A.I.
Newbie

Публикации: 593
|
 |
« Отговор #25 -: Юли 16, 2007, 17:48:07 » |
|
Прекалено съм зелена и се надявам да не ми се наложи да раждам в близките поне 5 години.Но все пак искам да питам мамите - какво се случва с талията след раждането?Питам тези които са имали ясно откроена талия,защото може да си имаш слаба талия и без да се откроява от останалото, нали.Аз говоря за тази дето е като ефекта "пясъчен часовник" ако ме разбирате  ,та Тази талия загубва ли се пагубно след раждането?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bizzare
Global Moderator
Newbie

Публикации: 15208
|
 |
« Отговор #26 -: Юли 16, 2007, 18:10:41 » |
|
Тука явно всеки си пита за най-ценното  Чакам някоя хубавица с хубаво дупе да пита какво става със задника след раждането 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Anna T.
Newbie

Публикации: 4392
Влюбена в живота
|
 |
« Отговор #27 -: Юли 16, 2007, 18:30:35 » |
|
Променя се, променя се и пак се променя на всичките тия въпроси. Дали ще стане малко по-пълна, т.е. не съвсем изтънен пясъчен часовник, или пък таза ти ще се разшири несъразмерно спрямо изтънялата след раждането талия - божа работа. Тялото се променя от бременността. Става по-женствено, с по-меки линии. Увеличава се обиколката на бюста и таза, бедрата се разширяват. Ставаш от момиче - жена. Нищо лошо няма в това. Просто се научаваш да живееш с новото си тяло. И най-вече - да се харесваш. Хич не е лесно на моменти, но с малко повечко усилия, ставаш хубава, млада мама след която се обръщат нагляри и коментират: Мацка, пък и с бебе! 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
A.I.
Newbie

Публикации: 593
|
 |
« Отговор #28 -: Юли 16, 2007, 18:33:11 » |
|
Това беше много позитивно, успокои ми всичките притеснения за далечното бъдеще.Макар , че колкото и да се харесвам не бих се лишила от дечица заради тялото 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Anna T.
Newbie

Влюбена в живота
|
 |
« Отговор #29 -: Юли 16, 2007, 18:36:41 » |
|
Ще се изненадам, ако има такава жена... 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
angel_sin
Newbie

Публикации: 7039
|
 |
« Отговор #30 -: Юли 16, 2007, 18:49:27 » |
|
Ще се изненадам, ако има такава жена...  има и такива ;) моето тяло не е перфектно и за това ми е най-малката грижа относно раждането .... от други неща ме е страх много, но няма да питам за тях ... предполагам, че все още ми е рано да знам 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
лошото_момиче
Newbie

Публикации: 3110
|
 |
« Отговор #31 -: Юли 16, 2007, 18:49:34 » |
|
Не винаги от раждането тялото се променя значително, всичко е до ген и начин на хранене. Има жени, които си развалят тотално тялото, има жени, които си го запазват. Колкото до талията, на мен винаги ми е била проблем, защото дори и да дебелея там си оставам слаба. Малка талия и пищен ханш е не много хубава гледка, по-добрият вариант е да си напълнееш равномерно. Мисля, че всяка жена трябва да роди поне по едно дете и тогава ще разбере, че всичките и предишни терзания са били нещожни, независимо от какво естество са били. Много е по-трудно да си родител, отколкото да си възстановиш фигурата. С всяка изминала година и колкото повече растат децата става все по-трудно. 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Fei4ka
Newbie

