И ето пак - ГАДНИТЕ гъби!!!

(1/27) > >>

paiachka:
Наблягам на ГАДНИ!!!
Отдавна не съм чела форумчето... По-точно отпреди да се премести тук... Радвам се, че въперки разпадането на предишния форум, сте намерили начин да си пишете, споделяте и да се подкрепяте както преди. И преди не пишех много, предимно четях и се образовах :) Радвам се, че старите муцуни са тук (Само не можах да засека Маргарет..или е по друг ник или нз..просветлете ме моля. Уважавам и ценя всяко нейно мнение).
Както и да е, на въпроса :
Миналата година, май около декември беше, ме бяха "полазили" гадинките. Лекарката ми постави диагноза Candida Albicans (макар че без изследване нз как стана де...whatever). Тогава прекарах един курс на Муко(или Мико)макс и 10 глобулки Гино-Певарил... Всичко беше идеално, всички видове симптоми, сърбежи и т.н. изчезнаха и се чувствах чиста като момина сълза... допреди 2 дни. Когато изпитах отново онова чувство просто ми идеше да се гръмна. Дори не знам как, по дяволите стана. Хигиената ми е безупречна, само безопасен секс практикувам, а антибиотици не съм пила в близките няколко месеца..да не кажем половин година. И все пак, когато пак ме позасърбя направо ме втресе.. Сигурна съм, че е това, просто не може да се сбърка. За ОГРОМНО (ama HUGE) съжаление, не можах да отида веднага при лекарката, просто работата ми причини това.. На лекар съм чак утре (сряда) и вече милата ми докторка ще каже какво да пия. Проблема е, че както забелязах при изчитане на темите по въпорса - то просто няма отърваване от тази гадост. Лекуваш се 20-ина дни, всичко е наред и.. след има-няма няколко месеца кръгът отново се затваря и се озоваваш в същото положение... Не знам, откакто го изживях просто се молех да не се повтори... Единствено това за памучното бельо, едва ли не, не съм спазвала.. Не мога да си представя живота си без прашки.. Все едно, на заплата ще си купя и кюлоти ако трябва, ще си ги гладя най-прилежно..САМО И САМО да не се повтаря този ад...
Не че се съдържа някакъв въпрос в темата де, просто исках да споделя КОЛКО МНОГО ги мразя тези гъби. И, вяврам, не съм само аз.
Общо взето съм наясно как да се предпазвам - безупречна хигиена, НИКАКЪВ секс без гумички, а антибиотиците по default ги ненавиждам, камо ли да прекалявам с тях. Винаги, когато е възможно и не е опрял ножа до кокала, ги пропускам!!! И все пак, ако има нещо, което пропускам, моля, посъветвайте ме. Зная, че лекарката ще ми каже как да се излекувам (да премахна сегашното си състояние), но искам НИКОГА повече да не се сблъскавам с това... Просто е отвратително!!!

П.С.
Съжалявам за излиянията, но ми тежи на душицата. Зная, че сте рабзрани и търпеливи хора, затова се поотпуснах.
За сведение - на 20 съм, от София. Смятам, че съм доста "сексуално-здраве" образована и, надявам се, не задавам тъпи "Оо" въпроси. Предварително благодаря!

П.П.С.
Забравих да спомена - правя това, което лекарката ми каза за "облекчаване" - подмиване със смрадлика (с мааалко сода за хляб). Само това си позволих да си назнача за "самолечение", защото с тези работи шеха не бива. И наистина, определено помага.. В момента не усещам гадния сърбеж и значително се намали неудобството.. Надявам се да е правилно.

cristall:
Здрасти :).Ми за гъбите-и аз много ги мразя(едва ли има някой,който ги обича),случвало ми се е няколко пъти!Бельото наистина е много важно!И аз не можех да си представя нещо по-удобно от прашките,но тези синтетичните материи доста често предизвикват гъбички и аз си наблягам на памучно и по-обхватно :) бельо.Много е важно и какво ядеш.Хубаво е да наблягаш на киселото мляко.Щом си пипнала гъбички значи и имунитета ти е отслабнал!Вземи си някакви витаминки.Добре е докато имаш гъбички да пиеш b-комплекс.Измиването със смрадлика е доста добре,облекчава малко дразненето и не може да ти навреди(нали външно се измиваш?).
Ами това е от мен.Тези неща сигурно ги знаеш...Сподели как е минало при лекарката после!Успех с лечението!

alin:
Мила, много са неприятни и упорити тези гъби. Дано се окаже, че нямаш сега от гадовете.
Успех :)

Bambina:
Идеаално те разбирам. Имах(надявам се вече да нямам :? ) 2 години проблеми с тях. За сега са зачезнали след интензивен курс с Орунгал. То просто вече нямаше накъде, само супер силните препарати ми действат, а аз какво ли не съм пробвала ( май няма такова :???: )

Така, имам няколко въпроса преди да ти дам някой друг съвет  
- С какво се измиваш? Ползваш ли интимен гел ? Ако ползваш -какъв ? Ползваш ли душ за вътрешно измиване? Ако да- с каква течност го пълниш?
- Усещаш ли се запарена долу от дрехи често? Дънки примерно?
- Правиш ли секс, когато усетиш ,че имаш гъби ? С/ без презерватив?
- Ядеш ли много сладко? Захари като цяло - шоколад, зарахни изделия?  
-Пиеш ли достатъчно вода на ден?
- Пиеш ли противозачатъчни таблетки?
- Лекувала ли си партнъора си ?
- И не на последно място - как ти е имунната система?

paiachka:
Сега се връщам от прегледа. Отново се убедих, че имам най-милата и грижовна лекарка :))
Та, гъбички са, отново.. Отново ми предписа микомакс и гино-певарил, но този път 4 хапа (миналия път бяха 3). Първите две таблетки на 72 часа, а следващите през малко по-голям интервал. С други думи, ясно е, че ще мине.. Но за колко време?! Ех, как ми писна.
Да отговоря на въпросите на Бамбина :
Не ползвам интимни гелове или неща от сорта и дамски душ не ползвам, просто съм се наслушала на страхотии. Тоалета си правя с вода и интимно сапунче. И гледам да не задълбавам :Р
За запарването - случвало ми се е, но като усетя нещо подобно просто забравям за този панталон. Прочетох, че при подобни проблеми изобщо не трябва да се носят стегнати и притискащи отдолу панталони.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page