star chick-chat.org star Женски работи star Моето бебе star Тема за въпроси към вече мамите-питайте, не ни жалете!
Страници: 1 ... 366 367 [368]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Тема за въпроси към вече мамите-питайте, не ни жалете!  (Прочетена 1046147 пъти)
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13780


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #9175 -: Октомври 03, 2018, 22:48:15 »

Цитат
останалите родители, които ще си ги пуснат и барем ще се видят като нормални хора за няколко дни ги пишем безотговорни, необичащи децата си, оставящи ги на "побърканите" учителки ли Confused Lol После що никой не иска да ви вземе децата
Това според кого? Някакъв станарт и общоприет вариант ли има? Пита-отговаряме по начина, по който ние бихме постъпили.

Лилс, за оскъното наистина бих се замислила дали ще дам АБ, пък било то и локален. Минете си консулта с унг, виж и той какво има да ви каже. Но моят съвет е да проверите как е положението и с гърлото.

Корни, тази изолирана бактерия причинява ли нещо? Не уточняваш каква е и къде е изолирана. Моето мнение е, че при нещо подобно не бих се доверила на лл, а ще търся мнение на специалист. Особено щом от един курс лечение не се повлиява.
Активен


black_berry
Newbie
*
Публикации: 1437« Отговор #9176 -: Октомври 04, 2018, 09:12:55 »

Ние в момента сме на етап еднодневни екскурзии на по 100км от Пловдив,  ама мен май ме е страх от пътуването в автобус без колани и столчета...
Активен


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9096« Отговор #9177 -: Октомври 04, 2018, 09:36:15 »

На еднодневни пускам, само тази пролет като беше хаосът с учителите не го пуснах, че той самият нямаше връзка/доверие с никого от пътуващите. Сега с новата учителка бих. По принцип питах и аз за колани и уж имало, ама знам ли...

И аз им се възхищавам на ентусиазма на учителките...при нас всичко е еднодневно: ски- пет дена сутрин ги взимат от грдина, следобед ги връщат; зелено училище- пак така, отделно има театри и подобни. Досега не ни е предлагано преспиване.

« Последна редакция: Октомври 04, 2018, 09:46:40 от Korneliq » АктивенPupi
Newbie
*
Публикации: 13780


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #9178 -: Октомври 04, 2018, 09:50:21 »

Аз не мога да си го представя, опитвам се к не мога  Lol.
Не, че моите не съм ги оставяла и за по повече на бабите, ама госпожите не са баба. Освен това тия деца в хотел ли ще спят, по три в стая? И като му щукне за мама през нощта и нададе вой? Или пък хукне по коридора, от къде ще знае, че трябва да иде при госпожата...
Не мога да си я представя тази пет дневна екскурзия, честно  Lol Като знам до миналата година какъв екип трябваше да сме с мм, за да изтикаме морето с две деца, за да се върнем изтощени и недоспали, представяте ли си екскурзия с 20 броя 4годишни Rolling Eyes
Активен


aleto
Newbie
*
Публикации: 7120


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #9179 -: Октомври 04, 2018, 10:09:47 »

И аз това обмислях,във общежития ли са,госпожите няма да знаят рутината им,ще стане да търси вода, ще разбуди другите. Ще се бунтува сутринта за дрехи,ще мрънка да поспи още.
 Госпожите при тях ли ще спят ,ако са по-малко в стая. Ще следят ли цял ден хапнали ли са,при това не са на затворено пространство като в градина,ще ги водят на разходка по цял ден предполагам,ще се забута някое по пътя. Това е идеята на екскурзията-да разглеждаш ,да правиш неща, после ходи приспивай 20 хипер дечица на граница на умора и еуфория.
Ан,не разбрах, защо реагира така рязко,ами представи си теб на колко години те пуснаха за първи път на екскурзия и колко си била неадекватна да слушаш заръки и уговорки,а на 4 е просто невероятно. А и колко е осъзнато, нека да сме честни,колко е фундаментално важно на 4 да иде на екскурзия.
При това не ги даваш на баби и приятели, учители са,които са свикнали да ги връчват обратно вечерта.
Баба ми направи тоя номер на зелено училище и на 3тия ден почнаха проблемите,при това деца в първи клас и прекратиха всичко. Като педагог беше озадачена ,но направи услугата.
Активен
lioness
Newbie
*
Публикации: 8551« Отговор #9180 -: Октомври 04, 2018, 10:43:00 »

За да се прати толкова дни детв самостоятелно трябва да може най-малкото да се облича от-до (включително копчета, жилетки, чорапогащбик за момиче), да прецени кога му е топло, за да махне връхната дреха. Да се завива само нощем, защото никоя госпожа на света няма да патрулира по стаите да ги завива. Да може да се нахрани нормално, защото много деца карат по градините на хляб и плодове, а вечер си наваксват вкъщи. Да може да се изкъпе, защото за 5 дни ничия коса няма да изкара без баня, особено ако играят вън, търкалят се из хотели/станции. Диляна на 4 абсурд да я бях оставила сама за 5дни да се оправя. Може и да оцелее, ама не би и било комфортно. Тя на 6, почти 7, започна да ходи на зелено училище, прибираше се вечер като маляче и всяка вечер миеше коса. И беше най-малка в целия лагер.
Тук има една седмична градина, и дори там знам, че повече от 3-4 деца от група не остават с нощувки. И тогава задължително госпожата спи при тях в стаята.
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13780


