chick-chat.org

Женски работи => Моето бебе => Темата е започната от: paiachka в Януари 16, 2017, 20:45:03Титла: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 16, 2017, 20:45:03
И така. Не мога да чакам, не съм суеверна, пък и вече си казах. Ако стане нещо, получа спонтанен аборт или каквото и да е, поне има къде и на кого да рева после! Пускам си и аз тема!

Днес бях на лекар, видяхме с таткото точката, повъздишахме. Лекарката каза, че изглежда идеално, няма отлепване, шийката е затворена и няма риск от спонтанен аборт, има си жълто тяло, хорион отвсякъде, т.е. плацентата още не се е образувала, та не зная рано ли ще усетя като с Ади пърхането или ще е предна и забрави :lol:

Според личните ми изчисления терминът е 13ти септември. Ще ходя пак след 2 седмици и ще се ориентирам за женска консултация вече, за да не изпусна момента с биохимичния скрининг.

Note to self - не ходи на ехограф неакала, предимно раздути черва се отразяваха :mrgreen:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Fei4ka в Януари 16, 2017, 20:51:24
Ми...официално честито и бъдете здрави :-D


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: alexia в Януари 16, 2017, 21:08:06
Честито и от мен, много положителни емоции!


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Pupi в Януари 16, 2017, 23:05:35
Айде бебевалеж 2017 се задава! Леко да ти е, Паяк. И да те застигнат най-позитивните и пърхащи хормони, пу-пу  :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: kateto в Януари 16, 2017, 23:21:59
Честито още веднъж!! :)


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: doubt в Януари 17, 2017, 07:26:31
Официално честито паяче :-)Терминът на буболече 2 е рождения ден на Ема :-)Девите сме хубави хора поне за околните,не за себе си :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Korneliq в Януари 17, 2017, 09:12:54
Еха, второ септемврийче май се задава :)) Аз май честитих, ама хайде и тук. Дано това дете те смекчи вече окончателно и да виждаме повече положителни неща у фейсО ти  :lol:

Ще разказваш каката как реагира, осъзнава ли, на теб какви са ти разликите с предната бременност и т.н.:)


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 17, 2017, 09:59:51
Сус бре, какво да ме смекчава, чудна съм си :razz: :lol:
Девите ги знам аз, нали Ади е дева. Уж на ръба с везните, но си е чиста дева за мен :-D
Благодаря ви, ще се отчитам от време на време.

Кога започваше сериозното гадене? Ей нищо не помня, какво съпоставяне :lol:
Засега разлика е, че с гърдите нямам драма, само зърната са по-чувствителни, докато първия път не можех да ги докосна. И не ми се гади ужасно много, поносимо е (засега). И не ме дразнят толкова много миризми колкото преди. Но и е рано сякаш? Едва на месец е точката...
А таткото е много мил, току се присети, погледне ме с присвити джуджки и казва - тоооочкаааа и започва да ме обича интензивно :-D


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: peace&violence в Януари 17, 2017, 10:09:53
Честита точка, Паяк!  :kiss: Гаденето го очаквай дo две седмици да започне с пълна сила  :razz:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Catherine в Януари 17, 2017, 10:12:45
Хайде честито и тук, лека и безаварийна до края!  :kiss:
Между другото, и аз такива доводи имах за ранното казване, че даже и да стане нещо, ще имам на кого да рева.  :lol: Ама нищо няма да стане, всичко ще си е чудно.
А моето гадене интензивно започна в 6-7 седмица и още не е спряло съвсем  :razz:
Кажи сега имате ли предпочитания за пол с таткото?  :-D


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 17, 2017, 10:39:23
Ех, разбихте ми всякакви илюзии, че ще ме подмине този път гаденето. Помня, че месец и половина не бях човек, но наистина нямам спомен кога започна. :-D

Аз искам пак девойка, а таткото сякаш иска момче. Имам някакво смътно усещане, че той ще е прав, но ще видим. Замислям се, честно казано, дали искам да знам пола. Това, надявам се, ми е последното раждане, така че няма да имам друг шанс да се изненадам и много се изкушавам да не разбирам пола тоя път.

Фей, може ли тук или на лични, или във фб, да ми напишеш как стои въпроса с болничните до 45 дневния, плийс. Много се изкушавам да изляза болничен от март-април до края. Никак не съм работохолик, а ме тормозят малко в последно време, та.. замислям се. Корни да си трае, че ми е колежка, а още никой не знае :-D :-D :razz:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: juliet в Януари 17, 2017, 11:37:26
Офециално честито вече! Безпроблемно и щастливо бременеене!
Не съм Фей, но да кажа за болничните - можеш да вземеш от лл кратък или от този, който ти води женската консултация по-дълъг. Ако искаш за целия период, се издава с комисия ама в повечето случаи е чиста проформа и водещият женската консултация върши цялата работа.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 17, 2017, 14:32:27
Да добавя - Ади леко я подготвям, задавайки ѝ въпроси, без нищо да ѝ казвам, естествено. А тя е голяма гяволица, все едно знае ей, поглежда ме под мустак ( :-D) и казва
- Мамо, аз искам да си имам братче...
- Но, Ади, те момченцата играят с камиони и коли, защо искаш братче?
- Ами, аз искам с камиони и коли!!!
- Ами ти ще го гледаш ли?
- ДА! И ще му сменям памперса!
- Даже като ака ли???
- ДА! Дори като ака.. Нищо че е гнусно. Ей така, избърс, избърс, залеп, залеп и готово :lol: :lol: :lol:
- А, нали няма да му бъркаш в очите и ще го оставяш да спинка? (повлияно от разкази на Феята :lol:)
- О нее, то трябва да спи и няма да го то^мозя!!! :shock:

Много е сладка, нямам търпение да минат два месеца и да ѝ кажа, за никой друг не ми дреме кога и как ще разбира, колкото за нея :wub: Имащите вече 2, кога казахте на големите, как реагираха?
Аз засега само я карам да не ми се мята, не я нося и я карам повече да се грижи сама за себе си, да си подрежда и да се облича. Да не ми се подпира на корема с лакет, което ѝ е любимо от край време :lol: Карам ѝ се като кашля без да слага ръка. Ето, сега е болна и е командирована при баща си за първите два дни от лечението, после обаче от сряда вечерта си е при мен и сигурно ще нося маска. Стоях с маска в чакалнята на поликлиниката и за нея бе забавно - Мамо, ти си като нинджа!


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Pupi в Януари 17, 2017, 14:43:47
Мими беше почти на същата възраст -няколко месеца. Ние обаче й казахме още веднага след като видяхме тупкащата точица. Дори в деня, в който видяхме двете чертички, с мъжа ми ревяхме от кеф и щастие, тя подскачаше около нас и дърпаше теста от ръката ми, защото си мислеше, че е играчка. Тогава замаскирахме нещо, но по-малко от месец по-късно вече знаеше и се хвалеше на всички. дори по телефона точно тя съобщи на баба си :)
Тя беше убедена, че ще има сестричка  :-D Същата работа стана и с името. След кратко обсъждане и намеса от нейна страна (приноса й беше с "ана" в името на Роси), успя още на следващия ден да се похвали на баби, в градината, на приятели. Никаква тайна нямаше с тази ми бременност. Всичко се сервираше първо на госпожите - как мама повръщала отстрани до градината, как се подувала и имала газове и киселини, как не яде и слабее, вместо да дебелее. И последваше лекция на следващия ден от страна на госпожата, станала обект на информационния поток от Мими  :lol:
Много яко. Завиждам ти мъничко. Много ми беше мил този период. Голямото е прилично голямо, разбира и влиза в положение, твърде добре осъзнава, че трябва да внимава, че няма място за хленчене и оплакване, че е важно това, което се случва. Ще видиш, че като й кажеш, че чакате бебе, защото тя също ще го чака нетърпеливо, ще стане по-внимателна и съобразителна. Гарантирам  :-D


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 17, 2017, 14:53:10
Хахаха, мама повръща до детската градина :lol:
:wub: :wub: Но ме е страх. Не искам да я разочаровам. Ако случайно го изгубя, тя ще страда най-много ако вече знае, а иначе аз ще си знам, ВИЕ ЩЕ ЗНАЕТЕ :lol: Имала съм спонтанен аборт, но пък тогава забременях около 6м след като родих и някак, нормално да не се получи, той организмът ми още не се бе отърсил от предната бременност. Сега си мисля, че всичко ще е наред и пак не смея да ѝ кажа. Просто за да не ми се наложи да обяснявам после, не че някога е сигурно, човек преди да роди може да изгуби бебето, сигурно няма.. Голям реалист съм, знам :-D

Казах само на баба ми досега, на нея първата реплика ѝ беше - много бързаш :lol: Хахаха, пак е добре, след година заедно, не на 3тия месец :razz: Пък и аз не желая да се занимавам с малки деца след 10години. Искам да ги изгледам сега, докато още имам енергия и макар и минимално желание да се занимавам с невръстеничета :lol: Знам, ужасна съм, но това малки деца е отврат. Дето вика Алексия, не ми е призвание да съм майка, сори! :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Korneliq в Януари 17, 2017, 15:02:18
Кефи ме бабата  :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 17, 2017, 15:06:16
Щях да я утрепам и като ме знаете каква съм сговорчива, връцнах се и викам - Е ти тва ше ми кажеш! Аз за хубаво ти го казвам, ти какви неща ми говориш...  :lol: После се върнах и си говорихме и ѝ казвам - Нито ми се гледат малки деца на 35, нито смятам да се пазя специално за незнайно какво в бъдещето, когато явно е ок да имам още едно бебе. Аз едвам за това се навих и то само защото баща му напълно заслужава да предаде гениалните си гени на поколенията :lol: А след това, или вазектомия, или някакви драконовски мерки, защото нямам абсолютно никакво намерение повече да раждам!


