chick-chat.org

Женски работи => Моето бебе => Темата е започната от: Catherine в Ноември 18, 2016, 18:03:13Титла: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Ноември 18, 2016, 18:03:13
... моля, не закривайте форума все пак  :stuart: Тепърва ще имам нужда от вашата подкрепа и съвети  :redface:

Чудех се как да се сдържа и все пак не успях - само това ми беше в главата днес и ето, мога да кажа официално - доживяхме!  :-D Мислих, мислих какво да пиша, и сега изведнъж изгубих ума и дума... затова - ако ви интересува нещо по-конкретно около създаването на това почти митологично същество в корема ми, питайте, аз обещавам, че всичко ще си кажа, само да спрат да ми треперят пръстите :wub:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: lioness в Ноември 18, 2016, 18:12:53
Еййй, браво! В коя седмица си?


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 18, 2016, 18:21:41
Честито! Лека и щастлива бременност! :grin:
Какво искате да е  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Ноември 18, 2016, 18:26:55
Благодаря!  :wub:
Лъвче, в 5 г.с. + 2 д. съм официално, днес ехографът отсече 5 г.с. + 5 д., та като за този ранен етап върви добре. За сърце чаааак другия месец ще ходя, но нямаше как да стискам до тогава и да не си призная.  :-D Терминът по календар е 19.07.2017, по размери на сакчето - 16.07.2017 г. Знам, че рано казвам, но сърце не трае  :stuart:

Фей, нямаме предпочитания май. Бъдещият татко май повече момче иска, понеже си мисли, че повече ще се разбира с момче, ама според мен идея си няма ако му се появи една принцеса колко ще се разтопи  :-D Аз лично нямам никакви предпочитания, но все ми се струва, че ще е мъж, ако шестото ми чувство работи правилно  :lol: Ама живо и здраво да е, да стигнем до там първо  :-D Засега и само на сакче се радвам  :redface:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: paiachka в Ноември 18, 2016, 19:45:42
Катерин, уф, много се радвам :kiss: :wub: :wub:

Лека бременност и хубави моменти с таткото.
Ся не ме обвинявайте, че лъжа, ама бях убедена, че си бременна :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Ноември 18, 2016, 19:51:12
Напоследък стриктно те следя и ето, че е имало за какво да стискаме палци!  :kiss: Чесито,Кат! Да си го износиш здрава и права, да си те гледат мъжете вкъщи и да минава с много любов, спокойствие и влюбени трепети! Аз все си мислех, че ще бременеем заедно, ама айде с второто ще си кудкудякаме заедно :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: black_berry в Ноември 18, 2016, 20:20:32
Хип, хип, УРА!


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: juliet в Ноември 18, 2016, 20:29:35
Честито! Лека и вълшебна бременост ти желая. Да нямаш никакви болежки и притеснения и да можеш да се нарадваш на новите емоции, които ти предстоят! Хайде и аз в кюпа на силно подозиращите те  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Ноември 18, 2016, 20:41:52
Онзи ден като писа да стискаме палци за това ли беше? Че на мен ми се искаше да е заради това и те заподозрях! :lol:

Но така, де! Много се радвам! Честито! С радост ще следя разказите за емоциите покрай бременността!


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: alexia в Ноември 18, 2016, 20:53:26
Аз смело ти пожелавам бременност като моята, да изживяваш само положителните емоции покрай нарастването на коремче и да ви се роди здраво дете, пък каквото ще да е. И аз те подозирах и то много сериозно.  Крайно време беше,  ще те следя изкъсо, много ми е интересно какви ще са ти емоциите, артистична ти душа.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Pupi в Ноември 18, 2016, 20:59:09
И аз като Усмивката, ама за това ли стискахме де що имахме палци? Защото тайно предполагах митологично същество в корема ти  :wub: Честито! Нека да ти е леко, щастливо и безгрижно през бременността и момиче/момче, няма значение, важното е, че ще допълни невероятного ви семейство   и ще стане още по-немероятно. Ооох много яко!!! :kiss:
 


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: doubt в Ноември 18, 2016, 21:05:42
Честито,Кат!Вълшебна бременност на теб,а на митологичното същество в корема ти пожелавам да расте и хубавее :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Nakom в Ноември 18, 2016, 21:26:30
Така става като изтървеш дъщерята да става актриса и на ..
Хайде и от мен лека бременност и да оформите едно прекрасно артистче :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Ноември 18, 2016, 21:31:39
Ех, благодаря ви, много сте мили!  :kiss: Следва дълъг разказ, за да вникнете по-добре в историята  :lol:

Както знаете, аз дете искам от малко над година, но мъж ми първоначално не беше много съгласен, което доведе до първата ни малка семейна драма. Която пък беше разрешена относително леко поради факта, че и двамата сме разбрани хора и се обичаме достатъчно, че всеки да намери начин да влезе в положението на другия и да отстъпи.

И тъй бавно, но славно стигнахме до лятото, когато къде безмълвно, къде с намеци се бяхме разбрали, че ще спрем да се пазим, пък каквото сабя покаже. Аз с наивната си глава си мислех, че те бебетата стават много лесно и без да се втелясваме много.  :razz: Та от 01.08. спряхме да се пазим (крайно хаотично) и към края на месеца трънех в очакване да видя какво сме направили. Оказа се, че нищо не сме направили  :lol: Последваха още два месеца, в които аз вече следях овулация, температура и де-що може да се следи, и в които, отново, нищо не направихме, въпреки че уж нямаше причина да не се получава. Междувременно почна да ми се появява едно зацапване седмица преди цикъл и аз си бях решила, че ако го няма, това ще е добър знак.

Та стигаме до края на октомври-началото на ноември, когато  почвам да получавам едни хубави сигнали от космоса, да сънувам положителни тестове, да виждам бели гълъби и какви ли не други смахнати знаци (но не и симптоми  :lol:) и някакво дълбоко убеждение, че този месец има нещо различно. До деня, в който получавам пак гадното зацапване, решавам, че съм луда и че изобщо няма как да съм бременна (6 дни преди цикъл), и директно отивам да рева не свекър ми, че нещо явно ми има и не знам що така.  :lol: Той човекът се чудеше какво да прави и как да ме успокои, та ме прати при негова близка гинеколожка в София да види за какво става на въпрос.

След два дни бях при нея, прегледа ме, всичко като по учебник, пусна ми прогестерон заради зацапването, който се оказа напълно хубав и никаква причина за притеснение. Та изпрати ме по живо, по здраво вкъщи с нов план за бебеправене и някои препоръки за улесняване на процеса. И каза като се уверя, че не съм бременна със сигурност, да ходя на рентгенова снимка на тазобедрените стави, че са ми проблемни и да знаем дали мога да раждам нормално изобщо. Това в петък. В събота аз си направих тест (понеже имах един куп евтини от ибей  :lol:), който си беше отрицателен. По женски си се напихме с кумата вечерта, аз уж се отказах от идеята напълно и се точех вече за нов месец, нова схема и да правим лъв.  :lol:

В неделя обаче пак тест - отрицателен. Метнах го някъде и почнах да чистя, мъж ми беше ходил на рожден ден и не се беше прибрал още. След десетина минути стигнах до банята и аха да хвърля теста - ми то има черта! Почти невидима, но я има! Треперене, взиране, гледане на различни светлини, даже на терасата излизах  :lol: Там си беше! Мъж ми си дойде, казах му, вълнения, прегръдки, целувки... и като му показах теста, той взе да ме гледа мнително и да ми обяснява как не трябва да се навивам много да не се разочаровам (явно не виждаше чертата и си помислил, че съм ненормална и ми се привижда от силно желание :lol:). Това беше в деня на изборите, 06.11. Тогава ви молих за палците.  :-D

На  другата сутрин рано-рано повторих теста и чертата си беше там, само че по-наситена, вече направо си беше видима.  :lol:  Веднага отидох на кръвен, който излезе категорично положителен - 94 деня преди датата на цикъла. Продължих лудото тестване цяла седмица и само гледах как чертата се насища и насища... И така днес ми беше първият преглед. Видя се сакче 9 мм., отговарящо, както казах, на 5+5, имаше си и жълтъчно мехурче, общо-взето всичко ок и съм пак на преглед на 09.12., чак след три седмици.  :razz:

Исках да изчакам сърчицето преди да ви казвам, но се отказах. Знаете колко съм параноична и невротична по принцип. Откакто съм бременна, ме е обхванало някакво лудо спокойствие. Не, че не ми хрумва, че нещо може да се обърка. Но ми се струва нереално просто. Чувствам, че младши ми праща сигнали, че всичко е и ще бъде наред и за друго не мисля. Симптоми почти никакви нямам, като цяло се чувствам добре, но днес ми беше малко лошо.  :razz: И ми се спиии, толкова ми се спи през цялото време, че се възползвам от това, че работя от вкъщи, с пълна сила и си полягам при всяка възможност, която имам  :stuart:

А, да, и на премиерата вече знаех, че съм бременна, затова ми беше 100 пъти по-вълнуващо, направо не знаех на кой свят съм.  :wub:  Съжалявам за дългия пост, ама като толкова време съм стискала да не си кажа, сега трябваше да излея всичко. Само се моля интуицията ми да не ме подвежда и наистина всичко да бъде наред с мъничкото  :clover:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: syanna в Ноември 18, 2016, 21:37:57
Честито, Кат! Леко и трепетно очакване! :wub:Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Korneliq в Ноември 18, 2016, 22:13:24
Официално честитоооо  :kiss: Колко я чаках тази тема!

Много вълнуващо разказче, повечето неща уж ги знаех, ама така написано наведнъж от творец като теб е по-ефектно. Страхотно е колко сте близки със свекър ти, ама не ми е трудно да си го представя, след като почти го познавам.

Още ми е нереално, да знаеш, това е Кат, как бременна! Така че като го осъзная, ще пиша по-нормално и ще говоря на бременни теми с теб. Сега ми е в сферата на приказното още  :kiss:

Изпревари ме, май никакъв шанс по някое време с теб или Ути да бременеем заедно    :-DТитла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: alexia в Ноември 19, 2016, 09:49:17
Ми Ути не вярвам баш сега да се навие за второ, но ти, Корни, имаш прекрасната възможност да бременееш с Кат. Леко изостсване не е изпуснат шанс.
Кат, завиждам ти за вълненията, очакват те повече и по-хубави,мило момиче.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 19, 2016, 10:08:36
Ми, да, Корни - 3 г си е много хубава разлика. Е, тегава, ама...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Лора в Ноември 19, 2016, 12:25:52
Много готино ти се е получило с две бебета едновременно  :grin: Много се радвам, с интерес ще следя.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Ноември 19, 2016, 13:27:45
Лори, толкова е типично за мен това с perfect timing-а, че имах предчувствие, че и моето дете ще има усет към него и ще се появи в такъв момент  :lol: Даже ще се роди около годишнината от сватбата, абе всичко е изчислено просто, на мен се е метнало  :lol:
Корни, имаш още време да се засечем пък  :razz: Не че агитирам, ама нещо реколта 2017 засега изглежда е само от мен :-D Не че не е възможно да има някоя по-напреднала мама от мен, която не иска да си признава още  :razz: Хайде, казвайте с кого ще бременея, не искам сама  :lol: С Ути оня ден си говорехме как сме ги подредили бебетата на Светата Троица юни, юли, август  :-D
Алексия, и аз нямам търпение да изживея всичките емоции, за които чета от толкова години и някак не мога да си ги представя. Но онзи ден като го видях това сакче сгушено, нещо магически се преобърна в мен, направооо  :wub:

Днес пак ми е лошо  :razz: Ядох кроасани с крема сирене и кисели краставички, друго не ми се ядеше :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Лора в Ноември 19, 2016, 15:54:17
Говори ми за тайминг - с Дани терминът ми беше рождения ден на мъжа ми, после имах една неуспешна бременност с термин рождения ден на Джеймс Хетфийлд, а на Саня терминът (и рождената ѝ дата) - рождения ден на най-добрата ми приятелка и датата на създаването на Металика :)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Ноември 19, 2016, 17:12:20
Всичко преценяват тези мъничките. Ние си мислим, че ние планираме, но всъщност според мен те всичко сами си избират и си знаят точно в кой момент да се появят хайванчетата :razz: Пък после - имало понятие "семейно планиране"  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Ноември 19, 2016, 18:17:16
Кат, и тук да ти пожелая вълшебна бременност и шеметна среща с малкия музикант 😃

Моят термин беше тоочно 9 месеца от гражданския брак. Ади е чакала на нисък старт явно ахаха


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: D.Dimitrova в Ноември 19, 2016, 19:11:50
Много хубава бременност.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: kateto в Ноември 19, 2016, 22:25:04
Ехее, хайде честито Кат!! Лека бременност ти пожелавам :)  :kiss:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Ноември 20, 2016, 10:43:46
Много ви благодаря!  :wub: Чакам си го с нетърпение малкия музикант. Тъкмо тръгна да се оплаквам от неразположенията (които в последните дни са доста силно изразени  :razz:) и си спомням колко го чаках и колко го исках, и млъквам.  :redface:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Ноември 20, 2016, 12:57:09
Едит: Искам да повръщам и да плача едновременно, това нормално ли е?  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: alexia в Ноември 20, 2016, 13:21:02
Няма нищо по -нормално от това през бременността,  въпреки че аз не ги правех тези работи  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Liliq в Ноември 20, 2016, 13:49:01
Честито, много се радвам! Прекрасни емоции ти предстоят, много е хубав този период, въпреки всички неразположения.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 20, 2016, 18:51:26
Най-нормалното :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Vivi в Ноември 20, 2016, 23:32:27
Честито, Кат! Лека бременност :kiss:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Galina_Dim в Ноември 22, 2016, 09:18:38
Безмалко да изтърва хубавото покрай прозаично-ежедневни ситуации!
Кат, да ви е честит Сакчо, да става на Туп-тупчо и все така смело да удивлява нищо-не-подозиращите родители  :grin:
Като че ли онзи ден беше, когато страдаше, че не сте на една вълна по този въпрос... Сега ти предстои да установиш как в 24 спокойно можеш да побереш дейности като за 48  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Ноември 22, 2016, 11:10:50
Благодаря!  :wub: Много ми е вълнуващо и гледам да се наслаждавам на целия процес, доколкото ми е възможно  :-D След като разбрах, че съм бременна, веднага започнах да си водя дневник, който живот и здраве някой ден да дам на порасналия дребосък  :-D Нещо като дневник за обстоятелствата около зачеването и износването му и капсула на времето. Записвам си какво правя, как се чувствам, Младши вече се е качвал на сцената, гласувал е на избори, вчера участва в спасителна операция на блъсната котка, наскоро го водихме и на първото му кино - "Доктор Стрейндж"  :-D Всичко записвам, сигурно след 20 години ще се смее какъв допотопен филм сме гледали, а сега е последният писък на ефектите  :lol: Много ми е позитивно и спокойно като цяло, само продължавам да не мога да разбера дали ми се повръща или плаче, едно гъделичкащо чувство, дето започва от гърлото и се надига нагоре, ама не знам накъде ще ме подкара  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: syanna в Ноември 22, 2016, 13:38:58
Браво, Кат! Казвала съм го много пъти - на мен и двете бременности ми бяха много вълшебни.
И двата пъти се засилах да правя дневници, и все се оказва, че не съм достатчно сериозна да отбелязвам моментите... Успех в начинанието, сигурна съм че няма по-хубах подарък от всички тези моменти запазени.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Korneliq в Ноември 22, 2016, 15:19:45

Супер идея за дневника, Кат. За кино, аз си ходих до 9ти месец, даже на хоръри- ходете максимално, че после става сложно.
Аз си имам бебешки албум със снимки от всеки месец и първи постижения и мисля за всеки РД да му пиша картичка и да му ги дам, като стане на 15 примерно. За втория още имам да я пиша де   :-D

Иска ми се и да го запиша как говори, че скоро ще започне правилно, а сега е много сладурско. Но нямаме камера и се чудя как да стане с клипчета, все не се сещам в точния момент...А съм решила да направя компилация от всички клипчета 0+, имам примерно 10-20 по 1 минута и ще стане като филм.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Ноември 22, 2016, 15:23:37
Корни, как си ходила на кино в 9ти месец, егати послушното бебе. Ние бяхме за последно в 6ти, защото ме изкърти дребното и повече не посмях. Имах контракции после цяла вечер.

А за клипчетата - за какво ти е камера, нали имаш телефон? Аз имам десетки снимки и клипчета с него, супер удобство :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Ноември 22, 2016, 15:24:59
Киното на мен не ми влияеше добре. Като цяло силен звук с басове - цък. Чувствах се адски неприятно, а не ми се мислеше на детето в околоплодните води какво му е с тези басове и вибрации. Таа.. находи се сега. Че на мен в момента много ми се ходи на кино, ама малкото хайванче няма да издържи да ме чака 3 часа.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Korneliq в Ноември 22, 2016, 15:47:35
Ути, никакви проблеми нямах с киното, моята бременност беше доста спокойна, с нищо не ме подготви какво следва  :lol: Мърдаше си и това е, не му влияеше киното особено, само беше неудобно с корема в една поза 2 часа. И нощем спях почти всяка нощ. Ееех, времена...

И аз имам клипчета с телефон и фотоапарат, но на голям екран качеството не е особено добро, особено indoor. Всъщност имаме някаква стара камера някъде, но не ми се занимава, ще правя компилация с наличното. Тъпото е, че ми се развали телефонът и сега мъжът ще се бори да извади информацията, от месеци  не бях сваляла снимките :( Добре, че имам и на фотоапарата и там редовно си ги свалям.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Ноември 22, 2016, 15:50:57
Ох, аз откакто снимам малката само с телефона редовно свалям снимките, че иначе буквално нито една нейна няма да имам. Ужас. Иначе, да, качеството не е невероятно, ама като за спомен, е супер.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: syanna в Ноември 22, 2016, 15:52:36
И аз ходех на кино по време на първата бременност, обаче не издържах без тоалетна целия филм  :razz:

Снимки само с фтоапарат правя, с телефонът изключително рядко, а клипчета никакви нямам.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 22, 2016, 16:31:05
Аз и с двете бременности до термин бях в киното! :stuart:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Ноември 22, 2016, 16:40:21
Аз и с двете бременности до термин бях в киното! :stuart:

И после само се оплакваш от Цвета, че е хиперактивна и с характер. Виж какво кротко бебенце :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Ноември 23, 2016, 10:58:06
Ще видим как ще сме с киното. Аз по принцип рядко ходя, ама сега ще гледам да се понатрупа. Ще ми се и на някой и друг концерт да отида, докато още мога, че после сложно  :razz: Мъж ми има погрешната представа, че като се роди бебето и вече можем да го оставяме на други хора и да си цъкаме насам-натам, понеже сестра му така прави, но тя не кърми  :razz: Пък на мен ми се ще да кърмя, ако мога, та се опитвам да го накарам да намали малко дългосрочните планове и да не си мисли, че както е при нея, така ще е и при мен  :lol:
Абе каква е тая умора, направо не мога името да си кажа. Не смея да изляза от нас, защото след максимум час вече искам да  се телепортирам вкъщи в леглото  :razz: Правя си някакви мнооого плахи планове за излизания, защото не знам колко ще ми се спи и колко ще ми се гади. Днес съм на маникюр и трябва да отида до НАП и вече съм в потрес как ще оцелея далеч от дивана. Свалям шапка на всички, които в това състояние са ходели и на работа. Супержени  :lol: Аз работя на бавни обороти и пак едвам оцелявам. Току-що станах и пак искам да си легна, очите ми се затварят.  :lol:
На бгмамите вече им личало и се оплакват, че ги разконспирирали, че са бременни. Аз се чудя как става тая работа  :lol: На вас кога започна да ви личи? Аз коремче си имам по принцип, та и сега си е същото. Дънките на бедрата и д-то са ми широки, което е странно. Но като се гледам в огледалото, ми се струва, че тялото ми е станало по, как да кажа, заоблено и женствено, въпреки че реално не съм качила и грам, даже малко съм свалила. Сигурно е самовнушение  :stuart:
Абе, нали няма какво да ми стане от боядисване на косата и акрил на ноктите? Здравият ми разум твърди, че е абсурдно и не мога да не се поддържам, че тва са глупости, ама нали не ща и аз да съм лоша майка, дето вреди на бебето, за да и е гот на нея  :lol: Попаднах на една статия, дето анатемосваше абсолютно всички козметични процедури от боядисване, през маникюр, до кола маска и сух дезодорант  :lol: И там се твърдеше - какво по-хубаво време да се върнете към естествения си външен вид и да се радвате на красотата, която ви придава бременността? Да бе, и един мармот...  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Pupi в Ноември 23, 2016, 11:03:57
Попаднах на една статия, дето анатемосваше абсолютно всички козметични процедури от боядисване, през маникюр, до кола маска и сух дезодорант  :lol: И там се твърдеше - какво по-хубаво време да се върнете към естествения си външен вид и да се радвате на красотата, която ви придава бременността? Да бе, и един мармот...  :lol:
Извинявай, ама много се смях...просто си представих гледката  :lol:
Умората е гадна, особено ако е придружена с НЕ сутрешното гадене и повръщане. После ще видиш как ще ти се чисти, ще гнездиш и ще си лъскаш къщичката до протриване на гъбите  :lol: Щом имаш възможност, поспивай повече, но гледай да имаш и движение, за да не ревеш после, че си качила n на брой кила :) Пък и е полезно движението.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Ноември 23, 2016, 11:11:30
Да бе да, тва с чистенето е мит! Един прозорец измих в деветия месец и тва беше. Исках да ми е чисто, но да не чистя аз. Гнезденето се прояви при мен само в ремонтирането на спалнята, сглобяването на леглото и прането и сгъването на всички колички, дрешки ит.н.

Нищо няма да ти стане от акрила и боята. Сигридов ми каза да се боядисвам, за да не съм плашела мъжа си :-)

На мен ми пролича наистина в 16 седмица. Преди това само се пъчех като се нахраня, за да ми личи :-D Изглеждах леко преяла дотогава и се срамувах хората да не ме мислят за дебела хахах


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Ноември 23, 2016, 11:41:40
О, нямам търпение да почне да ми се чисти  :lol: Сега каквото мога да посвърша отгоре-отгоре, сама си го върша, но всичко миризливо и свързано с препарати го преотстъпвам на мъжа.  :-D
Иначе гледам да се принуждавам да излизам и да се движа, мисля да си продължа и леките упражнения, доки каза, че няма проблем. Май споменах, че имам граница от 16 килограма, която не трябва да минавам и съм се заела отсега сериозно да не се отпускам. Че ако за повечето жени е силно нежелателно да качват много килограми, то за мен е абсолютно недопустимо, с тези стави  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Ноември 23, 2016, 11:45:54
Даа, да, разходките са супер, накрая казах Жоро да ме води на разходки като мечка, нищо че спирах на всеки 100 метра :-D

16кг са си бая, ако внимаваш какво ядеш, няма опасност да станеш слон :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Korneliq в Ноември 23, 2016, 13:39:50
Кат, първите месеци са месеците на умората- да те подсеща да приемаш витамини с плодове и сурови ядки ;)
С малко дете и на работа изживявам същия период, все искам да си дремна и вечер съм труп още от 7 часа  :-D
Внимавай с кг основно последния месец, аз от +8-9 кг в началото на 9ти месец (по учебник) станах +12кг в края му.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: syanna в Ноември 23, 2016, 13:46:54
Да бе да, тва с чистенето е мит! Един прозорец измих в деветия месец и тва беше. Исках да ми е чисто, но да не чистя аз. Гнезденето се прояви при мен само в ремонтирането на спалнята, сглобяването на леглото и прането и сгъването на всички колички, дрешки ит.н.
E, Ути, това което описваш малко ли е?  :lol: Точно гнездене - спалнята, дрешките и един измит прозорец  :-D

За сънливостта - няма спасение първите 3 месеца. После има малко светлина през 2-рия триместър, обаче ако запада хемоглобина пак те наляга умора. Но пак е готино да си чакаш бебчето. Много ми е приятно да следя темичката ти, връщаш ме назад  :-) Аз какви неща правех първия път, работа, лекции, изпити, хвърчах във всякави посоки с малката друсаща кола. Добре, че не се бях сетила да чета БГ мамма, та не се сещах и да се притеснявам.

Не би трябвало да личи още, евентуално при втора бременност проличва по-рано, значително по рано  :razz:
Аз пък и двата пъти поседния месец нищо не качвам, за сметка на това първите три месеца по 2-3 кг директно. Луда работа.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Ноември 23, 2016, 13:52:04
То зависи колко ти се гади, как ти е апетитът, какво и колко ядеш. Аз първите 4 месеца качих 1кг, после пък имах период на глад :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Ноември 23, 2016, 16:16:33
Пфф, как ми се спеше и на мен в първите месеци. Много сладък ми беше сънят. А по принцип не съм от поспаливите. Инак винаги си носех някакви сухари/солети/някакво барче тип Corny/едни индивидуално опаковани шоколадчета от Лидл. Абе да имам веднага нещо да мушна като ми се догади. Най-зле ми беше вода сутрин преди да съм яла нещо Като цяло огладнеех ли ставаше лошо. Но съм повръщала само веднъж за цялата бременност. Следи си и кръвното. Аз по принцип съм с ниско. Бях спряла кафето в първия триместър, защото ми ставаше лошо и от него. Но после си пропих покрай виенето на свят. И ми беше значително по-добре. Просто трябва да намериш нещата, които на теб ще ти помогнат да преодоляваш моментите на "лошо ми е"


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Ноември 23, 2016, 16:19:44
И аз само веднъж. Ххаха.

Лимони, ментов чай и тяхно величество СОЛЕТИТЕ помагаха много. И баница.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 23, 2016, 16:43:22
. И баница.

