star chick-chat.org star Женски работи star Домашен уют star Рецепти за вкусотийки:)
Страници: [1] 2 3  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Рецепти за вкусотийки:)  (Прочетена 34785 пъти)
blonde
Newbie
*
Публикации: 5502


« -: Май 10, 2007, 20:14:28 »

След всички теми за отслабване и диети е време за една изкушаваща и вкусна,в която да споделяме нещицата,които ни карат да си облизваме пръстите Am-am

Ето една рецепта за лятна домашна тортичка,която си откраднах от бг-мамма за тези,които имат повече свободно време и им се занимава :





Правят се около 12 палачинки, но броят им варира според зависи колко искате да е голяма тортата. Палачинките се забъркват от : 4 яйца, 1 и половина ч.ч. брашно, 1 и половина ч.ч. прясно мляко, 2-3 с.л. захар, малко разтопено масло.

За крема :

250 мл. прясно мляко
250 мл. сладка готварска сметана
3 жълтъка
80 гр. пудра захар
½ пакетче желатин
1 с.л. нишесте (обикновено, царевично)
1 с.л. ром (или есенция)

За крема накиснете желатина в малко студена вода. Сложете жълтъците в друга тенджера на много слаб огън, добавете захарта и разбийте, докато сместа побелее. Добавете нишестето, разбъркайте и добавете на тънка струйка млечната смес, като бъркате непрекъснато. Оставете сместа на тих огън, като разбърквате, докато крема започне да се отделя от стените. Сваляте от котлона, прибавете желатина и разбъркайте енергично, докато се разтвори и оставяте на страни да се охлади кремът. Добавете и рома.
Разбива се отделно течната сметана и се смесва с горния крем.

В кръгла купа постилате фолио, мажете палачинка с крема и слагате на дъното. Така всяка следваща палачинка се маже с крема и се редят в купата. Между тях можете също да слагате нарязани плодове. когато всички палачинки са наредени, тортата се прибира в хладилника, за да стегне за около 2-3 часа. Най-горната палачинка не се маже,защото когато се обърне после тортата, тя ще бъде най-отдолу.  Изважда се, обръща се върху тортена чиния и внимателно се маха фолиото. Цялата торта се намазва с останалия крем.

За украсата отгоре :

В отделен съд се разтваря 1 пакетче жгелатин  в 500 мл. подсладена вода (може и компот) и се оставя на студено за да започне леко да се желира. Нарязвате си ягодките на тънки филийки и всяко парченце се потапя в купата с желиращата смес и се облепва тортата. Прибира се в хладилника за малко за да стегне. След това с лъжичка се полива цялата торта с вече постегналата желираща смес и отново се прибира в хладилника за 1-2 часа за да се стегне.
Активен
Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #1 -: Май 10, 2007, 20:50:49 »

Блонд, правила ли си тази рецепта? Бих искала да изненадам приятно възстановяващият ми се любим, който е най-най-върлият почитател на сладкото, а сега не трябва да яде шоколад. Питам те дали си я правила заради желатина- не знам защо се страхувам да го използвам, защото не знам дали наистина ще желира както трябва- преди години с майка попаднахме на кофти желатин и желето беше...всичко друго, но не и желе  Cheesygrin
Иначе рецептата звучи и изглежда невероятно.
Активен
blonde
Newbie
*
Публикации: 5502


« Отговор #2 -: Май 10, 2007, 21:05:12 »

Не съм,а все се каня Unsure
Но съм сигурна,че ще се получи много вкусно Am-am
Явно си зависи и от желатина. Вземи си този на др.Йоткер,при него няма грешка Smile
Активен
Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #3 -: Май 10, 2007, 21:34:15 »