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 18, 2017, 11:57:08
Oх, чета си старата тема и се хиля :lol:

"Много сте мили да ми пожелавате да нямам запек Kiss Lol "  :lol: :lol: :lol:

Липсват ми много съфорумци също така :cry: КЪДЕ СТЕ ХОРААААА? Едната прави торти и къщи се забрави, други по 2-3 деца и пишат рядко, трети спряха тотално да пишат. Много тъжно. И аз не съм писала с месеци, но чета ВСИЧКО всеки ден, щото съм воайор!!!

ХА! Още нещо забавно от старата тема:
"а личния ми каза, че ще имам момиче Cheesygrin Не знам врачува ли какво, но мама каза, че няма грешка досега, та му се надявам да е прав!"
Ся явно ще имам момче, какво да се прави. Той си е доказан врач :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: alexia в Януари 18, 2017, 12:38:10
Специално на тази с тортите бих й простила всичко, егати геният, естетиката, творчеството, вдъхновението!!!

Ще ти е много яко с момченце, ще видиш. Сигурна съм, че и каката ще се кефи.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: lioness в Януари 18, 2017, 14:51:24
Oх, чета си старата тема и се хиля :lol:

"Много сте мили да ми пожелавате да нямам запек Kiss

ХА! Още нещо забавно от старата тема:
"а личния ми каза, че ще имам момиче Cheesygrin Не знам врачува ли какво, но мама каза, че няма грешка досега, та му се надявам да е прав!"
Ся явно ще имам момче, какво да се прави. Той си е доказан врач :lol:
Преговаряш ли 😄, и аз четох старата, даже просто я обнових.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Nakom в Януари 18, 2017, 21:52:30
дева :-)


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 19, 2017, 20:13:09
Оооох, колко ми е лошооооо :crazy: :crazy: :crazy: БЛЯЯЯЯЯ


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Catherine в Януари 19, 2017, 20:19:48
Почна ли се?  :-D Стискай зъби, ще стане по-добре, ако имаш късмет преди 12-13 седмица (мен тогава почна да ме отпуска, ама пак си ми прилошава чат-пат  :razz:).


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: syanna в Януари 20, 2017, 09:47:13
Честито! Лека бременност!


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 21, 2017, 17:16:11
Значи, животът сам по себе си е смрадливо занимание :-? Остана ми обонянието на хрътка и след бременността с Ади, но в момента.. мога да усетя как улична котка ака на 2км едва ли не :lol: Мъжо днес беше командирован да измие всички чинии и мивка, както и банята, особено след като отказах да излизам в коридора и заплаших да пишкам в буркан :lol: Много ми е гнусно всичко. Снощи пи бира преди лягане и цяла нощ мрънках колко отвратително смърди, а накрая се преместих в хола да си доспя, защото не издържах.
Освен това ей досега спах близо 2ч, а се чувствам все едно в живота си не съм дремнала даже. Едва гледам и ръфам сухари, за да мога да се надигна и да сготвя. Не мога да си представя от понеделник на работа как ще е, не се виждам.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Fei4ka в Януари 21, 2017, 18:53:02
И аз бях така...До 6 м не ползвах парфюм, защото просто ми беше тежко да ми мирише... :razz:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 21, 2017, 19:17:48
И съм такава зла на моменти, чеее... :lol: Седя си кротко и не пиша в интернет да не създавам крамоли :lol: гушкам Ади, която е супер добричка в последно време, нищо че непрекъснато мели. Слуша, яде, спи следобед и само ми говори как бебето това, бебето онова, ама някакво потенциално бебе де, не съм ѝ казала още. А едва се сдържам. Единствено от гледна точка да не се тормози ако нещо стане, още не съм ѝ казала. Само я дебна като каже нещо за "бебето" да я разпитам как ще помага ако стане кака и какво ще прави. Казва, че баба ѝ не ѝ давала да гушка детето на вуйната на бившия (на 6м.) и е много тъжна и аз ѝ обещах много да гушка "нейното" бебе като стане кака. :wub:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Catherine в Януари 22, 2017, 11:33:01
 :wub: Между другото, и на брат ми така не са му давали да гушка братовчедките ми и майка ми го е успокоявала, че ще му роди едно бебе да си го гушка  :lol: И ей ме на.

Иначе и аз надушвам като някой влезе във входа с цигара  :lol: И все още не ползвам парфюми. Вече ми се пооправи поносимостта към миризма на козметични продукти (сапуни, кремове и т.н.), но парфюм още не ми понася, само като излизам слагам, и даже тогава пръскам буквално една капка и я размазвам където трябва  :lol: И пак се чувствам все едно съм се обляла.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Януари 22, 2017, 11:45:02
Казах само на баба ми досега, на нея първата реплика ѝ беше - много бързаш :lol:

Якото бабе! :lol: :lol: :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 22, 2017, 15:41:22
Яко то.. Начи с първото бебе една радост, едни всенародни тържества, нищо, че на 3тия месец от връзката. А сега "Ма много бързаш.." И "НИЕ с едно едва се оправяме, пък и майка ти е болна...".. На което ѝ бе обяснено вече, че не мога цял живот да се съобразявам със всички, за да живея собствения си такъв, ако толкова ИМ тежи (което дори болната ми майка не казва, а си търси внучето да го гледа докато може, че ѝ липсва) няма да им давам нито едно! И какво да седна да чакам майка ми да умре ли та да си имам още едно дете, така и не можах да схвана идеята зад дебилното изказване... Първо, че аз сега нямам енергия и нерви да гледам деца, камо ли след неопределеното количество време, когато явно ще е ок според нея. Второ, че те и сега ще имат огромна разлика, камо ли ако изчакам още малко...Уф, аман, ядосвам се и сега като го пиша.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: D.Dimitrova в Януари 22, 2017, 15:55:16
Паяк,не се нерви,баба ти сигурно много се тревожи за майка ти най - вече. Все пак тя е нейното дете. От друга страна баба ти и се ще да помага за всичко, но няма как. Ти си на голяма далавера,връчваш Ади на родителите на баща й, бебето на родителите на баща му....Имаш двойна доза възрастни да се грижат.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Fei4ka в Януари 22, 2017, 16:27:05
Разликата им си е екстра. А сопри се и ти. Стига вилня. Който си има деца, ще си ги гледа!


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 22, 2017, 17:46:14
Баба ми точно не е от най-помагащите, има истории, както и да е. Ама да ми се изказва по тоя начин.. Тя в нейните очи си е вечният авторитет. И тя адвокатства на мама, която ама грам няма нужда за момента от адвокатстване и съм сигурна, че като ѝ кажа, само ще се зарадва за мен. Не съм ѝ казала точно по същата причина, по която не съм казала и на Ади още.
И не, няма да се сопра, ще си приказвам и пиша ама точно каквото си искам! :-D Гледам си аз, напоследък общо взето мама и тате ми звънят да ме питат няма ли да им давам Ади все пак от време на време.. Аз ги щадя уж, а те си искат внучето и му купуват рокли :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Fei4ka в Януари 22, 2017, 19:13:31
Гледай я тая оса :razz: Приказвам ти да не се пенявиш и ядосваш за глупости, а не да не си пишеш, ма  :lol: Ей, че си...