И сега тая баница ми е три кг целулит


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Ноември 23, 2016, 17:13:03
Препечени филийки с масло и шарена сол. И кашкавал. Ей тва е... Мразех шарена сол преди бременността. Колко филии заминаха направо ме е срам да кажа. Но, Кат, има надежда. Аз точно 16кг качих :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Ноември 23, 2016, 17:17:55
Аз имам козметичка, дето прави чудни антицелулитни масажи  :lol: Благодарение на нея цяло лято се мандахерцах по къси гащи и хич не ме беше срам.  :razz: Живот и здраве по-натам пак ще ходя.  :lol: Та целулитът не ме тревожи, ама килата са ми по-трудни за махане. Абе гледам да ям с мисъл, а не "за двама" и понеже "сега ми е паднало да се глезя". Ама то сега се почва, не се знае като озверея по-натам какво ще е. То и сега ми е адски трудно да взема да ям зеленчуци или пържоли, ако ми се гади само от миризмата, и единственото, което ме оправя, е нещо въглехдратно.  :razz: Ама ще се борим, няма начин... За мое добро и на детето не трябва да изтървавам положението.  :razz: Иначе сега ме спасяват онези солетоподобните колелца  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Ноември 23, 2016, 17:24:58
Като нямаш апетит дори само филии да ядеш, не можеш да изядеш достатъчно, че да се освиниш. Аз три месеца само печени филии с шарена сол и сирене ядях, солети и баници. И пак нищо не качих.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 23, 2016, 18:10:31
А...щеше да е добре, ако бремнския целулит беше като нормалния. Без пот няма да го махнеш с всичкия масаж...Сори.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Ноември 23, 2016, 18:17:34
Кой е казал, че няма да има пот?  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Ноември 23, 2016, 18:21:26
Ква пот бе, аз една коремна преса няям сили да направя...пот. :lol: Мързи ме да гледам.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: alexia в Ноември 23, 2016, 19:53:48
Кат, на мен не ми е ставало изобщо лошо (май един два пъти инцидентно, за кратко), така че не мога да бъда полезна, но ти пожелавам да премине бързо. На мен започна да ми личи чак в четвърти месец, началото на пети. Не ми беше трепкаво, тоест все тая кога започва да личи. Разконспирираха ме единствено хора, които ме познават адски добре и веднаха отчетоха наедрелите ми гърди и бузи.  :lol: Поспивах си и аз, но и това като период не беше за дълго. Изобщо супер бременност, такава да е и твоята.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Ноември 24, 2016, 17:42:18
Идвам да помрънкам  :cry: Само от една седмица имам гадене и вече искам да вия КОГА ЩЕ СПРЕЕЕ? Чувствам се абсолютно безполезна. Днес и от хормоните стигнах до абсурдната ситуация да рева с глас, защото ми дават работа, а аз не мога да стана от леглото или да си чуя мислите, а не мога да я откажа, глезотия ми се струва.  :razz: Как работят хората в това състояние, каак? Аз или съм мега лигла, или другите жени са някакви супергерои. Ситуацията ми не се улеснява от това, че имам фобия от повръщане и има моменти, в които просто трябва да лежа напълно неподвижно, да гледам в тавана и да се моля да не трябва да тичам към тоалетната. Понякога и солетите не помагат, нищо не помага. Гади ми се като огладнея, докато се насиля да ям ми се гади още повече, за кратко докато ям и малко след това не ми се гади и после пак същата работа, и стигам до пълно отвращение към това, което съм яла, защото стомахът ми се чувства все едно заради него ми е станало лошо. Не знам колко неща ще ми останат за ядене, ако продължават така да отпадат едно по едно.  :razz: Съжалявам, че мрънкам, ама днес ми е особено лош ден.  :cry: Опитвам се да се надъхвам, че крайната цел си струва и ще изтърпя още месец (дано е само месец!), но на моменти наистина ме избива на рев от безпомощност. Явно ще прибягвам до лекарствата против гадене, ама доколкото чувам и с тях няма много гаранция... Уф...  :razz: 


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: alexia в Ноември 24, 2016, 18:36:48
Оффф сигурно е много гадно  :-?
Кат, не се чувствай мизерно, че ти е мизерно. Аз стигнах до извода, че бремеността, когато е съпроводена с всички гадории, трябва автоматично да те освобождава от всички занимания, които НЕ подобряват състоянието ти, а напротив. Аз имах страхотна бременност и бях много активна, но истински съчувствам на жени, които трябва да работят и повръщат (например). Така че не се чувствай зле от този факт, не чувствай безсилие, а гледай да се съсредоточиш върху това как да ти е по-добре.
Дано скоро почувстваш подобрение, почивай повече, ако трябва откажи ангажименти и си поспивай. Този период трябва да мине. Не искам да те отчайвам, но може и да продължи по-дълго, така че си пренареди приоритетите и гледай да се чувстваш максимално добре. Вече нищо няма да бъде като преди  :lol: Гуш!


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Ноември 24, 2016, 18:45:59
alexia, гуш  :kiss: Имам вариант от януари да изляза в 180-дневния болничен, но ми се струва малко... как да кажа... абе глезотия  :lol: Имам перфектната работа за бременност, а парите, дето ще взимам от НОИ, няма да са кой знае колко... но пък ще мога да си почивам, да се готвя физически и психически и най-важното, за което в момента си мечтая - никой да не ме закача ЗА НИЩО  :lol: Ама то тогава вече сигурно няма да ми се гади (дано!) и ще се чудя къде да се дяна по цял ден, само ще си мечтая да работя и да правя нещо смислено  :razz: Дилема, дилема... Имам време да го реша. Засега може би просто ще отказвам повече поръчки, които ми идват нанагорно, пък за по-натам ще го мисля. Да видим как ще са нещата в работата на мъж ми, че той е основният финансов стожер в семейството, а нещо последните месеци има разни сътресения в работата... уж нещата вече изглежда да се оправят, ама пак е несигурно едно такова.  :razz: Перфектен тайминг просто, ама каквото - такова. Гледам да не се сдухвам, той ми е умен и талантлив, и с опит, без работа няма да остане.  :-D 


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Ноември 24, 2016, 18:51:34
Вече нищо няма да бъде като преди  :lol:
Alexia вече го преживя и дава подготвителни съвети на новобременните, да си знаят от сега! :lol: :kiss:

Кат, според мен просто понамали темпото в началото. Аз също бях останала някой друг ден вкъщи да си спя и търкалям. Не трябва да го чувстваш като глезотия. В крайна сметка, хайде да се зориш, само защото да не би "глезотия да е". Давай го по-спокойно и лежерно. Работи си така че да ти е кеф.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Ноември 24, 2016, 18:53:37
Аз си скъсах гъза първите месеци от нерви и работа, докато ми беше лошо и драйфах от мигрени вечер. И кво, медал дадоха ли ми? Не. Та...гледай си кефа. От теб си зависи колко работа да поемаш и без това. Какво по-хубаво от това. Но съм на мнение, че вкъщи без работа ще изперкаш. Човек като остане без работа и се вманиачава в състоянието си се филмира, та не съм сигурна, че е много добре.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Ноември 24, 2016, 19:02:12
Мъж ми ми даде благословията си за болничния, ако му обещая, че ще се отдам на творческа дейност  :lol: Да почна пак да пиша, да се занимавам с нещо смислено, макар и неплатено, а не да се превърна в couch potato, както се казва  :lol: Още обмислям този вариант, защото ме сърбят пръстите за толкова много неща, ама си нямам доверие дали няма да се размажа тотално и да нямам стимул за нищо  :razz: Но сте прави - медал никой няма да ми даде и без това, колкото и да се пъна.  :razz: Лошото е, че понякога взимам работа в добър момент и на другия ден осъзнавам каква огромна грешка съм направила, като почна да виждам звезди посред бял ден.  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Ноември 24, 2016, 19:07:12
Сега Корни ще ме опровергае колко дейна е била, но според мен шансът да се занимаваш с нещо творческо клони към нула :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Ноември 24, 2016, 19:10:20
Е, ти не си представяй, че ще ходя на курсове по пиано и рисуване, на мен крастата ми е писането и ми се ще да имам повече време да се изявявам в тази насока, още една пиеса съм замислила в близкото бъдеще и не знам ако докато съм бременна не мога да я напиша, май по-добре да се отказвам изобщо, че детето дойде ли, е тогава вече ще е научна фантастика да се занимавам с такива неща  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Korneliq в Ноември 24, 2016, 19:30:54
Кат, ако има вариант просто да отказваш поръчки (т.е.нещо като временен болничен), избутай няколко седмици. След 3ти месец може да ти се работи и е тъпо да спираш всичко, освен ако  не си измислиш други занимания (писане,курсове и тн).

А работата от вкъщи и аз я оцених основно от бременността насам и сега с малко дете също. Може и 1-2 дни в седмицата да е, ама пак е много по-лесно и разчупено от всеки ден в офис.Направо не знам някой ден как ще си търся друга работа, а и при нас не са розови нещата...

Ути, ако имаш предвид затъпяването, това не го отричам (то се усилва и след раждането  :-D), но иначе ако се чуства добре защо да не пише или каквото там иска, не е болест някаква.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Ноември 24, 2016, 19:39:00
Защото според мен като си вкъщи без работа съвсем се разлагаш по диваните и не можеш да се мотивираш. Не че е болест, естествено ;-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: syanna в Ноември 25, 2016, 00:07:10
Човек като остане без работа и се вманиачава в състоянието си се филмира, та не съм сигурна, че е много добре.
Подкрепям! Кой казва, че трябва да вземеш месеци болничен и да изкараш цялата бременност у дома? Аз първата бременност вземах 2-3 пъти по няколко дни до седмица, голямо презареждане и разнообразие ми беше и изобщо не ми е било гузно. Та вземи си няколко дни за релакс, пък ако ти омръзне пак си работи или нещо творческо, каквото ти е на сърце.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Ноември 25, 2016, 00:10:57
Така като ви чета, си се чудя на акъла що не си взех малко болничен, ами буквално си скъсах гъза да работя, когато ми беше най-зле. Ама и аз така да не каже някой, че се лигавя и да се правя на супержена.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Pupi в Ноември 25, 2016, 07:41:37
И аз направих тая грешка с второто обаче. С първата си отлежах от край до край, но и качих доста. С втората бременност почти до 45те работих, бях стресирана, нервна, изтощена и хич не можах да й се насладя. Много ме е яд.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 25, 2016, 08:49:57
С втората бременност почти до 45те работих, бях стресирана, нервна, изтощена и хич не можах да й се насладя. Много ме е яд.

Аз с първата.
С втората си взех бележка и ми беше просто екстра!


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Ноември 25, 2016, 10:38:17
Сутринта се ядосах на една агенция и си викам "Абе що ли не си гледате работата всички"  :lol: Паля от нулата явно в момента  :razz: Като малките деца се утешавах, че аз пък ще изляза в болничен и те да се оправят, ПЪК  :razz: И то за глупост някаква се ядосах  :lol: Основният ми казус всъщност е, че ако намаля работата на толкова, колкото мога да поема без да ми е кофти, парите, които ще взимам, ще се доближават твърде много до парите, които ще взимам от НОИ без да правя нищо и да ми лазят по нервите.  :razz: А сега основният ми проблем е, че взимам поръчки без да знам как ще се чувствам и все съм на тръни. Взимам поръчка в добър момент, после на другия ден не мога да стана от леглото, ама няма как да я върна вече - поела съм ангажимент.  :roll: Това е неприятното в моята ситуация. Иначе да, мога до някаква степен да определям колко работа да взимам, но няма как да предвиждам такива неща.  :roll: Ще видим как ще тръгне по-натам. И дано не ме ядосват така  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Ноември 25, 2016, 15:31:39
Кат, ти пък си почивай, не се ядосвай за глупости, точно сега най-малко трябва да се оставяш някой да ти влияе на настроението и нервите. А това гадене не спира ли за някакъв момент, че да си свършиш работата през това време, или наистина по цял ден продължава да ти се гади?  :-? Ако наистина е толкова неприятно, нали има разни хомеопатични таблетки, поне да ти се облекчава денят малко.  :roll: Стискам палци да се нормализира състаноянието ти по-скоро  :kiss:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Ноември 25, 2016, 15:36:19
Не знам кой го е нарекъл сутрешно гадене, и при мен беше цял ден...бляк.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: paiachka в Ноември 25, 2016, 15:44:24
Мда, няма никакво отношение към това коя част от деня е.
Тестените неща като таралите (онез кръгли мини гевреци) и солетите спасяваха и мен. Но най-важно беше, сутрин, преди дори да си отворя очите, камо ли да мърдам да набарам едни солети и да гриза преди да пия вода, преди да стана. Едва ли не под възглавницата ми стояха. И това спираше в някаква степен неминуемото гадене след събуждане. Един вид, превенция :lol:
Неизбежно е обаче, стомахът, хранопровода, ако щеш тънките черва поне 2 месеца си ги "усещах" така да се каже. Едно особено усещане, все едно възпалени, но без болка, а само предизвикващи неприятни усещания. Аз дори не съм повръщала в истинския смисъл през бременността, един единствен път ми се надигна всичко и то не повърнах, ами само ми се напълни със слюнка устата.
Но аз не че, както каза Кат, имам фобия от повръщане, ами по-скоро от малка ненавиждам и предпочитам два дни да ми е лошо, отколкото 1 път да върна :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 25, 2016, 16:41:33
Виж, Кат, за една бременност време няма да обеднееш. Вземи си почивка (болничен) и си почини. Повече няма да имаш шанс, освен през бременностите си. Прави каквото ти е приятно - спи, разхождай се, плувай, а не работи и се ядосвай - нещо, което ще правиш цял живот. Сега (първите три) ще ти се спи, после ще ти е тежко и няма да можеш да стоиш дълго седнала, за да работиш...Така че няма да ти мине после с вълшебна пръчка и да ти се доработи яко. Оцелява се с парите от болничен, спокойно.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Ноември 25, 2016, 16:48:31
Пийс, представи си, че те е хванал кофти стомашен вирус - нали знаеш как ти се гади и не ти се яде, и ти е отпаднало... Сега замести вируса с бебе  :lol: Общо-взето същото е поне при мен. За съжаление си е целодневно, ще ми се да беше сутрешно еххх  :razz: Почвам да си мисля, че трябва да си променя малко хранителните навици, защото съм свикнала да закусвам  късно и леко, само с плодове и кисело мляко, може би ако със ставането ям нормална закуска, нещата няма да са толкова зле. Солетите помагат временно, но само толкова. Понякога даже като ми е много гладно и лошо, като хапна солета или бисквита, положението се подобрява за 5-10 минути, след което гаденето става двойно по-лошо.  :roll: Наистина мога да го сравня с хибрид бежду стомашен вирус и гадене от глад, само дето лекичко да огладнея, и адът се отприщва все едно от 3 дни не съм яла.  :razz: И си иска въглехидрат, пробвам да залъгвам с плодове, зеленчуци и протеинови храни, но само по-зле става. Не съм човек, който блъска въглехидрати за сметка на протеини, даже хляб не знам откога не бях яла, ама сега това е положението - няма ли нещо тестено в храната, нещата стават по-зле. Така преди няколко дни намразих завинаги иначе любимото ми сирене по шопски  :lol:
 
Фей, и моята философия е такава като че ли. Само ме тревожи да не взема да се разложа на дивана и мозъкът ми да закърнее тотално, ако не го ръчкам с работа.  :lol: Имам още време да реша, но и аз съм си човек, който си обича комфорта преди всичко, няма какво да се лъжем. Не съм нито работохолик, нито кариерист, нито някога ми е било самоцел да изкарвам луди пари, ако това ще ме лиши от възможността да имам време за себе си, да си полегна следобед или да свърша нещо друго, което ми е приятно. Би могло да се нарече мързел и не се срамувам изобщо  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Ноември 25, 2016, 16:54:50
Тия неща що не ги казахте по-рано? Макар че вероятно мъжът ми щеше да ме хейти, че "се преструвам". Той така и не ми повярва, че ми е лошо и без това, камо ли ако си седях вкъщи и се разлагах.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Ноември 25, 2016, 17:25:35
Ами аз винаги съм била против идеята като забременея да се държа все едно нося златното яйце и да се тръшкам колко ми е лошо и всички да трябва да кръжат около мен като центъра на вселената, ама доживях ДА ВИДЯ, че гаденето не е мит и начин бременната да кара всичко и всички да се въртят около нея.  :lol: Та в тоя ред на мисли и аз съм си мислела как с тая гъвкава работа ще съм един същински Терминатор и нищо няма да ми се опре, какво ти - даже и ще вляза в болницата да раждам с лаптопа и спешните поръчки. Ама малко по малко осъзнах, че... защо, всъщност? Сега ми е паднало. Подигравала съм се на хората, които го казват, ама ето, че и аз го казвам.  :lol: Като дойде бебето, няма да стане по-лесно  :razz: Защо да не се почувствам специална и глезена и да се концентрирам върху нещата, които ме кефят, докато между другото създавам живот, което както се очертава няма да е разходка в парка.  :roll: Поне да си правя готиното, доколкото мога.  :razz: Но това са си мои разсъждения, не знам другия месец дали няма да съм на друго мнение и ако си пусна болничния, няма да се тръшна, че нищо смислено не правя и ми липсва работата  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: lioness в Ноември 25, 2016, 18:00:48
Аз сутрин и с двете бременности по тази причина въведох закусването със сандвичи. Намалява пристъпите на гадене, нямаше начин повече да закусвам плодове, кафе или мляко / Активия. Качва килограмите обаче. Обикновено до обяд не ми се чуваше гласът на работа, ако влезеше клиент се надявах да се настани при някоя колежка, и чак като обядвахме, ако случайно не бях си поръчала нещо странно, което вече да мине в списъка с отбягвани храни, ми идваше сърце на място, обикновено намаляваше гаденето и започвах да приказвам  :grin:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: juliet в Ноември 25, 2016, 18:46:22
Отначало оцелявах на тестаци, сирене и газирано. Не ме оправяха, но се търпеше. След петия месец някъде минах на портокали. Леле, колко кила портокали изядох, не е истина! С килата бях добре до седмия месец, но осми и девети май качих колкото за предишните седем  :lol:
Иначе за работата хиляда пъти ще си смениш мнението. Аз излизах веднъж две седмици болничен после се върнах, после излязах месец отпуск преди 45 дневния болничен и така. Мислех си, че ще се върна на работа детето като направи годинка ама ц, няма да го направя (ако не възникнат някакви непредвидени обстоятелства де). Иначе бачкам от вкъщи през цялото време, де ама само като се налага.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: syanna в Ноември 25, 2016, 19:33:27
Аз с първата бременност нямах гадене, с втората само преди обяд, ако не закуся. По принцип я пропускам закуската, та тогава се принудих да закусвам по-редовно. Явно съм от късметлийките без гадене или само със сутрешно (не е мит и такова съществува  :lol:)
Аз подкрепям идеята на бременната да и е хубаво, да прави приятни неща, изобщо да избягва негативни емоции, защото всичко се отразяа на бъдещото бебче. Така че ако работата или нещо друго ти носи стрес - избягвай го  ;-) Колко е възможно на практика е друг въпрос.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 01, 2016, 15:08:45
Влязох в осма седмица  :-D Другия петък на преглед, най-сетне, и ще го видя човека как се развива.  :razz: Общо-взето всичко нормално, гаденето си го има, ама май почнах да свиквам това да ми е нормалното състояние.  :lol: И съм благодарна, че е само гадене, че някои и до болница стигат все пак. Все така ми е спокойно и оптимистично, чак се чудя дали някой не ме е сменил, никак не ми е присъщо такова спокойствие и увереност. Това бременните хормони били голяма работа.  :lol: Мисля да почвам да снимам шкембето тези дни, че ако се забавя, няма да имам снимка "преди". И без това напоследък като се наям, щръква малко повече от нормалното  :lol: С големи усилия успявам да задържа теглото засега. Бях качила половинка, ама се върнах на стартова позиция. Не че пазя диети или нещо такова, просто си знам от какво ми идват сланините и какво да правя като тръгнат нагоре нещата  :lol: До края на декември не ми се ще да качвам нищо, ама като знам какви празници идват... трудно ще бъде, почти невъзможно.  :razz:
Ох, и гърдите ми са мечта  :-D Знам, че после ще станат на печени чушки, затова им се радвам докато мога, само дето и боляяяят  :razz: И излизането навън и правенето на неща е обвързано със силно миризливи хора и места и неудобни столове. Снощи бях на театър - еми изгърбих се, влакът натам миришеше на обор, кръстът ме заболя от неудобната седалка, после в театъра същата работа... винаги съм имала обоняние на хрътка, но сега е отвъд всякакви граници. Не че всичко ми мирише лошо, просто всичко мирише мега силно. Спрях да ползвам парфюм, омекотител... а ги обожавам по принцип, маниачка съм. Но като подуша, ми става още по-зле, затова се принудих.
И имам вече няколко дни маратон от 12 часа сън, понякога плюс час-два следобяд. Каква е тая умора, какво е това чудо... правенето на човек много енергия отнемало.  :lol:
 И тъй, отчетох се  :stuart:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: syanna в Декември 01, 2016, 15:18:01
Kaт, имам една случка - влизам бременна в магазин за парфюми, но още не се вижда коремчето. Занм какво искам да купя, питам директно да ми го дадат защото ми идват в повече миризмите в магазина. Помирисвам, правя някаква ужасена физиономия и казвам "ще го купя"  :lol: Сигурно ме помисли за луда продавачката, а аз исках възможно по-бързо да се махна от магазина  :lol: И на мен определени миризми не ми понасяха, особено силни, обаче без парфюм не мога  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: kateto в Декември 01, 2016, 16:08:53
Кат, ще е покаже коремчето :) няма де да ходи.. ама е време ако искаш наистина снимки :)
За неудобното - и на мен все ми беше неудобно.. за миризмите - мъжо има един парфюм дето ме подлудява.. е анатемосах го с първата бременност, че ми се повръщане от него ужасно много.. и втория път от него разбрах, че съм бременна.. като си го сложи моя, аз преди 'закъснение' и ми стана зле.. викам ясна работата и хоп - на тест..


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: lioness в Декември 02, 2016, 04:19:16
12 часа сън  :sadeyes: От целия пост само това запимних..... 12 часа сън.... Предпочитам го и пред секса, а от 5 месеца не съм правила...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Декември 02, 2016, 09:20:37
Аа не. Сексът не си го давам аз :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 02, 2016, 10:45:59
И аз ще се присъединя към редиците на неспящите по някое време  :lol: Приемам, че това е начинът на природата да ме компенсира предварително за това, което се задава  :lol: И мисля, че никога не съм била толкова щастлива от избора си на професия  :stuart:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: alexia в Декември 02, 2016, 15:34:28
повярвай ми, не съществува такова нещо като компенсация. Сънят си е за сега, безсънието после си е безсъние  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 03, 2016, 20:42:56
Така си е, ма нали трябва да си успокоявам съвестта с нещо  :lol: Почти ми е гузно, че си позволявам да се глезя толкова, а нормалните жени стават за работа и се мъчат  :razz:

Ох, хора, аз съм се превърнала в една топка любов.  :wub: Не ми е дошло да се обръщам към бебето с мили думички и да му измислям сладки прякори, за мен то си е Младши/Джуниър/Дребното и т.н.  :lol: Обаче! Такава вълна от любов ме заляла, че е трудно да се опише. Знам, че всички сте минали от там и ще кажете "Ти ще видиш ПОСЛЕ...", но на мен това ми е съвсем ново. Има човече там! Едно толкова планирано, очаквано, желано, с удоволствие и любов правено човече!  :-/ Понякога се улавям, че му говоря на ум  :lol: Луда съм, знам, ама вече обмислям как ще го въвеждам в тоя луд свят. Ако някой се държи кофти с мен си казвам "Ми, Младши... това е положението, има много задници в света, ще свикнеш..."  :lol: Смешно ми е само да го пиша дори, ама все едно сме в някакъв таен клуб с бебето и никой не знае какво си говорим  :lol: Бях подготвена, че това с любовта и връзката идва на много по-късен етап, ама аз или съм напълно луда, или вече я изпитвам. Не исках толкова рано да се привързвам, ама късно е, либе...  :razz: Само да дойде петък и да го видя, че се развива както трябва.  :wub:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Декември 04, 2016, 12:35:07
Ах, че сладко звучиш!   :kiss: данo все така да ти е любовно и да се видите с малкия човек в петък :)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 06, 2016, 13:32:59
Благодаря, Пийс!  :kiss: Нямам търпение вече. Аз съм на прага на трети месец и от днес почнах да се снимам, хаха. Не съм изтървала момента, нямам корем (освен въглехидратния, ама той е отделно  :lol:) и с тая обърната матка има да си чакам да проимам  :roll: И днес ми е вълнуващо, точно преди месец разбрах, че съм бременна  :wub: И също така - трииииии дни до прегледа  :razz: Няма ли да се забърза това време значи...  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: juliet в Декември 06, 2016, 13:48:10
Хаха много сладко луда си. Дано все в такива емоции да ти мине цялата бременост.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 06, 2016, 13:50:38
Хихи, благодаря, Джулс  :-D И аз се надявам да ми е все така приповдигнато. Не знам как не са измислили наркотици с бременни хормони  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 08, 2016, 15:48:11
Добре, признавам си, вече ме е страх от прегледа  :lol: :lol: :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: syanna в Декември 08, 2016, 16:55:40
Утре ли е прегледа? да се похвалиш как е минал после  :kiss:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 08, 2016, 16:58:49
Да, утре е  :stuart: Трябва да се види ембрионче и сърчице. И сега, разбира се, вече не съм толкова смела и си мисля колко рано казах на близките си и не трябваше да избързвам, и се напикавам от страх  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 09, 2016, 13:42:15
Ей ме, отчитам се. Човекът пораснал, цял 1,79 см. е вече.  :-D Видяхме сърчицето как бие мощно, и малки ръчички и крачета, по-скоро израстъчета  :wub: Разтопих се направо...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Декември 09, 2016, 13:45:52
Честито сърчице, Кат!  :kiss: Как мина прегледът? С половинката ли ходихте заедно? :)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: lioness в Декември 09, 2016, 13:47:30
Честито сърчице!


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: syanna в Декември 09, 2016, 13:57:21
Прекрасно!  :wub:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Декември 09, 2016, 14:24:40
 :wub:

Един от запомнящите се мигове за дневника.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: pupe6 в Декември 09, 2016, 14:26:48
Честито фъстъче, Catherine!  :-) Много се радвам на твоята радост!  :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Декември 09, 2016, 14:27:48
Честито сърчице и тук :kiss:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Liliq в Декември 09, 2016, 14:40:26
Много се радвам! Толкова са хубави тези емоции, малко ти завиждам даже :-D :kiss:. Имате ли предпочитания за пол?


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 09, 2016, 14:50:49
Ох, благодаря ви, много се вълнувам  :wub: Днес бях с мама, така се стекоха обстоятелствата, тя милата не беше виждала такова чудо и чак се разплака  :sadeyes: Като аз съм се раждала, не е имало такива работи да те гледат на ехограф - раждаш и гледаш какво си родила, туйто  :lol: Та тя много се развълнува. То пък се оказа добре, че дойде, защото доки я разпита хубаво за семейната история и заболявания, някакви неща, които аз нямаше да се сетя. Другия път мисля мъжа да си взема.  :-D Не, че ми трябва някой да ми пази страх, ама днес ми беше по-спокойно и приятно, че си имам компания.
Иначе за самия преглед какво да ви кажа, лекарката като го видя и възкликна "Аууу, колко много сме пораснали"  :-D За три седмици от плодно сакче 9 мм. без да се види ембрион, днес имахме 1,79 см. ембрион. Расте мнооого бързо мишокът. И пулсиращата точица в средата ме умили много. Значи съвсем реално е вече всичко, има живо същество в мен, ама от хубавите  :lol: Много мило усещане наистина, много му се радвам, гледам си снимката, дето ми даде доки, с надпис "Един жив ембрион с добра сърдечна дейност", и си му гледам малките израстъчета... вълшебно е наистина, абсолютно чудо. Как аз, точно пък аз, дето съм толкова обикновена, мога да дам живот на друг човек, направо се чувствам като магьосница, хаха. Опитвала съм се много да си го представя, ама няма как да се опише, нито може човек да си го представи колко е магическо, без да го е изпитал. Но вие повечето сте минали оттам поне по веднъж, та няма какво да ви го обяснявам.  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Pupi в Декември 09, 2016, 14:55:57
Тъкмо се притесних къде си глътна словата  :lol:
Да расте все така добре ембриомчето и да се развие в едно идеално бебе-еднорогче  :kiss: Честита радост, чак мен зарази  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Декември 09, 2016, 15:01:14
И мен :lol: Ама наистина, толкова е вълшебно :wub:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 09, 2016, 15:11:29
Нещо откакто съм бременна малко със закъснение ми идват думите, забелязала съм  :lol:

Забравих на Лилия да отговоря - предпочитания чак не, аз имам очаквания за момче, но в никакъв случай няма да се разочаровам, ако е момиче. Даже толкова съм свикнала да си мисля за него като момче, даже и името му е избрано отдавна и все така си го представям с това име... Ама Се замислих вчера как може да ми кажат, че е момиче и как бих се почувствала, и само си помислих "оооо, момичееее, ще му обличам роклички и ще му връзвам панделки"  :wub: Така че разочаровани няма да има, каквото  ида е  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Декември 09, 2016, 15:57:28
И аз като теб бях с настройка за момче и после Баааам - Цввта :-D
Ама си е прекрасна, кво :-D
Вълшебно не, ами цяло чудо! Приказно!


