star chick-chat.org star Женски работи star Любов, секс и контрацепция... (Модератор: Bambinastar БЯЛОТО ТЕЧЕНИЕ (fluor genitalis)
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: БЯЛОТО ТЕЧЕНИЕ (fluor genitalis)  (Прочетена 74930 пъти)
Sahne
Newbie
*
Публикации: 6741« -: Март 29, 2007, 14:39:40 »

БЯЛОТО ТЕЧЕНИЕ (fluor genitalis)
Бялото течение, заедно с болката и кръвотечението, е един от най- честите симптоми в гинекологията. Приблизително всяка трета пациентка търси лекарска помощ по повод бяло течение. Няма жена, която поне веднъж в живота си да не е била обезпокоявана от този симптом.
Влажността на женските полови органи до известни граници се приема за нормална. Нормалното влагалищно съдържимо не изтича през вулвата. То е бяло на цвят и с пастовидна консистенция. Усиленото изтичане на секрет се означава като флуор. Течението може да бъде рядко, гъсто, пенесто, белезникаво, жълтеникаво, кръвенисто и др. Понякога то се придружава с чувство на дразнене, сърбеж или тежест в таза. Гениталният флуор може да се дължи на различни основни заболявания. Причинителите могат да бъдат протозои, микози, бактерий, вируси
Равновесието на влагалищната екосистема е много деликатно, лабилно и лесно може да бъде нарушено от външни и вътрешни фактори. Най- чест източник на генитален флуор е влагалището. Нормалното влагалищно съдържимо е 1-2 гр., то е полутечно, пастовидно. При възпалителни изменения се нарушава баланса между трансудацията и резорбцията на течната съставка на влагалищното съдържимо,то се увеличава и започва да изтича навън , мокри вулвата и зацапва бельото. Влагалището има един гениално сътворен от природата биологичен защитен механизъм, който пречи на проникването на инфекция в горните отдели на женския генитален тракт. Физиологично този механизъм отслабва по време на менструация. Могат да го отслабят и други фактори: недостатъчно затваряне на вулвата /родови травми, десцензус/, лоша хигиена, чужди тела, чести и неадекватни влагалищни промивки, хормонални смущения, антибиотична терапия, тежкия хормонален дефицит /менопауза, оперативно отстраняване на яйчниците/ и др. фактори.
Методи за изследване на влагалищната среда:
1. Бактериоскопско изследване на влагалищната чистота- изследване с микроскоп на влагалищна натривка.
2. Културално изследване: посевки на специални хранителни среди, които дават възможност за точно идентифициране на микроорганизма - причинител .
Повишаването на бялото течение може да се дължи и на причинии от друго естество.
При съставяне на план за лечение трябва да се съобразим с топографията на флуора и причината за засилената секреция, да изолираме ако е възможно микробиологичния причинител . Едва тогава лечението ще бъде ефективно.

-------------------------------------------------------------------------------------
И още по въпроса:

През годините на зрелостта между клетките от стените на вагината се 'процежда' течност, която я предпазва и я поддържа влажна и гъвкава. Когато жената е сексуално възбудена, количеството на тази течност се увеличава и я овлажнява обилно. Течността, отделяща се от стенните клетки, и млечната киселина образуват бял секрет, чиято миризма прилича на рибешка. Поради стресово напрежение или други фактори количеството на секрета (левкореа) може да се увеличи или в него да се получат нехомогенни образувания, да се появи сърбеж или друго неприятно усещане. Ако жената усети сърбеж, или забележи, че вагиналното течение е по-силно или е придобило неприятна миризма, тя трябва да отиде на гинеколог, тъй като е възможно това да е признак на инфекция. Инфекциозните вагинални течения са три вида ; гъбички, трихомоназа, анаеробна влагалищна инфекция. Най-сигурния начин за да се определи вида на инфекцията е чрез вземане на проба от вагината.
• Гъбичката Кандида живее във влагалището. От 5 от 25 процента от жените на възраст между 15 и 50 години я имат. При повечето от тях не създава никакви проблеми, тъй като другите бактерии във вагината и пречат да се размножава. Но ако настъпи промямна във влагалищната среда - причината за това може да бъде стресово състояние, приемането на антибиотици или сношение с мъж, чийто пенис е бил заразен с гъбички. Процесът е придружен с неприятно вагинално течение. Течението е бяло на цвят и заедно с него се появява и сърбеж във вагината и вулвата. Лечението и е съвсем просто. Еднократно или в продължение на три дни жената поставя глобула от лекарството против гъбичките във вагината си. Това средство е ефикасно при на 85 процента от жените. Понякога гъбичката Кандида живее в червата на жената и се пренася от ануса във вагината, затова избърсването след дефеканция трябва да става отпред назад.
• Трихомоназата се причинява от едноклетъчния организъм Трихомонус. Той причинява инфекция на жените на възраст между 15 и 50 години. При повечето случаи трихомоназата се пренася по полов път. При мъжа тя обикновено не предизвиква никакви смущения, но при жената промяната на влагалищната среда може да доведе до течение и сърбеж. Трихомоназата се лекува с една доза до 4 таблетки или таблетка Flagyl по 3 пъти на ден в продължение на една седмица.
• Анаеробната влагалищна инфекция се нарича още вагинит. Симптомите и са сивкаво течение с много по-силна миризма. Появяването и е свързано с взаимодействието на две бактерии, които обикновено живеят във вагината. Инфекцията се открива, като се вземе проба от влагалището. Лечението на анаеробната инфекция е същото като при трихомоназата.