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Януари 22, 2017, 19:18:40
Аре, тия, на които бабите си искат внуците да не мрънкат, моля! :razz: :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 22, 2017, 19:27:19
 :razz: :razz: :kiss: Аз ви казвам, че съм оса, вие не ми вярвате :lol: А в момента съм гладна и ми е лошо и нищо не ми се яде освен супа, с каквато не разполагам...
Просто баба ми като го изтърси това без грам да помисли сууупер много ме издразни. Някво аз ѝ доверявам нещо, което на почти никой друг не съм казала и тя ми говори някакви глупости, без да се съобрази ама изобщо. Напротив, после изтърсва как аз трябвало да се съобразявам. Е, сори. :lol:

Повече от щастлива съм, че е имало кой да гледа Ади и то с кеф. Не съм съвсем убедена, че аз ще искам да си гледам внуците обаче  :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: D.Dimitrova в Януари 22, 2017, 20:08:27
От друга страна е много яко,че може да довериш на баба си нещо,да разговаряш с нея. Независимо какво ги изсипва бабешки. Родителите на таткото изглеждат ли гледащи внуци?


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 22, 2017, 20:18:00
Яко е. Няма спор. Ма е невъздържана, на кой ли съм се метнала :lol:

Баща му е починал, а майка му е немесеща се жена, за разлика от бившата свеки, която обаче доброволно искала на комшиите си децата да ги погледа мъничко. Сигурно има общо с факта, че е самичка вече :roll: Големият ѝ син се ослушва стабилно, та май ще изпреварим :grin: Ще си проличи тепърва. Още дори не зная как ще реагира на новините, дано не изтърси нещо като баба ми :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 26, 2017, 19:50:58
Така. Куриоз.
Одеве ми беше толкова лошо, че ми се доповръща, тръгнах към банята. С отварянето на вратата на хола установих чрез безпогрешния си нюх, че някоя котка се е БЕЗ ИЗВИНЕНИЕ изсрала. Ами, реших да не се лигавя чак толкова и ето ме, на, 10 минути по-късно щастливо вечерям и вече не ми е лошо. :lol: Начи няма толкова гнусни животни. И как па няма да ида ся да го чистя, нали
ще им повърна директно в тоалетната. :razz: Пуснах вентилатора и като дойде мъжа да се оправя.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 27, 2017, 12:31:37
Бях на лекар. Нещо на ехографа на лекарката ѝ се видя много мъничко ембриончето, та ме вика пак на 9ти да видим как се развива. Вече има сърдечни пулсации, каквито не се видяха като бях на 16ти при друг лекар.
Прати ме на изследвания другата седмица. Взе ми секрет и каза, че имам полип на шийката на матката, заради който е възможно да прокървявам. Чудно.
И последно как се броят тъпите седмици, от последния цикъл или от две седмици след това, когато се очаква да е била овулацията?


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: lioness в Януари 27, 2017, 12:37:41
Гестационните се броят от датата на последната менструация. Какъв е този полип? Не съм чувала...


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Януари 27, 2017, 13:00:01
Интересно, много рано за изследвания?

Да, от датата на последния цикъл се броят. Ти да не броиш грешно :-D


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Liliq в Януари 27, 2017, 13:09:00
И аз имах полип, никак малък, махнаха ми го съвсем в началото, май пета-шеста седмица. Не беше много приятно изживяване.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 27, 2017, 13:20:06
Ами прати ме, така и така ме записа вече за Ж.К., поне да видим изследванията. Сигурно ще ми е ниско желязото примерно, била съм бледа :lol:
Ами, ако се броят от последния цикъл значи съм в 7ма, а ембриончето ѝ се видя малко, като за 6та. Но пък има сърдечни пулсации, каквито не се видяха преди 10 дни. Не знам вече. Спирам да го мисля. Ще ходя на изследвания, ще ида пак при нея на 9ти и ще видим какво се случва.
Ще ме е яд ако толкова време съм страдала за нищо :lol: Пък и съм на 100% решена при най-малкия признак за нещо нередно да го махна, грам не съм широкоскроен човек, готов да си жертва живота, за да гледа дете с увреждания примерно... Ениуей.
Ще я разпитам за полипа, предполагам и цито ще ми пусне като се видим пак, засега все само секрет.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Януари 27, 2017, 13:21:45
Ааа, е нормално, щом те е написала на ЖК. Кога ти е бил последния цикъл? По тикер си в 8ма седмица :-D Напълно възможно е да си имала малко по-късна овулация


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 27, 2017, 13:24:17
Ми уж си я знам овулацията, усещам я, хем ме боли, хем ми се прави секс, обилна секреция с рядка консистенция. Факт, че усещанията се повториха и след седмица, но не ми се вярваше.. Каквото дойде. Спирам да го мисля, пускам си няколко филма и ще ям ябълки!


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: peace&violence в Януари 27, 2017, 13:45:13
Ще я разпитам за полипа, предполагам и цито ще ми пусне като се видим пак, засега все само секрет.

Моята докторка каза, че цитонамазка не се прави по време на бременност, защото я питах дали ще ми пусне.  :roll:

Дано всичко да се развива нормално!


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: juliet в Януари 27, 2017, 14:13:23
Моята докторка също ми беше забранила да разрешавам цити (друг ми водеше ЖК-то) и ме беше инструктирала да подписвам каквото искат, ако искат, но цито не. Стискам палци всичко да е ок.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Януари 27, 2017, 14:14:52
Което е странно, защото понякога правят дори конизация по време на бременност ако се наложи, а проблемът се установява с цито. Но и аз не бих дала иначе.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: D.Dimitrova в Януари 27, 2017, 14:33:30
На мен на държавното жк ми правиха цито бременна, защото трябвало. Щом ти се гади и тупа сърцето, все тая кога се е хванало,развива се.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 27, 2017, 14:47:17
Вярвам си на лекарката, каквото каже. Може би по-скоро клони към без цито, защото спомена как и без това в момента нищо не може да се направи.
В крайна сметка, пак ще прозвуча безсърдечна, но моят живот ми е в пъти по-ценен от този на един ембрион... Така че ако каже цито, цито. Ако каже имаш карцином, махни бебето ако искаш да оцелееш, well, I'll be damned if I die for an embryo..


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Януари 27, 2017, 14:49:44
Е, ти па се сетИ за цито :!:  :razz: *виртуални шамари*


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 27, 2017, 14:51:09
 :lol: :lol: :kiss: Само казвам, че ако каже, правим, по-наясно е с медицината от мен и вас при всички положения.
Ако не, чакам до септември, раждам, възстановявам се и се мятам на конизациото :lol: :razz:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Smiley в Януари 27, 2017, 15:03:03
Не са ми правили цито повреме на бременност. Не разбирам. Доверих се на лекаря и акушерката.
Паяк, палцестис всичко да е наред!


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: HappyHeart в Януари 27, 2017, 15:46:02
Ако скоро е правена цитонамазка е излишно да се бърка в канала, поради риск от кървене. Не е оправдано. Ако жената не е ходила редовно на профилактични е редно цитонамазката да се вземе с тупфер за микробиология.

В случая ти имаш полип. Бременността "размеква" тъканите и увеличава кръвоснабдяването. Полипите си имат хранещ съд. В този ред на мисли е излишен риск да се взима цитонамазка,недай Боже да се захваща цервикален полип с инструмент и да се маха!Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Януари 27, 2017, 15:54:21
Мерси, Хепи. Това за тъканите и кръвоснабдяването и докторицата ми го каза, предполагам, че ще е по-серт наистина. Чакам микро, ще ходя на кръвни, с изключение на гаденето се чувствам добре. Всичко ще е точно :-)


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Януари 27, 2017, 15:55:15
Хепи, а с тупфер за микробиология не е ли пак по-добре, отколкото нищо?


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Февруари 05, 2017, 19:37:16
Как си, Паяк :stuart:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Февруари 06, 2017, 00:27:09
Оооо, мерси, че питаш. Ядва се. Гади си ми се, гледам да хапвам по мъничко да го пресичам, пия промишлени количества фреш от лимон и портокал :lol: Водата ми е безвкусна и блудкава.
Вечер имам яко газове :lol: :lol: Отврат. А сутрин се будя с един отвратен вкус в устата..
Утре ще съм на доктор, може да я помоля да нагледаме същественцето, че ме притесни миналия път и не знам как ще издържа до края на седмицата.
Всеки ден ми се яде нещо различно и никога месо, нали :lol: Но поне не и някакви боклуци де. Дояждат ми се плодове и зеленчуци.
Хемоглобинът ми е 135, лекарката ме кара да съм почвала едни таблетки желазо, но не ми се ще докато ми е зле, представям си и те какъв вкус ще ми докарват в устата, само това ми липсва.
На кг не съм мръднала засега.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Февруари 06, 2017, 03:48:15
 Е откъде накъде при 135 да блъскаш таблетки? Странно


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: alexia в Февруари 06, 2017, 08:23:13
Как ме дразнят с това желязо  :angry: Не бих си мръднала пръста при 135. Вземи си билкова кръв за по-натам. Да не би да знае, че не ядеш месо и да е решила, че без таблетките ще умреш  :lol:
Всичко ще бъде наред, достатъчно е да го вярваш!


