amorita
Newbie

Публикации: 467
|
 |
« Отговор #25 -: Юни 29, 2007, 20:17:08 » |
|
Здравейте, благодаря за милите думи , подкрепата и помощта. направиха скенера, даже 2 скенера, други изследвания цял куп...показват тумор:( ама още не знаят дали е доброкачествен или злокачествен, лошото е ,че той има болки, което ни притеснява, че фазата е напреднала. казали са ,че ще опитат с операция, след като направят биопсия, зада видят как е положението, има разсейки на много емста доколктоо се разбира- бял дроб, вероятно в бъбреците, виждат и по лимфните възли някакви неща(но лимфни в корема), а горе при гушата не  вероятно ще се наложи химио или лъчетерапия. едното доколкот знам е вливане на лекарства през система, адругото облъчване. Болезнено ли е докато го рпавят, а ефекта от него болезнен ли е. чувала съм за опадане на косата и т.н. , ама дали болките са големи и кое е по-доброто. Те ще му препоръчат де, ама аз искам да знам предварително, леле много ме е страх 
|
|
|
|
|
Активен
|
quot;La tristesa es el vacio del alma por la aucensia del ser amado" 
|
|
|
Mina
Newbie

Публикации: 8970
|
 |
« Отговор #26 -: Юни 29, 2007, 20:54:53 » |
|
Ох, .... не знам какво да кажа... :( Само , че ще те подкрепяме.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
katerina
Newbie

Публикации: 7177
private dancer
|
 |
« Отговор #27 -: Юни 29, 2007, 21:15:29 » |
|
Ами виж-никой не може да ти каже кое е по-доброто,защото никой тук не е запознат с изследванията и обстоятелствата около тумора.Щом смятат,че има разсейки явно е злокачествен,но това ще се потвърди след биопсията.Специалистите ще направят схема за лечението-може да е лъче- или химиотерапия,операция или и трите,или само двете-всичко зависи от вида,локализацията,лъчечувствителността на тумора,възрастта и общото състояние на твоя близък.Ако има някаква възможност за избор-те ще му я предоставят и ще го информират-ако има нещо неясно-да пита,докато му се изясни.Не казваш къде е първичния тумор?Дано има късмет и лечението даде резултат.Давайте кураж на човека,че е много важно да не пада духом.Успех!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
amorita
Newbie

|
 |
« Отговор #28 -: Юни 30, 2007, 22:04:48 » |
|
благодаря ви, дано скоро разберат какъв е, че всичко напредва много бързо 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Puhilinka
Newbie

Публикации: 464
|
 |
« Отговор #29 -: Юли 01, 2007, 00:31:11 » |
|
Аморита, искам да ти кажа да не се отчайваш!Нито ти, нито близките ти! Моята баба преди 30 години е страдала от злокачествен тумор, огроооомен! И е жива! Сега се разболя от друг- на панкреаса, най-зловещият вид- не се диагностицира от изследвания почти никога и ако е над 2 см не се оперира и се счита за безнадежден. Според лекарите, трябваше да си е отишла преди половин година. Пак според лекарите храносмилателната й система не работеше...уж...седмици беше само на системи, а сега изведнъж почна да се храни със страхотен апетит. ...Баба винаги ми е казвала,че ако искаш достатъчно силно да живееш, няма по-добро лекрство от самото желание. Бъдете силни! Борете се! И нека човекът не заспива и да се събужда със съзнанието,че е неизлечимо болен, а с желанието да оздравее! Стискам палци всичко да се оправи!Вярвайте в чудеса!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
katerina
Newbie

private dancer
|
 |
« Отговор #30 -: Юли 01, 2007, 22:12:49 » |
|
Пухи-искам иа з да те подкрепя с пример-лелята на мама е към 80,ако не и повече-преди 3 години и откриха ужасно злокачествен и разпространен в цялата коремна кухина рак на яйчниците,отказа се от всякакво лечение,защото и се видя безсмислено,кара само на симптоматично-обезболяващи и такива неща,и за куриоз не само,че още е жива,ами и си работи и си гледа съвсем сама градинката на село.С това не призовавам хората дас е отказват от лечение,а просто искам и аз да потвърдя колко важно е желанието за живот и борбената настройка на психиката.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
amorita
Newbie