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Декември 09, 2016, 19:58:42
Спомням си и аз първата среща с пулсиращата точка. :D Много яко. Аз ревнах.

Иначе аз за Катрин съм сякаш с нагласата, че ще има момиче. :D Ама така, де. Каквото е, няма да го върнем я! :D

P.S. Аз бях с нагласата са момче за себе си. И ей го. Бях сънувала даже, че разхождам момче и че ми казват, че е момче на преглед.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Декември 09, 2016, 21:33:42
И аз бях 100% сигурна за момче и то отдавна още, ама... :-)))


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 09, 2016, 21:37:31
Аз не съм сънувала пол още  :-D А а все някак трябва да си го представям за момента, затова все така ми идва. Определено няма да си разплета чорапите, ако ми дойде някоя принцеса, даже ще бъда безкрайно щастлива  :wub:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Декември 09, 2016, 21:41:48
Аз си мисля как хората спират да имат деца като е такова надрусване с хормони да родиш малко възропче :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Korneliq в Декември 09, 2016, 22:15:35
Аз и двете ви виждах с момичета, не знам дали съм казвала  :stuart:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Декември 09, 2016, 22:19:40
Не помня. Аз много се бях навила за момче, представях си се с момче и накрая така се изненадах. Сега не си давам принцесата  :wub:

Катрин също я виждам с момче, не знам защо. Ма аз не съм много по познаването :-)))


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 13, 2016, 11:08:39
Значи, де факто утре влизам в трети месец, ама тоя тикер избързва с един ден, та ще се отчета... Малко мина, много остава  :-D Гаденето е естественото ми състояние, вече даже не му обръщам внимание и забравих какво е да се чувствам ок  :lol: Млекоцентралата се подготвя с пълна сила и дори мъжът ми отбеляза съществен ръст  :razz: Вчера цял ден ме боля яйчникът, който е овулирал последно, ама предполагам, че е заради жълтото тяло, и не се филмирам. Не беше сериозно, че да пия но шпа, по-скоро досадно напомняше за себе си.
Трябва да си пусна изследванията по здравната каса, ама може и януари да го свърша, да минат празниците. На БХС и ФМ съм началото на януари. Разбрах се със свекър ми да ме гледа през корема от време на време, че иначе ако си чакам до януари, ще откача. Чувствам се привилегирована  :lol:
За работата реших, че наай-малко студените месеци ще си ги изкарам преди да мисля за болничен. Вчера ми беше толкова приятно да работя, че се чудех защо изобщо съм си мислела от януари да спирам. После ще имам толкова време без работа, че ще забравя всичко  :lol: Така че засега работата остава, болничният отпада. Приятно ми е да си чопля по някой превод, размърдва ми мозъка и ми действа тонизиращо, да не се залежавам. Ще го давам по-кротко, че каквато съм паника, ако ми дадат нещо по-голямо и по-спешно, ще се изнервя и не бива така.  :razz: Просто трябва да си знам мярката и възможностите.
Мислим да започваме да казваме на хора вече. Де факто не е изтекъл критичният първи триместър, но щом се развива малкото и си има сърдечна дейност, приемам, че бременността се развива нормално и оттук насетне вероятността нещо да се обърка е по-скоро изключение. След като са изключени неща като извънматочна, биохимична бременност, кухо яйце, липса на сърдечна дейност и т.н. драматични неща в началото, по моята скромна логика нещата си вървят нормално. Пълно спокойствие няма да има никога, но като за този етап всичко е супер и с идващите празници ще гледаме да зарадваме остатъка от родата и приятелите.  :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Korneliq в Декември 13, 2016, 11:17:50
Кат, супер си решила за болничния, това беше и моят съвет, да си поработваш по малко и да не взимаш кардинални решения за цялата бременност  ;-)
И ние по Коледа споделихме новината (аз бях във втория месец, но казахме на най-близките) и е голяма тръпка  :wub: Ох, страхотни неща те чакат, непременно искам да те видя с корема и иълзчването на бременна, още по-нежна и хармонична  :stuart:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: syanna в Декември 13, 2016, 16:27:52
Много ми харесва колко си позитивна  :kiss:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 13, 2016, 17:22:58
Корни, и на мен по коледните празници ми се струва подходящо време за такива новини  :wub: Засега знаят повече приятелки, отколкото роднини, имаме още на доста близки хора да казваме, а на не толкова близките ще поизчакам да ми проличи, хаха  :stuart:
Сияна, радвам се, че си личи  :wub: Много ми е позитивно наистина, с такъв мерак си го направихме това дете (аз основно де, то мъжете не ги усещат така нещата  :lol:), толкова ми е готино, че съм бременна, и такива приятни трепети са това наистина, просто толкова много любов и хармония  :loveeyes: Просто имам чувството, че само със съществуването си вече ме прави по-добра това малко човече във всяко отношение.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Декември 13, 2016, 17:40:10
Нали? После като се роди почва да те прави по-зла :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 18, 2016, 12:38:22
Казахме на остатъка от родата на мъжа ми. Като цяло всеобща радост и веселие, с изключение на баба му, която хич не се зарадва, честити ни много формално и това беше. После разбрахме, че е вдигнала скандал на свекър ми, че знаел и не и казал и никой за нищо я нямал в това семейство. Бабешки истории  :lol: Хем е тъжно, хем е дразнещо, хем е някак смешно  :lol: Преди да кажете да не ми дреме за бабата, тя е отгледала мъжа ми и ми се пада почти свекърва, та е малко по-деликатна ситуацията  :razz: Но пък баш свекървата супер много се зарадва.  :-D

А, да, да гледа Младши да е момче, че се оказахме в много сложна ситуация с женското име  :lol: Любимите ми женски имена категорично отпадат, защото мъжът ми има изискване да не се пише изчокано на латиница, което автоматично отписва всички имена на -ца, които на мен са ми силно любими  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Pupi в Декември 18, 2016, 13:21:30
Бабите създават едни такива комично-драматични ситуации. И аз имам много  :lol: Че и предсватбени. Живи и здрави да са, като си видят пра-внучето, ще станат като от памук.  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 18, 2016, 15:24:22
Да, хаха, да са ни живи и здрави наистина, ама много неадекватни включвания имат  :lol: Тя и моята по принцип не е много назад, но за това специално се радва и не критикарства, както обича  :stuart: Ама то... как да и обясниш, че ти за нея мислиш като не и казваш по-рано... Не, тя го приема като неуважение едва ли не, как може друг да знае, а тя да не знае, все едно е втора категория.  :razz: Трябваше с теста за бременност първо при нея да тичам и пак нямаше да е доволна сигурно  :lol:

Аз ще направя втори опит с имената днес, може да имаме консенсус тоя път за женското име, стискайте палци, че ми дойде хубавка идея.  :-D Въпреки че не ми се щеше да е с мойта буква...  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 27, 2016, 14:12:40
Да се отбележи за дневника - в 10 г.с. и 6 д. първо повръщане  :razz: Подхванала ме е някаква кашлица от снощи и сутринта още преди закуска ме удари и си повръщах от напъните. Ужасно беше  :cry: Не искам повече пък  :-? Чакам го с нетърпение тоя четвърти месец и се моля ежедневно да ми мине някоя от идните седмици.  :razz: От днес съм на Деган, предадох се, дано поне малко помогне. Коремът все още е мираж, но пък съм +1 кило, дето го качвах, свалях, ама сега по последни данни май ще си остане. Като цяло съм доволна, въпреки празниците държа фронта и не съм се насвинила. Даже по-добре изглеждам и по-малко съм качила от миналите години по това време.  :razz: Още малко остана от празничния сезон и край с изкушенията  :lol: На 05.01. съм на БХС и ФМ. Май друго за отчета няма  :stuart:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: lioness в Декември 27, 2016, 15:05:21
Кат, не го мисли повръщането, от къде е тази кашлица, нали се отказа да ходиш на коледен пазар? :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 27, 2016, 15:39:34
Ами... съдба  :razz: Не знам, доста примерна бях, стоях си вкъщи.... Подозирам, че на Коледа съм се заразила, защото брат ми кашляше, но няма как да съм сигурна. Веднага звъннах на доки и тя ми каза какво да пия и да правя, надявам се да я пресека бързо.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Декември 27, 2016, 19:34:05
Кат, Деган не го препоръчват много много май освен ако не е наистина зле работата. Пробвай с хомеопатични шитни първо...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Pupi в Декември 27, 2016, 19:57:18
Деганът е за зле, ама мноу зле. Пробвай с вомитусхийл, има и свещички, и капки. Чай джинджифил, натриев циграт, нестий студен чай, таблетки ЕМИЛ. Ама дегана го остави за перманентно и неспасяемо драйфане.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 29, 2016, 17:51:14
Ами да ви ъпдейтна, че и аз се оказах с фейския вирус в крайна сметка  :lol: То не е смешно де, ама какво ми остава...  :razz: След цялото маниакално пазене и неизлизане, накрая от един коледен обяд го лепнах. Както казах - съдба  :roll: Взех моментално зверски мерки де, днес съм почти пушка, само подсмърчам и кашлям малко, но чукам на дърво и се надявам най-страшното да е минало. А вчера особено си беше много страшно  :razz: Над едно денонощие температурата ми беше почти перманентно над 37,5, вчера на обяд беше пикът с 39  :-? Трябваше да се пие парацетамол, няма как... Сега само се моля Запетайката да е добре и да не му е станало нещо и да съм го изпържила с тая температура, ама не е като да имаше много какво да направя освен парацетамол и компреси  :-?


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Korneliq в Декември 29, 2016, 17:59:29
Кат, спокойно пий парацетамол, не е опасен за бременни, със сигурност е по-добре от температура. Не вярвам да има проблем за бебето, все пак си взела мерки, не си стояла дълго време с висока Т. Пий си витамин Ц, чайове, ако пак качиш над 38 пак парацатемол и така. То и аз небременна така се лекувам, то какво друго нс вирус...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: lioness в Декември 29, 2016, 18:05:22
Кат, от първата бременност още док ми е набил в главата, че за една бременна е най-страшна температурата, пие се задължително парацетамол, ако вдигнеш 39 може и ампула течен аналгин еднократно. Имай го предвид, ако се наложи пак. Недей да търпиш температура, не е въпрос на издръжливост, да не прегрееш точката нещо. А кашлицата си е само твой дискомфорт, бебето все още нищо не усеща от нея. Питай ме, от цялата бременност сумарно 5 месеца кашлях, пък какво хубаво бебе се роди  :kiss:
Биозин мама можеш да си купиш, на някои им помага, аз не съм убедена, че съм имала полза от него.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 29, 2016, 18:10:32
Аз почнах парацетамола веднага щом започна да наближава 38, просто се оказа много упорита и едвам дочаквах задължителните 6 часа до следващото хапче  :cry: Спокойна съм, че според мен направих най-доброто, което можех да направя при тези обстоятелства. Пия Биозин мама от известно време, но явно не успя да ме предпази.  :-? Но изпих много чай с мед и лимон, и витамин ц на ампули.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Декември 29, 2016, 19:18:26
Съжалявам :-(
Бързо възстановяване!


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Декември 30, 2016, 16:06:24
Благодаря, Фей!  :kiss: Оправям се аз лека полека, даже си мисля, че леко се разминах, макар и тези два дена да бяха пълен ад. Но температура не съм вдигала от оня ден, кашлицата и хремата също видимо се подобряват. Аз не знам как ти се справи и деца да гледаш, направо си герой. Аз с тая температура можех само да лежа и да муча.  :razz: Толкова смацафръцана не съм се чувствала буквално от години.  :roll:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Декември 31, 2016, 13:44:11
Това е добре, но се пази много и януари ;-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 03, 2017, 17:27:00
Аз съм добре, да се отчета... Кашлям мъничко, но се преживява. Вдругиден съм на БХС и ФМ и тръпна в очакване. Сега седя и си мисля дали ще ми кажат пол... аз не вярвам.  :razz: И да ми го кажат, пак няма да повярвам  :lol: Лошо ми е все така тези дни, сутринта пак повръщах  :cry: И киселини ме мъчат, и въобще, благините на бременността. По-рано мрънках на Ути да минава вече тоя трети месец, че е тооолкова дълъг  :razz: И вече да се спира с гаденето и повръщането (дано!) и да почвам да се радвам на шкембенцето. А, да, и според калкулаторите за тегло спрямо седмиците съм под нормата  :lol: Което, нали, като ме познава човек, си е абсурдно отвсякъде, затова и ми е смешно  :stuart: Но съм добре засега, в бгмамата масово са качили по 3-4 кила вече, та малко е да кажа колко съм доволна.  :lol: Знам, знам, че първото тримесечие изобщо не е показателно  :stuart: Но като знам как качвам от въздуха и от колко години се боря да запазя някакво прилично тегло, това че не съм качила нищо до момента си е една малка победа. Очаквах на тоя етап да съм тръгнала да се освинвам вече.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: lioness в Януари 03, 2017, 17:39:21
Ти гледай просто да не преяждаш, пък каквото има да се качва ще се качи. :) Добре, че си оздравяла бързо.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 03, 2017, 17:44:09
Смея ли да преям, то после става кошмар някакъв  :lol: То с това гадене трудна работа... Просто се радвам като малко дете, когато нещо изобщо ми се яде  :razz:
А за оздравяването, и аз се изненадах. Могло и само с чай с мед и лимони значи  :razz: И парацетамол де...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Liliq в Януари 03, 2017, 18:42:21
На мен пола ми го казаха точно на първата ФМ, виждаше се повече от добре. Аз хич не очаквах.
Браво за бързото оздравяване, дано и кашлицата да спре.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 05, 2017, 12:49:17
Пристигам от скрининга и бързам да се похваля, че сме си направили много симпатична малка муцунка  :wub: Смучеше си палеца, подскачаше, много сладък профил има  :tongue: Сърчицето бие със 170 удара в минута, нищо притеснително няма по органите, нухалната гънка е добре, и някакви други неща казаха, дето не запомних.... плацентата ми е задна. Рисковете за хромозомни проблеми са мнооого ниски за момента, категорично ще се види от кръвното изследване, на което резултатите трябва да са готови утре. И въпросът, който знам, че не ви дава мира и не можете да спите от вълнение  :lol: Пол категорично нямаме все още, но имаме много силна заявка за пишка  :-D :-D :-D Почти със сигурност, амааааа не баш. В края на месеца щяло да може да се каже вече по-категорично.  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Korneliq в Януари 05, 2017, 13:02:42
еха, Кат мъжка майка, не мога да си го представя...

Браво за хубавите резултати, нухалната гънка е много важна, запомнила си най-важното ;)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 05, 2017, 13:58:07
Хехе, аз пък все така си се представях, даже като бях малка обяснявах, че две момчета ще имам, хаха  :lol: Дано не съм познала де, ще ми се и една девойка да си произведем, нежен розов бонбон  :wub: То и това не е сигурно, стърчеше му много застрашително онуй, ама то и на момичетата нещо им стърчи на тая възраст, та не се знае още.  :-D Ама и мойта интуиция все натам ме теглеше, та не се изненадах... може и да оставим дилемата с женското име за второто  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: paiachka в Януари 05, 2017, 14:07:24
Браво за прекрасните резултати.
Аз пък все си мислех, че ще имаш момиче :-D Начи следващото :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Януари 05, 2017, 14:13:56
Екстра мъжага значи :grin:
Това да се чува...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 05, 2017, 15:58:18
Ще ми се разминат рокличките и панделките тоя път, но пък таткото ще има повод да си извади огромната колекция с колички, сигурна съм, че вече доволно потрива ръце  :tongue:
Сетих се да добавя, че нухалното нещо си го измериха 1,9, ако нещо ви говори.  :lol: Май до 2,5-3 е нормата, според гугъл. И последно като го гледах каква попова лъжичка е, сега направо ми се стори много оформено човече, той и ехографът беше някакъв извънземен де. Няма такова чувство просто, ня-ма.  :razz: Аз само по гаденето и повръщането се ориентирам, че съм бременна, няма корем, няма нищо... а то вътре си се върти и заиграва и си е съвсем истинско човече. Наше си, напълно ново човече.  :wub: Ако се вдъхновя да досаждам скоро, ще ви пусна снимки в групата във фейса  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: juliet в Януари 05, 2017, 16:18:16
Браво за добре развиващото се човече. И между другото, обикновено такъв висок пулс държат момченцата, така че е много вероятно да си имате пишка  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: lioness в Януари 05, 2017, 16:20:38
Пускай, пускай  :-D
Между другото, и при нас сега на първата ФМ баш си се видя нещо между краката, мъжът ми беше убеден, че е пишка, дори веднъж пуска диска на приятели да им го показва  :lol: Но докторът не определи пола, а любезно ни покани след 10 дни да дадем още 150 лв за преглед и да сме сигурни в пола. :razz: С Диляна нищо такова не се виждаше, празно поле между краката.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 05, 2017, 16:28:20
Понякога си стискат пъпната връв там, а понякога това стърчащото е клитор, в началото изглеждат еднакво.

Кат, да напиша и тук, много се радвам за шушко! Невероятна емоция е да видиш как вътре в теб расте и щурее мъничко човече, на топло, в коремчето на мама  :wub: мама Кат :loveeyes:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 05, 2017, 17:04:46
Ехх...  :wub: Какво доживяхме, и аз да съм (почти) мама.  :tongue: Днес съм като толумбичка просто, мъча се да работя, ама то... как, като вътре в мен си правят салта  :-/ Страшна работа било това бе, ама нямаше и как някой да ми каже. Аз си и знаех, че ще е трудно да си го представя или да ми го опишат.  :razz:
Ама много беше смешно, да ви разкажа за пола  :lol: Понеже и свекър ми беше с нас, той ме заведе при тази лекарка, и вика "И какво сега, пак ли мома ще имаме?" и тя само се засмя загадъчно и каза "Ами... така като гледам, другото ще е" И той се загледа и каза "А, да, вярно стърчи нещо". И после лекарката продължи да си гледа разни показатели и вика, че и на момиченцата можело на тоя етап да има нещо там, затова не иска да се ангажира, в края на месеца щяло да стане ясно. И след малко свекър ми рече пак "Ама... това много стърчи! На другото не беше чак така"  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 05, 2017, 17:10:22
То аз ти обяснявах, ама истината е, че докато не го изпиташ, не може да бъде обяснено чувството. Ох...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 06, 2017, 18:16:11
Излязоха и резултатите от кръвното изследване, май-май нищо тревожно няма.  :-) То малко лотария е този скрининг, ама айде  :razz: Важното е, че и според него шансовете за хромозомни аномалии са нищожни  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 16, 2017, 16:48:53
Честит 4ти месеецццц! Бавното мина, ей ся ще дойде терминът 😂


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 16, 2017, 17:09:00
Йееее, мерсиии  :kiss:
Добутах се начи, струваше ми се безкрайно далеч. Вече съм легитимно бременна и ми личи  :lol: Оня ден бях на погача и добре че майката реши да не споделя снимките във фейсбук, че всички щяха да разберат за какво иде реч.  :lol: Хората и преди са ме бъркали с бременна, та може и да си помислят , че просто пак съм дебела, ама  :razz:
Иначе след големи флуктуации мога да се изфукам, че все пак на входа на четвърти месец съм само половин кило нагоре.  :lol: Не се чувствам подута и дебела като цяло, само си галя любовно корема, който, както видяхте, вече се е позаформил.
Общо-взето всички по-близки хора вече знаят новината, имаше много яки реакции  :-D
Онзи ден една приятелска двойка ни поканиха на гости и ние не знам що подозирахме, че такава новина ще ни кажат (сигурно понеже искаха да се видим следобед, а не вечерта, имаше условие да не сме болни и т.н. и т.н.  :lol:). Та съобщиха ни, ние много се зарадвахме, честитихме, разпитахме ги... и след като им дадохме техния момент в светлината на прожектора, им казахме и нашата новина. Уникално беше, хаха  :lol: И те много се зарадваха, че има с кого да споделят емоциите. Мацката е само месец по-напред от мен, та ми е гот, че заедно ще вървим.  :-D
Сега в четвъртък съм на преглед при моята доки. Не мога да се запиша на ЖК, щото в наше село има грипна епидемия и ще ми дърпат ушите, ама ко да правя  :razz:
И така, отчетох се, за статистиката. А, и много се радвам, че има още бременни във форума  :-D Виках си, че не може форумната традиция с бременеенето на ята точно пък за мен да не проработи  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Януари 16, 2017, 18:47:03
То сега ще става все по-интересно, ще се гледате редовно с наследника и ще започнеш да се запознаваш с още бременни, поне това ми е моето успокоение  :grin: Ти как се чувстваш сега?  :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: paiachka в Януари 18, 2017, 14:03:19
Кат, чета си старата тема и виж на какво попаднах "Името Мартин и на мен ми е сред фаворитите" :mrgreen:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 18, 2017, 21:49:34
 :-D Още ми е любимо, ама много са Мартинчовците и много познаваме, а условието е да не познаваме никого с името.  :razz: Мога да дам жокер, че името на беб е много поетично  :wub:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: alexia в Януари 18, 2017, 21:57:32
Пейо.... на Яворов???


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 18, 2017, 22:07:04
По-съвременно е малко  :-D Но насоката е сходна :stuart:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: juliet в Януари 18, 2017, 22:12:46
Клое?  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 18, 2017, 22:27:10
Куое :lol: :lol: :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Януари 18, 2017, 22:42:44
Дамян? Това се сещам... Сега на познаванка ли ще играем? :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 18, 2017, 22:52:15
Трябва да има някаква мистерия  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 19, 2017, 12:35:19
Аз се връщам пак от преглед и вече е категорично - мъж, та дрънка  :-D Като една истинска рок звезда, никакъв свян не показа, чепати се, дупи се, маха ни с ръчичка, танцува  :wub: Атрибутчето и то подскачаше постоянно, много беше смешно  :stuart: 90 грама мъжле  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: lioness в Януари 19, 2017, 13:56:11
Ее, сбъдна ви се очакването! Хайде, да е здрав, голям и силен бебок 😀


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 19, 2017, 18:00:10
Благодаря, Лъвче, дано!  :kiss:
Сменям си тикера със син, да се знае  :lol: Ако има изненади, ще са много големи изненади наистина  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Януари 19, 2017, 21:09:50
Ай, честит синковец. Второто ще е с панделки.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: juliet в Януари 19, 2017, 22:48:49
Хайде честито, мъжка майко  :-D и дупе да ти е яко!


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Януари 20, 2017, 09:37:28
Честитo, Кат!  :kiss: Въпреки всичкo не е ли мнoгo ранo да се заключи, че е мъж? Няма ли възможност атрибутчето да се прибере катo женско?  :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 20, 2017, 09:47:06
Не е рано за който знае какво да гледа :-) На мен ми познаха в 13та седмица с абсолютна категоричност.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Януари 20, 2017, 10:06:45
Не е рано за който знае какво да гледа :-) На мен ми познаха в 13та седмица с абсолютна категоричност.

И на мен с Тео в 14 като Кат - категорично и нищо не се е прибрало все още  :lol:
Напротив - баща му ме викаше оная вечер да видя как му е ...станал и аз му казах да не ме занимава с глупости  :tongue:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 20, 2017, 10:08:53
Благодаря ви  :kiss:
Ами и аз се събудих с тия съмнения, нали съм Тома Неверни и почнах да се питам дали съм видяла, каквото видях, дали лекарите има шанс да бъркат :lol: То докато не се роди не се знае на 100%, но да речем, че щом вече двама лекари са ми предположили мъжко, ще им вярвам, пък ако е писано да се изненадаме, ще се изненадаме и после ще имаме весела история да разказваме  :-D

Хаха, Фей  :lol: Какво ме очаква...

Ааа, забравих да се похваля, онзи ден бях на рожден ден и една приятлка, която е болезнено откровена винаги и доста критична, ме засипа с комплименти колко добре изглеждам и как не ми личало, ако не е коремчето  :lol: А лекарката ми вчера след закуска, с дебели дрехи и ботуши ме изкара едно кило по-малко, отколкото вкъщи се тегля сутрин на гладно и голо  :lol: Почвам да си мисля, че кантарът ми нещо лъже  :razz: Или поне се надявам  :-D Знам, че много говоря за пустите килограми, ама ми е болна тема и много ме е страх, че с болните ми стави в девети месец ще умирам от болки  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: juliet в Януари 20, 2017, 10:25:56
Очаква те да те опикават от посоки, от които не си и подозирала, че е възможно  :-D на апарата за фетална морфология трудно се бърка пол вече.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Януари 20, 2017, 10:34:08
Оо, несъмнено приключения те очакват...И мен ме шокираха, защото с момичето такива истории нали няма изобщо...Такива опикавания, пък памперси изпускащи, пък забелвания...много ново ми е и на мен :-)

Нищо няма да ти има на ставите и си си супер, с първа бременност е лесно, бъди спокойна - ще качиш умерено и ще свалиш за нула време. Втората е поразяваща :-D Винаги съм го твърдяла и така си се и оказа :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Януари 20, 2017, 10:41:28
Пердетата и стената в спалнята са ми опикани. Ама никой не знае :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Януари 20, 2017, 10:42:27
Пердетата и стената в спалнята са ми опикани. Ама никой не знае :lol:

 :lol: :lol: :lol: Ох, загивам.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 20, 2017, 10:45:49
 :lol: :lol: :lol: Разказвайте, разказвайте, да се подготвям  :lol: Отборът на свекървите  :stuart:

Фей, дано си права, че ще кача умерено. Втората бременност ще му мисля, засега ми е много далече  :lol: Майка ми не помага като ми казва, че аз ще напълнея много, защото имам нейното телосложение, а тя с мен е качила 30 кила  :razz: Ама то не е само от хормони, и папкането оказва влияние, мислА  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 20, 2017, 11:09:42
Ти си много блага за свекърва, взимай пример от Паячка :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Януари 20, 2017, 11:14:24
Майка ми не помага като ми казва, че аз ще напълнея много, защото имам нейното телосложение, а тя с мен е качила 30 кила  :razz:

Глупости. И моята и двата пъти е била 30+, аз повече от 15 не качих. Няма връзка.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Януари 20, 2017, 11:42:18
Майка ми с първото (демек брат ми) е била като слоница. Баща ми й го е казвал :lol: С мен не е било чак толкова трагично. Аз качих 16кг. Свалих ги. С второто не знам как ще е. Та... няма връзка и според мен. Жените в рода на майка са ябълки, пълнеят на корем. И аз съм така. Но спрямо бременността и свалянето, не се повтарят нещата.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 20, 2017, 11:55:26
Дано, дано! И аз разчитам, че не всичко е въпрос на гени, да не говорим, че по времето на нашите майки още е битувало схващането, че трябва да ядат за двама  :razz: Аз сега като кажа, че ми се ядат някакви неща, но се ограничавам, какви погледи получавам понякога  :lol: И възмутени реакции от сорта на "Неееее, как ще се ограничаваш, на бебето му се яде! Сега ти е паднало да се поглезиш, ТРЯБВА да си хапваш каквото и колкото ти се яде". Да, дааа, и един мармот  :razz:  И после ще има олеле. И без тва почвам с едни 10 кила над "перфектното" тегло за моята височина, остава и сега да се насвиня. Наистина го гледам изцяло от здравословна, а не от естетическа гледна точка (ясно ми е, че идеално тяло последно съм имала на 20, прежалила съм я тая част, че да ми е жал, че ще си разваля фигурата :razz:). Но тези стави ще ми трябват и по-натам все пак, а и от всякаква гледна точка. Малко се стряскам от бременни покрай мен, които започнаха с много спортно телосложение и слабички и после качиха по 20+ кила и твърдят, че не знаят как е станало и че изобщо не са яли много  :eek: Ама каквото, такова  :razz: Мойта лекарка каза, че кача ли 15+ кила, ще вика, хаха  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 20, 2017, 14:26:10
Начи качването на килограми си е точна наука, ако ядеш балансирано и в нормални количества няма как да станеш слон (освен ако не си от наистина редките случаи на тотално хормонално мазало, ама масово просто ядат като биволици). Не ги случай тия, дето са качили от въздуха, тва са глупости.

