chick-chat.org

Женски работи => Моето бебе => Темата е започната от: utopia в Септември 11, 2017, 09:48:45Титла: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: utopia в Септември 11, 2017, 09:48:45
Днес в 8.30 на бял свят се появи големият малък паяк :-))) Честита втора рожба на мама Паячка! Да е жив и здрав юнакът Павел с впечатляващите 4680грама! Мама и бебе са добре, а той е очарователен бузанчо :wub:

(https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/71gMaH3PnSL._SY355_.jpg)


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Korneliq в Септември 11, 2017, 10:01:06
Ехааа, голяма новина за голямо момче!
Жив и здрав да е, да порасне умен и (умерено) добър!

Имала съм предчувствие, явно, точно днес на шега си казах- абе я да проверя форума, да не е родил някой- и хоп  :lol:

Килограмите са впечатляващи, мама е повече от герой и няма да си дава много зор с храненето и теглилките първия месец  :razz:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: bella в Септември 11, 2017, 12:01:11
Честито, Паяк, голям мъж! Бъдете здрави, нека Павел бъде палав, умен и да ви носи само поводи за гордост и радост.
На теб бързо възстановяване, послушна кака и помагащ татко!  :kiss: :clover:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: juliet в Септември 11, 2017, 12:47:48
Добре дошъл, Павел! Да е здрав, щастлив, палав и обгрижван от всички! Да ви слуша умерено и да ви радва много! Паяк, дано да си раждала с упойка  :-D бързо възстановяване пожелавам!


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: black_berry в Септември 11, 2017, 14:00:21
Честит Павел, да е жив и здрав, и да си тежи винаги на мястото


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Catherine в Септември 11, 2017, 18:58:32
Честит да ти е Павел, много здрав и успешен в живота! А аз лично чакам с нетърпение разказа как го роди тоз голям мъжага  :-D И също така да кажа, че датата я познах, ама от килата бях мнооого далеч  :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Smiley в Септември 12, 2017, 00:16:19
Той вече отгледан едномесечен мъж :D
Хайде пак честито!


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: alexia в Септември 12, 2017, 10:03:57
И тук да те поздравя за новия мъж- голям да расте, здрав, силен, горд българина( не знам, но все за Крали Марко си мисля като чуя за бебе юнак  :-D). Бързо възстановяване и те чакаме да разкажеш как излезе това чудо от теб?


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: syanna в Септември 12, 2017, 13:34:41
Честито! Бъдете здрави и щастливи!


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: peace&violence в Септември 12, 2017, 13:48:55
Е на тoва му се вика голям малък мъж! Честит Павел, Паяк! Мнoгo любов и щастие да носи малкoто човече!


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Fei4ka в Септември 13, 2017, 11:53:26
Честито и тук за сладур Павел!
Голям бузльо, като едномесечен е! Сладък.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Септември 14, 2017, 19:59:17
Аз абсолютно съм забравила как се гледа новородено вкъщи... :eek: На всичкото отгоре, господинът дето сме избрали за педиатър можел да ни посети чак другата седмица, пък детето дали ще оцелее дотогава, заеби :-?

Та, за къпането ясно, че под течаща вода като в родилното без да мокрим пъпа. А после, взела съм 90градусов спирт да обливаме, ама нямам спомен нещо по-специално правеше ли се. Не съм купувала пудри или нещо...?? Съвети от скорошните мами? Колко пъти на ден се третира пъпа? Нещо слага ли се между него и дрехите, защото в родилното нищо такова не слагат, ама там и хигиената е на по-добро ниво все пак.

Кърмим се успешно засега, аз съм можела да имам кърма като не слушам съветите на този и онзи като с Ади.
Мога ли да варя вода в ел. кана или трябва да я преварявам 20мин. Захар вътре няма да слагам със сигурност. А кърма имам много и давам на всяко църкане, така че е възможно и да не опрем до водата.
Колко памперса напишкани на ден трябваше да сменя? Защото се притеснявам, че не са достатъчно. От друга страна, първия ден беше малко обезводнен и пишна към оранжево направо, сигнал за това. А сега просто ми се струват не особено напоени памперсите... Щастлив и доволен е де, лочи та чак се чува, ама пусто се притеснявам... Не броя кърменията, нито по колко време са. Обикновено се наяжда от едната гърда, като днес не беше ял поне 4 часа заради изписването и дадох и двете да ме облекчи, че се бяха наляли.
За излизането навън как сте процедирали? Ади има РД след 8 дни, та със сигурност ще бъде изкаран поне за час него ден в количката и закътан, но преди това май няма да го извеждам. От Ади съм си записала на 10тия ден за 5мин на терасата, като увеличаваме всеки ден с 5мин докато не станат 30 и после извеждаме.
Дано не ви се стори тъпо, че и второ бебе имам, ама забравя се :(