|
 |
« Отговор #31 -: Юли 02, 2007, 13:01:29 » |
|
ех момичета, повдигнахте ми духа. Благодаря ви!  Не мога да кажа, че сме се отчаяли, даже имаме надежда, чета по разни места кой от какво се е лекувал, лечебни храни и т.н. За всякакви чудеса съм чувала и вярвам в тях, дано и той повярва, че не е от най-силните. Знаете ли не сме му казали, не си дава сметка, той мисли, ч ее нещо друго. Не знаем как ще реагира. Разбрахме днес ,че със сигърност има тумор и на белия дроб и на бъбрека...Биопсията ще покаже какъв е, но аз не спирам да се надявам. Четох за някакво лекарство, което е хранителна добавка по-скоро- Натанал хербал- на основата на чесън и билки. търсихме в аптеката, ама няма, ще ходя и по дрогериите. четох, че помогнало на хора, които са с 4 степен на метастази и им е отказано лечение, че нямало смисъл, а пък се оправили. Е , имало и случаи, в които не е помогнала тая добавка, но ще търсим да опитаме, дано го намерим. Ако сте чували нещо за него пишете плсс, благодаря за подкрепата 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
cristall
Newbie

Публикации: 2440
|
 |
« Отговор #32 -: Юли 02, 2007, 13:48:13 » |
|
И аз искам да ти кажа,че те подкрепяме. Знам какво е близък човек да е в такова състояние.Брат ми имаше тумор.Много бяхме изплашени.Биопсията показа,че е злокачествен.С последна надежда майка ми говори с един професор да го отворят,за да го извадят.Лекарите казваха,че е безмислено.Когато го отвориха се случи чудо!Туморът се оказа доброкачествен и го премахнаха!Незнам как са възможни такива грешки,но съм щастлива,че сега е един здрав човек! Желая ти да се окаже доброкачествено образованието и да се справите с това!Много късмет и се подкрепяйте! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Puhilinka
Newbie

|
 |
« Отговор #33 -: Юли 02, 2007, 15:10:21 » |
|
Аморита, искам да те насоча към една немска ЛЕКАРКА, която е и химик и е посветила целия си живот на борбата срещу рака. 90% от пациентите й са били самите те лекари, отписани от медицината и са спасени. Казва се Йохана Будвих. В България продават нейна книга отскоро, но името й е записано като Йоана Будвиг. Потърси книгата! Не казвам в никакъв случай да се отказвате от медицинско лечение, но тук става дума за здравословно хранене, преборващо и отслабващо тумора. Баба ми за един месец с него постигна чудодейни резултати- кръвните й изследвания са като на млад здрав човек. В основата на храненето е лененото олио и прецеденото кисело мляко. Ненаситените мастни киселини в лененото олио в комбинация със сярната киселина, съдържаща се в киселото мляко, спомагат по естествен начин излекуването на клетките. Защото тя обяснява, че туморът представлява невъзможността на клетките да дишат. Могат да се ядат много неща и разнообразни храни, но най-важното е от мазнините да се приема ленено олио, да се консумира всеки ден, да се смесва с прецедено кисело мляко, да се консумират фрешове от моркови, сок от кисело зеле (в Германия е МНОГО разпространен), сок от ябълки, да се консумира манго, папая и т.н. От месата са полезни птичите меса. Ужасно е противопоказен маргаринът. Йохана Будвих е посветила живота си в борба с пазара на маргарини, но естествено поради икономически причини не е могла да се пребори с отстраняването му, но е доказала по научен път канцерогенното му влияние. Прочети книгата- аз ходих заради баба тук на консултация с хомеопат и жената ми каза, че дори и тя и семейството й са преустроили режима си според нейните методи- профилактично. За жалост при баба ми този метод се оказа безсмислен след време, защото при нея туморът е на панкреаса и с времето тя не можеше да преработва и усвоява храните, които приема. Това възспря лечението й. Но ефект имаше. Интересувайте се от книгата или потърси в гугъл. Немската страница е www.johanna-budwig.de Успех и наистина- най-най-важното е осъзнаването, че в никакъв случай диагнозата не е смъртна присъда. Безбройни са примерите на успешно лечение. Важна е позитивната нагласа!  Желая ти много сили и усмивки, с които да радваш лекуващия се 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
HappyHeart
Newbie

