star chick-chat.org star Женски работи star Домашен уют star Рецепти за вкусотийки:)
Страници: 1 2 3 [Всички]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Рецепти за вкусотийки:)  (Прочетена 34769 пъти)
blonde
Newbie
*
Публикации: 5502


« -: Май 10, 2007, 20:14:28 »

След всички теми за отслабване и диети е време за една изкушаваща и вкусна,в която да споделяме нещицата,които ни карат да си облизваме пръстите Am-am

Ето една рецепта за лятна домашна тортичка,която си откраднах от бг-мамма за тези,които имат повече свободно време и им се занимава :





Правят се около 12 палачинки, но броят им варира според зависи колко искате да е голяма тортата. Палачинките се забъркват от : 4 яйца, 1 и половина ч.ч. брашно, 1 и половина ч.ч. прясно мляко, 2-3 с.л. захар, малко разтопено масло.

За крема :

250 мл. прясно мляко
250 мл. сладка готварска сметана
3 жълтъка
80 гр. пудра захар
½ пакетче желатин
1 с.л. нишесте (обикновено, царевично)
1 с.л. ром (или есенция)

За крема накиснете желатина в малко студена вода. Сложете жълтъците в друга тенджера на много слаб огън, добавете захарта и разбийте, докато сместа побелее. Добавете нишестето, разбъркайте и добавете на тънка струйка млечната смес, като бъркате непрекъснато. Оставете сместа на тих огън, като разбърквате, докато крема започне да се отделя от стените. Сваляте от котлона, прибавете желатина и разбъркайте енергично, докато се разтвори и оставяте на страни да се охлади кремът. Добавете и рома.
Разбива се отделно течната сметана и се смесва с горния крем.

В кръгла купа постилате фолио, мажете палачинка с крема и слагате на дъното. Така всяка следваща палачинка се маже с крема и се редят в купата. Между тях можете също да слагате нарязани плодове. когато всички палачинки са наредени, тортата се прибира в хладилника, за да стегне за около 2-3 часа. Най-горната палачинка не се маже,защото когато се обърне после тортата, тя ще бъде най-отдолу.  Изважда се, обръща се върху тортена чиния и внимателно се маха фолиото. Цялата торта се намазва с останалия крем.

За украсата отгоре :

В отделен съд се разтваря 1 пакетче жгелатин  в 500 мл. подсладена вода (може и компот) и се оставя на студено за да започне леко да се желира. Нарязвате си ягодките на тънки филийки и всяко парченце се потапя в купата с желиращата смес и се облепва тортата. Прибира се в хладилника за малко за да стегне. След това с лъжичка се полива цялата торта с вече постегналата желираща смес и отново се прибира в хладилника за 1-2 часа за да се стегне.
Активен
Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #1 -: Май 10, 2007, 20:50:49 »

Блонд, правила ли си тази рецепта? Бих искала да изненадам приятно възстановяващият ми се любим, който е най-най-върлият почитател на сладкото, а сега не трябва да яде шоколад. Питам те дали си я правила заради желатина- не знам защо се страхувам да го използвам, защото не знам дали наистина ще желира както трябва- преди години с майка попаднахме на кофти желатин и желето беше...всичко друго, но не и желе  Cheesygrin
Иначе рецептата звучи и изглежда невероятно.
Активен
blonde
Newbie
*
Публикации: 5502


« Отговор #2 -: Май 10, 2007, 21:05:12 »

Не съм,а все се каня Unsure
Но съм сигурна,че ще се получи много вкусно Am-am
Явно си зависи и от желатина. Вземи си този на др.Йоткер,при него няма грешка Smile
Активен
Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #3 -: Май 10, 2007, 21:34:15 »

така или иначе ако ще се взима желатин, ще бъде на Йоткер Wink  Иначе на тортичката няма какво да не й е вкусно...най-късно до рождения си ден ще я направя. Миналата година правих сметанова торта, като блатовете си ги правих сама- бяха ябълкови сладкиши, а тортата отгоре беше с разбита сметана и мнооого плодове  Lol рецептата обаче не я помня- майка ми диктуваше...Исках аз да направя тортата, а не да купувам, занимаваше ми се! Smile Мерси за вкусната идея! Ще бъде приложена до месец!
Активен
blonde
Newbie
*
Публикации: 5502