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Pupi в Септември 14, 2017, 20:10:49
Добре дошли вкъщи!  :kiss:
Пъпчето го третирах със спирт , почиствах и капвах с памуче капка две спирт и завъртах по веднъж пъпчето. Нищо не слагах между дрехата и пъпа, не цапаше. Пудра не съм слагала.
Вода не виждам защо да даваш за сега, а пампер сменях на всяко хапване. Аз наливах отгоре, тя изливаше в помперса.
Излязохме на около 10я ден заради секциото и придърпванията. Директно, без тераси и 5 минутки. С Мими внимавах, но и беше средата на декември. А с Роси хванахме хубава октомврийска жега и си правехме от само начало разходки между храненията.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: kateto в Септември 14, 2017, 21:10:52
Мале не се шашкай! За пъпчето - аз мажех на всяка смяна на памперса.. нищо не му слагах. За пълненето - може пък да усвоява по-добре манджата ;) Не забравяй, че е по-голям от другите новородени, трябва си му повечко субстанция :) Иначе за излизането - Яна, на 7 ден, при май 14 градуса Т навън /може и да излъжа тук, ама беше все пак октомври.. / и завита с пелена.. не виждам проблем да го изведеш, ако е топло.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Smiley в Септември 14, 2017, 22:24:04
За пъпа аз мацах внимателно с напоено със спирт памуче, като гледах уж да не опирам кожата отстрани. Педиатърката ми беше казала да мажа после с Пиоктанин - едни капки, които много цапаха като от мастило. Това веднъж на ден след банята.
За памперсите - сменях преди всяко кърмене, тъй като той така или иначе в началото акаше горе-долу колкото пъти и ядеше. Но щом си пишка детето, споко. Не се шашкай за това колко. Важното е, че е мокър памперсът. Инак ме кефиш как не броиш кърмения и му даваш когато иска. А таз вода я забрави. Не ти трябва щом кърменето ви е ток.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: peace&violence в Септември 14, 2017, 22:28:12
Мнoгo се радвам, че кърмиш, въпреки всичко! Браво! Вода няма нужда при кърмено бебе.
На пъпа слагахме едни памучни марлички, без да мажем с каквoто и да билo , oсвен Бепантен при зачервяване. Пълни памперси трябва да има поне 6 на ден, ама тoва значи да сменяш на 4часа, а тo за тoва време трябва пoне два пъти да е напълнил памперса. И не я къпахме преди да падне пъпчето.
Ние излезнахме на ден 10ти, нo аз чаках и хубавo време, и баща й да почива, и да не духа и, и, и... Гледай да е хубавo завито чавенцето, oсoбенo първия месец минимум един слой пoвече oт теб и еднo одеалце oтгoре.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Pupi в Септември 15, 2017, 13:31:41
И не я къпахме преди да падне пъпчето.
Защо?
На Мими пъпчето падна точно на 20я ден, не си представям толкова време да не окъпя детето. То повръщано, власинки, спарване...
Бепантен горещо препоръчвам, дори го предпочитах пред судокрема.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Smiley в Септември 15, 2017, 13:39:31
И аз предпочитам Бепантен пред судокрема. Поне при Боян с едно-две намазвания по дупето и веднага изчезват всякакви зачервявания. Но то пак си е до бебе и кожа.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: utopia в Септември 15, 2017, 14:27:34
Ние си я къпехме, но под течаща вода, без да се кисне, не съм го пазила да не се мокри.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Nakom в Септември 16, 2017, 15:00:06
Честит Павел Паяче.
Само радост да ти носи


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Септември 16, 2017, 18:25:57
Хайде да ви разкажа как се появи на белия свят този Павел.
Станах като дирижабъл и ме питаха дали все пак нямам близнаци. Качих 30кг, започвайки от 52. В родилно влязох 82. (В момента съм 72 ..Пак като с Ади свалих 10кила още в родилното).
Та, да си дойдем на думата. Леко болезнени контракции започнах да имам още седмица преди раждането, а принципно се бях настроила още след рождения ми ден средата на август да раждам. Да, ама не, износих си почти до термин (14.09.2017 е термин). Коремът ми започна да расте плашещо щом влязох в 9тия. Изключително много ми тежеше и едвам ходех, сядах, ставах..
На 10.09 в неделя в 11 сутринта започнаха нерегулярни, но болезнени контракции, които не отшумяха както досега. Засичах си ги с приложение и се настроих да раждам. Надявах се да устискам до понеделник, за да не раждам при дежурен...  На няколко пъти ми изпадна тапата, което ми даде индикация, че правя разкритие.
Цял ден гледах да не седя, ами да обикалям из къщи, а последната седмица задължително се разхождахме вечер, доколкото ми позволяваха телесата... Към полунощ си легнахме, обаче този път конктракциите не спряха. Помъчих се да лежа час-два, но нямаше смисъл и пак станах да си чета из нета и да обикалям из къщи. По едно време започна и някакво кървене и аз нали никога не съм раждала се шашнах :D Все пак продължих търпеливо да засичам и да чакам да стане нормално човешко време, за да не раждам при уморени лекари и акушери нощна смяна. Към 6ч сутринта кървенето се засили и реших, че е време да ходим в болницата. Контракциите бяха по 10-12 за час и нямаше смисъл да седя повече.
В 6:30 пристигнахме в Майчин дом и още на вратата много любезен охранител звънна на дежурната акушерка да ни приеме и ни каза, че много се радва да види такива усмихнати и позитивни хора да идват за раждане.
Аз помолих мъжо да изчака да видим дали изобщо ще ме приемат, Тома неверни с контракции на 5мин и болки, ама не се знае нали :D Дойде акушерка, пусна видеозона и отбеляза, че имам готини татуировки, похилихме се и викна лекар. Той ме прегледа и каза, че съм с 5см разкритие и тъй като е второ да не се мотая много много в тоалетната след клизма, ами да ме засилват нагоре към родилното. Нахилена до ушите звъннах на В. Да тръгва и че ще се ражда, преоблякох се, нахлузих джапанките и направихме неприятната, но в никакъв случай чак ужасна процедура с клизмата.
Качиха ме в родилното, вързаха ме за тонове и от време на време някой минаваше да ме нагледа. Аз си рових из телефона докато не ми се скараха, че смущава апаратурата и после броях лампите на тавана и си поохвах защото контракциите се засилваха.
Сложиха ми абокат, първо пробваха на дясната ръка, но не се получи и ме набодоха и по лявата, взеха ми кръв и отново ме оставиха да зяпам тъпо в пространството и да си муча вече по-силничко.
В 8 стаята се напълни с хора, дойде новата смяна и на късмет ми се падна една от най-предпочитаните при избор на екип лекарки Сузи Нашар, както и най-печената млада акушерка евър, с която си лафихме, обсъдихме отново татуировките и се хилихме, вече не помня защо.
При поредния преглед за разкритие ми казаха, че съм с пълно разкритие и всеки момент ще започнат напъните, но засега да дишам и да не напъвам. А сякаш секунди по-късно започна екшънът. Качиха ми краката на степенките, казаха ми да се хвана за дръжките и да дърпам колкото сила имам към себе си докато напъвам. Усещах как бебко слиза, но накрая нещо го задържаше. Направих няколко опита и ги чух да си говорят, че напъвам страхотно, но бебето не може да излезе. Приложиха ми кристелер, което отичтам като напълно положително в случая, защото иначе нямаше да може да излезе това голяяямо момче. Наложи се да ме кръцнат, след което вече Павел се роди и изпитах ОГРОМНО облекчение. Казах им – „Много ви благодаря мили хора“ и всичко дружно – „ама няма защооо“. Усмихнати лица имаше в залата в този момент.
Първите ми думи към бебко като ми го показаха бяха „Оо, мъничъъък“, при което залата избухна „АМА КАК МЪНИЧЪК БЕ, ТОВА ДЕТЕ Е 4680ГР!!!!“. Похилихме се, него го отнесоха в съседната стая да го аспирират и почистят и продължихме с плацентата. В момента, в който излезе се наведох напред, защото този път исках да я видя, че предния не успях. Акушерката се уплаши, че тръгвам да слизам от магарето и вика „Какво сега, искаш да ти я дам ли?“, при което се хилихме отново. Аз казах „О, не, моля ви се глупости, само исках да я видя, защото не зная как изглежда“. Ами огромна беше...
Обадих се на В. че има син и си поплакахме заедно по телефона от радост. После се обадих на тате и чувах мама как писка и плаче от кеф до него. И от облекчение, че всичко е приключило успешно.
Последва не толкова приятната част с лидокаина (който хич не подейства) и шиенето. Всяко докосване усещах и вирвах дупе нагоре, а лекарката повтаряше „Ани, моля те, остави ме да работя“. Направи ми няколко вътрешни и поне 5-6 външни шева, а аз писках, защото усещах боцкане и им казах „Не ми обръщайте внимание, аз си страдам тука“, акушерката щеше да падне от смях и вика „Това ще си го запиша, много е силно!“. После ме попита на кой етаж искам и ми запази самостоятелна вип стая на 12тия, за което съм ѝ благодарна, защото нямах никакво желание да общувам с други хормонални хора. Тя ми намигна и ми се ухили.
Накрая лекарката вика „Ей, супер съм доволна от шева, макар че скоро не бях шила във въздуха...“. Пак се посмяхме. Сложиха ми лед и ми дадоха да си гушкам бебо, който беше супер буден, оглеждаше се и дишаше като шампион. Помолих да ми надигнат облегалката, застанах възможно най-удобно и пробвах да закърмя, а той от раз разбра какво се иска от него и засука. Постояхме заедно час и половина, накрая бебешката акушерка каза, че вече е време да го занесе в отделението, а мен качиха след половин час.
Скоро след това В. дойде да ме види и аз припнах по коридора да си търся бебето :D Дадоха ни го, порадвахме му се, погушихме се и бяхме адски щастливи.
Отношението от мен към всички там и обратно бе повече от прекрасно, така че се спогаждахме, говорихме си и се шегувахме с персонала непрекъснато. Един път даже чух след като излязоха от стаята ми, едната жена да казва „Ех, да бяха всички такива...“. Много приятно ми стана, защото е необходимо просто да си нормален човек и да се държиш като такъв с останалите, за да получиш същото в замяна.
Павел изака на два пъти всичкия мекониум, с което на втория ден теглото му беше -300гр. На втория ден -40, а на третия +120 от втория (горе долу са числата). Изписаха го 4420гр без жълтеница, с прием на вит.К. Кърмехме се по много, а към настоящия момент на всеки два часа (или всеки път като прицърка). Твърдо съм решена тоя път да не слушам никого освен Ути, на която съм адски благодарна, че ми помага и отговаря на всичките ми безумни въпроси по всяко време :* <3 Хормоните надделяха и ми е повече от кеф да си храня прекрасното голямо момче колкото и когато пожелае.
Спирам засега, че някой плаче жално за мама и ще пиша пак скоро с ъпдейти покрай Павел.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: utopia в Септември 16, 2017, 19:56:11
Ееее, много специална се чувствам, много се радвам, че нещата вървят засега по мед и масло :)