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Smiley в Февруари 06, 2017, 08:24:17
Аз бях със 115. Никога не са ми споменавали за желязо...


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Февруари 06, 2017, 10:18:14
Да бе, разбирам да го изписват при нужда, ама в 9та седмица при 135! Да вземе да се гръмне тая докторица!


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: kateto в Февруари 06, 2017, 10:29:43
Аз май годокарах до 117.. ама забравих вече.. иначе ти съчувствам за гаденето.. и за смотаната вода :)


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Февруари 06, 2017, 11:16:24
И миналата бременност си я следих при нея и ме знае как се обезжелезих яко по едно време. Но определено нямам намерение да пия таблетки де, няма как да стане засега. Тя по спомен ми ги каза преди да са излезли изследванията, защото съм бяла като платно, буквално. Реши, че нямам желязо явно. Нямам идея, как и да е.
Следобед съм при нея, ще гледаме резултати, надявам се и нещото.

едит. Обожавам вода. Това е напитката на боговете и да ми е гадна е сууупер непонятно за мен. А се очаква да пия поне по 2л на ден, е как да стане, като ми докарва позиви и има вкус на кал :-o


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Pupi в Февруари 06, 2017, 12:32:34
Щом пиеш фрешове, пускай по някой резен лимон или портокал във водата. Поне да разкара гадния мирис, а и ще е ароматно.
Пък без вода се оцелява, споко. Аз цял живот не я пия  :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Февруари 06, 2017, 18:10:41
Пробвах, не става, само дето придобива допълнителен ужасен отенък :lol: Пия по глътка две на честичко и то ледена от чешмата или ако се сетя да си купя минерална.
Не гледахме нещенцето днес, но други ден отивам да си взема болничния от ЛКК и ще го видим.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Февруари 08, 2017, 16:48:00
Днес прокървих. Сууупер малко е, но достатъчно да се притесня. И без това трябваше да ида до лекарката за болничния.. Според нея е от полипа, защото гледахме на ехограф и няма отлепване. Даже изглежда стабилно. Чуди се дали при това положение не е редно да се отстрани, защото ако за в бъдеще има кървене ще се шашкаме и няма да знаем аджеба от него ли е, отлепване ли е... :-?
Дечето махаше с крайници, дори аз видях, сърчицето му бие ли бие. Напълно си отговаря на 9та седмица и всичко му е наред.
Лекарката каза, че ако кървенето продължава или засили директно да отивам в майчин дом, междувременно да си лежа, да пия но-шпа, фолиева и течности и общо взето да си почивам. Абсолютно ми забрани секса, не че имам подобни аспирации изобщо.. Точно след един секс бях прокървила без дори да разбера преди няколко седмици, та не се давам. :lol:
Считам вземането ми на болничен за най-доброто решение в тая бременност досега, ако трябваше да стоя и там да ме тормозят, нямаше да го бъде сигурно. Вкъщи спя до късно, полягвам през деня, лежа си, гледам си сериали. И като напредна, ако всичко е наред ще си помисля дали да се върна за 2-3 месеца, обаче отсега като гледам, надали...
Нямам търпение да кажа на Ади, мислех днес да ѝ съобщя, но сега с това прокървяване не знам колко добра идея е, пък дори да е от полипа.. Уф, а тя е толкова миличка. Онзи ден ми каза, че много се притеснява за мен как ми е лошо и дали не съм болна. Аз ѝ обясних да не се притеснява, че мама е добре, просто да ме слушка. И през половин-един час идва и ме пита "Мамо, аз слушам ли те?". И като цяло е станала толкова добричка и послушна, че не мога да ѝ се нарадвам и само я гушкам и целувам. Но има общо и с факта, че съм ѝ спряла всякакво сладко, с много малки изключения. Значи, няма такава промяна просто. И на дерматита ѝ се отразява и на поведението, и на характера като цяло. В тая връзка, Фей, отрежи всякакво сладко на твоя зверил да видиш разлика..

едит: Ади от седмица обяснявала в детската градина как иска да има братче и то да се казва като баща ѝ :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Fei4ka в Февруари 08, 2017, 20:44:41
Считам вземането ми на болничен за най-доброто решение в тая бременност досега, ако трябваше да стоя и там да ме тормозят, нямаше да го бъде сигурно. Вкъщи спя до късно, полягвам през деня, лежа си, гледам си сериали. И като напредна, ако всичко е наред ще си помисля дали да се върна за 2-3 месеца, обаче отсега като гледам, надали...

Тихо само Ути да не те чуе :lol:

Мъти :kiss:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Март 07, 2017, 12:58:08
Не съм писала от месец, та да се отчета.
Не съм имала повече кървене, а и полип нямам вече. То затова е било и зацапването, полипът на следващия ден падна :grin: Тялото си знае работата, не му трябва да храни някакъв си полип и го изхвърли.
Бях на БХС, изследване, в което абсолютно не вярвам, но да има там :lol: Резултатите са нормални, не се притеснявам, дечкото си има носна костица и нухалната гънка е с чудни размери. Таткото каза, че е махало, но аз не можах да видя, че мониторът беше накриво, а като го завъртяха към мен вече беше в покой. :lol:
Мисля, че усетих точето онзи ден за мъничко като бях сложила ръка и попритиснала корема. Почти като чревни движения бяха, но някак имаше разлика и си мисля, че беше то. Нали само мята насам крачета и ръчички.
Имам си шкембе. Гаденето отшумява бавно, но сигурно и лелеее, какво ядене пада. Качила съм 4кг :lol: Начи искрено се надявам да не стана пак тюфлек, ама като гледам как ми се яде, нищо чудно :lol: :razz:
И така, нищо интересно, за архива просто.
Чудя се къде да ида на фетална, за където още би имало часове към началото на април, идеи?


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Март 07, 2017, 13:04:07
Ама ти трябва да идеш на фетална днес или утре иначе няма смисъл? Втората фетална е чак в 20та седмица.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Март 07, 2017, 13:41:21
И това го има. С Ади забременях по същото време, на 8ми март се записах на Ж.К. и съм ходила на второто БХС и късната фетална. Не се притеснявам и не си давам зор и сега, мисля да се запиша отново за късна ако изобщо, чудя се.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Catherine в Март 07, 2017, 13:43:20
Че ти сега с БХС си минала и на ранна фетална де факто.  :-D Иначе аз ходя в Света Петка на ФМ, ама нямам идея как стои въпросът с часовете за април.  :???:

Радвам се за хубавите новини!  :-D


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Март 07, 2017, 14:00:24
Е, ако е отишла на ехограф е била вече, да, хаха


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: peace&violence в Март 07, 2017, 14:38:59
Охо, 13-та седмица, честито! Казахте ли на Ади вече?  :-)


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: black_berry в Март 07, 2017, 15:20:18
С Маринчо бях в Св Петка... За заетостта им не знам :)


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Март 14, 2017, 13:46:15
Искам да се оплача, че съм болна от няколко дни. Нищо сериозно, цяла зима изкарах без да се разболея (ура за бременския имунитет!) и сега карам леко нещо, от което на друг човек се наложи да пие антибиотик. Но, хремата е ужасна и се наложи да пия по половин парацетамол на 2-3 пъти, защото вдигах 37.3 Т. Оправям се, само гнусната хрема остана.
Да отбележа, че този път усещам невестулчето вече. Ади я усетих чак в 17-18та седмица някъде. И то е голяма шугичка като кака си :-D Само се върти и си шумулка нещо. Усещам го когато съм с ръка на корема, иначе не, прекалено е лекичко. Много е миличко, викам му невестулче мамино, а то си се върти и ме закача.
Още не съм звъняла никъде за фетална, ще видим какво ще правя :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Fei4ka в Март 14, 2017, 15:01:45
Пу, че сладко :stuart:
Какво искате? (пол)
Освен болестта как се чувстваш?


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Март 14, 2017, 15:50:49
Аз искам момиченца, завинаги. :razz: Не обичам момчета :lol: Но ако ми се падне няма да го върна... Ще се науча. Таткото му е все тая. (Хванах се, че сериозно се замислям за 3 деца впрочем, колкото и да повтарям, че не ми се занимава :???: Но да видим как е с две първо.)
Аз съм ок като изключим хремата и подутите ми синуси. Почти никога не ми се гади, само вечер лекичко понякога. Имам малко шкембе дори като лежа по гръб, качила съм около 4кг до момента +/- 1 :roll: Но си ям де, няма кво. Като ми се яде си ям, гледам да са плодове и зеленчуци между основните хранения, но посягам и към сладичко :grin:
Искаше ми се да попътуваме тая година, да ходим на море, обаче сигурно отлагаме за неопределено време поне забежките в чужбина, не ми се мъкне коремище.

