star chick-chat.org star Женски работи star Любов, секс и контрацепция... (Модератор: Bambinastar Някои по-чести заболявания на пениса (ВНИМАНИЕ, СНИМКИ)
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Някои по-чести заболявания на пениса (ВНИМАНИЕ, СНИМКИ)  (Прочетена 305965 пъти)
kpacu
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 2199« -: Април 11, 2007, 13:40:07 »

В настоящата статия, ще намерите кратка характеристика на някои от по-честите заболявания на мъжкия полов член, които могат да стоят в основата както на структурните, така и на функционалните сексуални разстройва.  Дава се кратка характеристика на заболявания като фимоза, парафимоза, болест на Пейрони, баланити, рак на пениса, стриктура на уретрата и др.

Фимоза
Така се нарича свиването на препуциума до невъзможност да бъде изтеглен назад през най-широката част на главата. Това е нормално при децата до три години, но остава при около десет процента от тях и след тази възраст. Дължи се най-често на твърде дълъг препуциум с неестес­твено много фибри, но понякога може да се развие и в по-напреднала възраст в резултат от удебеляване след зарастване на раничка. Силно изразена, фимозата може да затрудни уринирането, особено ако след него в образувалия се балон от ко-жичката се задържи урина и продължи да капе. Обикновено е достатъчно препуциумът внимателно да се изтегли назад. При по-възрастните мъже може да се стигне до затруднена ерекция, мастурбация или сношение. Фимозата е предпоставка за разкъсване на препуциума, за баланит и рак на пениса. Лекува се хирургически, с обрязване.

Парафимоза
Парафимозата е стягане на пениса в главата. Обикновено се получава при изтегляне на кожата назад (по време на акт или катетъризация) и непълното й връщане над главата. Стегнатият препуциум пречи на кръ­вообращението до върха на пениса и може да причини сил­но подуване както на главата, така и на самия препуциум. Необходимо е незабавно да се вземат мерки, като в повечето случаи е достатъчно да се масажира кожата на­зад с торбичка лед и да се изстиска течността от главата. За процедурата не се препоръчва методът „направи си сам", а намесата на хирург. Още повече, че може да е необходи­ма упойка. Понякога обрязването е единственият изход.

Баланит
Възпалението на главата се нарича баланит. а на препуциума - постит. Ако и двете настъпят едновременно, става дума за баланопостит. Баланитът предизвиква зачервяване, възпаление и сър­беж на главата на пениса. Страданието засяга около 4% от момчетата в предучилищна възраст, но и по-възрастни мъже. Причинява го най-често гъбичката Candida albicans, от която се получава млечницата. По главата на пениса се появяват малки червени точици, а под препуциума се събира смегма. Препоръчва се незабавно изследване на урината, за да се изключи вероятността от диабет, чийто първи симптом е твърде често баланитът. Други причини за заболяването са инфекция с най-обикновени кожни бактерии, венерически заболявания и химическо дразнене. Профилактиката на баланита се изчерпва главно с под-държане на хигиена и често измиване под препуциума. В по-леките случаи промивките със соден разтвор два пъти дневно бързо ликвидират симптомите. Едно проучване е доказало, че сапунът е противопоказен и честото измиване само с вода е за предпочитане. Сапунът има свойството да повишава рН на кожата, което изостря възпалението, причинено от лека инфекция. В някои случаи баланитът може да се дължи на алергия към перилни препарати или просто на протриване. Когато е в по-силна форма и се дължи на гъбична инфекция, баланитът трябва да се лекува с антигъбични кремове като Клотримазол. Ако инфекцията е бактериална, трябва да се прибегне към антибиотичен крем или таблетки. Появи ли се в тежка форма, със силно подуване на препуциума, или с чести рецидиви, налага се обрязване.

Стесняващ баланит
Balanitis xerotica obliterans e често срещано заболяване в детството и при възрастните мъже, но още не е ясно какво го причинява. Главата и препуциумът побеляват и кожата изглежда удебелена и втвърдена. Това може да предизвика стесняване на външния отвор на пикочния канал и да се наложи оперативното му разширяване. Чрез обрязване се предотвратява фиброза, фимоза и загрубяване на препуциума. Описаното страдание не бива да се обърква с левкоплакията.

Баланит на Зун
Това рядко срещано смущение се явява при мъжете на средна и напреднала възраст. Характеризира се с лъскави гладки червени петна по главата на пениса, които впослед­ствие могат да се превърнат в болезнени грапави налепи. Необходимо е да се направи биопсия за елиминиране на вероятността от злокачествено заболяване. Ако се окаже, че става дума за баланит, значи в кожата са проникнали характерните имунни клетки, известни като плазматични. И това заболяване се лекува с обрязване.