Аз си следях теглото фанатично и пак съм си яла и боклуци и джънк като ми се яде, но много с мярка, че имах някаква фобия да не стана слон, а и честно казано сега съм супер хепи, защото не се виждам с тая умора да трябваше да ходя на фитнеси и освен всичко да изглеждам зле. Аз дори и качила малко кг, пак се чувствах зле последните месеци, че изглеждам тромава и непривлекателна, представям си ако бях качила много, щях да изпадна в депресия сигурно. Та и тоя фактор си е важен.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Liliq в Януари 20, 2017, 15:54:45
Да, аз също много внимавах, само първите месеци се храних по-хаотично, после влязох в ритъм. Ограничвах се от вредни храни, не и напълно разбира се, хапвах доста сладолед например. Но не съм страдала, не ми е било неприятно, даже обратното, като виждах, че качвам малко още повече се мотивирах. Качих 11 кг, като децата бяха по 2.800 всяко, още в болницата си заминаха всички кила. Тъпото е, че въпреки това, тялото ми изобщо не е същото, а на кг съм си ок, трябва си спорт, ама дето вика Ути, искам, ама нямам желание :-D.
Така че, Кат, браво на теб, продължавай в същия дух. Балансирано хранене, полезни храни и всичко ще е ок. И не ги слушай тия, които ще ти разправят, че последните месеци ще качиш двойно, не е вярно.
Много се радвам за новината за пола, много е хубаво да имаш момченце :grin:.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: juliet в Януари 20, 2017, 16:44:53
Аз съм от тези дето последните месеци качих двойно  :-D до седми месец беше добре и осми и девети стана потресаващо без да съм сменяла режима. Да се има предвид обаче, че хормоните ми се разбиха много и не съм типичен случай. Не съм ги и свалила до момента.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 20, 2017, 16:53:59
Благодаря  за подкрепата, мацки  :kiss:
Мен от хормоните повече ме е страх, отколкото от яденето. Там знам как да се дисциплирам, но хормоните разбъркат ли се, става страшно  :-? При едната ми приятелка май точно това беше фактор, беше си на хормонална основа. Ама да не обсъждам хората де, всеки случай си е индивидуален и само времето ще покаже как ще се развият нещата при мен. Иначе като става въпрос за хормони, имам чувството, че са ми се наместили, откакто съм бременна. Преди бях толкова емоционално нестабилна, а сега всичко ми е дъги и еднорози. Не съм плакала и не съм се чувствала емоционално зле не знам откога. Плача само като чета за болни дечица и животинки, ама това е в границите на допустимото, винаги съм била чувствителна за такива неща.  :razz: Да не говорим, че изглеждам по-добре от последните 6-7 години по това време, и като килограми, и въобще съм свежарка.  :lol: Направо като изключим неприятното гадене, съм родена да съм бременна  :lol: Чувствам се много добре и ми е едно спокойно и щастливо. Всякакви паранои и притеснения съм забравила, станала съм една топка любов и хармония просто.  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Януари 20, 2017, 17:41:44
Все едно описваш мен...И аз така си карам бременностите - в дъги и еднорози...Много е хубаво, чак ти завидих леко.
Даже мисля, че още съм в тази дзен фаза, дето вика Паяка - не съм си Феята...Не знам кога пак ще развъртя секира :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 20, 2017, 18:44:13
Значи не съм само аз лудата, дето язди еднорози  :lol: Наистина не знам как няма наркотици с бременни хормони, супер якото чувство  :-D Само като огладнея или ми се приспи, се вкисвам. Оня ден на рождения ден играехме някаква игра и дойде поръчаната пица, ама всички държаха да си довършим играта и после да ядем. Няма такъв раздразнено-нещастен поглед, какъвто отправях на тия изстиващи пици  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: syanna в Януари 20, 2017, 21:04:21
За кг - много е различно при всеки и понякога колко си качила не е толкова важно. Някои качват по повече и свалят много бързо. Аз и двата пъти по учебник по 12кг качих, от които по 6-7 си останаха за мен. Без усилие и ограничаване не мога да ги махна. Също зависи дали качваш в началото или в края. Схващането е , че се качва обикновено в последен триместър. Е, при мен си вървеше нагоре графиката равномерно от началото и каченото в първи триместър съответно си остана за мен. Освен това различно се качва ако започнеш от ниско тегло или от повече кг. Важното е да не се вманиачаваш. Хапвай колкото ти се яде, но без да  прекаляваш, това не е най- важното. И не спирай да се движиш, ще помогне да избегнеш досадните болки в кръста и гърба.
За бременните хормони - искам и аз малко дрога :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Януари 20, 2017, 21:15:57
Аз не съм сигурна дали искам от бременните хормони. При мен беше - да, еднорози на макс, но и всяка друга емоция на макс. Изнервеностите, ядовете, реването, паниките, депресиите, смеха, радостите, всичко на макс беше. И някак сега ми е малко по-дзен... с това моето "дзен" Ути ме мрази вече :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 20, 2017, 21:50:26
Ххахахаха, да, и аз бях много емоционална за всичко, притеснения, нерви... Понеже съм си голяма паника по принцип, доста нерви потроших и продължавам.

Но пък миговете в кабинета на доктора бяхааа егати дрогата, направо като се сетя колко беше хубаво ми се иска пак. :-)

Смайлс, и аз малко се поуспокоих сякаш напоследък :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 20, 2017, 22:10:41
Сияна, ако основно качените в първото тримесечие си остават, ще преживея това +1  :razz: При мен драмата не е свалянето след това, просто не трябва да стигам до крайност, заради здравето, а не че ми е много зор как изглеждам и как ще ги свалям после :-? Ако знаеш колко ми се движи иначе, но сме затрупани със сняг и лед в момента и само гледам като кученце през прозореца. След като веднъж ходих до магазина и почти се пречуках в едни преспи, реших, че не става така тая работа и ще си чакам да се стопи снегът преди да си правя разходки.  :razz:

А за настроенията, аз няколко пъти май вече казах, че някой ме е сменил, защото това е тотално нетипично за мен. Винаги съм си мисела, че като забременея, тотално ще се побъркам, защото съм control freak и абсолютно черногледа параноичка, представях си как ще стана същата х 10 и само ще рева и ще си мисля глупости. Нищо подобно, вместо това съм в някаква постоянна нирвана и нищо не ме изкарва от равновесие. Хубаво ми е, искам да прегръщам всички постоянно, мисля си какво здраво и хубаво бебе ще си имам на финал, и даже като повръщам, после сe шегувам с дребосъка какво ми причинява и се хиля като идиот :lol: Полудяла съм, казвам ви  :lol: Ама много ми харесва и не се оплаквам. Дано е вярно това, кото казват, че като майката е спокойна, и бебето получава щастливи сигнали, звучи като голяма глупост, ама все пак се надявам да има нещо вярно  :lol: Щото ми е спокойно и хубаво и имам чувството, че за първи път в живота ми има някакво пълно равновесие във вселената. Може да е за кратко, но му се радвам много.  :razz: А днес между другото според приложението ми е стотният ден от бременността  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 20, 2017, 22:27:51
Да бе, те килограмите знаят кой кога е качен и така си остават само първите :lol: :lol: :lol:

Лора май каза, че не е вярно това за спокойното бебе и майка. :stuart:

Кат, не се тревожи, то сега и да не се разхождаш не е голяма драма, не са чак такива промените в тялото, виж към 5-6 месец като почне да се разширява тазът и да боли, тогава си трябват яко разходки. Но дотогава ще се е стопило :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 20, 2017, 22:33:09
А, не, аз не да е спокойно бебето, ясно ми е, че това е мит  :lol: Просто искам да му предавам щастливи вибрации и да е здраво :-D

Значи тамън навреме ще се стопли времето. Дано само не е вярна прогнозата, че до Великнден ще вали сняг. Те всяка година рисуват някакви апокалиптични прогнози, пък рядко са се изпълнявали  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 20, 2017, 22:36:47
Ох, не знам, аз нали ходех на работа и беше голяма лудница точно докато бях бременна и редовно се психирах ЯКО и ми беше супер гузно, че давя детето в адреналин, ама не можех да се контролирам :-(


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: syanna в Януари 20, 2017, 23:03:21
Да бе, те килограмите знаят кой кога е качен и така си остават само първите :lol: :lol: :lol:

Знаят, много ясно  :lol: :lol: :lol: :
Идеята е, че в началото бебето е някакви грамове само, после е голямото увеличение на всичко, Ути  :kiss: :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 21, 2017, 09:39:11
Хаха, абе има някаква логика в това  :-D
Ути, то за съжаление човек няма как да се предпази от целия стрес на света. Аз просто гледам да се възползвам максимално от естеството на работата си, никакви спешни поръчки, никакви стресиращи срокове, аз си го определям все пак. И просто се наслаждавам на бременността си на максимум, това ми е приоритет в момента. Дано беб да усеща колко е щастлива и спокойна мама. Но по принцип животът е толкова стресиращ, със сигурност повечето бременни са подложени на някакъв стрес, но бебетата са си ок, само на майките им е кофти.  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Януари 21, 2017, 09:51:20
А, не, аз не да е спокойно бебето, ясно ми е, че това е мит  :lol: Просто искам да му предавам щастливи вибрации и да е здраво :-D

Изобщо не е мит. Научно доказано е, че дори само като се стреснеш или ядосаш наистина много това директно се предава на бебето. Прочети, че да не преразказвам сега, бях чела някакъв материал по темата на английски как всичко преминава през плацента и то усеща тревожност :-?
Освен това при осиновени, като много малки бебета деца, се наблюдава емоционален дефицит в следствие на това, че по време на бременността майката не е била щастлива и не е желала бебето (биологичната).
Изобщо тези пренатални чувства и емоции са си важни и се отразяват, колкото и да ни се струва ала-бала.
Аз наблюдавам огромни разлики в двете си деца. С Цвета бях като Ути - на работа до последно, ядове, вълнения, изживяване и сега детето е дълбоко емоционално, хиперактивно, избухливо, диване от класа; с Теодор си излязох болничен и си гледах максимално кефа - ами вие го виждате - няма такова дзен, спокойно и нахилено бебе. Разбира се, отчитам, че са различни деца, характери, заложености и тн, но със сигурност тази пренатална фаза им е повлияла също много. Така че, лично аз, съм на мнение, че колкото повече се щадиш като бременна - толкова по-добре! За обратното тиквен медал не се дава :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 21, 2017, 09:59:29
Дано си права, Фей! Понеже точно май в темата на Ути миналата година обсъждахме това и няколко души казаха, че при тях е наопаки, та затова така казвам  :-D Но ще е чудесно да му се отразява спокойствието ми по какъвто и да е начин, все е нещо положително.  :-/


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Януари 21, 2017, 10:12:10
Кат, повярвай ми, всичко се отразява...
Аз с Цвета бях 1:1 майка като Ути. Като я гледам и чета - все едно съм аз! И за крещянето и всичко...И до сега често си изпускам нервите върху нея :-?
Странно - с Тео съм толкова по-спокойна, просто не знам, много ми е различно.
И смятам, че милион процента моето поведение и отношение се отразява на децата, дори не всичко да се вижда ясно веднага на повърхността, ти като майка винаги ще откриеш отраженията и в по-дълбоките им прояви.
Спокойствието е едно от най-важните неща в родителството. Ако се тренираш от сега ще ти е само от плюс. И не говоря само за моментите, когато детето не слуша, говоря за това да приемеш мъдро, че вече няма да караш ски, когато ти скимне, че къщата ти не блести, но какво от това, че телевизорът за 2000 лв има две брутални драскотини с флумастер, че в пералнята са пуснати 2-3 батерии и резултатът не ми се описва, че точно когато всичко за дългоочаквана почивка е планирано детето е с шарка, че едно червило не можеш да си сложиш на спокойствие и се криеш, защото ще те види малката кипра и ще иска и тя...(мога до утре да си пиша)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 21, 2017, 10:27:11
Определено много ми се иска да съм спокойна майка и се опитвам да се настройвам. Но едно от нещата, на които ме е научил този форум, е, че предварително нищо не може да се говори, защото като дойде бебето, човек рязко сменя посоката и на теория е едно, а на практика съвсем друго. Но наистина се надявам да съм спокойна, и бебето да е спокойно. Засега изненадвам себе си в положителна насока, но и то отвътре ми идва, нямам много заслуги. Иначе помня как точно аз обяснявах на Ути, че трябва да е спокойна, че бебето и ще е „нервозно” от целия стрес и тогава много хора казаха, че това са глупости и няма отношение, някои са имали спокойна бременност и нервно бебе, други нервна бременност и спокойно бебе... И аз млъкнах, щото пред фактите и боговете мълчат  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Януари 21, 2017, 10:36:55
Хаха, това не са факти, а индивидуални неща. Освен това има разлика в това кой как точно изживява нещата и дали наистина говорим за реален стрес или просто малко работно напрежение. Различно е и не може да се обобщава, но едва ли има някой, който ще твърди, че е полезно едни човек, какво остава бъдеща майка, да се подлага на стрес и натоварване, защото видиш ли - може пък да не се отрази :eek: :razz:

Права си, че човек едно си мисли, после с бебето друго става, но настройката е нещо много важно. Затова е хубаво да се опитваш да бъдеш позитивна и да вярваш искрено, че всичко ще се случва по най-добрия начин, розовите хормони са голям помощник, пък то каквото има да става - ще стане.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 21, 2017, 10:54:13
Сега Ути и Корни ще дойдат да ти се скарат, че е по-добре бъдещата майка да се настройва за апокалипсис, че е по-лошо да очакваш всичко розово и после да се шокираш от суровата действителност  :razz: Предполагам де,  друг път сме го водили този разговор май  :lol: Аз се опитвам да съм реалист, ясно ми е, че няма как всичко да е цветя и рози. Ама пък и не ми е по-добре сега вместо с нетърпение да очаквам детето си и да се готвя, аз да седя и да си мисля как след 6 месеца животът ще свърши, ще родя един звяр и ще настане краят на всичко хубаво за мен като личност... :razz: Трябва да има среден вариант. А и няма да съм.първата майка, щом от толкова векове жените раждат и отглеждат деца, и аз ще се справя  :-D Някак...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 21, 2017, 10:56:41
Фей, аз си мисля, че при второто дете го има до голяма степен и момента, че първо - си подготвен психически и знаеш какво да очакваш и второ - по-запознат си със самото отглеждане на бебето и не се притесняваш и по тази линия. Вероятно и аз с второ ще съм по-адекватна.

А иначе аз съм си нервна и паника, и супер чувствителна, и не съм очаквала чудеса по време на бременността, пак си бях такава. Не можах да "се изключа" от никакъв стрес, ама това е положението. Даже докторът ме беше питал да не готвя бебето за маратон като го заливам с адреналин постоянно, ама направих каквото можах.

Кат, никой не е казал да седиш да кършиш пръсти, че ще е ужасно, а да си психически подготвена, че не всичко е цветя и рози и ЩЕ БЪДЕ ужасно (на моменти) и тогава като ти кажат 5 приятелки: "ауууу, то е прекрасно да имаш бебе, как може да се чувстваш (и говориш) така", когато ти иде да го хвърлиш от балкона, за да спиш, да не изпаднеш в депресия, а да си кажеш, че е нормално :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 21, 2017, 11:18:39
Е, аз кога не съм била психически подготвена  :-D Никога не съм била от летящите на розов балон и очакващи всичко да им се случва по най-лесния начин. На мен и никога не са ми се случвали нещата по най-лесния начин, затова имам тренинг (колкото и "да не е същото":razz:) . Но и съм наясно, че най-хубавите неща са именно най-трудни, което не отнема от красотата им, просто стягаш гащите и се бориш да излезеш от ситуацията възможно най-добре. Сега, тъпо ми е да говоря предварително наистина, понеже от участниците в дискусията аз съм единствената, която не е майка и представа си няма какво е да гледаш дете. Но така, както нямаше кой да ме подготви колко силно тиктака биологичният часовник и колко вълнуващо приключение е бременността, и колко лошо е всъщност т.нар. "сутрешно гадене"  :lol:, така и няма кой да ме подготви какво ще се случи след като родя, как ще ми понесат хормоните, кога ще се "влюбя" в малкото човече, ще приемам ли спокойно рева и безсънието или не... Твърде много неща има, през които всеки преминава индивидуално и всичките "ще видиш" и "казах ли ти" на света няма как да бъдат осъзнати докато не попадне човек в ситуацията. Та затова казвам, че аз съм оптимистичен реалист в случая. Вярвам, че ще бъда добра майка и че ще знам какво да правя, вярвам, че всичко ще бъде наред в края на краищата. Точно как ще го постигна, още ми е тъмна Индия, но знам, че ще съм най-добрата майка за детето си. Знам и че то ще е най-доброто дете за мен, понеже каквото и да ми се падне, ще ме научи на много  :-D Отплеснах се в разсъждения, малко не мога да си събера мислите тая сутрин, но мисълта ми е, че не съм в нито едната крайност и смятам, че това е нормално, и се чудя на хората, които са в крайностите, щото кое ли в тоя живот е само черно или бяло? То това му е хубавото все пак  :stuart:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 21, 2017, 11:23:27
То аз очаквах някакво лудо бебе, честно казано, ама чак толкова да ми влияе на нервите не съм очаквала никога.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Януари 21, 2017, 12:38:51
Фей, аз си мисля, че при второто дете го има до голяма степен и момента, че първо - си подготвен психически и знаеш какво да очакваш и второ - по-запознат си със самото отглеждане на бебето и не се притесняваш и по тази линия. Вероятно и аз с второ ще съм по-адекватна.

Така е. Несъмнено.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Pupi в Януари 22, 2017, 12:06:46
Като се падне и по-лудо второ, отиват всякакви теории и увереност по дяволите  :razz:
Иначе с боледуване, с тръшкане, с много неща, съм уверена и хладнокръвна, точно щото съм минала пътя и знам как да подходя.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 24, 2017, 13:45:18
Айде и на вас ще мрънна, че на Ути се оплаках вече  :lol: Начи, има една агенция, с която имам договор от преди 5 години и една кьорава поръчка не съм получила от тях досега. Сега отнякъде от доверен човек разбрали, че съм добра ( :-D) и от 2 седмици ми звънят и ми настояват да се заклевам към тях, иначе ми дават някакви неофициални преводи. Днес се обадиха пак и аз им обясних, че за момента не се заклевам към нови агенции, защото след 1-2 месеца ще излизам в майчинство (казах майчинство, а не болничен, щото не ми сео бясняваше) и не знам за колко време. И още други мои лични основания имам да не искам, свързано е с голяма бумащина и хамалогия, да не ви обърквам с преводаческите драми, ама баш сега не ми се обикаля като луда по нотариуси и агенции. Както и да е. Казвам и, че не искам сега да ги подвеждам, щото скоро ще съм в майчинство и т.н. и просто да го оставим за по-натам. И жената отсреща ми вика "Е че то едното какво пречи на другото? Бебето ще спи, ти ще си превеждаш."  :eek: Аз и казах, че не са ми такива плановете, не и стана много кеф, ама и аз се ядосах.  :razz:
И после се размислих, че явно преводачите не е практика да излизат в майчинство, след като така се изненада. И почнах да се вкарвам пак във филма, че аз се глезя, че си прецаквам труда, който съм положила последните 5 години да си изградя име, че сега ако спра да работя, след половин-една-две години примерно, като реша да се връщам, те ще са ми намерили заместници и няма да мога да си върна работния обем. И сега ми е адски свинско. Защото, мааму стара, какво като работя от вкъщи, това значи ли, че няма да съм изморена, изнервена, недоспала, че няма да имам да се грижа за малко човече и да искам да му се посветя изцяло, когато се нуждае най-много от мен? Или грешката е в моя телевизор и е напълно нормално за силно бременна или наскоро родила жена, която МОЖЕ да работи от вкъщи, изобщо да не прекъсва работа?  :shock: Ненормална ли съм, че искам да се посветя на нещо толкова важно, вместо да си цъкам преводи от родилното или докато "бебето спи"? Ами ако и аз съм изморена и искам да спя докато бебето спи, ми те ми звънят със спешни поръчки? Защото ми се звъни и в 20-21 вечерта, аз съм на разположение постоянно. На теория е много лесно да се каже "Ти работиш от вкъщи, като родиш, бебето ще си спи, ти ще си превеждаш, идилия, братче, кой е като тебе". А ако бебето не спи? Ако всяка минута ми е ценна? Кажете ми, аз ли съм в грешка, защото не мога да спра да го мисля  :-? Не съм по мултитаскинга, когато правя нещо, му се посвещавам изцяло или изобщо не се занимавам. Такова половинчато наполовина работя, наполовина гледам дете, мне, не е за мен. За някои може би работи, но за мен съмнявам се.
Вече обсъдихме това с болничните и че трябва да си гледам себе си, ама факторът "работя от вкъщи" толкова ли променя нещата? Работата си е работа, независимо дали трябва да ходиш някъде, за да я вършиш. И колко ще съм пълноценна като акълът ми е другаде? Та аз сега взимам някакъв огромен превод в добър ден, после следващите дни съм като парцал с главоболие и не мога да си кажа името, и се чудя как да наваксвам, че да си изпълня срока, а с бебе как ще е? Мисля поне половин година да не работя общо преди и след раждането и след това да преценя, ако бебето е кротко, ако съм свежарка и т.н., при условие, че сама си определям кога и колко да работя (въпреки че и това е условно - като откажа три поредни поръчки, агенциите се преориентират), да си поработвам пак. Но всичко зависи от бебето и в какво състояние ще съм аз, как да го знам предварително това  :???: Но определено ще прекъсна работа за определен период, дали ще е половин година или две, не знам още. Сигурно ще кажете, че пак правя драма от нищо и че трябва да се види как ще са нещата и да преценя спрямо това, и че може пък да изкукам ако не работя, ама... бях взела решение и ми беше мирна главата и сега изведнъж това много ме разтревожи. Ами ако е по-важно да изкарвам повече пари? Не знам с намален работен обем дали ще изкарвам повече от майчинските и без това  :razz: Оффф, споделих, намрънках се. Карайте ми се, ако искате, ама това е положението  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 24, 2017, 21:09:38
Добре, събрах си мислите, успокоих се, поговорих си с мама  :lol: Оттеглям мрънкането, можете и да не ми се карате. Ама трябваше да си споделя моментното умопомрачение.  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 24, 2017, 21:33:26
Мама какво каза? 😃


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 24, 2017, 21:39:38
Да не и тормозя внучето с глупости  :-D Каза, че ме подкрепя и не мисли, че сме опрели до тия пари, за да се тормозя И с работа и според нея по-важното е да си изграждам връзка и да си се радвамна детето, вместо да работя и да откачам. И също че ще помага, ако реша да се върна към работата по-рано. Ама сега е рано да го мисля, то щяло да се нагласи  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: alexia в Януари 24, 2017, 22:14:52
Такааа... нали и моят бизнес е такъв, че ако изчезна за дълго, съществува риск да ме забравят хората, та и аз съм го мислила но.... Докато бях бременна бях твърдо решена да изчакам първо да родя, да видя какво ми е детето, колко отзивчиви ще са бабите и то просто се случи без никакъв зор. Изкарах си съвсем спокойно коледната кампания и продължавам да редя планове за бъдещи сесии. Добре си отказала, има време за всичко. И да, ако бебето ти е ревливо, или просто ако не спи, няма да можеш да си отдадена на работата и напълно концентрирана. И не че е точен пример по казуса, но виж Фей като си е изградила име през годините, как я изнамериха бременна, че и с второ. Сега се надявам и да я поизчакат и това ще бъде страхотно доказателство, че ако наистина си много добър в това, което правиш, няма начин да те забравят. Друго също ми минава напоследък през главата та тук ще го пльосна: дали на мамите не им се струва майчинството много по-дълго, отколкото то всъщност е за работодателя/ колегите/ хората около нас?


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 24, 2017, 22:18:14
Не знам, на мен хем дните ми се точат, хем минава времето като един миг, сега гледах снимки на Ади като новородена, е не е възможно да е била толкова малка!!!