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #9181 -: Октомври 04, 2018, 11:17:37 »

Честно ли все още има седмични градини?
Като спомена оцеляване, на същата възраст като беше Мими, ни тръшна с мъжо морски летен вирус. Аз бременна и полу жива, мъжо дежурен в тоалетната. Кошмарно море беше, сами, няма баби на линия и колата не можеш да подкараш, за да се прибереш. На Мими й се наложи да се оправя сама - да се облича, да се измива, да слезе до ресторанта за закуска. Но пак знаеш, че дори и агонизираща, обръщаш някакво персонално внимание ма детето, напомняш, казваш, че е време за сън, за зъби, за храна. И не, че нещо, но изкара два дни некъпана  Lol Колкото и зряло да е за възрастта си, разумно и мислещо, не можем да очакваме от 4 годишно, че ще се държи като възрастен, познаващ рутината на ежедневието. Децата се уличават в игри, забравят, че са гладни, не им пречи ако са мръсни...Ще дойде времето на екскурзиите, просто 4 годишното все още има нужда от интензивна грижа Smile
Активен


Liliq
Newbie
*
Публикации: 629« Отговор #9182 -: Октомври 04, 2018, 11:34:47 »

Зелено училище било и ще е края на ноември, още по-зле откъм климатични условия. Във фейсбук групата ни са пуснали анкета, трима родители са потвърдили и 10 са посочили, че няма да пуснат детето си. Останалите не знам.
Екскурзиите са честа практика в нашата градина, още като тръгнаха на ясла ни бяха казали, че тези с преспиване започват от втора група и са поне два пъти в годината. Ама на мен тогава ми се струваше, че втора група са супер големи Cheesygrin
Лъвче, почти всичко, което пишеш Маги го може, и да се облича и да си приготвя дрехи, храни, завива...без къпането. Но Теодор, ах Теодор, все мрънка, че не може, все иска някой да му помогне. Сестра му само това чака и го обгрижва като бебе и съвсем мързелив стана. По едно време даже започна да му говори на "мамо", "ела, маме, да ти обуя обувките", "жаден ли си, маме", "мисля, че ти е топло, дай да ти събуя чорапите" Lol. Работим по въпроса, ама хем е трогателно, хем знам, че никак не е редно.
Интересни ми бяха мненията ви, благодаря. И не, че ми е чак някаква драма, просто напоследък нещо съвсем се побърках. Покрай всички болести, станах прекалено предпазлива, отказвам рождени дни, гости, все им треперя студено ли им е, духа ли вятър, дали да не им метна още едно яке и шапка Lol А не бях такава, като бебета сме ги гледали супер ларж, тънко облечени, всеки ден навън при всякакви температури, въргаляха се по площадки и локви, обикаляхме детски центрове и се събирахме постоянно с деца. Сега...само го мисля, ето сега и с екскурзията. И ми стана тъпо, знам, че им предстоят много такива мероприятия, ама за себе си започнах да се притеснявам Cheesygrin.
« Последна редакция: Октомври 04, 2018, 11:44:28 от Liliq » Активен

D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3157


« Отговор #9183 -: Октомври 04, 2018, 12:59:22 »

Пак според детето, ако е кротко и възприемчиви може да го пусна. Така като гледам може да си пуснеш момичето. Госпожата се кълнеше,че ще се справи с децата десет дни на море като бяха петгодишни.  Финансово не ми хареса,иначе и го давах да си го бие от главата за десет дни. От първа група ходят на хотелчета в Добринище,Банско. Моят не съм го пускала,защото и аз не бих го изтърпяла, но е факт ,че си ходеха най-вече женски тригодишни, седяха в едно джакузи с госпожата и се плацикаха. Ходи на еднодневни и е възхитен. Водят и тригодишни на море,имам приятелка учителка и това не я тревожи или изморява. Събира патета и ги подкарва. Да,спят сами в стаите. На четири са като бомба,кой спал,кой акал. Учителките казват с кое дете не биха се справили, честни са.
Активен

juliet
Newbie
*
Публикации: 1732WWW
« Отговор #9184 -: Октомври 05, 2018, 00:23:21 »

Аз не бих. Излишен напън и от страна на градината и от страна на родителите ми се вижда. В градинска възраст в преспиване ми се вижда излишно.
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #9185 -: Октомври 08, 2018, 15:53:46 »

Цвета ходи 5 дни на ски лагер миналата зима, тоест на 5.
Мнението ми е, че зависи от детето.
Цвета е оправна и адаптивна, имам чувството, че и в пустинята да я пусна сама ще оцелее, виж Тео...ще иде на лагер към 5, но КЛАС Smile
Активен

Страници: 1 ... 366 367 [368]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!