star chick-chat.org star Последни публикации
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 -: Октомври 05, 2018, 14:59:06 
Започната от Tess - Последна публикация от Catherine
Така и не бях разбрала, че си родила със секцио  Stuart Най-важното е, че и двете сте добре, секциото хич не е болка за умиране, даже си има плюсове  Cheesygrin Честита месечинка на малката красавица! Показвай ни я от време на време, много сладка муцунка има Love eyes

 22 
 -: Октомври 05, 2018, 14:33:50 
Започната от Korneliq - Последна публикация от D.Dimitrova
Да, за съжаление ще ти донесе някой бацил скоро и ще помолиш да ползвате Аб от тези за клебсиелата, те са широкоспектърни и ще утрепят и сопол и клебсиела

 23 
 -: Октомври 05, 2018, 10:02:02 
Започната от Korneliq - Последна публикация от lioness
Актуализирам си поста. Явно рано се похвалих, още същата нощ имаше доста болки от 3 до 5 ч., снощи пак. Повторих чревните, намерих връзка с микробиолог, наистина има огромни колонии клебсиела, но според докторката те са избуели в резултат на липсата на ензим, респ. са резултат от хранителната непоносимост. Посъветва ме да не давам аб, да продължа на пробиотик и ензими и диета. И моето усещане беше такова, смятам след месец пак да пусна, евентуално и час за контролен преглед ще запиша. Само да не ми се кара гастрото за аб, но се надявам да не греша. А и антибиограмата ми е под ръка, ей сега започва големия вирусообмен, ако нещо се закучи ще помоля да съвместят лечението.

 24 
 -: Октомври 05, 2018, 05:03:27 
Започната от Tess - Последна публикация от Tess
Благодаря! Стараем се - парка е близо и не се усещат толкова много разстоянията, само като се приберем после и понякога съм твърде изморена, но си заслужава Smile
Днес стана на един месец малката госпожица Smile

 25 
 -: Октомври 05, 2018, 00:23:21 
Започната от Mina - Последна публикация от juliet
Аз не бих. Излишен напън и от страна на градината и от страна на родителите ми се вижда. В градинска възраст в преспиване ми се вижда излишно.

 26 
 -: Октомври 04, 2018, 12:59:22 
Започната от Mina - Последна публикация от D.Dimitrova
Пак според детето, ако е кротко и възприемчиви може да го пусна. Така като гледам може да си пуснеш момичето. Госпожата се кълнеше,че ще се справи с децата десет дни на море като бяха петгодишни.  Финансово не ми хареса,иначе и го давах да си го бие от главата за десет дни. От първа група ходят на хотелчета в Добринище,Банско. Моят не съм го пускала,защото и аз не бих го изтърпяла, но е факт ,че си ходеха най-вече женски тригодишни, седяха в едно джакузи с госпожата и се плацикаха. Ходи на еднодневни и е възхитен. Водят и тригодишни на море,имам приятелка учителка и това не я тревожи или изморява. Събира патета и ги подкарва. Да,спят сами в стаите. На четири са като бомба,кой спал,кой акал. Учителките казват с кое дете не биха се справили, честни са.

 27 
 -: Октомври 04, 2018, 11:34:47 
Започната от Mina - Последна публикация от Liliq
Зелено училище било и ще е края на ноември, още по-зле откъм климатични условия. Във фейсбук групата ни са пуснали анкета, трима родители са потвърдили и 10 са посочили, че няма да пуснат детето си. Останалите не знам.
Екскурзиите са честа практика в нашата градина, още като тръгнаха на ясла ни бяха казали, че тези с преспиване започват от втора група и са поне два пъти в годината. Ама на мен тогава ми се струваше, че втора група са супер големи Cheesygrin
Лъвче, почти всичко, което пишеш Маги го може, и да се облича и да си приготвя дрехи, храни, завива...без къпането. Но Теодор, ах Теодор, все мрънка, че не може, все иска някой да му помогне. Сестра му само това чака и го обгрижва като бебе и съвсем мързелив стана. По едно време даже започна да му говори на "мамо", "ела, маме, да ти обуя обувките", "жаден ли си, маме", "мисля, че ти е топло, дай да ти събуя чорапите" Lol. Работим по въпроса, ама хем е трогателно, хем знам, че никак не е редно.
Интересни ми бяха мненията ви, благодаря. И не, че ми е чак някаква драма, просто напоследък нещо съвсем се побърках. Покрай всички болести, станах прекалено предпазлива, отказвам рождени дни, гости, все им треперя студено ли им е, духа ли вятър, дали да не им метна още едно яке и шапка Lol А не бях такава, като бебета сме ги гледали супер ларж, тънко облечени, всеки ден навън при всякакви температури, въргаляха се по площадки и локви, обикаляхме детски центрове и се събирахме постоянно с деца. Сега...само го мисля, ето сега и с екскурзията. И ми стана тъпо, знам, че им предстоят много такива мероприятия, ама за себе си започнах да се притеснявам Cheesygrin.

