star chick-chat.org star Последни публикации
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 -: Март 19, 2018, 12:55:45 
Започната от Galina_Dim - Последна публикация от Korneliq
И тук биз изхождала не от нивото на немския, а най-много от емоционалното състояние на детето!

Абсолютно.
Мен ме дразни даже новата учителка като ни обяснява какво били учили днес, какво били упражнявали...абе човек, децата не те познават, някои плачат, други бягат долу при позната учителка, какво ще мислиш за програмата и езика?! Правете забавни неща, изграждайте връзка, само това е важно на този етап. Ще почака ученето, на 3 години са.

Ще й го кажа по-деликатно като намеря случай.

А Бо не плаче чак, просто мрънка, че не му се ходи- знам, че и други деца са така, говорих с една майка. Някои сериозно си плачели. Чух, че ще местят 1-2 деца... Още наблюдаваме новите учители, едната е много плаха и не се усмихва, другата ги плашела с баба Яга...не ми звучи добре. Но на другото място изобщо не ги знам също.

 22 
 -: Март 19, 2018, 12:14:52 
Започната от Galina_Dim - Последна публикация от Fei4ka
Корни, навиците са голяма сила. Мен сега, ако ми кажат да преместя Цвета в друга градина...умирам на мига. Така че отлично разбирам, че сте изградили някакъв режим и рутина – и вие, и Бо...Затова, пак казвам, ключово е колко драматично е положението в старата градина. И тук биз изхождала не от нивото на немския, а най-много от емоционалното състояние на детето! Ти си познаваш най-добре детето и знаеш дали то плаче, отивайки на ДГ, защото нещо реално го тормози там или просто, защото го мързи да стане или си е такъв тип – има си по-хленчещи деца, Тео такъв ми се очертава...Но това мисля, че трябва да ви води при решението.

За местенето – а не е ли по-логично като ново дете и той да иде есента, с всички нови деца 😊 Шанс да не си единственото извънземно (все пак)...Не знам, разсъждавам си.

Стискам ви палци, ще решите по най-добрия начин.

 23 
 -: Март 19, 2018, 12:04:00 
Започната от Galina_Dim - Последна публикация от Korneliq
Много благодаря, Фей, супер полезно мнение  Kiss

И аз мислех за ерго-раницата и пеша  Lol Нищо, че е в сферата на фантазиите и вероятностите.

Предполагам ще свикнем на всички правила, но просто така удобно сме свикнали на сегашните, които ни пасват добре...че ще е в повече стресът за всички.
Не знам дали има психолог, даже за адаптацията не питах как се случва. Честно казано не ме спечели директорката, но знам, че това не е важно- все пак не тя ще гледа децата. Затова не го написах като фактор.

За местенето- и аз се чудя. Предпочитам сега, насен идват всички нови деца и е лудница. Но пък лятото като ходи нередовно ще свиква всекипът наново едва ли не...

Много благодаря на всички, ще го мислим с мъжа (може и до нашите пак да се допитам).
Знам, че сме разглезени (например с късното ставане), ама и така ни е доста сложен животът с детето (и всичко останало), та не се чувствам гузна от това.

 24 
 -: Март 19, 2018, 12:00:01 
Започната от Galina_Dim - Последна публикация от black_berry
Корни,
всеки ти казва за него си как седят нещата... за мен лично, ти още не си говота да я смениш тая градина, или просто новата не е твоето нещо Smile

 25 
 -: Март 19, 2018, 11:55:58 
Започната от Galina_Dim - Последна публикация от Fei4ka
Аз не бих могла да ти кажа дали да си преместиш детето или не, мога като цяло да ти дам моето виждане за нещата по твоите точки.

За локацията – помня, че някъде около Бистрица беше сегашната, не мога да се закълна, че въздухът ще е много по-различен, освен, ако не е някъде в гората таз градина...Лично за мен е плюс градината да е близо до дома, но вие не сте ли така или иначе вързани с коли, за да стигате на работа? Или бихте могли да мислите опции, ако не е прибирането на дете от Бистрица?
База – за мен голям двор е нещо ценно...Другите неща, които споменаваш (готин басейн) също звучат примамливо в полза на новата градина...
Режим – аз съм „за“ ред, дисциплина и правила. Мисля, че това се е усетило в тоя форум и не един и два пъти сме се драчили на тия теми. Такива истории като спи ми се, гледа ми се детско, искам да си бъркам в носа...не ми минават. И не че ние и сега тръгваме с усмивки на лице и изящен вид (традиционно бързам, традиционно повтарям 200 пъти ВЕЧЕ ТРЪГНАХ и също традиционно се гримирам в колата или дори в работата), но има ред и НЕ закъсняваме. Цвета вече свикна. Може да отне 6 години, но си струва и сега няма да имам проблем с училище и натам в живота с нея и режима й. Даже тази сутрин госпожата й ми каза, че Цвета е „мъжко момиче“, много целеустремена и подредена, супер самостоятелна и ужасно, ужасно се надух. Смятам го за важно качество в този забързан свят. Който много се мота...остави, че ще го изпреварят, ми може и да го стъпчат направо. Та – всичко е въпрос на организация! Ще си я създадете. Аз тук проблем не мога да видя. С бебе пък още по-малко – една е да го метнеш в ерго раницата и да идете да заведете Бо на три крачки, а съвсем друго да го товариш по коли и влачиш в планината зимата на -15, примерно?!
Социална среда – тук виждам най-голям кънсърн. Той е голям вече, ще му липсват и средата, и децата, нормално е. От друга страна, факт е и че децата се адаптират бързо и със сигурност ще намери приятели и в новата среда.
Език – звучи като горе-долу ще получава едно и също?
Таксата – не смея нищо да кажа 😊