Ади днес ме събуди, влизайки в спалнята с едни омаляли нейни чорапи и ми каза - "Мамо, може ли да запазим тези чорапки за бебето като се роди?". Аз я гушнах, тя поседя 10-15 секунди и вика "Защо ме гушкаш?". "Защото си разкошна, как защо и ще си най-добрата кака!".


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Fei4ka в Март 14, 2017, 18:01:02
Ади днес ме събуди, влизайки в спалнята с едни омаляли нейни чорапи и ми каза - "Мамо, може ли да запазим тези чорапки за бебето като се роди?". Аз я гушнах, тя поседя 10-15 секунди и вика "Защо ме гушкаш?". "Защото си разкошна, как защо и ще си най-добрата кака!".

Ох, ще видиш ти :wub: Думи нямам колко е прекрасно човек да си има кака! И изобщо две дечица, едно време Биз имаше добър лаф, че й прескача матката :-D

Аз имам някакво усещане, че е момче, ама...моите усещания не са много точни. Хехе.

Яж си, ся кво, няма да гладуваш ;-)


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Nakom в Март 15, 2017, 23:57:49
Трогателно Паяче, поне спря с хейта по фейсбук.
Ако питаш мен, все бременна ще си, много си сладко позитивна :-)


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Март 29, 2017, 11:26:43
Записах буболечето на фетална морфология 20-22г.с. в света петка. В тази връзка, момичетата които са ходили там, моля да дадат обратна връзка дали се чака въпреки записания час, за да го организирам с мъжът и другото дете  :-) Дали има смисъл да водя Ади ако ще се чака и да се ориентирам колко време да си отделим. Бери, Кат?

И не съм спряла с хейта във фейсбук :-o Не вярвам да стане, но пък много се трогвам вече от неща, особено миниатюрни същественца и красотички :razz:

п.п.
Май наистина съм уцелила.. газов период когато "усещах" вече движения уж :lol: :lol: Защото съм в частта от бременността, когато вече не ми се гади, не ми е толкова уморено, бебето още не се усеща толкова/изобщо, още нямам корем  :-D И такова, ъъм, аз бях бременна уж. Само дето нямам цикъл, кожата ме сърби и гърдите ми са станали таман :grin: Препоръчайте мазило, не ми се чете по всички теми отделно :razz:
Качила съм едни 8-9 кила, но сякаш тялото ми си имаше нужда от малко, а всеки обяснява колко добре изглеждам. И сякаш засега застопорих на тях, пък да видим.
Корем под тлъстините още няма особено и ако "глътна" мускули доколкото ги има, напълно изчезва bump-a. :-D


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Март 29, 2017, 11:33:42
Мн зависи при кого си се записала на фм


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: black_berry в Март 29, 2017, 14:50:10
Аз чаках макс 15м по спомен има парк отпред ако се наложи да чакате с каката...
Браво за повръщането :)


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Април 06, 2017, 20:04:15
Днес бях на лекар. Гледахме го даже, че и на лекарката ѝ стана интересно дали ще видим пол. Каза, че е много пораснало. Другия месец пускаме изследвания.
Каза, че без да се ангажира на 100%, до колкото може да види и предположи, имаме момче :grin: В интерес на истината не ми стана гадно като го чух, така че предполагам, че съм ок с това :lol:
Каза, че малко ми е ниска плацентата. Предна. Ще я следим явно. Кръвното ми е идеално, чувствам се добре.
Да спирам фолиевата киселина и да започна магнезий и желязо. За което мъничко се чудя.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Април 06, 2017, 20:21:30
А защо да почваш магнезий и желязо? Без изследвания, просто ей така да си зобиш профилактично ли? :eek:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: alexia в Април 06, 2017, 20:41:44
Билковата кръв ми свърши перфектна работа. Много ме натискаха за желязо, но не се дадох. Нямаше и за какво, имах перфектен хемоглобин.
Браво за растящото момче!


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: peace&violence в Април 06, 2017, 20:47:50
Айде още един младеж на хоризонта!  :-) А верно за магнезий и желязо вземете пуснете една кръв първо, не просто така да тъпчеш. А фолиевата защо да я спираш? Аз от 4ти месец съм на фолиева "от  втори триместър и кърмене" с няколко добавки и лекарката потвърди, че мога спокойно да си я пия.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Smiley в Април 07, 2017, 16:46:11
На мен ми казаха също да спра фолиевата някъде в седмиците, в които е Паяк. Иначе желязо и магнезий аз не съм пила. Нямаше нужда според изследванията. Реално нищо допълнително като витамини и добавки не съм пила след фолиевата(която беше на таблетки с още някакви витамини).


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Catherine в Април 07, 2017, 19:25:34
Супер, Паяче  :-D Тая година се очертава преобладаващо мъжка, и в бгмамската ми група момчетата водят с 2:1 пред момичетата   :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: peace&violence в Април 07, 2017, 19:31:57
Супер, Паяче  :-D Тая година се очертава преобладаващо мъжка, и в бгмамската ми група момчетата водят с 2:1 пред момичетата   :lol:
Като ви броя и вас двете, в моето обкръжение сме общо 6 бременни и аз съм единствената с девойка.  :-o


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Април 07, 2017, 21:33:33
Около нас всииичките ни приятели са с момчета 😃


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Април 21, 2017, 07:27:47
Честита ми първа крампа на прасеца. Яко събуждане, направо свитки ми излязоха :roll:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Април 23, 2017, 17:06:20
Ух, толкова ми става готино като ме подритне. Ама много внимателно и лекичко засега. Но вече си личи избълбуването на коремчето и видимо и страшно много се забавлявам да го дебна. А миличкото го смазах от кашлица от седмица насам, кашлям като магаре, горкото дете. Да не споменавам подпикването  :roll:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Май 04, 2017, 19:32:16
Аз ще имам син! :eek: :wub: Лекарката буквално сложи трансдюсера на корема и отсече - мъж! Та явно е забележимо и ясно отдалеч, аз изобщо не можах да видя по какво е познала :lol:
По-важното е, че е здраво бебче, всичко му изглежда анатомично наред! Адски сладичко бебенце, сякаш плътните устни на татко си ще вземе и аз съм :wub: Около 430гр. мръвчица и рита много силно вече.
Утре ще ида до лекарката да пускаме изследванията. Пия магнезий, но така и не започнах желязо и ми е интересно как вървят нещата там.

А Ади казва, че пъпчето ми прилича на дупе и всеки път се смее, сочи го и казва дупе :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Catherine в Май 04, 2017, 19:40:36
Оххх, много хубаво всичко, браво  :wub:
И сега като знаете пола окончателно, имате ли идеи за името?  :-D


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Май 04, 2017, 20:27:17
Не. Абсолютно нямаме :shock: Идеи бол, но фаворити засега няма.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: syanna в Май 04, 2017, 22:04:39
Оооо мъж  :loveeyes:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Май 31, 2017, 22:33:34
Не че е горда част от ежедневието ми, но.. прозвеждам коластра вече :-o От седмица поне.... Пиша си за лично сведение след време ако ми е интересно да си спомня.
Малчуганът расте, ритка интензивно, върти се, почуква, хълца понякога и както с Ади, ако е повече пъти започва да се дразни и да шава. Най-много се оживява докато се храня или малко след това :lol:
Хемоглобинът ми, естествено, е спаднал. Купувам си желязото и започвам.
Планираме кратко море края на юни, където смятам максимално да не се напрягам, грам няма да седя на слънце, ще си купя сгъваемо кресло за плажа за удобство. И ще се моля Аделина да не ни пощури :lol:

Започвам сериозно да се чудя къде да раждам. Много се навивам за присъствие на таткото и човешки условия, ама и доста пари ще отидат така, та дебатирам над тоя въпрос, чета мнения и се чудя.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Май 31, 2017, 22:39:11
Изследвай си феритин и Б12 преди да почнеш джилезото. И чай от коприва прави чудеса.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Fei4ka в Юни 01, 2017, 23:39:32
Оф. Татко ли чух...Баш от теб не го очаквах


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Юни 01, 2017, 23:43:47
Що, какво странно има в това?


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Юни 02, 2017, 00:02:55
Защо? Ха, ти сега ме уби :-D
Ми що да страдам сама там, кажете ми. Освен това обмислям и епидурална, та съвсем ще ми е скучно сама :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Fei4ka в Юни 02, 2017, 06:14:58
Чак скучно...


