star chick-chat.org star Женски работи star Домашен уют star Вашите кулинарни гафове
Страници: [1] 2 3 4  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вашите кулинарни гафове  (Прочетена 37354 пъти)
Smiley
Newbie
*
Публикации: 6095


Усмивка


« -: Февруари 10, 2008, 16:35:14 »

Можете ли да готвите? Колко често го правите? Споделете вашия личен опит - къде сте грешали и какви буламачи сте правили, къде сте добавяли нещо от себе си и се е получавало много вкусно.
А ако имате някоя вкусна лична рецепта дайте да опитаме и ние Cheesygrin

Ето само няколко от многото сайтове с рецепти из нета Smile Дано си харесате нещо
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_FRONT
http://www.mandja.com/
http://www.gotvetesmen.com/
http://bgkulinar.net/id-2111/recepti.html
http://www.bonapeti.tv/recipes.php
http://vkusnotiiki.net/
« Последна редакция: Март 13, 2008, 22:50:46 от Mina_21 » Активен

belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160



« Отговор #1 -: Февруари 10, 2008, 17:28:56 »

Аз да си споделя гафовете.
Значи, веднъж готвя грах и викам на мъжа ми "Купи домати". Обаче той се прибра късно и ми донесе концентриран доматен сос. Получи се кисела доматена супа и до сега не спира да ме бъзика  Very mad
Като става въпрос за мъжа ми...Деня в който се забихме бяхме на гости на 1 момче и бяхме адски гладни. Единственото, което имаше в хладилника беше хляб и кайма. Направих принцеси, без яйца, без лук и подправки, и въобще не съм забелязала, че фурната грее отдолу. Та се получиха принцеси като камък, сурови отгоре...Няма да забравя как с домакина играха на карти и моя каза "Не се опитвай да ме мамиш, че ще ти счупя главата с принцесите"  Lol Та, мъж ми си мислел, че съм супер зле в кухнята, докато не му сготвих леща.
Последният ми гаф: правя пълнени чушки, ама съм объркала червения пипер с лютия червен пипер. И си блъскам с шепи, понеже не го пестя. Получиха се адски вкусни пълнени чушки, които бяха толкова люти, че не ставаха за ядене.
Веднъж съм готвила лозови сърми и така като си мисля never again. Цвъцках ги и ги овивах 3 часа и накрая се получи 1 каша от листа и разварен ориз с кайма.
Първите няколко пъти, в които готвих пълнени чушки, ги заливах догоре с вода (а то трябвало 1 пръст). Естествено, оризът излизаше от чушките и ставаше на каша.
Веднъж реших да правя миш-маш с домати (щото едно време в общежитието бях известна с него), на поне 5 човека. Понеше на доматите трябва да се сложи 1 лъжица захар (за да не стане кисело), аз отварям захарницата и директно я кльопвам без да искам вътре. Стана като мармалад и репутацията ми на спец по миш-маш отиде на кино.
Активен

3axap
Newbie
*
Публикации: 134


По-сладка от шоколад!


WWW
« Отговор #2 -: Февруари 10, 2008, 17:44:07 »

 Cheesygrin и това май е моята тема...
Уж се води, че готвя много добре, но все имам с какви кулинарни провали да се похваля  Big grin

Обикновено като има рецепта с нещо, което да се пече на водна баня, през цялото време си напомням, и накрая пак го слагам директно във фурната  Wink
В 99% от случаите забравям да слагам сол на варящи се неща (не бобови, беладона е обяснила в другата тема защо).
Оризите са ми най-зле май. Правя ли ги за семейството вкъщи само, винаги стават добре. Обаче появи ли се външен човек, пред когото почват да ме хвалят как хубаво готвя ииииии нищо Smile Разварен, недоварен, безсолен, солен, винаги слава гаден  Lol Не знам защо се получава тая комбинация... Confused
Активен

на лов за захар... Smile

http://picasaweb.google.bg/3axxxap
Xpucu
Administrator
Newbie
*
Публикации: 4012



« Отговор #3 -: Февруари 10, 2008, 18:58:21 »

