -: Декември 22, 2010, 05:56:28 »

Оу, това със солта и на мен ми е драма, едва наскоро се престраших и му хванах цаката.
Активен

Belladonna
Newbie
*
Публикации: 98


ludetina


« Отговор #87 -: Декември 22, 2010, 18:28:19 »

Преди години тръгвам да правя бъркани яйца със сирене и от престараване не ми се получиха. Станаха като гумени. Гаджето ги подбутваше и накрая каза, че не е гладен. А като се сблъскахме за първи път в кухнята със свеки, глей кво става, гаф след гаф, аз нали съм едно дете, расло с мама и баба и съм си разглезена. Можех да правя 5-7 манджи, колкото за различните дни от седмицата. Тя ме следеше като орлица какво правя и гледаше критично. Аз тръгвам да правя салата, а те нямат белачка. И аз изпадам в ужас как ще обеля краставицата, щот съм свикнала с белачка и почвам да се оправдавам. Тя накрая взе краставицата и я обели с нож. За лука ми направи забележка, че бил едро нарезан. После за чиниите ми направи забележка, че не съм ги подредила, както тя ги подрежда Stuart Палачинките ми залепнаха веднъж, но пък за сметка на това, после станах факир. Веднъж пилешки крилца с картофи правих, пак нещо беше станало, картофите не всички се бяха изпекли добре, понахрускваха два-три картофа  Cheesygrin Имам доста случки в кухнята, но не мога да се сетя за всичките.
Активен

lud umora nema, samo se poti Smile
Страници: 1 2 3 4 [Всички]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!