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 17, 2017, 09:35:38
Ти си просто герой. Хубаво и голямо момче ти се е паднало.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Smiley в Септември 17, 2017, 12:09:46
Ревнах си малко аз.
Много готин разказ, много хубаво раждане, страхотен спомен ще ти е. Много се радвам!


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: bizzare в Септември 20, 2017, 20:45:45
Ще ме извинявате, напоследък не се трогвам хич от бебешките теми, но това беше едно от най-хубавите неща, които съм чела напоследък не само тук, но и по принцип. Като видях, че си родила такова голямо бебе през ум не ми мина, че първо е било нормално и второ и да е - никога не бих очаквала такъв разказ. Просто адмирации за духа, положителната нагласа и този целия хумор. Направо все едно аз съм го изживяла, защото и ние така бяхме по родилните зали. Благодаря, че беше толкова описателна, много, много свежо :) Желая ти така с усмивка и помежду другото да се гледате, пък и още едно да докарате :)


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Септември 20, 2017, 21:12:02
 :wub: :wub: Благодаря ти :kiss:

Ами, аз съм си зевзек по принцип, оставете, че само хейтя уж. Наживо съм бяла и добра, пък и забавна. А ражданията си една жена ако не приеме положително въпреки болката, то не знам какво би могла някога да приеме така. Болката е временна, споменът е за цял живот. И с Ади бях така, и с Павката. За трето не зная, има време, по-скоро не бих, но ще поживеем ще видим.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: peace&violence в Септември 21, 2017, 02:09:39
Аз да си питам - методът Кристелер не е ли забранен? Мислех, че вече не се прилага. А таткото защо не беше с теб, нали обмисляше да присъства? :)


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: utopia в Септември 21, 2017, 10:22:19
В България не е забранен. И мен ме натиснаха по корема, но не съм сигурна, че беше точно същото нещо - лекарят натисна с ръка горната част на корема ми понеже бебето се връщаше в изходна позиция и за да предотврати връщането.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Galina_Dim в Септември 21, 2017, 21:38:33
Пък аз не знаех какъв е тоя метод, да си призная.
Паюне, жив и здрав да ти е тоз як българин, поизопнал те не, не е като да те е пожалил. Тъкмо в началото на разказа си мислех - и да се претакоав кърменето, нищо, той отгледан, пък после като прочетох, че и ти върви гърдосмукът, направо цвилнах :) Ще е двуметров мъж, то се е видяло  :loveeyes:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Септември 24, 2017, 19:40:34
Малкият е качил само 140гр от изписването насам :roll: 10 дни са това. Като се има предвид, че да, на друга везна го меря. Иначе яде на 2ч, като нощем ме буди понякога и на 3ч, което не мога да го контролирам, няма да седна да си навивам аларми... След седмица ще го премеря контролно, обаче не вярвам да стане чудо. Ще си минем на АМ усещам след консултацията на един месец.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: utopia в Септември 24, 2017, 22:25:58
Ще те шамаря.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Smiley в Септември 24, 2017, 22:33:47
И аз се нареждам за шамарите :lol:
140гр за 10 дни е добре. Мен за седмица ми казаха 120гр, но пак се гледа все пак след няколко минали седмици. Защото едната седмица може да забави, следващата да навакса. Не се вглеждай толкова в тез грамажи.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: utopia в Септември 24, 2017, 22:45:36
Ма тя даже на различни везни, спокойно може да е нашишкавял с половин кило и просто да се филмира заради тия кантари.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: black_berry в Септември 24, 2017, 23:13:24
Паяк, я не се филмирай, а си наеми едно кантарче за 1 седмица и го мери всяка сутрин, за да видиш, че си яде детето...