Най-големият ми гаф е как забравих да сложа в една баница сода и познайте дали беше бухнала и мекичка Cry
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #4 -: Февруари 10, 2008, 19:44:30 »

Аз по принцип правя невероятно картофено пюре и винаги си намачквам картофите с едно такова с дупки  Cheesygrin . Та веднъж реших да направя на мъжо, но той нямаше подобно пособие и ми даде един пасатор. Познайте дали пюрето стана на лепило!  Lol Направо се точеше като разтопен кашкавал...
Картофите се мачкат само на ръка!!!!!
Активен

    
Vivi
Newbie
*
Публикации: 3563


Mikä ei tapa, se vahvistaa. Tartu hetkeen.


« Отговор #5 -: Февруари 10, 2008, 20:02:01 »

Аз се опитах да си сваря 2 яйца в микровълновата....
Активен

Nakom
Newbie
*
Публикации: 2528



« Отговор #6 -: Февруари 10, 2008, 20:18:12 »

Веднъж с един прител решихме да печем целувки.ТОй знаел как.
СЛед като смесихме от всичко което намерихме в кухненския шкаф ( в това число и сода, черен пипер, индийско орехче и бакпулувер), аверчето забърка някакво подобие на крем,от което изкара 9 подобни на умрели медузи целувки.Аз изядох една и реших че не мога повече, а той си ги глътна всичките и твърдеше че са небивало вкусни.Аз цяла вечер не можах да спя и драйфах, а той на другия ден дойде на училище, влезе в тоалетната преди първия час, и излезе когато си тръгвахме- само за да дотича до тях.
Това е различно от оня път когато със същия индивид правихме палачинки, и подпалихме апартамента му.
Друг път ще ви разправя как подпалих моя с пържени картофи, И как правих пита която строши масата.
Активен
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13223


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #7 -: Февруари 10, 2008, 20:35:19 »

Първата ми проява в кухнята беше преди 8-9 години. Бях сама вкъщи и не бях сигурна как се включва печката. Та забърках един небивало вкусен кекс, ама стана на подметка, точно защото не знаех на колко градуса да цъкна Lol
 Най-хубавото беше, че брата си хапна доволно. И все още ме кара да му готве от "онази подметка"  Lol
Преди време се бях навила да готвя сама пиле с ориз. Такова жертвоприношение се получи, че все още имам зловещ белег на левия показалец. Така се клъцнах, докато режех гадния лук, че ми се отщя да го досготвя  Razz
Веднъж с мъж ми си готвехме палачинки. Падна голямо бъркане, разбиване, добавяне на какво ли не. накрая се получиха едни бухтоподобни мехурчета, абе невъзможно е да се опишат. Факт е, че все още отнасям критики, когато тръгна да му готвя нещо.
Иначе много добре се представям, докато готвя на виличката. Ама то е рпедимно салати и разни кебапчета Lol
Активен


belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160



« Отговор #8 -: Февруари 10, 2008, 21:00:23 »

първия час, и излезе когато си тръгвахме- само за да дотича до тях.
Това е различно от оня път когато със същия индивид правихме палачинки, и подпалихме апартамента му.
Друг път ще ви разправя как подпалих моя с пържени картофи, И как правих пита която строши масата.
ДА, това ми напомня как на 3 пъти активирах алармата за пожар в общежитието. Алармите бяха свръх-чувствителни. НА 2 пъти беше докато оставя олиото да се сгорещи в тигана, а майка му ме вика на телефона да пита как се грижа за нейното момченце. ! път се напих и огладнях и единственото, което намерих във фризера беше замразена риба. Сложих я да се размрази за 3 мин. в микрото, но тя си остана замразена, а пушекът беше достоен за атомна бомба...
Да спомена, при всяка фалшива тревога за пожар общежитието плащаше по 1000 евро, до колкото помня...А ако хватат виновника, той плаща... А аз така се прикривах, че ни лук яла, ни лук мирисала...
Сигурно другите колеги от общежитието бяха активирали алармата 100 пъти, ама аз съм си виновна за тези 3 пъти. И ако ме бяха хванали, и до сега щях да си вися там, и да изплащам 3000- евро  Cry
« Последна редакция: Февруари 10, 2008, 21:02:35 от belladonna™ » Активен

katerina
Newbie
*
Публикации: 7177



« Отговор #9 -: Февруари 10, 2008, 22:28:09 »