« Отговор #4 -: Май 10, 2007, 21:37:04 »

Който я направи по-скоро ще споделя как се е получила Stuart
Активен
Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #5 -: Май 10, 2007, 21:42:05 »

уговорено!  Wink
Активен
angel_sin
Newbie
*
Публикации: 7005


« Отговор #6 -: Май 10, 2007, 22:01:56 »

тази торта изглежда супер ... но понеже съм "бетер готвач" мисля да заменя крема с обикновен ванилов на Йоткер .... Евентуално ще се опитам да направя глазурата, но ми се струва много сложно ....
Активен

blonde
Newbie
*
Публикации: 5502


« Отговор #7 -: Май 10, 2007, 22:04:42 »

Кремчето е същото,с което баба правеше една страхотна торта  Wub
С обикновено също ще се получи,но ще му онзи аромат на ром и сметана Unsure

Фан,като спомена ванилов крем се сетих за бисквитената торта,която може би е най-мързеливата. Cheesygrin
Активен
Sahne
Newbie
*
Публикации: 6741



« Отговор #8 -: Май 10, 2007, 22:05:11 »

ooo блонд тва ми прилича на ягодовата бомба , която ядях на морето , яко се лепи - НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА В КЪщИ ! Lol  Lol  Lol
Много е вкусна , само дето не беше от палачинки Smile Иначе вида е почти същия Smile
Активен

Don’t feed the forum trolls
lioness
Newbie
*
Публикации: 8329



« Отговор #9 -: Май 10, 2007, 22:07:51 »

Блонди, супер идейка ми даде  Cheesygrin  Някой далечен ден, ако случайно ми остане свободно време, с удоволствие ще направя такава на любимия гладник  Cheesygrin
Той обожава палачинкови торти (солени варианти сме правили само до сега). Аз съм се замисляла за сладка, но си я представях с течен шоколад и би станала прекалено накъртваща. Твоята рецептичка е супер  Smile



п.с. Само да мина предиода на не-ядене на сладко. Сега се пречиствам и тази седмица единственото сладко нещо, което съм приела, е капучино от машината от време на време. Мисля да отворя клуб на анонимния шокохолик и да се лекуваме заедно Cheesygrin
Активен




Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
blonde
Newbie
*
Публикации: 5502


« Отговор #10 -: Май 10, 2007, 22:11:33 »

Като спомена палачинки ще ви кажа една моя рецепта за сосче - на водна баня се разтапя шоколад,прибавя се малко течна сметана и лъжичка ром и сместа се бърка до получаване на плътен цвят. Палачинките се поливат със соса и се оставят в хладилника да се постегнат.
Става много вкусно,което ме подсеща какво ще направя за закуска Am-am
Активен
lioness
Newbie
*
Публикации: 8329



« Отговор #11 -: Май 10, 2007, 22:14:58 »

Блонд, ще сънувам палачинки
Активен




Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
lily
Newbie
*
Публикации: 488


« Отговор #12 -: Май 10, 2007, 22:17:23 »

аз знам друга рецепта за палачинки .. много е лесничка ... като ги направите , пълнете ги със млечна салата ,и ги свивате и стават като торбичка ...после взимате една клечка за зъби забивате я да не се развива палачинката , и от двата края на клечката слагате по 1 маслинка и хоп готови сме за ядене  Am-am  

блонди ще пробваме .. звучи вкусно  Am-am   Am-am  Am-am
Активен
Sahne
Newbie
*
Публикации: 6741



« Отговор #13 -: Май 10, 2007, 22:24:51 »

Цитат на: "lioness"
Блонд, ще сънувам палачинки
и аз Lol точно си мислех , че трябва да ям паста тия дни , ще си намеря някоя много калорична , сметанова Wub  Lol

p.s. - бе аз мисля да я направя тая торта другия път като си поканя гости Devil
Активен