 28 
 -: Октомври 04, 2018, 11:17:37 
Започната от Mina - Последна публикация от Pupi
Честно ли все още има седмични градини?
Като спомена оцеляване, на същата възраст като беше Мими, ни тръшна с мъжо морски летен вирус. Аз бременна и полу жива, мъжо дежурен в тоалетната. Кошмарно море беше, сами, няма баби на линия и колата не можеш да подкараш, за да се прибереш. На Мими й се наложи да се оправя сама - да се облича, да се измива, да слезе до ресторанта за закуска. Но пак знаеш, че дори и агонизираща, обръщаш някакво персонално внимание ма детето, напомняш, казваш, че е време за сън, за зъби, за храна. И не, че нещо, но изкара два дни некъпана  Lol Колкото и зряло да е за възрастта си, разумно и мислещо, не можем да очакваме от 4 годишно, че ще се държи като възрастен, познаващ рутината на ежедневието. Децата се уличават в игри, забравят, че са гладни, не им пречи ако са мръсни...Ще дойде времето на екскурзиите, просто 4 годишното все още има нужда от интензивна грижа Smile

 29 
 -: Октомври 04, 2018, 10:43:00 
Започната от Mina - Последна публикация от lioness
За да се прати толкова дни детв самостоятелно трябва да може най-малкото да се облича от-до (включително копчета, жилетки, чорапогащбик за момиче), да прецени кога му е топло, за да махне връхната дреха. Да се завива само нощем, защото никоя госпожа на света няма да патрулира по стаите да ги завива. Да може да се нахрани нормално, защото много деца карат по градините на хляб и плодове, а вечер си наваксват вкъщи. Да може да се изкъпе, защото за 5 дни ничия коса няма да изкара без баня, особено ако играят вън, търкалят се из хотели/станции. Диляна на 4 абсурд да я бях оставила сама за 5дни да се оправя. Може и да оцелее, ама не би и било комфортно. Тя на 6, почти 7, започна да ходи на зелено училище, прибираше се вечер като маляче и всяка вечер миеше коса. И беше най-малка в целия лагер.
Тук има една седмична градина, и дори там знам, че повече от 3-4 деца от група не остават с нощувки. И тогава задължително госпожата спи при тях в стаята.

 30 
 -: Октомври 04, 2018, 10:09:47 
Започната от Mina - Последна публикация от aleto
И аз това обмислях,във общежития ли са,госпожите няма да знаят рутината им,ще стане да търси вода, ще разбуди другите. Ще се бунтува сутринта за дрехи,ще мрънка да поспи още.
 Госпожите при тях ли ще спят ,ако са по-малко в стая. Ще следят ли цял ден хапнали ли са,при това не са на затворено пространство като в градина,ще ги водят на разходка по цял ден предполагам,ще се забута някое по пътя. Това е идеята на екскурзията-да разглеждаш ,да правиш неща, после ходи приспивай 20 хипер дечица на граница на умора и еуфория.
Ан,не разбрах, защо реагира така рязко,ами представи си теб на колко години те пуснаха за първи път на екскурзия и колко си била неадекватна да слушаш заръки и уговорки,а на 4 е просто невероятно. А и колко е осъзнато, нека да сме честни,колко е фундаментално важно на 4 да иде на екскурзия.
При това не ги даваш на баби и приятели, учители са,които са свикнали да ги връчват обратно вечерта.
Баба ми направи тоя номер на зелено училище и на 3тия ден почнаха проблемите,при това деца в първи клас и прекратиха всичко. Като педагог беше озадачена ,но направи услугата.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!