Владея следните кухненски умения:
1.Паниран кашкавал,сирене и т.н.-много як ми стана,според мен цаката е в царевичното брашно-става хрупкав и задържа много по-малко мазно.Като цяло панирам добре,само с царевично.
2.Чушки бюрек-пак чуднички ми станаха,от сефте,както и кашкавалецът.
3.Манджа,състояща се от пиле,гъби,лук и топено сирене,метнати в тигана
4.Задушавам грах
5.Пържени картофи
6.Варени яйца
7.Веднъж правих един кекс,ама не си спомням вече рецептичката.С ябълки е,много як.
8.Палачинки,даже мога да мятам,обаче преди всеки път трябва някой да ми припомня сместа  Cheesygrin Колко съм жалка.И една много успешна палачинкова торта мога-състои се от пластове палачинки с разни неща между тях и отгоре пльоснат кашкавал разтечен  Cheesygrin
9.Пица-много сложно  Lol
10.режа и измислям салати,мажа филии.

демек не мога почти нищо,ама нещата дето съм ги правила са се получили добре от сефте Cheesygrin

Като цяло амбициите ми в краткосрочен план са да се науча да правя като ориза на тати,и на мама също де,че просто става виртуозен и да правя супи,че аз с тва се храня.
Активен
Xpucu
Administrator
Newbie
*
Публикации: 4012



« Отговор #10 -: Февруари 10, 2008, 23:30:19 »

Като цяло амбициите ми в краткосрочен план са да се науча да правя като ориза на тати,и на мама също де,че просто става виртуозен и да правя супи,че аз с тва се храня.
Ау сега ще ти кажа най-простичката рецепта за супичка, редовно зимата като се прибера измръзнала я правя за стопляне Smile

Вземаш един замразен микс зеленчуци (супена смес или какъвто ти хареса като съставки) от фризера в магазина. Без да го размразяваш го сипваш в тенджера с олио. Задушаваш зеленчуците с кубче бульон и малко сол (не винаги бульончето е достатъчно за осоляване). После наливаш вода и добавяш фиде. Оставяш да поври мъничко. Няма как да не познаеш кога е готова супичката. Аз накрая си я застройвам с предварително разбити в чашка яйце, половин кофичка кисело мляко и малко прясно мляко.
Активен

JustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #11 -: Февруари 11, 2008, 02:10:59 »

Като цяло амбициите ми в краткосрочен план са да се науча да правя като ориза на тати,и на мама също де,че просто става виртуозен и да правя супи,че аз с тва се храня.
Ау сега ще ти кажа най-простичката рецепта за супичка, редовно зимата като се прибера измръзнала я правя за стопляне Smile

Вземаш един замразен микс зеленчуци (супена смес или какъвто ти хареса като съставки) от фризера в магазина. Без да го размразяваш го сипваш в тенджера с олио. Задушаваш зеленчуците с кубче бульон и малко сол (не винаги бульончето е достатъчно за осоляване). После наливаш вода и добавяш фиде. Оставяш да поври мъничко. Няма как да не познаеш кога е готова супичката. Аз накрая си я застройвам с предварително разбити в чашка яйце, половин кофичка кисело мляко и малко прясно мляко.

Хрис, и аз ям абсолютно същото зимата като се прибера от някъде и трябва да измайсторя нещо набързо.....и с малко сиренце...става бомба!  Cheesygrin
Активен


Cookies
Newbie
*
Публикации: 2675


Просто бисквитка...