Don’t feed the forum trolls
blonde
Newbie
*
Публикации: 5502


« Отговор #14 -: Май 10, 2007, 22:29:18 »

Аз нарочно пуснах темичката,за да ви развалям дисциплината Cheesygrin

М/у другото,зимата си купих ето тази книжка и каквото съм пробвала от нея,все е ставало вкусно :



Утре ще ви напиша няколко изпитани рецепти от нея Stuart
Активен
angel_sin
Newbie
*
Публикации: 7005


« Отговор #15 -: Май 10, 2007, 22:38:40 »

о, книжките на Звездев са супер ... аз си взех няколко от малките (за сладки, салати, тестени изделия и др.) и съм изпробвала няколко рецепти. Помня, че мъжо ужасно се кефеше на един ... мама му, как се казваше - замразен крем като сладолед с формата на кекс. След малко ще се сетя.

п.п. беше с малини

п.п.п. малинов терин  Cheesygrin  Cheesygrin  Cheesygrin
Активен

TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175



« Отговор #16 -: Май 13, 2007, 22:05:32 »

Блонди , аз чакам рецептети ... Smile
А този шоколадов сос звучи безумно !  Stuart
Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
лошото_момиче
Newbie
*
Публикации: 3110


« Отговор #17 -: Май 14, 2007, 23:09:42 »

Ако щете ми вярвайте, точно такава тема смятах да пусна онзи ден и да попитам някой знае ли как се готви мусака. Аз вече съвсем съм забравила да готвя с тези готови храни. Вечно караме на нещо от магазина. Едно пиле с картофи не мога да изпеча като хората Cry
Активен
blonde
Newbie
*
Публикации: 5502


« Отговор #18 -: Май 14, 2007, 23:14:49 »

Ох,знам и я правя много вкусна,но днес и утре ми е адски натрупано с багажи,чистене на къща и магазини Unsure
Ако намеря повече свободно време утре ще я пусна Smile
Пък ако някой ме изпревари,здраве да е. Smile
Активен
amber4e
Newbie
*
Публикации: 490


the sea inside...


« Отговор #19 -: Май 15, 2007, 02:33:04 »

http://www.joyofbaking.com/Pavlova.html
Ето я моята любима рецепта за лятна торта. Павлова винаги се получава невероятно вкусна и красива, а рецептата е повече от лесна. За пръв път я опитах, когато бях в Лондон преди 3 години - там едната от домакините ми я беше приготвила за барбекю и всички останаха очаровани. Ето и как  изглеждаше моят вариант:



А ето тази торта бях направила за РД на приятеля ми миналото лято... рецептатя я нямам защото беше от взета на заем готварска книга, но беше много вкусно Smile))

Активен

TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175



« Отговор #20 -: Май 15, 2007, 13:19:08 »

Тия торти .... Амбър , като си дойдеш можеш да отвориш сладкарски цех , ако не - ще дойда да живея в кухнята ти поне седмица , прати ми точен адрес  Lol
Лоша , пишеш в гоогле мусака и ти излизат 1001 рецепти Smile Ако искаш нещо бързо и лесно - пилешко месо , нарязваш на малки парченца и запържваш леко - най-добре със зехтин , докато побелеят . После слагаш прясно мляко , повече -  ако искаш рядък сос , по - малко - ако го обичаш по гъст . Като кипне млякото слагаш топено сирене , може няколко вида ... Поръсваш с черен пипер и слагаш масата Smile Може и кисели краставички нарязани на ситно да сложиш накрая  , по желание . Готви се за по малко от 20 мин , а е вкусничко Smile
Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
amber4e
Newbie
*
Публикации: 490


the sea inside...


