star chick-chat.org star Последни публикации
Страници: 1 ... 8 9 [10]
 91 
 -: Септември 17, 2018, 22:49:07 
Започната от Mina - Последна публикация от Catherine
Ами не знам, аз от логопед го знам това, че не е ок да им се набиват чужди езици, ако не са от двуезични семейства. Мнения всякакви, според едни забързва, според други забавя развитието. Аз за себе ди не го приемам, пак казвам, обожавам езиците, с тях си.изкарвам хляба, не бих бързала да му пълня главицата с неща, които на тоя етап не са му необходими. Не се чувствам прецакана, че двата езика, с които работя, съм почнала да ги уча на 14 и на 20. Не виждам да е голяма драма за дете, че не знае чужд език. Малки се прекалява с цялото вторачване сакън да не остане капка потенциал недоразвит у тия деца. Нека бъдат деца.

 92 
 -: Септември 17, 2018, 22:06:47 
Започната от Mina - Последна публикация от Korneliq
Е те между 2 и 3 повечето са стабилно проговорили. Инак Децата от двуезични семейства са така- учат двата езика едновременно, да, объркват ги, да, често изостават, но след това се наваксва и говорят гладко и двата. Нищо им няма,  освен по-всестранно развити мозъчета.
Иначе и в нашата градина езикът е от 3, преди това само песнички, уж за да са проговорили. Но за мен не в проблем. Даже ако са твърде добре усвоили родния език, се учи по-трудно- твърде много мислят, започват да минават през родния, губи се спонтанното попиване. За пример- като по-малък Борис приемаше за естествени някои думи и изрази на немски. Сега ме пита “какво значи еди кое си”- за мен това значи вече закъсняло усвояване.

 93 
 -: Септември 17, 2018, 21:56:41 
Започната от Mina - Последна публикация от Catherine
Аз въпреки че съм филолог, лично не бих си записвала детето на,чужд език преди да е приговорило добре майчиния си. На това много държа и съм убедена, че за самите деца е объркващо и много по-голяма полза ще им донесе да учат осъзнато и структурирано на по-късна възраст. Не искам да го питам нещо и той да ми вика Ноу. Не е за гордост това според мен. Майчиният език е един и трябва да бъде на първо място, ангийският няма да избяга.

 94 
 -: Септември 16, 2018, 21:32:19 
Започната от Mina - Последна публикация от Korneliq
Аз съм за Хелен дорон, но са само с английски. По стечение на обстоятелствата Б.е с немски (аз разбира се не проявих воля да му говоря само на езика). Така че в нашия случай нямаше как. А и логиистично искам всичко да ми е на едно място,това ми беше идеята и с хубава градина, да няма развозване.
Ути, пианото не е самоцел, но освен, че развива мозъка,семейството на мъжа са музикални, май и малкият има дадености- много е танцувален, добре тактува. Но ако не му се удава и харесва, няма да го мъчим.

 95 
 -: Септември 16, 2018, 15:31:16 
Започната от Mina - Последна публикация от utopia
Брях, ненавършени две?! Каква е разликата ако тръгне на 4? Ще прочета.

Иначе в яслата ги учат уж по тази система, сега ще видя от септември какво и как ще се учи.

 96 
 -: Септември 16, 2018, 15:27:47 
Започната от Korneliq - Последна публикация от Galina_Dim
Абе всъщност цялата работа ще излезе позитив - ще видиш, просто началото е шоково, а след това трудното е да свикнеш, пък по-трудното е да убедиш бабите и лелите, че и те трябва да се съобразяват.

 97 
 -: Септември 16, 2018, 15:16:20 
Започната от Mina - Последна публикация от Galina_Dim
За някои неща 4 е даже късно, примерно, аз ако бях в София, моите щяха да са от 2 г. на Хелън Дорон за английски и от 4 - на Jump Math за математика. За друго не съм се вълнувала, понеже мен лично не ме вълнува.
Но Хелън Дорон дава такива резултати, че изобщо не е за изпускане, ама никак, а при тях 4 си се смята за "късна възраст". Август месец имах удоволствието да се видя с дете на 6, което преспокойно ми говореше на английски, ползваше 4 времена, без да се замисли, в нормални речеви изречения и конструкции, а лексиката му ме накара да хлъцна. Та това е повече от 99% от момичетата, които идват на интервю за работа при мен...
Резултат от ХД от ненавършени две нататък.

 98 
 -: Септември 16, 2018, 15:08:06 
Започната от Korneliq - Последна публикация от lioness
Соево какао. Много е яко, не намирам разлика във вкуса. Купих и ванилово соево мляко, което да и правя с овесени ядки и сушени плодове за закуски преди училище.

 99 
 -: Септември 16, 2018, 00:54:16 
Започната от Mina - Последна публикация от kateto
Моите ходят от миналата година на акробатика /Яна беше на 3/.. за да си изразходват енергията, че в нас наставаше ужас. Предполагам от тази гледна точка ги записват на хиляди неща.. иначе в градината Дея е на някакво арт ателие, дето лепят разни неща /каквото е хрумнало на госпожата/, защото много искаше, понеже и приятелчетата й ходят. Не го разбирам чак като мода това с допълнителните занимания като спорт.. аз съм ходила на гимнастика като дете..

 100 
 -: Септември 15, 2018, 23:47:30 
Започната от Mina - Последна публикация от utopia
Как пък точно пиано реши? Cheesygrin Интересно ми стана.

Иначе и аз мисля, че е пълно с майки маниачки, ама на една приятелка детето от 4годишно ходи на някаква забавна математика ли е, какво е, и много ѝ харесва, та...не знам.

Страници: 1 ... 8 9 [10]
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!