chick-chat.org

Женски работи => Моето бебе => Темата е започната от: Pupi в Февруари 25, 2013, 09:37:42Титла: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Февруари 25, 2013, 09:37:42
Тадааааам  :lol: Нищо изненадващо, толкова планирано и пресмятано, че едва ли ще има някой изненадан. Трудно ни беше, от август месец правехме опити. Но явно ни е трябвало някакво успокоение, че всичко е наред мен (аз все търся вината в себе си  :lol: ), докторката "назначи" 4 дни секс и бременността е факт.
На 14-15-ти февруари трябваше да ми дойде. Дори не го дочаках, на 13-ти, още докато бях в офиса, ми стана зле, зави ми се свят, залюлях се, усетих се, че цигарите имат неприятен вкус. И вървейки към вкъщи реших да си взема тест за бременност. Прибрах се за норматив, изключително развълнувана и ухилена, усещах, че има защо да се радвам. Теста отчете ярки две черти на секундата. И колкото и да си мислех, че може да ми е контролирана емоцията, защото не ни е за пръв път, му ударих един рев. Мъжо пък беше кошмарно болен, току що пуснал предизвестие да напуска, та емоциите и при него дойдоха в повече. Детенце пък подскачаше около нас, дърпаше ми теста от ръката, мислейки си, че е играчка  :lol: Питайте ни дали сме спали нея нощ  :-D
В петък ми беше първия преглед - видяхме сакчето, на мястото си е, на 8-ми март се надявам да видим и сърчицето. Мислех до тогава да пазя тайна, но ми е толкова зле от седмица, че поне да имам къде да си мрънкам  :lol: Не съм със сутрешно гадене, с денонощно съм, дори през нощта се будя с ужасното чувство, че ще изригна. За сега успявам да удържа фронта, тъпча сурови ядки, ям банани и бейкролс (знам, че не е полезен, но щом ми помага, ще си го гризкам) и много тоник. Добре ме освежава, оригвам си киселините и предотвратявам драйфането  :-D
Спи ми се, подувам се, пикая често, не спя добре, лошо ми е, рева на глупости, такава картинка съм. Взех си 2 дни отпуска, за да успея да се взема в ръце и не че ми се получи, но утре съм на работа. В сряда трябваше да пътувам до София, ще откажа командировката. С това гадене не съм за лъкатушене по завои и дупки. Т.е. днес ще трябва да съобщя на шефката, за да пуснат друг колега. Сърцето ми е свито, нервно ми е, обмислях всякакви диалози и аз не знам защо се тревожа толкова. Навивам се, че дори и да ме натири, ще се оправим някак. Минават ми едни еретични мисли, да й съобщя по телефона, но мисля да се въздържа  :lol:
Детенце е много щастлива. Умишлено така си кръстих темата. Толкова чистосърдечно се хвали, че ще става кака и така мило ми пази корема, че само от държанието й се просълзявам. Та така или иначе всички ще разберат заради нея, очаквам и от градината днес реакции  :lol:
 До 8-ми може и много неща да се случат, аз съм позитивно настроена обаче и нямам търпение.  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Korneliq в Февруари 25, 2013, 09:47:59
Ах Пупии, така ме зарадва!!!!  :clap:


Пожелавам ти бързо да отминат неразположенията и да следва една лека бременност, пълна с прекрасни емоции.
Чакаме да разказваш редовно и вълненията да не стихват- само положителни!!!


Прекрасна новина за понеделник сутрин  :-D

Напоследък ме размекват бебешорските неща (временен етап, и друг път съм го имала, не си мислете нищо), тъй че наистина много ви се радвам и си представям каква идилия ще бъдете с двете красиви момиченца  :wub:

Честитоооооооооо !!!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Mina в Февруари 25, 2013, 09:56:46
Не мога да кажа ,че съм изненадана  :-D Беше си въпрос на време.Само с периферното зрение, виждайки различни букви от тези ,които са на заглавната страница,знаех,че си ти! :-D :kiss:

Много ти се радвам Пупи! Дано да изкараш лека бременност и всичко да е наред! От вторите бременности,най-сладки са ми реакциите на по-големите дечица.Ще се радвам да споделяш на Мимка натроенията и реакциите по повода :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Vivi в Февруари 25, 2013, 10:05:17
Честито! Страхотна новина :) Бързо да преминават неразположенията :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: lioness в Февруари 25, 2013, 10:05:23
Пупи, много, много се радвам за вас  :-D
Пък за шефката - как така ще те натири? Я вземи една бележка от личния лекар, че си бременна, или пък и я уведоми писмено и приложи документите от първия преглед за установяване, пък няма да може няколко години да те натирва никъде  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Февруари 25, 2013, 10:10:20
Ей, много сте мили  :-D  :kiss:
Лъв, на временен трудов договор съм. Имаме си някакви договорки, но всичко е само на думи, тя по всяко време може да се направи на пич. Пък и договора ми изтича баш за термин, което още повече ме тревожи :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: paiachka в Февруари 25, 2013, 10:12:46
Пупи, страшно много се радвам за вас!!! :kiss: Чакахме да се похвалиш :-D

Дано бременността ти е лека, неразположенията да минат бързо и кака Мими много да те пази и да се грижи за теб.
Няма да забравя като родих, в моята стая дойде една мацка, която беше родила второ и когато момиченцето й (на възрастта на Мими) дойде и видя бебето каква мила и прекрасна картинка беше :wub: Страхотна новина, направи ми не само деня, ами цялата седмица!!! :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: utopia в Февруари 25, 2013, 10:15:18
Ей, Пупс, прекрасна новина! Лека бременност ти желая, да минават бързо неразположенията и прекрасно бебенце после :-)))


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: lioness в Февруари 25, 2013, 10:16:38
Ее, как на временен бе.. Ами дано не я хванат бесовете шефката ти, и си спази уговорките.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Февруари 25, 2013, 10:57:05
Ох, Плами, като един слънчев лъч си ми! Много, много ви се радвам, с нетърпение съм чакала да се похвалиш! И аз ти пожелавам този път да ти е по-лека бременността, никакви болници до термина! Целувки на каката и разказвай за всичко!  :grin: :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Catherine в Февруари 25, 2013, 11:02:32
Ех, чудесна новина като за понеделник сутрин!  :wub: И аз не се изненадах, само възкликнах на глас "Вярно ли? Браво!"  :lol: Знам, че отдавна искаше две чертички и ето ги и тях  :kiss: Представям си Мими каква е горда кака  :stuart: Пожелавам ти лека бременност и едно разкошно здраво бебче накрая!

Някак почнаха да се разреждат бременните вълни, ама пак ще побременеете заедно с Аливера известно време :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Февруари 25, 2013, 11:15:59
Да бе, ако не се покаже някоя неочаквано, ще си бременея сама. Хич не е честно значи  :-D
Мин, Мариела е голяма картинка сега. Вчера разсъждаваше над кърменето, че не трябва да се безпокои майката, докато кърми, че трябва да пия много мляко, за да мога да го "изливам" от тук, сочейки гърдите  :lol: И иска момиченце, то кой не иска. Но и момък да е, хич даже няма да го върна.
И всичките онези терзания, как ще обичам второто, избледняха в мига, в който си видях теста. Дори не дочаках раждането, за да знам, че това нещенце вътре е толкова свидно и любимо  :-)
Лъвче, временен ми е заради тия пусти насърчителни мерки за заетост, т.е. на договор съм през поредната схема на Бюрото по труда. Сключих си договора тогава с уговорката, че 2013 планирам бременност и при нея или не, аз ще си следвам плана  :-) Тогава се съгласи, но изкочиха нови проекти, на които съм ръководител и ни чака страшно много напрежение и уморителен труд. Честно, мечтая си да съм си вече вкъщи и да не ме занимават с нищо  :razz:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: aaa в Февруари 25, 2013, 11:17:15
Честито  :kiss: Леко бременеене до края.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: deni_4ka88 в Февруари 25, 2013, 11:30:25
Не съм изненадана,защото беше въпрос на време,но искрено се радвам и стискам палци по-бързо да минат неразположенията.А реакцията на малката е простоооо  :wub:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: michelle в Февруари 25, 2013, 11:52:22
Честито, Пупи! Да имаш лека бременност, шефката ти да се очовечи, а ти да бъдеш много, много спокойна!


А какво мрънкате, че се разредили бременеещите, то почти не остана бездетен форумец... Виждам следваща вълна след 2-3 години... Мога и да ви кажа кои ще сме тогава :D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Tess в Февруари 25, 2013, 12:03:37
Толкова хубава новина! :kiss: Много се радвам, че има толкова много прекрасни мами, и дори повечето почнахте да повтаряте!

Леко бременеене Пупи  и едно здраво и прекрасно бебче на финала!  :wub: :wub: :wub:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Korneliq в Февруари 25, 2013, 12:07:14
Яяя, Тес! Разкажи какво става с теб (в другия раздел), как е твойта буйна младост  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: juliet в Февруари 25, 2013, 12:28:13
Честито, Пупи! Пожелавам ти вълшебна бременност и нещата с шефката ти да се наредят така както трябва да са и всичко да е наред! И все някой трябва да ти прави компания, така че аз лично предусещам изненади в следващите два-три месеца  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Galina_Dim в Февруари 25, 2013, 12:28:25
Честито, Пупс! Майната й на работата, сега е моментът да НЕ я мислиш. Много разкошни мигове ти пожелавам във връзка с бебешор и да ти кажа, един момък е голяма работа, не залагай всички яйца в кошницата за девойче.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Eli в Февруари 25, 2013, 13:07:17
Честито, Пупче   :-) как се зарадвах, опражи ми деня и месеца :-) да ти мине скоро гаденето и да с радваш на много лека и спокойна бременност :-) целувки от нас  :kiss: :kiss: :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Февруари 25, 2013, 13:11:02
Йей! Още едно Пупи-бебе!

Честито, мила! Да ти минава гаденето и да се радваш на влюбени моменти!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: angel_sin в Февруари 25, 2013, 13:52:00
Честито Пупс  :-D много се радвам за вас  :-D и аз съм си мислела как ще се чувствам с втора бременност, много по-различно е като вече си видял малкия човек как се променя и как расте .. всичко ще е наред, аз от сега залагам на девойка :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: lioness в Февруари 25, 2013, 13:53:56
Пупи, от няколко вечери сънувам мои близки, че са бременни с момичета, а едва ли ще им се случи, но пък предвид сполучливите ми сънища в тази посока напоследък може за теб да се отнася  :-)
А терминът кога е?


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Февруари 25, 2013, 14:24:50
Честито, Пупс. Много се радвам за теб, за вас. Леко бременеене, ама наистина без никакви проблеми.  :clover:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Февруари 25, 2013, 15:06:15
Честито, да имаш хубава и лека бременност. Дано гаденето е за кратко и да може да си работиш спокойно. Успех със съобщаването на шефката ти, макар че сигурно няма да я изненадаш:}


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Февруари 25, 2013, 15:20:27
Уааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!!!
Ч-Е-С-Т-И-Т-О!!!
Не съм чела, само заглавието и така се възрадвах, че реших първо да се изкажа, пък после да му мисля и чета!
Браво, Пупииии!!! :kiss: Много сте смели, желая ви здраве на всичките, леко бременеене, да имате такъв пол бебече каквото мечтаете (че за второто май винаги се залагат определени надежди) и Мими да е най-усмихнатата кака!
Прекрасно :wub:
Ох, много ти се радвам!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: kateto в Февруари 25, 2013, 16:55:40
Честито на кака Мими ;) На вас също честито :)
Пупи супер новина, браво на вас: )
Аз да попитам - защо не си вземеш болничен ? така няма да може да те уволни?
А каква е разликата с договора, дали е временен или не? Нали по принцип нямат право да уволняват бременни ? С бележка от лекаря и да е надлежно заведена в деловодството би трябвало да е наред всичко ?


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: angel_sin в Февруари 25, 2013, 17:04:00
не съм наясно с това какво се случва на временен договор, но е факт, че бившият ми шеф "пусна" бременна колежка, когато и изтече договора .. много гадничко беше, но явно си беше в правото да го направи .. дано твоята шефка не е такъв пън  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: utopia в Февруари 25, 2013, 17:13:20
Мисля, че на временен договор не те пази бременност, т.е. болничен, не болничен, може да я метне по пързалката по всяко време. Ама щом сте се уговорили предварително, едва ли е такава гаднярка.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: foreveryours в Февруари 25, 2013, 19:58:49
Честито, Пупиии  :clap: Желая ти лека и красива бременност ии пожелавам каката да помага и слушка много  :kiss:  :clover: :clap:
Каква хубава новинаааааааа  :sadeyes: ух и мен са започнали да ме разчувстват такива неща  :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fata morgana в Февруари 25, 2013, 20:42:51
Честити ти чертички, много се радвам за вас! :kiss:
Много сладко име на темата!  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: PPP в Февруари 26, 2013, 01:48:32
Леле много се зарадвах на новата темичка! Аз бях приятно изненадана, нищо, че знам за желанието и опитите, просто не очаквах! Бъдете здрави. Лека бременност ти желая, Мимка естествено от сега показва колко грижовна кака ще е  :-D И успех с шефката.  :kiss: :kiss: :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Февруари 26, 2013, 07:47:53
Благодаря ви отново за честитките  :kiss:
Аз открих сезона, мрън  :-( Снощи изпратих мъжо да ми вземе капки Вомитус Хийл, ама никакъв ефект от тях. Тая сутрин бяхме даже на вратата с детето и много ме е яд, че трябваше да става свидетел на драйфането ми. И мисълта за каквато и да е храна ми действа повдигащо, направо не е истина как се повтаря всичко.
Иначе се оказах права. Детето се е похвалило в градината, тази сутрин госпожата и лелката ме разпитваха и ме окуражаваха как се гледали лесно деца с 3-4-5 годишна разлика  :lol: Толкова ли отчаяна изглеждах, че трябваше така да ме надъхват  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Февруари 26, 2013, 09:44:44
Толкова си бременна....драйфането почна, а? Имаш опит, ако е като моя , който показва , че нищо не помага, но може да питаш за Емил таблетки. Не си изглеждала отчаяна от мисълта за две деца,а рано сутрин си подпухнала, бледа и се чудиш, в коя саксия да повърнеш:}


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: kateto в Февруари 26, 2013, 10:43:29
Ох тея Емил на мен не ми помогнаха - само се поуспокоявах малко от банички и тестени неща / не че баничките не ми лъхаха от далече на мас, ама това е друг въпрос/
Пупи, съчувствам ти, нали и аз бях като луда с повръщането, та повръщах, чак в стаята докато чаках да изкъпят малката и да ми я доведат..ама до колкото помня и ти си била така с Мими, предполагам знаеш какво да очакваш... иначе някой беше споменал - Мина мисля, че беше за сок лимон на нестий..че помагал срещу повръщането, може да го пробваш..
аз вечер в началото се спасяват с капи Ябълка, че и от водата връщах ..


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Mina в Февруари 26, 2013, 11:08:38
Да, Нестий лимон много помага, потвърждавам :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Февруари 26, 2013, 11:15:44
За вода не ми говори, не мога да я близна. Ментов чай с огромен резен лимон спасява за сега положението. Чувствам се даже добре да съм сред колегите и да правя нещо. Повдига ми се, но търпимо. Дори успях да закуся, без да си върна геврека. Между другото тестени ми се ядат, но хлябът има много странен вкус и го избягвам  :lol:
 Нестий лимон по принцип не го любя, по-скоро бих пробвала с праскова.
И между другото, понеже съм фен на много кулинарни блогове във ФБ, сега не мога да го погледна. От всякъде ме преследват разни торти, кексчета и манджи, всичко ми се обръща при вида им  :lol: Дори собствения си блог не мога да погледна  :razz:
Ангелче, още не съм ходила до пощата, искрено съжалявам за несериозността ми. Ама пуста поща в обратна посока, много ми е неудобно ходенето до там. Дори втора "призовка" получих  :-/


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: angel_sin в Февруари 26, 2013, 11:52:05
на мен нищо не ми помагаше за гаденето, колко неща ми препоръчвахте тогава .. просто си мина, повръщах много рядко, но пък това денонощно гадене беше отврат  :razz: Ядяха ми се предимно тестени неща, бутер-банички и подобни .. Каквото усещаш, че ти понася - това хапвай, аз така правех
А това с ходенето до пощата е много досадно, ако не ти е по път .. аз така вече седмица отлагам пускане на една пратка, пък и с количката на Аника не мога да вляза, че има стълби .. тъпотия  :razz:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Февруари 26, 2013, 15:22:44
И нашата поща е идиотска.

Ама влязох да питам дали Пупата е ходила на доФтор  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Февруари 26, 2013, 15:36:27
На 8-ми март ми е следващия преглед. До тогава трепетно си чакам срещата с пулсиращото човече.
Срещата с шефката мина повече от добре, много ми се зарадва. Натъжи се, че ще трябва в един момент да се разделим, защото няма на кого да прехвърли за толкова кратко време цялата бумащина. Много добре ми се отрази на самочувствието  :-D
Ще мислим в движение как ще се сработваме, как ще съм и дали ще ми се налага да отсъствам. Ако съм като днес, направо ще е екстра. Дори отнесох базици, че много кисело ям (3 огромни зелеви сърми и цял лимон) и щяло да е момче  :razz: :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Салсеро в Февруари 26, 2013, 16:04:21
Ти какво искаш да е?


