ani
Newbie

Публикации: 32
|
 |
« -: Януари 25, 2008, 17:53:23 » |
|
Здравейте. Знам , че тази тема сигурно вече ви е омръзнала , но аз моля за съвет. Имали някой от вас който напълно да се е излекувал. Аз се мъча вече от 1 година и няма никакъв резултат. През 1 месец ми се появява и само се тъпча с антибиотици. Изчетох всички теми , но никой не споменава че се е излекувал и по точно с какво. Отчаях се вече и от лекарите , които предписват едни и същи хапчета. Моля ако някой знае нещо или някой добър лекар да ми отговори. 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Tess
Newbie

Публикации: 1382
Just wanting the total happiness...........
|
 |
« Отговор #1 -: Януари 25, 2008, 17:56:49 » |
|
За съжаление аз също не съм се излекувала напълно, при мен е хроничен :(
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ani
Newbie

|
 |
« Отговор #2 -: Януари 25, 2008, 18:00:18 » |
|
На мен днес също ми казаха , че може да е станал хроничен. И какво следва , все така ще се появява ли?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
alivera
Newbie

Публикации: 3932
Streets of my life
|
 |
« Отговор #3 -: Януари 25, 2008, 18:07:22 » |
|
Аз сега се лекувам...и в понеделник ще ходя на лекар да видя дали съм се излекувала..., но аз се съмнявам, че ми е станал хроничен. (моля се да не е )
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ani
Newbie

|
 |
« Отговор #4 -: Януари 25, 2008, 18:18:32 » |
|
А с какво се лекуваш?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
alivera
Newbie

Streets of my life
|
 |
« Отговор #5 -: Януари 25, 2008, 18:19:45 » |
|
Ами лекарката ми предписа nolicin...само това и много течности.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Smiley
Newbie

Публикации: 6362
Усмивка
|
 |
« Отговор #6 -: Януари 25, 2008, 18:26:18 » |
|
не пишете така имена на лекарства. Иначе и аз съм се лекувала от цистит. Беше ми за първи път, надявам се и последен. Сега нямам никакви проблеми. Но пък моето беше комбинирано и с песъчинки в бъбреците. Излекувах се с антибиотик и хомеопатично някакво хапче
|
|
|
Активен
|
|
|
|
alivera
Newbie

Streets of my life
|
 |
« Отговор #7 -: Януари 25, 2008, 18:28:45 » |
|
не пишете така имена на лекарства.
Защо? Аз....незнам 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Vivi
Newbie

Публикации: 3564
Mikä ei tapa, se vahvistaa. Tartu hetkeen.
|
 |
« Отговор #8 -: Януари 25, 2008, 18:29:56 » |
|
Защото това е най-лесният начин човекът, на когото ги пишеш, да се подложи на самолечение и да си ги купи, без да е отишъл на лекар.А няма гаранция, че лекарството, което е помогнало на теб, няма да се окаже много вредно за другия човек.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
alivera
Newbie

Streets of my life
|
 |
« Отговор #9 -: Януари 25, 2008, 18:30:40 » |
|
олеее сори. Въобще не се замилих за това. Дано никой да не прави тази глупост.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
cristall
Newbie

Публикации: 2440
|
 |
« Отговор #10 -: Януари 25, 2008, 20:30:50 » |
|
Ами трябва да разбереш първо какъв е цистита ти.Антибиотика помага,ако имаш бактерии в урината.Ако нямаш трябва да се открие първо причината.При мен беше прекалено малко вода...Аз пиех вода само като си миех зъбите сутрин...Сега пия по литър,литър и половина(повече не мога) и съм добре.Имах го цистита 2 години...лежах по болници,оказа се,че идва от песъчинки в бъбреците и така.Оправиха ме в частна болница и сега просто пия много вода и от септември до сега нямам проблем.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
alivera
Newbie

