utopia
Newbie

Публикации: 17557
A believer
|
 |
« Отговор #8800 -: Декември 28, 2017, 22:39:14 » |
|
Ут, и аз съм с инфрареда на микролайф и си дава бая отклонение независимо дали мериш в точка или местиш.
Да, аз сега местих и пак същото. Пф. И електронния под мишницата ми показва 36.1-2. Абе живачен/галиев си му е майката.
|
|
|
Активен
|
“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”  
|
|
|
Fei4ka
Newbie

Публикации: 16113
|
 |
« Отговор #8801 -: Декември 29, 2017, 10:32:48 » |
|
Абе живачен/галиев си му е майката.
Аз това преди години съм го констатирала. Радвам се, че Цвета отдавна е способна на това мерене. Тео още малко с мекия връх, но той пък за сега един път е вдигал Т, и ще го свиквам и него под мишничка, нека стигне годинка и половина поне.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bizzare
Global Moderator
Newbie

Публикации: 15252
|
 |
« Отговор #8802 -: Декември 29, 2017, 11:00:19 » |
|
Аз не ползвам от години термометър. Откакто ми се счупи живачния и изпробвах какви ли не електронни, дето си мерят, както искат и накрая пак на моя преценка завършвах, просто спрях да ги използвам. Те и моите и не вдигат и супер високо де, ама съм пълна хипарка в това отношение вече, но много се изнервих на поредния за 60 лв, дето не свърши работа. Сега като казвате ще видя за тоя галиевия.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #8803 -: Декември 29, 2017, 11:06:34 » |
|
Ами той е баш като живачен, мерси също толкова бързо, евтин е, само дето мноооого трудно се смъква
|
|
|
Активен
|
“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”  
|
|
|
kateto
Newbie

Публикации: 4345
|
 |
« Отговор #8804 -: Декември 29, 2017, 13:14:46 » |
|
хаха да, голямо тръскане е.. ние имаме вече един счупен щото се изплъзна..
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fei4ka
Newbie

|
 |
« Отговор #8805 -: Декември 29, 2017, 17:36:35 » |
|
То май и нашият живачен всъщност е галиев  След като Цвета миналата година счупи живачния, пратих мъжа за нов термометър и той се върна с един и вика - казаха, че е същият като живачния. И на вид беше същият и започнах да си го възприемам като живачен, а той най-вероятно е галиев. Все тая. Вярно мери.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #8806 -: Декември 29, 2017, 17:49:49 » |
|
Да, ахха, те отдавна не продават живачни 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kateto
Newbie

|
 |
« Отговор #8807 -: Декември 29, 2017, 18:58:54 » |
|
Свеки има един дето е набор на мъжо
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #8808 -: Декември 29, 2017, 21:03:15 » |
|
И аз имам един, но по-млад 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pupi
Newbie

Публикации: 13805
Щастлива мама и щастлива съпруга!
|
 |
« Отговор #8809 -: Декември 29, 2017, 21:36:51 » |
|
Последно си бях купила нелегално като лежах бременна с Мими в патологичното, тъкмо ги бяха забранили. Тогава нали по два пъти на ден ни караха да си мерим Т. После го подарих на свеки и си боравя с електронния. Не знам, аз не съм имала ядове с моя. Даже бих казала, че лекинко ме е страх от живачния и за това гледах да го разкарам.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
lioness
Newbie

Публикации: 8607
|
 |
« Отговор #8810 -: Декември 30, 2017, 07:36:38 » |
|
И аз имам контрабанда от Украйна от преди 5/6 г. Три термометъра, единият счупих почти веднага. Сега вече от вас знам и ще търся галиев
|
|
|
Активен
|
  Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
|
|
|
syanna
Newbie

Публикации: 2345
Oтнесена от вятъра...
|
 |
« Отговор #8811 -: Януари 03, 2018, 16:15:22 » |
|
В Украйна разрешени ли са и ползват ли се все още живчни термометри? От любопитство питам.
Аз използвам електронни, обикновени, имам 2-3. Не дават някаква голяма разлика едн от друг, а и 2-3 десети от градуса не са голяма работа, идеална работа ми вършат, друг не ми трябва.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
lioness
Newbie

Публикации: 8607
|
 |
« Отговор #8812 -: Януари 03, 2018, 21:26:55 » |
|
Еми тогава от там ми ги донесоха, дали все още се продават не знам. 
|
|
|
Активен
|
  Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #8813 -: Февруари 04, 2018, 15:27:15 » |
|
Я кажете кога се научават да карат баланс байк? На 2 години ок ли е? И кое е по-готино, той или тротинетка?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pupi
Newbie