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: peace&violence в Септември 24, 2017, 23:31:32
Ти пък не се навивай отсега за АМ, с тая нагласа ще си спреш кърмата. Успокой се, не го мери всеки ден по 3 пъти. Гледай да го кърмиш на спокойствие. Пък и той се е родил толкова голямо момче, едва ли има нужда да наваксва като нашите дребоси.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: utopia в Септември 24, 2017, 23:39:32
Неее, как ще го мери всеки ден, ше лудне :-D


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Fei4ka в Септември 24, 2017, 23:56:07
Спокойно. Спокойствието е по-важно ДОРИ от кърмата. Ама ти го знаеш.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Септември 25, 2017, 00:52:55
Благодаря ви, обичам ви! Несигурно ми е, особено след неуспеха с Адето.. Не искам да спирам да кърмя, та точно започнаха да ми се оправят зърната и да става по-малко неприятно! Ако не ме боляха и на половин час щях да му давам. Номерът е, че нали вечер нормално да намалее кърмата и той откача, иска през половин час, виси скачен с мен между 19 и 23ч. А мен ме и боли, той се бори и гняви, много е смешен, ако не ме болеше щях да го оценя даже :lol:
През останалото време си яде през 2 часа, дори ми с3 налага да го будя през деня понякога, за да не пропуска. И нощем се буди, яде и заспива. Но привечер ми стопява лагерите, а имам и кака да гледам. Милата, днес не можах да я изкъпя даже за преди градина утре...


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Catherine в Септември 25, 2017, 07:18:16
Паяк, споко! Големите бебета, доколкото знам, по-малко качват в началото, а Павел е голям мъжага все пак. Не го мисли отсега, нека мине консултацията и ще прецениш. Сега си се гушкайте и кърмете, той няма да изпосталее  :-D Зареди се с ланолин за зърната, ако случайно не си, първия месец това ме спаси от болката, и сега от време на време се мажа. Даже мога да препоръчам да не взимаш на Лансинох, че е майка си и баща си, пък е егати количеството за половин зърно. Има в ДМ големи тубички на Медела, върши същата работа.
П.С. Егати, доживях и аз да давам съвети по бебешките теми.  :lol:
И освен това, много як разказ за раждането, май не писах, че много ме накефи и мен  :-D


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Korneliq в Септември 25, 2017, 11:11:58
Вечер си е редовен бебешки кисележ, не е задължително да е от глад, може да започват колики или просто си му идва време за мрънкане и сукането успокоява всичко. Мисълта ми е, че не е индикатор за малко кърма, и може да опиташ да не го успокояваш само на гърда, а и с носене, люлеене и т.н.
Иначе ми звучи идеално всичко, добре си е, наддава, няма значение с колко. Важното е да не спада или задържа първите месеци. И да е спокоен, да не е постоянно заспал или постоянно ревящ. Така че сте си добре като гледам, не мисли още за АМ, тепърва ще става готино кърменето. Между втори и шести месец е най-лесно откъм хранене, не мислиш за нищо, пътуваш с по-малко багаж, няма шишета, няма пюрета, само ти  :-D

Разказът е уникален, пак ще го чета. Мен ме е хванала параноя за второ бременеене и раждане, че нали имах няколко гинекологични проблема, та това е добро успокоение.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Септември 26, 2017, 19:17:52
Ох, шеомра. Майката на В. пита избрали ли сме си кръстница и аз нали, естествено, казвам "О, ние няма да го кръщаваме", а В. започна да обяснява "Ама може да го кръстим в сатанистката църква, ще нарисуваме пентаграми, ще заколим черен козел, много е забавен ритуалът..." Аз щях да се задавя от смях, а майка му просто си млъкна :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Октомври 05, 2017, 08:37:15
Да напиша нещичко за Павел докато си хапва.
Започна да качва най-после и се радвам, че си взех везна, защото иначе нямаше да разбера, че не качва и да си коригирам кърменето.. Сега се кърмим минимум 12-13 пъти за денонощие, като стигнахме и до 18. Дори ме буди като часовниче нощем вече, та няма нужда вече от аларми (мда, и аларми навивам при все какво бях писала..) Яде в полунощ, 3,6,8 и после през деня когато поиска. Изписаха го 4420, а вече гони 4900. Другия месец повече, сега това го качи за две седмици :-D
Иначе, много ми е мил, няма няма и с баща му кажем "ох, много е сладичък". Прави муцки, особено сърдитата е много смешна. Преди да се разплаче обикновено замрънква лекичко с физиономията, та имам време да реагирам. Кака му беше болна и евакуирана при баба си. Днес ще я взимаме.
На 11ти сме на консултация и ако педиатърът каже нещо за пробно кърмене или АМ директно ще го отрежа.
Има си удостоверение за раждане детето и подадох заявление за еднократната помощ, то си било блага работа да имаш второ :-D И с радост установих, че вече не пишат отзад на документа, че е получена, най-после сме в 21ви век. Жалко, че на това на каката имя писано, яд ме е. Но се кефя, имам си розово и синьо удостоверение :-D
Стига толкова, като се сетя нещо пак ще пиша.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Fei4ka в Октомври 05, 2017, 10:06:50
Но се кефя, имам си розово и синьо удостоверение :-D