Streets of my life
|
 |
« Отговор #11 -: Януари 25, 2008, 20:42:56 » |
|
Въпрос- ще окаже ли някакво влияние на резултатите, това че съм в цикъл, ако дам урина за изследване и какво?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Vivi
Newbie

Публикации: 3564
Mikä ei tapa, se vahvistaa. Tartu hetkeen.
|
 |
« Отговор #12 -: Януари 25, 2008, 20:47:50 » |
|
Оказва най-вероятно.Мисля, че имаше разни еритроцити и левкоцити, които си променят стойностите, когато си в цикъл.Моля, някой да ме поправи ако говоря глупости.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
cristall
Newbie

|
 |
« Отговор #13 -: Януари 25, 2008, 21:22:16 » |
|
Ооо,мен хиляди пъти са ме предупреждавали да са минали поне 3 чисти дни след цикъла...оказва голямо влияние на урината.Няма да е чиста.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
sexy
Newbie

Публикации: 7156
trapped in this world, lonely and fading
|
 |
« Отговор #14 -: Януари 26, 2008, 21:25:11 » |
|
Хигиената при секс трябва да е на много високо ниво. Никакво пипане с неизмити ръце. След самия секс- веднага отиваш да пишкаш + хубаво измиване.
Много вода. Тя винаги помага. Дори и при бактерии. Все пак така ги изхвърляш по- бързо.
Лично на мен ми помага хомеопатията, но трябва постоянство и търпение.
|
|
|
Активен
|
It's amazing how much somebody can break your heart and still you love them with every broken piece of it. 
|
|
|
juliet
Newbie

Публикации: 1741
|
 |
« Отговор #15 -: Януари 26, 2008, 23:52:46 » |
|
Циститът много често няма нищо общо със секса и причините може да са съвсем други. Моя близка правеше цистит много често, почти всеки месец. След безумно много антибиотици и ходене по мъките най-накрая попадна на уролог, който откри проблема. Оказа се, че има стеснение на пикочните канали, от което се получават постоянни възпаления. Проблемът се разрешава с кратка операция и (по-кофти частта) стоене вкъщи с катетър няколко дни след това. Гадно, но ефективно. Самият доктор беше казал, че това е проблем, който много момиченца имат по рождение и ако се хване още в ранна детска възраст се оправя лесно, но ако не е установен прави подобни проблеми. Така че това, което мога да препоръчам, е наистина един по-обстоен преглед от специалист.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
sexy
Newbie

|
 |
« Отговор #16 -: Януари 27, 2008, 00:48:11 » |
|
Ok, полезна информация, но според моите наблюдения масово е свързан със секса и особено, ако са намесени бактерии...
|
|
|
Активен
|
It's amazing how much somebody can break your heart and still you love them with every broken piece of it. 
|
|
|
Bambina
Moderator
Newbie

Публикации: 12993
|
 |
« Отговор #17 -: Януари 27, 2008, 10:20:30 » |
|
Следния начин за лечение наистина работи - балнеология в Хисаря, по 3 литра вода на ден от точно определен извор;диагностициране и след това всеки ден специални процедури - луга, парафин, разни тоци, горещи вани с лековитата вода и/или мн др. ; в момента продължавам да си пия някакви хомеопатии и се насилвам да пия повече вода; Има хубава база с процедури и в Поморие.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
cristall
Newbie

|
 |
« Отговор #18 -: Януари 27, 2008, 10:49:01 » |
|
juliet,на мен докторите ми обясниха,че точно тези изменения по рождение на пикочните канали е много рядко.Просто момичето като си намери добър лекар ще разбере какво става.Правят се изследвания и се разглежда всяка възможна причина и така. И Секси е права,често се среща като причина от секс(когато става въпрос за бактерии).Но когато урината е чиста(както беше в моя случай) трябжа да се търси друга причина.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
juliet
Newbie