За общите впечатления – казах за реда, за болестите – болести има винаги и навсякъде и ще има и в бъдеще...За стреса споменах – това би било най-сериозното, което да обмислям. Има ли случайно психолог в новата градина? Да работите нещо съвместно с него, да даде идеи, прпоръки?
Като цяло, ако съмъръзирам по точките – май виждам новата градина като добра опция, ако сте категорично недоволни от старата. Ама вие май сте някъде по средата...Дразнят ви някакви неща, но пък не сте супер крайно отчаяни...
Ако се реши да бъде преместен – от кога ще се случи това? Ден за ден или от есента?


 26 
 -: Март 19, 2018, 11:54:56 
Започната от Galina_Dim - Последна публикация от Korneliq

Мариела за яслата я вждехме в 7 без 10, защото пътувахме до другия край на града. Е, оцеляхме  Cheesygrin

То с всичко се оцелява, аз искам най-удобен и лесен вариант за нас.

Не разбирам защо да си правя живота по-сложен, ако мога да не го?

Важното е детето и ние да сме добре и спокойни.

Просто в случая меря спокойствието на свободата с това на възможността за пеша.
Ясно е, че адаптацията ще мине и замине...

Сега погледнах на камерите и са сборна група (заради ските), сигурно 20 деца и не са навън. Бясна съм, имаше слънце преди малко. Искам просто всички да си е като преди, да не го мисля, омръзна ми от стрес и промени...

 27 
 -: Март 19, 2018, 11:54:12 
Започната от Galina_Dim - Последна публикация от black_berry
Корни, заключват защото все пак са деца и да не излезе някое случайно Smile
Аз вдигам децата в 7, за да излезем в 7:30... в 7:45 единия вече е на ясла, а другия на фради - две различни сгради на 5м една от друга Smile В 8:15 аз съм на работа на 25км от нас Smile
Всичко е въпрос на свикване и организация, но ако за теб не е ок и не ти е комфортно не го мести...
За мен идеята за държавна градина е добра, ако ви приемат ще си свиква с децата от випуска и квартала... после евентуално може и в един клас да са...

 28 
 -: Март 19, 2018, 11:45:53 
Започната от Galina_Dim - Последна публикация от Pupi
Ами не те разбирам. За меп правилата са за това, за да се спазват. Както и аналогията със затвора - все пак е учебно заведение, а трета и четвърта група са предучилищни. Имат си часове за подготовка и ако всички се точат по различно и късно време, се нарушава учебния процес.
Децата си спят после на обяд, наваксват си спокойно ако трябва да станат по-рано.
Мариела за яслата я вждехме в 7 без 10, защото пътувахме до другия край на града. Е, оцеляхме  Cheesygrin

 29 
 -: Март 19, 2018, 11:39:58 
Започната от Galina_Dim - Последна публикация от Korneliq
Пупи, просто много започва да прилича на държавна с тия порядки, за какво да плащам тия луди пари?

Замислям се ако наистина искаме да го местим, дали да не кандидатстваме за държавната, пак е на 5 минути.
Единствен минус ще остане броят деца в група, щом отпада гъвкавостта...

Винаги ми е било отврат това със заключването на вратата, това трябва да  е приятно място за игра на деца, не затвор.

За училището си права, и аз съм го мислила, но там часът е нечовешки ранен и така или иначе ще трябва да свикнем. Има ли смисъл да се мъчим 2 години отгоре излишно...

Не знам, не ми е до часа, по-скоро отношението беше наистина по-строгичко и не знам дали съм готова за това, още си живея в розов балонен свят  Lol

 30 
 -: Март 19, 2018, 11:18:56 
Започната от Galina_Dim - Последна публикация от Pupi
Виждам плюс дори и в ранното според теб ходене. Като тръгне на училище, нали пак ти ще го водиш. Там няма искам по-късно, че е съобразено с работата ми. Обикновено до 8ч. са започнали учебните занятия, ходене на градина около това време си е един добър начин за свикване с тия порядки. Пък и какво имаш да гласиш сутрин - зъби,дрехи и чао. Нито трябва да закусва, нито имаш да гласиш прически  Lol Отиваш на работа малко преди да започне работния ти ден и вкарваш за себе си прическа/грим. Варианти има, оправдание е за мен това, че ви е неудобен като час 8:30. И при нас беше така, дори заключваха. Имаше вариант да се подаде заявление, че ще се води по-късно, виж дали го няма и при вас.
Не виждам причина да не го изместиш. Децата са доста адаптивни, особено щом познават системата. В много случаи драмата е значително по-голяма в нашите мисли.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!