Ок, не съм единствената луда, която много се радва на това, като дете на балон :lol:

И браво на Павел! Благун :kiss:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: utopia в Октомври 05, 2017, 10:27:57
Ох, Паяк, в коя община си, я дай инфо за еднократната помощ, че аз още се мотам.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Октомври 11, 2017, 16:56:32
Да отчета Павел. Бяхме на консултация днес. Освен това стана на 1 месец :grin:
Според везната там е 4900гр, според тази вкъщи гони 5кг. Но най-ниското му тегло след раждането (според тази в болницата :-D) беше 4310, така че съм. доволна. много, че този път повярвах във възможностите си и не слушам никой излишно и успявам да кърмя успешно!! Бабите ме гледат като теле в железница като кажа, че не пие вода, чай и пр, че кърмя нощем поне 3 пъти, че яде и през час ако иска. За протокола -  никоя от тях не е имала успешно кърмене... I rest my case.
Та така 4900гр. и 58см. т. е. наддал е 700гр и 3см.
Давам вигантол по две капки.
Голям е сладурчо, вечно гладен. Опитва се да пуска усмивки вече и има разкошна трапчинка на дясната бузка. Много го гнявя и целувам. Има епизодчета с малко колики вечер, но в никакъв случай не като зверщината на Ади, която ревеше след ВСЯКО хранене в продължение на три месеца...
И така, расте детето, лекарят е доволен, аз щастлива! :-D


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Catherine в Октомври 11, 2017, 18:05:31
Браво, браво на Павел и на теб  :-D Все така да си расте детето и да се обичате и гушкате.  :kiss:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Galina_Dim в Октомври 21, 2017, 20:01:56
Само така, Паюне!!


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Ноември 10, 2017, 16:11:19
Еми, явно през месец ще си обновявам темата...
Бяхме на консултация с Павел, наддал е 800гр и е пораснал 2см. По техния кантар е 5700гр. и 60см. Изключително съм доволна!!!
Поискат ротавирусната ваксина и даже е ротарикс, а не ротатек. Биха му и другите две. Милите краченца, сложих по един кулпач до раничките и по една лепенка да не цапа дрешките, че малко пусна кръвчица. Педиатърът вика да давам Панадол, ама много мразя да тъпча излишно. Вярно, противовъзпалително е, ама пак.. На Ади без нужда никога не съм ѝ давала заради ваксина и сега не съм давала. Дано не ми вдига температура и всичко да е наред. Като цяло изплака за мъничко (като Ади като бебе) и се успокои набързо, даже си заспа.
Иначе е голямо сладурче, като ме види целият става усмивки, много ми се радва и ми гука. Играе си на активната гимнастика от миналия месец и само бие тия играчки, но бързо му писва и започва да хленчи. Много е миличък.

А да, купих си раница, обаче без приставка за новородено, така че сега си поръчах и слинг, та докато става за раница ще пробвам с него. Дано не се сърди де, че хубаво искам да нося, но си правя сметката без кръчмаря. А зимата наистина става непроходимо в нашия квартал и ако искам да излизам ще се наложи да се носим. А на ръце не е никак оферта. Фей ми даде нейния суитчър за бебеносене, за което съм ѝ безкрайно благодарна! (Става ми :kiss:).


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Pupi в Ноември 10, 2017, 16:24:31
Браво на детето. Кърми, майко, кърми и не се заричай повече в обратното  :lol:
Само едно уточнение - парацетамола е нестероидно обезболяващо. Работата му след ваксина е да обезболи и да не вдига Т. Противовъзпалително е нурофена, но никога не съм давала от него. Давах панадол вечерта след ваксина, за да може да се спи. Имахме един кошмарен рожден ден на милото, ей така сложихме ваксината, не дадох панадол и това чудовищенце орева цялата вечер, че и аз със нея  :razz: От тогава давам, само вечерта, да има мир и сън най-вече :)


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Ноември 10, 2017, 16:27:10
Нали :lol: И аз се чудя какво толкова мърморех за тва кръмене, то си е кеф. Буташ цица, то мълчи, хем не е гладно, хем е доволно. И не мия шишета, не давам стотици пари за АМ. Да видим само до кога.

Ади никога не е ревала след/от ваксина, ама буквално никога. Ще го видя как е довечера и ако дава признаци на недоволство ще дам, ама е така нцъ, не искам.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: utopia в Ноември 10, 2017, 22:19:02
Аз кат ти казвах, че е кеф, бързо и лесно...

За панадол не съм давала никога профилактично. Против съм. Темп е вдигала на всички ваксини без последните две, панадол дадож веднъж като стана над 38, иначе лепях само кулпачове.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Smiley в Ноември 10, 2017, 22:35:14
Аз не съм давала. Но не ми е и вдигал Т


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Ноември 11, 2017, 11:27:23
Как може някой да не успява да върже слинг? Толкова е лесно, успях от първия път.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: utopia в Ноември 11, 2017, 14:45:33
И аз не знам :-D


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Ноември 11, 2017, 14:59:24
Буквално от първия път ми се получи, малкия му беше супер вътре, пазарувахме в кауфланд. Много млади хора ни се радваха, а лелички ни гледаха с безумие в очите :D Само никой не ми каза, че "ще го удуша" за радост. А, всъщност, на малкия му беше толкова хубаво вътре да му топля коремчето, че после имахме massive blowout, направо го вкарах за къпане :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Catherine в Ноември 11, 2017, 15:18:06
Ахаха, абеее лесно се връзва, ама да се върже съвсем правилно се иска второ виШУ, или единият крак му е по-високо, или не са на М, или е стегнато, или е отпуснато... аз адски се нервирам, ма явно просто съм си некадърна   :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Ноември 11, 2017, 15:39:27
Ми не зная точно колко правилно го връзвам, ама като се има предвид, че Аделина е носена в кенгуру, това бебе със сигурност е гледано по-добре :lol: :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 11, 2017, 17:23:54
Толкова сладък и благ Павел, че да ти се доще трето (ама няма :lol: :razz:). Разкошотарски е.

Паяк свеж и той...