Не забравяйте, че най-сигурният начин да се определи вида на инфекцията е да отидете на гинеколог!
_________________


ЩО Е ТОВА ЦИТОНАМАЗКА?

Благодарение на това изследване, въведено за първи път от Papanicolau, драстично се намали заболеваемостта от рака на маточната шийка. Цитонамазката позовлява да се улови заболяването в най-ранните му стадии, когато оперативното лечение води до 100% излекуване, а също така да се установят онези предракови състояния, при които е необходимо само да се обгори засегнатият участък върху шийката на матката.

Изследването не е болезнено!


Каква е техниката на изследването?

Лягате върху гинекологичния стол, както за обикновен преглед. Лекарят поставя във влагалището спекулум /така се нарича инструментът позволяващ оглед на влагалището и маточната шийка /.
С малка четчица се взима материал от каналът на маточната шийка.
Така взетите клетки се "натриват" върху предметно стъкло и след подходяща обработка патологоанатомът дава своето заключение. Това може да отнеме няколко дни.


Какви са възможните резултати?

РАР I - нормални клетки. Не е необходимо никакво лечение, освен ако Вашият гинеколог Ви е казал че имате "раничка" която трябва да бъде обгорена. Това се налага за да се прекъсне веригата на канцерогенезата;
РАР II - клетки показващи най-често възпалително заболяване. Тук често се налага противовъзпалително лечение. Ако имате "раничка" тя трябва да бъде обгорена;
РАР III - Съмнителен резултат. Обикновенно се налага да се проведе съответно лечение, контролна цитонамазка след него и обгаряне. Понякога се налага и да се направи биопсия /също неболезнено изследване, което цели вземането на малко парченце тъкан от маточната шийка за доуточняване на диагнозата/;
РАР IV - наличие на единични ракови клетки;
РАР V - наличие на множество ракови клетки.


Колко често трябва да се прави това изследване?

Обикновенно веднъж годишно. По преценка на Вашия гинеколог и по-често.


Съветите на на д-р Трифонов:

1. Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да Ви коства живота!

2. Изисквайте цитонамазката да се прави с четка /вижте я предварително/ ! Това Ви гарантира по-точни резултати.

3. Искайте от Вашият гинеколог да Ви даде стъклото с готовата цитонамазка! Това ще позволи на лекарят-патологоанатом да направи сравнение при следващата цитонамазка. Ако резултатът е РАР IV или РАР V ще можете да поискате второ мнение при друг патоанатом.

4. Ако Вашият лекар Ви предложи операция - не се паникьосвайте! Задължително потърсете мнението и на втори патоанатом /стават и грешки!/ и ако то се покрива с първото - не се колебайте! Уловен в начален стадий ракът на маточната шийка е лечим 100%!


автор: д-р Иван ТрифоновПърви симптоми на бременност

Симптомите на бременността са различни за всяка жена и за всяка бременност, но все пак един от най-важните признаци, че ще ставате майка е закъснението или липсата на менструацията.
Познаването на симптомите на бременността е важно, защото всеки един симптом може да бъде свързан с други фактори, които са различни от бременност.
Някои жени усещат симптоми на бременност в рамките на седмицата на зачеване. За други признаци и сигнали на бременност могат да се развият чак след няколко седмици или да отсъстват нацяло. Ако никога не сте била бременна си е истинско предизвикателство да откривaте тези сигнали на Вашето тяло. Тези жени, които са раждали, инстинктивно разбират, че носят в себе си нов живот.
Някои момичета толкова много искат да забременеят, че когато разберат за какви сигнали на тялото си да следят, започват да бъркат обикновенни болки в стомаха със сутрешно гадене и неразположение и други грешки, които не означават абсолютно нищо. Други жени подминават симптомите, смятайки ги за грип или нормална настинка и не се притесняват. По-голямата част от жените не разбират, че са бременни докато не пропуснат цикъла си, а те са вече в края на първия месец от бременността.
Някои от най-често срещаните симптоми на ранната бременност:

Зацапване при имплантацията (вгнездяването)

Кървенето при имплантацията (вгнездяването) на оплодената яйцеклетка е най-ранно проявяващия се симптом за бременност. Около осем дни след зачеването ембрионът се имплантира в маточната стена. При някои жени се получава леко ръждиво зацапване, както и лека тъпа болка ниско в коремната област.
Други възможни обяснения: Действителна менструация, промяна на менструацията, прием на някои лекарства, инфекция, прокървяване в резултат от протриване при полов акт и други причини.