Алексия, бтв, не че искам да кажа нещо конкретно за Кат, защото специално нея я познавам и знам колко страст влага в работата си, ама...не всички са тоооолкова добри в това, което правят, че да ги изнамерят и след това. Дори във форума. Някои са просто average. И това е файн, но средата е много конкурентна.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: alexia в Януари 24, 2017, 22:41:27
А не, две мнения няма, че говорим за над average. Просто аз и без да знам Кат дали е над средното, със сигурност знам, че тя има адекватна самооценка и това е още една причина да няма за какво толкова да се тревожи... поне докато не се появи беб.  :-)
Конкуренцията ми не очакваше, че ще работя с бебе и двама фотографи в града, които никога досега не са снимали с декори, започнаха да правят сесии тази година. Взех правилното решение като започнах работа. И без моите пари сме си напълно ок, но си е друго като участваш някак в бюджета. Сигурна съм, че ме разбирате.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 25, 2017, 18:15:06
Благодаря за подкрепата, Алексия  :kiss:
Аз си знам кусурите и определено не съм най-блестящият преводач на света, но съм си избрала език, с който преводачите не са много, и с упорство успях да се наложа през годините. Слабите качества компенсирам с такива, които са ми силни, и хората почнаха да ме търсят. Съмнявам се ако зачезна някой специално да ме издири да ми предлага работа, но пък съм спокойна, че както преди 4-5 години започнах от пълна нула, с една гола диплома и хъс и успях да си създам позиции, така и след време, имайки този опит зад гърба си, ще мога да се върна и даже да започна пак от нулата и никой да не ме помни, доста по-бързо ще набера скорост. И преди да започна да работя, надали само мен са чакали, имало е и други преводачи, но успях да се наложа, тъй че разчитам и след майчинството да е така. Такъв е животът, както се казва.  :-) Да ми е жив и здрав мъжът и да продължава да се издига професионално, защото каквото и да си говорим, твърдата месечна заплата е важната в семейството. Всичко друго идва малко като бонус и не може много да се разчита.
Абе ще го давам ден за ден и ще се справям с всеки проблем като се появи, то това е най-правилното май. Колкото и човек да планира, няма как да предположи как ще протече всичко, та...
Обяснението ми защо вчера се разстроих толкова (освен хормоните, нали  :lol:) е че аз съм взела решение за личния и професионалния си живот, постъпвам коректно като обяснявам ситуацията на потенциален работодател и отсреща получавам подигравателно отношение и някакъв смешен опит за "разубеждаване", че то едното кво пречело на другото. Адски тъпо ми стана. Винаги съм приветствала свободната комуникация с агенциите, на мен самата ми е много по-добре да сме на "ти" и да си говорим като приятели, отколкото да се гипсирам всеки път като някой ми звънне или пише по скайп, но такова фамилиарничене от хора, с които даже не съм работила досега (и то не защото не съм искала, ми щото те са ми забутали някъде данните в архива и въобще не са ми обърнали внимание 5 години, и "ами и ние не знаем защо така, ние имаме работа за теб по принцип, ама що така се е получило...") ми се стори меко казано обидно. Повече бих го разбрала да дойде от някой проджект мениджър, с когото си имам лафчето от години, но от човк, с когото съм се чувала веднъж... Тъпо ми стана много.  :-? И без това малко ми трябва да се разколебая в здравия си разум и в решенията си.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Лора в Януари 25, 2017, 19:56:30
Кат, няма как отсега да знаеш как ще е, но и няма какво да се чудиш на тяхната реакция. Факт е, че от вкъщи се работи по-лесно и си по-гъвкав и най-вероятно голяма част от преводачите си работят по време на майчинството и те го знаят това. Сега, аз съм по-дебилна порода майки и за мен майчинството не е някакъв вълшебен, розов, блажен период (не изцяло поне) - беше ми скучно, чувствах се непълноценна..абе не ми беше достатъчно това. И си почертавах колкото мога, то ясно, че не мога да поемам цели големи проекти, но колкото да не губя тренинг. И торти започнах да правя, което ми отнемаше адски много време и усилия, но пък това ми балансираше себеусещането някак.
Та не се знае дали няма да ти се доработи рязко, като цяла зима примерно ще си затворена с детето и денонощно ще му обслужваш примитивните нужди :))


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 25, 2017, 20:07:03
Лора  :kiss: Абсолютно си права. Аз изхождам от това, че не съм работохолик по природа и обичам да имам време далеч от работата, когато да не ми се въртят срокове, поръчки и терминологии в главата, въпреки че си харесвам работата по принцип. Ама поне едни няколко месеца ми се иска да имам, за да разбера как ще се оправям с детето, да се опознаем, да се нагодим, а не от родилното и хайде юруш на преводите все едно нищо не е било. Никак не изключвам вероятността да ми се доработи много и да преценя, че мога да съвместявам нещата, но ми се иска да го разбера на чист акъл след като съм се позанимавала с детето, а не да се чудя в движение кое как да стане, жонглирайки със срокове, поръчки и наакани памперси. Мисля, че ще ми трябва поне мъничко време да свикна с новата роля преди да превключвам на мултитаскинг.  :-D Пък дано всичко ми се развие добре, дано малчо да е кротичък и мен да не ме хванат лудите.  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 25, 2017, 20:17:03
дано малчо да е кротичък и мен да не ме хванат лудите.  :razz:

Дано :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: D.Dimitrova в Януари 26, 2017, 11:56:55
Жената от агенцията е коментирала,защото голяма част от преводачите не спират, поради финансови причини и гледат да продължат. Едва ли има много преводач майки на високи осигуровки, ако си ги плащат сами. Но щом може да си го позволиш, значи ще си действащ потози план.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 27, 2017, 13:56:42
Ми опитвам се да не се водя по принципа, че всичко е пари при положение че не сме го закъсали хич. По-тегаво ще ни е малко, но не много, смятам. Аз и сега не изкарвам милионите, та ще ми се накриви шапката.  :razz:

Аз сега за друго да кажа  :-D Много съм се ентусиазирала за фотосесиите за бременни и новородени. Тия за бременни като цяло са ми малко странни, ама пък могат да се направят и яко. Та си кореспондирах сега с едни от най-известните в тая сфера в София и май-май ще взема да си запазвам час другия месец (за след 3 месеца  :lol:) и ще се надявам да не приличам на нещо страшно към края на 7 месец, когато мисля да правя фотосесията.  :razz: Някой правил ли си е такова? Че нямам спомен да е ставало на въпрос. Ако отрано не си запазя час, като се знам каква съм, просто ще забравя и ще ме домързи накрая  :lol: Знам, че тука май не сте много фенове на нагласени фотосесии (съдя по разговорите ни за сватбените такива  :-D), но пък си имаме и професионалист, разчитам да ме надъха  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: juliet в Януари 27, 2017, 14:15:24
Фиж Феята какво ще ти препоръча, че каквото съм виждала като нейни снимки от фотосесии е много добро. Ние правихме коледна. Шкембеста и с новородено нямам. Яко е!


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: black_berry в Януари 27, 2017, 14:18:42
Нека Феята и Алексия да кажат, но според мен 7ми месец е рано...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: D.Dimitrova в Януари 27, 2017, 14:24:33
Виждала съм много хубави бременни фотосесии,но все пак трябва да е стройна и неподута бременната, за да не излиза като календар за зоопарка. Не ми харесват новородени ,голи деца ,сложени в кофа,кошница,чиния или овнешка кожа.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 27, 2017, 14:46:02
Аз точно затова се ориентирах към края на седми месец, да не съм баш като син кит  :lol: Както е тръгнало коремището, мисля, че ще е доста добре в края на седми месец. Аз и сега си изглеждам бременна, пък след 3 месеца какво ли чудо ще е   :lol:
Аз съм се ориентирала към Г-жа Череша, фенка съм ѝ, а и имам познати, които ходиха при нея и са много доволни.  :-D На мен ми харесват снимките на новородени какви са изсипани вързопчета розови  :wub: Зависи как са направени и аранжирани, естествено, не всички са готини. Но на Черешата специално ми харесват повечето.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Януари 27, 2017, 15:09:13
Кат, сега съм на едно обучение, но ще ти пиша подробно по-късно, ако те интересува мнението ми.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Януари 27, 2017, 18:10:05
За съжаление не мога да едитна горното направо :-D

Кат, мои снимки и от бременска сесия и от такива с децата си виждала във ФБ, предполагам, аз си ги харесвам, обичам фотосесии и съм готова да инвестирам, защото няма по-мил спомен. Това по отношение на самите сесии, като такива. Сега малко практическа насока, от опит...
Иди по-малко бременна. Аз разбрах, че съм бременна на 14.02 миналата година, на сесия бяхме към края на юни. Дори коремът ти да не е супер голям може за целта на някои кадри да се увеличи на фотошоп (например дори в 9 м да си като легнеш коремът се разлива, а има много сладки пози с легнала бременна, така че). Корем има как да се докара по-лесно, отколкото да се трият бедра и ръце, които се трупат в общия случай след 7-8 месец.
После - сърчни онлайн такива сесии и си подбери тип кадри, които ти допадат на теб и ги сподели с фотографа в аванс, за да има той отправна точка какво ти харесва, а не на място да се обяснявате и да става разказ по картинка. А и ти, спрямо подбраните кадри, ще имаш възможността да си помислиш и да се подготвиш с облекло/аксесоари, както за теб, така и за мъжа ти (предполагам ще включиш и него на 1-2 снимки :-D).
Минавам на бебешка вълна :-D Ако ще правиш brand new baby сесия имай предвид, че трябва да се случи до 10-12 ДЕН от живота на бебето. После е трудно да го хванеш спящо, а повечето бебета под месец с отворени очи нямат фокусиран поглед и изглеждат най-малкото странно...После - според мен тук не залагай много да се хвърляш да купуваш дрешки. Едно бебе под месец с вяка дреха изглежда все едно не е негова, разбира се говоря за общия случай, сегааа, ако родиш 4+ кг...Та заложи на голо бебе с аксесоари, които ще ти дадат в студиото. Още повече говорим за момченце и няма разни диадемки, шнолки и тн. Следващата ви опция за сесия, или по-скоро по-удачен период, е след 6 м, когато седне стабилно, за да имаме вече едно човече, което поне е седнало, с фокусиран поглед и сладки муцки и действия с разни предмети с ръчички. Тук плюс е и че не е проходило и не може много да избяга от цялото упражнение :-D
Сегааа...Ние снимахме Тео на 2 месеца, защото съвпадаше с момента за коледни сесии, обаче не мога да кажа, че беше лесно...Доста време мрънка, чак в края се случиха по късмет няколко благи кадъра, за които се захили или гледаше с внимание ;-) Изобщо, както казах, над 10-те дни си е риск...
Това се сещам на прима виста, питай ако искаш още нещо? Ако искаш да ти дам контакт на моята фотографка, но тя си продаде студиото и за сега няма ново...Но ти може да си направиш и аутдор сесия бременска? Има време, то ще се стопли...Лично аз ги предпочитам аутдор кадрите за бременска, а и не само. Аз това лято ще снимам Тео и Цвета навън, защото той тъкмо ще е седнал добре и ще стае много сладко! Просто нали...няма по-велик декор от природата! Даже тази зима адски ме изкефи една мацка, която снимаше коледни сесии САМО навън. По обясними причини не се възползвахме, но идната Коледа ще се замисля!


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: alexia в Януари 27, 2017, 23:40:51
Бременна най-късно до края на седми месец. После коремът придобива какви ли не форми, краката оттичат, понякога и лицето и т.н. Аз се снимах в девети, но си бях красива до края  :lol: :lol: :lol: Мога да покажа снимки при желание. Споменът е прекрасен, наистина, казвам го и  като модел, и като фотограф.
Фотото на Феята е много добра, но доста отрано ще ти трябва час, ако искаш нея. Време имаш де.
За бебе също ти е обяснила. На мен са ми ужасно красиви голи, като същества от друга планета... И да, дрехите им стоят смешно на новородените, по-добре шал или някаква пелена по-така... колкото да го покрие, ако не искаш голота. След 10-12 ден е ужасно трудно, имай го предвид. Цун


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 27, 2017, 23:59:52
си бях красива до края

Ми беше си. И аз бях. Ни подуто, ни обезформено. К'ви сме яки, беееее :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 29, 2017, 12:29:22
Благодаря ви за насоките, момичета!  :kiss: Хубави ориентири ми дадохте, някои неща ги знаех предварително, за други се досещах, но като цяло ми дадохте доста полезни насоки  :stuart: Аз фотограф съм харесала вече, кефи ме, че прави много арт неща, пък аз по такива много си падам.  :redface: От една страна ми идват малко солени цените за 10 обработени кадъра накрая, но пък знам колко сложно изкуство е фотографията и не бих пестила точно от това, в крайна сметка накрая ще имам прекрасен спомен за цял живот от време, което никога няма да се повтори точно същото. За новородените пише максимум до 14-дневна възраст, само не ми е ясно, както не се знае точно кога ще се роди, при такава заета програма и толкова малък времеви прозорец, в който може да се случи фотосесията, как се записва час, ама ще ги говоря тези работи с фотографа, явно си има работеща стратегия :razz:

Не ме дразнете сега, аз съм почти сигурна, че няма да съм красива до края пък  :razz: :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Януари 29, 2017, 16:37:11
само не ми е ясно, както не се знае точно кога ще се роди, при такава заета програма и толкова малък времеви прозорец, в който може да се случи фотосесията, как се записва час, ама ще ги говоря тези работи с фотографа, явно си има работеща стратегия :razz:

Поне месец преди термин се свързваш с него и му казваш, че около датата Х трябва да е щастливото събитие. Разбирате се в деня като родиш да го информираш, за да определите веднага ден за след 10-мах15 дни и така :-)

Аз също втория път накрая бях разплута и подута :grin:Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 29, 2017, 16:56:49
При мен ще е планово секцио, та поне това ще е относително лесно  :-D Лелее, то човек като роди, в същия ден за фотосесии мисли ли му се?  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Януари 29, 2017, 17:08:18
Е, може и на другия ден, че със секцио, да - може да не си на себе си от упойки и тн. Но, ако си естестнето нищо ти няма - все пак си родил, не са ти извадили мозъка :lol: :lol: :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 29, 2017, 18:28:00
Аз си го представям малко като вадене на мозък, хаха  :lol:

И така и така съм си в темата, да се похваля, че гаденето почна да отшумява и се чувствам все повече като човек. Почват да ми се ядат неща, различни от пица! И да готвя! И да ми се ядат И полезни и витаминозни неща  :lol: Вчера ходихме на ресторант и въпреки че имаше какви ли не глупости, аз се лепнах на някаква салата от червено цвекло и нищо друго не исках, така ми потекоха лигите като я видях тая салата. Знам, че за кореноплодните е малко спорно колко са полезни, щото попиват нитратите и бла бла, ама айде, нали цвеклото е някаква витаминозна бомба уж  :-D С такъв мерак си го изядох това цвекло и сега си мисля да си взема и за вкъщи и да си рендосвам, много ми се яде.  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 29, 2017, 18:37:43
Ооо, цвеклото е много важно, аз така и не можах да ям достатъчно, много желязо има. (по мое мнение е адски гадно, хаха)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Януари 29, 2017, 18:39:35
Защо сте решили толкова рано за планово сецио, Кат?


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Януари 29, 2017, 18:44:17
Ути, значи ще наблягам на него. Щото аз по принцип не съм му фен също, а оня ден като го видях, озверях, все едно не знам какъв деликатес, явно организмът ми се опитва да ми каже нещо  :lol:

Пийс, заради предпоставки е, с двустранна луксация на тазобедрените стави съм и съм оперирана, не ми дават да раждам естествено лекарите просто, не от глезотия  :-?


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Януари 29, 2017, 18:56:32
Ох, съжалявам, не знаех, но щом се налага е разбираемо, естествено  :kiss:
Пък ти си яж корените, цвекло с морков и ябълка си е вкусотия.  :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: alexia в Януари 30, 2017, 09:18:50
Аз пак да си кажа за онова сиропче желязното.  При мен чудеса свърши. Родих със 130 хемоглобин.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 30, 2017, 09:33:17
Аа, да, браво, че напомни. При мен накрая трябваше малко да му се помогне на сиропчето с хапчета, но пак го препоръчвам с две ръце, сироп Билкова кръв.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: alexia в Януари 30, 2017, 09:42:38
Ами да, то и при мен, ако се беше наложило, щях да пия хапчета, но не би. Иначе като знам как дъвчат желязо по дифолт още от 4 месец и блякс. Даже се замислям дали да не си го почне, тя си е в 4 месец, а то нали няма мигновен ефект...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 30, 2017, 10:28:28
Сиропчето ли, да, добра идея е :-)

На мен в 9ти месец док ми изписа желязо, защото бях със 124, пък той ми каза под 130 да не му се вясвам :D Също гадния чай от копър много ми помогна.

Ох, нещо ми яде слушалките и не е котаракът :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: black_berry в Януари 30, 2017, 10:38:58
Ути, не е ли от коприва чая?


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Януари 30, 2017, 11:47:03
От коприва е. Не знам как ми е дошло на акъла да напиша копър. Изобщо думата копър не фигурира много в речника ми. :lol:

Мерси :kiss:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Февруари 01, 2017, 23:32:31
Ние пак гледахме мишока. Имаме 160 грама барбарон, пишокът е наличен, и трети лекар потвърди, май вече е малко вероятно да ни изненада.  :-D И през почти цялото време стоеше с отворена уста, изглеждаше силно шокиран от нещо, много ми е смешен. Отнесен като родителите си от малък  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Февруари 04, 2017, 00:08:31
Мисля, че започвам да усещам мъника  :wub:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Февруари 04, 2017, 08:09:13
Ох, онази вечер сънувах, че пак съм бременна и с голям корем и усещах как рита чавето в корема. Много ми липсва усещането! Наслаждавай му се!


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Февруари 04, 2017, 09:08:05
Мисля, че започвам да усещам мъника  :wub:

Еха!  :wub: Я кажи каквo усещаш, да знам за каквo да внимавам  :-) Някои казват катo балончета, други катo пеперуди в стомаха, при теб каквo е усещането?


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Февруари 04, 2017, 09:22:52
Ами все едно някой еднократно ме сръчка с пръст отвътре, това се повтори няколко пъти през деня. Определено е ново усещане, обикновено като се бъркам с газове  :lol: усещам движението по-продължително, а това си беше еднократно туп, сигурно докато се обръща. Още не съм на 100% сигурна и ще продължавам да слухтя, но усещането ми е напълно непознато, затова и съм склонна да си мисля, че е бебето.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Февруари 04, 2017, 09:56:38
При мен беше леко тупкане. Като пулс, ама еднократно


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Февруари 04, 2017, 10:23:31
Да, точно! Или като прескачане на нерв  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Февруари 09, 2017, 20:04:28
Минавам малко на отчет. Най-после се записах на ЖК и си пуснах изследванията по касата. Дори за моя изненада са супер, не очаквах честно казано, обаче и микробиологията, и урината са напълно чисти, хемоглобинът ми е 125, което изглежда съвсем добре, глюкозата 4,8 (тука не знам, горната граница е 6,1, тъй че го приемам за нормално) и въобще, всичко ми е ток.  :-D Кръвната група си я знаех, та нямаше изненади, А1(-). Въобще, усещам, че ще съм любимата бременна на лекарите - с двустранна луксация, операция, отрицателен резус фактор и може би алергия към някои упойки (това още не е потвърдено). Направо красота  :lol: Ама keep calm и кот' такоа  :lol: Шкембето междувременно расте главоломно  :-D И вече съм +3 кила. И май повече за тоя отчет няма  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: alexia в Февруари 09, 2017, 20:24:55
С нищо от изреденето няма да ги изненадаш, така че си бременей спокойно и все така лежерно  :kiss:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: kateto в Февруари 10, 2017, 09:10:08
само на нас ако пуснеш една снимка в групата няма да е зле :) да го видим това сладко коремче: )


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Февруари 10, 2017, 09:24:24
Тoва стандартно ли е тoлкoва късно да започва ЖК и да се правят изследвания? Защoтo на мен на всеки преглед ми взимат проба урина и все нещо пускаме с кръвни изследвания и аз самo хoдя след сестрата да ми показва картона ми, че те нищo не ми казват, щом всичкo е в норма.  :roll:
Пък ти не се бой и си гледай спокойствието, не си им първата все пак,ще те oправят  :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: black_berry в Февруари 10, 2017, 09:30:13
Като цяло в България записват на ЖК след 10гс :) Иначе по каса има 3 изследвания ПКК и урина... иначе си ги плащаш ако искаш по-често :)
Кат, бременей си и да не ти пука... няма да има изненади, а надали не са се сблъсквали вече с подобни "особеностти"


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Февруари 10, 2017, 09:31:02
И аз си мисля, че и по-страшни случаи са виждали, ама ми е смешно като съм при нов лекар и почна да изреждам особеностите си  :lol:
Кате, аз не исках да ви спамя, Ути и Корни са подложени на тоя тормоз постоянно  :lol: Не искам да ставам досадна, но ако наистина искаш да видиш тумбито, ще кача снимка в групата.  :redface: Аз много си го харесвам и обичам да го показвам  :lol:
Пийс, принципно в първото тримесечие се прави тази работа, но аз чаках да мине Коледа и докато чаках, обявиха грипна епидемия и спряха всякакви консултации в града за над месец.  :razz: Затова толкова закъснях.  :roll:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Февруари 10, 2017, 10:16:41
Е то не че иначе тия 3 изследвания на кръвта и обикновена урина вършат някаква работа. Има още неща да се следят, ма такава ни е здравната система.

Аз съм с промит мозък вече, като знам колко неща ми следеше предния лекар, вече не мога да ида при друг :-D

Кат, ти ме спамиш с кореми, аз - с бебе, даже имаш да ми връщаш, че преди и с кореми спамех :lol: :kiss:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: kateto в Февруари 10, 2017, 10:18:07
включи ме и мен към тормоза тогава :) искам да гледам коремчета!


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: black_berry в Февруари 10, 2017, 10:55:14
И мен, и за бебе, и за корем


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Февруари 16, 2017, 18:53:28
Ето ме пак с отчета, макар че няма много ново. Вече съм в пети месец! Още пет остават и почва екшънът  :lol: Днес бях на преглед и малкият господин за първи път демонстрира пълна липса на интерес. Явно не го друсах достатъчно с маршрутката по паветата на "Цар Борис", а може и да съм го приспала още повече  :lol: Беше полегнал в поза, която лекарката определи като "поза за молитва". Коленичил и забил нос в пода  :lol: Точно като котка се беше излегнал. Малко помаха с ръчичка за здрасти (може и друг жест да ни е показвал, не стана ясно  :lol:), ама хич не му се мърдаше и прегледът приключи безславно. Тоя път и между краката не можахме да му погледнем, макар че под някакъв ъгъл с много въображение доки успя да види атрибута за свое собствено успокоение, че е познала още миналия път.  :-D Мери ми кръвното, 120/80. Претегли ме и не беше много щастлива, защото за един месец съм качила 2 кила (от общо три качени за четирите месеца дотук  :razz:). Каза, че принципно трябвало на тоя етап по един килограм на месец, ама да намаля още тестото и бялата захар и всичко ще бъде наред, не било още изпуснато положението.  :-D Пък аз си мислех, че много добре се справям с килата  :lol: Сега след 2-3 седмици съм на фетална морфология.
Днес на малчо му се роди втора братовчедка (и втора подред, и втора като роднинска връзка  :lol:). Сега аз съм наред  :-D Добре, че юли е далеч, имам още време да се готвя психически за страшното секцио, че братовчедка ми ми разправя сега страхотии.  :-?


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Февруари 16, 2017, 19:40:31
Е какви страхотии толкова ти разправя? От случай до случай има разлика, но нали и аз бях секцио. Спешно при това. Мисля, че съм минала метър даже като не съм раждала нормално. Чийтнала системата, както съм казвала и преди.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Февруари 16, 2017, 20:35:10
Ами че боли, ама то кое ли не боли  :razz: Ще стискам зъби и това е, дано бързо се възстановя и да няма усложнения, а пък най-важното е дребосъчко да е добре., с другото ще се справя  :stuart:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Февруари 16, 2017, 20:49:40
Е... боляло. Щото пък при естественото не боли. Аз мога да ти опиша подробно при мен как мина всичко. Но честно казано болката вече не я помня. Т.е. ако ме питаш дали съм готова отново да мина секцио - да, ще го мина. При мен проблем беше след това гърбът. Ревях, много ревях от болка, че не мога да си вдигна детето, да се изкъпя, да кърмя. Но това си е до моята физиология, не конкретно заради секциото.
Кърмих в поза "футболна топка" (май така се казваше), защото в стандартаната не можех да го държа. Тежеше ми над шевовете и беше адски некомфортно. Това се сещам сега като по-особено.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Февруари 16, 2017, 21:04:29
Е... боляло. Щото пък при естественото не боли.

Ооо, да, само че на тия със секцио им дават дрога, а на другите - не. Не съм сигурна кой има повече шевове също :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: alexia в Февруари 16, 2017, 21:07:49
И след нормално без никакви обезболяващи пак отивам да раждам. Най-баналното нещо ми е било: "болката се забравя" и ти казвам: не се забравя, просто не се помни  ;-) Час след раждането бях пушка, седмица след това все едно не беше излизало от мен такова нещо. Изобщо не го мисли, излишно ти е.
На прага или на пети, или на шести месец (трябва да си припомня) рязко качих 3! кг и док се скара, но беше някакъв еднократен скок и не се повтори този темп на качване. Общо качих 9-10 кг.

Ути, ти си изтегли късата пръчка  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Февруари 16, 2017, 21:10:34
И след нормално без никакви обезболяващи пак отивам да раждам. Най-баналното нещо ми е било: "болката се забравя" и ти казвам: не се забравя, просто не се помни  ;-)

И аз пак бих родила нормално без упойка. Нооо всичко си помня! Болката чудесно си я спомням, виж в края на раждането някакви моменти ми се губят.

И аз имах скок в килограмите около 19та седмица.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Февруари 16, 2017, 21:19:34
Сега аз съм наред  :-D Добре, че юли е далеч, имам още време да се готвя психически за страшното секцио, че братовчедка ми ми разправя сега страхотии.  :-?
Съжалявам, че ти е братовчедка, ама тoва е най - тъпото нещо, да се разказва на бременна кoлкo е страшно и как боляло. Настройвай се, че при теб ще е пo - дoбре  :kiss: Пък нека расте бебче :)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Февруари 16, 2017, 21:31:50
Е... боляло. Щото пък при естественото не боли.

Ооо, да, само че на тия със секцио им дават дрога, а на другите - не. Не съм сигурна кой има повече шевове също :-D

Ути, на теб ли говорех за дрогата наскоро. На някого се обяснявах, че всъщност на втория ден спрях да искам обезболяващи. Никой не ме и пита. Няма да си ги мерим сега кой колко го е боляло. Особено пък с теб. И двата типа раждания си имат плюсове/минуси И болка. Важното е да не се настройваш.
А и разкази със страхотии и всяванки на паника пък хептен няма нужда. Да, Кат, трябва да си чула поне една, две истории, но не позволявай някой да те плаши. Защото в последните часове ще ти изиграе лоша шега. Аз даже се бях хванала да чета някакви забавни истории в бг-мама. Специална тема имаше такава. И в МАЙКО МИЛА има забавни разкази.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Февруари 16, 2017, 21:38:23
Аз понеже открай време си знам, че ще раждам със секцио някой ден, та малко или повече съм свикнала с мисълта. Просто сега го мисля като нещо по-малко абстрактно от преди  :razz: Иначе то е ясно, че случаи има всякакви и че не трябва да се настройвам. Просто нали битува някакъв мит, че жените дето раждат със секцио, са шапка на тояжка и нищо не усещат, ама не е баш така явно.  :-? Живи и здрави, ще го преживея. Не ми е гот, че ще ме оперират, нали са ме оперирали като малка и още си спомням какъв ужас изпитах тогава и си ми е малко страшно. Ама то раждането си е страшно, а пък резултатът си заслужава, поне така съм чувала  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Pupi в Февруари 16, 2017, 22:10:26
Аз като бито куче (рязано  :lol:), ще ти кажа, че минава и заминава. Да, боли си, да, има дискомфорт, трудности с раздвижване, пишкане, КИХАНЕ, за Бога жено, не кихай и не кашляй, но всичко отминава. И пак бих се подложила, за да гушна това щастие.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Февруари 16, 2017, 22:22:22
КИХАНЕ, за Бога жено, не кихай и не кашляй

!!!!
:lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Февруари 16, 2017, 22:32:57
Смайлс, не си ме разбрала, аз всъщност това написах, че и при двете си боли яко и не съм сигурна кое е по-оферта. Не си ги мерим :-D

За кихането и кашлянето и при мен беше така, че и бонус и месеци след това имаше аварии :-D Абе няма празно при раждането, каквото и да е то :D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: juliet в Февруари 17, 2017, 10:57:44
КИХАНЕ, за Бога жено, не кихай и не кашляй

Да!!!
Кат, след 4-5 часа на магарето, 10 см разкритие без упойка и спешно секцио, за мен естественото боли повече. Може би аз имах късмет, но зорът беше първите три дни (особено първият). Обезболяващо са ми били само първата вечер в реанимация. След това можеше да си поискам аналгин, но не ми се е налагало. И да, забравя се.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Февруари 20, 2017, 11:59:36
Ами дано през юли да не настина, за да не кихам и кашлям... че не искам и да си представям какво е  :razz: Абе не го мисля, каквото дойде. Спокойна съм, че ще бъда в добри ръце със сигурност, оттам натам каквото сабя покаже.  :roll:

Идвам да се похваля, че снощи имаше карате в корема ми  :lol: Такова мятане беше, все едно имам жива риба вътре. И вече е набрало сила диването, доста добре си го усещах, подозирам, че беше легнал някак напречно и буташе напред към корема. Толкова силни бяха движенията, че дори с ръка ги усещах отгоре. Досега никога не е било така, усещах много леки побутвания, но това вчера си беше цяла програма. Подозирам, че го надрусах с ендорфини, щото преди това имаше сексене с щастлив завършек :-D Каква беше тая сила в 250 грама, не знам... ама какво ли ще бъде като наедрее още  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: lioness в Февруари 20, 2017, 14:45:59
Еми вече все по-осезаемо ще става  :-D И колко е хубаво да си шава нещо вътре...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Февруари 20, 2017, 15:03:16
Даааа  :wub: Много е хубаво!