Каката фурия няма да я коментирам изобщо. Същата бандитка като моята, ама СЪЩАТА. Прекъсва те като говориш, не й се стои на едно място, има впечатления от всяко нещо, бърза да изпълни точно онова, което си е наумила... :kiss: :kiss: :kiss:

Радвам се много за якето, че ти става и че ще бъде от полза! Приготвила съм ти и 5-6 дрънкалко-чесалки от по-бебешкия тип, Тео вече е над тия неща... :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Ноември 11, 2017, 18:07:29
Отново благодаря, якето ми е супер!!! Хаха, имах даже бонус, Феята си забравила пари в джоба :-D :-D :-D

Ама аз ти казвам, ТРЯБВА да ги запознаем. Ако не се избият на 5тата минута (изпокарат де), ще станат най-добри приятелки  :lol: Само нас не ни мисля с двете фурии на едно място... Пък и си живеем наблизо. Аз съм виждала само Тео, не е честно. Обаче пък и той един чуден, благ, изглеждаше такова мишленце в голямата си количка <3
А пък Феята е много добра и блага наживо, оставете я, че само се дърля тука :razz: :lol: :lol: Аз си го знам де, щото съм я виждала и преди на 1-2-3 форумни срещи.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Smiley в Ноември 12, 2017, 08:53:48
Оф, за следващото директно слинг ще купувам може би. Веднъж съм слагала да пробвам, много по-удобно е от раница самото носене, сега за връзването не съм сигурна, помагаха ми. Скоро може би ще продам раницата, за да купя тодлър размер. Колкото и да не се носим често и продължително, много ми е удобно ей така за пазарувания, за до пазара, до лекарката, до аптека. Малко ме е яд, че не съм знаела за бебеносенето по-рано.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 14, 2017, 14:39:59
Не ми разваляй имиджа :lol: :razz:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Декември 05, 2017, 14:26:53
Малкият голям паяк днес се разсмя с глас. Докато му връзвах връзките на шапката явно го погъделичках по вратлето и той се изхили. А аз умрях от кеф :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Декември 12, 2017, 14:35:19
Павел е станал 64см и 6400гр. Отново везната в кабинета показа по-малко, ама слабо ме касае, аз си го меря вкъщи и по-ме устройват тия резултати :lol:
Сложихме и втория прием ротарикс и другите две ваксини. Днес плака точно 20 секунди и то на втората ваксина, че явно е по-гадничка. Сложих кулпач и се надявам като Ади да му понасят по-лекичко след първите и да не е киселчо като миналия път, че и с малко температурка. Този път си дадох панадол ей сега като се прибрахме да ми е мирна главата.
Много е подвижен, само ръкомаха и рита. Новото, което прави е да си вдигне и двата крака и супер координирано да си сложи ръцете пред очите и да си ги гледа. Започна да гепи вече и всичко отива към устата. Все така си се заиграва в активната гимнастика, но максимум 15тина минути и после вече иска внимание. Страшен добродушко е, плаче само като има някаква драма от сорта, че е много гладен или му се спи, но не може да заспи. Иначе гледа с едни големи очета и само чака някой да му се мерне пред погледа, за да започне да му приказва и да пуска усмивки до ушите. С едни дълги изречения обяснява, агууудуууъъъдаггаааууудууу :D И аз седя насреща му и като една истинска майка гугутка си приказвам с него.
За Коледа му взех играчки - дрънкалки, гризалки и една бебешка шумкаща книжка. И едно коледно комплектче като заходим по роднини да е на ниво. На кака му само Коледна блуза взех, ще я съчетая с клин. Иначе и за нея играчки - говореше ми преди за касов апарат и сега съм ѝ взела, заедно с много неща тип продукти и едни пари за игра, за да се забавлява. Кой знае колко покупки ще се наложи да направя  :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Fei4ka в Декември 12, 2017, 16:29:24
От опит - достатъчно, за да ти иде да си отвинтиш главата.
За покупките, де :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Декември 12, 2017, 16:35:38
Подозирам, да. Но пак е добре, баща ми ме информира, че искал да ѝ взима микрофон/барабани. Аз му казах, че ако вземе ще си стоят при тях или мистериозно ще се счупят. Той се хилеше. Значи чак толкова да ме мрази... :lol: :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Fei4ka в Декември 12, 2017, 16:49:03
М да. Ние имаме микрофон от преди 2 Коледи. Потерс. Имаме и акордеон някъде от това време...Крах.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: utopia в Декември 12, 2017, 16:50:55
И аз съм взела супермаркет. Паяк, ще споделяме кой какви покупки прави, ахахха


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: syanna в Декември 13, 2017, 08:50:31
О, бебешки акордеон и ние имаме. Голям хит, малката още не знае как да го използва, обаче голямата  свири нещо безразборно и пее едновременно  :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Януари 10, 2018, 00:03:20
Да напиша нещичко за Павел :) Мисля, че чукна 7кг, на дължина не съм го мерила, но дрехите за 6м му стават идеално. Давам и АМ от време на време, имам си стерилизатор, купих няколко шишета, че се мъчехме с едни малки. Давам вода като се сетя :lol: Не беше трудно да го науча да я пие, малко поправи физиономии в началото, но аз му я тикам и разправям - хайде, маме, водичка, аз много обичам :lol:
В активната гимнастика съм му направила цял панаир, забавлява се да дърпа и удря/рита с всичка сила и да цвърчи радостно. Непрестанно се обръща супер професионално по корем, дори не си заклещва ръката :lol: Може и наобратно, но по-често главата му натежава преди да се сети да се обърне обратно по гръб и забива нос и почва да се жали. Като изпадне в някаква беда вика мъъъъм мъъъъм.
Дава ми боц с показалец! :grin: Ще го науча и ПЕТ :lol:
Много иска да седи. Направи преса от толкова напъване да седне в шезлонга.

п.п.
Ще замоля Феята да ми прати на мейла the new and improved таблица за захранване, каквато съм сигурна, че ѝ се намира :lol: :kiss: Няма да захранвам де, само да си чета.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: lioness в Януари 10, 2018, 09:07:53
Паяк, защо се реши на дохранване? Какво те обезпокои?