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Maggie в Февруари 27, 2013, 17:37:33
Пупи, имам чувството, че вчера се роди Мариелка, а днес вече се готви за кака  :wub: И най-хубавото е, че всичко й се случва в осъзната възраст и ще има прекрасни спомени. Честито на цялото семейство, всичко да минава гладко и както ти се иска. :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: doubt в Март 02, 2013, 14:45:28
Пупс, честити 2 чертички :-)
Мислех,че не може да ми се случи нищо по прекрасно от първата бременност,ноооо се оказа,че втората е още По.Пожелавам ти вълнуващи и красиви моменти :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 02, 2013, 16:24:10
Мерси Даут. За сега не е кой знае колко прекрасна  :lol: Екстрите като гадене, драйфане и главоболие са си налице. Успях цяла седмица да съм плътно на работа, дори и днес. Търпимо е, нетърпими са обаче цигарите и някои конкретни миризми. Мъжо се дразни, ама и му се сговнява всичко като ме види да драйфам  :razz:
За сега се следя да не огладнявам, тогава става страшно и горе долу като малките деца си хапвам на 4 часа, просто нещо трябва да ям.
Салс, по принцип си мечтаем за момиче. Но ето днес, оглеждайки детско обзавеждане, решихме, че не е удачно да избираме розово и лилаво, защото не знаем номер 2 какво ще е  :lol: Та почваме отново да мислим неутрални цветове  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alexia в Март 02, 2013, 16:56:52
Пупи, честито!!! Засега ще ти пожелая да отшуми гаденето по възможност най-бързо и да ти донесе много усмивки растящото в теб човече!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Smiley в Март 04, 2013, 20:15:49
Ах, много мило ми стана!!!! :)
Лека бременност!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Салсеро в Март 04, 2013, 21:55:28
Три жени? Ще го удавите твоя в естроген.  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Korneliq в Март 05, 2013, 09:29:39
Пупс, лилавото става и за момченце, особено много бледото, което отива към синьо. Виж розово си е вече твърдо момичешко, но от бяло и лилаво примерно аз не бих се отказала  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 05, 2013, 09:43:11
Избрахме вече спалня за Мариела - в оранж, зелено и бяло. От лилавото се отказахме главно защото и нашата спалня е лилава, стига толкова  :lol:
Салс, нищо му няма на моя мъж. Знаеш ли как хубаво се оправят с малката, докато аз дремя сутрин, направо не матката, ами не знам какво ми подскача, като ги гледам. Много мила картинка са ми. Нищо че тая сутрин я изпрати с омачкана рокля, ама тати трябваше да угоди на желанието на детето да е с еди-коя-си рокля  :lol:
Аз съм си вкъщи, ще се пробвам да поработвам от разстояние.  :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: ghoul в Март 05, 2013, 20:11:37
Ехххх че хубаво :) Честито  :kiss:
За гаденето пробвай с грейпфрут и зелена ябълка от тези по киселичките. Само това ме спасяваше мен, защото съм такова животно дето не му се отдава повръщането, ама за сметка на непрекъснатото гадене.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 08, 2013, 09:19:13
Иху! Прясна новина! Тъкмо се връщам от преглед, сърчицето тупка, пораснало човечето до цял 1 см  :-D
Утре вечер влизам в болница, да ме налеят малко, някоя друга инжекция деган да ми сложат, защото ходя като сянка, нямам сили, не спя добре. А доки държи да НЕ смъквам повече кила. Поне тя вече работи в АГ-то и с усмивка приех предложението, даже в нейна смяна, тя ще ме приеме, прегледа и в сряда живот и здраве ще ме изпишат.  :-)
Таткото едва не ревна по телефона, бабите диви и щастливи. Това е най-прекрасния подарък, който мога да получа за 8-ми март  :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Март 08, 2013, 09:41:46
Ох, Пупи и на мен ми стана трепкаво. Много се радвам за теб, за вас, за малката точица и биещо сърчице... Ох, толкова е суперско това, такива новини ни превръщат деня в много щастлив.  :-) :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: paiachka в Март 08, 2013, 10:14:53
Пупи, страшно много ти се радвам!!! :kiss:

Направо недоотгледала едно бебе вече искам второ :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 08, 2013, 10:17:55
Заразно е  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: kateto в Март 08, 2013, 10:55:45
ахах айде и аз като някоя квачка, ама още на втория месец се замислих, кога ще е най-подходящо за второто ;)  :razz:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Март 08, 2013, 11:07:38
Ох, Пупиела, толкова е прекрасно!
Да ви кажа, аз направо не разбрах кога от новородено Лорина се превърна в съзнателно същество, което дърпа, гледа с разбиране и реагира на всичко... И ми е мъчно за бременността и първите дни на новороденото. Така че - направо си ти завиждам, Пуп!  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: doubt в Март 08, 2013, 14:01:09
Наистина е най-хубавия подарък :-)Честито ви тупкащо сърчице и дано те позакрепят малко,че да ти по комфортно и да се радваш спокойно на бременността :-)
Аз и двата пъти нямах никакви симптоми-нито гадене, нито повръщане, нищо.Добре, че беше растящия корем и растящото човече, за да разбера какво се случва :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: lioness в Март 08, 2013, 14:47:22
Пупи, това ако не е най-прекрасният подарък, не знам! Милото сърчице, за мама тупка! :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Eli в Март 08, 2013, 17:21:29
Много се радвам за хубавата новина :-) дано скоро да ти мине и гаденето и да се почувстваш по-добре :kiss: :kiss: :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Март 09, 2013, 21:09:05
Честито сърчице, дано имаш бременност с по-малко повърни :razz: Много пъти ли повръщаш или просто нямаш апетит и губиш кила? Много съчувствам за това неразположение, дано след болницата се чувстваш малко освежена, защото е ад да си като парцал.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 18, 2013, 12:08:03
След 10 дни, най-накрая съм си вкъщи! За щастие този път не мина толкова зле престоя, колкото явно показателите ми и състоянието ми не удължиха агонизиращо цялото ми пребиваване.
Както и с предната бременност, чернодробните ензими бяха подскочили до небесата, сега критично повече. Урина разбутана, други кръвни показатели ужасни, да се чуди човек как така се чувствах по-добре от колкото с предната бременност. Пратиха ме и на консулт при гастроентеролог, който ме разрева, докара ме до истерично състояние, честно такива диагнози чух, че ми се искаше да му скоча и да го утрепя за неделикатните думи, които използваше. Съмненията бяха за хепатит, хормонална несъвместимост с бебето, метаболитен дисбаланс или имунологичен проблем. Не ми се изпада в подробности как точно ми поднасяше информацията, после лекарките в АГ-то ме гушкаха и успокояваха, че съм попаднала на злия доктор, а не на този, при който са ме изпратили. Как да е, отхвърлиха диагнозите с още изследвания, а междувременно АЛАТ и АСАТ не спадаха, в четвъртък пак почнах да повръщам, пак инжекции тъкмо като си мислех, че ще ме изпишат. В събота бях на видеозон, от цялото наливане, по 1,5л глюкоза и витамини, бебчо се поналя двойно, вече е 19мм и отговаря на 9с и 4 дни.
И така днес, след трепетно очакване на поредните резултати, ме изписаха. Единият показател в норма, другият уеееко разбутан, но ще се възстанови. За секунди си оправих багажчето и излетях с бясна скорост към вкъщи. Доволна съм, престой, персонал, дори и храната не беше зле. Ако са винаги толкова човечни, ще повярвам, че има напредък в БГ здравеопазване  :-D
Гаденето не е спряло, особено някои миризми веднага предизвикват конвулси. Дано не се повтаря тоя ужас отново, че наплаших родата. Равносметката е 11 дупки в бузките на дупето, 4 на едната ръка и 1 на другата. Синя, надупкана и дебела. Имам удивително шкембе и само се пъча, за да си го показвам  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Galina_Dim в Март 18, 2013, 12:26:55
Душичка, само хубавости тепърва. А тоя тъпанар, дето така те е наплашил... :razz:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alin в Март 18, 2013, 12:48:13
Пупииии, честито  :kiss: уф през какви неща си минала тези десет дни :-(радвам се, че сега си добре


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: paiachka в Март 18, 2013, 13:38:26
Ох, Пупи, чаках да се прибереш да споделиш как се чувстваш :kiss:

Леко бременеене оттук нататък и само хубави емоции!!!
А оня злия лекар :razz:!!!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Март 18, 2013, 16:36:10
Леле, Пупи, 10 дни ли те държаха! Дано да си по-добре вече, да минава гаденето и да се радваш на бременността си. И да пускаш снимки на коремчо  :grin: Пак ще дойда да го пипам  :-D
Не помня да си казвала - кога ти е терминът? Предполагам, че си около седмица по-рано от мен, моят е на 28.10.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 19, 2013, 08:43:20
20.10 е термина, но ще бъде отново планово секцио, така че ще се редуцират едни 6-7 дни. Със сигурност ще бягам от датата 10.10. Иначе в родата, бебетата октомврийчета са най-много  :lol:
Не че съм спряла да повръщам, но ми е много готино да съм си вкъщи. И най-важното възвърнах си килцата.  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: peace&violence в Март 19, 2013, 08:52:34
О,Пупи,дано отсега нататък всичко да е по-леко,мъж и Мими да пазят плодчето и да си те глезотят ,докато малкото везне се появи на бял свят:)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 20, 2013, 20:27:07
Лор като каза за повръщането  :lol: Нямам един с един еднакъв ден. Вчера повръщах доста, притесних се дори, че не пишкам и не ми се пие нищо, защото ме обвиниха, че това е основния проблем, който трябва да боря.
Днес обаче! Станах рано, изпих си деганчето, налях си тоника, направих си сандвич и се върнах обратно в леглото да закуся. Това в 6:30. В 7:30 вече можех спокойно да стана и да подготвя детето за градина, да я изпратя и да ми тръгне добре деня. Но гладът е голям, ям буквално през 2 часа. Вече, към 6 пак се позасилва гаденето, но за сега контролирам ситуацията с ядене. Странно, но ми се ядат само сандвичи, пия много тоник и нищо друго не ми понася. Манджи, супи не понасям, а и не ме засищат  :lol: Трябва поне плодове да вкарвам, ама и към тях нямам апетит.
Започвам с болежките - тазът ме боли, отдолу ме подръпва, корема и гърдите ме сърбят. Ама има защо, така са се налели, ще се пръснат  :lol:
Кожата ми е ужасна, на малки неравности, дори не са черни пъпки, че да ги стисна мамка им. Обаче всяка една болежка, изкърковране на корема, пъпка и сърбеж ми напомнят, че вътре в мен расте малкото човече и дори ми е хубаво да ме наболява тук-таме, че да съм спокойна  :lol:
Мими е прекрасна, грижовна, мила, внимателна. Такова поразнало момиче си имаме, чак се чудя как успяхме да уцелим толкова подходящ момент да бременеем  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: ghoul в Март 20, 2013, 20:52:18
16.10 e прекрасна дата. Я виж какво чудо изръсих на тази дата  :lol: Дано скоро ти минат всички болежки  :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Март 20, 2013, 21:01:31
Да бе, и аз съм така със сандвичите - сурови, само с масло и кашкавал или сирене - много добре ми действат. Но и плодовете също - ябълки и най-вече вълшебният нар - също като предния път, страхотно се справя с гаденето. Обаче всякакви миризми ми действат ужасно - всеки път като хвърлям гърнето на детето, повръщам :wacko: , като готвя също... И понеже гърлото ми е много отекло още отвътре, съвсем ми задейства механизмите. А ти пиеш Деган редовно, така ли? Има ли полза?


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 20, 2013, 21:33:39
Има полза, определено. Да не говорим как ме освестяваха инжекциите, направо друг човек се чувствах. Сега контролирам с хаповете, по принцип ми е предписано 2 пъти на ден, с уговорката да увелича при нужда до 3 на ден. За сега не се е налагало. Но сутрин имам нужда от него, иначе бълвам киселини и после не ми е ден.
Миризмите и в болницата не можех да ги контролирам с дегана. Имах едно шкафче, което само като отворех и ми се повдигаше, дори и нищо да ми е нямало. Така и си седя заредено до последния ден, как не изгниха тия банани и ябълки....та може би от тогава ми е трудно да преборя миризмите на тези два плода. Ще пробвам обезателно с нар, добре звучи. А единия ден си докарах такива зверски киселини от банана, знам, че е от него, нищо друго не бях хапвала. Разкарай го от стомаха ми и ми мина, устана ми гореше чак. Другоооо, препаратите за пране, спрях омекотителите, пера само с Фрош, че не мирише. Детето като гушна, ми идва силна миризмата. Преслав милия ми се омилква сексуално, но му давам пълен игнор, само му навирам големите си цици  :lol: Ама и аз съм гадна.
Все още се борим с цигарите, не му давам да пуши преди да съм си направила закуската, иначе всичко отива по дяволите. И като мина покрай хората, а те с цигара в ръка е ужасно. Парфюми, дезодоранти, шампоани - бляк. Къпя се с Бочко, не измива добре, но така ще е за сега. Мисля Бюбхен да си купя, тъкмо и Мими да го полза. И трябва да почна да се мажа с нещо, но още не съм се спряла на какво  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Март 20, 2013, 22:32:07
Гърнето с ако ...божке, аз надушвах като акаха съседите :stuart: Дано само три месеца е това състояние за вас. Лора, кучето мирише ли ти? Козината на котката ме побъркваше.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Март 21, 2013, 08:30:41
Струва ми се, че още от бременността с Дани ми остана много чувствително обонянието. И сега не че толкова се е променило, колкото тия миризми ми действат на повръщателните рефлекси. Кучето не съм забелязала да ми пречи, ама и той не ми се вре много, което ми напомни, че трябва да го среша вече - това ще е предизвикателство.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 21, 2013, 08:36:08
Хахаха Ди, култово  :lol:
Събудих се тази нощ с отвратително гадене. Минаха ми едни еретични мисли да стана и да ям, ама щеше да е прекалено, то на нищо не прилича това вече. И не стига това, ама и гърлото яко ме болеше. Сега ще преровя аптечката дали има нещо като за мен, но се изкушавам да си направя един компрес с мед и да си бръкна в гърлото със сода. Дали е подходящо  :???:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Март 21, 2013, 08:54:14
Ох и аз имах такива нощни гадения. Само че аз за цялата бременност повърнах само два пъти и то беше заради едни хапове. Гаденето много ме мъчеше. Дано бързо ти минава Пуп.
Аз исках да те питам като човек минал през това. При първото раждане - знам че ражда с епидурална/спинална упойка. Ти ли си я избра? Имаше ли възможност за пълна? Аз все още се чудя. Едно че ме е страх от тая пуста операция, второ че имам съмнения до колко ще понеса от кръста надолу да чувствам, че съм посечена.... :eek: :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Март 21, 2013, 09:08:12
Али, аз от моя опит с 6 пълни упойки бих ти препоръчала спинална. Обикновено след пълна упойка два дни съм като ударена с мокър парцал, вие ми се свят и ми е ужасно отпаднало. Да не говорим, че на 5 от 6-те повръщах яко след това, което с шевове от секцио сигурно е кошмарно. А иначе ще си видиш и чуеш детенцето веднага и ще се възстановиш по-бързо да си го гледаш :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 21, 2013, 09:14:43
Не съм разбрала, че ще разждаш със секцио. Или просто се подговяш за всички варианти?
За мен секциото не беше страшно. Избрах си спиналната упойка, до последно си мислех за нея, но знаех, че преди операцията ми предстоеше среща с анестезиолога. Той ми даде повеч еинформация, избори ми плюсовете и мунисите, а и прецени, че и каквато съм слаба, ще е по-добрия вариант за мен, от колкото пълната. Иначе не е страшно, боцват те леко и секунди по-късно не усещаш нищо. Само гледах как ми вдигат и местят краката, за да ми сложат катетъра. После по време на операцията ми беше станало нервно и притеснено, все едно правеха нещо против волята ми, исках да се откопча, да стана, но нищичко не усещах. Малко панически действа, а и безпомощно. Но екипът беше страхотен, веднага ме успокоиха и ми помогнаха да преодолея момента на паника. После пък ми беше интересно да следя отраженията в лампата, да слушам лекарите какво си обясняват, да чуя и крайния резултат (макар при нас да нямаше нормално проплакване). Но всичко това трае толкова кратко.
После освестяването беше малко странно и неприятно и по-точно първото ставане от леглото и раздвижването, но пък не съм имала сериозни болки и проблеми с възстановяването. И детето си вдигах, и на сватба ходих да друсам хора, добре се чувствах. Сякаш дълго страдах от едни кръстни болки, за които бях набедила упойката, но така и не бях сигурна това ли е причината. Като цяло не ме притеснява вече операцията, по-скоро сега леко съм се гипсирала, че ще трябва да раждам в държавното АГ, където изражда вече и моята наблюдаваща. И уж това трябва да ме успокоява, ама не ми се получава  :lol: Болницата ме притеснява, не операцията.
Лор, аз повръщах и след спиналната. Но това са бели кахъри със зелен цвят  :lol: Но само веднъж на операционната маса и веднъж в следващите няколко часа. Главоболие не помня да съм имала, а краката доста дълго време не си ги усещах - горе долу  на обяд на 5-ти родих, на следващия ден сутринта можех вече да си чувствам краката. Пак ми го обясниха с малките ми кила  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Март 21, 2013, 09:49:08
Мен точно ей тази паника и правенето на нещо против волята ми ме притеснява. Познавам се добре и не изключвам варианта да ме хване нещо подобно на масата и да се чудят какво да ме правят. Не че пълната е по-добрия вариант. И аз съм била под пълна упойка вече колко пъти - точно 4. Само веднъж повръщах, но тогава ми казаха, че упойката е такава и трябва да я изхвърля по този начин. При другите ми се е гадило, при тази за кюретажа, ми беше най-леко. Все едно бях заспала и съм се събудила.
Иначе Пуп, секцио поради минали проблеми с белия дроб.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 21, 2013, 10:01:24
Според мен пристъпите на паника са си съвсем нормални. Пък и екипът от лекари и специалисти имат достатъчно опит, за да знаят как да се справят с паникьосан пациент. Аз пак бих заложила на спиналната, няма какво просто да го мисля, все си мисля, че след пълна упойка ще съм много зле и като парцал :roll:
Съжалявам, че се е стигнало до секцио. На мен си ми е мъка, че пропуснах да изживея нормално раждане. За жалост в България е рядко срещана практиката след секцио да се ражда нормално  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Март 21, 2013, 10:21:11
Не се тревожи,а ко получиш пристъп на паника ще те отпаникьосат набързо.  Сега така го мислиш, но когато дойде моментът за секунди става всичко- лягаш, слагат упойката и вадят бебето. Когато си чуеш детенцето няма никак да си мислиш за краката. Получих пристъп на паника като ме поведоха към операционната, после продължих да треперя, защото било нормално като се извади детето да имало такъв треперещ процес. Бях паникьосана само докато чух малкото да реве, после си потреперих и всичко мина много бързо. Чувството за безпомощност на краката не е чак така страшно. Моята упойка ме пусна бързо и след няколко часа мърдах с крачета под завивките. Тази упойка действа като обезболяващо за разреза поне 12 часа. боляха ме гърбът горе високи няколко дни, от упойката. много бързо и лесно се възстанових. питай анестезиолога коя упойка е добре за детето и тогава прецени за пълната.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Март 21, 2013, 10:45:29
Абе, аз вярно не влизам често, ама и Лора ли е бременна?


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: paiachka в Март 21, 2013, 12:22:16
Лори, извинявам се, не искам да пиша от твое име, само да просветля адаша :kiss:

Ан, и Лори е бременна, за шок и ужас разбра дни преди операцията и й се струпа всичко накуп. Всички сме позитивни за цялостния развой на събитията и си я гушим жирафесто :-D :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Март 21, 2013, 12:25:59
Спомням си, че беше писала някъде, че щяла да удуши мъжЪТ, ако точно този месец е бременна...

