star chick-chat.org star Женски работи star Домашен уют star Препоръчайте ми ....електроуреди :)
Страници: [1] 2 3 ... 22   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Препоръчайте ми ....електроуреди :)  (Прочетена 111461 пъти)
лошото_момиче
Newbie
*
Публикации: 3110


« -: Август 17, 2007, 21:52:07 »

Купих си компютър, че старият нещо се скапа. Обадих се на един познат и му казах да ми направи комп за 550лв безмонитор. Вижте какво пише на гарнционната карта. Аз нищо не разбирам. Ако някой разбира, ще /ъм му благодарна да ми каже, какво мисли....
Кутия Delux /438/23/436/300W
AS Rosk Con Roe 333-D667*148358
Inter Core Dio E2140 BOX * Q716A518
ram 1 gb ddr-11/800 adata 36m*3457
160gb sEAGATE 7200 stsa 11 8mb*5rx0on2x
DVD RW LG GSA-H42N blak*16089
Ако ме е набутал, ще му счупя главата Unsure
Активен
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15137



« Отговор #1 -: Август 18, 2007, 08:43:12 »

Ами за 550 лв си е доста добра конфигурация според мен. Аз преди няколко седмици си взех за 1000 и гледам, че сме с едни и същи производители на компонентите. Само от цифрички не разбирам, но и моя процесор е Intel Core duo (двуядрен, до скоро се смятаха за гъзария Cheesygrin) , дъното ми е Conroe. Паметта ти е 1 Гб, което е достатъчно, хардът ти е 160 гб - преедостатъчно. Записвачката не е от кой знае какво значение каква е. Само за видокарта не намерих информация, но предполагам са ти сложили.
Та, компютърът ти е супер за тези пари, мога да ти кажа Smile
Активен

лошото_момиче
Newbie
*
Публикации: 3110


« Отговор #2 -: Август 18, 2007, 11:48:12 »

Цитат на: "bizzare"
Ами за 550 лв си е доста добра конфигурация според мен. Аз преди няколко седмици си взех за 1000 и гледам, че сме с едни и същи производители на компонентите. Само от цифрички не разбирам, но и моя процесор е Intel Core duo (двуядрен, до скоро се смятаха за гъзария Cheesygrin) , дъното ми е Conroe. Паметта ти е 1 Гб, което е достатъчно, хардът ти е 160 гб - преедостатъчно. Записвачката не е от кой знае какво значение каква е. Само за видокарта не намерих информация, но предполагам са ти сложили.
Та, компютърът ти е супер за тези пари, мога да ти кажа Smile

Сериозно Shocked , много ме зарадва, понеже аз нищо не разбирам. За видеокартата нищо не пише. Благодаря ти!
Имам стар монитор вкъщи но искам да си купя един с тивитунер, имаш ли си на идея дали са свястни. Него ще го купувам от Технополис, струва 620лв.  Smile
Активен
euphoria
Newbie
*
Публикации: 3682



« Отговор #3 -: Август 18, 2007, 11:50:03 »

620 за монитор ми се струват доста. По-добре разгледай по-изгодни оферти, тунера може и отделно да си го вземеш. Smile
Активен

when it comes, it comes unannounced and it feels like a matador is taunting me with his reddest red cloth
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15137



« Отговор #4 -: Август 18, 2007, 11:54:01 »

Ами, ако е с Твтунер не е много. Един монитор средно е около 400-500 лв (плосък). А и компютъра си е на достатъчно добра цена, ако нямаш телевизор в стаята и затова ти е тунера, според мен си е добра инвестиция.
Активен

euphoria
Newbie
*
Публикации: 3682



« Отговор #5 -: Август 18, 2007, 11:56:03 »

Ами всъщност не знам, вярно че тук са по-скъпи нещата отколкото в Англия. Затова мисля че 620 за монитор с тунер е много.  Smile
Активен

when it comes, it comes unannounced and it feels like a matador is taunting me with his reddest red cloth
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15137



« Отговор #6 -: Август 18, 2007, 12:04:20 »

Ами то и аз не им знам цените, но моя съвсем нормален Самсунг 17 инча беше 400, та затова си правя сметката Smile
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15137



« Отговор #7 -: Август 18, 2007, 12:11:35 »

Цитат на: "euphoria"


Цитирах те тук, защото разделих вече темата, че и аз имам едно питане Smile
Активен

bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15137



« Отговор #8 -: Август 18, 2007, 12:14:11 »

Така, аз си търся професионална или достатъчно мощна прахосмукачка за хотела. Обаче понеже вече имам една професионална, а си търся перяща, не съм склонна да давам много много пари. И все пак, ако някй има наблюдения за марки, ще се радвам да сподели.
Активен