Публикации: 15954
|
 |
« Отговор #32 -: Юли 16, 2007, 19:31:18 » |
|
Аз мисля, че номер 1 си е генът... Е, това не означава да се тъпчеш, но има жени, които дори с доста контролирано хранене пак бая се ...хммм...променят от бременността... Все пак мисля, че най-важното е да не забравяме, че това е НАЙ-НОРМАЛНОТО, КОЕТО МОЖЕ ДА ИМ/НИ СЕ СЛУЧИ! В повечето случаи бременните се променят доста, по-рядко са случаите на бременностти като на Алекс - почти без промяна във фигурата и със светкавично възстановяване. Това са по-скоро изключения, които потвърждават правилото. И е неразумно аз, която знам, че съм генетично предразположена да напълнея доста през бременността да се ограничавам жестоко в храненето само и само недай Боже да напълнея...Все пак има нещо по-важно от фигурата и това нещо ще е вече по-важно от нея. Сетете се сами кое е то. 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
aleks
Newbie

Публикации: 2162
|
 |
« Отговор #33 -: Юли 16, 2007, 20:26:50 » |
|
мерси на фей за думите. аз си имам същата талия, но си имам и любовни дръжки, каквито преди нямах. иначе и гръдния кош и тазът ми са разширени. малко тесни дрехи отпреди ми стават, въпреки че съм на съшите кила.. моите мами казват, че до една година ще си върна съшите обиколки.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Bianka
Newbie

Публикации: 264
|
 |
« Отговор #34 -: Юли 17, 2007, 14:28:28 » |
|
В този ред на мисли искам да попитам добре ли е и по-важното безопасно ли е да се прави лека гимнастичка по време на бременността,колкото за тонус,не нещо по-хард.
Знам,че раздвижването улеснява раждането ,но до каква степен не ми е ясно, аи винаги на консултации ме вълнуват много друго въпроси,свързани с бебето и забравям да попитам за гимнастиката.
Ако някой знае,ще съм благодарна да ме светне по въпроса.Не съм напълняла много-около 4кг до 21 г.с.и не се лишавам от храна особено,ям каквото ми се яде,стига да е здравословно и добро за бебето.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mina
Newbie

Публикации: 9369
|
 |
« Отговор #35 -: Юли 17, 2007, 14:37:54 » |
|
Ходене пеша му е майката, при това без никакво натоварване.Плюс това йогата за бременни е много полезна. 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Galina_Dim
Newbie

Публикации: 7779
Работохолик-изтрещелник
|
 |
« Отговор #36 -: Юли 17, 2007, 15:03:22 » |
|
Имах една учителка преди време - никога няма да я забравя. На мен когато ми преподаваше беше просто парче и половина - стегнати гърди, задник-минимален, но не изпит някакъв гаден такъв, бедра 6, просто парче отвсякъде, много и се кефех. После се оказа, че е преподавала и на брат ми, с когото имаме 7 години разлика и когато на него му е била учителка още не била раждала. Брат ми като я видя беше изумен! Разказва ми колко била пухкава на границата с увиснала преди да забременее.... Аз съм страшно обнадеждена от това - понякога наистина има драстична промяна, но тя е страшно позитивна ;)
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Лора
Newbie

Публикации: 11980
|
 |
« Отговор #37 -: Юли 17, 2007, 15:08:07 » |
|
Това с гимнастиката и мен ме интересува! В моя случай със салсата обаче. Едната ми инструкторка, както и жената на инструкторът ми, са танцували почти до края на бременността си. Та това добре ли е или не? Или е индивидуално - ако се чувстваш ок - денсаш, ако не- си сядаш на д-то...?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mermaid
Newbie

Публикации: 5935
|
 |
« Отговор #38 -: Юли 17, 2007, 15:10:43 » |
|
Аз до колкото знам ако си поддържал висока физическа активност е грешка по време на бременността да спреш всякаква такава. В този ред на мисли, тя е била тренирана и подготвена и не е било никаква тежест за организма й да продължи. Сигурна съм, че не си е счупвала краката от танци чак, така че, лошо няма 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
aleks
Newbie