Ами.. С извинения към Пуп поднасям и аз стиснати палчета всичко да се нареди!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 26, 2013, 19:10:09
Мрън! Голям зор с това гадене и повръщане. Не мога да се почувствам пълноценен човек. В кухнята ми вони на какво ли не, което явно е само в моя нос, но не мога и хладилник да отворя, да наготвя нещо на домашните. Сутрин а-ха да стана ухилена, че нямам гадене и веднага щом отворя хладилника и търча към хладилника. Ужасно просто...
Това залежаване и всяко нещо да правя след 15-минутно настройване, че няма да повърна, ме побърква. Умарям се кошмарно бързо, да извадя прането и вече дишам тежко. Ами след 4-5 месеца  :eek: И вече се чудя какво да хапвам, всичко ми втръсна, а не е като да ям 3 пъти на ден, не мога да кажа бройката от срам. Дано, дано отшуми това неразположение до края на третия месец.
Знам, че звучи тъпо оплакването, но виждам, че му тежа на милото и не смея да му се пооплача  :-?


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Март 26, 2013, 19:24:49
Не е тъпо оплакването, хиляди съчувствия имаш от мен. Не можех чините да си измия, а пък в хладилника живееше пор. Обаче с напредване  на месеците се чувствах по-жизнена, макар и тромава, с голям товар. Драйфах си до края, свеки дойде да ми помага в осмия месец и много се учуди как юнашки си повръщам, но то може и от нея да е било.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 26, 2013, 19:35:33
Хахах сладурка  :kiss:
Аз обаче трябва да се върна на работа от 1-ви, шефката си мисли, че е някакво кошмарно състоянието ми, обвинява, че лекарката ми не ми помагала, щото нейната кума е една от най-добрите гинеколожки, а аз не се спрях на нея  :razz: Та при всяко чуване първия въпрос е "Днес повръща ли"  :lol: Да се чудя от загриженост ли е или някакво вътрешно его чеше.
Има моменти, в които си повръщам ей така, без да ми се гади, просто извира. Обаче като ми се гади целодневно е гадно, и да повърна, не олеква. Има и още нещо, което много ме замисли. Четох за диагнозата, която ми поставиха в болницата и за тежките повръщания по време на бременност. Пишеше, че се дължи на самовнушение, характерно е за хората с по-лабилна психика. За последното не знам дали са прави, но е факт, че като съм силно ангажирана, да се загледам трайно в някакъв филм, да седна да поработя малко и се чувствам прекрасно. Веднага щом се сетя за предстоящото ядене, усещам как ми се повдига. Вчера и днес премина в самоизследване, за сега съм силно разколебана от превеса на самовнушението  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: kateto в Март 26, 2013, 20:13:24
Пупи, разбирам те - нали и аз бях така - тестени неща и това е.. аз и вода не можех да пия, че повръщах от нея.. много е гадно да се събудиш зверски жаден и нищо да не може да направиш - пробва ли този сок на нестий дето ти казаха ?


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 26, 2013, 20:20:39
Нестий не върви. Само газирано и то тоник. Не знам дали изобщо е редно да го пия, но изпивам по литър на ден и това е цялото количество течности за деня. Ужасно звучи знам, но просто усещам как водата се стича в стомаха, измива го и после повръщам. Кате, аз се пазя, защото с тия метаболитни отклонения се наплаших, в четвъртък пак ще пускам изследвания, дано са влезли в норма алат и асат, направо ме е страх вече.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: HappyHeart в Март 26, 2013, 20:35:00
Пупи, видя ли какво ти писах на лично?


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 26, 2013, 20:48:52
Не съм разбрала, че съм получила съобщение. Ако не беше споменала, нямаше и да разбера за него. Ще питам за него на консултацията в четвъртък, но не смея да пия нищо на своя глава.  :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: HappyHeart в Март 26, 2013, 21:15:52
е, разбира се. Имай предвид, че съдържа натриев цитрат и е създаден за бременни :) Не знам дали е известен на всички лекари , понеже е хранителна добавка.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Март 26, 2013, 21:20:28
Като ти се гади, ти се гади, няма внушение в тази работа. Как ли да ти помогне лекарката. освен да дойде да държи един леген до теб. Успех с връщането на работа, аз не успявах да комуникирам с хора, тъй като както ти каза "то просто извира" и даже без да предупреди идваше :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: bizzare в Март 26, 2013, 22:57:23
Пупи, нищо му няма на тоника. Аз с втората бременност като трябваше да крия на работа състоянието си и особено това, че ми се драйфа всяка сутрин, установих, че кафе/кола и сникърс са ми спасението. Звучи отвратително, но факт. А и лекарката ми разреши, защото цялата работа ми е от ниското кръвно. После се овладя, намерих си друга цака, стана по-добре и така :) И аз ти съчувствам много :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: kateto в Март 27, 2013, 12:12:53
Пупи аз по-малко от литър на ден успявах да задържа.. щом помага не се притеснявай!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 28, 2013, 17:57:14
Нищо не ме притеснява в момента, важно ми е, че прегледа мина прекрасно, бебока е пораснал до заветните 3 см и малко. Огледа го доста подробно за пръстчета по ръце и крака, гънчици, носле, прекрасно беше! И се позагледа за пола и сякаш се оформя на момък  :-D Ама за по-сигурно на 18-ти април на следващия преглед може би със сигурност ще знаем пола. До преди прегледа бях в умиление като си представех 2 момиченца, сега само успях да кажа "ооооо, момиченце и момченце" с още по-голямо умиление  :-D
И така, минаха ми за секунди позивите за повръщане, толкова щастлива и ухилена излязох от кабинета. После минах през офиса да видя колежките, шефката нещо ме насмота, ама хич не ми пукаше  :razz:  Сега нямам търпение да съобщя на мъжо, че се очертава момък, да му покажа снимката. Чувала да казват, че с втората бременност си по-сдържан, някак по-осъзнато било. На мен ми е безкрайно емоционално обаче, все едно за пръв път преживявам тези трепети  :grin:
Edit: Ето една дебела (http://media.snimka.bg/s1/1892/030028763-big.jpg?r=0) снимка  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Март 28, 2013, 18:45:33
Бремелинка  :kiss:
И на мен ми беше трепкаво с втората, не ги слушай.  :razz:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Март 28, 2013, 19:18:06
Е защо пък човек да не се вълнува? Аз за всички вас се вълнувам, какво остана аз ако съм втори или трети път бременна. И 7 пъти да съм, все ще се вълнувам :-)

А ти Пупи си толкова блага сега, че...много си готина! :-) Само така!

Леле, пол в 10та сед., вЕрно ли! :-o

Много сладко коремчееееееее :stuart:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: kateto в Март 28, 2013, 19:49:59
Пуп много добре звучиш и много сладко коремче :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Catherine в Март 28, 2013, 19:51:14
Много си сладка, целувка такава  :-D (казвам ти целувка, понеже "Пупи" съдържа корена на целувка/целувам на румънски, ама не съм го споделяла досега, макар че всеки път това ми изниква като те чета :-D). Нямам търпение и аз да разбера момък ли ще бъде или друга девойка. И коремът много сладък :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: deni_4ka88 в Март 28, 2013, 20:28:00
Сладка бременна Пупи.Просто изглеждаш супер-невероятно фино тяло и едно малко заоблено коремче  :wub:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: JustAGirl^` в Март 28, 2013, 22:44:05
като гледам и на теб ти личи...и на мен от рано ми щръкна шкембето.....  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Март 29, 2013, 08:47:03
Пък аз кажи-речи до 5 месец нямах никакво шкембе.  С такова нетърпение и небивал интерес го чаках да "хвръкне", та да ме забелязват вече, че съм бременна. Най се дразнех, като вляза в някой магазин и си гледам дрехи и бельо за бременни, а продавачката ми казва "Аааа, то тези са за бременни, тук са другите", и аз "Ми, аз съм бременна!"  :-) Ама обидена, разбираш ли....  :grin:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 29, 2013, 08:59:07
Хахаха, какви сте ми мили.
Фей, видя се пъпчица между крачетата, което нали разбираш какво най-вероятно ще бъде  :lol: То за това по-лесно се забелязва мъжкия пол, щото си е видим белег  :-D
Али, корем имам от съвсем самото начало, което е странно. Всичко ми стяга, панталони, клинове, чорапогащници, всичко ми е неудобно. Вкъщи ходя с изсулени гащи  :lol:  Сега ми изглежда огромен спрямо същите седмици с предната бременност. Тога ми пролича към 15-16 седмица, ама само в моите очи. И аз като теб бях тънкообидна като ми кажеха, че не ми личало.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Март 29, 2013, 09:35:47
Пък аз кажи-речи до 5 месец нямах никакво шкембе.  С такова нетърпение и небивал интерес го чаках да "хвръкне", та да ме забелязват вече, че съм бременна. Най се дразнех, като вляза в някой магазин и си гледам дрехи и бельо за бременни, а продавачката ми казва "Аааа, то тези са за бременни, тук са другите", и аз "Ми, аз съм бременна!"  :-) Ама обидена, разбираш ли....  :grin:

Същата работа :lol: Редовно пояснявах, че съм бременна и ме поглеждаха изпод вежди :lol:
Какво ти 5ти...тук съм в 6ти м.:

(http://prikachi.com/images/52/6056052Z.jpg)

Ама съм подготвена, че с второто може да съм с огромен корем :lol:

Али, сега се сетих, че и на теб ни една снимка не сме видели :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Март 29, 2013, 10:33:21
Пупи, точно на този етап и момиченцата имат такава пъпка, на мен ми бяха казали, че Дани може да е момиче даже и че точно това заблуждава. То затова нали за толкова ранно определяне се гледаше някакъв ъгъл, а не израстъците.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 29, 2013, 10:39:57
Доста време отдели на тая пъпка  :lol: Каквото излезе, да е живо и здраво. Факт е, че  преди да разберем пола на Мими, бях вътрешно сигурна, че ще е момче, имах чувството, че ще съм адски разочарована, ако е момиченце. А толкова се зарадвах, направо си беше най-голямото щастие на света. Сега пак подходих така с номер 2, никаква я няма тая моята интуиция.  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Март 29, 2013, 10:47:07
Фей, пуснала съм две снимки в групата ни във фейса.  :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Март 29, 2013, 14:20:49
Не присъствам там. Може ли да ми ги споделиш на лично?


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: JustAGirl^` в Март 29, 2013, 16:31:47
по ъгъла на "пъпката" се познава пола в толкова ранни седмици...защото не се знае все още дали това ще порастне в пишок или ще стане клиторче :)

Мен много рано ми щръкна шкембето нещо...като цял тюлен съм и няма как да сбъркаш че не съм бременна :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 29, 2013, 16:34:10
Абе може и за това да го е заглеждала толкова подробно. Ама в такива моменти забравяш много да слушаш както трябва. Че и въпросите си бях забравила да задам. Щях да я питам за нещо подходящо за запек, че си имах сериозни болезнени проблеми единия ден, но за сега не ме е повтаряло.
Джъст, хайде, тиквай на някого фотото и да го видим тоя шкембак.  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Март 29, 2013, 17:49:42
Пупи, аз моя запек го изцелих само със сироп Лактулоза. Направо се родих като почнах да го пия. Ходех си редовно, всеки ден, без проблем. 


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: HappyHeart в Март 31, 2013, 15:22:15
Пупи, виж си ЛС :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 31, 2013, 18:30:20
Емил го търсих в 3-4 аптеки и ме изумиха, че не са го чували дори. Директно ми предлагаха Деган.
Ама не се изненадвам, те са 2-3 аптеките, които са добре заредени и имат богат асортимент. Не съм имала път към тях, но лекарката ми е склонна да пробвам и с тях. Въпросът е, че напоследък нямам такова гадене, просто рязко ми напира храната и повръщам. Няма го това непрестанно омаломощаващо чувство на гадене и липса на апетит. Проядох доста неща, но после ако не легна за час-два, извира...Усещам как храната си седи някак по-нагоре и ми тежи. Което малко ме притеснява, защото от утре съм на работа и не знам как ще съвместявам полягването с работенето  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Март 31, 2013, 18:38:59
Пупи, за дегана исках да те питам - как го пиеш, редовно или само като ти се гади и в каква дозировка? Че ми предстои за пътувам и направо не знам как ще оживея.

Много завиждам за гаденето. Предната бременност като ми спря гаденето и почнах само ей така спонтанно да повръщам, направо се родих, голям кеф беше. Сега е някакъв ужас, денонощно е и дори повръщането не ме облекчава, то и с подутото гърло не мога да повръщам като хората. (колко гнусни три изречения сътворих просто...  :lol:)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Март 31, 2013, 18:56:17
Хахаха, кое му кефа, тъкмо съм си хапнала доволно и храната реши, че не й е мястото в стомаха. Да не говорим като не нацеля тоалетната  :lol:
Лор, предписано ми е половин час преди храна, като на мен лично ми е трудно да го уцеля този период. Пия го преди ядене, пиех го де, от 3-4 дни и него не вземам, понеже успешно се справям с гаденето. За пътуване бих ти препоръчала обаче свещички вомитусхийл, поне ако повръщаш от калабикането по пътищата, има вероятност да повършен хапчето и няма да има кой знае какъв ефект, а все по някое време ще започне да действа самата свещичка.
Да не те бъркат гнусотиите, аз отвращавам вече всички с откровените си разкази. Моите са ми свикнали, ама някой приятел щом пита - държа да споделя и после ме гледат гнусарски  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: HappyHeart в Март 31, 2013, 21:56:24
Мога да ти пратя и двете или да кажеш в коя аптека искаш да се зареди :)
ПС Пиши лично, че не мога да следя всички теми !


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Април 01, 2013, 08:29:20
Запекът не ми е такъв проблем за сега, особено като проядох супи. Само веднъж се случи да преживея тоя ужас, та се бях наплашила. Ще се следя, записала съм си го илача, ако се наложи да прибягна до нещо. А Емил ще го проверя днес на аптеката до работа, че е по-голяма и до сега не се е случвало да ме върнат  :roll:
Благодаря Хепи, трогната съм  :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака
Публикувано от: una hada в Април 12, 2013, 17:07:18
Леле, от 100 години не съм влизала и днес влизам и УАУ   :eek:
Честито Пупс, много лека бременост ти пожелавам


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Април 12, 2013, 17:38:03
Много ме трогна смс-а ти   :kiss:
Моето гадене с екстрите се засили днес, а се очертава служебно пътуване на 25-ти април до София. Резервирахме си и билетите за Бон Джоуви, та доста пътуване ме чака  :razz:
Нямам търпение да дойде 18-ти за прегледа да си видя човечето. Иначе няма нищо интересно за споделяне, къртовски труд, не мога да се оплача от колегите обаче, определено ме щадят, но и непрекъснато закъсняваме до след 19ч. Та се прибирам труп и нямам силици за нищо.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: una hada в Април 12, 2013, 17:40:40
Пупс, айде ако имаш време да се видим.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Април 12, 2013, 18:36:26
Пупи, на 18-ти ще ти е ранният скрийнинг ли? Той не се ли правеше в 12-та седмица, поне моята аг бърза да ми го прави. Или в 15-та ли беше... Ходиш ли на консултации вече? Ужас, всичко съм забравила кое кога е, а уж скоро беше  :wacko:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Април 12, 2013, 19:13:43
На 18-ти официално ще се запиша на ЖК, но иначе още на предния преглед ме записа с мерки, теглилки, кръвно.
Да, тогава ще ми прави феталната, но съм решила, че БХС няма да правя, така съм решила от самото начало, така процедирах и с първата бременност. Между 11 и 14 седмица искаше да ми я прави, за това закова 18 април.
Уна, с удоволствие. Ще ходим до Агенция по заетостта, в него район ще сме. Ако имам време и възможност, дано ни дадат свободно време, искам среща  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: una hada в Април 12, 2013, 22:28:31
Ама, че сте сладки, кога са ви термините?

Пупс, аз вече съм по майчинство, ама от истинското, без мейли и телефони, така че съм свободна през цялото време, но ще трябва да знам горе-долу някакъв час, за да мога по това време да съм в района и да съм на стенд бай когато се освободиш


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Април 12, 2013, 23:13:42
Ако мога ще дойда и аз! С или без самоходна пищялка, все тая... :-D

Ако ме искате, де :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Galina_Dim в Април 12, 2013, 23:16:30
Я ни бройте и нас евентуално...