« Отговор #21 -: Май 16, 2007, 15:48:27 »

Тинкърбел, ако ми видиш кухнята в момента ще искаш да избягаш, положението е зле ( понеже уча за изпити). Иначе въпросните две торти от снимките, тиквен пай, американския тип палачинки и бисквитки с фъстъчено масло и къпкейкс са единствените сладки неща, които съм се престрашила да приготвя досега ( слава богу, винаги са били успешни). И тъй като само това мога да правя, само това правя... така че не се надявай на някакво невероятно разнообразие  Lol
Активен

Xpucu
Administrator
Newbie
*
Публикации: 4012



« Отговор #22 -: Май 16, 2007, 17:08:46 »

Цитат на: "лошото_момиче"
Ако щете ми вярвайте, точно такава тема смятах да пусна онзи ден и да попитам някой знае ли как се готви мусака. Аз вече съвсем съм забравила да готвя с тези готови храни. Вечно караме на нещо от магазина. Едно пиле с картофи не мога да изпеча като хората Cry

Рецепта за мусака от мама
Каймата се слага в тиган с олио и кафяна чаша вода и се размачква хубаво с уреда за картофено пюре или с две вилици. Запържва се леко и се добавя половин главичка ситно нарязан лук и червен пипер. Обърква Картофите се нарязват на дребни кубчета. Объркват се с каймата. Добавя се чубрица, черен пипер и магданоз. Сместта се изсипва в намазана тавичка и се долива вода (горе-долу почти до половината). Пече се на около 200 гр.
Малко преди да е готово се разбива кофичка кисело мляко и две яйца. Разпределят отгоре и се пече още малко да зачервяване.

Блонд, кажи и ти да ти пробвам рецептата  Smile
Активен

Sladi4ka
Newbie
*
Публикации: 829



« Отговор #23 -: Май 16, 2007, 17:16:43 »

Малиии блонд страхотно изглежда трябва да се пробва тази рецептичка.Може и да стане с друг крем.Мама прави много готин ванилов крем и може да пробвам с него.
Активен

Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #24 -: Юни 02, 2007, 00:11:42 »

искам да споделя с вас една разкошна и адски лесна рецепта за ягодова торта Филаделфия:

Необходими продукти за 16 парчета:
150гр обикновени бисквити
125г   масло
300г  ягоди, нарязани на ситни кубченца
600г  крема сирене "Филаделфия"- обикновено
300г  кисело мляко
3 с. лъж. лимонов сок
1 желатин
75г захар


Приготовление: бисквитите се натрошават възможно най-ситно, разбъркват се с разтопеното масло и готовата смес се разстила върху форма за торта (по желание предварително покрита с фолио). 3/4 от ягодите се посипват върху бисквитената смес. По вкус може да се залеят с малко разтопен шоколад. Крема сиренето, киселото мляко и лимоновият сок се разбиват с миксер. Желатинът, захарта и 150мл вода се загряват до завиране на котлона, след което бавно се смесват с крема от крема сиренето и киселото мляко с лимоновия сок. Готовата смес се разнася върху ягодите. Тортата се охлажда 3 часа. Непосредствено преди сервирането се поръсват останалите ягоди. Тортата може да бъде украсена отново с течен шоколад или както аз направих- просто с какао.

Рецептата е от едно немско списание и днес се престраших да я изпробвам и съм очарована. Става за 10-15 минутки, а вкусът е лек, летен и приятен. Вместо бисквитите обаче, аз заложих на готовия блат, тъй като при мен ставаше дума за спонтанен експеримент по късни доби  Lol
Да ви е сладко!
Активен
casyopea
Newbie
*
Публикации: 60


« Отговор #25 -: Юни 02, 2007, 00:57:12 »

ау, много обичам такива ягодови неща..и е точно за сезона. Това ще се пробва  Big grin
Активен
Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #26 -: Юни 02, 2007, 01:18:11 »

пробвай го обезателно, щом обичаш леки, свежи ягодови неща. Изключително лесна рецепта! Smile
Активен
Stilno_f
Newbie
*
Публикации: 3531


« Отговор #27 -: Юни 02, 2007, 13:33:20 »