така или иначе ако ще се взима желатин, ще бъде на Йоткер Wink  Иначе на тортичката няма какво да не й е вкусно...най-късно до рождения си ден ще я направя. Миналата година правих сметанова торта, като блатовете си ги правих сама- бяха ябълкови сладкиши, а тортата отгоре беше с разбита сметана и мнооого плодове  Lol рецептата обаче не я помня- майка ми диктуваше...Исках аз да направя тортата, а не да купувам, занимаваше ми се! Smile Мерси за вкусната идея! Ще бъде приложена до месец!
Активен
blonde
Newbie
*
Публикации: 5502


« Отговор #4 -: Май 10, 2007, 21:37:04 »

Който я направи по-скоро ще споделя как се е получила Stuart
Активен
Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #5 -: Май 10, 2007, 21:42:05 »

уговорено!  Wink
Активен
angel_sin
Newbie
*
Публикации: 7005


« Отговор #6 -: Май 10, 2007, 22:01:56 »

тази торта изглежда супер ... но понеже съм "бетер готвач" мисля да заменя крема с обикновен ванилов на Йоткер .... Евентуално ще се опитам да направя глазурата, но ми се струва много сложно ....
Активен

blonde
Newbie
*
Публикации: 5502


« Отговор #7 -: Май 10, 2007, 22:04:42 »

Кремчето е същото,с което баба правеше една страхотна торта  Wub
С обикновено също ще се получи,но ще му онзи аромат на ром и сметана Unsure

Фан,като спомена ванилов крем се сетих за бисквитената торта,която може би е най-мързеливата. Cheesygrin
Активен
Sahne
Newbie
*
Публикации: 6741



« Отговор #8 -: Май 10, 2007, 22:05:11 »

ooo блонд тва ми прилича на ягодовата бомба , която ядях на морето , яко се лепи - НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА В КЪщИ ! Lol  Lol  Lol
Много е вкусна , само дето не беше от палачинки Smile Иначе вида е почти същия Smile
Активен

Don’t feed the forum trolls
lioness
Newbie
*
Публикации: 8329



« Отговор #9 -: Май 10, 2007, 22:07:51 »

Блонди, супер идейка ми даде  Cheesygrin  Някой далечен ден, ако случайно ми остане свободно време, с удоволствие ще направя такава на любимия гладник  Cheesygrin
Той обожава палачинкови торти (солени варианти сме правили само до сега). Аз съм се замисляла за сладка, но си я представях с течен шоколад и би станала прекалено накъртваща. Твоята рецептичка е супер  Smile



п.с. Само да мина предиода на не-ядене на сладко. Сега се пречиствам и тази седмица единственото сладко нещо, което съм приела, е капучино от машината от време на време. Мисля да отворя клуб на анонимния шокохолик и да се лекуваме заедно Cheesygrin
Активен




Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
blonde
Newbie
*
Публикации: 5502


« Отговор #10 -: Май 10, 2007, 22:11:33 »

Като спомена палачинки ще ви кажа една моя рецепта за сосче - на водна баня се разтапя шоколад,прибавя се малко течна сметана и лъжичка ром и сместа се бърка до получаване на плътен цвят. Палачинките се поливат със соса и се оставят в хладилника да се постегнат.
Става много вкусно,което ме подсеща какво ще направя за закуска Am-am
Активен
lioness
Newbie
*
Публикации: 8329



« Отговор #11 -: Май 10, 2007, 22:14:58 »

Блонд, ще сънувам палачинки
Активен




Щастието явно е направено, за да бъде споделяно.
lily
Newbie
*
Публикации: 488


« Отговор #12 -: Май 10, 2007, 22:17:23 »

аз знам друга рецепта за палачинки .. много е лесничка ... като ги направите , пълнете ги със млечна салата ,и ги свивате и стават като торбичка ...после взимате една клечка за зъби забивате я да не се развива палачинката , и от двата края на клечката слагате по 1 маслинка и хоп готови сме за ядене  Am-am  

блонди ще пробваме .. звучи вкусно  Am-am   Am-am  Am-am
Активен
Sahne
Newbie
*
Публикации: 6741



