star chick-chat.org star Последни публикации
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 -: Юни 15, 2018, 23:22:17 
Започната от PPP - Последна публикация от utopia
Много съм притеснена, и ми е виновно и се чувствам ужасно Sad

 22 
 -: Юни 15, 2018, 23:13:43 
Започната от Mina - Последна публикация от Korneliq
Имам един въпрос: всички малки деца ли са луди по природата и предпочитат преди всичко да играят с камъни, цветя, дървета и т.н.?
Мислех, че е съвсем нормално (имам бегла представа и от Монтесори, но не съм се занимавала- аз самата съм много зле с тия неща) и че всички деца правят така, но покрай близначките и други деца се разколебах дали не е някаква специфика (и те обичат, но по равно ще идат на катерушката, на люлката, с тебешира и т.н., докато на Бо му дай само да пипа с ръце по земята и растенията. Разпознава няколко вида дървета по листата (орех, дъб, череша, основните, които знам и аз), иска да пипне всяко листо и откъсне всяко цвете, носи букети на всички учителки и приятелки. За мен всичко това са стандартни неща за 3г, но се замислих дали не е засилен интересът му,че да го стимулирам (не че знам как- микроспопи, хербарий, такива неща). Експериментът с вулкана мнного му хареса и иска всеки ден (в един пластмасов вулкан пълни със сода за хляб, сипва оцет и той "избухва").

Та просто за сверка- при всички деца под 4г ли е така? от малък е така бтв, на площадки не обича, само пипа по земята...

Просто чета покрай уни за множествената интелигентност и припознах Бо в природопознавателната, затва питам...ама ако е масово, друг талант ще му търся  Lol (чакам да ме обявите за изтрещялка на годината..ама май  вече няма номинации)

 23 
 -: Юни 15, 2018, 23:11:36 
Започната от PPP - Последна публикация от Pupi
Аз бих оставила И противоалергичното.
Разбирам те, тежки са първите боледувания. А и е мъничка, не знаеш в кой момент ще направи усложнение. Пробиотикът ти е задължителен, особено щом ще сте на море, че и плюс АБ. Стискам палци все пак бързо да й повлияе и да изкарате хубава почивка  Kiss

 24 
 -: Юни 15, 2018, 22:39:44 
Започната от PPP - Последна публикация от utopia
Оф, да ти кажа, толкова беше смачкана и така зле кашляше сега като си легна, че утре взимам АБ. Клацид изписа, чух, че е ок. И лактофлор мисля. Той сиропът май не потиска, а само смазва гърлото да не я дразни оттам. Поне така пише.

Начи от утре АБ, макситрол и сиропа, май другите неща са излишни като пие АБ

 25 
 -: Юни 15, 2018, 22:21:59 
Започната от PPP - Последна публикация от Pupi
А защо по двволите за суха кашлица? Като отхрачва? Тая варираща Т с гадната кашлица и мен би ме притеснила. Дрънчи ли? Хрипти ли? От къде я чуваш? Имай готовност за АБ, може да е слязла надолу. Но не се шашкай, АБ на море няма да е болка за умиране. Важното е Т да овладеете.

 26 
 -: Юни 15, 2018, 22:20:12 
Започната от Korneliq - Последна публикация от Korneliq
Изчетох с интерес и съчувствие за темата с двете деца, но няма с какво да помогна.

Обаче нали това е изповедалнята и явно е мой ред.

Напоследък нещо съм се чалнала явно и съм стана истинска майка във всеки смисъл на думата. Едно, че съм засилила връзката с детето, голяма любов сме, много си говорим и постоянно искам да сме заедно, почти не викам по него  Lol това добре, ама и лошите аспекти си нося. Майка-орлица-изтрещялка. За избухването пред свеки разказах например. А напоследък много започва да ме товари (отново) и отношението на нашите. Преди бях дзен в 99% от времето, сега едва избутвам до 50%...