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Юни 02, 2017, 09:33:36
Паяк, ако се решиш, аз не съм мн доволна от Надежда, но една приятелка ражда съвсем наскоро там и беше много доволна, много готин екип ѝ се беше паднал. Иначе нека мъжът прави компания и страда заедно с жената, за какво са ни иначе :-)


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: D.Dimitrova в Юни 02, 2017, 11:45:45
Паяк, отпусна му края - упойки , мъже на раждането...Моя близка е доволна от Токуда, таткото е бил с тях. То е трудно да се каже кой от какво е доволен,защото всеки си го мери според собствената ситуация.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Юни 02, 2017, 12:09:20
Уте, ти защо не си доволна? Извинявай ако си разказвала, но не помня.
Проучвам варианти само, накрая може и да си ида пак в МД или да тествам Шейново този път, нищо не съм решила.
При нас самият татко иска да присъства, не съм го карала и убеждавала.  А упойката е нещо, което мисля този път да ползвам, видях какво е unmedicated natural birth, този път може и да се поглезя. Обаче ако пак си изкарам в нас до половината разкритие и не е страшно като с Ади, нищо чудно и да си родя пак натурално.
Това със скучното беше шега, но е факт че ако не ми беше телефона с мен на първото раждане, щях да полудея 4-5 часа докато станат нещата.
п. п. Вече съм качила сто милиона кила, нз до септември ко ще става. Ще ги сваля после, колкото и да станат, ама еегати и лиглата дето съм и толкова  е мога да се въздържам. В последно време тъпча плодове и салати между храненията, че поне да не е вафли и угажданки :D


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Юни 02, 2017, 12:56:34
Паяк, приеха ме с 5см разкритие и контракции на 10мин, направиха запис и зачакахме. След час и половина разкритието беше 1см повече (което си е стандартно, мисля), записът беше ок, но контракциите не се сгъстяваха, и почнаха да дават зор за пукане на мехура, за окситоцин, за ускоряване на процеса. Така и не разбрах защо. Аз исках да ме оставят на мира, освен ако, разбира се, няма наистина НУЖДА от намеса, пъки и всичко си вървеше ок. На въпроси: "трябва ли ми окситоцин, за какво ми е", казваха: "еми то ще ускори нещата". Ок, защо да ускоряваме нещата, има ли проблем? - "Еми вие си решете". Ми аз за какво плащам 2 бона, за да не ми обясняват нищо и в крайна сметка аз да решавам кое е по-добро за детето ми ли?

В крайна сметка решихме уж да изчакаме до 13.30 с това решение, но в 11.30 ми направиха толкова брутален и според мен изобщо не случаен преглед за разкритие и контракциите се сляха една с друга и получих 10см за има няма и час и малко.

Също аз в началото заявих, че не искам епизиотомия, но не съм била като фанатичките, да отричам на всяка цена и отчитам като минус, че в процеса на самото раждане не ми обясниха, че виждат, че би било по-добре. Щях да се съглася.
Иначе аз лично като цяло съм доволна, но това чудене какво решение да вземем и кое е по-добре за детето няма да им го простя, тотално не е редно да се стресира една родилка с такива решения в такъв момент. Ти, разбираш ли, че аз питах в бгмама какво решение да взема! Ад.

Но пък моята приятелка отиде с 3см разкритие и без никой да ѝ дудне за нищо, са я оставили да си роди спокойно, без да я юркат за нищо. Явно е въпрос на екип.

За епидуралната съм със смесени чувства, приятелки са ми казвали, че е спирала при тях родовия процес и е направила раждането в пъти по-трудно. Те вярно слагат и окситоцин по тая причина, но явно организмът реагира различно. Просто да го имаш предвид.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: syanna в Юни 06, 2017, 20:38:21
Ути, не знаех с подробности как са минали нещата при теб, звучи ми като неадекватно отношение за място с толкова добра репутация и при положение, че плащаш тази цена. Не знаех за този кофти преглед, който са ти направили. Имам позната с предизвикано раждане 2 седмици преди термин по време на преглед за разкритие.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Юни 06, 2017, 23:28:55
Ами, аз няма как да съм 100% сигурна, но след тоя много болезнен преглед нещата се ускориха главоломно и не можех въздух да си поема, та според мен са понаправили нещо нарочно. Не знам каква им е целта, мързи ли ги, нали и без това са на смяна, егати.

Но най-вече сме разочаровани от това, че ни оставиха сами да преценим. И двамата с мъжа ми бяхме в някакъв шок какво решение да вземем като ни казваха: "еми то сами си решете". Явно ги е шубе да не ги обвини някой, че са го форсирали и не са му дали избор, ама поне факти трябва да се представят, за да вземе човек информирано решение, а не просто ей така да те оставят да питаш в бгмама (да, честно) как да родиш.

Но пък моята приятелка, която роди наскоро, каза, че нищо такова нямало при нея и било супер приятно и позитивно цялото преживяване, та явно си е въпрос на късмет.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Юли 11, 2017, 09:30:08
Да отчета младежа. Гледахме го на ехограф и след много въртене, побутвания и размествания успяхме да видим тестиси, уж :lol: Та, мъж е явно, няма измъкване. Ама беше стиснал крачета с пъпна връв между тях и се въртях като мечок 10мин. докато се размести.
Според докторицата върви малко по-напред, но е напълно съразмерен като измери бедро и глава.
Вече е станал около 1800гр, което е mind blowing, не ми се мисли как ще се раждаме с него :lol: Аз се надявах за по-бързп раждане като за второ и прочие, ама то е ако е едричко язък и за по-бързото :lol:
Мислим, че измислихме име, дори Ади го харесва много и май няма връщане. Та, Павел е засега, без препратки към "светци", апостоли и прочие добитък! Просто хубаво име, което звучи в унисон с останалите имена.
Лека полека се отказвам от разни фенси болници по милиарди левове услугата и клоня отново към МД, Тина или Шейново. Нищо не съм купувала и списък нямам, изобщо, много лежерно си я караме, събираме парички и даже не планираме, а трябва вече. Защото ни чака освежаващ латекс и да сложим една лампа в спалнята, че кабеляци стърчат на едно място; още малко ремонтни дейности с една мивка; сушилня да си изберем; бебешки неща (някой иска ли да ми прати списък за бебе, който най-вероятно ще изпълня наполовина, защото честно, на етап съм, в който имам чувството, че нищо не ми трябва, за разлика от първото когато изкупих света...); не съм гледала колички, креватчета, столчета за кола.. Пълен непукизъм :lol:
И така, а Ади започна работа с логопед, интересно ми е там какво ще постигне.

п. п. Както като бях бременна с Ади, отново много МНОГО харесвам силни химически миризми, сигурно е индикатор за нещо, но не съм питала. Пия си желязото и магнезия като се сетя и си нюхтя като ми замирише на гума/пластмаса/мастило/лепилото, с което се правят пъзели/асфалт.. луда работа..


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Korneliq в Юли 11, 2017, 09:50:10
Ути,сега видях това за решението с окситоцина. Според мен са имали предвид, че всяка родилка иска различно. Една иска напълно естествено био мио да ражда, ако ще и 36 часа, друга предпочита да идва и да заминава, дори с цената на система. Аз съм от втория тип и за мен беше по-добре като вървят бавно нещата, да не вися там с дни да губя времето на всички и да умра от глад и жажда. Съответно явно са те видяли, че си с мнение (казала си за епизиотомия и т.н.) и са те оставили ти да кажеш, напълно естесвено ли искаш, или с ускоряване. Не мисля, че много са сгрешили точно там.
Виж, за прегледа е друго, и на мен ми направиха един адски болезнен, повече боля от контракции и всичко, според мен е до лекар- този приличаше на културист и беше груб просто. Добре, че раждането се води от акушерка и не се налагаше да го търпя много.

хаха, паяк, това с миризмите беше много яко  :lol: За покупките и спокойствието съвсем разбираемо, аз сега си се чудя на акъла за половината покупки, много излишни ми идват.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Юли 11, 2017, 10:07:06
Не знам какво са имали предвид, Корни, но аз бях там и у мен оставиха паниката, че трябва да реша кое е по-добро за мен и детето, при положение, че сто пъти питах как ще ме посъветват и какво да правим. При положение, че се колебаеш и питаш, не мисля, че е редно да те оставят да си блъскаш главата, това не е къде да седнеш в киното, а как да родиш. Важно е. Направо се чудя защо трябва да ти го обяснявам.

За прегледа - ами отвратителни са! Ташков ме беше оставил на една много мила уж стажантка, еми тва беше егати садистът!

Паяк, аз честно казано не мисля, че теглото има чак такова отношение към раждането. То главата да мине, пък другото лесно :-D


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Fei4ka в Юли 11, 2017, 13:19:41


Паяк, аз честно казано не мисля, че теглото има чак такова отношение към раждането. То главата да мине, пък другото лесно :-D

Щото Ади колко се родииии :lol:
Има, има и още как ;-)
Не че искам да всявам паника, ама не си е ей така без значение.