WWW
« Отговор #12 -: Февруари 11, 2008, 11:09:26 »

Два са ми големите кулинарните гафове Cheesygrin, ама като казвам големи имам предвид грандиозни Lol Lol

Гаф № 1 е отпреди 7-8 години, правих ромова торта. Беше си провал отвсякъде, сега като се замисля може и да не е само от мен, ами и от нещо в рецептата. Получи се нещо средно между голяма ореховка и меденка с крем.  Razz Но за да досъсипя нещата сложих доста по-голямо количество есенция от нужното. Не знаех колко трябва, мама не беше наоколо и за по-сигурно сложих около 6-7 лъжици Lol Lol След това целия апартамент миришеше на ром цяла седмица. Баща ми изключително се изкефи в крайна сметка на тортата, щото само той я яде Lol Lol Lol

Гаф № 2 са домашни прасковки. Пак от същия период, правих ги с баща ми, но не очаквахме, че се раздуват толкова, докато се пекат. Резултатът бе праскови с големина като реалната, спокойно можеше да се нахраниш с 1-2 Lol Lol Lol

Иначе докато се науча да правя ориза като хората, клко недосготвен сме изяли и изхвърлили Lol Lol

П.С.: Дайте да пишем в едната тема за гафове и неща, които не са ни се получили, а в другата за успешните рецепти, които стават вкусни Smile
Активен

Салсеро
Newbie
*
Публикации: 7205


Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)


« Отговор #13 -: Февруари 11, 2008, 14:28:45 »

1.Паниран кашкавал,сирене и т.н.-много як ми стана,според мен цаката е в царевичното брашно-става хрупкав и задържа много по-малко мазно.Като цяло панирам добре,само с царевично.

Научи се да правиш паста Патафри(бира, белтък, олио и май имаше още нещо) и панирай с нея. Става много по-добре от обикновена панировка. Smile
Активен

ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
belladonna™
Newbie
*
Публикации: 3160



« Отговор #14 -: Февруари 11, 2008, 14:33:18 »

Аз я знам- бира, цяло яйце и брашно.
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15137



« Отговор #15 -: Февруари 11, 2008, 14:41:57 »

Аз имам само един, ама всичките ми приятели го разнасят наляво надясно.
Винаги за Св. Валентин правя картички за приятелите си, но преди 2 години ме домързя, а и реших да поразнообразя. По принцип се събираме винаги всички заедно, та реших да направя курабийки валентинки. Аз имам една много простичка и вкусна рецепта за меденки, но незнайно защо реших да експериментирам с нови курабийки, пак подобни, но джинджифилени. Та, направих си тестото, точих, рязах формички сърца, а на всяко сърце в горния десен ъгъл пробивам със сламка дупка и после като се изпекат, през нея врързам червена панделка. Супер красиви станаха. Пробвам - пфф тоя джинджифил много странен вкус има, бе. Давам на майка ми да пробва и тя такава тъънко ми намеква, че съм поизпуснала содата и затова леко нагарчат, ама до довечера като поизветреели, нямало да си личи толкова.

И отивам аз на срещата, те се събрали целия отбор юнаци и само, докато видят красивата кошничка с хубави курабийки и се втурват един през друг да грабят. Отхапват една хапка - ммм, браво, отхапват втора, преглъщат и все едно някой ги е стиснал за гърлото и правят едни физиономии. Пробваха първите петима и другите като видяха реакциите даже и не посмяха да пробват. И досега ме бъзикат за тия курабийки и всяка година ми казват - Абе ти много хубави картички правиш, я и тази година пак тях да правиш, с курабийките май не те бива много.
Ама тая година пак съм решила да се пробвам  Cheesygrin Cheesygrin
Активен

Салсеро
Newbie
*
Публикации: 7205


Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)


« Отговор #16 -: Февруари 11, 2008, 15:18:06 »