Лимфоцеле
В редки случаи повишената сексуална активност или твърде честата мастурбапия могат да причинят удебеляване покрай короната на главата от долната й страна. Това се дължи на подуване и запушване на каналите за оттичане на лимфа. Единственото лечение е въздържанието от по­лови контакти, докато оплакването отшуми. Но както при всяко подуване, необходимо е диагнозата да бъде потвър­дена от лекар в специализирана клиника.

Болест на Пейрони (Induratio penis plastica)
При тази аномалия пенисът в спокойно състояние изглежда нормален, но при ерекция се извива силно и наподобява банан. Когато сгъването е твърде силно, ерекцията е болезнена и актът става невъзможен. Болестта на Пейрони се причинява от фиброза - постепенното заменяне на гъбестата еректилна тъкан от фиброзна, която не се разтяга при ерекция, така че пенисът се огъва към нея. Понякога се препоръчва лечение с крем или таблетки витамин Е (по 600 мг дневно), тъй като този витамин по­мага за поддържане на еластичността на тъканите. В по-тежките случаи се налага операция, при която или се отст­ранява фиброзната тъкан, или част от нея се премества от обратната страна на пениса за балансиране при ерекция. В напреднала фаза на болестта се налага протезиране на члена.

Приапизъм
В гръцката митология Приап е богът на плодовитостта, чийто член тежи колкото цялото му тяло. Приапизмът е продължителна болезнена ерекция, несъпроводена от сек­суално желание. Стъблото на пениса се втвърдява поради издуване на кавернозното тяло, докато гъбестото тяло и главата остават меки. Приапизмът може да е предизвикан от някои лекарст­ва и опиати, от нараняване или кръвно заболяване. Най-често обаче може да се яви без причина по време на полов акт. Приапизмът изисква спешна медицинска помощ. В противен случай след шест часа промените са невъзвра­тими. За жалост мъжете се притесняват да отидат неза­бавно на лекар, надявайки се, че ще се оправят от само себе си. Процедурата при лекаря се състои в изтегляне с игла от кавернозното тяло на насъбралата се сгъстена кръв, по­черняла от липсата на кислород. После гъбестата тъкан се облива със соден разтвор. При по-упоритите случаи се при­лага медикаментозно лечение. Ако нищо друго не помогне, кавернозните тела се отварят и се съединяват с гъбестото тяло. Така кръвта се оттича, но за в бъдеще ерекцията ста­ва възможна само след протезиране на пениса.

Еритроплазия на пениса
Заболяването се характеризира с яркочервени кадифе­ни плаки. леко изпъкнали, с рязко очертани контури. Засяга предимно главата и е безболезнено. Еритроплазията може да вещае злокачествено заболяване и ако не се излекува, съществува риск от рак на пениса. Когато е поразен само препуциумът, лечението е обрязване. По отношение на гла­вата се прилага локална радиотерапия или силни цитоток-сични кремове.

Левкоплакия на пениса
Симптомите на това заболяване представляват петна от бяла, влажна кожа върху главата, а причината е ненор­мално високото производство на кожни клетки. Наподобява плисната сиво-бяла блажна боя е безболезнено. При изо­лиране на клетки за биопсия под микроскопа се вижда, че те са неестествено големи и долните им пластове са ин­филтрирани от бели имунни клетки (лимфоцити). Това за­боляване също може да премине в рак, ако не се излекува своевременно. Белите петна се отстраняват под упойка.

Рак на пениса
Това е рядко срещано заболяване в напреднала въз­раст и засяга главно браздата между широката част на гла­вата и препуциума. Съвсем рядко може да се появи при мъже, обрязани в юношеска възраст, и никога не е устано­вено при обрязани още след раждането. Затова се смята, че ракът на пениса се причинява от задържана смегма, ве­роятно защото бактериите произвеждат химически вещества, причиняващи рак - канцерогени. Забележите ли раничка или секретиране под препу­циума, потърсете лекарски съвет колкото е възможно по-скоро. Особено ако установите, че не можете да изтеглите назад препуциума. Не е изключено да пречи някое срастване. При ранно диагностициране ракът на пениса може да се лекува с противоракова помада или радиотерапия, но в по-напреднала фаза се налага частична ампутация на чле­на с всички произтичащи от това психологически проблеми. В повечето случаи добрата хигиена може да предот­врати рака на пениса. Необрязаните мъже трябва да из­дърпват препуциума и да измиват смегмата под него поне веднъж на ден, при все че специалистите съветват това да се прави след всяко уриниране.