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Февруари 20, 2017, 15:34:11
Още малко и ще правиш клипчета на корема как се мести и се вижда къде те сритва и побутва :D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Февруари 22, 2017, 14:22:38
Ех, че сладко!  :wub: Имаше ли продължение на карате сешъна вчера-днес? :)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Февруари 22, 2017, 14:37:58
Толкова продължително не е имало повече, но от време на време има периоди, в които се събужда и се мести насам-натам, усещам го как се върти  :stuart: Или поне предполагам, защото сменя страните, първо примерно мърдя вдясно, после минава вляво и като постигне желаната позиция, престава.  :-D Много ми е мило, говоря му, радвам му се, съвсееем различно е от времето, в което беше попова лъжичка. Вече иска да покаже, че е човек с мнение  :-D. Надявам се  да го изловя някой път буден като баща му си е вкъщи, за да го усети и той.  :wub:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Nakom в Февруари 22, 2017, 17:08:04
Значи на пернишката детска количка, дрънкалките дето висят пред бебето трябва да са закачени на винкел


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Февруари 24, 2017, 13:47:49
То в Перник всички бебета са така  :-D :-D :-D

А пък ваш'та кифла си записа час за фотосесия в крайна сметка  :-D Точно в 29 г.с. ще съм, надявам се да не съм танк  :razz: Много ми е вълнуващо, и същевременно малко тревожно, щото ме е страх да не заприличам на плашило и само да си дам парите за нещо, дето после да не мога да се гледам на тия снимки  :razz: Ще полагам усилия да се запазя в добра форма И заради това  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: syanna в Февруари 27, 2017, 12:55:09
Браво, Кат! Аз много съжалявам, че нямам читави снимки от първата бременност. За сметка на това по време на втората не се спрях. Сесията си правих около 32ра седмица.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Февруари 27, 2017, 13:06:29
Аз пък нямам търпение юни да направя сесия на двете деца навън. Тъкмо Тео ще е на 8 м. Цвета я снимах за първи път на 8 м, извън тази като новородена, и се получи супер. Детето е стабилно седнало, държи хубаво предмети, а като ги накипря навън ще е много сладко, винаги е по-яко - светлината е друга.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Февруари 27, 2017, 13:57:06
Да, и аз си мисля, че е добра идея. Даже си ангажирах пак гримьорката от сватбата, да се подсигуря, че ще изглеждам добре  :-D
Освен това моя близка, която се занимава любителски с фотография, си предложи услугите, така че мисля да си направим с мъжа и една фотосесия с нея навън като цъфнат дръвчетата.  :wub:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Март 02, 2017, 12:18:14
Така, бях на втората фетална морфология и вече 100% няма измъкване от сините дрешки  :-D Има си, според документацията, "нормални мъжки гениталии" :stuart: Тежи 362 гр. момъкът, дължината тоя път не я разбрах. Плацентата си я знаех от миналия път, няма промяна :-D - задна висока. Всичко друго си му е нормално, няма какво да ви ги изреждам  :-D Във фейсбук групата съм ви качила и снимката от 4Д. Не е много ясна, ама горе-долу се вижда муцунката котето  :wub: Много ми е щастливо и спокойно (все така всъщност). Било много хубаво да усещаш бебето, току си помисля да се притесня за нещо и той ме изритва и така си знам, че е там и е добре.  :loveeyes: Нещата взеха да изглеждат много реални, вече трябва да мисля и къде ще раждам, и там има да се почудя.  :razz: Половината бременност мина, все по-близо съм до срещата с човечето и хем ме е страх как ще се оправям, когато излезе, хем искам да го гушкам вече  :redface:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Pupi в Март 02, 2017, 13:22:03
Приказна му е муцунката  :wub:
Пък как ще се оправяш...книги много по въпроса, съвети също, обаче ти сама ще се нагодиш и ще намериш най-удачния начин. Всяко нещо с времето, само я карай така спокойно!


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Март 02, 2017, 13:27:59
Това с "как ще се оправям" се преодолява ситуация след ситуация. Поне при мен е така. Бях в шаш как ще го къпя, как ще му почиствам пъпа, как ще го забелвам, как ще го кърмя, как ще го захраня, как ще изляза с него сама с количката и всякакви такива дребни неща ми причиняваха стрес... до първите един-два пъти. Да, все още има неща, които ме притесняват и ме хвърлят в тиха паника, но знам, че мина ли през тях, то ще мога да продължа със следващото предизвикателство. Така е при мен. Четох много, гледах клипчета за всякакви неща (кърмене, къпане), но не минех ли през "нещото", не се уверявах, че мога да се справя.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Март 02, 2017, 13:41:23
Благодаря, Пупи! И аз си го харесвам  :wub: Още малко над 4 месеца и ще видим на живо какви майстори сме  :-D

И аз по принцип съм от тези, дето много мислят предварително, пък като попаднат в ситуацията, се оправят даже много добре и установяват, че хич не било толкова страшно.  :razz: На това разчитам.  :-D Едно по едно ще ги наместим нещата. Но сега като го мисля ми се струва уааааау, толкова много неща, човек зацикля само като си помисли  :-D

И още нещо забравих за отчета, +4 кила съм  :razz: Казах/оплаках се на свекър ми, той каза, че това нищо не е, тъй че съм доволна  :-D Ама сега ще наруша малко здравословния режим, че мисля да водя мама на обяд и ще се поглезя с пица  :razz: Имаме поводи за почерпка, здраво хубаво бебе и мъж ми от два дни е официално с нов работодател, времето е хубаво, иде пролет и въобщееее...  :wub:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Март 12, 2017, 15:56:10
Моят юнак рита все по-силно, сутринта  даже ме събуди рано-рано, че нещо май му беше неудобно   :-D  Влизам всъщност основно да се похваля, че днес за първи път успях да го издебна в активен период и татко му го усети  :wub: Много мило ми стана как му светнаха очите, той явно не очакваше, защото няколко пъти така го карам да си сложи ръката на корема, но малкият така и не се раздвижва. Та беше много хубав момент  :-D
Друго ново май няма, закръглям се и хубавея общо-взето  :-D Продължавам да обмислям къде ще раждам и след много мислене и четене май-май везните се наклоняват силно в полза на "Тина Киркова", там имам много доверени лекари, анестезиолог, включително и тази, която ме следи, изражда там като външен лекар. Ориентирам към ВИП единична стая, харесва ми, че беб ще си е с мен през почти цялото време като изляза от реанимация и просто шестото чувство и разни такива доводи натам ме теглят. Ще отида и на място другия месец и ще реша окончателно, ама предполагам, че няма да има изненади в това ми решение, аз съм така, като нещо си навия на пръста, това е, рядко сменям внезапно посоката  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: alexia в Март 13, 2017, 14:11:32
Чудесно звучиш  :kiss:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Март 21, 2017, 18:15:55
Ето ме вече в шести месец!  :-D Времето направо лети, още няма и 4 месеца и ще се срещна с малкия мъж.  :wub: Отчитам се, днес бях на преглед и човекът си расте и хубавее, и аз покрай него. Половин кило е вече, разположил се е бейски седалищно и ме рита в мехура  :lol: Лекарката ми каза, че имам корем като за седми месец (по форма), някак много високо започва. Като видя обаче как се е разположил малкият, тя тиквичката му ми се пада горе високо и затова стои така издуто  :-D Каза също така, че на мен щял да прилича, поне по носа и челото, не знам как го разгада :lol: На мен нослето ми се вижда малко орлово, като на мъж ми на родата (дано греша, де, ама за момче не е пагубно и без това  :razz:), ма какво ли разбирам аз  :razz:  Килата са +4,5 общо дотук.Следващият преглед е на 11.04. А, да, и сучеше и се плезеше като малък мравояд  :wub: Моят болничен наближава и точа зъби вече. Междувременно работя усилено като за последно. Само.днес си дадох почивка и си прекарах много приятен мързелив следобед по магазините, а после на разходка в парка с Ути и Ади  :-D Въобще, днешният ден беше супер, искам повече такива да има  :wub:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Март 21, 2017, 18:17:46
 :wub:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: syanna в Март 21, 2017, 21:06:17
Олее, кога стигна 6-ти месец  :kiss:
Много хбаво всичко  :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Март 22, 2017, 07:58:07
Честит 6 месец!  :kiss: Нека и за напред така да си продължава хубавата бременност! Пък тo времето си тече бързo-бързo, съвсем скoрo ще се появят и нашите гъбки   :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Март 23, 2017, 19:33:28
Коремът, хорааа, коремът щръкна много!  :lol: Изпаднах в абсурдната ситуация почти да нямам какво да нося, така странно съвпадна затоплянето на времето с това, че коремът ми за десетина дни се удвои  :razz: Добре, че една приятелка ми беше дала някакви летни дрешки за бременни, които бях забутала някъде в гардероба, понеже си мислех, че скоро няма да им дойде времето. Ха-ха. Спасиха ме просто  :lol: Вчера направих жалък опит да облека една блузка с къс ръкав, много оптимистично от моя страна. Тъпо и упорито си излязох с нея и бях като тираджия , само я придърпвах надолу  :lol: Явно дойде моментът да пенсионирам всички стари дрехи поне до второ нареждане и да мина изцяло на дрехи за бременни, няма какво да се правя на фиданка, в шести месец съм си  :razz: Но коремът, коремът!  :flag: Не знам защо се изненадвам толкова, сигурно понеже досега малко или повече минавах за попреяла и позакръглена, но изведнъж си станах напълно на 100% бременна  :lol: Даже маааалко почна да ми тежи, особено като се наям имам чувството, че ще се разцепя като диня през средата  :lol: А колко още има до юли...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: lioness в Март 23, 2017, 22:29:08
Мажеш ли се стриктно  :sneaky: Не пропускай сутрин и вечер! Корем, бедра, гърди.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Март 23, 2017, 22:46:38
И аз щръкнах в 6ти.
Мазах. Ефект - найн :D Т.е. може и да е имало, де. Но пак си имам в момента стрии - по корем, по бедра.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Март 23, 2017, 22:51:52
До кожа е, ефект найн. Циците ми са Гранд Каньон. :cry:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Март 23, 2017, 23:32:54
Мажа се аз, много съм стриктна, даже съм си забъркала ултимативната помада с мас, кокосово масло и разни други масла, пълен мазньоч, по 2-3 пъти на ден се клепам  :-D Не че ще помогне, ма поне да знам, че съм направила каквото зависи от мен. Имам надежда, че въпреки флуктуациите в теглото от 10 години насам, последните ми стрии се появиха в девети клас. Е, сега кожата ми е доста по-суха  :roll: Абе здраве да е, ще преживея и стриите, чудо голяма, това да ми е проблемът  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: alexia в Март 24, 2017, 04:00:46
Кат, аз нямам една стрия! От пубертета си имам колкото искаш, но от бремеността найн. Не мисля, че е заради мазането,но съм била много стриктна. Мажех жио ойл, предимно сутрин и по-малко вечер. Има надежда  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Март 24, 2017, 04:22:00
Аз също бях мега стриктна и като дойде млякотооо...страх.

Дано нямаш стрии, аз тежко ги преживях, ма те бяха огромни, дълбоки и лилави, брр


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: lioness в Март 24, 2017, 08:28:38
Кат, аз нямам една стрия! От пубертета си имам колкото искаш, но от бремеността найн. Не мисля, че е заради мазането,но съм била много стриктна. Мажех жио ойл, предимно сутрин и по-малко вечер. Има надежда  :-D
И аз така. С Диляна мажех сутрин и вечер, първата половина от бременността с едно бг мазило Кокона и майка, втората половина - с Палмърс. Нито една стрия. С Митко нямах време зс сутрешно мазане, но бях основно с Палмърс и имам микроскопични бели чертички по 1-2 см от пъпа нагоре. Те на фона на другите ми дефекти изобщо не се забелязват :lol:. Отдавам го на мазането и на Палмърса.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Март 24, 2017, 13:18:57
Ами аз съм се примирила вече малко или повече, че няма да изглеждам максимално добре, ама аз отдавна не изглеждам така и без това, та някой и друг дефект вповече, кой ти гледа  :lol: За гърдите ми е жал малко, че ще станат като празни сакчета вероятно, нося сутиени нон-стоп, ама не вярвам да помогне. Поне с килограмите съм добре и много силно се надявам, че за три месеца и нещо няма да кача още 20-30 кила все пак. Надявам се  :-? Но за стриите наистина имам малка надежда, че кожата ми ще се справи, защото все пак имах период, в който качих 20 килограма, но не се нацепих абсолютно никъде, дано и сега да е така, макар че напрежението върху кожата на корема ще е огромно.  :-? И така, полагам усилия и стискам палци, но ще се притеснявам ако стане.
Сега важното ми е, че се чувствам по-секси от всякога и ми е много гот  :-D Покрай щръкналия корем краката и дупето ми изглеждат по-слаби и съм на върха на сексапила просто  :lol: После ако стана буре, ще му мисля, засега не се оплаквам  :-D И с тези вечно червени бузки, с които съм се сдобила, сутрин се гледам в огледалото като нарцис и се чудя как може със ставането от леглото да изглеждам добре  :lol: Абе наслаждавам се с пълна пара на бременността, даже онзи ден посрещнах мъжа по секси нощничка.  :razz: Не съм очаквала, че такова самочувствие ще ми дойде от бременността и толкова ще се харесвам. Не казвам, че очаквам до края да е така, просто се радвам на мига  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: syanna в Март 24, 2017, 14:02:54
Да, в 6-ти месец става истински видимо при първа бременност. При следваща още в 3-4-ти  :razz:
Ако нямаш какво да носиш купи 2-3 неща за бременни, да се чувстваш  още по-секси с коремчето  ;-) Ще ти влязат в упоптреба и след раждането.
И аз нямам стрии, след 2 бременности, обаче стриктно всеки ден по веджъж съм се мацотила. Имам едни  от преди 7-8г по дупето, когато рязко качих някакви килограми...
Хапвай повече полезни неща, пий много вода, следи хемоглобина и всичко ще е наред. Защото като липсва нещо в организма те подгонва зверския глад  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Април 07, 2017, 15:35:15
Аз съм във вторник на преглед, ама айде сега ще си бутна темата да се похваля, че в понеделник излязох в болничен, мааалко с два месеца предварително, ама тъй го реших. То не че съм кръстосала краката и нищо не правя, поработвам си пак по малко, да не е без хич, вероятно поне до 45-дневния през юни така ще съм, после ще видим.
Освен това вършея из къщата, духът на някоя добра домакиня се е вселил в мен или просто гнездя, едно от двете ще да е  :lol: Пък мъжът ми в неделя заминава за 5 дни в командировка в чужбина  :-( Отсега правя планове как да си уплътнявам времето, че и с намаленото количество работа съвсем ще ме хванат лудите. Планирам грандиозни реорганизации и чистене вкъщи.
Дано времето поне да е хубаво, вече наблягам на виждания и разходки с приятелки с деца, бутам колички, разпитвам за каквото ми хрумне и наблюдавам нагледно кърмене, смяна на памперс и всичко  :-D Само дето записки не си водя  :lol: И въртя по 5+ километра на ден ходене пеша, да не се залежавам много.
През май планираме пребоядисване на апартамента. Даже не мога да го нарека ремонт, защото наистина само един латекс ще ударим на всички стаи да поосвежим, че от 4 години сме тук и вече цветовете доволно са потъмнели, и петна има, а в коридора особено е някакъв ужасТ  :razz: Други ремонтни дейности не мислим да извършваме с цел приспособяване на дома към новия член. Но решихме, че сега е удачен момент, след това с бебе/малко дете ще е доста по-сложно. Още някоя и друга годинка, после да почне да рисува по стените и докато мине и тоя период, пак ще е време за боя.  :-D Така сме го изчислили. Отделна стая на тоя етап няма да правим, харесала съм си едно ъгълче в спалнята (единственото свободно  :lol:), където ще разположим креватчето, и на първо време там ще бъде. Не мога да си представя по няколко пъти на нощ да ставам и да ходя през две стаи да го кърмя, не е много смислено май.
Купих оня ден боди с коте  :-D Естествено  :lol: Иначе малкото магаренце е доста активно, според усещанията ми все още е седалищно разположен и ми удря от време на време по някое копитце в мехура, да не ми е скучно  :lol: Сутрин в леглото се закачаме много, лягам по гръб и вече съвсем го напипвам точно къде се е разположил, побутвам го по предполагаемото дупе, той се върти, рита, опъва ми корема, говоря му... Уж вече трябвало да чува нещо, знам ли. Аз си му говоря  :-D Правя си сметки, че до вторник на прегледа трябва да е стигнал 800 грама, да видим дали съм познала. Още малко и влизам в третото тримесечие и тепърва ще става весело  :-D
Килата са +5,5. Трябва да ги задържа до вторник, да не ми се карат  :lol: Все по-трудно става да не се тъпча със сладолед, и времето предразполага, и апетитът ми се е поучеличил, ама гледам уж разумно да се храня.
А, да, и последно - пусках си изследванията по касата, всичко ми е нормално, няма поводи за притеснение. Хемоглобин 127, белтък 67,4, глюкоза 4,54. Все пак почнах малко повече да се старая с протеините, не че е нисък, ама за всеки случай, да не падне, че долната граница е 62 и съм по-близо до нея.  :razz: И от две-три седмици ме мъчат Бракстън Хикс, някои дни изобщо, други - много често. Хем го приемам за нормално и не съм се шашнала, хем във вторник ще споделя с лекарката и подозирам, че ще ми назначи магнезий. Признавам си, че малко ме е шубе да не тръгне преди датата на секциото дребос, в моя случай никак не е препоръчително, или поне аз така си мисля  :razz:
Отчетох се, във вторник сигурно нищо ново няма да мога да ви кажа, освен някоя и друга мярка  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Korneliq в Април 09, 2017, 13:40:58
Много сладко звучи това със сутрините. Последно мъж чакате,  няма съмнения засега, така ли? С името на поета,нали :))) Мале, а 4 години от нанасянето ви кога минаха, намен ми се вижда вчера...
Браво за разходките и за обучението на тема бебета  :-D Аз имах само една приятелка с бебе и сигурно много съм я изтормозила, но пък знаех всичко наготово първите месеци  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Април 09, 2017, 15:36:08
Аз досаждам с непоискани съвети 😂😂😂


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Април 09, 2017, 18:54:10
Хаха, Ути, на тоя етап няма непоискани съвети  :lol:
Корни, да, 100% мъж си е отвсякъде, доки последния път даже ми очерта атрибута му, да покажа на гордия татко  :lol: Ако ТОВА е женски орган, Хюстън, имаме проблем  :lol:
Иначе аз имам няколко наскоро родили приятелки и се възползвам в пълна сила от опита им. Е, понякога ми казват противоречиви неща и не знам на кого да вярвам, де  :lol: Та и това си има своите минуси...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Април 11, 2017, 18:51:48
Ами ето ме... даже и мерки не мога да ви кажа тоя път  :lol: Това беше най-светкавичният преглед, но отпред се подвизаваше майка с дете с варицела и доки гледаше да ме изгони максимално бързо  :lol: Не разбрах идеята да водиш детето с варицела на такова място, ама не съм и питала  :razz: Според майка ми съм я карала и разчитам да е права.  :roll: Дадох си кръвните изследвания и резултатите от ФМ. Чак се възгордях, докато ги преглеждаше, само повтаряше "Така, чудесно, идеално, перфектно, аууу, браво, много добре! Ама вие сте съвсем в идеалните граници"  :lol: И накрая прочете, че имам урати в урината и каза "Много важно!"  :lol: Изписа си ми магнезия, както и предполагах. Премери ми кръвното - 120/75. Качи ме на кантара и за мое силно учудване излязох точно толкова, колкото на предишния преглед (пък не съм била облечена много различно). Аз вкъщи се изкарах 1,5 кг. повече. Амаааа как да не вярвам на нейния кантар  :-D Та по мои сметки според моя (калпав електронен  :razz:) кантар съм +6 кг. от началото досега. Според нейния съм +4/4,5 някъде. Досега ми викаше между 12 и 16 да качвам, сега каза "При теб гоним 12" тааа, това е положението  :-D Дано се вместя. Ако по нейния кантар вървя все така, май няма да имам проблем.  :lol: Аз ѝ казах, че май само на корем качвам, тя каза, че вижда, ама пък юнакът доволно си растял явно. И после добави, че и бузки малко съм направила, аз от няколко дни се чудя дали наистина или само ми се струва. Та премери ми корема, поопипа го, каза браво на момчето, че бил застанал както трябва. Не питах какво значи това, дали се е обърнал главично. Слуша му сърцето с някакъв уред и това беше всичко, приятели. След месец съм пак на преглед и каза, че тогава ще го гледаме на ехографа. И да внимавам много с козунаците. И ме изстреля с пета космическа покрай жената с варицелата  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Лора в Април 11, 2017, 19:07:30
Това с кантарите е много подло! И аз единия път така се радвах, че на консултациите нещо много лека ме теглиха,все ме изкарваха с 2-3 кг по-малко от моя вкъщи, докато един хубав ден не си сложиха нов електронен и ме изтегли +5 от предния път, лекарката ми щеше да ме застреля  :lol:                                                                     


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: juliet в Април 11, 2017, 19:14:01
Идеално си звучи прегледа. Браво на вас!
А на жената пред кабинета аз лично бих и направила сосна забележка на излизане. Баси и тъпия народ  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Април 11, 2017, 19:35:16
Хахаха, е дано не си го сменя скоро  :lol: Много ми е добре да ме хвалят.  :-D То аз не че съм се убила да плюскам. Ще излъжа ако кажа, че всеки път като ми се прияде нещо, го ям.  :-? Ама и далеч не съм чак такава светица де. Позволявам си от време на време разни "лоши" неща. Сега за Великден ще си ям козунак и никой не може да ме спре!  :razz: Колко удоволствия му остават на човек в тоя живот  :lol: Достатъчно страдам за сладоледи, шоколади и понички  :razz:

Джулиет, аз не разбрах какъв ѝ беше случаят, честно. Доки първо мен ме смъмри що идвам в дните, в които не преглежда бременни, тя точно заради това ги била разделила. После и напомних, че тя ми каза днес да дойда и ми се размина мъмренето. Но жената, която поради някаква причина беше дошла с мъжа си и двете си деца, едното от които с варицела (мъжът и децата чакаха в дворчето пред кабинета - защо там?? Не можаха ли вкъщи да си стоят? Много въпросителни) не разбрах защо беше невинна в тая ситуация и беше ок да е там. Надявам се да ся я мъмрили и нея.  :razz: Иначе на излизане претърчах през дворчето, но естествено точно като минавах покрай въпросното дете, то мощно се изкашля в мойта посока без да си слага ръката на устата, щот, нали, е дете... Абе добре, че съм я карала, направоооо  :roll:

Ох, и да споделя още нещо, че се сетих.  След прегледа бях прегладняла и прежадняла и влязох в Била да си взема вода и нещо дребничко за хапване, да не ми стане лошо. Наредих се на опашката без никакви претенции да ме пускат. Работеха само две каси и беше някаква лудница, Билата на Лъвов мост е много недомислена, щото касите са в една редичка и е някаква анархия кой след кого, хората се бутат, пререждат, кошмар. Та седя си аз, гледам народа как се счупва да се прережда да отиде на по-предната каса, ама, нали, свиркам си, хич не ми е. И зад мен една леля като се възмути и почна да коментира "Не ви ли е срам! Има бременна жена! Как може такова нещо, вместо да я пуснете най-отпред..." и т.н. Аз ѝ се усмихнах и обясних, че няма проблем и ще си чакам (бях с една вода и едно Корни, за разлика от повечето, дето си бяха напазарували стабилно  :razz:). Пред мен точно имаше някаква горе-долу на моя възраст мадама. В един момент явно ѝ писна да слуша мрънкането на лелята и явно това още повече я нахъса да не ми отстъпва реда си, само се обърна и се скара с нея "Какво само злобеете, никой не е длъжен да Ви слуша...". Лелята отговори "Ама бременна жена има тук, не виждате ли?" Отговорът, който последва, ме остави без думи: "МИ ХУБУУ ДЕ!"  :eek: Врътна се и това беше. После явно предната каса се освободи и ме привикаха на нея, лелята ме избута да отивам и така приключи сагата. Аз хич не ща някой да ми прави място и да ми отстъпва ред, не карам тежка бременност (пу-пу), нито съм толкова напреднала, че да ми пречи да постоя права. Само да не ме пререждат, би било прекрасно. И да не викат "Хубуу де", все едно "аз кво да направя, че си бременна". В смисъл... не искам много  :lol: Изводът, който си направих, беше, че съм много тъпа за една вода и едно Корни да влизам в Била в Центъра на София като знам, че хората си пазаруват сериозно там. Ма другия път ще си знам...  :roll:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Април 11, 2017, 20:21:31
Някои хoра не знаят явнo как да реагират в такава ситуация или пo-скоро им липсват  обноски. Oт любезност си пускам хoра с малкo покупки пред мен, каквo да гoвoрим за бременна.

Мен пък ме зяпат, тoлкoва че на мен ми става неудобно oт погледа на някои хoра. Не знам каквo има за зяпане, ама и аз все oще не съм си заслужила предимство на oпашка. Самo ми се случи на кръгово кръстовище да ме пуснат, без да има пешеходна пътека  :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Април 11, 2017, 20:37:34
На мен веднъж в пощата ми се случи да ме пусне една жена, защото аз бях само с едно писмо, а тя с няколко. Преди това обаче трябваше да се оправдавам защо съм помолила само да ми дадат един плик, колкото да си го надпиша,а не да чакам на опашката веднъж за плик и веднъж да си пусна писмото. Пак ми се мръщиха пощаджийките и питаха кво толкова било проблем всеки да си чака реда... трябваше да си соча корема. И после си взех плика и нямаше място на масата да седна да си го надпиша, та все тая... аз не бих се молила някой да ми отстъпва място, просто не ми е присъщо. Но се изненадвам много понякога колко са странни хората, вкопчили са се в едно място, в един ред на опашката, сякаш е въпрос на това да си докажеш, че ти си по-важен от оная загубената бременна косатка... или от бабата, или от майката с бебе... Кипва ми в такива ситуации не заради мене си толкова, просто мразя да виждам бездушни и озлобени хора. Една от причините да отказвам категорично да работя с хора. И седя и си мисля какъв пример ще давам на детето си като всеки ме бута и се държи нагло с мен, а аз копче не мога да им кажа дори... И после се сещам, че урокът всъщност е по-важен - че не си прецакан, щото си възпитан и добър човек и не си по-тъп, щото някой селски бек те прередил на опашката. Мда, детето ни ще расте много "прецакано" от такова възпитание, но няма как, само такъв личен пример можем да му дадем с баща му. Пък нека се дърлят за едно място на опашката говедата, които си нямат по-възвишени интереси. По-добре да си избира битките. Аз вярвам, че това, че си скромен и читав човек не значи автоматично, че във всяка житейска ситуация ще бъдеш избутан. Ние с мъжа ми поне имаме опит с това, справяме се и двамата чудесно в живота, макар и да ни пререждат по опашки и да ни имат за балами най-редовно.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Април 22, 2017, 14:59:39
И седя и си мисля какъв пример ще давам на детето си като всеки ме бута и се държи нагло с мен, а аз копче не мога да им кажа дори... И после се сещам, че урокът всъщност е по-важен - че не си прецакан, щото си възпитан и добър човек и не си по-тъп, щото някой селски бек те прередил на опашката. Мда, детето ни ще расте много "прецакано" от такова възпитание, но няма как, само такъв личен пример можем да му дадем с баща му. Пък нека се дърлят за едно място на опашката говедата, които си нямат по-възвишени интереси. По-добре да си избира битките. Аз вярвам, че това, че си скромен и читав човек не значи автоматично, че във всяка житейска ситуация ще бъдеш избутан. Ние с мъжа ми поне имаме опит с това, справяме се и двамата чудесно в живота, макар и да ни пререждат по опашки и да ни имат за балами най-редовно.