|
 |
« Отговор #39 -: Юли 17, 2007, 15:20:52 » |
|
бянка, има специално разработена гимнастика за бременни, която набляга основно на разтежението на мускулите и на тонизиране на мускулите на седалището и гърба, които ще бъдат доста натоварени. на курса за бременни преди всякак лекция имахме 40 мин гимнастика. чувствах се превъзходно след нея. знам, че в интернет има филм на fitmama с подобни упражнения. за жалост съм изтрила сайта, но ти препоръчвам да го потърсиш.
мина е права за йогата. не съм практикувала, но от приятелки знам, че е чудесна. аз лично много ходех и много качвах стълби.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Bianka
Newbie

|
 |
« Отговор #40 -: Юли 17, 2007, 16:20:43 » |
|
Благодаря Аз намерих в нета една гимнастика и днес я разглеждах,от утре мисля да започна малко по малко да я правя,но все пак ми беше важно вашето мнение Ето и линк към гимнастиката
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Bianka
Newbie

|
 |
« Отговор #41 -: Юли 17, 2007, 16:21:57 » |
|
Сега се зарибих да потърся и йога 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bizzare
Global Moderator
Newbie

Публикации: 15208
|
 |
« Отговор #42 -: Юли 17, 2007, 19:09:27 » |
|
Аз пък вчера ходих на йога, ама не за бременни и съм много доволна  Тъкмо като за мързеливи като мен 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
katerina
Newbie

Публикации: 7177
|
 |
« Отговор #43 -: Юли 17, 2007, 20:00:39 » |
|
Нашите мами от балета и двете поиграваха.Едната си играеше всичко,без да се пести до 5 месец,когато вече започна леко да и личи все пак корема и не вървеше да се подпличква по сцената.Иначе си правеше гимнастика.Другата-тя е хореографка на малките деца,си водеше групата до края,естествено с децата не са толкова натоварени репетициите.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
лошото_момиче
Newbie

Публикации: 3110
|
 |
« Отговор #44 -: Юли 17, 2007, 20:28:35 » |
|
то и аз играех физическо до шестия месец, пък нищо ми нямаше 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Smiley
Newbie

Публикации: 6262
Усмивка
|
 |
« Отговор #45 -: Юли 18, 2007, 10:38:28 » |
|
Аз веднъж някъде ви бях питала из темите за това как се сънувате Дали в съня сте бременнни Та вече след раждането различно ли е? Сънувате ли се още с коремче или никога не сте били с коремчето 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
aleks
Newbie

|
 |
« Отговор #46 -: Юли 18, 2007, 11:33:59 » |
|
сънувах, че съм бременна преди да забременея. някъде четох, че предвещавало трудни дни. после като забременях, никога не съм се сънувала с корем. напоследък сънувам само щурории.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Enti
Newbie

Публикации: 2074
|
 |
« Отговор #47 -: Юли 18, 2007, 14:04:15 » |
|
Не съм се сънувала бременна докато съм бременна.
За спорта - плуване и ходене пеш са най-добрите помощници.
Чак салса и т.н. ми се струва малко натоварващо, т..е не знаеш отде ще изскочи заека..
Фигурата - според мен ако искаш ще я запазиш, ако спортуваш ще я поправиш, ако мързелуваш и само ядеш си загубен. То и при небременност е същото..
Йогата ми е най-тъпото нещо..не се спазарихме с нея, прекалено бавно и мудно и никакво движение. Само на духа..а аз съм далеч от това..
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Anna T.
Newbie

Влюбена в живота
|
 |
« Отговор #48 -: Юли 18, 2007, 14:41:00 » |
|
Аз пък сънувах само котки с котенца докато бях бременна. Според съвонвниците значело, че ще имам отроче. Де, у 6-ия месец нямах нужда от подсказки 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Smiley
Newbie

Публикации: 6262
Усмивка
|
 |
« Отговор #49 -: Юли 26, 2007, 11:52:50 » |
|
Мини спомена в друга тема за някакви превръзки за родилки. По какво се различават от обикновените? Аз за първи път чувам
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|