Уретрална стеноза
Този необичаен дефект по рождение стеснява уретрата поради присъствието на една мембрана, която нормал­но би трябвало да изчезне още в процеса на развитие на зародиша. В резултат в пикочния мехур се събира урина и налягането може сериозно да навреди на бъбреците. При по-леките случаи проблемът се разрешава с вкар­ването на тесен метален дилататор през уретрата под мес­тна или пълна упойка. Тъй като това трябва да се повтаря през равни интервали, много хирурзи предпочитат опера­тивното отстраняване на уретралната мембрана. В по-напреднала възраст стесняване на уретрата мо­же да настъпи от някакво нараняване или от ненавремен­но излекуван гонококов или друг уретрит. Втвърдяването и скъсяването на каналчето може да затрудни уриниране­то и еякулацията и дори да доведе до деформация на пени­са при ерекция. Събирането на неизхвърлена урина засяга бъбреците и причинява инфекции на пикочопровода. Ако разширяването на уретрата по посочения по-горе начин или с помощта на балонче, което се вкарва и впос­ледствие се надува с вода, не помогне, се прави уретротомия за отстраняване на запушващата деформация. При осо­бено тежки случаи на стесняване уретрата се оперира и възстановява с пластична хирургия. За това се изисква осо­бена сръчност и умение, тъй като може да се получи вторично удебеляване.

Стеснение на вътрешния отвор на пикочния канал
Отворът в края на пениса е най-тясната част на урет­рата при мъжа. Понякога той може да е изключително те­сен още по рождение. Тази аномалия се нарича стеноза и може да доведе до увреждане на пикочния мехур и бъбреците. В по-зряла възраст стеноза може да се получи след инфекция, хирургическа намеса или нараняване. Отстранима е с разширяване или операция.

Клапи в уретрата
Някои бебета се раждат с мембрани по лигавицата на уретрата, които се затварят като клапи при уриниране и силно затрудняват процеса. Отстраняват се хирургически.

Хипоспадия
Хипоспадията е най-обичайният вроден дефект на пе­ниса и се среща при едно на триста новородени. Краят на уретрата (меатусът) е разположен не на върха, а от долната страна на пениса на разстояние от няколко милиметра до няколко сантиметра от правилното място. Аномалията често остава незабелязана, тъй като на върха на пениса обикновено се вижда измамна трапчинка. В най-леката форма на хипоспадия отворът на уретра­та е все още на главата, само че от долната й страна. В по-тежките случаи меатусът се явява под главата, на юздицата. Следват случаите, когато пикочният канал завършва на стъблото на пениса, в началото на скротума или чак в ос­новата му в непосредствена близост с ануса. Ако скротумът е малък, а тестисите още не са слезли, истинският пол на детето не може веднага да се определи. При всички случаи с изключение на първия причината е в някаква аномалия на пениса, при която той е извит на­долу и препуциумът стига само колкото да го покрие отпред. Тези деформации се коригират хирургически пре­ди детето да навърши две години. След това то може да уринира нормално и да има пълноценен полов живот по-нататък.

Еписпадия
Така се нарича деформацията, обратна на хипоспадията. При нея отворът на уретрата е от горната страна на пениса, между главата и стената на слабините. Пенисът съ­що може да е извит нагоре. В най-тежките случаи меатусът може да се окаже и върху самата коремна стена. За щастие тази аномалия е твърде рядка. Отстранява се хирургически, но с повече от една операции.

Рак на уретрата
За щастие това заболяване, е рядко. Но всяка раничка около меатуса на върха на пениса и всяка бучка по тялото му трябва колкото може по-бързо да бъдат прегледани от лекар.

Запушване на уретрата
Получава се от камък, който не може да излезе, или от вкарване в пикочния канал на различни предмети за сексуално удоволствие. Тази крайно непрепоръчителна практи­ка предизвиква инфекция, секретиране и трудно уриниране. С помощта на рентген и дълъг форцепс или уретроскоп чуждите тела могат да бъдат отстранени от уролог.

Остър уретрален синдром
Симптомите на това страдание са болка и дискомфорт в слабините, съпроводени с чести позиви за уриниране. Наподобява инфекция на пикочопровода, ала от такава няма и следа, дори и в бъбреците. Острият уретрален синд­ром е резултат от мускулен спазъм, особено когато паци­ентът е под стрес или емоционален натиск. Причина могат да бъдат и простатит или простатодения.