Публикации: 5961
|
 |
« Отговор #34 -: Юли 02, 2007, 15:59:55 » |
|
Аморита, желая ви много късмет и сили. Борете се, мила!!!! Борете се!
|
|
|
|
|
Активен
|
Моето име е Любов.
|
|
|
katerina
Newbie

private dancer
|
 |
« Отговор #35 -: Юли 02, 2007, 21:07:15 » |
|
Освен това Саменто помагало за по-лесно понасяне на химио- и лъчетерапията.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
amorita
Newbie

|
 |
« Отговор #36 -: Юли 02, 2007, 22:40:06 » |
|
Пухи, благодаря ти много за инфото, ще потърсим книгата непременно- тази ли е? http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=5502 Много полезна информация, вдъхвате ми надежда много, зареждате ме със сили и вяра, БЛАГОДАРЯ на всички ви! Кристъл , радвам се , че брат ти се е оправил, тъпо е да има такива грешки, така шашкат хората, дано никга повече не го преживявате това. Катерина, чух добри отзиви за саментото, но още не е назначено лечение и не е започнал приемът. Ще изчакаме биопсията след 1 ден.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Puhilinka
Newbie

|
 |
« Отговор #37 -: Юли 03, 2007, 01:05:43 » |
|
да, това е книгата, която се продава в България. Ако се интересувате сериозно, мога от сайта да ти преведа допълнително някои неща, които установихме,че ги няма в книгата, но първо я прочетете. Продават я в Хеликон- от там я взе леля ми за баба. Наистина надеждите, които ти вдъхват всички тук, са напълно основателни. Медицината напредва с всеки изминал ден, точно по тези въпроси се работи и съм оптимист като смятам,че съвсем скоро ще дойде денят, в който туморът вече няма да бъде считан за прокоба, а ще бъде преборен категорично. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
amorita
Newbie

|
 |
« Отговор #38 -: Юли 03, 2007, 23:02:11 » |
|
Puhilinka, а това ленено олио в БГ има ли го? Днес търсих в няколко магазина не го знаеха даже 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bizzare
Global Moderator
Newbie

Публикации: 14230
bizzetka
|
 |
« Отговор #39 -: Юли 04, 2007, 08:22:42 » |
|
Аморита, търси в дрогериите, абусрд да го намериш в нормален магазин.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
TiNki
Newbie

Публикации: 2015
|
 |
« Отговор #40 -: Юли 04, 2007, 08:53:56 » |
|
Аморита желая ви много късмет  Бъдете силни и не се отказвайте каквото и да ви говорят лекарите и другите хора. 
|
|
|
|
|
Активен
|
Перфектната Подготовка Предотвратява Провала на Представлението!
|
|
|
Puhilinka
Newbie

|
 |
« Отговор #41 -: Юли 04, 2007, 11:31:26 » |
|
Аморитка, ленено олио има в България, но примерно ние в Бургас не открихме по магазините и се оказа,че просто няма. Поръчва го майка от интернет- мога да я питам за фирмата. Не излиза много скъпо...мисля, че е 10 лв литъра, но един литър стига за доста време, все пак...Доставят ни го до вкъщи, но вие може и да попитате в София къде може да го откриете по магазините. Във Варна примерно майка го е открила веднъж, но в целия град е имало само 3 бутилки и понеже трябваше да открием неограничен начин да се сдобиваме с него, почнаха да го поръчват от интернет.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Puhilinka
Newbie

|
 |
« Отговор #42 -: Юли 04, 2007, 11:36:42 » |
|
Извинявам се, че така флудя форума, но, Аморитка, не се стърпях и влязох в пощата на майка, за да мога по-бързо да ти кажа координати на фирмата снабдител на ленено олио: Соня Стоянова Търговки отдел Балчо Агро Продукт ЕООД 1362 София, ул. Кирил Христов 50 тел/ факс: 02/920 9595, 920 9596 sales@balchoproduct.com www.balchoproduct.com ICQ 326220905 Това е, което открих- добре,че се сетих, защото така не се наложи да чакам майка и да губим време. Успех! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
amorita
Newbie

|
 |
« Отговор #43 -: Юли 07, 2007, 00:07:21 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Puhilinka
Newbie

|
 |
« Отговор #44 -: Юли 10, 2007, 02:25:21 » |
|
за нищо, аморитка! Не си ми задължена!Ако искаш да ми се отплатиш, зарадвай ме, моля ти се, след време, с радостни новини за оздравели хора  Това ще е най-хубавото нещо, което може да се случи. Успех и много усмивки ви желая 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
amorita
Newbie

|
 |
« Отговор #45 -: Юли 10, 2007, 17:47:37 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Puhilinka
Newbie

