star chick-chat.org star Последни публикации
Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Ноември 21, 2017, 19:22:00 
Започната от veselushka - Последна публикация от paiachka
Така както разбирам аз Корни, ако тук (в България като цяло) човек в сектора взима няколко средни заплати и води добър живот, може да си позволи да пести, да си купи апартамент, нова кола и прочие, то в големите градове в други страни апартаментите са в пъти по-скъпи, а парите дори повече не ги покриват, защото стандартът на живот там е по-висок, респективно всичко необходимо, за да го поддържаш е по-скъпо. А парите не са драматично повече.

 2 
 -: Ноември 21, 2017, 19:19:05 
Започната от veselushka - Последна публикация от Pupi
Това "тук" София ли е? Защото поне в Русе, а и вероятно в провинцията, нещата са доста по-различни и не виждам да е кой знае колко висок стандарта.
В града ни има централа на Dell, HP, Apple, тия са ми по-известните на мен, със сигурност има още много. Кой стандарт би избрала? Българския и или чуждоземския  Cheesygrin

 3 
 -: Ноември 21, 2017, 19:13:23 
Започната от veselushka - Последна публикация от utopia
Тва за стандарта ме втрещи просто.

 4 
 -: Ноември 21, 2017, 18:54:11 
Започната от veselushka - Последна публикация от Korneliq
лелее, как сте се забавлявали в темата за менструацията, жива да не бях  Lol

Помня едно време в далееечно минало как разпалено защитавах "патриотична" позиция, сега ми е смешно, не защото съм решила да емигрирам, а просто за тесногърдия начин, по който го правех и виждах само моята, малка, скромна, ограничена, черно-бяла гледна точка. С алето само дето до бой не сме стигали. А сега сме на сходни позиции по повечето въпроси, живот  Razz

Иначе в ИТ сектора стандартът тук е в пъти по-висок, отколкото в повечето западни държави, та няма причина да го мисля за момента. Но иначе много ми се ходи някъде, по-скоро от приключенски дух и език за детето. Ама мъжът засега не ще. Ще карам на турзиъм и някое командировка тук-там и това си е.

Тооолкова много и разнообразни са факторите "за" и "против" "тук" и "там" (най-малкоо кое тук- кой град, кое там- коя държава и т.н), че не знам как изобщо сте почнали. Но е интересна тема и верно като едно време.

 5 
 -: Ноември 21, 2017, 17:58:27 
Започната от лошото_момиче - Последна публикация от kateto
Моето беше от Алиекспрес, с доставка DHL - не е минавало митница Smile

 6 
 -: Ноември 21, 2017, 17:01:09 
Започната от veselushka - Последна публикация от HappyHeart
Пупи, аз исках да ти кажа, че много ви се възхищавам как събрахте смелост да тръгнете с две деца, защото аз самата без такива ангажименти не посмях и стоя тука със смешна заплата и потискана постоянно от по-големите. Човек трябва да търси щастието и удовлетворението си! Та ти пожелавам да се справяте с всички трудности и след една година като се обърнеш назад да се усмихнеш широко!
За мен ще е много интересно да разкажеш как взехте решението и за всички моменти от адаптацията ви!

 7 
 -: Ноември 21, 2017, 16:07:34 
Започната от Mina - Последна публикация от bizzare
Ами вече написах горе, не ми се повтаря, егати.
Принизяваш ми мнението до някакво грубо генерализиране, какво повече очакваш да ти кажа. Това и с Ути и двете го правите, няма оправия.

 8 
 -: Ноември 21, 2017, 15:57:17 
Започната от Mina - Последна публикация от Fei4ka
Еми сега ти не си разбара, Пупи. Аз много внимателно изчетох мненията ви, съответно изобщо не съм подходила с „бла-бла, говори си, не ми пречиш“ и въпреки че не съм съгласна с тях не съм им давала оценка. Бизар може би ще ми посочи къде съм дала оценка на нейната позиция, както твърди? Защото аз мога да дам къде тя квалифицира моята и то не само конкретната очевидно: „драма, необходима да подчертаеш позицията си, както винаги. Ограничих се да изразя собственото си мнение и то в доста дълъг и аргументиран пост към Ути, с който се надявах именно да й бъда полезна с „различни гледни точки, опит и тактики“. А в следствие вие изпаднахте в обяснителен режим как не съм ви разбрала и вие съвсем друго сте имали предвид! Е, тук вече излизам от дискусията, а не се „фръцвам“, и нямам нужда от повече обяснения, камо ли от „защитаване“ (Бизар?! WTF?), защото претендирам за поне средна интелигентност, която ми позволява да разбера смисъла на нечия позиция, а също така нямам необходимостта да съм на едно мнение с вас, още по-малко имам такава да ви уча как да си гледате децата като ви напдана колко ви е погрешна позицията, тактиките и да ви сипя определения стил „много са ти драматични мненията“, много ти е такова това, много ти е инакво онова.
Играйкането беше шега, можеш да пробваш поне малко по-непреднамерено да гледаш и да не приемаш нещата на живот и смърт...

 9 
 -: Ноември 21, 2017, 15:55:02 
Започната от лошото_момиче - Последна публикация от utopia
Моят е купен от БГ, понеже не ми се занимаваше с митници, ДДС-та и такива, за около 580лв, но сега има промоции, понеже излезе новия модел. Този сайт го препоръчват, но не съм го тествала.

https://www.gearbest.com/robot-vacuum/pp_440546.html

 10 
 -: Ноември 21, 2017, 15:50:17 
Започната от лошото_момиче - Последна публикация от bella
Ути, дай линк, моля те, да го видя твоя Дъсти, че съм се засилила да изсипя една торба пари за Румбата....
Ути, Дъсти и Клийни може да имат бебета  Wub Tongue

Те тва е бизнес идеята - после ги продаваш на отчаяни домакини като мен....  Lol

Страници: [1] 2 3 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!