Ей мацки я споделете и нещо солено ..някакъв специалитет,че сега в къщи ми се налага да готвя  Cheesygrin  Cheesygrin и съм леко затруднена  Unsure
Активен

img]http://img233.imageshack.us/img233/7523/adrianalimasmallphoto00rv5.jpg[/img]
[size=18]PASS:[/size][size=18]I`M NOT ALONE[/size]
Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #28 -: Юни 02, 2007, 14:49:39 »

зависи какво обичате да си хапвате...Ако поводът е по-специален, или пък просто за едното глезене, обожавам да правя някакво леко и немазно месо със сметана и пушено сирене и гъби.  Месото с малко бульонче от задушаването му на котлона, изсипвам в тава и смесвам с гъбки. След това сипвам малко сметанка,  отгоре нареждам шайбите топено сирене и пека докато се получи.Ако се опасяваш да не загори топеното сирене, можеш да покриеш тавата с фолио за печене. Wink
Активен
Stilno_f
Newbie
*
Публикации: 3531


« Отговор #29 -: Юни 02, 2007, 14:55:17 »

Пухи ще взема да опитам някой ден това с месцето  Big grin Звучи вкусно  Stuart  Stuart
Активен

img]http://img233.imageshack.us/img233/7523/adrianalimasmallphoto00rv5.jpg[/img]
[size=18]PASS:[/size][size=18]I`M NOT ALONE[/size]
Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #30 -: Юни 02, 2007, 14:59:41 »

и е страхотно за романтична вечер с бяло вино и свещи!  Wink
Боже, не мога да се позная! Преди да заживеем заедно с приятеля ми, можех единствено да си пека филийки  Lol  Lol  Lol  Сега се научих да готвя страшно вкусно  Smile
Активен
Stilno_f
Newbie
*
Публикации: 3531


« Отговор #31 -: Юни 02, 2007, 15:00:41 »

Аз ще готвя  на тати  Lol  Lol Не става да мисля да романтични вечери  Lol  Lol  Lol  Lol
Активен

img]http://img233.imageshack.us/img233/7523/adrianalimasmallphoto00rv5.jpg[/img]
[size=18]PASS:[/size][size=18]I`M NOT ALONE[/size]
Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #32 -: Юни 02, 2007, 15:12:16 »

тати също заслужава да се почувства специален  Wink
Активен
Stilno_f
Newbie
*
Публикации: 3531


« Отговор #33 -: Юни 02, 2007, 15:19:06 »

За него по-хубаво би било специална вечеря  Big grin Всичко подредено и свежичко  Big grin

И нещо не толкова сложно,че той понякога се ужасява от специалитетите ми  Lol  Lol  Surprised  Cheesygrin
Активен

img]http://img233.imageshack.us/img233/7523/adrianalimasmallphoto00rv5.jpg[/img]
[size=18]PASS:[/size][size=18]I`M NOT ALONE[/size]
Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #34 -: Юни 02, 2007, 15:37:46 »

не знам какво обичате- всеки с вкусовете си.
Аз най-често готвя супа топчета, картофена крем супа, зеленчукова крем супа (и двете с кротони или мини Бейк ролс вътре), картофена яхния, пиле с картофи, бяла риба със задупени зеленчуци, месото с гъбите и салата от риба тон, ананас и кашкавал. Иначе вечеряме винаги салати-домати, босилек, царевица, сирене, салата Айсберг или салата от моркови.  Smile
Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 15617


« Отговор #35 -: Юни 02, 2007, 15:40:14 »

Цитат на: "Puhilinka"
крем супа (и двете с кротони или мини Бейк ролс вътре)


 Tongue Ями.

Мини Бейк ролс тук са Кубети. Wink
Активен

Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #36 -: Юни 02, 2007, 15:42:04 »

не, не кубети, Фейче! Знам ги кубетите- говоря за Бейк ролс, но малките кръгченца- има и в България, но са само със сирене, а аз тук взимам с домати и босилек.
Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 15617


« Отговор #37 -: Юни 02, 2007, 15:43:41 »

Цитат на: "Puhilinka"
не, не кубети, Фейче! Знам ги кубетите- говоря за Бейк ролс, но малките кръгченца- има и в България, но са само със сирене, а аз тук взимам с домати и босилек.