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: utopia в Януари 10, 2018, 09:09:13
Паяк, аз ще ти я пратя. Имам и фейската 😃

Паяк, излагаш се с тва дохранване, нямаш нужда. Мързел ахаха


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Smiley в Януари 10, 2018, 09:49:08
Паяк, излагаш се с тва дохранване, нямаш нужда. Мързел ахаха

+1

Добавих те във великата група за захранването у фейса. Чети и там.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Януари 10, 2018, 11:16:53
А, нищо не ме безпокои, всичко е наред :-D Нека кажем, че не съм толкова отдадена на кърменето и да приключим въпроса. Мисля на 6м да го приключвам и без това +/- някоя седмица.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: juliet в Януари 10, 2018, 13:43:41
Смайлс, мисля че паяка в оная група няма да оцелее  :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Smiley в Януари 10, 2018, 14:00:26
Смайлс, мисля че паяка в оная група няма да оцелее  :lol:

Хахаха. Аз вярвам в нея! Да чете там, в името на отрочето.

Иначе и аз онзи ден щях да скачам на бой в групата за дългото кърмене на една. После на още една. Ама първата напусна групата и после направо реших да си заключа поста за коментари :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Fei4ka в Януари 10, 2018, 23:25:17
Нямам :-D
На Ути е модерна.
Аз с Тео тръгнах да пиша и заебах на ред 2  :-D


Титла: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Март 11, 2018, 11:27:01
Все се каня да пиша, отварям страницата и дори написвам малко и се отказвам... :lol:
Та да си попиша малко за гарджето.
Павел е на 6 месеца.. Не зная къде отиде това време. Гледам снимки какво е било малко чоче, е, относително малко де :lol: Но сега е голямо човеченце.
Върти се, успява да пълзи, подскоквайки с гъзе и се подмества лекичко. Още не седи сам, но не го насилвам, още си упражнява пресата като вдигне едновременно краката и главата във въздуха :-D
Съвсем съзнателно, когато е в беда, ме вика, а ако съм в полезрението му, ме и гледа докато казва маа маааааа  :wub: Също така, това вече не знае какво значи, но го е чувал много пъти, дали за него, или за котката - бее беееее :lol:
Има и един друг номер, като му духна в лицето лекичко, колкото да си поеме въздух, преди се закикотваше, а отскоро събира устнички и духа самият той, получава се звук пппфффффффф и усещам полъх по лицето си, а той е адски самодоволен!

Захраних го на 5м и 10тина дни. Досега бавничко, без да бързам, съм въвела домашни картоф, тиква и морков и на Hipp сливи и банан. Планирам да продължа с други зеленчуци и още не съм заместила обедно хранене. Тъй като не го кърмя ексклузивно вече си хапва предимно АМ и кърмя най-вече сутрин или ако се събуди нощем и го взема в спалнята и 1-2 пъти през деня за закусчица между храненията. За антитела и близост :wub:
Като казах антитела, имам чувството, че и нашето семейство си прехвърляме някаква бактерийка и влачим на почивки сополи от няколко седмици, след консултацията в понеделник, ще заведа всички във вторник сутринта на по един носен секрет и да видим..

Станал е почти 8кг и над 70см. Както винаги лекарят ще го изкара по-малко и в двете мерки, а аз си дадох везната на брата на В. защото ИМ СЕ РОДИ МОМИЧЕНЦЕЕЕЕ <3 И СТАНАХ ЛЕЛЯЯЯЯЯЯЯ  :wub: :wub: :wub: Хихи. Много се вълнувам, защото аз самата нямам братя и сестри и все пак спечелих с новото семейство етърва *хахахах* и племенница, макар и неофициално, защото нито те, нито ние сме женени.

Още няма зъби, а не знам дали съм се хвалила, но не е имал колики никога и като цяло е едно много благо, добродушно и търпеливо бебе, което си комуникира проблемите и когато биват разрешени, продължава да е бебето еднорог Бечо <3
Трябва да излизаме след малко и не се сещам какво друго да напиша, но ако се сетя нещо, около годинката ще драсна пак :lol: :lol: :razz: Лери ми се беше скарала, че само чета и да взема да напиша нещо!!! :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Smiley в Март 11, 2018, 14:08:23


Още няма зъби, а не знам дали съм се хвалила, но не е имал колики никога и като цяло е едно много благо, добродушно и търпеливо бебе, което си комуникира проблемите и когато биват разрешени, продължава да е бебето еднорог Бечо <3


Хайде, давай третото.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Март 11, 2018, 16:06:05
Адабеда, да си разваля рахата!  :lol: :lol: :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: D.Dimitrova в Март 11, 2018, 19:03:41
Кое АМ приема? Много закъсах ,не иска нито едно, а кърмата си отива и сме в едни драми. Пробвах Хип,Лактана,Аптамил и преди малко плю по мен с това на ДМ.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Март 11, 2018, 20:16:24
Пие Хип Комбиотик. Много се харесва. В началото се мусеше и той и плюеше, но си свикна. Но не съм сменяла и бързо се получи. Пробвала съм и аптамил, но по-скоро заради кутията и сега си я ползвам за Hipp-a.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: utopia в Март 11, 2018, 20:29:45
Явно сте много имотни, щом не ви се кърми, а ви се дават пари за АМ :razz: :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: D.Dimitrova в Март 11, 2018, 22:05:28
За сега Аптамил е най-приемлив. Мислех,че няма значение и вкусът е все един и същ, но явно бебоците знаят.  Ути,състезанието по кърмене не е ме вълнува.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: utopia в Март 11, 2018, 22:25:54
Не бе, щото каза, че си закъсала и се зачудих...ако кърмиш повече и на по-често няма ли да се регулират пак нещата? Щом не иска АМ си струва зорът.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Март 12, 2018, 16:27:57
Да напиша и мерките след консултация. 71см и 7900гр. Според техните измервания е пораснал с 3см и 500гр между 5 и 6 месец.
И забравих да напиша, че дава "боц" с пръстче и после "пет" с длан. Уча си ги едно и също :lol: Пея му ици бици спайдър и го гъделичкам, а той се кикоти. И много ми харесва телефона, защото отзад е шарен и като ме види да го блещя срещу него, веднага застава мирно и се нахилва :lol: Дресиран :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Март 23, 2018, 09:15:31
Павел има зъб :-D Долен десен. Сякаш и над него нещо се случва, но не ми дава да погледна.
Ама много благо бебе! Единственото, по което познахме, че на човека му расте зъб беше, че си вре ръцете и каквото докопа в устата, много се лигави и вечерта на 21ви март (изби на 22ри) преди да заспи мрънкаше два часа.  :wub:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Smiley в Март 23, 2018, 14:27:32
преди да заспи мрънкаше два часа.  :wub:
:hammer: :wall: :glare: :sneaky:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Pupi в Март 23, 2018, 17:55:58
'Начи как се дразня на такива бебета. То не ти ли реве сто часа и три седмици, не спи ли по цели нощи, никакво бебе не! Дразня се и на майките им, че се наспиват  :razz:
Добре, че е Павката, на него не мога да се издразня, просто е очарователен! И голям!!