Децата не винаги приличат до толкова голяма степен на родителите си, освен това не значи че си прецакан, щом си възпитан и не се държиш като селски бек. Не се впрягай, вие ще си го възпитате да бъде човек, пък той ще си избута своя път в живота, важното е да се дава най-добрия пример.  :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: syanna в Април 22, 2017, 16:24:39
Ако детето има доверие в родителите си, после ще има доверие на себе си. Не го мисли, всичко става от само себе си, отношението е важно.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Април 25, 2017, 14:06:46
Напълно съм съгласна с вас, ще гледаме да даваме добър пример и ще се надяваме той да се ориентира добре в живота.

Вече сте видели муцунката във фейсбук вероятно, но все пак и тук да кажа - след като над месец не го бях виждала никак, вчера ходих при свекър ми да го видим. Господинът си папка и си расте, и хич не се шегува  :-D Половин килце е качил за тоя месец и вече е към 1200 гр. Развива се нормално в средата на скАлата уж, но после си гледах по снимките с мерките, че една седмица напред бил. Но това може да е от размера на главата, оказахме се с главчо с голяма тиква  :-D Тя и на татко му не е малка, та нищо шокиращо тук :razz: Пак се беше пльоснал по коремче, явно много му харесва тая поза, коте си е и това е  :lol: Не щя да ни покаже анфас, и краката беше стиснал, въпреки че на тоя етап гледаме атрибута само по воайорски причини, иначе е ясно, че е там  :lol:
Иначе майка му си пазарува усилено, само дрешки за момента. Легълцето съм харесала вече, но не ща да ми се мотае 2+ месеца вкъщи, та изчаквам с покупката. Количката, дето ми беше на толкова премисъл, е една идея по-близко. Бях споменала, че имаме вариант да вземем втора употреба от колега на мъжа ми, само дето той няколко месеца все не го питаше каква е, та аз малко я бях отписала и си гледах отделно. Изборът ми се беше стеснил до Jane и Cam и само дебнех за промоции, че имах все пак психологическа бариера от 1000-1200 лв. И понеже ще има намаление в baby.bg в сряда и четвъртък, ще има намаление и на колички Cam, та го изюрках все пак да пита за модел, поне да знам дали ще ме устройва или изобщо не. Та в края на краищата имаме марка и модел - Mutsy Evo, което според мен е доста яко и ако е в добро състояние, май няма смисъл да търся друга, така или иначе ми беше над ценовия клас, в който се бях прицелила и нова няма да взема по-читава. И да споделя, че съм леко разочарована от това, че колкото по-качествена е една количка, толкова по-утрепани са ѝ цветовете масово. Най-симпатичните свежи десенчета са на полските, на Cosatto и на най-големите евтинджоси, хубавите колички са масово сиви, черни, бежови, убито тъмно сини, и тук-таме случайно някое по-наситено бордо или синьо-зелено. :flag: Не че съм кифла, ама... как ще си возиш бебето в черна количка... а освен това лятото вътре не става ли парник?  :???: Както и да е, ако ще взимам втора употреба така или иначе нямам право на избор, каквото ми дадат, ще си го ползвам с благодарност.  :-D
Мъж ми ме изненада "приятно", че последните две седмици на май пак ще има командировка.  :cry: Още съм далече от раждане, надявам се, ама все пак гадничко ще бъде.  :-(
Ще ходя на трета фетална морфология чаааак на 19.05., което май си е последният влак за трета ФМ, ама по-рано няма как.
И последен ъпдейт - другата седмица ми е фотосесията  :-D Люшкам се между гордост, че доста добре изглеждам все още и още в гръб не ми личи да съм бременна (+7 кила дотук, основно корем и бузи  :lol:) и притеснение дали не е много рано и дали коремът ми няма да е прекалено малък за такава фотосесия и да изглеждам просто като окръглена жена, която си гали шкембето след изяждане на цял козунак :lol: Ми, скоро ще разберем така или иначе  :razz: 


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Liliq в Април 25, 2017, 15:37:32
Прекрасна бременна си ти, вдъхновяваща чак, какво окръгляне след козунак те гони :lol:
За количките, следи и Хиполенд, някъде сякаш прочетох, че в началото на месец май ще имат 25 процента отстъпка на всичко, но не било сигурно. Те ноември имаха такова намаление, дано пак да направят, доста приятни стават цените така.
Браво и за бебока, все така да расте и хубавее :-).


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: syanna в Април 25, 2017, 15:55:40
Цитат
Люшкам се между гордост, че доста добре изглеждам все още и още в гръб не ми личи да съм бременна (+7 кила дотук, основно корем и бузи  Lol) и притеснение дали не е много рано и дали коремът ми няма да е прекалено малък за такава фотосесия и да изглеждам просто като окръглена жена, която си гали шкембето след изяждане на цял козунак Lol
  :lol: ох, не мога, караш ме да се хиля сама пред компютъра. Екстра си  ;-)

Цитат
И да споделя, че съм леко разочарована от това, че колкото по-качествена е една количка, толкова по-утрепани са ѝ цветовете масово.
Даа, напълно подкрепям. Обаче и аз бутам една такава сиво-черна и скучна количка, не става парник, материята е някаква неопренова, доста по-добре е от полиестерен слънчев чадър. И най-важното - оцеля при безумна експлоатация с 2 деца, само текстилните части са правили малко проблем.

Цитат
Мъж ми ме изненада "приятно", че последните две седмици на май пак ще има командировка.  Cry Още съм далече от раждане, надявам се, ама все пак гадничко ще бъде.  Sad
гадничко е, но още по-гадно е да е в командировка след раждането...Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Април 25, 2017, 16:14:02
За количките - аз съм с чернo-тревистозелена. click (https://kolichki.net/image/cache/data/kolichki/kolichki%20jane/2016/muum%203%20v1/jane_kolichki_2016_muum_3v1_s47_grass_1-600x600.jpg). Не съм забелязала да спарва. Реално е като на syanna, но в друг цвят. Виждала съм и чисто бежови такива. Пег Перегото (също дето се водят по-висок ценови клас и качествени) също имат светли варианти. Но ако търсиш шарено... Полска съм виждала кожена, бяла, с орхидеи, с балдахинчета. Бях виждала полска с панделки, коронки, перлички, което ми е другата крайност.
Иначе и аз чух, че на 05.05 ще имат черен петък, нооо нищо не са обявили Хиполенд.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Април 25, 2017, 18:41:44
И моята е тъмно сива с аквамарин:
цък (http://ep.yimg.com/ay/albee-baby/peg-perego-book-pop-up-stroller-aquamarine-2.jpg)
Щото мъжът не ми даде да взема цикламената :razz: :lol:

Оф, толкоз съм проста, не мога да се сетя как се правеха активни линкове :roll:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Април 25, 2017, 19:19:27
Хубаво, че напредваш с дрешките. Пък имаш предостатъчно време още да се обзаведеш.  :-)
За тея снимки малко биполярно ми звучиш!  :lol: Хем се харесваш, хем изяла козунак. Спокойно, изглеждаш си предостатъчно бременна. :-) Но донякъде те разбирам също, миналия ден обличам една широка блуза, която не ми подчертава корема и веднага след това се преоблякох, защото в нея не изглеждах бременна,а доста дебела  :lol:
Ние също взехме черна количка (http://img.babyartikel.de/medias/images/h86/h95/abc-design-kombi-kinderwagen-turbo-6s-granit-2014-inkl-regenverdeck-61004403-d0.jpg), но много си я харесвам, но и не съм фен на розови колички. Онези полските с големите точки са много готини, но само заради точките, но пък по-добре да се водиш от качеството, отколкото от нюанса.  :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Април 25, 2017, 19:50:36
Пийс, как го оправи бе, кое беше грешно? :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Април 25, 2017, 20:17:00
Пийс, как го оправи бе, кое беше грешно? :-)

Беше оставила разстояние между знаци и букви.  :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Април 25, 2017, 23:25:19
Само да ти кажа за шарените колички и тези в ярки цветове - привличат нАсекоми! С моята ярко зелена често се лепват буболяци по сенника, днес една оса ни гони... та с тези на Косато не искам да си предатавям какво е. Не мерси.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Април 26, 2017, 16:43:09
За насекоми не се бях замислила, good point  :stuart: Иначе и аз поначало не се водех от десена при избора, особено като рано-рано научих, че качествените не са шаренки и шаренките въобще отпаднаха от надпреварата. Ама си мрънкам, не можеше ли малко по-свежи цветове да пуснат, да ѝ е кеф на майката и да си бута количката като аксесоар  :lol: Но, разбира се, удобството и качеството са хиляди пъти по-важни от десена за мен. Братовчедка ми например като си избираше количка, имам чувството, че основно за цветове ми говореше и по красота си избираше, че всички били с някакви скучни колички и тя искала да се откроява от сивата маса. Накрая си избра много свежарска количка на точки, ама полска... тежи колкото един малък танк, тя твърди, че е много маневрена, но аз като съм я бутала, имам чувството, че тя мен ме дърпа повече, отколкото аз нея да бутам  :roll: Та това съвсем ме отказа от полските, пък нека и да са много красиви...  :razz: Ще си чакам Муцито аз и ще спя спокойно, че не ми виси това на главата вече :-D Пък каквато ще да е на цвят...
Аз вчера си купих една книжка за отглеждане на бебе, колкото и досега да бях против, реших, че не е лошо да имам някакво систематизирано инфо, че в интернет е някакво море от информация и човек може да се побърка направо. Просто да видя стъпка по стъпка кое как и всичко на едно място, пък после ще допълвам знания, че сега са ми много разпокъсани познанията, прихванати оттук-оттам из интернет от форуми и блогове.
А пък сега си пазарувам от baby.bg - ако някой не е разбрал, днес и утре има големи намаления по случай рождения ден на сайта, има доста добри оферти.  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Май 04, 2017, 18:10:48
Идвам да кажа, че днес бях на фотосесията за бременни и съм просто във възторг, беше уникааално преживяване  :wub: Изобщо не съжалявам, а даже още не съм видяла обработените кадри  :-D Фотографката и асистентката ѝ са страхотни, така хубаво предразполагат, почувствах се като фотомодел, не съжалявам и за професионалния грим, всичко се получи страхотно и пак бих го направила. Това ме накара да се почувствам толкова женствена и красива, макар че бузите ми са почнали да стават гигантски (аз винаги съм била бузеста и първо там ми проличава като качвам килограми  :razz:), и съм една напращяла здрава бременна  :lol:, все пак цялото преживяване просто ме остави без думи, уникално беше  :sadeyes: Изпратиха ми необработените кадри да си избера кои да обработят, ма подписах декларация, че няма да ги публикувам и разпространявам. Дали се брои ако кача единчка в тайната ни група?  :-D Нямам търпение да се похваля...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: lioness в Май 04, 2017, 18:29:13
Не се брои, ще си траем и няма да им кажем  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Май 11, 2017, 17:50:12
Тъй-тъй, още няколко дни и хоп в осми месец  :-D Днес бях на преглед, нещата взеха да изглеждат плашещо реални, щом си говорим вече за дата за секциото (09.07.). Иначе красавецът ненагледен е кило и половина, забил глава надолу в бойна готовност за излизане и в конкретния момент на прегледа с един крак върху лицето (не знам как става тоя номер  :lol:). Има си наличен един тестис слязъл, другия ще го чакаме скоро и той да цъфне на съответното място. Явно е много уморителна работа да си неродено бебе, затова и по време на прегледа ни удостои с една широоока и продължителна прозявка и оплезване за разкош. Иначе ми е душичко кротък, шава си, но не беснее много, не рита силно, не пречи на майка си да спи за момента и като цяло не мога да не си го похваля какво добро момченце ми е (засега  :-D). Вчера го водих на кино, ама малко угризения получих, че съм го стресирала горкичкия, та може би това ще ми е последно кино за неопределен период.  :razz: Иначе той доста мъжки се държа. Все още си е главчо освен това, чак доки се облещи и два пъти мери тая глава, дето е две седмици по-голяма от тялото  :lol: Установихме, че е наследствено явно, във всеки случай каза, че било напълно нормално. И май друго ново няма. За последния месец съм качила 2,5 кг., при норма 2, таааа общо-взето приемливо, да кажем. И като цяло 8,5 килца от началото досега. Продължавам да се чувствам секси, обичам да си нося тесни дрешки и да си пъча корема. Хората ми се радват. Въобще голям кеф ми е да съм бременна, честно си признавам.  :-D Не съм очаквала, че е толкова яко. След няма и два месеца свършва и тоя период и ще се гушкаме вече  :wub: Само дето сънувам кошмари за секциото, нещо с наближаването на датата ме хваща шубето здраво  :cry: Ама няма начин, целта оправдава средствата.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Май 11, 2017, 18:21:56
И баш навреме се сетих, когато не мога да редактирам вече :lol:, но купихме креватче и матрак, утре ще си ги вземем от Speedy и ще си чакат чинно до юни да бъдат сглобени.  :wub:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Pupi в Май 12, 2017, 06:39:11
9.07 е мн хубава дата. Тати е роден тогава, е и Иван Вазов  :-D
Честито креватче. И на мен последните месеци ми бяха любими - неразположенията ги няма, имаш един особен прилив на енергия да чистиш и оправяш, е, не спиш добре, но се преживява.
И яката подготовка за голямата среща.  Дрешки, пране, подреждане, джвъчки, дреболийки, их :wub:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Май 12, 2017, 12:54:29
То като знаеш, че предстои секциото и имаш време да се психираш. Моята логика е такава. Аз със спешното хич нямах време да го мисля :lol: и сега само ходя и разправям, че не е страшно толкова.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Korneliq в Май 12, 2017, 15:12:54
Вчера го водих на кино, ама малко угризения получих, че съм го стресирала горкичкия, та може би това ще ми е последно кино за неопределен период.  :razz: Иначе той доста мъжки се държа.

Я не изтрещяай, до края на 9ти месец водех корема на хоръри  :lol: Чак мъж ми не  можеше да ги гледа, а на мен нищо ми нямаше :)))


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Май 12, 2017, 18:30:16
Ади от петия месец ми докарваше контракции на кино. Оттогава не съм ходила


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Май 13, 2017, 14:22:22
Ади от петия месец ми докарваше контракции на кино. Оттогава не съм ходила

Тoва на какво се дължеше? Неудобни седалки? Ние още си хoдим редовно на кино и веднъж тръгнах да заспивам, иначе не ми е удобно да седя, не са навсякъде oсoбенo удобни седалките.

Кат, прочетох ти поста и вчера и аз сънувах, че раждам и се събуждам и се oшашавих, че съм си в леглото, а не в болницата.  :-)  Нека расте главчо, малко oстана, не си прекарвай oстаналото време в притеснения, всичкo ще е наред!  :kiss:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Май 13, 2017, 22:23:40
От шума и вибрациите


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Май 18, 2017, 20:01:19
Отчитам се след третата фетална морфология, мъжлето още си е с голяма глава, отговаря на 34 г.с., не е в някакъв луд растеж, ама лекарката го определи като едро бебе засега, май най-вече заради главата  :-D Около 1700 гр. +/- тежи, както изглежда си функционира чудесно, главично си стои, много е активен, не се спря през целия преглед и ръцете му бяха все на лицето, едвам го издебнаха за снимка.  :razz: Лошата, или по-скоро странна новина е, че лекарката видя някакъв съд с доплера, който не можа много да го определи какъв му е случаят, а и бебето явно беше застанало в кофти позиция и не можеше да се огледа от всички страни. Чуди му се, каза, че май било някаква... артерия? Ама принципно тя не била така разположена или не изглеждала по тоя начин, абе нещо такова. Каза, че почти на 100% си е просто анатомична особеност, но за да си вържем гащите, за 07.06. имам час за фетална ехокардиография да го видим какво ще да е това чудо. Иначе сърцето функционира перфектно по всички показатели, от което съдим, че вероятно е козметичен дефект, но не е лошо да се види от специалист кардиолог. Та така, със смесени чувства съм, уж ще гледам да не го мисля, ама пак кофти малко... то няма как да не го мисля съвсем, детенце ми е, разбира се, че искам всичко да му е перфектно и да няма и сянка на съмнение  :razz: И тъй, стиснете по някой палец  :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: lioness в Май 18, 2017, 20:34:12
Дано на ехото отрекат всякакви кусури на беб  :kiss: Ще стискаме палци!


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: D.Dimitrova в Май 18, 2017, 21:37:39
Много е модерно да пратят на ехокардиография за нещо си. Но детенце е, отиваш.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Май 19, 2017, 19:14:49
Чакаме те след 3 седмици с позитивни новини!  :kiss:  :clover: Нека да го видят малчо, по-добре да гледат два пъти, отколкото да пропуснат нещо.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Май 20, 2017, 19:47:26
Мерси, мацки  :kiss: Така ще езанапред, вече съм мама... или поне скоро ще бъда  :razz: Спокойствието си заминава завинаги. Заглушавам неприятните емоции с пазаруване на сладки малки дрешки с котета  :wub: Синчето ще бъде най-котешки облеченото бебе на планетата вероятно  :lol: Каква изненада...

Междувременно днес ме питаха дали искам бебешко парти и аз изпаднах в дълбок размисъл. От една страна ще е яко да си събера дружките да се почерпим тъй преди голямото събитие, че после не се знае знае ли се... имам и разни работи, дето съм си ги набелязала за подаръци, а ако чакам за 40 дни погачата, вероятно ще съм си ги купила отдавна сама  :razz: Малко меркантилно, ма то всеки втори и без туй ме пита какво да ми купува, може би най-добре да е така регламентирано, а не след раждането да се чудя как да си събирам подаръците, че ми трябват спешно  :lol: От друга страна... малко съм наплашена от моминското ми парти, когато стана мааалко неприятно с организацията, само дето до бой не се беше стигнало.  :lol: Та не искам пак такива отрицателни емоции, просто не са ми нужни в момента.  :razz: То така се стекоха обстоятелствата, че с мацката, която тогава ми организира партито и която беше в основата на драмата,  в момента не поддържам връзка, но все пак... много са ми различни дружките и усещам, че ще има недоволни пак. Говорех си с момичето, на което съм кума, тя изяви желание да организира, ако искам... но си говорехме за нещо непретенциозно, тип пикник на някоя ливадка в някой софийски парк, без гъзарски заведения и мега голяма организация... ама 100% повечето като чуят полянка в парк, директно ще откажат, има и хора с бебета, за които не знам дали няма да е сложно... а пък за по-голяма организация наистина не ми се мисли, главата ме заболява само като си извикам ужасния спомен от моминското парти в главата... нененене  :wall: Просто и аз не знам вече...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: alexia в Май 20, 2017, 23:38:41
Моят бейби шауър беше страхотен. Градински. В тази връзка идеята за парк/ пикник/ навън е супер!!! Иначе аз си го организирах и по списък им казах какво искам. И те доволни, че купили нещо полезно, и аз, че си набавих последните нещица. Един път и аз да харесам американска "щуротия".


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юни 01, 2017, 20:13:28
В крайна сметка реших партито да е у нас, че много занимавка да го организирам навън, а и ако вали...
Всъщност се вдъхнових да пиша, щото в юлската група първото бебе днес се появи и аз съм в шок  :flag: Още повече, че мацката беше с термин два дни преди моя... При мен няма никакви изгледи де, но все пак нещата почват да стават все по-реални и плашещо-вълнуващи. Ние вкъщи малко по малко приготвяме апартамента, другата седмица ще ходим да гледаме количката, мисля и креватчето да сглобим следващия уикенд. Малко по малко приготвям багажа за болницата за всеки случай. Решено е, ще раждам в Тина Киркова, секциото ще прави моята лекарка, при която се следя, и е насрочено за 09.07., както бяхме говорили. Остава да се видя с ортопед да ми издаде документ, че съм за секцио. От миналата седмица почнахме записи на тоновете. И май това е всичко... Хора, другия месец ще раждам!  :flag:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: paiachka в Юни 01, 2017, 20:29:55
Ииии :clap: Гнезди, гнезди, подготвяй се, идва мъникът :wub:
Няма страшно, още повече имаш си план вече, така че всичко ще е наред, само може да дебнем от някакво време натам новината :-D

+ това, никъв шанс да се отървеш леко от летните жеги! Аамаха, няма само аз да страдам я :razz: :kiss:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: lioness в Юни 01, 2017, 21:40:04
Ох, Кат, гледай да не се ядосваш и да си мътиш до края. Аз както нямах родова дейност, първия ден на 36 г.с. и 1 ден ми изтекоха водите от зор... Още не мога да си го простя  :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юни 01, 2017, 22:39:10
Паяче, така, баш в жегите ще го излюпя  :lol:

Лъвче, какво е станало при теб, нещо от притеснения ли? Аз гледам да съм дзен, но по принцип от всичко се стресирам, та не знам как ще стане... дано ми е спокоен този последен месец. Имаше тези дни екшън, спука се отходната тръба в блока, наводниха се мазета да не казвам с какво, аз сама, мъжът в командировка... доста се бях притеснила. Оказа се, че на нашето мазе му се е разминало, ама голям стрес ми причини цялата случка. Преди това пък имахме драма заради името на бебето, пак си поревах... абе ако има за какво, съм първа на опашката да се тръшкам и да рева :razz: Дано устискам...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Юни 01, 2017, 23:01:15
Каква драма с името, бре моме?!


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юни 02, 2017, 00:07:06
Ами тъпотии...  :-? Ние името сме го избрали преди години още, когато дори не сме мислели за деца, си знаехме, че ако имаме син, така ще е. Съответно който ни пита, си казваме, не го крием. И така се случи, че свекър ми научи името и... абе не точно да се е обидил, ама засегнал се е и се е разочаровал, че няма да го кръстим на него. Не е имало голяма драма и извиване на ръце, ама то не е и нужно, достатъчно ми беше да разбера, че с избора си сме огорчили човек, който е направил толкова много за нас, за да се почувствам като най-долната черна неблагодарница. И всичко това се случи в деня преди мъжът ми да замине за две седмици по работа, та трябваше самичка да си го изживея и да се виждам със свекър ми насаме, човекът ме кара на ФМ... гадно ми беше много и много ревах, но вече драмата отмина и се надявам да е била последната по въпроса. И така... :-?


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: lioness в Юни 02, 2017, 07:32:59
Кат, Диляна беше 10 дни с ангина и темп 38-39, мъжът ми се обади да каже, че смяната му на кораба ще закъснее поне 2 седмици,  аз съответно 2 часа успокоявах каката, след това аз си поревах и след 3 часа ми падна тапата с малко от водите....


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: D.Dimitrova в Юни 02, 2017, 11:01:23
Като толкова страдаш и човекът е добър,защо не кръстите детето на него. Ако родителят наистина ще се зарадва.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юни 02, 2017, 11:04:56
Лиони, ужас  :-?

Ди, защото детето ни не се казва така, как да го нарека с име, което не е негово? А и за мен тази традиция е ужасна, не уважавам нея, а не човека.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Юни 02, 2017, 11:05:09
Е откъде накъде ще си сменят решението, за да зарадват някого? Тва е дете, не е разменна монета кой колко се уважава. Има мн начини да се зарадва някого


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Лора в Юни 02, 2017, 11:10:24
Ди, защото детето ни не се казва така, как да го нарека с име, което не е негово? А и за мен тази традиция е ужасна, не уважавам нея, а не човека.

Кат, отиваш и му го казваш това. Такива неща се обсъждат, изливат и решават веднъж завинаги, вместо да имате неловки моменти в колата, да си ревете тайно и всеки да си влиза във филмите. На всички ще ви олекне, ако просто си поговорите.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Юни 02, 2017, 11:12:50
Аз пък не мога да разбера откъде накъде ще дължат обяснение и разговори по темата как искат да си кръстят детето. Да си се цупи, колкото иска, не го е срам.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Лора в Юни 02, 2017, 11:16:35
Защото така трябва да комуникират хората в едно семейство, вместо всеки всеки да си се цупи и реве в неговия си ъгъл.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юни 02, 2017, 11:17:12
Ми те с мъжа ми са си ги изяснили тези неща и драмата отмина, просто беше кофти момент, това е. Надявах се да нямаме такива случки, но не ни подмина възрожденско-патриархалната народопсихология. Мисля, че вече проблем няма, аз поне не съм усетила, а и като дойде бебето всички ще забравят. Ако не, лошо за тях...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: D.Dimitrova в Юни 02, 2017, 11:42:45
Понякога не е лошо да се отстъпва. Ще остареете и вие. Но щом са изяснили нещата с името, значи нямате проблем. Важно е да не е остане без да сте се разбрали и ти да не се чувстваш неловко по въпроса.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Юни 02, 2017, 11:45:26
За такова нещо никога не бих отстъпила. Егати каприза.

