star chick-chat.org star Последни публикации
Страници: 1 [2] 3 4 ... 10
 11 
 -: Август 11, 2018, 22:08:44 
Започната от PPP - Последна публикация от juliet
Това беше добро  Lol Паника ат итс бест  Cheesygrin

 12 
 -: Август 11, 2018, 20:29:49 
Започната от PPP - Последна публикация от utopia
Нищо ѝ няма. Било мляко от сутринта, ахахаха, кил ми

 13 
 -: Август 11, 2018, 17:42:11 
Започната от PPP - Последна публикация от utopia
Мисля да легна и да умирам вече. Сега реших да ѝ погледна гърлото - ми сливиците червени, подути, едната с налеп!!!!!! Ще я водя след час в частната клиника да я видят, но пак АБ няма да дам, БАХТИ!!! Няма никакви симптоми освен тъпата задна хрема.

Искам да рева, хора!

 14 
 -: Август 10, 2018, 13:51:18 
Започната от PPP - Последна публикация от utopia
Не, на мен си правих само, защото бях с 1:1 същите симптоми цял месец и нямаше нищо.

Иначе може, да, ама засега не съм се притеснила, че все пак 2 дни задна хрема не ми се струва като нещо кой знае какво. Избягвам и самите лаборатории, че там ме е шубе да не гепим още нещо Cheesygrin Ще изчакам да стане седмица като за нормална хрема Cheesygrin

 15 
 -: Август 10, 2018, 13:37:38 
Започната от PPP - Последна публикация от Fei4ka
А правихте ли носен тогава? Не помня.
Аз на теб сега бих ѝ пуснала носен и гърлен, да съм спокойна.

 16 
 -: Август 10, 2018, 12:04:11 
Започната от PPP - Последна публикация от utopia
Ами, Фей, дано си отмине само с фр и такива дребни простотии, така не ми се занимава с тоя Коларгол, лекари, цапаници, ама...ще го имам предвид ако не мине до седмица Smile Дано не се рзакашля, че от кашлици много ме е шубе, пък с тия секрети май няма как да се размине.

Януари като почна такава хрема, я държа месец, и с лека кашлица, че и АБ капки слагах и те не помогнаха и чааак в края на месеца мина от само себе си, но мн се изнервих тогава. Дано сега по-леко мине.

 17 
 -: Август 10, 2018, 11:57:40 
Започната от PPP - Последна публикация от Liliq
Да, Теодор също плюе хексалгина и става много тъпо, защото не знам изобщо изпил ли е нещо, кога да давам друго...Нурофен му действа само, Панадол - не и също сваля много бавно. Само с педиатърката на децата съм се консултирала, за някакъв синдром ми говореше, не ми вдъхна доверие информацията и не съм се задълбочавала.
На частно съм ги водила при д-р Ковачев в Павлово, обяснява много, но пък все много хора чакат там и не знам дали винаги обръща внимание. Когато Теодор направи първия бронхит ме държа поне 40 мин и ми изчете дълга лекция какво, защо и как, с много информация на достъпен език. Масларски също знам, че е добър, както и Стаменов в Щерев.

Иначе за сополите, много неща съм капала, вече нищо не слагам. След три, като се научат да духат хубаво сополите е готино, много ги бях намразила тези аспиратори за прахосмукачка.
Противоалергично, физ.разтвор, виброцил, тантум верде и ефизол за гърло, общо взето с това лекувам при нормални вируси. Вече при ларингити и т.н, положението е друго.
 

 18 
 -: Август 10, 2018, 11:24:07 
Започната от PPP - Последна публикация от Fei4ka
Ути - Коларгол. Но си трябва лекар...За рецепта и %-ти.
Опитай с каквото са ти казали - Виброцил, матраци, а-у и ако не стане - заведи и я и кажи, че я мъчи отдавна.
Коларгол работата му е да засушава, разбира се аз си имам едно на ум за него, просто рядко ни е помагал, но като цяло той е лекарството за тая ситуация.
Освен, ако нещата не са на алергична основа (като при нас)

 19 
 -: Август 10, 2018, 10:39:28 
Започната от PPP - Последна публикация от utopia
Корни, съжалявам, че си минала през това. Но май е нормално, просто си има такива деца, а и като знаеш, че го прави често не мисля, че трябва да се шашкаш за други болести. Просто остра имунна реакция. Иначе съм чувала, че много хвалят Масларски от Токуда, но аз лично не съм ходила. Гуш.

 20 
 -: Август 10, 2018, 10:29:49 
Започната от PPP - Последна публикация от Korneliq
Нощес бях на косъм да викам бърза помощ, не сваляше под 40 градуса, наближи 41 (с електронния никога не знам точно), изплю аналгина и понеже не знаех колко е останал, нямаше как да дам пак. Затова дадох Нурофен само 4 часа след предната доза. Като цяло предозирах с близо 2 дози за 24 часа, но реших, че при температура над 40, това е по-малкото зло. Накрая пак 30-40 мин след нурофен и компреси с оцет, свали почти изцяло и заспахме.
На сутринта се събуди без никаква температура и симптоми. Минали са вече 11 часа от последния Нурофен. Вчера вдгаше през 4-5 часа, затова го приемам за подобрение. Много се надявам да е било това и да спим тази нощ.

Иска ми се обаче консултация с читав педиатър, знаете ли някакво светило, ако ще с  месеци да се чака за час?

Не знам дали е ок вдигането над 40 всеки път, не познавам друго такова дете (Лил, с Тео явно и по това си приличат...какво казват лекарите?). Вярно, че вече рядко боледува, на няколко месеца, но е не по-малко шашкащо- винаги допускам- ами ако не е вирус? Знаете кои болести са с такава Т, да не ги споменавам...Искам да ми каже как да действам, дали да даавам аналгин всеки път, дали сами нурофен, до колко да търпя...
Общо тази година 2-3 пъти е вдигал по толкова. А миналата зима (първата на градина) поне 4-5 пъти само за зимата. Общо над 10 пъти за 4 годишния му живот. И винаги е бавно и трудно смъкването...

Поне си го познавам, има 2 основни боледувания- това с 3 дни 40 градуса, или само със сополи. Рядко ме изненадва с трети вид.


Страници: 1 [2] 3 4 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!