Закъснение на менструацията

Закъсняването или липсата на менструалния период е най-популярния и общоприет симптом за бременност, който е причината жените да направят теста за бременност и да посетят своя гинеколог. Когато забременеете, следващата Ви менструация по правило няма да настъпи. Някои жени кървят по време на бременност, но обикновено това кръвотечение е по-кратко и по-светло, отколкото при нормалната менструация. Ако сега сте спрели противозачатачните хапчета и Вашият период закъснява, изчакайте поне една седмица преди да направите домашен тест за бременност, тъй като може да отнеме малко време за да се нормализира цикъла ви.
Други възможни обяснения: Прекомерно отслабване, изтощение и преумора, хормонални проблеми, напрежение, стрес, при прием на някои лекарства, кърмене и много други причини.


Подути, напрегнати, чувствителни или болезнени гърди

Подутите и чувствителни гърди са симптом на бременността, който може да се прояви най-рано от една до две седмици след зачеването. Жените могат да забележат промяна в гърдите си като чувствителност при докосване, болка или подуване.
Други възможни обяснения: Промяна в нивата на хормоните, лекарства, наближаваща менструация (ПМС) също може да предизвика подуване и повишена чувствителност на гърдите, както и други разнообразни причини.


Изтощение и повишена умора

Чувството за изтощение и повече умора е симптом, който може да започне най-рано една седмица след зачеването. Много жени се чувстват отпаднали и сънливи.
Други възможни обяснения: Стрес, преумора, депресия, обща настинка или грип, друго заболяване също може да доведе до чувство на изтощение и преумора.


Сутрешно гадене и повръщане

Този добре познат симптом на бременността често се проявява между втората и осмата седмица от зачеването. Някои жени са късметлийки и не изпитват това сутрешно неразположение, докато други се чувстват по този начин почти през цялата си бременност. Една жена може да има сутрешно гадене в началото на бременността, друга може да получи този признак в края на бременността, докато трета - въобще да не го получи. Сутрешното неразположение наистина обърква жените, защото то не винаги се проявява само сутрин. Може цял ден да се чувствате добре и точно преди лягане да почувствате гадене, а може това да се случи по обед, след обед или по всяко време на деня.
Не би трябвало да е проблем установяването на сутрешното гадене. Вие може да чувствате гадене при вида, мириса или мисълта за храна. При някои жени се проявява силна непоносимост към някои видове миризми.
Други възможни обяснения: Хранително отравяне, стрес, други стомашни разстройства могат също да причинят усещания на гадене и повръщане и много други причини.


Болки в кръста

Болки ниско долу в кръста могат да бъдат симптом, който се проявява през ранната бременност, обаче в повечето случаи тъпа болка в кръста се изпитва през цялото време на бременността.
Други възможни обяснения: Наближаваща менструация, стрес, проблеми с кръста, физическо и нервно напрягане много други причини.


Главоболие

Внезапното повишаване на хормоналните нива във Вашето тяло може да причини главоболие през ранните седмици на бременността.
Други възможни обяснения: Дехидратация, наближаваща менструация, преумора на очите и много други причини.


Често уриниране

Около 6-8 седмици след зачеването можете да забележите, че посещавате много по-често от преди тоалетната. Това също е един от признаците на бременност.
Други възможни обяснения: Възпаления на пикочната система, диабет, повишен прием на течности, прием на диуретици и много други причини.


Потъмняване на ареолите на гърдите

При бременност кожата около Вашите зърна на гърдите може да потъмнее.
Други възможни обяснения: Промяна в хормоналните нива, която не е свързана с бременност, остатъчен ефект от предишна бременност или други причини.


Повишен апетит

Всеки човек понякога изпитва силен апетит към храна. Когато сте бременна апетита се засилва и се проявява по-често. Може по някога да ви се дояде силно нещо, което по принцип не обичате или странна комбинация, като сандвич с течен шоколад например. Това може да продължи през цялата бременност.
Други възможни обяснения: Нискокалоричен хранителен режим, недостиг на някои хранителни вещества, стрес, депресия, настъпваща менструация и много други причини.