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: una hada в Април 12, 2013, 23:24:16
Йей, каква среща ще заформим


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Април 12, 2013, 23:25:15
 :-D :-D :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Април 13, 2013, 08:12:57
Олее, не ме подкукуросвайте така. Поставих много ако-та, после да не съжалявам, че не съм успяла да се видим.  :roll:
Уна, викат ни да подписваме договор, час не са ни казвали все още. Хубавото е, че ще бъдат два договора, дано през различно време, а аз им трябвам за единия. По мои сметки трябва да има време за среща, извинете, ама и за Макдоналдс  :-D :lol:
И да ви се оплача, мъжо иска да приключвам с работата. Вчера имахме много тежък за мен разговор. Не одобрява факта, че все закъснявам, че въобще съм на работа по 8 и повече часа на ден. Иска да се договоря с шефката на по-малко работно време. Прав е, защото се прибирам доста изнервена и уморена, подхващам ги от вратата да им се карам, отделно нямам сили и нещо да наготвя. Та на Преслав му идва в повече с цялото домакинство, детето и вече и аз не знам как да подходя.  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: bizzare в Април 13, 2013, 08:43:32
Пупи, да ти кажа, много го съжалявам твоя мъж :-? В смисъл, не, че му се случва нещо по-различно от това на всяка средностатистическа жена - да работи, да домакиства и да гледа детето, докато се върне половинката, но точно затова, че знам от време на време колко е натоварващо това. Отделно, че човекът и бременна жена си има :)
А, ако успееш да се договориш на по-малко часове, би било супер според мен.
Аз напоследък в сериозни размисли за моята работа. Току ми се иска да се развивам по-бързо, да взимам повече часове и да напредвам, но всъщност ми харесва да съм на по-малко, да имам време да сготвя, да изчистя и да имам малко повече време за децата и мъжа, малко свободно време и за мен и знам, че ако съм на 8, и то на смени, животът ми ще е точно като твоя - без време за готвене, пребита. И сякаш още не съм готова за това, поне, докато са малки децата. Въпреки, че майка ми сега на дърти години все разправя, че заради нас е била учителка толкова време, за да ни гледа и с едно такова примирение. Но на мен ми харесва, че е направила това, не е имало кой да й помага и да й гледа децата, обръщала ни е внимание и ни е готвила. И сега някак си и аз се чувствам така, че можи би не им отделям вниманието си на 100%, но пък успявам и да им направя много благинки, които иначе съвсем не бих могла. И с тия смени и ние си имаме вече дразги вкъщи, може би ще трябва да се преорентирам, така и така явно не работя за пари, поне да можем да почиваме заедно.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Април 13, 2013, 08:58:55
мда, и неговия довод беше сходен. След като не изкарвам кой знае колко, за какво ще го причинявам на цялото семейство, да закъснявам всеки ден. А иначе той е стожерът, всеки ден максимум в 17:20 е свършил работа, прелита от единия до другия край на града, за да прибере детето от градината. И къде 18ч са се прибрал вкъщи, а излизат от вкъщи в 7:20. Сутрин пък на мен е поверено само събуждането на детето, да й помогна да се облече и продължавам да спя до към 8:30, т.е. той пак сам се оправя. Болно ми е, тежи ми да го гледам толкова претоварен, пък и пак казвам, няма и месец на новата работа, това си е стрес и напрежение за него. Въобще от където и да го погледна - виновна съм. и аз искам да съм на по-облекчен режим, но имам толкова вътрешни притеснения. Така както бяхме говорили с шефката, че ще съм на 4-6, понякога на 8 часа, така тя си крои планове за мен за месеците май и юни. Та ясно пак ще сядаме на тягостен разговор. Толкова лесно ми беше с предната бременност, казах, че не мога повече да продължа с работата и се нанизаха един след друг болничните, само в началото се опитваха да ме подпитват кога ще се върна и накрая се отказаха. А сега държа на тази работа, държа да ме ценят и да знам, че след години ще съм същия добър кадър, на който може да се разчита. А не колежката, забягнала, веднага щом е разбрала, че е бременна  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: bizzare в Април 13, 2013, 09:25:46
Еми просто опитай се това да й кажеш - че имаш възможност да ходиш на работа, не искаш да спираш, но все пак си бременна и ти трябва по-облекчен режим. Пък, ако щеш, измисли си и някаква здравословна причина и я заплаши, че ако продължаваш така, ще се претовариш и щеш не щеш ще спреш рано.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Април 13, 2013, 09:51:37
Как може да казваш, че си виновна, не разбирам... На теб ти е лошо и работиш по цял ден, че и ти е гузно освен това. Ами просто тежък период е, случва се, след някой друг месец ще си си по цял ден в къщи, а доводите ти за работата са напълно основателни. Моят мъж се прибира всяка сутрин в 5, отива да разхожда кучето и после го будя към 10. И не води детето на градина, ами трябва да го гледа по половин ден, което пак му пречи на работата. Аз пък от тази седмица започвам работа на още един фронт и вече съвсем идея си нямам как ще се справим, но просто сме стиснали зъби и се надяваме да издържим, няма къде да ходим. Почивни дни нямаме изобщо - през уикенда даваме детето на нашите и работим до откат, за да наваксаме. Не казвам, че всеки трябва да се примири с такова положение, ама нали уж го правим, за да ни е добре после, не може всичко да е идилия, много семейно време и топла вечеря всеки ден.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Април 13, 2013, 09:59:09
Честно казано все още не мога да си представя какво е да се върнеш на работа след майчинстео. Това да имаш и вече ангажименти към дете, домакинстео, мъж.... Да жонглираш определено си е трудно. Същото е и с бременността. Аз оне бях на работа само първите три месеца, след това до сега съм си в къщи.  Но пък това не облекчи мъжа ми-и по болници като бях и после периодът, в който пазех повече леглото.... Трудно му беше, мърмореше, но все пак ние сме само двама и товс трябва да се отчете като факт. Вярно гадно ми беше за него но пък чак не съм го съжалявала. Все пак в това начинание сме заедно, понякога така се случва, вече няма ясно диферонцирани роли мъж-жена..... :roll: .


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Април 13, 2013, 10:04:15
Ох Лор, не знам как и аз да го обясня, че да не прозвучи меркантилно. Но просто моята заплата спрямо неговата е несъизмерима. Моята заплата никога не е отивала за сметки, просто защото е малка, почти 3 пъти по-малка от неговата. Той ни издържа реално, не бих могла да му преча на развитието, на желанието му за командировки, на закъсняването, за да се срещне с шефовете си. А реално той се лишава от това заради мен. Аз от какво съм се лишила? Освен че ощетявам семейството си като закъснявам. не знам, аз съм приела позицията на домакиня, не веднъж съм казвала, че се виждам като такава или поне да съм на половин работен ден и да имам достатъчно време да си гледам домакинството и децата. Но нещата така се обърнаха, сяка съм супер работохолик, питай ме дали съм си взимала някога болничен, когато Мариела е боледувала, той е седял вкъщи, не аз, болна пак ходех на работа, не знам и аз какво централно е повредено в мен, явно съм прекалено дисциплинирана  :lol:
Идилията на 100% никога не сме я имали, освен на почивка или в отпуските. Не бих казала, че това търся. Но не ми е добре да го виждам изтормозен, а той безкрайно рядко изпада в откровения. Щом се стигна до този разговор, явно видимо му е натежало  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Април 13, 2013, 10:15:17
Разбирам те, но не може тази разлика в заплатите да те удря така в съвестта и самочувствието. И те разбирам и за желанието да си пълноценна и отговорна в работата си. Ние също сме така - аз работя от 8 месеца, а дори все още не са ми плащали, само с едното минимално майчинство допринасям към бюджета, сега вече минах на болнични. Ама продължавам да се пъна там, и аз не знам защо. Всъщност знам де, нямам особен избор за момента, тази работа ми трябва.
Мисълта ми е, че особено при вас става въпрос за още 3 месеца, да кажем, не е толкова непосилно и непостижимо. Но все пак ти си прецени доколко може да издържите така и ако има някакъв начин да минеш на по-олекотен режим, ще е супер. В крайна сметка сега ти е важно да си спокойна и здрава, не да се тормозиш постоянно.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: una hada в Април 13, 2013, 11:55:09
Как ви разбирам и двете, ние също имахме подобни разговори, че имам дете на няколко месеца и съм по цял ден на мейла и телефона, детето плаче и ме дърпа за крачола, аз работя и всичко това за без пари. В буквалния смисъл. Пари започнаха да ми дават след февруари. А като разбра пък, че колежката ми ми взима по 5-8 бона месечно като прехвърля работата си на мен, бях пред изгонване.
Аз бях в родилна зала като обяснявах на колеги за 4годишните.
Така че Пупс, ако можеш, давай го по -леко,  никой няма да оцени финансово това, което правиш.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Galina_Dim в Април 13, 2013, 12:16:31
В духа на разговора - тази седмица за първи път от незнамсиколко години отказах поръчки. Два броя. Но е престъпно да превеждам за пестициди по 6 лв на страница, когато мога да си изведа детето на слънце. Да не говорим, че като цяло е престъпно да се превежда такъв текст към чужд за 6 лв. Отделно от това срещу култовата сума от 15 долара ми искаха редакция с дописване на бизнес анализ от 64 страници за търговския пазар в Сингапур и в Малайзия. И понеже си споделям подобни неща с Александър, а тези му ги споменах като особено абсурдни, много се изненадах, когато процеди през зъби (а той не цеди през зъби, просто е толкова добричък флъфи уъфи, че направо не му отива) нещо в духа "аз ще ти дам 30 долара, не се занимавай с простотии". Та ми светна червената лампичка, че и аз съм се поувлякла напоследък и човекът има нужда от жена си. Та по повода пекох пица за закуска и после се къпахме тримата час и половина и сега вкъщи са гълъби, цветя и слънчеви лъчи. :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Април 13, 2013, 13:33:31
Явно аз съм някаква лоша, ама си взех глътка въздух между предизборната кампания, книгата на печат и ученето за изпит в края на месеца и се изумих как ги жалите мъжете си... Струва ми се, че е редно мъжът да знае и да може да се справи с децата и домакинстването така, както и жената. Айде, с една идея по-бавно. И то не, защото "мама е заета". Учудвате ме с това чувство на "вина на домакинята".
Иначе и аз смятам да посветя днешния късен следобед, а утре от ранния на разходка на слънчице с дечурлигите.


И за да не е съвсем оспамване - Пуп, хубаво е да си говориш с шефката, дори да е само за ограничаване до 8-часов работен ден  :-D , ама заради тебе си, човек, не защото на мъжа му е тежко да се оправя с бита.... Тъй си мисля аз, разбира се.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Април 13, 2013, 15:50:38
Пупи, кажи на шефката си, че си за 8 часа и точка, или ще си вземеш болничен и ще остане без теб. Колкото до мъжа ти, помагай му повече, ти кариера точно днес и утре няма да направиш- предстои ти голям корем, после ще гледаш детето. По-добре той да се развива сега, най-вече за да сте осигурени с децата и да ти е спокойно. Ходи още няколко месеца на работа за забавление (явно няма да забогатееш със заплатата). Като и новото детенце тръгне на ясла и вече нямате план за още наследници, ще се вихриш работно. Гледай шкемби и не се товари.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Април 18, 2013, 16:43:48
Няма нищо по-хубаво от прегледите  :lol:
Човече си е добре, расте, отговаря на 14 седмица, върти се и прави едни лупинги в корема ми, ще кажеш, че е на купон  :-D Много хубав преглед, все по-реално ми изглежда всичко, само ме хвали, че съм се била разхубавила (не вярвам  :lol:), че трябвало да си почивам, да зарежа работата, да се грижа повече за себе си, че съм смъкнала едно кило, ей такива едни мили неща, които ти усмихват деня  :wub: Болничен не си пуснах умишлено, разбрахме се, когато ми потрябва, ЛКК ми важи до 15-ти май. Сега най-забавното беше, че следващата ми дата за преглед е 14.05  :lol: Пак с уговорката ако все пак твърдо реша да ходя на концерта, да се обадя да сменим датите  :lol: След празниците ще ходя да ми точат кръвчицата, на гладно  :razz:, дано си намеря кой да ме извозва и да ме придружава, че да не се гътна някъде  :-D
И последно, за пола. Абе трудно и беше да го изрече, но чак ме досмеша като каза "къде е тая пишка, не я виждам"  :lol: Така че, няма нищо сигурно  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Април 18, 2013, 19:21:25
Ох, Пупи, много хубаво! Аз съм утре на ФМ и както нямах търпение, след твоя разказ съвсем съм пред откачане  :grin:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Eli в Април 18, 2013, 19:30:47
Браво Пупи :-) все така хубаво да върви и да расте малкото човече :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: doubt в Април 19, 2013, 07:24:33
Пупи, така да ми усмихвате живота с тези бременлински трепети - ти и Лора :-) Така скапаният ми ден/като знам къде отивам/ става пъстър и весел...
И особено пък като е второ или трпето дете - толкова повече емоции има :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Април 19, 2013, 09:50:52
Лор, хубаво си на ФМ, ама ми е чудно къде ще се отчетеш. Време ти е за една тема, на нищо не прилича това твоето.  :kiss:
Аз официално да ви кажа, на 25-ти няма да пътувам аз до София. Съжалявам, че ви подпалих за среща. Някой друг път  :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Април 19, 2013, 10:30:30
Няма да се отчитам  :grin:
Не знам, нещо не ми е дошла музата за тема, още не мога да се отпусна и да се зарадвам като хората, все сънувам едни кошмари... А сега толкова ме е страх за този преглед, дали всичко ще е наред, направо съм се побъркала..


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Eli в Април 19, 2013, 14:36:00
Няма да се отчитам  :grin:
Не знам, нещо не ми е дошла музата за тема, още не мога да се отпусна и да се зарадвам като хората, все сънувам едни кошмари... А сега толкова ме е страх за този преглед, дали всичко ще е наред, направо съм се побъркала..

Лорет, стискам всички палци да е :-) мисля ви нон-стоп още отначалото :-) и да знаеш ако не си пуснеш темичка скоро, аз ще ти пусна хихи :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Април 19, 2013, 17:28:55
Ще си пусна аз някой ден, то сега няма и кой знае какво да пиша в нея. Иначе прегледът беше прекрасен  :wub:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: doubt в Април 19, 2013, 21:14:05
Ще си пусна аз някой ден, то сега няма и кой знае какво да пиша в нея. Иначе прегледът беше прекрасен  :wub:
А нещо повече?Как е човечето? :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Април 19, 2013, 21:26:10
Човечето не спря да прави кълбета, лекарката много трудно успяваше да му хване някоя част да я измери, което беше супер, защото го гледахме мнооого дълго време  :grin: И Дани го гледаше с интерес и просто....неописуемо е чувството  :sadeyes:

Само наспамих на Пупи темата, съжалявам  :-/


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: veselushka в Май 03, 2013, 09:13:01
Пупче, с малко закъснение, но бих искала и аз да ти честитя прекрасната новина!  :wub: Много готино, че и Мими проумява какво се случва и още по-готино - че се вълнува заедно с вас. :)
И също - не се пренатоварвай на работа. Мисля, че достатъчно си доказала колко си мотивирана и колко много държиш на това качествено да си свършиш задълженията. Само глупак може да не го е проумял все още това. Едва ли именно по време на бременността ти е най-уместното време да го доказваш още повече. Според мен не си заслужава да се преуморяваш и изнервяаш именно в този период, когато трябва да си най-спокойна и балансирана. Обърни внимание на твоето здраве и на семейното гнезденце.  :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Май 03, 2013, 09:40:27
Благодаря, Веселуши  :kiss: То това е тема, която всеки ден обсъждаме с мъжо, трудно стигаме до единно мнение, особено сега, когато шефката ми предложи и нещо допълнително. Но сега, през почивните дни, все повече осъзнавам вредата от работата  :razz: Сега съм спокойна, не съм изнервена, не крякам безпричинно на детето, правим едни прекрасни разходки, спя като бял човек, проядох един куп неща. И това за 2-3 дни!
И имам огромно шкембе. Нарочиха ме, че нося мъжко, понеже бил остър корема, но наистина има супер смешна форма  :lol: Стриите са се опнали до пръсване, та почнах и да се мажа с едно масажно олио на Eucerin, много приятно омазнява кожата, на минутата си я усещам разтеглива. И от около 10-тина дни усещам бебето да ме побутва. Мислех, че е рано, но става все по-осезаемо. Нямам търпение и Мими да го усети скоро с ръка.
Иии днес отивам на спешъл фотосесия в парка. Моята приятелка, която се занимава с фотография е решила да ми прави всеки месец снимки, да следим как расте коремчето  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Май 03, 2013, 13:10:56
Аз мога да ти препоръчам Перкуталфа (http://www.multipharm.eu/userfiles/productlargeimages/product_1912.jpg) за стриите. Нямах нито една, нито сърбежи, нито опъване, а коремът ми беше гигантски накрая. После докато кърмих не си мазах гърдите и там ми излязоха няколко (добре, че вече не се виждат). Не е много евтино, но определено пак ще си взема от него.
 


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Май 03, 2013, 13:31:51
Аз си имах стрии от предната бременност, но сега са се разтеглили и доста си личат, едни лъщящи изглеждат. Но не съм се впечатлила толкова от тях, по-скоро се мажа за собствено удоволствие, че и кожата ме посърбява. А както казах, добре омазнява това и си усещам кожата направо мека и еластична, пък и попива добре. С предните мазила си оставаха следи по дрехите и все изглеждах лъщяща. Това, което препоръчваш, съм го виждала, но до сега бях убедена, че е единствено и само за заличаване на стрии. На мен ми трябва нещо да хидратира  :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Май 09, 2013, 16:17:00
Тъъй, и този преглед мина великолепно! По принцип трябваше да ме гледа на 14-ти, но нали ще ходя на Бон Джоуви  :lol:, днес звъннах да си отложа часа. Тя пък ме изстреля директно в 13 да съм при нея. Похвалиха ме, че съм качила цяло кило, че съм се изтумбила  :lol: и че изглеждам много свежо! Което между другото си е сериозната разлика с предната бременност. На самия преглед ми показва с такива подробности сърчицето, пръстчетата на ръцете и краката, лицевото оформление, дори и диафрагмата. Толкова вълнуващо беше. И накрая се застопори към дупето и поне десет минути откара, докато потвърди какво вижда. Момиче, момиче  :-D Представяте ли си, мечтата ми да си имам две принцеси, е на път да се сбъдне. Вътрешно този път интуицията ми не ме подведе, въпреки първоначалното предположение, че ще е с пишка. Сега си се чудя на емоциите, които ме обземат и как съм готова да цивря след един преглед с видеозон. И дори да ни изненада накрая, пък се пръкне мъжко, пак ще съм пред разреваване, 100% съм сигурна  :lol: Щото все пак ще работим и за трето, живот и здраве  :lol:
После едни разходки, обиколки по магазините, торти и сандвичи и толкова усмихнато ми мина тази част от деня, че разни дреболии искрено и  с глас ме разсмиваха  :-D Днес дори бях на път да грабна едно уникално розово боди, като за кукла беше, лесно можех да се оправдая, че е за някое от бебетата на Мими  :lol:
И като казах Мими, нямам търпение да си я взема от градина и да я зарадвам. Толкова силно желае сестричка. И ако знаете как говори на корема: "здрасти бебе", "обичам те бебе", "как искам да излизаш вече и да те гушкам", направо рева в такива моменти. И сега като пиша, ми се пълнят очите. Много ми е мила, и пораснала, хвали се на всички каква кака ще бъде и как ще помага много.
И последно, деня ми ще завърши подобаващо. Отиваме след градината в баба, да я зарадваме с новината за бъдещото момиченце и огромен букет, защото днес навършва 85 години  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Май 09, 2013, 16:35:20
Ох, стига де, всеки път пишеш точно един ден преди моя преглед и както се опитвам да не мисля за това и да се държа, ти направо ми избиваш всичките баланси с някакъв такъв пост! :grin:

Честита принцеска!  :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Май 09, 2013, 16:44:42
Пупи,  :sadeyes: :wub:
Някак и аз мечтая за две сестрички, не че ако е момче няма да съм щастлива, но по-скоро заради миш, защото съм сигурна, че той се надява на син при евентуално номер 2, но пък егоистичното мое желание е Цвети да си има сестриче-хубавиче, като нея :-D
А на една братовчедка утре е прегледът, на който ще разберат пол, тя ходи при моята лекарка и аз се треса все едно за мен става дума :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Май 09, 2013, 17:15:10
Супер, Пупи, още една девойка.
На мен пък са ми слабост момченцата и на мъжа ми, но след като вече му се роди син, започна да говори, че иска и едно момиченце. Важното е да са живи и здрави.
И в аванс да кажа - завиждам за Бон Джоуви  :razz:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: lioness в Май 09, 2013, 17:55:26
Ейй, много си сладка бе. И аз искам две принцеси!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Май 09, 2013, 18:29:28
Аз ще взема да докарам един мъж за цвят, че само девойки чакаме тая година  :grin:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Korneliq в Май 09, 2013, 19:53:24
А, Лор, не може така, твоето си е момиченце (като на Ути  :lol: )

Пупи, много свежо и готино звучиш, усмихна ме  :-) Цяла бременност да ти е така!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Май 09, 2013, 20:02:20
Ах Лор, на Дани му трябва една сестричка, така го виждам аз. Ще бъде очарователен батко на малка синеока принцеса  :-D
Тази вечер се налудуваха племенниците и щерката (още 2 момичета и един момък за цвят). Милото момченце не се чувстваше особено добре сред момичетата, на луд стана  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Май 09, 2013, 20:21:35
Него ако питаш, нито сестричка, нито братче му трябват, ама затова не сме го и питали  :lol:
Аз пък този път никакви предчувствия нямам, не се и замислям особено по въпроса. Даже по едно време мислех да кажа на лекарката да си го запази в тайна и да ни изненада накрая, ама пусто любопитство - няма да издържа. Пък и то обикновено се вижда ясно на ехографа, така че едва ли е възможно да не разбера до края.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: JustAGirl^` в Май 10, 2013, 09:54:57
страхотна новина Пупи....много се радвам че твоето и на мими желанието ще се изпълни с това да е момиченце...А това дето разправяш Мими как говорела на коремчето направо ме просълзи  :sadeyes:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Galina_Dim в Май 10, 2013, 09:57:01
Честито девойче, Пупс, точно както си мечтаеше!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: bizzare в Май 10, 2013, 10:08:02
Честито, Пупи, много мило го написа :) Много се радвам, че ти се е сбъднало желанието :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Catherine в Май 10, 2013, 10:17:09
Честита втора принцеса, Пупи!  :wub:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: deni_4ka88 в Май 10, 2013, 13:03:22
Честито Пупс,Мими ще бъде много любяща и грижовна кака  :-)
П.С. И аз искам след 2-3 годинки да си имаме още 1 момиченце и сега с този разказ направо ме разтопи  :wub:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Май 10, 2013, 13:15:27
Хихи, заразно е нали  :lol:
Днес ходих да ми точат кръвта. Тези, които са със сутрешно гадене и драйфане биха ме разбрал, много зле бях, направо краката ми се влачеха. Добре, че мъжо си взе почивен ден, за да ме извози и нахрани после  :lol: 5 шишенца напълни лаборантката, ама и аз допълнителни изследвания си пусках, щото не ме слуша главата. После ходи и обяснявай, че не си се подкарал от сутринта.
Сега гледам, че част от показателите са разбутани. Ама СУЕ-то и с предната бременност беше отишло на майната си, нещо и за урината не ми харесаха писанията, ама може и да съм замърсила пробата. Обаче съм ужасно щастлива, че алат и асат са в норма, защото бях заплашена, че ще трябва да почвам хаповете и да минавам на диета  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: angel_sin в Май 10, 2013, 13:38:21
ехаа, девойка :) и аз точно така искам, след някоя друга година ..