|
 |
« Отговор #19 -: Януари 27, 2008, 12:35:34 » |
|
Sxy, cristall естествено, че не отричам секса като най-масовата първопричина за цистита. В случая на момичето, което е пуснало темата обаче, ми звучи като да е нещо друго след като толкова често се появява. А и го казвам, че много често може да не е това причинителя, защото когато се случи на 14-15 годишни момичета, те не смеят да кажат нищо и да направят нищо просто, за да не се разбере, че са полово активни, което за мен е голяма глупост. А за това колко често се среща тази деформция на пикочните канали, ами разно доктори, разни мнения. Просто като бяхме при него и той самият за деня имаше доста момиченца пациентки точно с този проблем и затова стана въпрос колко често е срещано. Ненужно дълъг пост се получи  Просто исках да кажа, че за цистит се ходи на специалист уролог, за да се намери първопричината, а не просто да се лекуват последствията.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ani
Newbie

|
 |
« Отговор #20 -: Януари 27, 2008, 13:27:34 » |
|
Aми какво става ако се окаже че причината е генекологична и всичко идва от секса? Трябва да спра със секса ли?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
juliet
Newbie

|
 |
« Отговор #21 -: Януари 27, 2008, 13:45:04 » |
|
Едва ли  просто се консултирай с различни специалисти и съм сигурна, че ще успеят да ти поставят диагноза и да разрешиш проблема. Стискаме ти палци, а ти не се шашкай и не чакай ами действай, за да се излекуваш по-бързо.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
belladonna™
Newbie

Публикации: 3160
|
 |
« Отговор #22 -: Януари 27, 2008, 13:56:06 » |
|
Трябва партньорът ти да отиде на уролог, да му вземат секрет, да го изследват за бактерии и да ги лекува. Не трябва да даваш урина по време на цикъл, защото за цистит се изследва и дали има кръв в урината. Нали се сещаш, че видят ли кръв, ще ти поставят погрешната диагноза "камъни в бъбреците"? Една приятелка от 2 години някъде има непрестанен цистит. Пие антибиотици постоянно и единственото, което й помага за болките е да пие много течности. Докторите казват -бактерия, която си я е харесала и не иска да се махне. Ужас, не ща да си представям какво й е. Аз съм карала цистит 3 пъти. 1 път остър, 2 пъти хроничен. Остър е когато причината са бактерии и възпаление. Урината мирише ужасно. Мътна е, а бъбреците болят. Този цистит си е опасен, защото искаха да ме вкарват в болница на интравенозно антибиотици. Но, споменатия антибиотик ме оправи от първото хапче. Причината беше бактериалната вагиноза, която бях карала преди това и бактериите са стигнали до пикочния канал и от там в бъбреците. Партньорът се изследва и се оказа, че няма никакви бактерии, просто моето тяло е алергично към него. Това не значи да спреш да правиш секс, а да го правите с презерватив. Другите ми два цистита бяха хронични. Те не са толкова опасни, но са неприятни. Пари като пишкаш, боли те. А когато ти се допишка, пускаш 2-3 капки. Причината често е настинка. В заключение, следните съвети: Пази си кръста. Късите блузси са за лятото. Не прави секс, докато си с цистит, а после, поне докато партньорът се изследва, само с презерватив (това в случай на бактерии). Не обливай кръста с гореща вода, докато си с цистит. Възпалението се влошав от горещо. Купи си мечо грозде, билката за бъбреци. Спазвай дозата стриктно. Не пий алкохол. Натоварва бъбреците. Бирата се пие само срещу камъни в бъбреците, но не за цистит. Пий много вода и чайове.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
sexy
Newbie

|
 |
« Отговор #23 -: Януари 27, 2008, 20:56:58 » |
|
Бирата се пие само срещу камъни в бъбреците, но не за цистит.
Toва съм го установила на собствен гръб. Майка ми ми викаше да пия бира, че било добре, а като бях с цистит ми действаше ужасно. Много по- зле от друг алкохол. Някой, ако може да ми обясни защо 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ani
Newbie

|
 |
« Отговор #24 -: Януари 28, 2008, 18:23:16 » |
|
A сега имаш ли проблеми, пак?
|