Публикации: 13805
Щастлива мама и щастлива съпруга!
|
 |
« Отговор #8814 -: Февруари 04, 2018, 15:43:30 » |
|
И двете предпочитаха тротинетка, но с две предни колела и завиващи с накланяне. Роси подкара на кака си около втората година и все още си остава любимото превозно средство. Опитахме я скоро на балансово, но не й се получи и предпочете пак тротинетка да й вземем. А велосипедът така си седи. Твърде тежък идва и не може да завърти педалите.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kateto
Newbie

|
 |
« Отговор #8815 -: Февруари 04, 2018, 16:23:39 » |
|
Тротинетка на около година и половина подкараха двете..къде успешно къде не  За баланс май към 2 взехме на Дея, кара го известно време, доста се забавляваше. На Яна хич не й е кеф.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #8816 -: Февруари 04, 2018, 16:32:24 » |
|
Аз за втория рожден ден се чудя, да, тя обожава колела във всякаква форма 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kateto
Newbie

|
 |
« Отговор #8817 -: Февруари 04, 2018, 18:37:17 » |
|
Ами вземи  едва ли ще се откаж да я кара.. все в някой момент ще й хареса  Яна не можеше да завива и непрекъснато си я вдигаше и наместваше, но не я оставяше.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fei4ka
Newbie

|
 |
« Отговор #8818 -: Февруари 04, 2018, 20:46:03 » |
|
Цвета не е карала баланс. Караше си обикновено колело с помощни, в началото на това лято си го подкара и без. Има и тротинетка, малко я е ползвала. Тази есен взехме ролери, доста бързо се научи и сега си кара сама. Има голямо желание и нали се падна топла зима, та...Кара си ги детето. Тео ще започне тази пролет с това, което имаме от нея, пък ще видим, може да му вземем и от тротинетчиците със седалка.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
kateto
Newbie

|
 |
« Отговор #8819 -: Февруари 04, 2018, 20:53:18 » |
|
Дея тази година също полудя за ролери  Сменихме бебешките и купихме за по-големи и много им се кефи.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
D.Dimitrova
Newbie

Публикации: 3176
|
 |
« Отговор #8820 -: Февруари 04, 2018, 21:15:23 » |
|
Всичко сме имали от безумно пластмасово розово колелце (разпродажба, кво да прави), баланс байк,тротинетка, голямо колело без спомагателни. Всичко обича и всичко сме му купили да се движи. Сега поръча ролери. Вземете и баланс и тротинетка, ще си ги сменя. Сетих ,че по трудно се научи на тротинетка.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
utopia
Newbie

A believer
|
 |
« Отговор #8821 -: Февруари 04, 2018, 22:59:13 » |
|
Тя почти се е научила на тротинетка, ма май не я кефи особено. Виж за колела умира. А баланс байка, гледам всички са луднали по дървени, има ли някаква разлика, или за гъзария само
|
|
|
Активен
|
|
|
|
syanna
Newbie

Публикации: 2345
Oтнесена от вятъра...
|
 |
« Отговор #8822 -: Февруари 05, 2018, 08:37:06 » |
|
Ние имаме 2 размера Пуки. Започнахме на 2г с най-малкия размер, после на 3г по-голям със спирачка. На 3 взехме и тротинетка направо на 2 колела. Харесва и двете, овладяла е баланса много добре, сега около 4г мисля да вземем вече колело с педали и без помощни, а малката като стане по-топло ще стартира с баланса. Недостатък на тротинетката е, че и най-малката разбита плочка на тротоара създава опасност. С тези малки колелета само по равна алея се кара добре. Аз лично съм по-спокойна с колелото.
Ако взимаш дървен гледай как се регулира седалката. Да има малка височина за Ади и до колко може да се вдигне, обикновено са с 2-3 фиксирани позиции при дървените, кормилото не знам вдиг ли се. На нашия се вдигат и кормилото и седалката колкото ние преценим, според мен е по-добре. Марката е скъпичка, но второто колело взехме 2-ра употреба, здрави са, според мен заслужават.
|
|
« Последна редакция: Февруари 05, 2018, 08:42:45 от syanna »
|
Активен
|
|
|
|
Liliq
Newbie

Публикации: 653
|
 |
« Отговор #8823 -: Февруари 05, 2018, 08:54:00 » |
|
Нашето баланс колело е Драг - https://dragzone.bg/detski-velosiped-za-balansirane-drag-kick. Доволна съм много, леко е и удобно, лесно се научиха. Всъщност Маги повече караше тротинетката, към баланса така и не прояви голям интерес. Тротинетка взехме Микро, с три колела, хубава е. В декатлон тротинетките също са много сполучливи, а са четири пъти по-евтини😀.
|
|
« Последна редакция: Февруари 05, 2018, 08:55:43 от Liliq »
|
Активен
|
|
|
|
Korneliq
Newbie

Публикации: 9160
|
 |
« Отговор #8824 -: Февруари 05, 2018, 09:14:58 » |
|
Твърдо ЗА баланс байка. Обаче гледай да ти е лек и удобен за носене, че поне до 2.5 години се изморяват бързо и накрая влачиш/носиш дете и носиш колело в другата ръка. Идеята му е, че ги учи да пазят равновесие и да карат колело след това. Умението е полезно и мисля да минем без помощни, директно на колело за големи това лято (или ако е рано- по-натам, но никакви помощни).
Това е единственото нещо, което съм купила втора ръка и не съжалявам. Даже бих ти го дала да пробвате, защото си взехме по-голям, пак баланс- старият му умаля. Ако й хреса, може да го вземете, но е доста износено вече (макар че е колело- нищо му няма). Мога да го снимам като ида до гаража. Той още не си го дава, но ще го излъжа някак, понеже му е ниско и няма смисъл вече.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|