Аха. Ясно. Wink
Активен

Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #38 -: Юни 02, 2007, 15:46:12 »

а! и обожавам да правя кроасанчета с шунка и кашкавал от Бутер тесто. Страшно лесно стават и са много ефектни...ама за вечеря не стават... Unsure  По-скоро за закуска или за между другото. Хайде, деца, дългът ме зове! Излизаме с мъжа!
И малко офтопик: тази нощ при нас магазините ще работят от 00 до 04 часа сутринта и ще има големи намаления- шопинг найт  Wink Струва ми се интересено- ще се броди  Lol
Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 15617


« Отговор #39 -: Юни 02, 2007, 15:49:03 »

Цитат на: "Puhilinka"
а! и обожавам да правя кроасанчета с шунка и кашкавал от Бутер тесто. Страшно лесно стават и са много ефектни...


Ооо, у нас се правят такива с всякакви пълнежи...
Невероятни са... Unsure  Unsure  Unsure
Знаех си, че майка ми е виновна, че съм дебела. Mad  Razz

Приятна шопинг-найт. Звучи яко. Stuart  Stuart  Stuart
Активен

Stilno_f
Newbie
*
Публикации: 3531


« Отговор #40 -: Юни 02, 2007, 17:00:19 »

Пухи каква е салатата Айсберг  Confused

Това шопинг найт ми звучи повече от хубаво
Активен

img]http://img233.imageshack.us/img233/7523/adrianalimasmallphoto00rv5.jpg[/img]
[size=18]PASS:[/size][size=18]I`M NOT ALONE[/size]
blonde
Newbie
*
Публикации: 5502


« Отговор #41 -: Юни 02, 2007, 17:01:25 »

Зелена салата,Стилно. Smile

П.С. Защо във Франция си нямаме такива нощи? Unsure  Sad eyes
Активен
Stilno_f
Newbie
*
Публикации: 3531


« Отговор #42 -: Юни 02, 2007, 17:11:21 »

Цитат на: "blonde"
Зелена салата,Стилно. Smile

О какво било  Cheesygrin  Cheesygrin

Блондиела сподели някоя вкусотийка  Smile Имам наблюдения,че си специалистка Tongue  Tongue
Активен

img]http://img233.imageshack.us/img233/7523/adrianalimasmallphoto00rv5.jpg[/img]
[size=18]PASS:[/size][size=18]I`M NOT ALONE[/size]
Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #43 -: Юни 02, 2007, 17:25:37 »

Стилничка, айсберг салати са зелена салата, която ужасно много прилича на зеле, но има вкус по-скоро на крехка маруля. Това е моята дефиниция. Има ги в Била, Метро и т.н. Тук салати правим само с айсберг, защото примерно зелето им е адски жилаво и много кофти за салата, а марулите им за мен са чиста трева- никакъв марулски вкус!

Блонди,споко, не е кой знае какво предимство- за пръв път откакто съм тук правят шопинг найт- объркали са се нещо...Но ще видим какво ще изловуваме от промоциите  Lol  Иначе тук са големи флегми- дойде ли неделя, мъртвило! Центърът празен! Е, кафетата са пълни, но улиците са все едно бомба е паднала. Това е причината винаги като се прибирам в България, да си купувам всичко в неделя. Ей така, за кеф и напук!  Lol  Lol  Lol
Активен
Stilno_f
Newbie
*
Публикации: 3531


« Отговор #44 -: Юни 02, 2007, 17:52:04 »

Пухи сетих се какво имаш предвид Smile И тук ги има тези салатки ..много са вкусни  Big grin
Активен

img]http://img233.imageshack.us/img233/7523/adrianalimasmallphoto00rv5.jpg[/img]
[size=18]PASS:[/size][size=18]I`M NOT ALONE[/size]
Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #45 -: Юни 02, 2007, 18:05:03 »