« Отговор #13 -: Май 10, 2007, 22:24:51 »

Цитат на: "lioness"
Блонд, ще сънувам палачинки
и аз Lol точно си мислех , че трябва да ям паста тия дни , ще си намеря някоя много калорична , сметанова Wub  Lol

p.s. - бе аз мисля да я направя тая торта другия път като си поканя гости Devil
Активен

Don’t feed the forum trolls
blonde
Newbie
*
Публикации: 5502


« Отговор #14 -: Май 10, 2007, 22:29:18 »

Аз нарочно пуснах темичката,за да ви развалям дисциплината Cheesygrin

М/у другото,зимата си купих ето тази книжка и каквото съм пробвала от нея,все е ставало вкусно :



Утре ще ви напиша няколко изпитани рецепти от нея Stuart
Активен
angel_sin
Newbie
*
Публикации: 7005


« Отговор #15 -: Май 10, 2007, 22:38:40 »

о, книжките на Звездев са супер ... аз си взех няколко от малките (за сладки, салати, тестени изделия и др.) и съм изпробвала няколко рецепти. Помня, че мъжо ужасно се кефеше на един ... мама му, как се казваше - замразен крем като сладолед с формата на кекс. След малко ще се сетя.

п.п. беше с малини

п.п.п. малинов терин  Cheesygrin  Cheesygrin  Cheesygrin
Активен

TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175



« Отговор #16 -: Май 13, 2007, 22:05:32 »

Блонди , аз чакам рецептети ... Smile
А този шоколадов сос звучи безумно !  Stuart
Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
лошото_момиче
Newbie
*
Публикации: 3110


« Отговор #17 -: Май 14, 2007, 23:09:42 »

Ако щете ми вярвайте, точно такава тема смятах да пусна онзи ден и да попитам някой знае ли как се готви мусака. Аз вече съвсем съм забравила да готвя с тези готови храни. Вечно караме на нещо от магазина. Едно пиле с картофи не мога да изпеча като хората Cry
Активен
blonde
Newbie
*
Публикации: 5502


« Отговор #18 -: Май 14, 2007, 23:14:49 »

Ох,знам и я правя много вкусна,но днес и утре ми е адски натрупано с багажи,чистене на къща и магазини Unsure
Ако намеря повече свободно време утре ще я пусна Smile
Пък ако някой ме изпревари,здраве да е. Smile
Активен
amber4e
Newbie
*
Публикации: 490


the sea inside...


« Отговор #19 -: Май 15, 2007, 02:33:04 »

http://www.joyofbaking.com/Pavlova.html
Ето я моята любима рецепта за лятна торта. Павлова винаги се получава невероятно вкусна и красива, а рецептата е повече от лесна. За пръв път я опитах, когато бях в Лондон преди 3 години - там едната от домакините ми я беше приготвила за барбекю и всички останаха очаровани. Ето и как  изглеждаше моят вариант:



А ето тази торта бях направила за РД на приятеля ми миналото лято... рецептатя я нямам защото беше от взета на заем готварска книга, но беше много вкусно Smile))

Активен

TinkerBell
Newbie
*
Публикации: 2175



« Отговор #20 -: Май 15, 2007, 13:19:08 »

Тия торти .... Амбър , като си дойдеш можеш да отвориш сладкарски цех , ако не - ще дойда да живея в кухнята ти поне седмица , прати ми точен адрес  Lol
Лоша , пишеш в гоогле мусака и ти излизат 1001 рецепти Smile Ако искаш нещо бързо и лесно - пилешко месо , нарязваш на малки парченца и запържваш леко - най-добре със зехтин , докато побелеят . После слагаш прясно мляко , повече -  ако искаш рядък сос , по - малко - ако го обичаш по гъст . Като кипне млякото слагаш топено сирене , може няколко вида ... Поръсваш с черен пипер и слагаш масата Smile Може и кисели краставички нарязани на ситно да сложиш накрая  , по желание . Готви се за по малко от 20 мин , а е вкусничко Smile
Активен

"Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."