Mina
Newbie
*
Публикации: 9369



« Отговор #9 -: Август 18, 2007, 12:35:11 »

Рейнбоу перат добре, но там цифрата е мощна. Unsure
Активен

Sahne
Newbie
*
Публикации: 6741



« Отговор #10 -: Август 18, 2007, 12:46:26 »

http://www.bader.de/index.asp?action=deeplink&orig=google&cid=1389&popup=no&gclid=CLGVwKfi%5Fo0CFQMfEgod1l%5FKOg


тия на dirt devil са много добри , аз в България имам такава , която е и с парочистачка и е мощна ;)
Активен

Don’t feed the forum trolls
JustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #11 -: Август 19, 2007, 01:17:11 »

Ей Лошата, вземи си монитора отдлно да не е с вграден тунер...понеже много се губи сигнала...и по1ти всичките ти програми са на някакви снежинки...по добре си вземи монитор и отделно тунер....вади мноооого по-силен сигнал...
Активен


лошото_момиче
Newbie
*
Публикации: 3110


« Отговор #12 -: Август 19, 2007, 17:22:11 »

Цитат на: "JustAGirl^`"
Ей Лошата, вземи си монитора отдлно да не е с вграден тунер...понеже много се губи сигнала...и по1ти всичките ти програми са на някакви снежинки...по добре си вземи монитор и отделно тунер....вади мноооого по-силен сигнал...

Абе и аз така чух, но ми се струва много сложна работа, пък аз съм технически инвалид. Не трябва ли да се превключва нещо като няма вграден тунер? Все си мислех, че така е по-лесно - натискаш едно копче и готово Confused Аз каквато и сложна техника да си купя, никога не я разучавам. Например ако си купя нов телефон и знам само как да напиша някакъв смс или да вдигна слушалката, често много съм зле с техниката и се плаша от нея. Никака техническа мисъл нямам Cheesygrin
Активен
Nakom
Newbie
*
Публикации: 2528



« Отговор #13 -: Август 20, 2007, 19:40:15 »

Кутията ти е прът - ако имаш възможност смени я.Ако не може цялата кутия - захранването непременно.Препоръчвам ти Fortron - 350 w или 400 W-евтино (около 55-60 лв) и надеждно.Ако ти се дават повече пари - Chieftec.През изминалата година смених доста захранвания Delux - вървят в комлект с кутията.Съвета се дава поради следните причини:
Като гръмне захранване от бюджетен тип, отнася след себе си дъното и процесора, не рядко и харддиска с все данни по него.
Като гръмне захранване от малко по високия клас - отнася само себе си.На който думите "гръмнало захранване" му звучат като научна фантастика, да се сети колко токови удари има в България, и колко гръмове поразяват разни компютри по кабелите.
Доброто захранване разпределя енергията правилно по компонентите(тъпо казано).Бюджетните захранвания не подават правилно тоците към компонентите, амортизират ги и им съкращават живота.Имам един разтропан хард диск благодарение на захранване от бюджетен тип.Както и съм виждал недобре работещи компове - рестарти, грешки в уиндоуса итн.Останалото като конфигурация е добро - макар че  можеше и по-тънко да минеш.Самия факт че текущото ти захранване е 300 вата може да ти изиграе лоша шега.
Тв тунер можеш да си вземеш за 60 лв - вътрешен.И 19 инчов плосък монитор за 360 лв с  ДДС.Ще ти върши същата работа а ако мълния тресне кабела на кабелната няма да си хвърляш монитора.
Активен
aLeX
Newbie
*
Публикации: 562



« Отговор #14 -: Август 21, 2007, 02:06:01 »

Компютъра е супер. Най-вероятно дъното е с вградена видео карта, но едва ли ще се скъсваш да играеш. Монитор .. вземи какъвто и да е с 1000:1 или повече контраст и 16.7 мил. цвята. LG, Eizo, Philips ;)
Активен

img]http://alabalanica.hit.bg/000977660.jpg[/img]
JustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #15 -: Септември 14, 2008, 00:41:36 »

Вадя тази стара тема отново защото имам питане и за да не отварям нова тема специално за това.
Та въпросът ми е ако може да ми препоръчате хубав монитор, ако е от обикновените да е минимум 19 инча, а ако е уайд скрийн - минимум 21-22 инча. Трябва да не ми дразни очите  Rolling Eyes понеже прекарвам мнооого време пред компа. Ореантирала съм се към марки EIZO (но от по-евтините модели), IIYAMA, NEC, PHILIPS, SAMSUNG...нещо такова....