*Източник: "Всичко за здравето на мъжа" - Сара Бруър./Първо издание, електронно/ Българска сексология
Активен
kpacu
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 2199« Отговор #1 -: Април 11, 2007, 14:07:41 »

Искрено препоръчвам на всички настоящи и бъдещи майки да посетят и изчетат страницата на  Секцията по детска хирургия при МБАЛСМ "Н. И. Пирогов". За да ги предпазя от някои неправилни действия спрямо момченцата в ранна детска възраст, поради остарели и некомпетентни манипулации в семейството, публикувам и тук една статия на завеждащият секцията по детска хирургия при МБАЛСМ "Н. И. Пирогов" Доц. д-р Огнян Бранков, к.м.н.


Фимоза – мит и реалност

Проблемът с тъй наречената фимоза (от старогръцки – намордник или захлупник) е обект на хирургични спорове, свързани с масово прилаганата циркумцизия (обрязване) не само в мюсюлманските страни, но и в много развити държави. Всъщност става дума за хипердиагностика на едно нормално състояние или свръхактивност при поставяне показанията за хирургична манипулация. Няма да е грешка, ако се каже, че обрязването в тези страни е рутинна и доходоносна практика.

Физиологична фимоза
Кожичката на главичката на пениса или т.н. препуциум (the foreskin) не е просто кожен израстък – неговата вътрешна повърхност е подобно на лигавица с плосък епител и е населена с нервни клетки, наречени Майснерови. Те играят роля на финни сензорни елементи, важни за чувствителността при половия акт и за сексуалната наслада. Казано иначе, природата се е погрижила за стабилното продължение на човешкия род.
Анатомичните познания по въпроса почти не са се променили след изследванията на Николо Маса през 15 век. Кожата на препуциума не е свързана с подлежащата тъкан, както е при кожата на тялото. Тя е подвижна и изглежда като самостоятелен орган, като продължение на собствената кожа на пениса, която служи не само за защита на главичката.
Това което наричаме фимоза, всъщност е физиологично слепване (синехии) на кожичката към главичката (гланса). Кожичката изглежда като хоботче на слон и има нормален вид и в никакъв случай не пречи на уринирането (фиг.1).                  
                        
       

При раждането си около 90 % от децата имат такива синехии. До към 3 - 5 година слепналата кожичка спонтанно се отлепва в голямата част от децата. При останалите това става през пуберитета. За постепенното отлепване допринася и заиграването на момченцата със своя мъжки символ (фиг.2).
          

          

По време на естествената сепарация се отделя секрет подобен на белезникави перли, които не са вследствие възпалителен процес. Ако при уриниране препуциумът се издува като балонче, това е нормално и допринася за постепенното разделяне.

Вродена фимоза
При 2 – 4 % от момчетата се наблюдава вродена фимоза. Това е патологично състояние, което се дели на хипертрофична или атрофична. Именно при нея има показания за хирургично лечение.

Патологична фимоза
Освен вродена, различаваме и патологична фимоза. Насилственото забелване в бебешка възраст води до травма на кожата, нарушение на нормалното клетъчно срастване, увреждане на сетивните нерви на гланса, гъбично или бактериално възпаление (баланит) и деформация на кожата (склерозит). При това възниква нарушаване на нормалната лигавица и настъпват склеротични деформации и хронично възпаление, което води до вторични рецидивиращи слепвания. Подобна процеси се наблюдават и при проходили деца, които все още стоят с памперси (амониев дерматит).
Именно това състояние, което води до проблеми с уринирането и локални инфекции, се приписва на всяка физиологична фимоза. Вследствие неумелите и повторни опити за забелване кожичката стои като купол, с характерния релеф на дървесна кора, с нарушен цвят и възпалително променена. В центъра на грубия препуциум има много малък отвор на върха, през който урината минава трудно и болезнено дни наред лВсяка манипулация на мястото е болезнена. Децата се стресират и развиват негативни емоции при всеки опит да се извърши преглед.
                              