|
 |
« Отговор #46 -: Юли 17, 2007, 00:25:39 » |
|
Привет отново, Аморитка! Исках само да ти дам кураж и да те питам има ли развитие някакво по вашия случай. Моята баба я оперираха за трети път за последната половин година сега на петък 13ти. Тя е едно медицинско чудо, ама да видиш дух! Не й се умира и това си е! Господ да ми я пази! След като всички лекари вече ни отказват каквото и да е лечение и дори в частната клиника отказаха да се грижат за нея, последната ни надежда беше Варна, а нямаше и друг начин, понеже състоянието й се влоши пак. Лекарят беше във възторг от духа й и единственият, който не вдигна ръце и не й каза,че ще се мре. Докторът я прекръстил и казал: Бъди благословена! Ще опитаме! Тъй като баба е вече под 50 кг, понеже от два месеца се храни чрез системи, не се знаеше дали ще издържи операцията. Мама ме посъветва да й се обадя и да се чуя с нея, защото за първи път баба се почувствала несигурна в себе си, изразявайки го с ненатрапчивото: Молете се за мен! Когато я чух обаче, тя на мен вдъхна кураж, а не обратното. Каза ми: хайде идвайте с Боби да се видим! Специално заради вас сега ще се оперирам, за да може като дойдете вече да съм здрава! И го каза с такова спокойствие, че все едно казва, че е сготвила някаква манджа- нещо абсолютно рутинно и подразбиращо се. Направо никой не искаше да повярва колко е фатално положението. Дори аз в себе си се чувствах ужасно беззащитна, безпомощна и мислех какво ли не. Сттрахувах се! Обаче...тя е жива! Преживя и това! И се възстановява прекрасно. Целият екип е очарован от нея! И тя с вссеки изминат ден е по-добре. На втория ден вече е ставала от леглото! Лекарят е овладял положението със запушването и е взел проба за изследване на тумора, защото иска да се опита да го отстрани след 3 месеца, живот и здраве. С това искам да ти кажа, че по думите на лекарите тя трябваше да е още преди 4 месеца някъде на някой друг свят. Постепенно всички ни казаха да чакаме края и че нищо не може да се направи. Само че това не е така. Когато човек търси начини да направи нещо, той успява. Само не трябва да се примиряваш с лошото! То е, за да се борим с него, а не за да свикваме. Баба е страхотна! За пореден път не ме разочарова! За пореден път показа воля и дух, по=силен от този на нас здравите. Вдъхни кураж на твоя човек и му кажи това, което знам от баба ми- когато искаш да живееш, ще живееш. Но под искаш разбирай да се бориш, да търсиш начини, да не признаваш отказ за отговор...Успех! Бъдете усмихнати и помагайте със силната си любов и силния си дух! И нека човекът иска да се бори и да живее. И ще! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
katerina
Newbie

private dancer
|
 |
« Отговор #47 -: Юли 17, 2007, 20:09:14 » |
|
 Пухи.Във възторг съм от твоята баба.Наистина. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Puhilinka
Newbie

|
 |
« Отговор #48 -: Юли 17, 2007, 20:23:09 » |
|
всички сме във възторг! Днес казала на майка ми,че иска да й купи сатенена нощница, защото не искала да ходи по памучни пижами в болницата! Страшна фурия е!  Гордея се с нея и ви разказвам всичко това, защото тази жена е пример за подражание. Пожелавам никой да няма нейната съдба,но всеки да има нейната сила и желанието й да живее!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
amorita
Newbie

|
 |
« Отговор #49 -: Юли 18, 2007, 21:59:32 » |
|
Puhilinka, страшно много ме зарадва новината за баба ти, искрено се радвам за нея и й се възхищавам, наиситна е достойна за подръжание ние с нашия болен ходихме при един лекар за фунготерапия и той каза да пие едни хапчета от китайски и японски гъби, ама струва 84лв на месец:( нямаме възможност да купим, лечението траело от 3 месеца до 1 година,з атова пие само имуностимулатори и гледаме да се храни съобразно с болестта. Гледаме все да има някого около него и да му подържаме духа, на моменти е свеж, после като го приболи и се поотчайва, но прави панове как ще работи(той не знае, че има тумор). Та ще видим какво ще стане, търсих инфо в нета за тая фунгоерапия, ама само на руски има , на бг почти нищо и се чудим дали е ефективна или само ни залъгва фунготерапефта? Някой да е чул нещо за тая терапия, все пак това са 840лв, колкот семейството ми на месец не изкарва. Поне да знаехме дали си струва, макар че знам ли дали и 1-2 месеца можем да продължим това лечение:'(
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|