Чакам предложения  Smile
Активен


Салсеро
Newbie
*
Публикации: 7205


Магистър-Инженер Корабоводител! 17/13.5 ;)


« Отговор #16 -: Септември 14, 2008, 01:03:00 »

Кутията ти е прът - ако имаш възможност смени я.Ако не може цялата кутия - захранването непременно.Препоръчвам ти Fortron - 350 w или 400 W-евтино (около 55-60 лв) и надеждно.

Май месец си взех 350W за 3х лв.
Активен

ВНИМАНИЕ: Горенаписаното може да съдържа някой от следните, но не само, литературни похвати - ирония, сарказъм и хипербола - с цел внасяне на хумор в дискусията. На хората без чувство за хумор не се препоръчва да го четат.
Nakom
Newbie
*
Публикации: 2528



« Отговор #17 -: Септември 14, 2008, 01:04:02 »

Какъвто и да е NEC, но да е  Opticlear.Няма такъв образ.Eizo не знам дали изобщо правят wide монитори.
Най-общо допълнено, иди в техномаркет/технополис, там са наредени на сплитери.Харесай си образа на някой и си го купи.Само че не знам дали имат NEC Wink
« Последна редакция: Септември 14, 2008, 01:06:57 от Nakom » Активен
JustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #18 -: Септември 14, 2008, 01:11:45 »

Какъвто и да е NEC, но да е  Opticlear.Няма такъв образ.Eizo не знам дали изобщо правят wide монитори.
Най-общо допълнено, иди в техномаркет/технополис, там са наредени на сплитери.Харесай си образа на някой и си го купи.Само че не знам дали имат NEC Wink
теб ти писах на кю-то по-рано защото виждам че разбираш от техника и исках да те попитам лично за това.....та идеята ми е че не искам монитора да е с TN матрица, а искам да е S-IPS, но последните са по принцип много скъпи...та търся някакво предложение на по евтин вариант от хубавите матрици....


п.с. ако искаш ми пиши на кю-то  Smile
Активен


Nakom
Newbie
*
Публикации: 2528



« Отговор #19 -: Септември 14, 2008, 01:31:15 »

Преди време работех във вносителя на "яма" за България.По това време бяха единствен.Няма два еднакви монитора.Имахме човек който ги проверяваше един по един (част от гаранцията за пиксели), и тези които бяха с по-добри цветове и контраст, се отделяха за спешъл клиенти.Маркирахме ги с S Wink .
Ще погледна утре какво имам на разположение, и ще ти пусна на q отговор.
Активен
JustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #20 -: Септември 14, 2008, 01:52:54 »

Преди време работех във вносителя на "яма" за България.По това време бяха единствен.Няма два еднакви монитора.Имахме човек който ги проверяваше един по един (част от гаранцията за пиксели), и тези които бяха с по-добри цветове и контраст, се отделяха за спешъл клиенти.Маркирахме ги с S Wink .
Ще погледна утре какво имам на разположение, и ще ти пусна на q отговор.
благодаря ти много! Интересува ме нещо до 600-700лв ако е S-IPS, и до 500лв ако е TN  Smile
Активен


utopia
Newbie
*
Публикации: 16530


A believer


« Отговор #21 -: Септември 14, 2008, 10:20:41 »

Аз имам IIYAMA ProLite 17 инча и съм страшно доволна Smile
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


JustAGirl^`
Newbie
*
Публикации: 3888


...dreamer...


« Отговор #22 -: Септември 20, 2008, 17:58:45 »

най-накрая си взех....ТУК!
Активен


abc_test
Newbie
*
Публикации: 199



« Отговор #23 -: Октомври 08, 2008, 14:02:05 »

Може ли да Ви чуя мнението за комбинираните перални и сушилни? До колко си вършат работата добре? И кой са най-добрите модели на пазара?
Активен
michelle
Newbie
*
Публикации: 3605



« Отговор #24 -: Октомври 08, 2008, 14:16:47 »

Ние имаме такава на Аристон. Върши донякъде работа, но използваме сушилнята основно зимно време и то за по-дебели дрехи. Просто не ни харесва как се изсушават самите дрехи в сушилня. Винаги пускаме на 80% изсушаване, за да не стават много намачкани дрехите...
В общежитието ми имаме отделно професионални сушилни и перални, но разлика в изсушаването, сравнено с тази вкъщи, няма. (Може би просто не харесвам сушилни.. Rolling Eyes)
Активен

C’est tout!
Страници: [1] 2 3 ... 22   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!