абе аз си предпочитам нашето зеле, само че крехкото...Ама нали ти казвам, в сравнение с немското зеле, със сигурност ще да е по-вкусно или поне по-лесно силаемо Unsure
Активен
blonde
Newbie
*
Публикации: 5502


« Отговор #46 -: Юни 02, 2007, 18:12:19 »

Пухи,във Франция в неделя нищо не работи!
Това е денят,в който ти идва да се самоубиеш от скука поне 5 пъти Lol
Активен
Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #47 -: Юни 02, 2007, 18:30:59 »

ами не знаеш само колко ми е познато това! Ужасно ми е криво в неделя, но почнах и с това да свиквам и обикновено предприемаме разни занимания от рода на разходка, гости, пикник или ако сме ходили при баща ми в събота, то неделята се прибираме и си почиваме. Интересно ще е с тоя шопинг найт...освен това скоро трябва да пускат намаленията на Манго и Зара и тогава ще съм във вихъра си.
Съжалявам пак за спама в темата- млъквам!  Cheesygrin
Активен
bella
Newbie
*
Публикации: 664



« Отговор #48 -: Юни 02, 2007, 20:38:38 »

Само да кажа, че оная рецепта на Пухито с месцето, сметаната, гъбките и пушеното сирене е просто трепач, номер едно от всякъде Cool Thumbup
Направих я с пилешки гърдички, понеже са бяло, немазно месо, ама нали съм си по експериментите, сложих малко бяло вино и едно натрошено кубче пилешки бульон и стана  просто супер, мога само да препоръчам  Cheesygrin Към ястието върви особено добре бяло винце или розе. Big grin
Активен

Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #49 -: Юни 02, 2007, 21:44:34 »

да си дойдем на думата  Big grin
Но да знаете, че рецептата за торта с крема сирене е страхотия просто. Препоръчвам с двете ръце!
Активен
TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175



« Отговор #50 -: Юни 02, 2007, 22:52:26 »

нещо като cheesecake ми звучи , аз 100 % ще го опитам това
Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #51 -: Юни 03, 2007, 00:26:59 »

абе щях да го снимам, ама не оцеля... с любовта го уважихме и вече е в историята сладкиша  Red face Нищо, в понеделник имам рожден ден и утре ще взема да направя, че след лекции ще ходим при бащата, та ще му дам малко повод за гордост какво е сътворила щерка му в резултат на 23 години лутане  Lol  Lol  Lol
Активен
TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175



« Отговор #52 -: Юни 03, 2007, 19:50:31 »

В магазините до нас нямаше никъде филаделфия . Дали ще стане с обикновено крема сирене ? Нещо не ми се ходи до метро или била ...
Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #53 -: Юни 03, 2007, 20:34:55 »

мммне мисля!кремът трябва да стане абсолютно гладък, а с обикновеното крема ще бъде на бучици. По-скоро виж дали в магазина няма някакви други такива крема сирена ПУР- в смисъл без подправки, вкусове и т.н, а съвсем обикновени.
Активен
Лора
Newbie
*
Публикации: 11958



WWW
« Отговор #54 -: Август 02, 2007, 15:40:55 »

Снощи сготвих една вкусотийка, на която отдавна се каня. Рецептата я намерих в нета.

Скаридено суфле
Продукти:
 500 гр.скариди,нарязани на ситно,
 70 г кашкавал, настърган,
 2 супени лъжици доматено пюре
 2 супени лъжици краве масло (маргарин),
 2 супени лъжици брашно,
 1/4 л прясно мляко,
 2 яйца,
 сол на вкус, черен пипер на вкус,
1 лимон, нарязан на кръгчета.

Приготвяне:
 В тиган загрейте маслото и в него запържете брашното и внимателно при разбъркване добавете млякото. Добавете доматеното пюре, настъргания кашкавал и подправете със сол и черен пипер. Разбийте желтъците и добавете към леко охладената смес и добре разбъркайте. Нарежете скаридите на дребно , леко запържете в малко олио, смесете със доматения сос и внимателно добавете предварително разбитите на сняг белтъци. Изсипете в намазана с масло форма и печете във фурна до образуване на зластиста коричка. Сервирайте гарнирано с кръгчета лимон.