       

Грижи за препуциума
В развитите страни вече е възприета позицията, че физиологичната фимоза е нещо нормално и не трябва насилствено да се извършва забелване (аблация). Всеки опит за амбулаторна или оперативна аблация се счита за грешка в медицинското изкуство. Напълно е достатъчно да се поддържа хигиена на пениса, така както и на цялото тяло, или според думите на един от световните експерти – както се поддържа хигиената на окото. Кожичката може да се издърпва леко до степен, до която позволява в момента и да се изплаква нежно с бебешки сапун или шампоан. Към края на първата или средата на втората година препуциумът при повечето момченца след такива процедури прехвърля главичката на пениса. Важно е тя да се върне бързо в изходно положение, тъй като все още не до там разширения препуциум може да доведе до болезнен оток на главичката на пениса. Това се нарича парафимоза и е възможно да се наложи болезнено хирургическо репониране.
                    
   

При вродената фимоза, съществува фимозен кожен пръстен. Честа практика е този пръстен да се надсича и да се зашива напречно, с което се освобождава стегнатата кожа (т.н. частична пластика). Това обаче трябва задължително да става в болнична обстановка по обща упойка, за да се избегне психическата травма.
Напоследък все повече се препоръчва втриване на кортизонов крем
- bethamethasone 0,05 %) 2 - 3 пъти дневно в течение на 4 - 5 седмици.
В случай че поради насилствена аблация възникне вторична инфекция и възникне патологична фимоза, тогава трябва първоначално да се опитат консервативни методи (антибиотични, противогъбични или кортикостероидни кремове). Нуждата от оперативна корекция трябва стриктно да се уточнява, което се прави от детски хирург или детски уролог. А обрязването да се извършва единствено по религиозни показания.

Доц. д-р Огнян Бранков
Детски хирург „Н. И. Пирогов”
Оригинална статия
Активен
Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #2 -: Април 11, 2007, 14:18:26 »

Краси...Unsure
Ох...Тия снимки...........................Shocked
Активен

alin
Newbie
*
Публикации: 6623« Отговор #3 -: Април 11, 2007, 14:19:07 »

Какви неща има по света :(
Краси правилно ги допълни тия снимки в заглавието Smile
Активен
lily
Newbie
*
Публикации: 488


« Отговор #4 -: Април 11, 2007, 14:32:21 »

oх дано на никой не се случва ... aма последните две снимки са мн гаднии  Unsure
Активен
Enti
Newbie
*
Публикации: 2074« Отговор #5 -: Април 11, 2007, 14:53:30 »

Не е лесно да си мъжка майка..
Активен

Fei4ka
Newbie
*
Публикации: 16113


« Отговор #6 -: Април 11, 2007, 14:56:11 »

Offtopic  Offtopic  Offtopic

Цитат на: "Enti"
Не е лесно да си мъжка майка..


Ох, ма божеееее....То па да си женска е голЕма леснотия...
Ти се радвай по-добре и черпи...Чеееее...да родиш мъж...поне знаеш, че детето ти няма да се мъчи толкова на тая земя!

Offtopic  Offtopic  Offtopic  

П.С - Извинявам се на Краси за спам-а. Това е за последно.
Активен

Mina
Newbie
*
Публикации: 9369« Отговор #7 -: Април 11, 2007, 16:13:01 »

Поредната супер тема от Краси!!! Поздрави! Cool Thumbup  Cool Thumbup
Активен

Stilno_f
Newbie
*
Публикации: 3531


« Отговор #8 -: Април 11, 2007, 18:52:57 »

Krasi хубава тема ,но снимките..... Unsure
Активен

img]http://img233.imageshack.us/img233/7523/adrianalimasmallphoto00rv5.jpg[/img]
[size=18]PASS:[/size][size=18]I`M NOT ALONE[/size]
Sahne
Newbie
*
Публикации: 6741« Отговор #9 -: Април 11, 2007, 19:02:41 »

браво на Краси за темата , хубаво е между многото спам да има и такива теми .
Активен

Don’t feed the forum trolls
Eli
Newbie
*
Публикации: 4901


« Отговор #10 -: Април 11, 2007, 19:14:08 »

Има ли начин теми като тази да се заковат най-отгоре? Спомянм си, че и преди имаше много полезни статии, които в последствие останаха назад, а информацията беше много полезна.
Активен


Sahne
Newbie
*
Публикации: 6741« Отговор #11 -: Април 11, 2007, 19:16:49 »

Цитат на: "Eli"
Има ли начин теми като тази да се заковат най-отгоре? Спомянм си, че и преди имаше много полезни статии, които в последствие останаха назад, а информацията беше много полезна.
точно  това обсъждахме в една тема в раздела за форума , темата е :"любов , секс и контрацепция" ;) обсъждахме варианти как да стане ;)
Активен