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: utopia в Март 23, 2018, 18:19:35
Не е справедливо... :$#!!!:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: lioness в Март 23, 2018, 18:46:21
Аз не вярвам, сигурно Паяка има проблем със слуха  :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Fei4ka в Март 23, 2018, 18:52:21
E. Споко, де. Още САМО 19 им остават :lol: Не се знае знае ли се...
Между другото на Тео още 1 кучешки и 4те задни кътника и I AM FOREVER OFF, BITCHES!!!  :-D :-D :-D :-D :-D :-D


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Pupi в Март 23, 2018, 19:00:52
Клуб на изтрещелите майки. Добре, че приключих за сега с бебешките периоди, ама кой знаЙ  :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: utopia в Март 23, 2018, 19:35:44
Между другото на Тео още 1 кучешки и 4те задни кътника и I AM FOREVER OFF, BITCHES!!!  :-D :-D :-D :-D :-D :-D

1:1 и у нас :-D Не форевър, де, ама поне засега, ахах


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Март 23, 2018, 20:57:03
О, след тримесечния денонощен рев на Аделина от колики ми се полагат поне 3 бебета еднорог! :razz: :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Catherine в Март 23, 2018, 21:39:44
Хайде чАстито  :-D
Аз да не съм черна станция, ма и при Дамян първите избиха с точно едно промрънкване.... сега растат отгоре четири! Ииии не, вече не спим, и той не спи, никой не спи  :lol: Хайде дано при вас е по-добре :stuart:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Pupi в Март 23, 2018, 21:48:41
Сладурана! Ние с три години ревящи чудовищенца колко еднорози да очакваме  :-D


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: utopia в Март 23, 2018, 22:03:32
По десет  :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: lioness в Март 24, 2018, 17:28:37
По десет  :lol:
Пупи, не се хващай.


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Март 24, 2018, 18:58:17
 :-) Много сте интересни. Някой не е плямпало и не се оплаква на всеки 5 минути от живота си, защото го намира за безумно тъпо, и веднага се оказва, че животът му е перфектен, децата са ангелчета и от тавана капе мед :lol: Аделина е хиперактивна и не може да си задържи вниманието на нищо за повече от 5 минути и така вече почти 6 години. Да не говорим от раздялата с баща ѝ на какви места изби в поведението. А аз една година от нерви и стрес как бях станала 45кг и половината ми коса окапа, нали... Но всичко е точно :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: utopia в Март 24, 2018, 19:55:41
Аз лично просто завидях, че спиш. Не си мисля такива възвишени неща, ахаххаха :lol:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Pupi в Март 24, 2018, 21:13:12
Разбира се, че от завист говорим. И всеки си знае най-добре какво му е, нищо не мерим с писанията ни. Чисто шегаджийски се закачаме, не го приемай така, моля те!
Надявам се в хиперактивност не влагаш онзи смисъл, защото има някаква тенденция в поставянето на подобни диагнози на деца, които просто са будни, енергични и любопитни :) И ще избива и още, да не те отчайвам, но и ревност заради Павел ще усетиш, и врати ще се тръшкат, и ще те подминава като пътен знак. Ама деца са, нашите, и ги обичаме и ще ги водим. Ако ще и 18 години да не си спал и ял  :kiss:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: lioness в Март 24, 2018, 21:42:22
Базикаме се, нищо сериозно не съм вложила в кратките си коментари. По сериозните теми ако си в настроение, бих изслушала (изчела). И коментирала сериозно.  :-)


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: Fei4ka в Март 25, 2018, 10:26:39
Аделина е хиперактивна и не може да си задържи вниманието на нищо за повече от 5 минути и така вече почти 6 години. Да не говорим от раздялата с баща ѝ на какви места изби в поведението. А аз една година от нерви и стрес как бях станала 45кг и половината ми коса окапа, нали... Но всичко е точно :lol:

 :sadeyes:


Титла: Re: Да посрещнем малкия голяяяям паяк :-)
Публикувано от: paiachka в Юни 18, 2018, 09:43:08
Какъв по-подходящ момент да попиша за Павел, от изнервен такъв :lol: Човекът снощи кукна буден и будува 2.5ч точно като тръгнах да си лягам, а тази сутрин безапелационно се събуди в 7 и наду гайдата. И е редовен номер де, не е нечувано :lol: За капак с В. се изпокарахме тая сутрин, недоспали, той болен и на изпит днеска :mrgreen: :mrgreen: :D купон.
Сега го затъкнах за първа дрямка с едно мляко и идвам да пиша колко го обичам!!! :wub:
Павел е станал 76см и 9кг. Има си по три зъба отгоре и отдолу, а поне на няколко места има активност и ще се озъбва още повече в скоро време. Пълзи много пъргаво и се опитва да се изправя по всичко, защипвайки пръстета, тупвайки на гъзе... Не може да сяда сам, не се сеща как, ама де ли се изправя прав!
Успява да хруска солетки, но само да има някоя бучица в пюрето, ей!!! Почти с всичко е захранен, освен жълтък, риба, свинско и някои плодове и зеленчуци, но останаха малко.
Планираме да го водим на море с кака му след седмица, нали, не на почивка, ами на море с децата :lol: :razz:
Няма да повдигам и темата на Ади, тя расте, тества си границите постоянно, сега от занималнята с по-големи деца учи нови номера  и се отраква за прословутата ПГ в държавно училище :lol: Танцува и даже имаха концерт наскоро. От юли съм ни взела и на двете карти за спорт и се хващам в ръце! След морето е подходящо :lol:
п.п. всички смеещи се иконки са от недоспиване... :lol: