chick-chat.org

Свободна зона => На лафче :-) => Темата е започната от: Fata morgana в Септември 07, 2015, 00:34:55Титла: +30
Публикувано от: Fata morgana в Септември 07, 2015, 00:34:55
Ами да, да пусна тема, преди да погребем форума. :-D :kiss:
За първи път ми се случва май, уважете ме поне с 2 мнения.

Всички около мен чукват 30, наскоро забелязах, че и съфорумци, които в главата ми са на двадесет и няколко, пък те всъщност са си големи хора. Но пък в офиса всички са млади. Наскоро правихме списък за една девойка като част от изненадата за рождения й ден с неща, които е хубаво да направи до 30. Писа се основно за секс, но аз се замислих. Затова и пускам темата, може да е равносметка, какво най-цените във всичко постигнато/свършено до 30. Какво ви се иска да направите, дори и да сте ги минали. Може да е от това да се научиш да снимаш про (Катрин), да се татуираш, да помагаш в организации, да се научиш да правиш мусака, абе каквото ви се ще.
Може и да го извъртим, какво очаквате от новата десетилетка, как сте се виждали преди 10 години, какво се е променило в мирогледа ви, как се виждате след 10? :-)


Титла: Re: +30
Публикувано от: utopia в Септември 07, 2015, 08:44:58
Ама то има ли живот след 30? :lol:
Аз имам още 2.5 години до 30, ама...имам чувството, че като дойде момента ще го изживея тежко, все едно младостта си отива, а аз още се чувствам на 16 :-?
Иначе ми се щеше много неща да направя - блестяща кариера, един куп хобита, тепърва между другото се уча да карам ски, пътуваме за гмуркания и може би точно това е една от причините да съм натиснала спирачката на бебешката част - не ми се спира точно сега. Ама и това е на дневен ред принципно. До 30.


Титла: Re: +30
Публикувано от: juliet в Септември 07, 2015, 10:13:10
На мен ми остава година до 30. Не мисля, че ще го изстрадам. Към настоящия момент имам една цел до 30 - да родя и и аз и детето да сме добре. За момента работата и заплащането ми ме удовлетворяват, имам човек до себе си, пътувам (не толкова често, колкото ми се иска, но все пак). До 30 мога да се включа евентуално с това да тръгна на курсове по френски, че тотално съм си го зарязала, а е срамота, но ще видим. Аз лично много разчитам, че има живот и след 30, защото от сега имам грандиозни планове за след майчинството  :lol:


Титла: Re: +30
Публикувано от: syanna в Септември 07, 2015, 10:14:15
Миналата седмица си харесах дънки с шарени кръпки. Коментарът на мъжа беше, че не съм на 13, и не отива на жена като мен да носи такива дрехи  :lol:  Купих си ги, но някак ми е странно, защото хем е мъж ми е прав - това отдавна не е моят стил, хем ми е трудно да приема, че сякаш възрастта вече се вижда. А подобни покупки са по-скоро импулсивна рядкост  :razz:

тепърва между другото се уча да карам ски, пътуваме за гмуркания и може би точно това е една от причините да съм натиснала спирачката на бебешката част - не ми се спира точно сега.
Ако знаеш колко се ядосвах, че не можех да карам ски когато бах бременна... Възползвай се на максимум от всичко!Титла: Re: +30
Публикувано от: Korneliq в Септември 07, 2015, 11:20:37
Ех, че яка тема, браво, Фата!  Нали прясно ги навърших и съм съвсем на тази вълна.

Лошото при мен е е, че наскоро си намерих един списък, писан на 22, който е за мечтите ми в общ план, около 10-15 точки. Оказа се, че съм сбъднала всичко, явно много краткосрочно съм мечтала. Това обяснява и сдухания ми период в последно време, както знаете като остане човек без мечти и му се губи смисълът, а аз не съм мислила за нови някак си...Малко е безумно човек да се оплаква, че си е постигнал целите, ама ето на. Ако искате после ще си потърся списъка, за да съм по-конкретна по темата, много ме учудиха някои цели,изобщо не ги помнех и е чиста случайност, че съм ги сбъднала.

Обаче откакто  наближих и навърших 30, има някаква светлина. То по-скоро заради порастването на детето ми де, но съм много по-оптимистична и ведра в последно време. Имам много планове, свързани със сватби, работа, пътувания и изобщо живот извън бебетата. Освен това изкарах празника много хубаво,  направих голямо събиране на почти всички приятели и семейството, имаше много танци, много подаръци, даже един приятел ми даде за размисъл да кажа 30 думи, които характеризират изминалото деситилетие и ми беше голям кеф. Абе по страхотен начин влязох в 30-те и се надявам така да се задържи.

Как се виждам след 10 години...С голямо развитие в кариерен план, че това е в застой; с поне още едно дете и неполудяла  :lol:, в къща, щастлива в брака си и отново с куче, а може и с две.


Титла: Re: +30
Публикувано от: utopia в Септември 07, 2015, 11:24:59
Еее, Корни, чак неполудяла :lol:


Титла: Re: +30
Публикувано от: Korneliq в Септември 07, 2015, 11:32:41
Еее, Корни, чак неполудяла :lol:
така е, мечтая на едро  :-D


Титла: Re: +30
Публикувано от: kateto в Септември 07, 2015, 12:49:01
Хаха, аз имам още 3 до тогава, ама след като онзи ден се подстригах, пак приличам на 18 годишна и хич не се харесвам.. едно време виках - брех тея лелки на по 30, сега се чудя как може да съм с акъла на 15 годишна още :)
След 10 години... може би с още едно дете и успех в работата :) хич не се чувствам остаряла! виж към 40 може пак да си говорим..
Сияна, аз онзи ден чух, че майки не трябвало да носят къси гащи, щот не им отивало ....


Титла: Re: +30
Публикувано от: lioness в Септември 07, 2015, 17:10:46
Корни, този списък, който си съставила на 22 тук из темите ли го намери? 


Титла: Re: +30
Публикувано от: Korneliq в Септември 07, 2015, 19:08:07
Корни, този списък, който си съставила на 22 тук из темите ли го намери? 
не, не, в една тетрадка. Едно време си правех списъци с такива неща, сега все по-рядко. Имам от 9ти клас по точки как си предстаеям идеалния секс  :lol:Но може и по темите да съм писала нещо подобно, ако си видяла, давай линк ;-)


Титла: Re: +30
Публикувано от: Catherine в Септември 07, 2015, 20:20:42
Йеее, следотпускарско раздвижване във форума  :-D Аз имам 2 години и нещо до 30, засега не съм се притеснила прекалено, даже на моменти ми е гот какъв съм дечко  :razz: Много основна цел до 30 ми е да стана малко по-уравновесена и да бъда по-близко до личността, която бих искала да е майка на децата ми, това май и преди съм го споменавала. Основната ми драма с нежеланието да имам деца е, че не се смятам за достатъчно добра, можеща, знаеща, уверена и т.н., макар да имам много голям напредък в последните 5 години. Може и още много... Ясно е, че няма как на 100%, но все пак и това, което е в момента, е твърде далеч от това, което трябва да бъде.  :razz: Всъщност основните ми цели не са свързани толкова много с неща, които искам да направя, колкото с неща, за които трябва да ми уври главата. А те май не зависят толкова много от мен, т.е. не мога да си ги поставя за цели, мога само да се надявам да се случат. След поредната порция приятелски и семейни разочарования, ми се ще по-леко да приемам такива неща, да не държа чак толкова на хората, че да ме боли толкова, когато ме разочароват. Не на хората, които не си заслужават, обърнете внимание - говоря за хора много близки, които абсолютно си заслужават, обаче са си хора и като такива умеят лошо да разочароват. Но както и да е. Това беше вметка между другото. Да започна да се приемам повече и с особеностите, които ме различават от хората. Да приема, че е ок да работя това, което работя, без да се срамувам, оправдавам и т.н., да се чувствам като втора категория, щото някои месеци са трагично лоши и лежа на заплатата на мъжа ми. Понякога. Да не се чувствам втора категория заради това, че не ме блазни кариерното развитие и съм ок с това, което имам, стига да има работа. Не искам да работя денонощно, не искам собствен офис, собствена агенция и т.н. Неамбициозна съм, голям праз. Трябва да го приема. Както се опитвам да приема и че пътешестването не е моята бира и някак ми е много по-спокойно у дома. Шок и ужас. Хората се избиват да обикалят света, а мен това адски ме разцентрова и предпочитам по-малко пътувания да имам, повечко време вкъщи с котараците, книгите, филмите, игрите и всичко както съм си свикнала. Трудно ми беше да си го призная пред себе си, щото нали нормалното е да ти види дупе път преди да имаш деца и ангажименти, и бла бла, да видиш повече от света, нали така ставаш по-... добър, някак, или поне така ми се струва, че е всеобщото схващане... ама аз някак.... не държа. От време на време за разтоварване може, но не ми е някаква голяма цел. Уморява ме адски. Да приема, че не съм добра домакиня, колкото и да се старая... което в комбинация с това и че не съм кариерист-работохолик, направо ме прави за боклука. Нито кариерата, нито домакинството. Пълен фейл  :lol:
Нещо в тази категория неща, което успях да си наложа и постигнах, беше да започна да излизам повече и да бъда по-отворена към хората. Мога да кажа гордо, че вече не съм и наполовина толкова антисоциална, колкото бях преди години. Много усилия ми отне, наистина. За гордост си е  :-D
Освен това си написах пиесата и не съм се отказала от нея, още има да слушате за тази страница от живота ми, въпреки че лятото дадохме малко пауза.  :razz: Успея ли и това да доведа до край, ще съм няколко идеи по-стойностен човек, по моите си критерии. Пък ако отзивите след това са лоши и успея да го преживея без много драма, значи направо съм качила левъл.  :lol: Абе ей-това е, иска ми се да бъда малко по-малко жестока към себе си. Вече съм дърто магаре (образно казано), ясно е, че няма за кога да се променя тоя пусти характер, освен ако нещо не ме разтърси из основи или получа просветление, време е да почна да се обичам повече и да не се чувствам зле от това, което съм. И ако това го постигна до към 30, вероятно ще мога да мисля и за деца :lol: В един идеален свят ще стане преди да съм чукнала 30.... а дано, ама надали. И искам още хобита.  :-D Искам животът ми да е изпълнен с артистични дейности, защото това е, което ме пали истински и ме кара да се чувствам баш човек. Затова - да има повече. Егати нескопосания пост, съжалявам, Фата  :lol: Направо не съм наред, какви глупости изписах, и нищо конкретно и по темата  :razz:


Титла: Re: +30
Публикувано от: Vivi в Септември 08, 2015, 13:45:53
Хубава темичка, Фантасмагория, по-често да пускаш :)

Точно миналия ден си говорихме с мъжа какво ще правим оттук нататък. С ръка на сърцето мога да кажа, че всички цели до 30г., а и след това, са ми постигнати. Благодаря на Господ, явно съм родена под щастлива звезда. Семейството ми е здраво и сплотено, имам прекрасен мъж, добра работа, изживях прекрасни емоции, имах мечтаните моминско парти, сватба и меден месец, а от един месец вече и живея в мечтаната къща. Сега искам само да родя здраво и добро дете, което да порасне като възпитан и интелигентен мъж. За раждането се надявам да се случи до няколко дни, а с втората част ще видим как ще се справим с баща му, но ще дадем всичко от себе си.

За следващите години искам единствено семейството ми да е здраво и животът ми да продължава да се развива все така прекрасно. В материален план не искам нищо повече, искам с мъжа да продължаваме да имаме все такъв  успешен брак и накрая малко по кифленски, но - искам бързо да си върна килограмите след раждането, защото се очертават да са много и ще ми трябва много воля.


Титла: Re: +30
Публикувано от: Pupi в Септември 08, 2015, 14:52:01
Аз явно нямам подобни терзания или може би съм постигнала това, което искам. Семейство, дом, работа, пътувания, до тук всичко ми е в графа на отличник :)
Искам качествено да изуча децата си и да им дам добър старт в живота. Живот и здраве и трето да отгледаме... Пък един ден да успеем дазапочнем и нещо наше. Толкова е простичко всичко  :-D


Титла: Re: +30
Публикувано от: syanna в Септември 09, 2015, 09:41:02
Ako се замился по-сериозно, и аз съм изпълнила всички желания преди 30.
За след 30 искам щастливо семейство, кариерно развитие, повече спорт за красиво фигура и всякакви преживявания, които да ми дават усещането, че не живея в праволинеен коловоз  :-)


Титла: Re: +30
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 09, 2015, 13:04:27
Искам да живея по-спокойно, просторно и зелено.  Усещам, че трябва да полагам много повече усилия, за да изглеждам млада и добре, няма да е вече така лесно.


Титла: Re: +30
Публикувано от: bizzare в Септември 10, 2015, 22:01:50
Наскоро колежки ме питаха имала ли съм списък за неща, които да направя преди 30 и ми се стори много нелепо :)

Истината е, че колкото и да не съм щастлива от това зряло число, всъщност го чаках като една бременност - цяла година споделях как ще ставам на 30 и после споделях как съм вече на толкова. Знам, че всичко свързано с изключителната гордост, че никой не ми ги дава на вид, пък като разберат, че и две деца имам - съвсем :D

Понякога се замислям, че единствената ми цел в живота е да съм щастлива, като това, естествено, се обвързва с щастието на мъжа до мен и децата. Винаги съм се чудила дали съм пропаднала, че нямам поставени цели, нямам къща, бизнес, сватба и кола. Накрая решавам, че щом нямам за цел да имам тези неща, няма как да съм нещастна от това, че ги нямам. И наистина не съм. Единствената ми дългосрочна цел е да възпитам децата да са добри човеци и тя не е свързана с годините.

Единствената разлика, която забелязах от числото е, че преди с лекота отслабвах, позволявах си да се храня много и не ми личеше, бързо влизах във форма. Сега не е така. И в същото време никога през живота ми досега не съм се чувствала по-харесвана :)

Освен това съм станала по-голям циник, по-устата, вече рядко, да не кажа никога не се изчервявам от нищо. По-пряма съм с хората и повече не ми пука. Понякога усещам, че се превръщам в една Мина, която винаги ми е била идеал и беше такава много преди да навърши 30. Аз явно бавно узрявам :)


Титла: Re: +30
Публикувано от: Лора в Септември 10, 2015, 23:07:38
Между другото, Бизар, по повод рождения ти ден - едно от най-големите световни имена в тортоправенето каза, че тортата ти е "Fabulous!"  :party:

А, и за бавното узряване не е съвсем така, защото винаги си имала едно зряло, уравновесено излъчване. Моят мъж от толкова години вече си е наумил, че си по-голяма от мен и всеки път се шашка като му кажа кой набор си. Някои хора си го носят това просто :)


Титла: Re: +30
Публикувано от: bizzare в Септември 11, 2015, 06:59:07
Ми то комплимента си е заслужен и за теб, аз съм просто happy customer :)))
И дори не ми се започва с това колко хубав рожден ден беше и колко обичана и обгрижвана се почувствах  :)


Титла: Re: +30
Публикувано от: Mina в Септември 11, 2015, 12:07:35
Бизар, ако Мина е аз, не знам какво да кажа просто...

От вчера и аз чукнах трийсетака. Честно казано , много ми беше тегаво преди да ги навърша, а и сега ми е тегаво, защото се чувствам наистина остаряла. Като цели в живота , не знам дали съм изпълнила каквото трябва до момента, и не знам какво трябва, тъй като не съм си правила списъци на млади години. Това, което ме удовлетворява най-много , е че имам 8- годишна дъщеря, която ме кефи все повече с всеки изминал ден , и в нея виждам наистина постигнат успех. Иначе, успях да се пообразовам малко, поработих, справих се с изключително трудни ситуации през тия години (ако правилно съм разбрала, следим периода 20-30) и съм сравнително спокойна. В трудов план, имам работа, която работя с удоволствие, получавам уважение, както от клиентите, така и от колегите и ръководството. На работното си място се чувствам ценена, и това ме радва доволно. Не съм кариерист, не ми дреме, че не съм постигнала някакви кариерни висоти, както част от връстниците ми. Не знам, може и друг акъл да ми дойде в някакъв момент, но засега е това. В семеен план , може би бих искала да получавам повече внимание и любов, но това не мога да го нарека цел, тъй не е едностранен процес. :)
И аз като Бизи, целя да съм щастлива, което за мен лично се изчерпва в това, аз и семейството ми да сме здрави, да си живеем спокойно и нормално. Да, мечтая си за бунгало на брега на средиземно море, но не страдам , че го нямам, по-скоро си фантазирам.  :-D

Титла: Re: +30
Публикувано от: bizzare в Септември 12, 2015, 11:38:26
Ти си, кой да е :) Надявам се само да не е прозвучало обидно и грубовато, всъщност наистина намирам това, което изброих за плюс и винаги съм страдала от това, че го нямам. Винаги съм те възприемала като деликатен, възпитан човек, но и прям, циничен дори, когато е нужно. А цинизмът някак неизбежно идва със зрелостта, просто се убеждавам в това. И виждам как хората около мен, новите - колегите, други познати, които ме познават от скоро - ме приемат точно така - за тактична, търпелива, но и за рязка, когато има за какво :)

Остаряла се чувствам само като се обърна и видя колко големи хора има около мен, които са всъщност на около 20. Иначе се чувствам по-скоро непораснала дори в много отношения.


Титла: Re: +30
Публикувано от: Korneliq в Септември 15, 2015, 11:56:04
Аз да кажа още нещо тук, че да го има черно на бяло. Ясно, че едва ли ще го изпълня, но поне да ме е срам като го чета  :razz:
Значи една от целите ми за следващите месеци е да започна да се обличам маалко по-добре, да се поддържам повече и да ходя на маникюр, педикюр и фризьор поне един път месечно. Наскоро бях и макар и досадно, беше приятно. И най-вече се чувствах почти като жена с хубави нокти и рокли (купих си 3 хубави летни рокли миналип месец). Сега съм решила да си купя туники и клин/тесни панталони и някакви удобни обувки и така да се разнасям есента. Не знам как ще сваля маратонките, ама тъкмо се скъсаха и може дирекно на обувки да мина...


Титла: Re: +30
Публикувано от: Catherine в Септември 15, 2015, 12:14:21
Ох, Корни, говори ми...  :-D С всяка изминала година все по-осезаемо става неумението ми да се обличам добре. Едно време като бях на 18-20 и тежах 50 кила, каквото и да си облека, все си бях хубава и въобще не съм имала необходимост да си подбирам дрехите кой знае колко.  :lol: Сега вече с наближаването на 30 все повече се чувствам нелепо, каквото и да облека, и все повече изпадам в кифленски кризи, че имам пълен гардероб и все пак нищо подходящо за обличане.  :lol:
За обувките имам същия проблем като теб, затова и най-после тази пролет си купих едни готини черни обувки на нисък дебел ток с връзки отпред. Май бяха доста модерни тази година, във всички магазини има подобни модели. Супер удобни са и имат повече възможност за комбинации от любимите ни маратонки. :-D


Титла: Re: +30
Публикувано от: utopia в Септември 15, 2015, 13:46:16
И аз съм мега зле, нямам кифленско усещане за обличане и това си е. А искам да съм яка бизнес мадама, ама...йок.


Титла: Re: +30
Публикувано от: Korneliq в Септември 15, 2015, 14:09:52
И аз съм мега зле, нямам кифленско усещане за обличане и това си е. А искам да съм яка бизнес мадама, ама...йок.

Ти чуваш ли се, аз не съм те виждала облечена лошо, да не кажа ала кифленски  :razz: Не е като да си по дънки и маратонки, винаги си барната, официална, с грим..Говоря за редките ни срещи и снимки де, не е като да те виждам ежедневно, ама съм с такова впечатление. Така искам и аз да започна, ама да видим.


Титла: Re: +30
Публикувано от: juliet в Септември 15, 2015, 14:17:13
Я не се оплаквайте. Аз от сега се чудя в какво да се напъхам, че да не изглеждам като бидон  :lol: да не говорим, че и сили и желание за грим нещо нямам ама поне това трябва да поправя, че в телосложението скоро оправия няма да има.


Титла: Re: +30
Публикувано от: utopia в Септември 15, 2015, 15:21:34
Корни, ти си луда бе, на сватба може да се избарам с роклА, ама иначе си ходя с дънки, пантофки и тениска. Изглеждам като шестокласник (съдейки по курвалъка днес в мола - бавноразвиващ се шестокласник).

Добре, че ходя веднъж месечно на педикюр и фризьор и всяка седмица на маникюр, та малко вдигнах левъл :-D


Титла: Re: +30
Публикувано от: veselushka в Септември 16, 2015, 11:19:44
Фата, готина тема. А ти какво ще споделиш по въпросите, които постави? :)

Иначе или аз още съм далеч от 30-те, или не се плаша лесно. :D В началото на месеца направих 26. Покрай рождения си ден си дадох равносметка и установих, че колкото повече месеци и години минават, толкова повече харесвам как се развива животът ми и аз самата. 25-тата ми година беше най-емоционалната, най-интересната и най-пълноценната ми досега. Нямам търпение да видя какво ми предстои занапред. : )
Не съм си представяла нищо от това, което в момента ми се случва, когато бях на 20. Честно казано винаги съм си мислила, че ще имам много спокойна и дори леко скучновата работа, живеейки с някого, наблягайки на семейство и дом. След като на 20 се разделих с тогавашния ми приятел, всичко тръгна в напълно противоположна посока. Оттогава всичко е една въртележка, всичко се случва с пълна скорост - работа, учене, приятели, хобита, нови изживявания, трепети...

Нещата, които се гордея, че съм постигнала досега са: работата - радвам се, че намерих професия, която ми харесва, отдава и вдъхновява; самостоятелност и разнообразие - като се замисля за всички места, които съм посещавала, и всичко, което съм правила през последните 3-4 години, се усмихвам широко; приятелства - имам толкова шарени приятели и познати, че се чувствам ужасно богата от това. Някак през последните години наблягах много на това да се развивам, да ошлайфам някои свои черти, да се заобикаля с интересни хора и да изградя стабилни отношения с тях и със семейството си. Това бяха вътрешните ми желания и цели, така че се чувствам вери съксесфул в това отношение.

Това, което сега съм си поставила за цел, е да се наслаждавам за момент на всичко, което съм постигнала. :) И да надграждам. Да надградя в кариерен план - има конкретни неща, които искам да постигна. Да продължавам да бъда отворена към света и всичко, което той предлага - от лакомства през хобита до пътувания. И не знам цел ли е, желание ли е - искам да намеря човек, с когото да споделя всички тези неща.
При среща с добър стар приятел преди 3-4 месеца си говорихме надълго и нашироко за мен, след това за един младеж и защо не се получават нещата с него. Тогава моят приятел ми каза: "Установи себе си, коя си и приоритетите си и тогава мисли защо нещо с някой друг не се получава". Сега се чувствам по-себе си и по-наясно с това от всякога. И ако е бил прав, сега/скоро е времето да ми се сбъдне и това желание.


Титла: Re: +30
Публикувано от: Galina_Dim в Септември 17, 2015, 05:13:21
Със задачите до 30 чак и себе си изненадах, макар откак се помня да съм била наясно какво искам да правя с живота си в най-общи линии, какво искам да работя, какво семейство искам, такива генерални неща съм имала като "набелязани цели". Но може би покрай моите родители, които много ярко си спомням в техните 30 - 40 години, се бях настроила, че тази работа с що-годе закрепен бизнес и що-годе осигурено семейство се постига неизбежно след 35, най-рано. Та, радвам се, че до 30 съм ги отметнала тези неща, по един или друг начин, получиха се, къде на късмет, къде със зверска упоритост, не мога да кажа, че е било по мед и масло. По-скоро в следващата декада очаквам здраво работа по офиса и зор по правенето и отглеждането на останалата част от неродената ми челяд.
В личен план съм доволна от себе си, бях си наумила в един момент през по-ранните си 20, че фуриестата ми младост, кхъ-кхъ, ще приключи до 30. Частта с литрите бири, десетките цигари и безсънни купонджийски нощи някак вече отдавна не ми се връзва с начин на живот, но имах известни притеснения как ще ми се отрази тази промяна. И там се изненадах, лесно ми се получи и не мога да кажа, че съм правила нещо кой знае какво в тази посока, или пък че ми е коствало някакво усилие.
Та, егоистично погледнато, доволна съм от изминалите 10, смятам, че съм взела абсолютния максимум от всички предоставени възможности средно погледнато.
Липсват ми хора, които ми бяха близки приятели и сигурно рамо, но поради начина им на живот и възрастта, просто си отидоха от тоя свят. Мисля, че социалните си двайсет-и-нещо ги свързвам основно с един човек, който ми беше изключително близък, но така и не успя да кръсти сина ми.


Титла: Re: +30
Публикувано от: HappyHeart в Септември 19, 2015, 20:55:31
Аз имам още няколко годинки до 30, но като се обърна назад и се стряскам на колко съм станала и колко малка се чувствам. И в същото врме на фона на жените на моите години нищо не съм свършила- нито съм завършила, нито имаме деца. Но хубавите неща стават бавно :)

Понякога се плаша, че ще остарея физически, виждам си бръчки тук-там и си казвам "Кога минаха тези години и това четене ме съсипа!", но после се успокоявам, усмихвам се и се сещам как се гоним с половинката около леглото докато не реша да мина през леглото и да се пребия.

Аз по-скоро имам планове, които искам да осъществя до 30. Преди 6 години си казах, че искам да запазя изкуството си чисто и неопетнено. Видях в годините как някои колеги забравиха мечтите си и си избират специалност, която носи повече пари. Но не ги съдя, защото в крайна сметка всеки прави своя избор, а и това не значи, че няма да са добри в това, което правят и че няма да помагат. Днес още мечтая да творя изкуство, защото избрах професия, която е изкуство и ме прави богата всеки път, когато видя с какво желание се поема първата глъдка въздух и как се стичат сълзите на една жена, чийто свят се преобръща за минути. Харесва ми да виждам тази жена на следващия ден, тотално различна и влюбена по един уникален начин.

Имам трудни моменти, има тежки събития в работата, която избрах, но няма как. Искам да успея да се реализирам по най-добрия за мен начин. Искам да взема най-доброто решение, защото съм поставена в много трудна ситуация и в момента нямам никакво бъдеще. Надява се някак нещата да се подредят, защото нищичко не зависи от мен в тази насока. Много искам да бачкам здраво, да стана много добра в областта и да съм удовлетворена от това, което правя, да ставам сутрин и с кеф да отивам на работа! Искам да бъда по-силна от времето и умората и винаги да пазя изкуството си чисто!

И в същия момент на фона на амбицията ми да се развивам в професионален план никак не се вмества идеята за семесйтво и едно малко мишленце. Но вярвам че и това ще бъде част от времето преди заветните 30 :) Защото какво е да си добър професионалист, ако нямаш най-скъпото- семейство?

Всъщност нямам търпение да стана на 30 и да съм постигнала всичко това!


Титла: Re: +30
Публикувано от: HappyHeart в Септември 19, 2015, 22:13:52
Тая глъТка ми  прави несериозен целия пост. Сори!


Титла: Re: +30
Публикувано от: Fata morgana в Септември 19, 2015, 23:23:13
Нищо несериозно не виждам аз.

Много ме радвате. :-)

Веселуш, пак бих правила същите неща, по същия начин, ако тепърва трябва да почвам от начало, природата ми е такава. Винаги съм си следвала вътрешните усещания, а те не подлежат на диктовки и поучения, не и моите. :-D Не бих сменила професията, нито пък бих се раздавала по-малко на приятели, с които вече не се виждам, бих правила същите компромиси и имала същите приоритети. Постигнах неща, които не виждах за себе си поне до 40, не направих други, които мислих, че ще съм свършила до 20 и няколко. Гледах чужди списъци и се чудя защо не съм направила определени неща и отговорът е, че не съм искала достатъчно, не са ме вълнували истински. Малко е объркано, но не ми се изпада в детайли. Доволна съм от десетилетката, но не съм във възторг, ако не беше такава, каквато е, нямаше да знам колко искам следващата да е много различна, готова съм да си подредя живота си по друг начин и благодарение на всичко не/постигнато до 30 ми е ясно как трябва да стане, ако имам малко късмет може и на 40 да съм извор на щастие и оптимизъм. :-)