Паяк, то списък по-скоро така за подсещане. Иначе наистина малко неща ти трябват...


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Юли 11, 2017, 13:25:55
И, точно щото се роди малка и пак ме разпори от-до, смятам, че си е до жена, не толкова дали е 3 или 4кг.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: juliet в Юли 11, 2017, 13:29:22
Не е точно така, Ут. Моя приятелка роди първото 4,5. След това роди близнаци пак естествено от по 2,9. След първото кюфте, каза, че близнаците почти не ги е усетила  :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Юли 11, 2017, 16:13:16
Не, не знам, това си е моя теория. Сега от 2.9 до 4.5 има голяма разлика, ама 1кг не знам дали се усеща. Плюс то като те разпорят веднъж, според мен е все тая колко кила е следващото :-D


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Fei4ka в Юли 11, 2017, 22:39:40
според мен е все тая колко кила е следващото :-D

Вервай си :lol: :lol: :lol:

И едно кило си е едно кило. Тръст ми.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Юли 11, 2017, 23:23:08
А, възможно е, това си е моя теория, аз не мисля, че бих могла да се разкъсам повече от "от горе до долу", та ми е все тая.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Юли 15, 2017, 13:09:08
Днес пазарувахме за малчо в ИКЕА и съм страшно удовлетворена :-D Естествено за момента всичко е на тавана и си чака ред, но важното е, че го има и няма да го мисля.
Та взехме си кошарка и повивалник като мебели (някаква намалена серия, защото прецених, че няма да векува в тая кошара и не ми е нужно да е огромна мебел, а повивалникът също няма да се ползва прекалено много време, съдейки от опита си). Отделно по кошарата - матраче; протектори; няколко чаршафа; обиколник (принципно са пълна глупост ако леглото е стабилна мебел, но на кошара изградена отвсякъде от пръчки си трябва, защото не искам стърчащи и заклещени крайници); едни пластмасови неща, които се закачат за повивалника/леглото за удобство да си слагам в тях мокри кърпи, кремове и прочие; няколко кутии за под повивалника, където също да си държа памперси и  прочие необходимости. Освен това купих първото мини сладурско одеалце и две мекички дрънкалки КОТЕНЦА :lol:
Нямам търпение да си сглобяваме вече, да си пера и нареждам нещата, но е адски рано. А ходихме отсега да купуваме, защото имаха акция, а и няма да ми се ходи като син кит да обикалям ИКЕА ми се струва...
От големите неща ни останаха количка, кошница за кола и вана. За ваната още се чудя, защото няма да ми е удобна в банята, а и имам един огромен леген, в който само една поставка за бебе и върху тоалетната и си действам с къпането. Аз и не съм по ежедневното къпане, а мия на мивката нон-стоп, така че не ми е драма.
Количката този път хич няма да се изхвърлям с нея, ама въобще не ми се дават много пари, адски безумно е от позицията на опита, така че и там ще гледам бюджетен вариант.
Ако някой има съвети за кошницата за кола да казва. Имам още тази от Ади, но не ми се ще да я ползвам пак нея, не че нещо ѝ има... Не знам.
И дрехи. Имам точно няколко нещица, но общо взето почти нищо, така че в някакъв момент ще ходя да пазарувам и това.
Но, искам да отбележа, че обичам ИКЕА и не трябва да ме пускат там с много пари, щото става страшно :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: peace&violence в Юли 15, 2017, 20:19:11
Като се замислиш, Паяк, не е толкова рано. Сега имаш още 8 седмици, мечокът може и две-три седмици по-рано да се роди. А вие всъщност нямахте ли от Ади мебели или сте се отървали от тях? Пък и щом имаш кошница, недей да взимаш нова, няма смисъл. За количка според мен също е излишно да се дават излишно много пари, по-добре някоя втора ръка и един слинг.
Иначе за бебето ти трябват: 8 бодита,  6 блузки, 6 ританки, 5-6 клинчета, 2 якенца, 2-4 чувалчета за спане, 2-3 шапчици,
2 чифта ръкавички да не се драска,6 чифта чорапчета,  2 чифта обувчици/ терлички, 5-10 памучни пелени. 


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Юли 15, 2017, 21:59:33
Паяк, столчетата имат серийни номера и обикновено в сайта на производителя можело да се провери дали са още годни. Не съм тествала, признавам си.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Юли 15, 2017, 22:03:57
От Ади нямам почти нищо, т.е. пълна съм например с розови и лилави дрехи :lol:, но старото ѝ огромно легло остана при баща ѝ като се разделихме, количката се счупи фатално в един момент и не мога да я ползвам, а за кошницата имам спомен, че е наред, но ще трябва да помоля баща ѝ на Ади да ми я даде да я видя преди да преценя. Та се налага едва ли не от нулата да пазарувам, но за разлика от първия път сега имам ясна представа точно колко 3 неща ми трябват и нямам никакво намерение да се изхвърлям. За слингове нз, аз не съм по бебеносенето, нали съм ледената кралица :lol: Баща му на Павелчо изразява огромно желание да бебеноси, та ще видим какво ще измислим :-D
Дрешки лека полека купувам, ето и сега бяхме в мола на кино и минахме през H&M където намаза няколко бодита.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Юли 15, 2017, 22:39:21
За мен лично терлици, обувки, шачки за тоя сезон са излишни. Аз бих взела 6-8 бодита с къс ръкав, два-три клина/ританки, 2-3 бодита с дълъг ръкав, две памучни жилетки, 2-3 цели гащеризона и два чифта чорапи. Айде и едно якенце.

Аз бтв си ползвам и леглото, и повивалника, обиколника, всичко. Само за ваната съжалявам, че взехме голяма.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Юли 15, 2017, 23:36:36
С Ади имах страааашно много дрехи - пазарувани, подаръци, от пораснали девойки. Сега лека полека взимам такива, които ми харесат и гледам най-малкото да е 56см, а също и да не прекалявам, защото може като Ади да остане чируз месец и половина, ама може и да наддава добре и ще ги надрасва за дни... Обувки абсурд преди да се купят обувки за прохождане, когато реално има нужда от тях. Тия миниатюрните са много сладки, обаче са тотално безсмислени и се губят повече и от чорапите :-D
Раждала съм по това време на годината вече, топличко си е поне два месеца. Чудя се дали да заложа на ританки или този път да тествам клинчета с чорапки и повечко цели гащеризончета с боди отдолу. С ританките имам спомен, че от ритане Ади си набутваше и двете крачета в единия крачол :lol: и ги сваляше за секунди. А чорапките имам малко време преди да си открие краката и да започне да ги сваля умишлено.
За бодита, имам две в 56 размер през главата, само защото са части от комплектчета с клин и шапка (та и шапки няма да купувам), всичко останало мисля да е с прихлупване отпред, само умувам колко с къс и дълъг ръкав да са, бели кахъри :-D

п.п. Одеве имах флашбек как Ади е съвсем мъничка и съм я намазала с крем и я обличам, а тя ме гледа и се плюнчи и мирише на бебе :wub: Ох, нямам търпение!

По-важното, трябва да се огледам за педиатър. Много съм доволна от професионалните умения на педиатърката на Ади, но е адски далеч и има ужасно много пациенти от всякакви възрасти. Предпочитам да е наблизо и ще проверя в поликлиниката как стоят нещата, Фей някакви препоръки в квартала?


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Юли 15, 2017, 23:52:27
Ох, аз за тоя сезон писах, съвсем забравих, че ти след 2 месеца ща раждаш всъщност. Значи малко повече бодита с дълъг ръкав, гащеризони и ританки. Аз мноооого рядко съм обличала на два ката. Само в най-голямата зима слагах боди и блузка за навън. Иначе оцеля само на гащеризони цяла есен и зима. Но и аз мноооого носих с раницата зимата.

Ританките са сто пъти по-удобни от клинчета с чорапи. Чорапите мигновено се свалят. А за ританките си купи 2 ластика за коса по-широки - слагаш на глезените на бебето и забравяш за ефекта "изритване". А ако е хладно - вместо ластици чорапки върху ританките, пак ги фиксират много добре :-) Супер удобно ако са по-големки.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Юли 16, 2017, 00:11:33
Знам аз принципа ританки с чорап/терлик отгоре, ето едно шарено бебе за доказателствоhttp://prikachi.com/images.php?images/900/9147900C.jpg (http://prikachi.com/images.php?images/900/9147900C.jpg) :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: bella в Юли 16, 2017, 08:30:50
Малка сладичка мишка! А колко бързо растат..... Щом Алекс вече идва да ме пита дали искам мляко и ходи да казва на баща си в кухнята.... Смятай....