Емоционални промени

Емоционалните промени ще се появят, когато хормоните ви започнат да се променят, за да задоволят, както нуждите на вашето тяло, така и тези на бебето. По това време ще станете по-чувствителна и лесно ще се разстройвате. Сутрин може да се събудите на върха на света и след половин час може да бъдете обляна в сълзи и то без причина. Емоционалните промени са нормални и полезни, тъй като спомагат за освобождаване от стреса. Не се изненадвайте, ако се чувствате добре и в следващата минута ви се иска да крещите по някого или просто да се разплачете без причина. Някой жени има разстроен и неспокоен сън.
Ако почувствате всички тези симптоми или дори само някои от тях, нужно е да направите домашен уринен тест за бременност и да посетите веднага своя гинеколог !!!


ЛУТЕАЛНА ФАЗА !

Какво е Лутеална фаза?

Лутеалната фаза, наричана още `дни след овулацията’ (DPO) е тази част от цикъла, която започва след овулацията и завършва в деня преди следващия ви цикъл да се появи. Обикновено трае около 14 дни и не варира с повече от 1 ден при всяка жена. Лутеалната фаза е получила името си от Corpus luteum (‚жълто тяло’), структура която се развива на повърхността на яйчника след като зряла яйцеклетка е била отделена по време на овулацията. Corpus luteum произвежда прогестерон, подготвяйки тялото за бременост. Вашата ЛФ трябва да е поне 10 дена за да може да подсигури бременост.

Важността на ЛФ
По дължината на ЛФ можете да определите кога сте овулирала. Овулацията може да наcтъпи със закъснение поради редица причини, като например, стрес, увеличена физическа активност, медикаменти, но дължината на ЛФ обикновено е константна. Имайки товa в пред вид, можете да определите кога сте овулирала като извадите дължината на ЛФ от дължината на цикълът. Така например, ако цикълът ви е 28 дни, а ЛФ 12 дни, овулацията настъпва на 16. ден от вашия цикъл (28-12=16).


ЦЕРВИКАЛНА СЛУЗ

Цервикалната слуз се произвежда от шийката на матката при наближаването на овулацията под действието на повишения естроген. Тя изтича от шийката във влагалището, където лесно може да бъде забелязана и наблюдавана. Цервикалната слуз се променя по време на цикъла – с наближаването на овулацията тя става по-прозрачна и разтеглива. Наблюдаването на тези промени ще ви помогне по-добре да разпознавате фертилните си дни.

Промяната в цервикалната слуз след менструацията е следната: пърите дни са “сухи” (т.е. няма цервикална слуз), след това тя става лепкава, кремообразна, после водниста и с наближаването на овулацията тя става белтъкообразна. В един и същи ден може да зебележите няколко вида цервикална слуз.

Проверяване на цервикалната слуз външно

Избягвайте проверяването й точно преди или след секс, тъй като възбудата или семенната течност могат да ви объркат.
Когато отидете до тоалетна и се избършете, избършете се отново и вижте дали има нещо по тоалетната хартия. Можете също да го направите с чисти пръсти или пък да видите цервикална слуз по бельото си.

Какво да наблюдаваме при проверката на цервикалната слуз?

*Как усещате вагината си – мокра или суха?
*Има ли някаква слуз по тоалетната хартия?
*Как изглежда?
*Какъв цвят е?
*Как е консистенцията й?
*Колко е?
*Какво усещате, когато я пипнете?
*Можете ли да я разтегнете между палеца и показалеца си?

Ако не можете да забележите цервикална слуз по тоалетната хартия опитайте се да свивате и отпускате мускулите на влагалището си – това помага да се “избута” навън. (Избягвайте да правите това точно след секс, тъй като така можете да избутате семенната течност).
Ако имате проблеми с проверката на цервикалната слуз външно, може да опитате вътрешно.

Проверяване на цервикалната слуз вътрешно

1.Вкарайте два пръста във влагалището си и достигнете шийката на матката
2. Поставете пръстите един срещу
3. Стиснете леко шийката
4. Съберете цервикалната слуз, придвиждайки пръстите си към отвора на шийката
5. Извадете пръстите си и ги разтворете бавно
6. Отбележете каква е цервикалната слуз както при външно проверяване.

Как да отбелязвате цервикалната си слуз

Независимо по какъв начин сте я забелязали (на тоалетната хартия, върху бельото или вътрешно), начинът за отбелязването й е един и същ. Винаги отбелязвайте най-фертилната си цервикална слуз, дори и да сте забелязали повече от един вид през деня. Правете го, за да не пропуснете потенциален фертилен ден!

По-долу са изброени видовете цервикална слуз. Не всяка жена забелязва всичките видове. Също може да забележите такава, която не отговаря идеално на дадена категория. В този случай я отбележете като такава, спадаща към по-фертилния вид. Например, ако забележите цервикална слуз, която е нещо между кремообразна и белтъкообразна, отбележете я като белтъкообразна. Също, ако забележите двата вида в един и същи ден, отбележете я като белтъкообразна.

*Суха: Отбележете цервикалната си слуз като “суха”, ако изобщо не забележите такава, ако няма такава по бельото ви и ако усещате вагината си суха. “Сухите дни” са след края на менструацията ви и след овулацията.
*Лепкава: Отбележете цервикалната си слуз като такава, ако тя прилича на лепило, гъста е и не се разтяга. Може да бъде жълтеникава или бяла на цвят, но също така е възможно и да е прозрачна. Можете и да забележите и да не забележите такъв тип цервикална слуз преди и след овулацията си.
*Кремообразна: Отбележете я като такава, ако прилича на лосион за ръце, ако е бяла или жълтеникава на цвят, може и прозрачна, прилича на мляко или крем или майонеза. Може да се разтяга леко, но не много и лесно се “разкъсва”.
*Водниста: когато цервикалната ви слуз е чиста и прилича на вода. Може да се разтяга. Тази цервикална слуз е фертилна и може да е вашата най-фертилна, ако не забележите белтъкообразна такава. Тя може да се появи точно преди белтъкообразната или пък да не се появи изобщо.
*Белтъкообразна: това е най-фертилният вид церикална слуз. Отбележете я като такава, ако изглежда като белтък на яйце, силно разтеглива, прозрачна. Може да бъде също прозрачна, с бели или червени оттенъци. Прилича също на семенната течност (и има доста сходни физически свойства като нея, тъй като спомага на сперматозоидите да се придвижват). Би трябвало да можете да я разтегнете между палеца и показалеца си без проблем.

Фактори, които могат да повлияят на цервикалната слуз

Някои фактори могат да повлияят на количеството и качеството на цервикалната слуз. Някои са хормонални, други са свързани с начина ви на живот или лекарства. Ето някои от тях:

*лекарства като антихистамини и диуретици
*хормонални препарати като Кломид (попитайте лекаря си)
*успокоителни
*антибиотици
*билки (допитайте се до лекаря, ако се опитвате да забременеете)
*витамини
*вагинална инфекция или болести, предавани по полов път (посъветвайте се с лекаря си, ако имате съмнения)
*болест
*вагинални промивки (не се препоръчват, освен ако не са назначени от лекар)
*наднормено тегло (може да повиши количеството на цервикалната слуз)
*слуз, отделяна при възбуда (може да бъде объркана с белтъкообразна)
*останала след секс семенна течност (може да бъде объркана с белтъкообразна)
*лубриканти (не се препоръчват при опити за забременяване, тъй като убиват сперматозоидите)
*кърмене
*намалена функция на яйчниците
*след спиране на противозачатъчни

Ако нещо относно цервикалната ви слуз ви притеснява (има миризма, причинява ви дискомфорт или сърбежи, или кървите, когато не трябва), обърнете се към лекаря си.


Важно-ХЛАМИДИЯ


Хламидиите са едно от най-често срещаните заболявания, при които заразяването става по полов път.

При сексуалноактивните хора от 18 до 30 годишна възраст процентът на заразените може да е достигал до 50. Заболяването предизвиква сериозна загриженост, тъй като то обикновено протича дълго време без ясно изразени симптоми и оставено без адекватно лечение може да предизвика безплодие у жените. Според някои учени хламидиите са причина за половината от всички инфекции на коремната кухина и за една четвърт от случаите на извънматочна бременнност. Хламидиите могат да причинят и инфекция на матката, на маточната шийка и различни инфекции на органите в тазовата кухина.

При четири от пет жени, заразени с хламидии, симптоми на болестта в ранна фаза не се наблюдават. Понякога две седмици след инфекцията се развива анормално вагинално течение. Другите характерни симптоми са болезнено уриниране, необичайно кървене или болки в долната част на коремната кухина. Изследванията за наличие на хламидии са безболезнени и се извършват с помощта на секрет от маточната шийка. Единствената възможна защита от хламидии е безопасният секс ( с употреба на презерватив).

"Хламидиоза. Причинена е от микроорганизъм Chlamydia trachmatis. В началото симптоми няма. Хламидиите са много често срещано заболяване при млади хора, които имат най-различни сексуални партньори. Предава се при полов акт със заразено лице. Симптомите (ако има) се проявяват 7 - 21 дни след половия акт.

Симптоми при жените:

Течение от влагалището ; кръвотечение от влагалището между менструациите ; парене или болка при уриниране ; болки в корема ; понякога втрисане и/или гадене ; болезнени полови контакти; болки в ставите; конюктивит.

Симптоми при мъжете:

воднисто бяло течение от пениса ; пареща болка при уриниране ; болки в ставите; конюктивит.

Диагноза:

Взима се намазка от шийката на матката при жените (като намазка на Пап) или от уретрата при мъжете. Тя се изпраща за специални лабораторни тестове.

Лечение:

Антибиотици - орално.
Ако не се лекувате:
Може да го предадете на партньора си . Може да доведе до по-тежка инфекция - да се увредят репродуктивните Ви органи . И мъжете, и жените могат да станат стерилни. Майката може да го предаде на бебето си по време на раждане"

"Причинителите на уро-генитална хламидийна инфекция - хламидиите са междинни микроорганизми /между вирусите и бактериите/ Chlamydia trachmatis. Те са по-големи от вирусите и по-малки от бактериите. Развиват се както вирусите - вътреклетъчно.
Честотата на тази инфекция е много голяма. Счита се, че това е второто по честота сексуално заболяване след гонореята. Предава се по полов път. По половите пътища у жената то може да достигне до по-горните етажи на половата система, като предизвиква ендометрит, аднексит и други заболявания.
Първите оплаквания се появяват от 7 до 14 дни след заразяването и се изразяват в увеличаване на гениталния секрет /флуор/ и леко парене при уриниране. Лечението се провежда с тетрациклинови антибиотици, включително еритран и негови производни /кларитромицин/ задължително по лекарско предписание."

Признаци или как да разберете, че сте инфектирани?

Възможно е да има предупредителни симптоми за хламидия или гонорея, преди възпалението да прегресира и да доведе до трайни увреждания.Ако има симптоми, то мъжете ги забелязват по-рано от жените, често два дни до две седмици след контакта.
За жените е по-обичайно скритото протичане.

Обикновено разбирате, че сте заразена едва след като партньорът ви развие симптомите или ако сте си направили тестове. Важно е да се разбере, че хламидията може да присъства в маточната шийка в течение на няколко години, без да доведе до заболяване.
Симптоми у мъжа - Течение от уретрата или проблеми по време на уриниране или скоро след това. Течението е най-обилно обикновено сутрин.
Симптоми у жената -Често при жените няма симптоми, докато възпалението не напредне.Някой неща може да се забележат и по – рано:
Възпалението на шийката може да доведе до увеличаване на влагалищното течение, което често е жълтеникаво и с лоша миризма.

Ако е засегната и уретрата, може да има неприятно усещане при уриниране и чести позиви за уриниране. При инфектиране на бартолинеевите жлези е възможно да се появи болезнена подутина около входа на влагалището от едната или от двете страни. Когато инфекцията се разпространи към матката и тръбите, може да има коремни болки, болки при полово сношение, болки ниско в кръста, температурни пристъпи или умора, по-болезнени цикли и кървене м/у циклите или след полов акт."
Активен

Don’t feed the forum trolls
Vivi
Newbie
*
Публикации: 3565


Mikä ei tapa, se vahvistaa. Tartu hetkeen.


« Отговор #1 -: Март 29, 2007, 15:53:28 »

Браво.Много полезна информация.
Активен

Bambina
Moderator
Newbie
*
Публикации: 12993« Отговор #2 -: Март 29, 2007, 15:56:18 »

Цитат
Проверяване на цервикалната слуз вътрешно


А това не бих го направила  Shocked  Surprised

Иначе има много полезни неща наистина.
Активен
sX3mator
Newbie
*
Публикации: 485« Отговор #3 -: Март 29, 2007, 16:46:59 »

Оо,Госп00диии...защо защо защ00... защо изобщо тръгнах да го чета. Confused  Disgusted Грууба грешка.Уби ми всякакъв мерак... а моя мерак е постоянен.. и не е малък... значи няма нужда да коментирам повече. Blink
Активен

Бъди какъвто искаш..а не какъвто трябва!

------------
C'mon Dino, do the dance!!
                         
Mina
Newbie
*
Публикации: 9369« Отговор #4 -: Март 29, 2007, 17:27:45 »

Абе Секс мен, ти що си мислиш , че там където си влизал е било чисто като сълза на монахиня? Cheesygrin
Активен

Sahne
Newbie
*
Публикации: 6741« Отговор #5 -: Март 30, 2007, 15:56:45 »

Цитат на: "Mina_21"
Абе Секс мен, ти що си мислиш , че там където си влизал е било чисто като сълза на монахиня? Cheesygrin
Lol  Lol  Lol  8)
Активен

Don’t feed the forum trolls
sexy
Newbie
*
Публикации: 7156


trapped in this world, lonely and fading


« Отговор #6 -: Март 30, 2007, 16:54:54 »

Цитат на: "Bambina"
Цитат
Проверяване на цервикалната слуз вътрешно


А това не бих го направила  Shocked  Surprised Lol
Верно, че си напипвам шийката, ама чак да направя гореописаното- малко пресилено ми се вижда.
Активен


It's amazing how much somebody can break your heart and still you love them with every broken piece of it.

sexy
Newbie
*
Публикации: 7156


trapped in this world, lonely and fading


« Отговор #7 -: Март 30, 2007, 17:04:35 »

И, Соня, може ли да дадеш източника?
Активен


It's amazing how much somebody can break your heart and still you love them with every broken piece of it.

Sahne
Newbie
*
Публикации: 6741« Отговор #8 -: Март 30, 2007, 17:21:18 »

http://voodoolator.hit.bg/web/love/8.htm


ето и още интересни неща от същия сайт .Аз миослех че е по добре да ги копирам , че да си ги има вече и в нашия форум,затова не дадох линк, а го копи.

 Arrow down   http://voodoolator.hit.bg/web/love/love.htm

Idea Секс и здраво тяло

Idea Четири лъжи за забременяването

Idea Ерогенни зони

Idea За първия път на момичетата

Idea Ерогенните зони и зодиите

Idea Сексът – удоволствие и опасност

Idea Всичко за жената

Idea Таблетката за спешна контрацепция Постинор Дуо

Idea G-Точка
Активен

Don’t feed the forum trolls
sexy
Newbie
*
Публикации: 7156


trapped in this world, lonely and fading


« Отговор #9 -: Март 30, 2007, 17:26:23 »

Да, хубаво си направила. Но е добре винаги да се дава и източника ;)
Активен


It's amazing how much somebody can break your heart and still you love them with every broken piece of it.

insatiable
Newbie
*
Публикации: 50« Отговор #10 -: Април 09, 2007, 10:13:12 »

Sahne, направо си златна душичка! Много много се радвам, че си поместила тази ценна информация на форума!

Тия дни търсих инфо за цитонамазките за 1 моя приятелка, която и правили, (казали и че е добре, но нищо конкретно ), донесе ми самия резултат, обаче като не ми е ясно кво значи категорията.. слава Богу е PAP I.

Та се радвам да се уверя от любимия си форум в това!  Kiss

Продължавайте в същия дух, момичета ( и жени  Wink )
Активен

ay it right !

sX3mator
Newbie
*
Публикации: 485« Отговор #11 -: Април 09, 2007, 11:11:35 »

Аайде...о'иде ми апетита! Unsure Ама и аз пък пусти любопитко... Blink (beating himself) Stupid stupid!  Wall Но иначе мерси... някой път като знам че няма да ям в близките часове може да го прегледам. 8)
Активен

Бъди какъвто искаш..а не какъвто трябва!

------------
C'mon Dino, do the dance!!
                         
aleto
Newbie
*
Публикации: 7122


Dick Sucker/DrugDealer/Alcohol Pro/Bug Killer/Pimp


WWW
« Отговор #12 -: Април 09, 2007, 11:22:36 »

Ей,ти пък толкоз гнуслив ли излезна?

Ами за отходния шланг?Там никой не може да каже,че е свеж като краставичка,ама всички напирате да олабите жилата там.ХА! 8)
Активен
Smiley
Newbie
*
Публикации: 6371


Усмивка


« Отговор #13 -: Април 09, 2007, 11:22:50 »

Защо такива теми не се правят важни? За да не се губят из всички останали. Все пак съдържат наистина важна информация  Rolling Eyes Или пък ако са прекалено много, можем да ги съберем в една важна тема и само линкове към тези с полезната информация... Знам ли. Скоро Краси беше пуснал тема за спермата и това, което трябва да знаем за нея. Сигурна съм, че и в предните страници има такива полезни теми...
Активен

Sahne
Newbie
*
Публикации: 6741« Отговор #14 -: Април 09, 2007, 11:27:49 »

Цитат на: "Smiley"
Защо такива теми не се правят важни? За да не се губят из всички останали. Все пак съдържат наистина важна информация  Rolling Eyes Или пък ако са прекалено много, можем да ги съберем в една важна тема и само линкове към тези с полезната информация... Знам ли. Скоро Краси беше пуснал тема за спермата и това, което трябва да знаем за нея. Сигурна съм, че и в предните страници има такива полезни теми...

да това е добра идея , да се слагат в една важна тема , а не да има много такива.Така най-важната информация ще е събрана на едно и ще е по лесно за четене ;)
Това е добре да се предложи в раздела - за фоурма  ;)
Активен

Don’t feed the forum trolls
Bambina
Moderator
Newbie
*
Публикации: 12993« Отговор #15 -: Април 09, 2007, 11:43:48 »

Цитат
можем да ги съберем в една важна тема


Това ми изглежда най-разумно, защото все пак не може да има наредени 15 важни теми най-отгоре. Хубаво е да се съберат в една ( дали с линкове, дали с copy- paste самите текстове) и тогава тя да се направи важна ?
Активен
NeLiTa
Newbie
*
Публикации: 34WWW
« Отговор #16 -: Февруари 17, 2009, 09:36:57 »

някой от Вас лекувал ли е бяло течение без намесата на лекари?  Confused


аз имам много обилно бяло течение  Cry и искам да се справя с него без доктори; просто не смея да ида на гинеколог  Unsure и затова ако някой от Вас може да сподели как се е преборил с тая гадост, ще съм му много благодарна!мерси предварително  Kiss
Активен

Нямам нищо против да живея в мъжки свят, стига да си остана жена в него!
bizzare
Global Moderator
Newbie
*
Публикации: 15258« Отговор #17 -: Февруари 17, 2009, 09:45:43 »

Бяло течение без намеса на доктори, според мен, можеш да лекуваш само, ако отидеш на доктор и той ти потвърди, че течението ти не е в следствие на заболяване или инфекция и едва ли не ти е нормален увеличен вагинален секрет, а ти с билки и други методи да се опиташ да го овладееш.
Защото така, както искаш да се самолекуваш, без да знаеш какво го предизвиква и не смееш да отидеш на лекар, гледай да не си докараш такава беля, че от тук нататък само по тях да се влачиш.
« Последна редакция: Февруари 17, 2009, 09:47:15 от bizzare » Активен

des_inkata
Newbie
*
Публикации: 644« Отговор #18 -: Февруари 17, 2009, 10:43:48 »

Здравейте.Отдавна не съм влизала,но не си бях в къщи.
Имам един въпрос.Значи откриха ми раничка и ми я намазаха с Солкожин,но течението ми все още си е същото,но е кисело -това нормално ли е?Защото доколото зная флората е кисела.Изследванията ми са чисти,но мисля др седмица да отида да си пусна пак изследвания.Защото последно Октомври съм ходила.Просто имам чувството ,че раничката ми си е все още там и ми прави проблеми.
Активен

В гърдите ми има сърце,
което не може да се контролира.
В сънят си,виждам твоето лице,
което в мен се взира.
и  ме кара да не забравя,
че това не е края,
а началото на един нов живот във рая,
за който аз отдавна мечтая.
macka```
Newbie
*
Публикации: 1123« Отговор #19 -: Февруари 18, 2009, 13:31:02 »

А ти как разбра,че е кисело течението ти ??
Отиди на лекар щом се притесняваш,не виждам друг вариант.
Активен
Bambina
Moderator
Newbie
*
Публикации: 12993« Отговор #20 -: Февруари 18, 2009, 17:56:21 »

E как. Да не е трудно.
Деси, а на контролен предглед / вторичен/ третичен, трябва да отидеш задължително, по принцип. Не ви ли ги обясняват тези неща ? Rolling Eyes

Колкото до Нелита, задължително трябва да посетиш гинеколог. И спокойно, те не ядат хора Smile
Активен
NeLiTa
Newbie
*
Публикации: 34WWW
« Отговор #21 -: Февруари 18, 2009, 22:35:30 »

ами чесно казано и аз т'ва се обедих след малко мисловна дейност  Stuart
още утре ще ходя при един гинеколог (който ми го препоръча една приятелка) и ще си запиша час за посещение!  Stuart
Активен

Нямам нищо против да живея в мъжки свят, стига да си остана жена в него!
Bambina
Moderator
Newbie
*
Публикации: 12993« Отговор #22 -: Февруари 18, 2009, 23:58:51 »

Браво, ще видиш, че ще има полза. Smile
Активен
des_inkata
Newbie
*
Публикации: 644« Отговор #23 -: Февруари 19, 2009, 08:23:55 »

А ти как разбра,че е кисело течението ти ??
Отиди на лекар щом се притесняваш,не виждам друг вариант.
Ами просто има такава много лека миризма на кисело,нямам сърбежи и т.н.Просто си го имам откакто се помня и искам да се махне,дано с раничката нещата са в ред.Разбира се,че ще отида.Просто сега съм в цикъл,а другата седмица отивам на контролен.Защото последно Ноември ходих,всичко беше наред.Имам чувството,че заради загубата ми на килограми и имунитета ми спадна.Макар,че не чувствам никакви симптоми на умора,не се разболявам.А и стреса ми оказва влияние .Дано всичко е наред.
Активен

В гърдите ми има сърце,
което не може да се контролира.
В сънят си,виждам твоето лице,
което в мен се взира.
и  ме кара да не забравя,
че това не е края,
а началото на един нов живот във рая,
за който аз отдавна мечтая.
Bambina
Moderator
Newbie
*
Публикации: 12993« Отговор #24 -: Февруари 19, 2009, 13:33:44 »

Цитат
Имам чувството,че заради загубата ми на килограми и имунитета ми спадна

То си е така. Пък плюс стрес, става още по-зле.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!