Въпросът е, че много критикуват (прикрито или завоалирано, рядко директно, но то е ясно) родителството ми. Явно у мен е грешката, че се връзвам (не го и показвам винаги). Например днес 100 коментара за "ненормално близкото" му отношение с кучетата- колко било опасно, нехигиенично, гнусно (гушкат се, търкалят се заедно, пипа ги навсякъде и тн). Другото го прави само баща ми- редовният рефрен "а близначките коооолко са по-напред". Все вижда по какво го превъзхождат, аз много ги обичам като мои деца и се дразня, че едва ли не се натрупва напрежение и състезателност така, дори само у мен (не ми е приятно това изтъкване- приемам го, все едно аз не съм го научила, аз не съм се справила добре). Да не говорим, че не винаги е справедливо- днес не беше- ставаше въпрос за пипане на техника- Бо се е научил да снима, но той само това прави и буквално не пипа телефон и таблет (нямаме), гледа само детски на лаптоп. Според мен дори е назад, особено спрямо едната братчедка, която е много на ти с технологиите. Но отново ми бяха дадени за пример- нещо в стил как тях неслучайно не им дават и че е лошо, че той умее да борави с телефона ми (за 5 минути ставаше дума). И за стихчета и за какво ли не, сравненията са постоянни. А разбира се и тримата имат силни и слаби страни.
Днес явно ми се натрупа и му казах- стига вече с тия сравнения, но чак после вкъщи се отпуснах и като ревнах пред мъжа...Как всички само ме критикуват, никой не казва,че се справям добре като майка и тн. Криво ми беше. Не би следвало да ме вълнува, ако съм уверена в себе си, но родителите ми все пак са били важни за мен през почти целия ми живот, дълго време само техните похвали са били аршинът ми.

Тук явно ми е труден балансът хем детето да има връзка с баба и дядо, хем да ми е спокойно и да не се натоварвам. Не знам по колко общуване е хубаво и здравословно. Искам сплотено семейство, ама ако ще е така...Ето сега сме заедно на море, в две съседни къщи, но ядем и сме на плаж заедно. Както и в София някои недели за няколко часа. Дори да оставя само него, като го взимам все ще се пусне някой коментар...ааа да, и дрехи му купуваха, че ходел овехтял ли беше  Lol

 27 
 -: Юни 15, 2018, 22:18:17 
Започната от PPP - Последна публикация от utopia
Пак вдигна сега 38, не спи добре явно от зъби и е мега скапана. Кашля лошо по мое мнение, не ми харесва. Дълбоко кашля, нз как да го опиша, отхрачва. Сиропът е некъв смазващ гърлото, за суха кашлица. Иначе изписа клацид...страшно съм притеснена.

Левкоците вчера бяха под нормата.

 28 
 -: Юни 15, 2018, 22:13:44 
Започната от PPP - Последна публикация от Pupi
За противоалергично и аз щях да ти предложа по-рано, но предположих, че не си давала до сега и не ти е боледувала по-тежко, та не знаеш как й влияе.
Ксизал давам аз при хреми подкарали кашлица. Отпуска лигавицата, раздвижва власинките при откашлянето.
И аз бих изчакала с АБ, нали правиш инхалации. АБто няма да излекува кашлицата, тъй че честно казано се е застраховала заради морето. Купи си го, имай го, но не бих бързала. Сироп тр за кашлица какъв е? Отхрачващ ли? Що не обсъдихте пулмикорт? Да не са ти шибнали някой вентолин?
Един съвет от мен. Щом сте си разменили вирус, прилагай същото лечение и на теб. Вдига ли още Т? Ти как я усещаш кашлицата?

 29 
 -: Юни 15, 2018, 21:57:54 
Започната от PPP - Последна публикация от Korneliq
Ути, може и да знаеш, ама за АБ се гледат левкоцитите как са-те показват има ли бактериална инфекция. ЦРП може да е повишено и при вирус, не е показател. Колко бяха левкоцитите, има ли завишаване? Ако няма, не бих дала. Упорит вирус си е явно. Имали сме и с 6 дни температура около 40 градуса, не дадох АБ, защото нямаше причина (2 пъти пусках кръвни).

Те винаги се шашкат за пътуване и се презастраховат. Плюс това Токуда и Детската работят в събота, ако я закъсате и не вървите към подобрение.

Аз съм оптимист, че до неделя ще го е изкарала, по-лошото е ти докъде ще си с вируса...

На Ериуса нищо му няма, много по-лек е от Изорекс например. Те го предписват (или Ксизал) за да се отпусне лигавицата, да спадне малко, помага при секрети.  На твое място от новите неща ще дам само Ериуса, ще взема сиропа за всеки случай, ако кашлицата стане много зле, но няма да го започна, за гърло пръскалка не бих взела- едно, че трудно дават, второ вие сте минали отдавна етапа с гърлото. Но с цялата условност, че лекар не съм и си познавам детето, така че за Ади ти ще си прецениш.

 30 
 -: Юни 15, 2018, 21:05:06 
Започната от PPP - Последна публикация от utopia
Точно оттам се връщаме. Чу лек хрип и като чу, че пътуваме, каза аууу не може без аб, ама то е тръгнала бактериална инфекция. И аз шах, нали вчера, црп беше под едно дори...иии в крайна сметка даде макситрол, сиропи, пръскало за гърло, калциев глюконат, ериус...и нз, да давам ли аб, аз ли не съм в ред...

Плюс ериуса и глюконата ми се виждат вече прекалени...

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!