 Lol


Докато бях на рейс ми се прияде мляко с ориз и писах на баща ми да ми прати рецепта. Следвах рецептата изрично, но го оставих да ври прекалено много и стана много сладко. И съвсем малко загоряло, колкото да му придаде леко карамелен привкус. Smile И един път бях забравил две яйца за около час на газовия котлон. Имаше желтък навсякъде.  Lol
Активен

ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175



« Отговор #17 -: Февруари 11, 2008, 18:35:56 »

не се сещам аз за мой гаф някакъв интересен или голям - най ужасяващото , което ми се е случвало в кухнята беше  , когато ми се наложи да готвя заек , а милото не беше разфасофано . Рев и давай с ножа - рязах по дълго , отколкото го готвех , а го сложих на 1 за 8/9 часа . После така и не успях да го хапна , но за сметка на това дъъъълго го сънувах :(
Мога да изложа обаче Фро . Тя е най уникалната готвачка , която съм виждала  Lol Щяхме да готвим нещо набързо - лук , пиле , гъби в соев сос . Та казах ся ти ще бъркаш лука , щот смятам да изпуша една и да пийна работната си чаша , която е пълна - тя каза , че няма проблем . Та оставих я със сгорещено олио и лука в тигана на терасата , край печката и си сядам на масата , паля и след 2 минути тя след мен - сяда и пали . Почваме да гледаме неразбиращо , а тя ни заявява - пуша една и аз и ще го бъркам пак .... Викам по вероятно е да разбъркаш въглени след това . После прави френски тостери на тифлонов тиган , но имаше много счупени неща , та оттогава е отписана от помагачките за манджите  Lol
Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
aleto
Newbie
*
Публикации: 7113


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #18 -: Февруари 11, 2008, 19:04:17 »

Аз кой знае колко не готвя.Правя си салатени буламачи,иначе мога да се отсрамя с туй-онуй.

Единия ми гаф е,че съм варила яйца в пластмасова купичка,но това като много малка.

Другия ми е веднъж правих "Негърче",ама както съм го мачкала,беше на дъното като стъпка.Според брат ми беше "Негърска стъпка".

Правила съм супа с макарони,ама много дива беше,яко гъстота и манджорски вкус.
Активен
Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #19 -: Февруари 11, 2008, 19:16:11 »

На мъжо майка му прави най-невероятното руло на света - с какаов блат и бял сметанов крем. Рецептата е супер проста и аз един ден с огромен ентусиазъм започнах да го правя. Да, ама горкото руло си няма брашно в рецептата и явно има някаква върховна тънкост за получаване на правилната консистенция, която аз за съжаление не успях да улуча. Та резултатът беше разпльокана какаова каша върху едно парче паус от чертежите ми, което все пак прилежно се опитах да завия. След което то изтече от едната страна и поля кучето... А то пък после цял ден ми грухтя недоволно - явно и на вкус не го бях докарала...  Rolling Eyes

Иначе със сурово месо всякакви преживявания съм имала. Най-големият ми ужас е да пипам месо, а дори още по-голям - да усещам миризмата. Буквално получавам спазми, когато се занимавам със сурова мръвка. Та на няколко пъти съм спринтирала до тоалетната и все се заричам, че повече месо няма да пипна... докато мъжо не освирепее....
Активен

    
FroZen
Newbie
*
Публикации: 2627



« Отговор #20 -: Февруари 11, 2008, 19:32:37 »

та оттогава е отписана от помагачките за манджите  Lol

Ей зло беее  Lol Lol Lol
Един ден като стана върло добра готвачка ще ми се молиш и ще искаш ти помощ, ама нъцки!  Razz
Активен

Who needs the Sun, when the Rain's so full of life
Smiley
Newbie
*
Публикации: 6095


Усмивка


« Отговор #21 -: Февруари 11, 2008, 19:33:28 »

Аз много много не припарвам до печката. По принцип съм готвила боб, миш-маш, пържила съм всякакви неща, варя/пържа яйца и макарони правя Tongue