Не е уточнено на каква фурна се пече и видях бая зор, докато стане. То на практика е почти течно и трябва много да се внимава за консистенцията. Аз редувах постоянно по-висока и по-ниска температура, както и горни и долни реотани. но накрая стегна де... А като поизстине, още повече се стяга.

Много е вкусно!  Cheesygrin
Активен

    
TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175



« Отговор #55 -: Август 02, 2007, 17:01:46 »

имам чувството , че съм единственият човек на света , който не обича скариди  Rolling Eyes
Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
lioness
Newbie
*
Публикации: 8329



« Отговор #56 -: Август 02, 2007, 22:02:05 »

И аз не обичам. Както и миди, рапани, калмари и всякакви подобни.  Rolling Eyes  Карали са ме горе-долу на сила да опитвам, но са ми много чужди тези храни определено не са ми по вкуса.  Rolling Eyes
Активен




Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
michelle
Newbie
*
Публикации: 3605



« Отговор #57 -: Май 16, 2008, 18:34:57 »

Тъй като не намерих във форума, искам да попитам, ако някой случайно е попадал на хубава и изпитана рецепта за торта Принц Регент, да я сподели...
Това е любимата торта на приятелят ми и смятам да се опитам да я направя.. Rolling Eyes
Активен

C’est tout!
Bambina
Newbie
*
Публикации: 12993



« Отговор #58 -: Май 20, 2008, 15:53:00 »

Виж някои от тези :

http://toohardtodo.blogspot.com/2008/01/prince-regent-cake.html
http://compass-rose.tripod.com/compass/index.blog?from=20040908 - по-надолу Smile
Активен
Eli
Newbie
*
Публикации: 4901


« Отговор #59 -: Юни 25, 2008, 22:46:26 »

искам да споделя с вас една разкошна и адски лесна рецепта за ягодова торта Филаделфия:

Необходими продукти за 16 парчета:
150гр обикновени бисквити
125г   масло
300г  ягоди, нарязани на ситни кубченца
600г  крема сирене "Филаделфия"- обикновено
300г  кисело мляко
3 с. лъж. лимонов сок
1 желатин
75г захар

Някой да е правил тази тортичка? Аз купих продуктите, но мъжът ми взе, че изяде ягодите...
Активен


mavina
Newbie
*
Публикации: 88


срамежливка


« Отговор #60 -: Юни 29, 2008, 18:42:25 »

искам да споделя с вас една разкошна и адски лесна рецепта за ягодова торта Филаделфия:

Необходими продукти за 16 парчета:
150гр обикновени бисквити
125г   масло
300г  ягоди, нарязани на ситни кубченца
600г  крема сирене "Филаделфия"- обикновено
300г  кисело мляко
3 с. лъж. лимонов сок
1 желатин
75г захар

Някой да е правил тази тортичка? Аз купих продуктите, но мъжът ми взе, че изяде ягодите...
Твоя мъж се оказа голям лакомник Lol
Активен

mavina
petinka
Newbie
*
Публикации: 27


« Отговор #61 -: Февруари 13, 2009, 17:31:25 »

Вчера бях в настроение  забърках един сладкиш от типа бързо лесно вкусно Smile, който не бях правила скоро

2 пакета слепени бисквитки с шоколад и/или сладко / около 350 грама общо /, 3 - 4 банана, 500  гр сметана

Бисквитките се натрошават, бананите се нарязват на кубчета, сметаната се разбива. Всичко се обърква добре и се изсипва в дълбока купа облепена с  фолио и се оставя да стегне и да се напоят бисквитките  за 4-5 часа в хладилник. Обръщате го и го украсявате според настроението.

Става много вкусно, без  много усилия и без се цапат много съдове, а и всеки път е различен според това с какви бисквитки сте го забъркали .Понякога слагам какао или парченца шоколад или заменям бананите с ягодки или малини.Вариациите са много според продуктите и настроението



 
Активен
Страници: 1 2 3 [Всички]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!