"В тази тема работата стана умерена вменяемост и скромна адекватност."
amber4e
Newbie
*
Публикации: 490


the sea inside...


« Отговор #21 -: Май 16, 2007, 15:48:27 »

Тинкърбел, ако ми видиш кухнята в момента ще искаш да избягаш, положението е зле ( понеже уча за изпити). Иначе въпросните две торти от снимките, тиквен пай, американския тип палачинки и бисквитки с фъстъчено масло и къпкейкс са единствените сладки неща, които съм се престрашила да приготвя досега ( слава богу, винаги са били успешни). И тъй като само това мога да правя, само това правя... така че не се надявай на някакво невероятно разнообразие  Lol
Активен

Xpucu
Administrator
Newbie
*
Публикации: 4012



« Отговор #22 -: Май 16, 2007, 17:08:46 »

Цитат на: "лошото_момиче"
Ако щете ми вярвайте, точно такава тема смятах да пусна онзи ден и да попитам някой знае ли как се готви мусака. Аз вече съвсем съм забравила да готвя с тези готови храни. Вечно караме на нещо от магазина. Едно пиле с картофи не мога да изпеча като хората Cry

Рецепта за мусака от мама
Каймата се слага в тиган с олио и кафяна чаша вода и се размачква хубаво с уреда за картофено пюре или с две вилици. Запържва се леко и се добавя половин главичка ситно нарязан лук и червен пипер. Обърква Картофите се нарязват на дребни кубчета. Объркват се с каймата. Добавя се чубрица, черен пипер и магданоз. Сместта се изсипва в намазана тавичка и се долива вода (горе-долу почти до половината). Пече се на около 200 гр.
Малко преди да е готово се разбива кофичка кисело мляко и две яйца. Разпределят отгоре и се пече още малко да зачервяване.

Блонд, кажи и ти да ти пробвам рецептата  Smile
Активен

Sladi4ka
Newbie
*
Публикации: 829



« Отговор #23 -: Май 16, 2007, 17:16:43 »

Малиии блонд страхотно изглежда трябва да се пробва тази рецептичка.Може и да стане с друг крем.Мама прави много готин ванилов крем и може да пробвам с него.
Активен

Puhilinka
Newbie
*
Публикации: 464


« Отговор #24 -: Юни 02, 2007, 00:11:42 »

искам да споделя с вас една разкошна и адски лесна рецепта за ягодова торта Филаделфия:

Необходими продукти за 16 парчета:
150гр обикновени бисквити
125г   масло
300г  ягоди, нарязани на ситни кубченца
600г  крема сирене "Филаделфия"- обикновено
300г  кисело мляко
3 с. лъж. лимонов сок
1 желатин
75г захар


Приготовление: бисквитите се натрошават възможно най-ситно, разбъркват се с разтопеното масло и готовата смес се разстила върху форма за торта (по желание предварително покрита с фолио). 3/4 от ягодите се посипват върху бисквитената смес. По вкус може да се залеят с малко разтопен шоколад. Крема сиренето, киселото мляко и лимоновият сок се разбиват с миксер. Желатинът, захарта и 150мл вода се загряват до завиране на котлона, след което бавно се смесват с крема от крема сиренето и киселото мляко с лимоновия сок. Готовата смес се разнася върху ягодите. Тортата се охлажда 3 часа. Непосредствено преди сервирането се поръсват останалите ягоди. Тортата може да бъде украсена отново с течен шоколад или както аз направих- просто с какао.

Рецептата е от едно немско списание и днес се престраших да я изпробвам и съм очарована. Става за 10-15 минутки, а вкусът е лек, летен и приятен. Вместо бисквитите обаче, аз заложих на готовия блат, тъй като при мен ставаше дума за спонтанен експеримент по късни доби  Lol
Да ви е сладко!
Активен
Страници: [1] 2 3  Всички   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!