Don’t feed the forum trolls
Stilno_f
Newbie
*
Публикации: 3531


« Отговор #12 -: Април 11, 2007, 19:52:14 »

Превръща се във важна тема и готово Smile
Активен

img]http://img233.imageshack.us/img233/7523/adrianalimasmallphoto00rv5.jpg[/img]
[size=18]PASS:[/size][size=18]I`M NOT ALONE[/size]
macka```
Newbie
*
Публикации: 1123« Отговор #13 -: Април 11, 2007, 20:23:12 »

Браво Краси,темата е страхотно полезна,въпреки фрапиращите снимки,дори те е хубаво да се видят  Bravo-bravo  Cool Thumbup  Cool Thumbup  Unsure
Активен
alin
Newbie
*
Публикации: 6623« Отговор #14 -: Април 12, 2007, 14:58:41 »

Според мен, а и вече се убедих, че е хубаво да има снимкови материали, за да си напълно запознат с проблема, който се обсъжда.
Активен
Sladi4ka
Newbie
*
Публикации: 829« Отговор #15 -: Април 12, 2007, 19:14:14 »

Както вкусно си похапвах ябълка , така и си я оставих и повече не я погледнах Disgusted  Disgusted .Иначе много ужасни работи има на света.Не само ние жените страдаме от гадни болести , но и мъжете ни.Ужас , да пази Господ Clover
Активен

nacho
Newbie
*
Публикации: 19


« Отговор #16 -: Ноември 07, 2007, 10:41:40 »

ама как се изказвате под статията ... вече се чуствам леко изрод като съм мъж ... (ама така си е по женските форуми - за мъжете или се говори, че са мекотели или хищни животни Lol шегувам се ) ...я, стига сте ни оплаквали ... както пише често се случва в действителност ... и от опит мога да кажа, че си минава по реда с възрастта  и след като започнем да се заиграваме с него  всичко си идва на мястото  Smile както пише и в статията ...иначе снимките са си  Shocked Blink Shocked  защо не питате мъжете си ?  ама чак толкова "ефектни" много рядко са в действителност ... предполагам ... Rolling Eyes ... незнам защо ама много ми наподобява на химена при жените - да не би заради него сега  да не правите секс  ? Confused
   ... иначе поздравления за Краси .... няма нищо по-добро от знаеща и можеща майка ...
Активен
kpacu
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 2199« Отговор #17 -: Ноември 07, 2007, 14:53:31 »

Благодаря ти за топлите думи Kiss
Активен
emili77
Newbie
*
Публикации: 49


« Отговор #18 -: Ноември 14, 2007, 19:23:58 »

А нормално ли е муж на 23 години да има фимоза.Само да отбележа 4е за прув пут е правил сех на 22.
« Последна редакция: Ноември 14, 2007, 19:31:30 от bizzare » Активен
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #19 -: Ноември 14, 2007, 19:33:36 »

Фимозата беше първото споменато заболяване, ако беше прочела, щеше да видиш, че се среща и при възрастните мъже. Ако е имал от малък и не е правил нищо по въпроса, е нормално да я има и досега. Няма значение кога е правил секс за първи път, мисля.
Активен

ivanplamenov
Newbie
*
Публикации: 1


« Отговор #20 -: Август 17, 2010, 19:21:27 »

искам и аз да попитам нещо.пражих секс с приятелката ми,но тя имаше бяло течение(без презерватив) и след това имах сърбеж на главата.сърбежа отмина но след това се зачерви и си мисля че имам фимоза? защото ми се стесни кожата около главата точно а не ми се е случвало преди.и когато опитам да я дръпна става но ми е стеснено,а при ерекция не мога да ядръпна.Искам да попитам дали ще отмине.мия го редовно всеки ден-2пъти.
Активен
Mina
Newbie
*
Публикации: 9369« Отговор #21 -: Август 17, 2010, 22:43:43 »

Фимоза нямаш, ама си си набрал гъби. Кожата ти е възпалена и затова те боли, пич. Иди при някой да ти предпише антимикотик за мазане и ще се оправиш ;)
Активен

Bambina
Moderator
Newbie
*
Публикации: 12993« Отговор #22 -: Август 18, 2010, 15:00:37 »

И да го миеш и да не го миеш.. Smile Лекар, много бързо се оправя твоето състояние.
Активен
kukli4kata
Newbie
*
Публикации: 18« Отговор #23 -: Март 26, 2012, 15:31:27 »

Трудно е да си мъжка майка докато е бебе момченцето, ама после е много по-трудно да си женска майка ...
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!