Паяк, имай предвид, че и подаръци ще получи бебока. То просто се събира. Аз вчера набарах случайно голямо намаление на марката слинг, който ми беше много удобен предния път, а незнайно защо продадох. Та купих го и то както се очертава сме готови за номер 2  :lol: :lol: :lol: Количка, макси кози и повивалник си имаме супер запазени от Алекс, кошара ще мисля на по-късен етап, ще помоля една много близка приятелка да ни заеме нейната люлка за в началото. Дрешки ще взема като наближи и смятам този път да не се оливам, че още имам толкова тоалети, чисто нови от Алекс....


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Юли 16, 2017, 10:22:27
Баси, само ние ли не получихме подаръци 😂😂😂


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Юли 16, 2017, 10:56:31
За Ади получих много дрехи, както от пораснали дечица, така и във вид на подаръци, но в случая се съмнявам честно казано. Освен ако не реша да правя събиране от някакъв сорт след раждането, например погача.
Предполагам, че мама и баба ще купят по нещичко, както и майката на мъжо (тя като чу че сме понапразарували и се обезсърчи, вика "Е, а на мен нищо ли не оставихте :shock:" :lol:), но честно казано не очаквам някой да ме затрупа конкретно с дрехи.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: bella в Юли 16, 2017, 12:45:39
Ами Ути, двете баби искаха да му купят по нещо, бяхме се разбрали майка да взима за в началото, свеки малко по-големи дрешки. Сестра ми и зълва ми също му подариха туй-онуй, двете ми лели му бяха изпратили подаръци, кумата ни също. Две приятелки ми бяха дали малко бодита и гащеризончета от техните момченца и то просто се насъбраха. Като имаш предвид, че нито бейби шауър, нито погача сме правили....


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Юли 16, 2017, 12:48:50
Супер, така се прави :-)


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: alexia в Юли 20, 2017, 09:32:43
Гошо се отглежда с дрехи подаръци, аз съм купила не повече от 10-15 неща и то предимно за новородено, защото всички подаряват по-големи. Аз правих и бейби шауър, и погача и действах по списък.  Каквото ми беше останало за докупуване, купиха ми го. На кръщенето си исках пари, имам си идея за тях. И сега вече сме готови за есен-зима, приятелите от Испания дойдоха с два плика дрехи от разпродажбите. Така че, Паяче, аз бих си използвала смело по-близките хора, за да не се купуват неща, които не харесваш или са ненужни.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Юли 23, 2017, 19:43:24
Чакайте един бисер от баща ми скорошен да споделя. Вдъхнових се от темата за свекървите в бг-мама, която чета отново отначало и съм се попикала от смях.
Говорим си по телефона и аз горда казвам, ние избрахме име на бебето, ще се казва Павел и отсреща просто усещам как се намръщва и изрича нещо като "ми то звучи като Павел незнамсикой (очевидно някакъв конкретен човек, за който не съм и чувала) или *** (казва неприятен герой от някаква книга). Ма нищо, имате още време да си помислите..." :shock:  :lol: :lol: Уби ме, посмях се много след това.
Днес напазарувах още дрешки за мъника, а имам и столче за кола вече, много съм доволна. Ся остава да родя след РДто ми някъде, а не чак средата на септември, защото коремът ми легитимно вече е голям колкото като родих Ади, не знам накъде още може да расте, разцепила съм се като диня вече :razz:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Smiley в Юли 24, 2017, 11:27:47
Оф, той кат мъжа ми. Това ми звучи еди си как, напомня ми на еди си кой, не ми харесва :lol: Голямо мислене беше, тъй като за момче нямах измислено име. Но! Вече с второто няма да имаме такъв проблем, вече съм го измислила ако е пак момък. А за мома както бях намислила, така и леко се разколебавам. Амаааа имам още няколко години да го мисля :D


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Август 09, 2017, 08:33:24
Вчера бях на консултация. Срам ме е да кажа, че съм 78кг, а док ме успокои, че имала бременна 100кг  :lol: Не се успокоих особено :lol:
Премери ми таза и ми рече "ти си класика". То обидно чак :lol:Хахахахах. На обиколка съм била пораснала бая, ама то си е така, огромен корем имам, разбирам я Уна като разправяше, че все едно чака близнаци.. Чочко си расте, подритва ме на любимото място на Ади отляво, мисля, че имам дупчица вече там от острото краче.
Купих всичко вече, сглобихме си и леглото. Остават ми козметичните дреболии, евентуално нов стерилизатор, защото стария е подарен някъде да се ползва  отдавна.
Ей, как не ми се кърми ако знаете. Хваща ме мъка само като си помисля... Знам, знам, аз съм ужасна майка, все тая. Направо се изприщвам при мисълта като се сетя какви мъки бяха с Ади и тя месец и половина гладува докато започна да ѝ давам АМ, та да стане нормален човек...
Един приятел, който не ме беше виждал тая бременност вчера отдалече "мале, маци, КОЛКО СИ ГОЛЯМА!!". Щях да го удуша, похилихме се.
И така. Търкалям се вече, страдам в жегите и си чакам.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: black_berry в Август 09, 2017, 08:47:21
Паяк може пък да засуче малкия... ако не стане - почваш АМ и да не ти пука... недей така негативно от сега: ) за кг няма се плашиш


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Август 09, 2017, 09:25:58
То тя и Ади си засука, може би не е било правилно, в последствие си открих грешките. Едното зърно ми е физиологично удебелено и болеше всеки път, даже след като ми минаха рагадите.. Сещам се само и се изприщвам :lol: Ще пробвам де, няма да се отказвам без да съм пробвала, просто изпитвам лек ужас отсега.
Килограмите никога не са ме притеснявали, ще ги смъкна, пак ще стана чироз. Но в момента ми тежат, пуфтя, горещо ми е. Не си е работа човек да е дебеличък, честно.
В общи линии нямам търпение вече да излиза човечЕто. Искам да му видя физиономийката  :wub:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Fei4ka в Август 11, 2017, 16:29:48
Аз родих 78. Мноу важно


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Август 11, 2017, 17:42:12
Дебелани 😂😂😂

Не се сдържах :-*


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Fei4ka в Август 11, 2017, 17:46:59
Ми половин година по-късно бях по-слаба отколкото по време на забременяването. Дреме ми.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: utopia в Август 11, 2017, 18:30:35
И аз. Ма сега съм 3кг отгоре 😂


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Август 30, 2017, 10:47:01
ИСКАМ ДА РАЖДААААМ. Толкова ми тежи, така ми хрупти тазът. А днес в МД на тонове жената на регистратура предположи, че са близнаци... Тоз корем огромен значи :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Pupi в Септември 01, 2017, 19:40:28
Ей го де е. 12 дни  :shock:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Септември 01, 2017, 20:26:49
Но аз искам утре, днеска? :grin: Нямам търпение вече да гушкам бебока дето само хълца и се опитва да излезе от ляво с петичка :wub:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: syanna в Септември 02, 2017, 18:37:47
Минавам само да пожелая леко раждане!


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Fei4ka в Септември 04, 2017, 14:23:37
Айде, свърши курорта :-D Леко и после добро бебе.


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Catherine в Септември 04, 2017, 14:36:26
Хайде, Паяк, не остана! Скоро ще си имаш две буби, дупе да ти е яко  :kiss: Леко раждане и прекрасна първа среща с малкия човек!


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Септември 04, 2017, 14:40:12
Благодаря ви, много сте мили, обаче малкият няма абсолютно никакво намерение да излиза. Чудно си му е. :-) А коремът ми е огромен, не знам как ще се раждаме, дет се вика, дупе да ми е яко :lol:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: bella в Септември 04, 2017, 16:22:50
Паяк, дано младежа си промени все пак скоро решението. Леко да е, то наистина си му е време, не остава много!  :kiss: :clover:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Smiley в Септември 04, 2017, 18:20:07
Хайде! Вече всеки ден те чакам с новина тука! Мисля те, пожелавам бързо да минава и да се гушкате и да си го надушиш хубаво!


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: Pupi в Септември 06, 2017, 10:27:40
Вчера ми липсваше обичайната доза фейсбук хейт. Къде си паяк? На магарето???  :kiss:


Титла: Re: Буболече номер 2
Публикувано от: paiachka в Септември 06, 2017, 13:01:25
НЕееее :-( Тръкалям се по диваните вкъщи, а за капак имам болна кака, която натъпках с лекарства и пратих при баща ѝ да се гледат няколко дни.
Сега вече не държа да раждам толкова бързо, за да може да се излекува и да си види братчето веднага, а не след седмица :lol: