star chick-chat.org star Женски работи star Моето бебе star Тема за въпроси към вече мамите-питайте, не ни жалете!
Страници: 1 ... 366 367 [368] 369 370 ... 372   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Тема за въпроси към вече мамите-питайте, не ни жалете!  (Прочетена 1367050 пъти)
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #9175 -: Октомври 03, 2018, 22:48:15 »

Цитат
останалите родители, които ще си ги пуснат и барем ще се видят като нормални хора за няколко дни ги пишем безотговорни, необичащи децата си, оставящи ги на "побърканите" учителки ли Confused Lol После що никой не иска да ви вземе децата
Това според кого? Някакъв станарт и общоприет вариант ли има? Пита-отговаряме по начина, по който ние бихме постъпили.

Лилс, за оскъното наистина бих се замислила дали ще дам АБ, пък било то и локален. Минете си консулта с унг, виж и той какво има да ви каже. Но моят съвет е да проверите как е положението и с гърлото.

Корни, тази изолирана бактерия причинява ли нещо? Не уточняваш каква е и къде е изолирана. Моето мнение е, че при нещо подобно не бих се доверила на лл, а ще търся мнение на специалист. Особено щом от един курс лечение не се повлиява.
Активен


black_berry
Newbie
*
Публикации: 1459« Отговор #9176 -: Октомври 04, 2018, 09:12:55 »

Ние в момента сме на етап еднодневни екскурзии на по 100км от Пловдив,  ама мен май ме е страх от пътуването в автобус без колани и столчета...
Активен
Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9273« Отговор #9177 -: Октомври 04, 2018, 09:36:15 »

На еднодневни пускам, само тази пролет като беше хаосът с учителите не го пуснах, че той самият нямаше връзка/доверие с никого от пътуващите. Сега с новата учителка бих. По принцип питах и аз за колани и уж имало, ама знам ли...

И аз им се възхищавам на ентусиазма на учителките...при нас всичко е еднодневно: ски- пет дена сутрин ги взимат от грдина, следобед ги връщат; зелено училище- пак така, отделно има театри и подобни. Досега не ни е предлагано преспиване.

« Последна редакция: Октомври 04, 2018, 09:46:40 от Korneliq » АктивенPupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #9178 -: Октомври 04, 2018, 09:50:21 »

Аз не мога да си го представя, опитвам се к не мога  Lol.
Не, че моите не съм ги оставяла и за по повече на бабите, ама госпожите не са баба. Освен това тия деца в хотел ли ще спят, по три в стая? И като му щукне за мама през нощта и нададе вой? Или пък хукне по коридора, от къде ще знае, че трябва да иде при госпожата...
Не мога да си я представя тази пет дневна екскурзия, честно  Lol Като знам до миналата година какъв екип трябваше да сме с мм, за да изтикаме морето с две деца, за да се върнем изтощени и недоспали, представяте ли си екскурзия с 20 броя 4годишни Rolling Eyes
Активен


aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #9179 -: Октомври 04, 2018, 10:09:47 »

И аз това обмислях,във общежития ли са,госпожите няма да знаят рутината им,ще стане да търси вода, ще разбуди другите. Ще се бунтува сутринта за дрехи,ще мрънка да поспи още.
 Госпожите при тях ли ще спят ,ако са по-малко в стая. Ще следят ли цял ден хапнали ли са,при това не са на затворено пространство като в градина,ще ги водят на разходка по цял ден предполагам,ще се забута някое по пътя. Това е идеята на екскурзията-да разглеждаш ,да правиш неща, после ходи приспивай 20 хипер дечица на граница на умора и еуфория.
Ан,не разбрах, защо реагира така рязко,ами представи си теб на колко години те пуснаха за първи път на екскурзия и колко си била неадекватна да слушаш заръки и уговорки,а на 4 е просто невероятно. А и колко е осъзнато, нека да сме честни,колко е фундаментално важно на 4 да иде на екскурзия.
При това не ги даваш на баби и приятели, учители са,които са свикнали да ги връчват обратно вечерта.
Баба ми направи тоя номер на зелено училище и на 3тия ден почнаха проблемите,при това деца в първи клас и прекратиха всичко. Като педагог беше озадачена ,но направи услугата.
Активен
lioness
Newbie
*
Публикации: 8617« Отговор #9180 -: Октомври 04, 2018, 10:43:00 »

За да се прати толкова дни детв самостоятелно трябва да може най-малкото да се облича от-до (включително копчета, жилетки, чорапогащбик за момиче), да прецени кога му е топло, за да махне връхната дреха. Да се завива само нощем, защото никоя госпожа на света няма да патрулира по стаите да ги завива. Да може да се нахрани нормално, защото много деца карат по градините на хляб и плодове, а вечер си наваксват вкъщи. Да може да се изкъпе, защото за 5 дни ничия коса няма да изкара без баня, особено ако играят вън, търкалят се из хотели/станции. Диляна на 4 абсурд да я бях оставила сама за 5дни да се оправя. Може и да оцелее, ама не би и било комфортно. Тя на 6, почти 7, започна да ходи на зелено училище, прибираше се вечер като маляче и всяка вечер миеше коса. И беше най-малка в целия лагер.
Тук има една седмична градина, и дори там знам, че повече от 3-4 деца от група не остават с нощувки. И тогава задължително госпожата спи при тях в стаята.
Активен
Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #9181 -: Октомври 04, 2018, 11:17:37 »

Честно ли все още има седмични градини?
Като спомена оцеляване, на същата възраст като беше Мими, ни тръшна с мъжо морски летен вирус. Аз бременна и полу жива, мъжо дежурен в тоалетната. Кошмарно море беше, сами, няма баби на линия и колата не можеш да подкараш, за да се прибереш. На Мими й се наложи да се оправя сама - да се облича, да се измива, да слезе до ресторанта за закуска. Но пак знаеш, че дори и агонизираща, обръщаш някакво персонално внимание ма детето, напомняш, казваш, че е време за сън, за зъби, за храна. И не, че нещо, но изкара два дни некъпана  Lol Колкото и зряло да е за възрастта си, разумно и мислещо, не можем да очакваме от 4 годишно, че ще се държи като възрастен, познаващ рутината на ежедневието. Децата се уличават в игри, забравят, че са гладни, не им пречи ако са мръсни...Ще дойде времето на екскурзиите, просто 4 годишното все още има нужда от интензивна грижа Smile
Активен


Liliq
Newbie
*
Публикации: 662« Отговор #9182 -: Октомври 04, 2018, 11:34:47 »

Зелено училище било и ще е края на ноември, още по-зле откъм климатични условия. Във фейсбук групата ни са пуснали анкета, трима родители са потвърдили и 10 са посочили, че няма да пуснат детето си. Останалите не знам.
Екскурзиите са честа практика в нашата градина, още като тръгнаха на ясла ни бяха казали, че тези с преспиване започват от втора група и са поне два пъти в годината. Ама на мен тогава ми се струваше, че втора група са супер големи Cheesygrin
Лъвче, почти всичко, което пишеш Маги го може, и да се облича и да си приготвя дрехи, храни, завива...без къпането. Но Теодор, ах Теодор, все мрънка, че не може, все иска някой да му помогне. Сестра му само това чака и го обгрижва като бебе и съвсем мързелив стана. По едно време даже започна да му говори на "мамо", "ела, маме, да ти обуя обувките", "жаден ли си, маме", "мисля, че ти е топло, дай да ти събуя чорапите" Lol. Работим по въпроса, ама хем е трогателно, хем знам, че никак не е редно.
Интересни ми бяха мненията ви, благодаря. И не, че ми е чак някаква драма, просто напоследък нещо съвсем се побърках. Покрай всички болести, станах прекалено предпазлива, отказвам рождени дни, гости, все им треперя студено ли им е, духа ли вятър, дали да не им метна още едно яке и шапка Lol А не бях такава, като бебета сме ги гледали супер ларж, тънко облечени, всеки ден навън при всякакви температури, въргаляха се по площадки и локви, обикаляхме детски центрове и се събирахме постоянно с деца. Сега...само го мисля, ето сега и с екскурзията. И ми стана тъпо, знам, че им предстоят много такива мероприятия, ама за себе си започнах да се притеснявам Cheesygrin.
« Последна редакция: Октомври 04, 2018, 11:44:28 от Liliq » Активен

D.Dimitrova
Newbie
*
Публикации: 3178


« Отговор #9183 -: Октомври 04, 2018, 12:59:22 »

Пак според детето, ако е кротко и възприемчиви може да го пусна. Така като гледам може да си пуснеш момичето. Госпожата се кълнеше,че ще се справи с децата десет дни на море като бяха петгодишни.  Финансово не ми хареса,иначе и го давах да си го бие от главата за десет дни. От първа група ходят на хотелчета в Добринище,Банско. Моят не съм го пускала,защото и аз не бих го изтърпяла, но е факт ,че си ходеха най-вече женски тригодишни, седяха в едно джакузи с госпожата и се плацикаха. Ходи на еднодневни и е възхитен. Водят и тригодишни на море,имам приятелка учителка и това не я тревожи или изморява. Събира патета и ги подкарва. Да,спят сами в стаите. На четири са като бомба,кой спал,кой акал. Учителките казват с кое дете не биха се справили, честни са.
Активен

juliet
Newbie
*
Публикации: 1762WWW
« Отговор #9184 -: Октомври 05, 2018, 00:23:21 »

Аз не бих. Излишен напън и от страна на градината и от страна на родителите ми се вижда. В градинска възраст в преспиване ми се вижда излишно.
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #9185 -: Октомври 08, 2018, 15:53:46 »

Цвета ходи 5 дни на ски лагер миналата зима, тоест на 5.
Мнението ми е, че зависи от детето.
Цвета е оправна и адаптивна, имам чувството, че и в пустинята да я пусна сама ще оцелее, виж Тео...ще иде на лагер към 5, но КЛАС Smile
Активен

juliet
Newbie
*
Публикации: 1762WWW
« Отговор #9186 -: Ноември 27, 2018, 09:27:30 »

На колко години заведохте за първи път децата на кино? Много искам да заведа Митака на Смарт Коледа обаче не знмам ще издържи ли.
Активен

Pupi
Newbie
*
Публикации: 13815


Щастлива мама и щастлива съпруга!


« Отговор #9187 -: Ноември 27, 2018, 10:15:32 »

Нямаха 3 със сигурност. И при двете не беше с особена успеваемост, не издържаха в началото да самия край на филмите. След 4 вече е доста по-добре, а малката харесва дори игралните филми на Дисни.
Аз бих пробвала, особено ако обичате да ходите на кино, ще му трябва време, за да свикне с продължителнистта Smile
Активен


kateto
Newbie
*
Публикации: 4357


« Отговор #9188 -: Ноември 27, 2018, 11:16:09 »

Яна беше на година и половина.. няколко пъти ходихме да пишкаме и вече на третия филм имаше повече успех.
АктивенЛора
Newbie
*
Публикации: 12078WWW
« Отговор #9189 -: Декември 01, 2018, 13:05:08 »

Може ли да ми препоръчате нещо за бебеносене? Нищо не съм ползвала предните пъти, бяха ми подарили едно кенгуру, което е най-неудобното нещо на света и не бих си го причинила отново, а този път май ще ми трябва. Предвид, че основно  през лятото ще го ползвам, сякаш не ми се иска и със слинг да се увивам.
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17645

A believer


« Отговор #9190 -: Декември 01, 2018, 15:02:13 »

Ергономична раница фтв! Моята е боба, но то вече се нароиха двеста марки. Ако имате някаква бебеносеща библиотека във Варна най-добре да се пробват на място
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Лора
Newbie
*
Публикации: 12078WWW
« Отговор #9191 -: Декември 01, 2018, 15:29:33 »

Какво, за бога, е бебеносеща библиотека  Cheesygrin
Активен

Smiley
Newbie
*
Публикации: 6371


Усмивка


« Отговор #9192 -: Декември 01, 2018, 17:17:47 »

Има групи за бебеносене във фейсбук. Ще те добавим, ако искаш... но! Преди това:
https://blog.roshavo.com/which-carrier-to-choose/
click - тук има малко инфо за видовете/марки раници и тяхното позициониране.
Видове слингове

Лично аз съм ползвала раници само. Веднъж вързах Боян в слинг и беше адски удобно. Но самото връзване ми се струва доста сложно. Макар мои приятелки със слинг да казваха, че е супер лесно и бързо. Шит ис компликейтед за мен. Приготви се психически, че по-качествените видове са доста пари. Но втора-трета ръка могат да се намерят на сравнително приемливи цени. В тези бебеносещи групи е малко като секта, но пък доста често пускат за продажба раници и слингове. Има и така наречените ДИП-ове. Идеята е да се пусне раница например за 200лв и 20 човека си плащат "билети" по 10лв. Накрая на лотариен принцип някой печели раницата. За 10лв. А продавачът си е събрал 200лв.
Бебеносеща библиотека - има доста ентусиасти, които се занимават с бебеносенето като консултанти. В групата на майските майки 2016 има 3 момичета. Даже едната е ambassador на една от известните марки. Реално те имат налични доста раници и слингове, които отдават под наем за определен период. Т.е. и това е вариант ако не ти се купува. Но ако ще се "сработите" с раницата, то по-добре да си купиш. Във Варна има момиче, почти съм убедена, че й помня името и мога да я изровя (а мога и да питам майските майки), което се занимава като консултант и има библиотека. Имай предвид, че ако искаш консултация, то тя се заплаща. Но ти показват различните носилки, показват ти как се връзват, как се позиционира бебето и т.н. В групите също може да почетеш, но пак казвам - малко е като секта Lol
Моята раница първо беше Кая / Kaya - те са български. Много неудобна ми беше. Те в последствие промениха дизайна малко, може вече да е ок. После си купих Tula Standard и разликата за гърба ми беше осезаема. Но най-най-удобно ми беше със слинга. Но пък имай предвид, че лятото всичко спарва. Слингът се намотава няколко пъти около теб и бебето ииии not cool. То и с раницата се спарваш, де. Но за кратки разстояния - да вземеш децата от градина/училище/до магазина/да тичаш по задачи по места, където не става с количка - си е супер.
Активен

Лора
Newbie
*
Публикации: 12078WWW
« Отговор #9193 -: Декември 01, 2018, 18:23:46 »

Ехее, то много сложно било  Lol Аз в каквито и да е родителски групи и форуми посмъртно няма да стъпя, нямам време и нерви и за някакви задълбочени проучвания, така че сигурно ще отида в някой магазин да пробвам нещо. Раница ще е, вероятно, но изобщо не съм запозната с марки и модели.

Благодаря ви  Kiss
Активен

utopia
Newbie
*
Публикации: 17645

A believer


« Отговор #9194 -: Декември 01, 2018, 18:40:55 »

Определено раница, но тя не може за съвсем новородени ако са мн мънички. Слингът много запарва, на мен не ми харесва, особено лятото е ад. С раница сме ходили и на море, и на планина, бебето си спи и ти си човек през тва време. Също вкъщи ако мн врещи и искаш да свършиш нещо. Абе рай. Препоръчам с много ръце Cheesygrin
Активен

“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”


Korneliq
Newbie
*
Публикации: 9273« Отговор #9195 -: Декември 01, 2018, 20:50:56 »

Задължително раница. Моята Боба износва четвърто бебе, иначе бих ти я пратила поне да пробваш  Smile пусни една търсачка за “раница бебе втора ръка” и виж дали ще има запазени. По магазини преди нямаше, само поръчка, ама може и да има вече...
АктивенЛора
Newbie
*
Публикации: 12078WWW
« Отговор #9196 -: Декември 01, 2018, 21:17:37 »

Мерси, ще търся такава тогава. Доколкото разбирам, след третия месец се ползват, така че имам време.
Активен

Smiley
Newbie
*
Публикации: 6371


Усмивка


« Отговор #9197 -: Декември 02, 2018, 10:21:18 »

Тук във Варна по магазините няма. Има само кенгурута, които са адски неудобни. Раниците са по-често по поръчка. В София мисля има магазин вече. Ако попадна на нещо като обява с добра цена, ще ти пратя.
Активен

Galina_Dim
Newbie
*
Публикации: 7792


Работохолик-изтрещелник


« Отговор #9198 -: Декември 09, 2018, 13:42:12 »

Има и много леки слингове, тип тензух, Лорет, но пробвай.

По повод втория език - сори, че връщам назад, но не ме свърта. Личното ми мнение е, че новото поколение деца са просто задръстени от всякакви технологии и това е, което ги обърква, а не ученето на каквото и да било, камо ли пък втори език. Просто са свикнали, че всичко е цветно, бързо, звучно, интересно и динамично, и като отворят учебник, очакват едва ли не да подскачат картинките, а то не е така. Особено ХД, което е практическа методика, е в пъти, ама много пъти по-добре от този "английски", дето го учат в ДГ и 1ви и 2ри клас, които ако зависеше от мен, бих забранила кардинално и под заплаха, защото създават супер погрешна настройка у децата.
Активен

syanna
Newbie
*
Публикации: 2357


Oтнесена от вятъра...


« Отговор #9199 -: Декември 11, 2018, 21:05:49 »

За носене на бебе глас от мен за Тула. Обикновена, стандарт, никакви забележки нямам, но става от 4-5 месечни, преди това е голяма. Моята е дадена, нямам представа кога ще си дойде при мен иначе бих пратила към теб. Имат и оразмеряем модел от скоро, но вече не следя групите и не знам какви са отзивите, по-скъпа е от стандартния модел, но като цяло се вдигнаха цените в сравнение с преди година-две.
Слинговете се водят най-подходящи за бебенца новородени, но аз така и не свикнах да се омотавам, а имах желание. Отнема време, ако нямаш опит - особено, ако искаш бързо да излезеш и друго дете мрънка за нещо и не иска да чака  Lol Не се получи при мен.
Активен


Страници: 1 ... 366 367 [368] 369 370 ... 372   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!