Но си спомням веднъж, като бях малка, майка вареше макарони. И ми вика:"Отивам до магазина, ти само бъркай отвреме навреме да не залепне само" И аз като го разбърках Lol Те макарони станаха на каша и се наложи да ги хвърлим Cheesygrin
« Последна редакция: Февруари 11, 2008, 19:42:07 от Smiley » Активен

FroZen
Newbie
*
Публикации: 2627



« Отговор #22 -: Февруари 11, 2008, 19:35:28 »

Смайли бре, изпълнителна си поне  Lol Бъркало, бъркало..
Активен

Who needs the Sun, when the Rain's so full of life
TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175



« Отговор #23 -: Февруари 11, 2008, 19:43:31 »

Смайли бре, изпълнителна си поне  Lol Бъркало, бъркало..
ти тръгна да защитаваш хората от другия край на печката Smile
да не казвам как ме гости последния път ...  добре , че има хора , които да те хранят ... но сестра ми е по зле - ако това те кара да се чувстваш домакиня поне малко Smile
за сестра ми - прави първата си супа в живота наскоро , умряла от глад и разправя слагах различни неща , за да стане питателна и вкусна . Резултатът - картофите бяха сурови , оризът преварен , фидето изгоряло ( позапържила го тя ) , за други неща не се сетих да сложа ... Друг неин случай - прави си препечени филии на обяд и забравя няколко  в печката . Вечерта аз правя манджа , загрявам фурната , отварям да пъхна тава и лумва огън на скаричката -2 черни обекта в пламъци  ... Тогава се позиплаших и се чудех как да погася тоз неин фал Smile
Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
lioness
Newbie
*
Публикации: 8329



« Отговор #24 -: Февруари 11, 2008, 20:56:49 »

Моите изпълнения са доста стари, но качествени  Cheesygrin
Като бяхме малки със съседката всеки ден бъркахме разни манджи и на вечеря винаги се събираха двете семейства или в нас или в тях на вечеря.
Веднъж правихме супа, и по рецепта пишеше чаша ориз. Но ние нали бяхме взели голяма тенджера, и сложихме 3-4 чаши. После, понеже за две семейства се готви, сложихме още толкова и доляхме вода до ръба. Седнахме да гледаме сериала. По едно време се чуват звуци от кухнята и ние се усетихме, че манджата се готви. Оризът беше сериозно запълнил тенджерата, целият котлон и земята бяха в бульон. Замазахме положението де, на вечеря имаше ориз с картофки и грах.
Друг път пък правихме торта с плодове от компот. Нареждаха се плодове в тенджера, отгоре разбити продукти. След опичане се обръща. Всичко вървеше по план до момента на обръщане, когато се светнахме, че не сме сложили олио в тавата. Стъргахме, трупахме в чинията, и накрая да не стане зян материала купихме една сметана и омазахме цялата буца тесто и изгорели плодове.
Със същата тази девойка веднъж на една семейна почивка решихме да си правим капучино. Нашите бяха в селото за провизии и бяха оставили едно прасенце в гигантска тенджера да къкри на котлона. И сега котлона зает- как да си стоплим вода? Решихме да местим тенджерата, но тя до ръба пълна и започна да подлива. Чухме колите и приятелката ми пусна нейният край на тенджерата да види дали нашите се връщат Surprised. При което целият под става в мазна течност, ръцете ми също. Нашите слизат от колите, и ние започваме да замазваме положенито- но няма салфетки, няма кърпи, а мазнотията е голяма! Взех едно каре с народни шевици от бюфета и набързо позамазах, след това го хакнахме под леглото и готово. Да не забележат, че е по-малко съдържанието на тенджерата доляхме водата от чайника за капучиното.
С една друг дружка пък веднъж ще правим меденки. И по рецепта пише- брашно, колкото поеме. И аз в стремежа си да ги направя колкото може по-хубави, натрясках 7-8 чаши брашно(при нормално поемане максимум 3 чаши). То тестото вече едва едва се меси, разпилява се, но някак си го "опекох". Станаха малки тухлички, но от инат си ги изядохме  Lol
Активен




Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Страници: [1] 2 3 4  Всички   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!