А иначе, Лори, и да, и не за обсъждането. Ето, нашите примерно, супер ми горчи, че не ми помогнаха в най-тежките ми моменти, ама какво да го обсъждаме...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юни 02, 2017, 12:41:52
Тя драмата мина преди месец, просто сега го споменах като нещо, което ми е причинило стрес. Съгласна съм, че трябва да се говори и в случая мъжът ми говори, защото все пак си е неговият баща, както ако беше моята майка аз бих и съм го оравила. Иначе не е до възраст, майка ми също заслужава, живота си е отдала на мен, но не е очаквала да кръщавам дете на нея. Просто за мен лично е грозно детето да е валутата, с която се разплащаме всекиму според заслугите. Това е мое мнение и мъжът ми ме подкрепя в него. Аз иначе цял живот за всичко отстъпвам, но за двтето си не бих.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Юни 02, 2017, 12:43:33
При нас всички много деликатно подпитваха как ще кръстим детето (нали се водим смесен брак). Но на всички казвахме, че няма да го кръщаваме на никого, а на него си. Само прадядото се опита да даде предложение уж с име, което го имало и при двата народа. Ами не, мерси. И аз като Ути смятам, че за подобно нещо не бих отстъпила. И смятам за много егоистично и го приемам за груба намеса в личното пространство на едно семейство. Ако някой ще спори, то това са майката и бащата на детето помежду си.
И да, уважение и признателност могат да се покажат по други начини.
И да, трябва да се обсъждат поводите за напрежение в семейството. Но спокойно и без драми. Идвам от семейство, в което никога нищо не се обсъждаше. Беше ми ужасно в подобна среда. В последствие попаднах в такова, в което всичко се обсъжда - шумно и с караници. Та трябва да има някаква златна среда. Към такава се стремим всеки път с мъжа.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юни 02, 2017, 14:39:11
И да, уважение и признателност могат да се покажат по други начини.
Това е и моето мнение на 100% и не смятам, че някога сме показвали друго. Детето няма нищо общо с това, то е невинна душичка и ми е грозно да "си разчистваме сметките" чрез него едва ли не. Ако човек дълбоко в себе си го усеща и е убеден, че така трябва да постъпи - негово право е и даже е редно да го направи. При мен обаче беше точно обратното - имам 101 причини да искам другото име и няма общо с това кой колко е направил за нас, нито по някакъв начин го омаловажава. Като се започне от звучене, асоциации, значение, отдавнашна мечта, пълно единомислие с мъжа ми (за друго име не сме имали такова единомислие), та се стигне до странни на пръв поглед причини като това, че е име на светец и в месеца, в който забременях, ходихме в манастир с името на този светец и аз запалих свещ и се помолих за дете (Паячка да не чете  :lol:). В същия месец забременях, а даже по-късно разбрах, че всъщност този манастир така се казва, защото е известен под друго име. Съвпадение или не, символиката ми хареса и макар че и преди това бях напълно убедена за името, това тотално бетонира избора ми. И сега да сложа кръст на всичко това, за да се подмажа, и после цял живот да си знам, че детето ми е трябвало по друг начин да се казва, но аз съм "клекнала" и за пореден път не съм отстоявала мнението и желанията си, за да направя кефа на някого, бил той и един от най-близките хора. Не е честно просто. Не е честно спрямо мен и не е пример, който бих искала да давам на детето си.
Уважението и признателността към свекър ми са си непокътнати, просто не исках да намесвам детето в това. За мое щастие мъжът ми ме подкрепя и взехме това решение заедно и като семейство (без да се налагам и да се вдигат скандали), както трябва да бъде, после той се разбра с баща си по мъжки и драмата приключи. Но е факт, че ми донесе терзания, които все се надявах да ми се спестят. Не се чувствам виновна, нито смятам, че свекър ми е виновен - виновни са тези закостенели разбирания, които битуват от време оно и заради които се създава излишно напрежение, което помрачава ненужно едно от най-хубавите неща, които могат да се случат в едно семейство.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юни 05, 2017, 15:27:15
Отчитам се с последните изследвания: хемоглобин 128 (без добавки  :-D), общ белтък 67, глюкоза 5. Урината е общо-взето чиста. До края на седмицата и микробиология ще пусна. Уплашиха ме тука, че са ми дали направление за фекална маса, ама моята лекарка каза, че не е нужно, та мисля да си го спестя.  :razz: Борим се с килата, че са има-няма +10 вече, но пък лекарката от ЖК ме похвали, че са много добре за тази седмица. Да видим и моята дали така ще смята.  :lol: В сряда съм при кардиолога. Вчера бях на запис на тонове отново и са супер. Бебо е активен, голям гимнастик е, опъва си малкия крак вляво на корема ми и с дупето ми дава контра в ребрата, имам чувството, че ще ги изкърти  :lol: И така общо-взето. А в отчетната тема още две юлки са се запътили да раждат преждевременно, на едни познати бебето и то се е родило днес 3 седмици преди термин, и въобщеее... веселбата е пълна. А аз бебешко парти ще правя в края на месеца, дано да си го дочакам  :lol: Иначе изгледи за раждане нямам още, та се надявам до края да стискам и да се роди доносен беб.  :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юни 08, 2017, 14:37:53
Записвам си резултата от вчерашната фетална ЕКГ - дребосъчето има две горни кухи вени (вена кава), вместо една, както би трябвало. Според лекаря не е обезпокоително, в началото всички бебета имали по две като впоследствие лявата изчезва, при нашето това не се е случило, и двете си функционират нормално. Относително рядко срещано явление е, но няма да му пречи на пълноценния живот занапред, не е болест, ами "особеност", така каза лекарят. Аз обаче, понеже съм патка, овца и каквото друго се сетите, реших да се разровя за това състояние и хубаво прочетох, че обикновено в такива случаи има и други изменения освен това, включително и хромозомни, и не винаги се откриват преди раждането, та да ми е честит последният месец на постоянни тревоги, който си причиних сама от много акъл. Като капак на цялата прелест още от преди прегледа вчера се чувствам адски хормонално нестабилна и плача постоянно, та това ме довърши просто, няма да ви казвам какви кофи сълзи съм проляла последните 24 часа. Седя си ей-така и почвам да рева неудържимо, направо сърцето ми се къса при мисълта, че нещо може да му има. Ако някой чете изобщо, моля, не ми наливайте с големия черпак, че пак драматизирам и т.н., защото хич не ми е до това, става въпрос за здравето на детето ми и не мога да го преглътна просто така. Опитвам се да се стегна, ама за момента ми е трудно, просто съм пълен дроб и се чувствам тотално затрупана отвсякъде, толкова много има за вършене още, а нямам сили да подхвана нищо, да не говорим, че и ставите ме болят и едвам мърдам, и като се натоваря получавам контракции, и въобще мога само да лежа като медуза и да плача. Оплаках се.  :razz: Покрай всичко това не мога да се зарадвам на факта, че ходихме да гледаме количката вчера и много ни хареса, само цената още не сме уточнили, но сигурно ще я вземем. Mutsy Evo с два коша - бял за новородено и тъмносин летен. Тук-там има по нещо захабено, но не е болка за умиране, като цяло много запазена и здрава, и маневрена. Само кошница за кола ни трябва сега. И така. Утре съм на преглед при моята лекарка и нямам търпение да го видя и да ми каже, че се развива добре и всичко му е наред. Тоя последен месец май ще ми се стори като година...


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Pupi в Юни 08, 2017, 15:31:39
Нямам намерение да ти сипвам и укорявам. Всяка една майка, решила да става такава, трябва добре да знае, че със спокойствието се е свършило. Ще трепериш и ще се тревожиш доста от тук нататък за детето си. Но в момента не ти трябват ревове, защото всяко твое нестабилно и тревожно състояние се отразява и на малкото човече в теб. Сигурна съм, че и утре прегледа ще мине наред, сигурна съм и че с основание вчерашния лекар те е успокоил, че е детето ти ще водо пълноценен живот. КАкто съм и сигурна, че след време сама ще се отучиш да се доверяваш на нета, вместо на лекарите. Горе главата, пращам ти силна прегръдка и вярвам, че всичко си му е добре на бебчето. Само не го тормози в момента с много емоции, за да може да си изкара пълноценно последния месец в теб! Важен е и за двама ви!  :clover: :kiss:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: D.Dimitrova в Юни 08, 2017, 16:46:07
Ако имаше дори минимално съмнение за хромозомна аномалия щяха да ти кажат и вече да си била на осемстотин изследвания. Каквото е казал,това е. Може да замислиш детски кардиолог за мъника като се роди,за да имаш повече обяснения.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юни 08, 2017, 17:22:17
Благодаря ви  :sadeyes: Абсолютно сте прави, така е. Трябва да се взема в ръце и да слушам какво ми говорят лекарите и това е. В крайна сметка при положение че всичко останало му е идеално на човечето, в пъти по-вероятно е това да му е единственият "кусур" и да няма други. Поне лекарят изключи напълно всякакви други сърдечни проблеми, а на всички фетални морфологии ми казват само хубави неща, това беше единствената въпросителна. Наистина не знам защо изведнъж се сринах така, цяла бременност дотук бях супер позитивна и спокойна и последните дни нещо май нервите и хормоните ми идват вповече. Надявам се да е период и да мине бързо, пък аз ще гледам да се стегна наистина, защото дребосъчко има нужда от стабилна майка. Така или иначе спокойствието си е заминало завинаги, трябва да се уча да се владея повече в такива ситуации. Просто мисълта, че на детето ти нещо може да не му е наред... не знам дали съм изпитвала по-голям страх, това майчинството е за много силни хора  :razz: Може би с наближаването на заветната дата полудявам  :roll:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Юни 08, 2017, 18:27:12
Просто мисълта, че на детето ти нещо може да не му е наред... не знам дали съм изпитвала по-голям страх, това майчинството е за много силни хора

Ти чакай да дойде първата ваксина или сопол, няма да се плашиш :-*


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: lioness в Юни 08, 2017, 20:25:35
Кат, всички ги леем тези сълзи с кофите, никой и нищо не може да те успокои на 100%, страхът винаги го има. Дето има една приказка - добре, че Господ не чува какво си мисли майката, защото винаги страховете за най-скъпоценното ни надделяват и все разиграваме най-черните сценарии. И ние сме били в сходна ситуация, когато на 1.5 г. Диляна беше със съмнение за епилепсия, толкова кофи сълзи сме изревали с мъжа ми на два гласа, докато минат всички прегледи и се отхвърли.
Джъж ни в течение, мислим те и стискаме палци. Споделяй, винаги олеква поне мъничко. :kiss: В крайна сметка,  козметичен кусур или дори нещо по-сериозно, майки сме, ще си ги гледаме и ще намерим начин да им дадем всичко, от което се нуждаят. :kiss:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: juliet в Юни 08, 2017, 21:03:52
На сто процента съм на мнението на Лъвчето! На два пъти по време на бременността правих нервни кризи, че няма да го износя заради високо кръвно. Сега в болницата три дни не спрях да рева. Изреви си болката и след това чуй и асимилирай това, което то казва доктора. Майката винаги влошава ситуацията в мислите си, но това е инстинкт да ги предпазим, няма как. Всичко ще е наред накрая, ще видиш  :kiss:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: syanna в Юни 08, 2017, 23:43:34
Щом лекаря е казал, че не е притесително - повярвай, че е така и опитай да не се тревожиш. Спомни си колко спокойна и уверена беше в началото на бременността.  Радвай се на последния месец с коремче, скоро няма да го има, всичко друго може да почака, не се преуморявай, каквото и да има за правене. И мисли хубави неща, то усеща.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Юни 09, 2017, 08:18:55
А бе хормонална бомба такава, къде ровиш в интернет да четеш глупости, след катo докторът ти е казал, че всичкo е наред, дори да си има някаква "oсoбенoст"? Направo те почвам с черпака пo главата, ей! Вземи седни за един ден, почивай си, хапвай си, разходи се, слушай си хубавата музика, гушкай си кoремчето и си помисли с кoлкo мнoгo любов и желание сте гo правили и колко дoбре си се чувствала, и кoлкo дoбре си се грижила последните осем месеца за негo. Излегни се на дивана, почивай си и  и си повтаряй, че всичкo е наред и бебе е здраво!


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юни 09, 2017, 13:05:43
Много ви благодаря за подкрепата  :kiss: Нещо хормоните ми са изпушили тотално напоследък, остава точно месец до секциото и полудявам, но след първи може да заповяда младежът, когато си иска, само да влезем в юли. Аз вчера тотално бях полудяла и понеже първото бебе от отчетната, дето се роди на първи юни, се оказа с Даун въпреки всички изследвания, та съвсем се филмирах.
Но днес определено съм по-добре, бях на преглед и го видях малкия котарак  :wub: Цупеше си устните много смешно, като пате. Пораснал е, вече е около 2300 гр. Доки прогнозира, че за месец ще качи още има-няма кило, надали ще се роди повече от 3300, както върви за момента. Оправихме документацията за болницата, вече имам готовност за постъпване, ако се наложи. Водите са добре, плацентата вече е трета степен. Не съм качила нищо последните две седмици, даже според нейния кантар съм едно кило надолу  :eek: Взе ми секрет за микробиология.
Поговорихме си и и споделих терзанията си. Тя ме успокои, че рядко се случва да има връзка точно това с хромозомни аномалии, имало някаква друга вена, която била показател, но моето не е страшно, а и освен това ме успокои, че там, където ходя на ФМ, има 95% точност на резултата и е много малко вероятно да има проблем, който да не се е видял. Каза да спра да чета каквото и да е, освен развлекателна литература, да спра да контактувам с приятелки, които ми говорят страхотии (май не ви се хвалих как една дружка се изцепи за бейби шауъра ми, че това било предизвикване на съдбата, че имало случаи на починали бебета точно преди раждането  :eek: и че тя имала уважение към нещата, които не зависят от нея, и затова нямало да си прави бебешко парти, тя също е бременна) и да се отдам на релакс и подготовка за бебето.
Правихме и запис на тоновете, но малчо спеше и не успяхме хубаво да го събудим. Но все пак казаха, че са добри тоновете, с много ръчкане, а другия път ще хапна преди записа, за да не е толкова сънлив. Като излязох, веднага заподскача и почна да опъва лапите, ама късно  :lol: Много ми е сантиментално и само си гушкам корема и му говоря колко го обичаме, пълна шматка съм. Ох, хубаво ми е пак, но пак ме избива на рев от всоичко, луда работа  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Pupi в Юни 09, 2017, 15:23:41
Ох после ще пускаш сълзички и от много положителни фактори, не само заради тревоги. Пък съветите на разни дружки най ги обичам. Обичам и да им пожелавам прав им път към на майната им. Особено преди секциото що нещо ми се беше наговорило. Не позволявай да ти развалят душевния комфорт. И не забравяй, че си на финала, трябва да си събереш препълнената с хормони глава и да се вземеш в ръце.
И слушай лекарите си, не интернет, не баби и лели раждали преди 100 години и не приятелки, дето вадят само черната статистика  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Юни 09, 2017, 21:27:46
Според мен първите няколко дни у дома са най-стресови - "аууу, що ми го дадоха тва бебе, не виждат ли, че не знам какво да го правя, как да го храня, мия, оригвам, къпя..." ама минава за миг. А и ще помагаме :-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Liliq в Юни 10, 2017, 18:18:51
Кат, само да ти пожелая по-малко такива тревоги до края на бременността, иначе то е ясно, че цял живот ще ги има, няма как.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Korneliq в Юни 21, 2017, 10:51:50
Уххх, Кат, изпуснала съм терзанията ти, а съм имала много сходни с твоите...Макар и със закъснение, ще си кажа:

За здравословната особеност- наистина си слушай лекарите. На Бо така му откриха двойна дренажна система към единия бъбрек, още на ФМ, а после и на ехограф след раждането. Всички казват, че е особеност, която не пречи и се живее нормално с нея. Не съм го мислила, ще го водя на прегледи от време на време профилактично и толкова. Не му е създавало проблеми, дано и не създава, наистина не се мислят неща, които не зависят от нас. Имаш едно наум и толкоз.

За името- оххх, много познато, само дето аз го изживях още в 4-ти месец на бременността.  И аз бях споделяла тук какъв емоционален натиск имах от баща ми. Не в смисъл на- аз ще се разсърдя, но така натъртено колко е важно за него да остави нещо след себе си, колко ще е подходящо това име по тази и тази причина, така го беше представил, че си изревах очите колко съм зла, че ще го разочаровам. Не че сме се карали, просто какъо казваш ти- гузно ми беше, че няма да го зарадвам за нещо толкова важно за него. А си бяхме решили и ние, избрали име, и двамата не харесваме традицията с кръщаването, още повече имаме в рода случаи на големи драми по този въпрос (защо кръстено на единия, а не на другия), затова тввърдо бяхме решили да е с негово си име. Но въпреки всичко го изживях и още ми е криво понякога, чак се чудя за второто, ако е момче,  дали да не се навия...

Ама да ти кажа, и това минава и заминава, дядото си обича внука с неговото си име и така. Просто исках да ти кажа колко те разбирам и колко сходно съм го изживяла, знам, че при бремнните хормони понякога дори едното разбиране е важно, нищо, че реално с нищо не ти помогнах :)))

И днес изтръпнах като видях, че си в 9-тия, времето наистина лети все повече с годините и минава по странен начин...Емоционално ми е напоследък, но много ти се радвам и стискам всички палци за лесно раждане и спокойни първи дни  :kiss:
Може да не следя така редовно форума  вече, но си ви имам няколко човека (знаете си кои сте) като стари приятели, които и да не чуваш дълго време, пак си е същото  ;-)


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юни 23, 2017, 23:52:01
Благодаря на всички за милите думи  :kiss: Корни, просълзяваш ме  :wub: Определено на финалната права имам нужда от много положителна енергия.  :wub: Ако мога да си позволя да тегля някакъв вид черта, бременността ми дотук беше прекрасна и лека, изпълнена с толкова много положителни емоции, наслаждавах се на всеки миг в пълно съзнание и се чувствах чудесно. И физически, и емоционално - всякак. Но няма как да си изкривя душата - промяната е голяма, емоциите са много силни и направо изтощаващи и на моменти вече ми се случва да си поплача, къде защото се чувствам затрупана от цялата новост, която предстои, къде от емоционалното изтощение, защото тревогите за детенце са си сериозна работа.  :razz: Старая се да бъда спокойна, но по природа съм си хахо и голяма паника, та беше ясно, че няма как вечно да продължи хормоналната идилия  :lol: Но все пак се радвам, че така балансирано преминах през бременността.  :-D
Вече почва да ми става нетърпеливо да си видя човечето, та даже и секциото вече не ми се струва чак толкова страшно. Днес бях на преглед и човекът е пораснал с още половин кило, измери го 2800 гр. Запазва се прогнозата, че ще се роди около 3300. Тоновете му са перфектни, расте си чудесно и е най-милото мишленце.  :wub: Все още ми позволява да спя и се будим сутрин заедно. Галя му крачетата през корема и той вече е свикнал, в началото се дърпаше, но вече май взе да му харесва  :-D Вече и тестисите са си по местата, последно нали беше само единият... но ги видяхме ясно, големи и топчести  :lol: Аз си имам вече цялата документация за болницата, остава само да чакаме. Плацентата била "свежа", нямам никакви индикации, че ще тръгне по-рано, така че по всяка вероятност ще си изчака девети. Вчера си стегнах багажа за болницата за всеки случай, седи в гардероба заедно с контейнера за стволови клетки (решихме се все пак  :razz:).
Вкъщи пада голямо чистене, подреждане и разместване, мама много ми помага, както и мъжът ми, ако не са те, не знам какво бих правила. Боядисваме коридора, утре ще го довършим, после трябва да го изчистим хубаво, ще свалим и изперем щорите, прозорците вече светят (пак, благодарение на маминка  :-D), креватчето още чака да бъде сглобено, надявам се да стане тоя уикенд най-после... Трябва да позапера количката, макар че казаха, че е прана... поръчахме столче за кола Maxi Cosi, чакаме го да пристигне и него да го изпера  :-D Дрешките са вече изпрани и подредени, сглобих си няколко варианта комплекти за изписване, че не ми се купуваше готов. Затрупват ме с подаръци  :stuart: Тука трябва мноого да благодаря на Ути за всички неща, които ми даде  :kiss: И на Алексия  :-D Зълва ми също ни изсипа рога на изобилието, накупувала ни е десетки дреболийки, които ще ми трябват, което, трябва да призная, е мило и съм благодарна. В неделя има бейби шауър, и там ще има още подаръци  :-D Очаквам с нетърпение да си събера дружките. Ииии май-май това са основните неща, които се случват при мен. Сглобяваме картинката малко по малко. Остава главното действащо лице да се появи на сцената и да почва купонът :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Юни 24, 2017, 00:23:26
Е, как няма да ти дам, бе, той е специално бебе от светата троица :kiss: :wub:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юни 28, 2017, 16:24:57
Хехе, специално бебе  :wub:

Моят бейби шауър мина, сигурно сте видели във фейсбук  :-D Много хубаво си изкарах, само дето ни спряха водата и беше екстремно  :lol: Ама не ми развали настроението пък  :razz: Много хубави подаръци получих, даже дружката ми от чужбина, дето ме беше разстроила, ми беше пратила подарък-изненада и много ме трогна  :stuart:
А пък днес бях в Тина Киркова на ден на отворените врати и честно казано съм впечатлена  :-D След като бях психически.подготвена за някаква дива мизерия, всъщност бях приятно изненадана, че условията са повече от прекрасни.като за болница, че и държавна. Не знам по частните какво е, вероятно като на хотел, но там в никакъв случай не е гадно, дори и обикновените стаи са си съвсем ок, а ВИП, особено единичните със собствена баня, са си направо супер. Разходиха ни по всички зали, видях операционната, реанимацията, детското отделение, което е наскоро ремонтирано по последни стандарти и е много яко. Вече ми е по-спокойно и няма да се чувствам все едно отивам на заколение в някаква дупка.  :-D Явно просто съм с ниски стандарти, защото за мен това определено не е мизерия по никакъв начин, освен ако не си английската кралица.
И тъй.... а, и имам коластра  :-D Системата работи  :lol: Вчера се стиснах малко и текнаха капчиците, а сутринта имах петна по нощницата. Иде млякото, идеее :-D Много се вълнувам  :wub: Другата седмица ще раждам, хорааа  :sadeyes:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Юни 28, 2017, 19:26:14
Кат, ти секцио ли беше?

Иначе звучиш супер и браво!

Лесното свърши, жено :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юни 28, 2017, 19:32:01
Да, със секцио ще бъда  :-) И мерси, държа се още въпреки емоционалната въртележка  :redface:
Иначе да, свърши лесното, почва... интересното  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Pupi в Юни 28, 2017, 19:45:50
Кат, датата споделяла ли си? Знаем ли я гласно?
Като гледам тия 21 дни на тикера, ама то не останало. За секциото спокойно, всичко ще е наред. И дано от томболата ти се падне еднорог.  :kiss:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юни 28, 2017, 20:16:46
Мерси, Пупи, дано  :kiss: Само да ми е здравичък, с другото всичко ще се оправя все някак. Но разбира се, яко би било да е еднорог  :-D
Датата май съм я споменавала, не помня - 09.07, другата неделя  :olele:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Юни 29, 2017, 00:20:19
Готина дата. Това е Лъв, нали? Готина зодия, особено за мъж, тя си е мъжка! Абе супер ти е всичко...еднорог ще е :))))


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Smiley в Юни 29, 2017, 00:56:42
Рак


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Fei4ka в Юни 29, 2017, 06:47:32
А...вярно, че е рано. И Рак е гот. Общителни и отворени


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юни 29, 2017, 08:47:49
Да, раче ще бъде. Аз преди много исках лъвче, но то друго си избра. И сега някой като разбере зодията и реагира с „ееее, няма ли как да изчака и да се роди лъв?”, го приемам много лично  :lol: Аз нямам много опит с раците, но чета това-онова и ми звучи добре - чувствителни, артистични, отнесени, колебливи, звучи си като наше дете  :grin:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: juliet в Юни 29, 2017, 09:17:44
Олеле, ама то съвсем дошло! Приятни последни дни ти пожелавам! Мъж рак е най-чувствителното, отнесено, привързано нещо, което може да ти се падне  :lol: аз съм рак и брат ми е рак. Нищо чудно да ви наследи в актьорството.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юни 29, 2017, 10:13:15
И моите впечатления от единствения мъж рак, когото познавам, са доста подобни  :-D Общо-взето зодията си е супер, просто аз нямам опит с тях, но ми звучат като мои хора, та ще се разберем с дребосъчко  :-D Искам вече да го видяяя. Снощи сънувах, че днес раждам, дано не е пророчески сън  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: paiachka в Юни 29, 2017, 11:41:37
Кат, то не останало :eek: После пийс и е го моя ред почти дошъл :lol:

Като започнете за тия зодии и се втрещявам, честно, но да не разваляме и тая тема :roll: :razz:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юни 29, 2017, 12:14:50
Хаха, нищо де, остави ни да си почешем езиците и за зодии, всеки с разбиранията си. :-D Аз съм някъде по средата в убежденията си, не вярвам безрезервно в такива неща, но пък виждам за себе си разни работи, които ми се връзват.   :stuart: Както и да е, и друго да споделя - снощи се събудих, мъжът ми ме беше гушнал през корема и усещах малкото как помръдва вътре, и си помислих - това е, не може да стане по-хубаво, достигнах нирвана  :wub: На сутринта го питах дали е усетил как шава и той каза, че е усетил.  :sadeyes: Вчера в болницата като минавахме през детското отделение, видяхме бебоците и бяха едни мънички мяукащи вързопчета, направо се разтопих като си помислих, че и от мен ще излезе едно такова и ще му целувам малките лапички.и ще го обличам в сладките дрешки, които съм му накупувала... абсолютен розов облак съм в момента. Ясно ми е, че сега виждам само.идиличната страна и в действителност ще бъде доста по-трудно, но хормоните са ме превзели окончателно. И коластрата продължава да тече с пълна сила  :lol:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Юни 29, 2017, 12:17:20
Ох, ще ревна като те чета. Факт е, че има и много такива моменти, а и вие сте толкова спокойни, хармонични и уравновесени, че съм 100% сигурна, че ще ви се падне бебе еднорог и само ще се гушкате и обичате.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юни 29, 2017, 12:33:09
Сега аз ще ревна  :sadeyes: :wub: :kiss: Дано всичко да е наред и да се справим с родителството.


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Юни 29, 2017, 16:05:09
Е то щом ние нерваците се оправяме някак и детето ни изглежда лудо и щастливо, няма как вие да не се :*


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: syanna в Юни 30, 2017, 09:46:00
Съвсем наближило!  :clover: :clover: :clover: Да мине леко и безпроблемно!


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: bella в Юни 30, 2017, 10:04:30
То наистина не останало, Катрин!  :clover: :clover: :clover:
Ще мине и ще замине секциото, това е най-прекрасната среща за една жена!  :kiss: :wub:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Catherine в Юли 07, 2017, 16:28:52
Благодаря ви!  :wub: Ето ме може би с последно включване в тази тема  :-D Вдугиден раждам! Мога и във фейсбук да ви информирам, но по стара форумна традиция си имам вестоносец и очаквайте направо тема  :stuart:
Днес бях на последен преглед преди раждането. Направиха ми изследването за алергии и май ще се окаже, че нямам никакви към момента, което е голямо облекчение. Бебокът по мерки е 3345 гр. Плацентата вече застарява и водите ми са намалени. Дребчо е готов за излизане, но поради луксацията и операцията тазът ми е крив и горканчо не може да заеме позиция, камо ли да мине, та секциото в моя случай очевидно е единствен вариант за раждане. :razz: 
Ама пък едни устни изписани е извадил  :wub: явно като баща си, моите са тънички. Пак раздаваше целувки и цупеше устнички. Тоновете са му перфектни, аз кьорава контракция нямам и равносметката с килограмите е 12,5-13 качени общо. Много, много съм доволна. Онзи ден се пребих на терасата и се почувствах като същински кит, ако бях качила повече, сигурно шях да си счупя китката  :-? Отървах се само с натъртване и разкървавени и ожулени колене. Ама съм толкова желязна, че дори и след това здраво раздрусване не получих контракции.  :-D
Иначе с покупките сме напълно готови, креватчето е сглобено, столчето за кола пристигна, всичко е готово. Вдругиден по това време ще съм мама, животът ще се промени завинаги.  :wub: Много ми е развълнувано, изпращам една епоха, започва нова. Само се моля всичко с детенце да е наред и на второ място операцията да мине леко и без усложнения. Направо ще се пръсна от вълнение  :loveeyes:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Korneliq в Юли 07, 2017, 16:36:14
Ох, изтръпнах и аз...Нямам търпение за първи бебешки вълнения! Стискам палци за лека операция!

Точно толкога кг качих и аз, между 12 и 13, 7 смъкнах още след изписването. Другите повечето още са си на мен, но така съм ги разпределила, че съм доволна и се чувствам по-секси отпреди 10 години  :-D


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Pupi в Юли 07, 2017, 17:00:14
Нямам търпение, пък за теб не знам! Целувки и много стиснати палци ти пращйм. Ние тогава ще вдигаме тежки наздравици, че тати ми има юбилей. Ще изпия едно и за ваше здраве  :kiss:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: utopia в Юли 07, 2017, 17:40:58
Ох, ще ревна и аз от вълнение. Мама  :sadeyes: :wub:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: peace&violence в Юли 07, 2017, 17:43:08
Хайде Кат, нагушкай кoремчето катo за пoследно! Стискам палци всичкo да мине леко!  :clover: Ей тoва му е предимството на секциото, че пoне знаеш кoга ще се видите с бебчо, пък аз почнах да се ослушвам на всяка кoнтракция.  :grin:


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: juliet в Юли 07, 2017, 17:47:24
Ех, ех, ето че и при теб дойде! Много лека операция желая, бебешон да изскочи здрав и пухкав и да ви е много хубаво семейно!


Титла: Re: Артистичното бебе на форума идва
Публикувано от: Liliq в Юли 08, 2017, 22:58:52
Кат, леко да мине утре всичко! Помня мен каква треска ме тресеше преди секциото и как пред кабинета си хванах чантата и казах, че се отказвам и си тръгвам :lol:. Пожелавам ти много спокойствие, с теб сме!