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Май 10, 2013, 17:08:27
Абе вече почвам да си мисля, че нещо им има на момченцата, каква е тая мания по момиченца  :razz:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: JustAGirl^` в Май 10, 2013, 17:10:04
при нас е обратното..татито е леко разочарован че няма да е мъж, ами ще е девойка...аз съм щастлива пък, не че имах някакви претенции :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: deni_4ka88 в Май 10, 2013, 20:59:31
Ние за първото и двамата бяхме единодушни,че искаме момиче,обаче за бъдещото второ,мъжът ми казва уж да е момче,аз викам момиче,пък в разговор и той се изпуска "че като се роди сестричката,как ще се оправя с три жени".Абе да са здравички,пък другото е божа работа  :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Galina_Dim в Май 11, 2013, 08:43:21
 :lol: И аз съм си поръчала девойка, но пък съм готова с мъжко име. Само да ми махнат и пироните...


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Май 11, 2013, 14:19:11
И аз имах високо СУЕ по време на бременността, нормално е. Не знам, може твоето да е доста по завишено.  :roll: Важното, е че всичко си се развива нормално и изследванията са ти добри.  :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Май 11, 2013, 14:40:58
При референтни 20, моето е 30. В понеделник ще ида да занеса тази част от изследванията, остава кръвната група, ама тя си е за мен и за болницата после. Иначе от предната бременност помня, че е нормално да се разминават резултатите от референтните стойности, само в деветия ми се наложи АБ освен заради СУЕ-ти, и заради високи левкоцити. Аз се притеснявах основно за хемоглобина и кръвната захар, и алат, асат. Пък те се оказаха съвсем в идеалната среда.
Другата седмица ми предстои важен разговор с шефа. От толкова емоции покрай прегледа, забравих да ви кажа, че доки иска от началото на юни да си кротувам вкъщи. Не ме иска седнала и сгъната за по-дълго от 4-5 часа, да не тропам като кон по улиците в жегите и да си почивам. Да видим шеф как ще приеме новината. Преслав от сега е див и щастлив, че жена му ще си седи вкъщи и няма да се нерви на работата.
И последно, на 1-ви юни заминаваме за Соколския манастир. Както неведнъж съм казвала, нощните ми будувания са доста продуктивни. В една такава нощ реших, че е крайно време да направим кръщене на Мариела, и броейки в леглото на пръсти, стигнах до извода, че 1-ви юни е събота. Вчера официално запазих час, родата е информирана. Без дългосрочни планирания ми се получават много добре нещата  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Май 11, 2013, 15:31:48
Ми аз не си спомням много добре, но моето СУЕ си беше около, че и над 20, при референтни 12. Но нито аз, нито лекарката сме му е обръщали особено внимание, Левкоцитите като че ли си ми бяха в норма. Аз съм чувала, че някои бременни им стига СУЕ-то до 60 и до колкото знам се повишава не само в 9 месец, а започва след третия да е с такива стойности. То е важно левкоцитите да са ок, защото иначе само СУЕ не е много точен показател.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Май 11, 2013, 18:47:28
СУЕ-то може да си го влачиш високо, важни са левкоцитите и ЦРП да не са високи.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Май 16, 2013, 08:47:25
Много се разбутах на концерта. Явно не бях оздравяла напълно и вятъра и среднощното обикаляне на София ме довършиха просто. Вчера едва изтраях пътуването, скъсах се да драйфам, кръст, корем, всичко ме болеше. И нощта ми не беше лека, явно синузита се е разбутал, едни красоти издухвам. Ама като знам, че последно с АБ го оправих, сега не ми се мисли. Продухвам с Риномера, жабуря Елудрил, дано, дано не стигна до нещо по-сериозно. И нямам сили просто, едва се изтъркалях от леглото тази сутрин, за да клеча отново пред кенефа  :razz: Ако и тази нощ съм така, утре вече звъня на докторката, да си пускам болничен и да си почивам.  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Май 28, 2013, 15:52:37
Бяхме на ФМ, то си беше направо за гъделче нашето, ама хайде  :lol:
Много мил преглед, при друг доктор, с доста по-сурово отношение и безкрайно пестелив от към думи. Добре, че беше стажантката, която трепетно обясняваше всичко. В мерките е екстра, седя през цялото време това дете закеркелечено в десния ъгъл, по гръб към нас с извита глава...направо невъзможна поза. Скъса се да се дупи и да шава, от цялата работа излязохме без клипче (щото кво да му снимат на дупето  :lol: ) и три снимки. И докторката разочарована вика: еми пак е момиче, може да не сте доволно, ама това е. А ние с Преслав ухилени до уши  :lol: Всичко по матка, шийка и плацента си е екстра, при все, че не се спирам и бачкам по почти 12 часа.
Вкъщи продължаваме с полемиките до кога да съм на работа, много настоява моя да се свършва вече с работата вече, ама аз се дърпам. Сякаш ми е добре, чувствам се добре, е, разсеяна съм, боли ме често дупе, гръб и глава, но се разсейвам и не мързелувам по цял ден. Обмислям да преговарям за половин работен ден, макар шефа да си прави сметка как ще работя до края на м.август  :lol:
А сутришното драйфане си остана, неспасяемо е, кръвното взе да ми пада често, та се наливам целодневно с айран. И най-важното - започнах да готвя, да влизам в хранителни магазини и да отварям хладилника  :lol: И съм дебела, с огромен корем и нито кило качено.  :roll:
После като разгледам снимките на бебе номер 2, ще кача някоя, да видите каква абсурдна поза е заело  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Eli в Май 28, 2013, 21:07:42
Пупи, честита дъщеричка :-) две сестрички, ах колко хубаво :-) лека бременност до края, дано и екстрите поминат. Ти си герой. И аз с втората бременност работих до 9ти месец, знам какво е... а после колко време ще бъдеш в майчинство?


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Май 29, 2013, 08:56:48
Много сме завеяни с моя мъж. Оказа се, че на диска си имаме цели 7 клипчета, от които бебка ни маха, почесва се, прозява се и си държи ръката за челото като велик мислител :-D Невероятно е, нищо, че не ни е за първи път  :lol:
Ели, ако пак зависеше от шефа, по нейни сметки на година и половина детето трябва да е тръгнало на ясла или някоя баба да го гледа. Обаче моя опит показва, че и 1г и 9 м е твърде крехка възраст, съдейки по трудното адаптиране на Мариела. А аз баби на целодневно разположение нямам. Ако не издържим финансово, предполагам, че ще си я гледам до двете години. Твърде ми е далечно да го мисля от сега.  :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: JustAGirl^` в Май 29, 2013, 09:01:16
Пупс, много се радвам за девойката, пусни някоя снимка да я огледаме :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Май 29, 2013, 09:06:53
Ох, че хубаво. На един дъх изчетох двете странички!

Пуп, дано да е слънчева и лъчезарна като каката, ама не се съмнявам. Някое красиво синеоко девойче ще доведеш пак на света.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Юни 04, 2013, 19:03:15
Днес пак на преглед  :lol: Взе да ми харесва, направо нямат втръсване прекрасните срещи с бебка. Не че нещо се е променило от предната седмица, отговаря си все така на седмиците, вече е значително поизместена, явно на по-удобно местенце. Ама и аз я усещам вече из целия си корем, пък и е видимо къде ме сритва и как ми мести корема.
Изписа ми Магнерот заради бруталните крампи в бедрата, направо ми се реве от тях. Дано подейства по-бързо, че особено нощно време е нетърпимо.
Току що показах снимка на бебка на каката и веднага разпозна кое е глава и кое шкембе  :lol:
И последно, позволявам ви да ме утрепете с камъни, ако не го направи скоро мъж ми. Пак не си пуснах болничен, не мога и това е. Пък и днес проучих въпроса с прекратяването на временния ми трудов договор към 26.09, при положение, че излизам в майчинство на 06.09. Та ако не подппишем постоянен, ще съм значително прецакана, ще взимам помощи от 100лв на месец или трябва да си намеря при някого да се осигурявам  :roll: Ъх, аман от глупости, дано шефа излезе пич.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Юни 04, 2013, 19:27:43
Ей не се спря с тия прегледи, значи  :lol: Стига вече, няма само да завиждам, я! И как все се случва точно в деня преди моя - аз постоянно гледам да си запълвам времето с всякакви глупости, само и само да не мисля за това и накрая ти изпляскваш някакъв разтапящ пост и всичко отива по дяволите  :lol:

Крампите само в краката ли са, контракции имаш ли?


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Юни 04, 2013, 19:51:29
Контракциите отшумяха, имах малко преди феталната морфология, но пък точно за прегледа отшумяха и доплера не отчете изменения, т.е. матката си беше спокойна. Сега от време на време ме стяга, но се усещам, че е при определени движения. Например ставането от клекнало полжение си е мъка, веднага корема ми става твърд. Та ги избягвам, но и не ме притеснява толкова за сега, доста рядко се случват. С предната бременност имах значително повече проблеми, въпреки голямото пазене и седене вкъщи. А сега е точно пълна противоположност.  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Юни 04, 2013, 22:26:12
Пупи, аз сигурно нещо съм пропуснала или още по-вероятно тотално изветряла, но защо трябва да излизаш болничен 140 дни преди раждането? :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Юни 05, 2013, 08:39:54
Защото не мисля и не искам да работя постоянно на 10-12 часов работен ден до 45-те дни и основно защото имаме пререкания с Преслав за нуждата ми от почивка и как си вредя като блъскам по цял ден наравно с останалите. Има и други фактори, които са от по-семейно естество, като например как той ставаше на луд, за да търчи сутрин рано до градината, следобед излиза навреме, за да я вземе, а пък аз всяка вечер закъснявам, при това не с 20-30 минути. Сега, като съм по-добре, си я водя сутрин и му е значително по-спокойно, че няма да закъснее. Обаче е от три месеца на нова служба и много искам да го подкрепя в желанието му да се развива и издига, а това е обвързано с извънреден труд, с командировки, с оперативки с шефовете до късно. Нещо, което за сега не може да си позволи заради мен и настоява да си остана вече вкъщи и да си поема детенце. Все пак в следващите две години той основно ще издържа семейството  :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Юни 25, 2013, 18:50:36
Вчера звъннах на доки, да й се оплача за тежкия съботен ден и ме привика на бързо на преглед.
Предположенията ни се оказаха верни - отново чувствителна матка. Още щом легнах на кушетката, корема ми придоби много крив вид и си поседях доста докато се успокои и отпусне. По нейно мнение, при чувствителна матка и ритниците на бебето оказват влияние и явно в почивния ми ден бебето се е разшавало повече, за това така активно усещах стяганията. Магнеротът ще си го пия, макар да ми пада кръвното от него, пущам се и на но шпа. Дано помогнат, защото не е толкова болезнено, колкото тягосно и неприятно напрежението, което усещам. Пък и само го мисля, като ми се стегне корема.
А бебка си расте, двойно по-голяма е, повече от 400грама е, толкова оформена, с едно мъъъничко носле и изпъчени джуки, с дъъълги крака и мускулести ръчички  :lol:  Много се смяхме на последното, понеже много ясно се виждат оформените мускулчета, като на малко жабче  :lol: За първи път ми показа бебето в анфас, все едно разпознах Мими като бебе, толкова еднакви ми се сториха. Ще видим в действителност колко ще си приличат  :-)
И се разбрахме всички листи с изследванията да седят при нея, защото Мариелка успя да изрисува едни, които за щастие не бяха толкова важни  :lol:
Имам зелена светлина за море, без да си топя дупето в морето, да не се пържа на слънце и хууубаво да си почина. И по пътя по-чести почивки. Абе голямо море ще бъде, ама нямам търпение вече.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Юни 26, 2013, 11:14:21
Ихаа, Малката Принцеса и Голямата Принцеса  :wub:

Доражда ми се. Момиче  :razz:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Korneliq в Юли 02, 2013, 13:14:39
Пупс, а защо не може да се топиш в морето? Аз помня, че много се препоръчва плуване за бременни, особено в море, защото по-трудно се хващат гъби.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Юли 02, 2013, 13:21:48
Аз по принцип не обичам, мръсничко ми е, пък и после винаги вадя от гащите си пясък и водорасли  :lol: В морето обичам да се мокря до коленете или да си плувам върху дюшек.
Предполагам от хигиенична гледна точка го е казала за къпането, пък и ако е студена водата в морето, а после да се излагам на силно слънце, това е стрес, особено за чувствителна матка, но това са си мои разсъждения. Аз треперя ужасно много от студена вода и посинявам на мига, не ми се мисли тази студената вода дали не причинява стрес и на човечето в мен. Но натърти най-вече за пазенето на сянката и да не се излагам прекалено много на слънце  :-)
Пак знам, че ще ни е хубаво морето, дори заради самата идея да се откъснем от града, от ангажиментите, да сменим обстановка, да си починем  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Юли 02, 2013, 13:33:49
Рязката смяна на температурата като влезеш във водата, ти гарантира контракциите. Аз смятам да пробвам пак след около месец, че сега изобщо не можах да издържа на студа. Иначе ми е ужасно да ходя на плаж без да мога да вляза във водата, а пък не обичам да се плацикам на брега, обикновено се гмуркам, което подозирам, че няма да ми се получи сега и ще изплувам като шамандура при всеки опит  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Юли 02, 2013, 13:39:09
Значи правилни са ми били разсъжденията за студената вода.
Ох гледах скоро една фотосесия на бременна под вода. Ама много грозна беше  :lol: Той корема един деформиран от водата, ще кажеш, че си отглеждаш членестоного  :lol:
Шамандура вика, ей сега ще ви кача снимка с банЦкия си от преди почти месец. Значи представяйте си голко огромна ще бъда до 12-ти юли. Не знам, не знам, от къде си го докарах тоя огромния корем  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Юли 02, 2013, 13:48:17
Абе огромен, сигурно така ти се струва, понеже ти си много мъничка и изглежда стряскаща пропорцията  :grin: Виж, моят наистина порасна доста и сигурно пак ще стане гигантски като предния път, но засега съм доволна, понеже вече приличам на истинска бременна, а не просто на дебелка  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Юли 02, 2013, 13:58:05
Ей ме на (http://media.snimka.bg/s1/2327/030897463-big.jpg?r=0), от преди около месец по бански. От любопитство се намъкнах в него. Исках да видя дали ще го пръсна по шевовете, а пари не ми се дават за нов  :lol:
А тези са (http://media.snimka.bg/s1/2327/030897476-big.jpg?r=0) от преди секунди (http://media.snimka.bg/s1/2327/030897478-big.jpg?r=0). Абе да, в огледалото се оглеждам като огромна, за снимката сигурно си гълтам корема  :lol: Абстрахирайте се от стриите, как са светнали на светкавицата   :razz:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Юли 02, 2013, 14:05:38
Не, не, тоз път Пупито има завидно и изключително  :wub: коремче! Бравост!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Korneliq в Юли 02, 2013, 14:06:41
Ау, снимката със синия бански е супер, много ми е секси с корема, не знам защо, сигурно щото обичам подобен тип бански  :razz:

За морето ясно, ама при топла водичка пак не разбирам, края на юли и август водата е същата температура като въздуха, особено следобед/ вечер примерно...Аз ако не мога да влизам във водата бих избрала планината, морето го свързвам само с море, на плаж ми е тъпо. Ама щом си обичаш плажа и плискане до колене супер Пупс, готино ще ви е, последна почивка трима, догодина 4  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: lioness в Юли 02, 2013, 14:49:45
Пупи, как си се изкоремчила само  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: kateto в Юли 02, 2013, 18:13:13
много хубав банския и коремчето ти е страхотно :) аз само на басейн ходих, че ми беше изключително топло


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Юли 02, 2013, 21:49:28
Наистина ти е голямо коремчето, но може и визуално така да излиза, защото си малка и нежна. Сложи малко и на гъза, за да балансираш, да не те клати шкембето напред. За плажа ще трябва да си направиш дупка в пясъка за коремчето.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Юли 02, 2013, 22:17:40
Ох, Пупи, много си сладка. Ама е хубаво да си бременна, ех...  :wub: :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: juliet в Юли 03, 2013, 00:15:01
Егати, аз не бременна не мога да изглеждам толкова добре по бански  :lol: пу-пу страхотно коремче!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Юли 03, 2013, 07:31:36
Ами, имам си на дупцето гадорийки - даже и нова екстра целулит, при все, че сега пия много повече вода, от колкото с предната бременност. Пък стриите си растат с нарастване на всяка част на тялото, а се мажа с масло на Юсерин.
Благодаря ви комплиментите, значи да се разхождам спокойно по бански на плажа  :lol:
Кате, във водата влизаше ли. Хотелът ни ще бъде с вътрешен и външен басейн, а на вътрешния водата ще бъда доста топла. Знам, че заради хлор, гъби и други екстри не е хубаво, ама сякаш басейнът повече ме изкушава  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: kateto в Юли 03, 2013, 08:28:52
ама и аз да бързам да обърна внимание на малката не съм дописала.. в домашни басейни бях, имам на двете села по един и там се плациках .. знам, че и вие имате, препоръчвам там да си ходиш като сте на село..


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Юли 03, 2013, 08:56:26
Аз в басейн не бих влязла... И без това по принцип са ми противни, някак ми е все едно да си взимам вана с много хора, а и с тия химикали вътре...

А тумби е страхотно, нямам търпение да го видя на живо  :grin: Между другото, напоследък на няколко пъти попадам на разговори за бременни и направо съм потресена - явно е изключително важно каква е големината на корема ти и задължително трябва да се обсъди с подходящото скандализирано отношение - "аууу, пък тя в еди кой си месец, пък какъв голям корем има, а на еди коя си хич не й личеше, ала бала....". Особено в единия случай за малко да ме хване срам, че съм допуснала да ми стане толкова голям коремът и да се замисля за коремни преси, нещо...  :wacko:

И последно за стриите пак да си кажа за Перкуталфата - все още нямам нито една и също като предния път, не усещам нито опъвания, нито сърбежи, нищо, много добре хидратира и май го дават, че заличава пресни стрии.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: JustAGirl^` в Юли 03, 2013, 09:11:12
Пупи, страхотно коремче :) Блазе ти че влизаш в някакъв бански....аз не мога да се намъкна и в най-големия си бански. Имам един цял с който ходех да плувам на басейн тук преди да забременея...той отпред имаше леки набори отстрани и беше по-вирок...но сега не мога посмъртно да се нахендря в него....

Лор, това дали наистина действа при появили се вече стрии? Защото аз се мацам от 2ри месец с какво ли не и съм се нацепила зверски грозно, дори се чудя как ще си покажа корема вече някога...ужасно е :(


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Юли 03, 2013, 09:48:12
Лора заповай с пресичките от сега, как ще имаш голям корем. Тези същите и да могат да кърмят не го правят, за да не яда много и бързо да им спаднат дупарчетата бързо и да се фръцкат как 40 дни след като са родили и карат на домати са си същитееее. Все едно на някой му дреме. За стрийте на мен нищичко не ми помогна, поне сега като отслабвам се прибират и не са така ужасяващи.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Юли 03, 2013, 10:55:17
Не бе, съвсем нормални мацки и майки са, не някакви суетни и превзети, просто не разбирам какво е това сравняване и обсъждане на кореми, все едно е нещо, което зависи от теб.

Джъсти, не знам, така пише на листовката. Аз имам опит само с предотвратяването, но пък и не съм особено предразположена към стрии, така че не съм кой знае какъв критерий. На мен само при кърменето ми се появиха 3-4 тънички по гърдите, но тогава не се мазах с нищо.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: aaa в Юли 03, 2013, 12:51:11
Много готин корем  :kiss: Със синия бански изглеждаш супер :) Аз имам стрии от тази бременност на корема и то само от едната страна където му беше дупето на младежа  :lol:

И на мен ми е странно това обсъждане непрекъснато на корема - колко ти е голям, колко си качила, еди коя си била много "прибрана" бременна, а не като мен примерно и т.н.  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Юли 03, 2013, 13:30:46
Абе аз си го обсъждам, защото наистина от самото начало си върви голям. Но го отдавам и на наличието на коремче от преди да забременея. Обаче се и дразня, когато ме изкоментират и в рамките на един ден чуя "Ау колко е голям" и "Изобщо не личи, че си в 6-я месец". Та върви се обяснявай  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: JustAGirl^` в Юли 03, 2013, 13:34:11
За корема и моя си върви голям от началото, ама не съм забелязвала да са ме обсъждали за големината му...

Лор, аз съм предразположена можеби, майка ми и баба ми имат стрии също по корема...


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Юли 03, 2013, 13:37:58
Джъст, беличка ли си? Аз съм супер бяла, то цялата ми рода е такава. От гинеколожката ми съм чувала, че бялата кожа не е толкова еластична и е по-тънка. Но едва ли е всеобщ критерий  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: JustAGirl^` в Юли 03, 2013, 13:41:13
Много съм беличка, дори на единия крак на бедрото имам спукани капилярчета....кожата ми е слаба изглежда :(


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Юли 03, 2013, 13:50:25
Не съм чувала такава зависимост (между меланина и колагена?), дори повече са ми правили впечатление стрии при мургави жени, че нали изпъкват повече... 
Иначе все съм се чудила на майка ми - 40 кг. миньонче е била, с брат ми е качила 30 (!) кг, после ги е свалила супер бързо и до днес няма една стрия.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: kateto в Юли 03, 2013, 14:01:58
от кожа си е.. аз на корема нямам нито една, а той стърчеше на 5 метра пред мен, като по принцип съм с кажи-речи плосък корем /ненаядена/, но пък на Д-то имам страшно много..


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Юли 03, 2013, 15:13:40
Пупи, аз като бременна поне 5 пъти съм се къпала във вътрешни минерални басейни, ако не беше зима и в морето да съм цамбурнала :-)

Що се отнася до обсъждането на кореми - нормално, то какво друго да се обдъжда с/на една бременна жена? Цветът на очите? Съвсем логично разговорът се върти около това как е, колко й е голям коремът, колко е наддала, добре ли е бебето...Не виждам лошо. На мен ми е супер интересно сега съпоставката с вторите бременности, защото е винаги различно! Ето Пупката първият път корем нямаше! Аз й го видях в 9ти мес., а сега е толкова бременна, няма как да я сбъркаш :-)
Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Юли 03, 2013, 18:21:33
Абе снимките малко заблуждават. Пупи е кожа и кости и затова изглежда такова щръкнало коремчето. Ето ме (http://prikachi.com/images/168/6290168X.jpg) за сравнение - на снимка изглежда по-малък, обаче съм сигурна, че на живо ако се сравним, аз ще съм два пъти по-голяма. Просто ако ми махнеш сланинките и ми опънеш кожата по матката, както е при Пупи, и аз ще изглеждам така. Мен винаги са ме кефели такива коремчета тип футболна топка  :grin:, ама на, не мога да го докарам такъв.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Юли 03, 2013, 18:37:34
Хахах, много арен корем. 'Ма те бия пък и обясненията ти не са вървежни  :razz:
Ще го мерим, щом казваш  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: JustAGirl^` в Юли 04, 2013, 13:17:46
Лор и твоя е готин, какво ще ги мерите няма смисъл :) И двата са много сладки...да ви кача моя нацепения да се отвратите? Все едно че съм хванала един червен маркер и съм се нарисувала цялата отгоре до долу на линии :(


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Юли 04, 2013, 13:21:38
И аз бях така от края на 8-мия, чак кръвчица пусках. А как сърбеше и смъдеше, ужас. Но ти си в деветия вече, не останало :) Веднага щом се роди Мариела, спрях да съжалявам за стриите и отпуснатия корем. Каквото мога, скривам, каквото мога, пооправям с козметика, с другото просто свиквам  :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: lioness в Юли 04, 2013, 13:30:52
Като ви гледам снимките чак си галя и моя..


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Юли 04, 2013, 14:38:58
Лора няма корем :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Юли 04, 2013, 14:44:04
Олеее, дорових до снимките... Ама, Пупиело, РАЗКОШНА си!
Пу-пу! Да сте живи и здравички там всичките принцеси.  :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Юли 04, 2013, 15:33:09
Баси якото, хора! Спах на обед. Днес внезапно ми се наложи да си остана с каката вкъщи. Такова чудо май ми се случва за втори път - да не мога да си пласирам болното дете на някоя баба, с хиляди угризения да си остана да я гледам  :-)
Обаче на обед реших да се гушна до нея и съм откъртила. Истинско блаженство.  :lol: Чак си се чудя на акъла уикендите защо чистя и подреждам активно през времето, в което тя спи  :???:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: aaa в Юли 04, 2013, 16:57:05
Аз преди да родя като се гледахме двете и почти всеки следобяд лягах до нея поне за малко да поспя или просто да я погушкам. А пък сега как ми липсва това като имам две бебета, чудя се кое да гушна и все някое мрънкоти  :-?


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Юли 23, 2013, 10:50:00
Мрън, мрън, пак проблеми с изследванията. Имам обаче този път повечко разбутани показатели. Половината сочат наличието на инфекция, другата половина на анемия. Доста ми се е понижил хемоглобинът, а се храня по моя преценка пълноценно. За инфекцията в 8-мия месец с предната бременност пих АБ, пак заради общо променени стойности в показателите. Чакам сега СУЕ-то да излезе. Сега ще пускам и микробиология, но това сега, е чак в четвъртък на прегледа.
Леко съм стресната, защото почвам да си мисля, че постоянната ми хрема, която се засили последния месец, има пръст в цялата работа с инфекцията. Или пък удърното ми боледуване за един ден на морето  :roll:
Общо иначе съм добре, освен, че изпадам в едни луди приспивни състояния. Като си седя и открътвам, непрекъснато ми се спи, а през нощта не си намирам удобно местенце, въртя се доста, горещо ми е, всякакви шумове ме дразнят и ходя през час в тоалетната  :razz: Но като цяло не се отразява на тонуса и имам сили и енергия, просто ми се спи и се прозявам непрекъснато.
Още нищо не съм пазарувала, мисля да поизчакам още, че и без това и през август май няма да имам кога да обикалям магазините. Пък и се шегуваме с Преслав, че си имаме креватче, малко дрешки от каката и измислено име  :lol:
Ще ни подарят и количка - Куини Бъз 3, хубава, запазена, леко розова, т.е. и това перо отпадна. Останаха дреболийките, помпа, корито и раждането, което още не знам колко ще струва. Напоследък доста често сънувам, че раждам нормално. Ама ме съмнява да ме огрее  :lol:
За имащите ФБ, ето една снимка (https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q75/s720x720/999354_10200142539506988_890446001_n.jpg), дело на моята вечно снимаща дружка. Но пък банския ме е постегнал и ми изглежда малък корема.  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Юли 23, 2013, 12:44:26
Аз я видях, много сте сладки. Дано резултатите от изследванията да се окажат не толкова сериозни и стресиращи.  :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Юли 23, 2013, 13:51:48
Много сте сладки, Пупиело!

Опитай се да се настроиш добре за изследванията. Трудна работа и се шашкаме лесно по време на бременност, знам. Но често страховете са големи, а грижите малки. Дано и при теб е такъв случаят!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: kateto в Юли 23, 2013, 15:07:03
Пупи, заради анемията е възможно да ти се спи.. аз с нали бях с ниско кръвно и много ми се спеше през деня, а вечерта будувах и се събуждах в 5:30..


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Юли 25, 2013, 15:37:11
Мина прегледа  :-D
Нищо страшно не видя в изследванията. Обясни, че са показатели за възрастен човек, не за бременна.  :lol: За всеки случай ми даде направление за УНГ, той да прецени какво е положението, има ли нещо притеснително. Но по принцип си е бременен симптом постоянната хрема. С желязото ще задържим за сега положението без лекарства, но ще изръчкам нета сама да си се подсилвам с храни.
С бебка всичко е ОК, насочила си е главичката в правилната посока. Дано не реши като кака си да застава лицево. Видяхме отново сърчице, гръбначе, бъбречета, едно сладко юмруче, което се опитваше да си натика в носа  :lol:
Офишъли от 8-ми съм в болничен, днес и с шефката уточнихме последните щрихи по преназначаването ми на постоянне ТД. Та на 8-ми пак ще се гледаме, жалко, че Пепо ще е извън БГ и няма да мога да го взема с мен. Но ще съм спряла с работата и може да си оставя Мими вкъщи, ще се направя на нямаща кой да ми я гледа и ще я замъкна с мен. Че Лора много ме зариби с тоя семейния преглед.
Прегледите ми започват вече на 2 седмици, голям кеф  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Юли 25, 2013, 15:43:12
Мале, уж вчера обявихте че сте бременни, то дошло време да раждате, както се  казва. Бързо минава времето...  :grin:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: lioness в Юли 25, 2013, 15:44:54
Ее, доживяхме го този договор! :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Юли 25, 2013, 15:46:08
Хахаха, нали  :lol: Може пък и да започна да спя спокойно вече  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Юли 25, 2013, 15:54:58
Колко ти е хемоглобинът, Пупи? Моят показа 103 и почвам да блъскам желязо.

А теб защо на интензивно проследяване те започват? Ама много яко как се движим с прегледите, все едно заедно си ходим  :-D Аз съм на 9-ти другия път.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Юли 25, 2013, 16:00:02
Заради контракцийките, да не вземе да реши да ни сюрпрезира заради секциото. Ама аз не ги виждам така нещата, понеже доста повече лекарства зобах с предната бременност,а се чувствам добре с някакви макар и леки стягания. Предполагам да се презастрахова  :roll:
108 е хемоглобина ми, но преди месец беше 121.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Август 14, 2013, 08:38:56
Хаххаа, тикера ме оприличава на тиква  :lol: Понякога чак се плаша като минавам покрай огледалото, а мисълта, че има още два месеца направо ме ужасява. Сигурно ще стана ОГРОМНА! Вече не останаха дрехи, които да ми стават, имам 3 рокли и ги менкам нон стоп. Добре, че е лято и съхнат за час.
На последният преглед видях бебка в анфас, бузеста, с кръгло личице. Толкова реално беше, само дето не се протегнах да я погаля. От 5.09 започват прегледите ми всяка седмица, въпреки че ми спряха магнерота, а контракциите намаляха драстично. От както съм почивка, корема ми се стяга изключително рядко и доки прецени, че щом се чувствам добре, по-добре да спирам хаповете.
Обаче много ме мъчат жегите. Ей сега излизаме с Мариела, още докато е хладно. Няма жив човек по улиците, но напече ли и мога да пукна от горещината. Нощно време съня е мираж, с часове се въртя, нощес ставах даже да се мокря, не издържах на тоя ад.
Бях ви се оплакала, че и съм вечно сополива. Пратиха ме на УНГ, всичко е ОК, но ще се оправя като родя  :lol: И освен, че ми е горещо през нощта, се опитвам да заспя с подложена кърпичка под носа  :razz:
И да питам за помпа за кърма. С Мими си бях взела една смотана, не особено качествена, която и не ползвах дълго, предвид краткото кърмене. Сега мислех да си взема Авент, но имаше доста противоречиви отзиви. Гледам, че сте препоръчвали Мам, Пиджън и другите ги забравих. То се е видяло, че ще поръчвам от нета, ще е ръчна със сигурност, понеже не ми се инвестират много пари, а пък и в Русе има масово Томи Типи, Авент и 2-3 супер измислени и евтини.  :roll: Казвайте каква да е и да я поръчвам, че така като гледам, ако не започна от някъде с пазаруването, ще оставя всичко за Преслав, когато вляза да раждам   :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Август 14, 2013, 08:44:57
Явно и ти си запушена в носа от хормоните на бременността, ама както ти е ясно като родиш минава :stuart: За помпа не знам, всики ми бяха гадни, имах Авент и Чико ръчни и все не ми бяха удобни,много ми разраняваше, а с кърменето нямах проблем. Но също не виждам смисъл в инвестиция на електрическа помпа, това все едно си казваш предварително, че няма да кърмиш и купуваш скъпа джаджа за изтезание на майката.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Август 14, 2013, 08:54:43
Всъщност какво е запушен нос, защото аз през моя мога да дишам, но тече в изобилие. А е много досадно, особено като съм с детето някъде сред хора, сърбам и бърша и ме гледат като прокажена и много болна. Отказах се да обяснявам, че е заради бременността.  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Август 14, 2013, 09:01:12
Щях да питам и аз за носа как се оправяш, защото и моят постоянно се запушва, без да имам хрема. Особено като легна, изобщо не мога да дишам.

За помпите - моята е Пиджън, електрическа, като цена беше колкото, ако не и по-евтина от механичните на Авент и другите там скъпи марки. Много ми беше удобна, не можех да си представя да помпя ръчно толкова време. Не ме е разранявала или нещо такова, а за ефективността не мога да кажа със сигурност, понеже така или иначе нямах много кърма и не можех да изцеждам много.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Август 14, 2013, 11:03:38
Запушен нос е като на Лора, като легнеш и да не може да дишаш въобще през носа. Заради някакви си хормони набъбвала лигавицата и така също изкарах бременността си, дишах като куче в жегата през устата. Обае без соополи и течове, явно теб те е избил на друга крайност.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Август 14, 2013, 11:24:46
Да, точно с набъбналата лигавица ми беше обяснен теча. Организмът се гласял за нормално раждане, ама да вземе да се осъзнае, защото ще е секцио все пак  :lol:
Много се бях навила на електрическа, но все някакви абсурдни цени срещах. Та сега ме замисляш с тази на Пиджън. Може ли да дадеш някакъв линк, защото намирам само 1 модел, да знам тази ли е, от която си доволна. Иначе на Авент намерих една промоция от 89 на 53 лв, което ми се видя доста добро предложение. Но после попаднах на доста негативни отзиви и се разколебах. И помпата е съвместима с други шишета, нали? Защото държа все пак на Нук.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Август 14, 2013, 12:32:26
Ами тя май е само една електрическата. Гледам, че има и модел с батерии, но моята беше с кабел.

Шишета и аз ползвах само на Нук, но не ми беше хрумнало да цедя направо в тях, така или иначе никога не съм цедяла за моментална консумация, само за замразяване, та си ползвах шишето към помпата. Сега пробвах - не са съвместими. Трябва да си купя ново..


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Август 14, 2013, 12:38:22
Т.е. цедиш в шишето на помпата и прехвърляш на по-късен етап в на Нук. Уф, още за миене  :lol: Аз май имам един адаптер за съвместимост на шишетата от старата помпа. Ще запазя поне тази джаджа, преди да изхвърля всичко останало от помпата, може пък да стане накрайника. Че сега като я отворих помпата ми, силикона й беше станал твърд, почти ронлив и един пожълтял. Добре, че се сетих за тази покупка, а не разчитах на старата помпа  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Август 14, 2013, 13:01:27
Чудя се и аз дали да ползвам старата.. Изглежда добре на пръв поглед, ама пластмаса е все пак.

Иначе не в Нук, ами направо в торбички за замразяване прехвърлях. Не ми се е случвало да цедя и да давам веднага да яде, пък и никога не съм можела да изцедя цял порцион.
Нека и Бизар да каже за нейната, защото си спомням, че я хвалеше, че много й стимулирала лактацията.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: kpacu в Август 14, 2013, 13:13:35
Ръчна Авент


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Август 14, 2013, 13:21:05
За Авента четох доста кофти неща, че имало някаква клапичка, която доста често давала дефект, че се търсели резервни части, допълнително разходи...Честно казано си го представям доста просто - нещо там да ме цеди качествено, без да се главоболя с дефекти и да не давам торба с пари, все пак, второ дете ще е, малко се съмнявам да го докарам скоро до трето  :roll:
Лор, аз се замислих и за втора употреба, от продавалник наприемр, но мъж ми не иска да споделям соковете на други майки  :lol:
Скъпите електрически не са ли и те пластмасови. За всяко дете ли ще се купува нова за по 300лв, щото и такива доилни апарати гледах  :lol: Виж пластмасово шише, използвано вече, няма да го ползвам със сигурност. Но ако на пръв поглед помпата няма видими дефекти, прави вакуум и цеди добре, не мисля, че има проблем  :roll: Бих сменила само шишето.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Август 14, 2013, 13:45:14
Аз бях с ръчна на Томи Типи и беше ок. Не съм ползвала много, обаче - само за отпускане и то главно първите 1-2 месеца. Одобрявам.

С Тео бях с една на Авент (ехеее преди сто години  :-D) и беше кошмарно преживяване, чувствах се сякаш ме дърпа и тегли чудото. Тази бе по-нежна  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: deni_4ka88 в Август 14, 2013, 13:46:32
Аз първата помпа която купих ми я препоръча една продавачка в бебешката борса-същият дизайн като на авент (ръчната) за скромната сума от 20 лв-Дисни май се казваше,обаче малката в началото не искаше да суче,а аз имах мнооого кърма и постоянно цедях за ядене и за замразяване и получих силни болки в ръката.Тогава си поръчах електруическата на Пиджън,но пък докато дойде Даная започне постепенно да си суче,та не я ползвах кой знае колко активно.Но по спомен май цедеше добре само когато гърдите ми бяха препълнени до пръсване,което пък ми причиняваше болка.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Август 14, 2013, 13:48:51
Втора употреба не, но виж все пак в продавалника, защото често пускат обяви за чисто нови, неизползвани неща, които пак ти излизат доста по-евтино.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: kpacu в Август 14, 2013, 14:21:33
И за двете деца бяха различни от приятелки на Биз т.е. втора употреба и нямаше проблеми и не са им трябвали резервни части.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: bizzare в Август 14, 2013, 14:24:07
Не го слушайте таткото, не беше ръчна на Авент втория път, ама забравих каква точно. Ще питам и ще кажа, но наистина беше уау!

Смятайте как се забравя, проверих назад в съобщенията - на MUM e. Може и индивидуално да е било, не знам, но начинът, по който засмукваше наистина предизвикваше лактацията, както като сукне малкото.
Ако е нова и запазена, без драскотини, няма проблем да си я вземеш от някой. Моите бяха от приятелки, почти не ползвани. Не ми се даваха пари, че нали знаеш - може да ти потрябва, а може и хич.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Август 14, 2013, 14:36:17
Потвърждавам за оная клапа на Авент, дето сдава багажа. Много бързо се скапа и нещо ровихме по нея, та накрая зарязахме помпата- пак работи, но след смяната на клапата не прави хубав вакум и просто за колкото пари струва е калпава.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Август 14, 2013, 14:41:08
Аз пари за помпа не давам посмъртно! С Цвета изобщо не ми се наложи да ползвам. В периода, като ми намаля кърмата, и се пощурих, че трябва да цедя. Веднага изнамерих от колежка, електрическа на Авент, с нея беше супер, но пак нищо не изцеждах и има-няма 10-тина пъти да съм я ползвала и я зарязах. То като си няма, няма. То на бебето не пуска, та на помпа ще пусне...по-добра помпа от бебето няма.
Така че по-скоро отново бих заложила на нещо евтино, ръчно, колкото да имам, пък ако толкова стане зор бих се замислила вече и все ще намеря нещо от приятелка или намалено.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Август 14, 2013, 15:13:49
Не оспорвам факта, че по-добра помпа от бебето няма. Но при мен си трябваше доста сериозно стимулиране в началото, главно заради секциото. Сега като се замисля, може да е било и заради факта, че бяхме разделени почти 3 дни с Мариела, та ако не беше помпата, нямаше кой друг да смуче и стимулира кърмата.
Биз, някава психологическа граница е явно, от приятелка определено бих взела, но не и от случаен човек от продавалник например. Сега погеднах и на Мам, и тя е в този ценови порядък. Ще я оставя освен тази покупка за към края, все по-сложно взе да става в главата ми, ще го дообмисля като наближи. А бях решила помпата да ми е като за старт  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Август 14, 2013, 16:14:17
Не, аз пък не отричам нуждата от помпа, просто в първото изречение съм пропуснала думичката "много" пари, иначе ясно, че все някаква помпа трябва да има човек :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Galina_Dim в Август 15, 2013, 20:59:40
Аз от Продавалник си взех втора употреба електрическа на Медела и възнамерявам да си я ползвам и с бъдещите отрочета, особено след като вече се продават и шишенца. Всичко давам и раздавам, помпата си не давам. Моята е пътнически модел, двойна, на практика само моторчето и застопорено в раница, всичко останало е подменяеми части, които ще си вземам нови, защото е пластмаса, старее все пак. Но я препоръчвам на всяка твърдо решена да кърми майка, която има трудно начало. На 3 степени е

Пиле, ако мислех като тебе "като няма - няма", Никола щеше да е сукал около месец със зор.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Август 16, 2013, 09:00:27
Хайде всеки да си говори и знае за себе си, пиле.
Просто ти няма как да знаеш аз колко съм имала, за да правиш паралел между мен и теб.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Galina_Dim в Август 16, 2013, 14:10:02
 :lol:Не ме мятай в джаза, моля ти се, откъде накъде да коментирам колко кърма си имала, имала ли си изобщо, или не, това са си чисто твои неща. Просто казвам, че подходът е от ключово значение по въпроса с кърмата и "като няма-няма" не води до резултати.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Август 19, 2013, 15:54:14
Еми не води, и аз това казвам, просто защото няма наличност :-) Колкото и да не ти се вярва - и такива случаи има. И майка ми, и аз сме пример. Започваш с добро начало, има кърма, бебето наддава 1 кг за първия месец, радост голяма и после хоп - кърмата и наддаването на бебето синхронно и прогресивно намаляват...


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Август 20, 2013, 16:58:01
Да се отчета след прегледа. Бебка си седи главично, трупнала е около половин килце, точно толкова съм качила и аз, т.е. на бебка си е  :lol: Смяха ми се докторицата и акушерката, че няма да ме мислят след раждането. То няма кила за смъкване. До тук съм само +7 и само дупето се е поналяло. И циците, ах циците  :-D
Реших да се почерпя след прегледа с любим сандвич и като ме нападна една оса. Шок и ужас, вървя по центъра и ръкомахам като кретен, а осата стремглаво си каца на сандвича ми. Наврях се в тълпата, прибрах сандвича в чантата и осата изведнъж изчезна. Колко се подръпвах и опипвах, да не се е навряла под роклята ми. Ъъъ, и сега изтръпвам като се сетя.
Имам си вече боденца. Ама май на инат влязох в магазина  :lol:  И понеже си харесах едно в розово, като ме нападнаха само с розови....уууу розовата индустрия, в крайна сметка си взех във всякакви разцветки, предимно оранжево-зеленикави, много весели и супер шарени  :lol:
Не знам защо така хич не ми се пазарува. Днес пак разглеждах списъка, който съм си направила и все изтривам това-онова, че ми се вижда излишно. Обаче странното е, че и Преслав не ме натиска, бабите нали са ми старомодни, много се радват, че нищо не купувам. Ако имаше как и косата нямаше да си режа  :razz:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Август 20, 2013, 17:23:26
Хаха, и аз бях така с килата. Едва-едва 10 килограма качих за цялата бременност. На втория месец след раждането даже и корем нямах. Сега хептен. Не съм се теглила, ама май съм и по слаба от преди. Това май не е много за хвалене.  :-?

А покупките - има време. А и от каката  ще има неща останали.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Август 20, 2013, 22:23:10
Какъв ти втори месец, на втората седмица нямах корем, ама задника и целулита боря и до сега :razz:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Август 20, 2013, 22:34:35
Ами явно не съм толкова суетна. Сега не се впечатлявам толкова на целулита, макар да е леко стряскащо, защото е ново за мен, но никога не съм се втелясвала за външния си вид.  :roll: С предната бременност остана един корем, който така и не махнах на 100%, само като позаслабнех драстично. Май се харесвам малко по-пуФкава  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Август 20, 2013, 22:37:27
А, целулити, работи...кой ти ги гледа вече....  :lol: Хич не се впечатлявам.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Август 21, 2013, 09:34:53
Е, с целулит не мога да се харесам посмъртно. И в другите жени ми е отблъскващо, защото е въпрос на воля да го пребориш, не е белег на майчинство...


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 02, 2013, 10:21:05
Да се пооплача, че от две седмици съм отново с гадене и от време на време с повръщане. Много бързо се забравя колко гадно е усещането да клечиш над тоалетната чиния. Много ми е уморено вече, само ми се прилягва и ми се спи. Коремът започна да се стяга доста често, но поне е безболезнено. В четвъртък ще ходя на преглед и да си взема 45 дневния, направо не си усетих бременността. Толкова бързо и динамично ми мина. Макар, че се знам, сега се хваля, че е минала скоростно, но последните дни ще ми се сторят цяла вечност.
Една седмица сме на гости на майка ми с дечко, да ни глезят и гледат, че вчера сутринта изпратих мъжо в командировка за седмица. Щях да откача от нерви, цял ден повръщах, после багажа му загубиха, заради забавянето стигнал късно в хотела и останал без вечеря...Уж всичко се е наредило, чакам включване, за да ме успокои.
И похвал. Участвахме с щерката в една фотосесия, одобрили си на фотоса и от утре ще сме част от изложба на тема "Жената"  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 02, 2013, 11:13:11
Ех, явно пристрастените повъщачи така си повръщаме към края. Общо взето към 8-мия месец и аз пак подпалиг и държах до края и с киселини. Но още малко потърпи, опъвай се повече. Как си с пиенето на някакви лекарства, понасят ли ти или повръщаш и тях.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 02, 2013, 11:52:14
Всичко ми спряха предния месец, аз пиех и само магнерота и от време на време но шпа. Ще видим как е този месец хемоглобина, но се държеше прилично предните месеци и не се е налагало да пия добавки. В общи линии само витамините пия, но ги приемам след ядене, за да не дразнят. От време на време талцид, но след като спрях преди месеци системно да повръщам сякаш киселинността ми се нормализира и нямах проблеми. Сега по към гърлото ги усещам, но с газирано или коричка хляб ми се разтикват.
Исках да питам Бизар за арниката. Предписана ли й беше, знам, че би помогнала и за следоперативния период, а и за болежките в гърба. Дали да се консултирам или мога да си я изпиша сама и в каква дозировка и потенция  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 02, 2013, 11:59:20
Самопредписваш си я. Те лекарите и без това не вярват кой знае колко в нея, дори моята лична, която се води хомеопат, каза "миии, пий я като искаш". Вземи си ниска потенция - 5 или 9, мисля беше 2х3 гранулки, в деня на раждането/операцията се пие ударно през 2 часа и след това за възстановяването пак 2х3 на ден. Аз си въобразявах, че имам полза от нея, най-вече за болките в кръста, а самото възстановяване от раждането - зарастването на шевовете, за което принципно би трябвало да действа, ми беше много тежко.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: JustAGirl^` в Септември 02, 2013, 17:20:07
аз я пиех точно по схемата на Лора, само дето я почнах 3-4 дни преди раждането, а я дават от началото на 9ти месец че е добре да се пие. Но ефект не видях, възстановяването си беше тежко и болезнено :(


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 05, 2013, 18:48:43
Последно отброяване  :-D
Днес си взех болничния за 45-те дни преди раждане. Видях си и малкото човече в лице и много се смяхме, защото се очертава с бащичкото голямо носле  :lol: Поне да е спокоен, че детето не е от съседа. А бузките й са много смешни, като на добре отгледано куче с увиснали бузки  :lol: Разбрахме се, че в края на месеца ще планираме датата за секциото, до тогава ще проследим как вървят стяганията, ще се появят ли болки и как ще се държи шийката. За сега всички показатели са си в норма, както и периодичните стягания, а вече е късно за магнерот, пък и няма смисъл.
Имам вече доста дрешки, само комплект за изписване не мога да харесам. Всичко е в розово, синьо, жълто и зелено. А аз искам шарено, ако ще да е на точки, ивици, ама да не е едноцветно и бабешко. А и още нищо по-есенно не е излязло по мгазините, все са тънички и от доста неприятни поне според мен материи.  :roll:
Чакаме с нетърпение тати да се прибира от Чехия. Обещал ни е подаръци, да видим какво ни е донесъл. Иначе ни е толкова хубаво при баба. Гледа ни, храни ни, спим до късно и не бързаме за никъде. От понеделник обаче пак влизаме във филма ставане на време, градина и т.н. Че и трябва ремонта да довършим, и съм решила прозорци този път да не мия, а да се обадя на фирма и да ме обслужат  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 05, 2013, 21:19:09
Блазе ти за дрешките, някой трябва да ми се скара вече, че още нищичко не съм купила. Уж чакам да се преместим, за да не трупам още багаж за пренасяне, но този момент се измества все по-напред във времето и вече ме хваща страх, че няма да успея да се организирам.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 05, 2013, 21:21:54
Ами аз държа все още всичко по чантите, защото не сме сглобили кошарката и скрина. Така че не е кой знае какво - пак си ме чака пране,  простиране, гладене и подреждане по шкафчетата  :lol: Всъщност вербувах едната баба, че ще изпера всичко и ще й го донеса да ми ги оглади. МРАЗЯ да гладя, няма сила, която да ме накара да изгладя един тон дребни дрешки  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 06, 2013, 09:31:56
А, Пупи, ти като не пиеш магнезий, нямаш ли схващания на мускулите? Аз хем пия, но прасците ми вечно са на ръба на схващането, добре, че съм му хванала цаката и го спирам навреме.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 06, 2013, 10:29:47
Напоследък много рядко. Преди ми се схващаха бедрата по време на сън, което абсолютно пречеше на каквото и да е помръдване или масаж. Сега периодично прасците се схващат, но бързичко ме отпуска. 1-2 пъти се е случвало да пусна сълзичка от болка, та после чак да накуцвам. Но очудващо се чувствам добре без магнерота. Много ми падаше кръвното от него, направо ме замайваше  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 06, 2013, 12:30:23
За прасците специално, още като усетя отдалеч, че ще се схващат, стъпалото максимално на контрашпиц и веднага минава.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: JustAGirl^` в Септември 07, 2013, 00:17:16
За прасците специално, още като усетя отдалеч, че ще се схващат, стъпалото максимално на контрашпиц и веднага минава.

и аз използвам същия метод, още като надуша на къде вървят работите и го правя :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 12, 2013, 14:18:47
Лор, днес на преглед ли си  :-D
Моите часове ги изместиха баш по обед, а днес е такъв топлик, ужасно задушно и сякаш всички се бяха наговорили да са вмирисани и неизкъпани. При това трябваше да се наредя на 2-3 опашки, все в учреждения без климатик, с по 5-6 чакащи.
Бебка иначе си расте стремглаво, завъртяла се е и краката й сега са в ляво, явно и леко се е посмъкнала, но съвсем в разумни граници, което значително ми облекчава пък дишането. Но за сметка на това ме изкъртва между краката, все едно ме рови. Започвам да пия и малтофер, макар да не ми е зле хемоглобина. Но се подготвяме за секциото :) За сега се очертават като дати 9 или 16-ти октомври, зависи как е бебето, тоновете, плацентата и водите.
Иначе преди няколко дни имах някаква паник атака, хем сънувах, но сякаш и будна бях  :lol: Раждах, а нищо не бяхме купили още, с Преслав не можех да се свържа, а трябваше да ме вкарват за спешно секцио. Голям ужасон беше. Още на следващия ден ударно напазарувах и останаха много малко дреболийки, защото все за нещо чакаме в момента да го доставят  :lol:
И мрън, в неделя Преслав пак лети за Чехия за седмица. Сякаш леко преживях първия му престой, но този път ще сме си сами с малката и се плаша, че точно тогава няма да имам никакви помощници. При това започва и новата учебна година на майка ми и и да искам, няма как да идем в тях на гости. А милия ми се върна доста болен от предното ходене, още е на АБ, а явно и с хаповете ще замине и пак ще го мисля. Да не говорим, че беше толкова комично и странно първото му ходене, не бях спала като хората 2 дни, докато всичко се нареди. Да става 21-ви по-бързо, че да се свървша с тая мъка  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 12, 2013, 14:56:53
Не, утре  :lol:

Да ти кажа, аз живея в твоя кошмар. Абсолютно нито едно нещо не съм купила, ама нито, нито едно. То като се замисля, само козметика, памперси и някой друг биберон ми трябват, а те могат винаги да се вземат. Всичко друго имам, а и наистина всичко може да се купи по всяко време, дори и след като се роди бебето. По-големият проблем е, че сме замразили всякакви ремонти, обзавеждане и всичко по местенето, защото всички идиоти ни мотаят с хонорарите. Ужасно е, изкарали сме около 20К и толкова бяхме спокойни, че ще имаме пари за всичко, а в момента броя стотинки за храна  :razz: Та като нищо може да се окажем петимца в една стая и да събирам покъщнина с бебе на ръце..


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 12, 2013, 15:05:18
Аз тровя Преслав, че ако другата седмица тръгна да раждам, няма да му се обадя. За наказание, че се съгласи на тия интензивни командировки баш накрая на бременността. Много ми дива вече, честно  :razz:
Съчувствам ти. Аз се оказах с доста малко дрешки за 0-3 месеца. Спомних си как една цигънка ме излъга преди време да й дам дрешките си, ама не ми се разказва...та доста накупувах, шише, залъгалка, козметика, подплънки и бельо за мен тип кюлотки, че да е дълбоко и над белега....абе остана комплект за изписване, харесах си един, след две седмици ще доставят разцветки. И корито си харесах, ама и то след две седмици. Казала съм и на Преслав какъв матрак и помпа съм харесала, ей така превантивно ако се разраждам, да знае какво да взима  :lol:
А, друг е въпроса, че чантата не е готова  :lol:
Вярвам обаче, че всичко ще се нареди при вас. Ти ще си родиш към термина, обещавам  :-D Има време  :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 12, 2013, 15:11:44
Дано, че се стресирах като видях, че те тъкмят за 9-ти. То ей къде е утре бре!  :-o
Корито, вярно, и на нас ни трябва ново, ама Дани помня, че го къпахме известно време на мивката под течаща вода, така че и там не бързам. Няма такова спокойствие  :lol: А дрешки ще ми дадат много, защото на моя близка приятелка и двете й момиченца са есенно-зимни бебета и има милиони дрехи.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 12, 2013, 15:14:14
Шшшт, тихо, 9-ти не е толкова скоро  :lol: Хич не ми помагаш  :lol:
Аз хем се вълнувам, хем ме обзема една паника. На 17-ти съм на отворени врати в АГ-то, дано се успокоя малко и ми хареса. Че така ми липсва частната клиника  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 12, 2013, 15:35:26
Два месеца го къпах под течаща вода с душа и на чешмата, така имаш време за корито. Но кога мина време, кога ще раждаш, много скоро ми се струва, пък то си дошло време.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Септември 12, 2013, 15:36:49
Пфф, как ще се успокоиш...

Аз пак казвам, че второто раждане (секцио) е като вече гледан филм. Сценарият ти е ясен и просто си изтърпяваш следващия етап.

Леко да родите и двете. Да гушите госпожиците много и всичката красива мисъл да лети към вас.


Не влизам достатъчно често и оттървах сите форумни емоции. Мрън!Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Септември 12, 2013, 15:54:54
Оф, Пупи съчувствам, че си сама. И аз съм така, мъжът ми две  седмици е в чужбина командирован.
Иначе верно не останало. Наистина лети времето. Оф, като чуя секцио и ми става зле. Пожелавам ти всичко да мине гладко, без много и силни болки, бързо и нетравмиращо за теб. Чакаме с нетърпение всички и двечките.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 12, 2013, 16:17:50
Хаха, Ди, как ни успокои с Лор  :lol:
Aн, сигурно си права за второто секцио. Но при мен се прокрадва една негативна нотка, как сега имам дете, за което да мисля, а ако се случи нещо с мен и ей такива гадорийки. Пък и тогава, с първото, бях млада и зелена, не толкова шашната и доста наивна. Сега само се моля бързо да се възстановя и всичко да мине леко.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 12, 2013, 17:53:38
Всички родилки силно хормонално като ги напече преди раждането и започва филма с черните мисли. Аз бях убедена, че нещо ще стане и няма да минат нещата добре, приятелки също само започват да кършат пръсти като наближи раждането как ще се умира. Та, нормално Пупи да си мислиш и такива неща.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 12, 2013, 18:33:49
Аз съм много спокойна и съм настроена и второто раждане да мине толкова чудесно като първото. Не бих казала, че ме е страх, но при мен това с гледания филм е по-скоро обратното - първия път изобщо не се притеснявам, за раждания, операции, лягам си на масата като пич и даже ми е интересно и любопитно. Следващите пъти обаче като знам колко боли или примерно колко е неприятна пълната упойка, ми е една идея по-спечено.

Пупиии, орисвам те всичко да мине по план! Нищо чудно и аз да родя веднага след теб, от зор да те мисля  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Септември 12, 2013, 20:37:11
А Пупи иначе за кога ти е термина? Избра ли си екип,който ще ти прави секциото?
А Лор, на теб кога ти е термина. Май малко ви е разликата.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 12, 2013, 21:31:05
Пупи е на 20-ти, аз - на 28-ми. Но вероятно ще се разминем повече, защото нейното секцио ще е по-рано, пък на мен овулацията ми беше с около седмица по-късно.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: doubt в Септември 13, 2013, 00:13:38
Спомням си,че в единия чат,където пишехме или във фейса- не се сещам вече - бях писала,че здраво съм се панирала за второто секцио и как ше се възстановя. И малко след като родих, вече с двете деца, срещам 1 позната и тя ме хвърли буквално горе на черешата,защото буташе количка с третото си дете.И докато се освестя ми каза:
Ти се чудеше за второто секцио,пък аз да ти кажа,че и третото се преживява :lol:
Хайде,Пупи малко ти остана,не се спичай с второто секцио :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 13, 2013, 08:16:35
Ооо, аз и трето планирам  :lol: Ама да ми мине кривотията след тази бременноста, че нещо в повече ми дойде.
Лор, по изчисленията на моята лекарка излиза даже 21-ви  :roll: Върви ги разбери.
Иначе ще е голямо напъване през октомври. Аз имам и други близки, очакващи бебе, отделно и близки, които са празнуващи. Ще бъде месец, наситен с емоции  :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 13, 2013, 09:45:31
Направо не знам как имате мераци за трето дете, аз се ужасявам от мисълта да си го причиня отново. Подобно на любимата ми реплика на Бизар "изобщо не ми се занимаваше да раждам", така и на мен сега хич не ми се занимаваше да съм бременна, исках направо да си гушкам човечето. Mечтата ми е поне една година нищо да не се случва случва с тялото ми, никакви болки и дискомфорт, че вече 5 години нямам този шанс. А подозирам, че по-нататък изобщо няма да искам да се занимавам с бебета вече, искам други неща да правя. Като цяло, май не съм особено mother material  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 13, 2013, 09:48:36
Да ти кажа все си се представям с три госпожици и Преслав побелял на 32-33  :lol: Но си мечтая, което не означава автоматично, че ще се сбъдне. Пък и поне в момента, не ми се работи, а ми се гледат деца, гнезди ми се, правят ми се сладкиши.  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 13, 2013, 09:57:48
На мен много пък ми се излита от гнездото, искаш ли да те уредя с господин за гледане.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 13, 2013, 09:59:47
Малко съм пристрастна към половете. Имам и леко горчив опит с племенника.  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: utopia в Септември 13, 2013, 10:00:23
Ди, моето лапе няма да го даваш на други, ей!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Септември 13, 2013, 10:01:51
И на мен не ми се гнезди скоро. А мъж иска второ, а и аз продължавам да си старея... 


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 13, 2013, 10:04:01
Е, Али, ти сега си във филма преди първата годинка. Не се знае и аз как ще рева от госпожица номер 2. Пък и малко се плаша като си оправям сметките в главата, че тъкмо лапе 1 ще тръгва на училище, лапе 2 на ясла, а майка им ще се връща на работа. Баси стреса  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 13, 2013, 10:09:12
Малко съм пристрастна към половете. Имам и леко горчив опит с племенника.  :lol:
Е защо мислиш, че ти го пробутвам, ако беше меденка нямаше да я деля с други :-D Али, ти пък колко старееш? Аз така съм се подмладила, че ако ме пита някой съм на 21,ама малко по-дъртичка изглеждам.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 13, 2013, 10:10:33
Хахаха, Ди  :lol: Ще минат години, децата ще започнат да четат тук, мисли му  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 13, 2013, 10:15:12
Да подхващам ли кръстоносния поход срещу разделението на половете  :-D Ама нищо, говорете ми за момичета, току виж съм се вдъхновила, защото все още нито една момичешка дрешка не ме е умилила, в магазините все се лепя на момчешките неща. Утре приятелката ми ще ми носи чувалите с дрешки от нейните госпожици и вече съм леко в паника :lol:

Ди, направо ти завидях, аз с тази бременност много си усещам годинките, затова и хич не ми се мисли с трето какво ще е.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 13, 2013, 10:19:06
А няма смисъл, Лор. Аз няма и много опит с различните полове, но племенника ми е достатъчен  :lol: То пишки, характер, инати, посягания, хапене, че и ритници в корема отнесох скоро. Не мерси  :lol:
А относно дрешките, да ти покажа ли колко сини имам вече. Дори единия комплект, който взех, е със синьо клинче и блузка на сини цветчета. Просто вече и произовдителите се отпуснаха да правят нещо по-различно от цикламените, розАвите и лилавите момичешки дрехи.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Септември 13, 2013, 10:37:49
Аз мисля, че спокойно мога да съм още 4-5 пъти бременна, ако бременността ми е като първата. Мен бременността ми е особено приятна, емоционална и готина. Обааааачеее висенето 1 година, или, о, ужас, повече!!!, вкъщи..това ме убива! Изглежда не съм си човек на дома и това е! Винаги съм го подозирала. Ми не ми се правят торти, не ми се гнезди и не ми се тича след бебешки сопол и ако по цял ден. Не че не мога да се справя, не че не се справих и не продължавам да го правя, но просто...не е моето. И мисля, че точно това е причината да съм силно разколебана за второ, а трето е напълно изключено! Казала съм на мишката, че ако вземе той майчинството - имаме сделка :-D Аз ще си ходя на работа и всички ще са щастливи.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 13, 2013, 11:25:23
Заради тежката бременност не искам да се занимавам с нова такава, защото трябва да гледам дете, къща, работа. Не мога да си позволя нито да лежа, нито да бездействам и да друсам с лекарства. Иначе за седенето вкъщи не ми пречи, стига да не съм сама и да не е зима. Сега е голям купон, на мен малко ми трябва на разхлопаната дъска и се запознах с много майки, за да има винаги с кой да съм навън. Откровено се забавлявам с детето и само като много ми се спи, а на него не, се изнервям. Но съм тотален недомакинстващ вид - готвя с неудоволствие главно буламачи, сладкиши не пека, защото нито ние, нито детето на този етап ще ги ядем . Обичам да съм навън,може и да не е на работа- на разходка, магазини,заведение, екскурзия. Детето не ми пречи да е навсякъде с мен, стига да не яде трева и тръни или като си изтрие соппола от новото ми яке и се сещам, че съм по майчинство.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: bizzare в Септември 13, 2013, 11:27:41
Aз лично съм решила, че ако имаме ресурси, с удоволствие бих родила трето и не бих се върнала на работа, докато и последното не стане човек (на 5 примерно). Нещо много натагъдък ми стана живота, гледането на децата през пръстите , струва ми се, че не мога да им обърна внимание за много неща, за които сега им е времето.
Но вече си трябват пари, условия и всичко, за третото вече ще трябва рационално :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 13, 2013, 11:33:06
Поради тази причина казах, че може и да си остане неосъществена мечта. Освен ако нещо коренно не се промени в стандарта ни на живот и с лекота да можем да си позволим аз да не работя или поне за самочувствие да трупам 4 часа труд :). Много пъти сме го обсъждали вкъщи този въпрос, хубавото е че и Преслав е на моето мнение, някак сме се синхронизирали на тема пълна къща. Но да, ако трябва да работ с това темпо и да гледам 2 или 3 деца, не през пръсти, ами гладни и мръсни сигурно ще ходят. Не съм от най-перфектните домакини, не съм много по домакинските задължения от типа на измий прозорците, изчисти паяжините и избърши през ден пода, освен ако не разполагам с допълнително време, т.е. тежи ми да го правя всеки ден, но не и когато разполагам с това време. За това и не си харесвам работата, че ми отнемаше изключително много от безценното време за семейството ми и за разни такива по-домошарски ангажименти.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: bizzare в Септември 13, 2013, 11:38:26
Аз също не съм от изрядните домакини, но децата си имат и други нужди - да кажем, че тези за общуване, духовно развитие и т.н. почтиии ги покривам според собствените си критерии, но здравословните остават малко назад. Разни контролни прегледи при ортопеди, упражнения на Дарко за крачетата, време му е да започне да спортува нещо, а не остава време да разгледам варианти, а кой и как ще го води акъла ми не го побира. Просто времето минава и заминава и неглижирам разни неща.
Представям си и как ще тръгнат на училище и също ще имат нужда от внимание. Мисля, че майка ми е голяма късметлийка, че е имала възможност да работи като учител и да е на половин ден, макар и да го чувства като ужасна жертва. Страхувам се, че ако аз не я направя и няма да дам най-доброто от себе си като родител.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 13, 2013, 11:47:08
Дори не ми се отваря тази тема. Ако не видим зор и ако не се налага да се връщам преди втората година на детето, ще ми се застъпят първолак, бебе на ясла и връщане на работа по едно и също време. Ума не ми го побира как ще се оправя това дете в училището, как аз ще й обръщам достатъчно внимание и дали няма да я ощетявам. Пък хич не искам някой друг да се занимава с нея, освен ако не е майка ми, но и тя е далеч от пенсионната възраст. Пък за бебето в яслата, боледуването и адаптацията не ми се мисли.
Обаче сега като успях да си отпочина малко от това натоварено работническо ежедневие, си давам семтка колко изнервена и крива съм била доста дълго време, направо проядена. Случвало се е до толкова да съм била уморена и с оптегнати нерви, че само с присъствието си детето ме е вадило от кожата ми. Знам, гадно звучи, както казах, давам сметка колко ме е ощетила тази работа, но не бих искала да съм подобна картина след няколко години, при това с две деца. Колкото по-малко остава от бременността ми, толкова повече въпроси се блъскат в главата ми.  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: bizzare в Септември 13, 2013, 11:51:05
Разбирам те напълно аз. Лошото е, че вкъщи и двамата сме станали такива, факт е, че и те двамата са страшни дразнители понякога, но като се погледна отстрани и никак не ме кефи картинката.
Иначе сутрин, когато водя малката на ясла и все още е спокойно и направо искам цялата да я олигавя, държа я за ръчицата и попивам всичко нейно. Дори през деня на работа усещам, че ми липсват.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Септември 13, 2013, 12:17:54
Другият ми страх за второ дете е свързан точно със споделеното от Биз. Аз с едно дете балансирам като въжеиграч в цирка, а дори още не сме стигнали фазата да трябва да се води по уроци, танци и спорт и прочие! Ами, ако са две :-? :eek: Едното го води на танци, другото (бебе) чака болно вкъщи да го водиш на лекар, отделно къщата си чака теб, на работа ходи...
Как ще се справя да покрия пълноценно нуждите на тези деца? Не само финансово, но й време да им отделям, да общуваме, да ги заведа на всички нужни прегледи, да ги запиша на всички спортове, които харесат...
Питам се, може би ще ви се стори егоистично, но си споделям напълно чистосърдечно в момента, в рамките на 24-часово денонощие, къде след всичко оставам и самата АЗ? Трябва ли да се зачеркна на 100% като личност, за да имам две деца? И тук говорим не само за липса на свободно време, но вече и за липса на пари. Аз не искам да загубя себе си и да стана някакъв робот, който обслужва децата си и тича на работа нон-стоп, някаква средоностатистическа домакиня, която няма миг да си погледне ноктите, да пие едно кафе с приятелки без бебе да й повръща на рамото, а по-голямото да се тръшка за нещо отстрани или да отиде на един театър. Не искам да звуча като някаква кляфка дето иска да си гледа собствения кеф само, едва ли не, не мисля, че съм такава, но не искам да изпадам и в другата крайност.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: utopia в Септември 13, 2013, 12:27:30
Фей, не виждам защо да си кляфка, все пак и майките са хора. Аз се ужасявам от жени, които могат да говорят само за повръщано и не са виждали бял ден от години. И аз не смятам да си зачеркна живота един ден, само щото имам бебе.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: bizzare в Септември 13, 2013, 12:42:06
Фей, колкото и да се радвам, че започнах работа с нормално време, мога да ти кажа сега колко много оценявам и майчинството и дългите години работа на смени. Защото каквото и да е било, винаги съм имала поне малко време насаме, дали ще е да изчистя, да си поема глътка въздух, абе каквото и да е, имала съм време със себе си, дори и да не е било за мен (като глезене).
А сега се сещаш - нощем на разположение (все пак боледуват, искат вода и т.н.), сутрин ставане оправяне, водене на ясла, после работа, взимане, готвене, приспиване. И ако ти кажа, че от 2 седмици с Краси не можем пак да се засечем, защото все някой припада при децата. Понякога ми се иска просот да ги пратя на разходка сами, за да мога с кеф да си оправя вкъщи, но това ми отнема пък и от времето с тях. Но тези ми мрънкотения са по-скоро във връзка с работата и че съм заета много, отколкото с децата. Т.е. ако имаме възможност да не работя, по-скоро бих се отдала на гледане на децата, разходки, готвене ..абе това, което правих 4 години :) Няма угодия при мен значи :D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 13, 2013, 12:58:37
Признай си, че е на периоди.  :-D Като ти писне от децата, си искаш работата. После като ти дойде в повече от работата, искаш само децата :) Аз поне така се чувствам. Дори си мисля, че дори и един ден да зацикля вкъщи, ще трябва или яко да чистя и да се въртя покрай децата, или ще откача от безгрижие. Другият вариант е да почна да правя сладкиши за целия блок  :lol:

А относно главоблъсканицата на Фей, не си клявка, никой не би те обвинил в това. Обаче си е и до себеусещане. Аз примерно никога не съм била от типа жени, които искат някакво определено време за само себе си. Не ходя по козметици, фитнеси и т.н. намирам някакво време между другото, да се лакирам, да се епилирам или да си направя някаква маска. Абе как им викаха, мързеливи красавици  :lol: Т.е. в комплект с детето не ми е тежало толкова, че остава всичкото това на заден план. Е в началото мрънках като стигах едва към 12-1 до банята да си измия зъбите примерно, но и това се преживяваше.
Много хубаво ми беше един месец плътно с малката, разходки, паркчета, колело, сладкарници, все едно си имах другарче. Дори сега като си останах сама вкъщи, ми е трудно да се организирам и само прилягвам и нищо не свършвам. Детето си е мобилизация  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 13, 2013, 13:00:20
И аз не смятам да си зачеркна живота един ден, само щото имам бебе.

Нали все пак осъзнавате, че бебетата не са вечно бебета и че да, затваряш си донякъде няколко години от живота, но в крайна сметка няма вечно да им бършеш дупетата на тия деца и да търчиш след тях. Така като говорите, сякаш не сме всички по две деца в семейството и е някакво невъзможно геройство това. Макар че сега наистина много повече се вманиачаваме в децата, та в духовното им развитите, та в не знам си какво, всички гонят някакви стандарти за перфектни родители и май само си усложняваме живота, вместо просто да се стегнем и да се справяме.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 13, 2013, 13:03:19
Често среща родители с две деца,а понякога и с едно, които изпадат в пълна,дива и крайна истерия на молбата ; "Мамо,купи ми....". Понеже ги срещам в магазин за евтини детски играчки до 10 лева или хранителния магазин и съм сигурна, че не са поискали на майка си хиликоптер. Е така, изпаднали майки в крайна, дива истерия. Не става дума тука за това кой какви пари има и си гледа децата, не искам да говорим на тази тема. Но не може майка на две малки деца да крещи като обезумяла как нищо,ама нищо нямала да купи и да вика "нямам пари,нямам пари". Аз съм убедена, че тя няма пари и като я гледам и скоро и не се е ресала, но защо не си прави сметката преди да има две деца. Виждала съм баща да се кара на момчето си, защото е поискал кюфте в магазина и кво щяло да стане,ако не си бил изял кюфтето за 50 стотинки. Вчера едно момиченце в книжарницата искаше книжка,а баба му го нафули, че няма пари за книжка. Е за какво имат деца? Въобще не става дума за оня разговор как трябва да имаме по 2 бона, за да имаме деца. Но всекидневно да подлагаме децата на тормоз и крясъци, защото са поискали кюфте, играчка или вафла. По-добре да имаш колкото деца може да понесеп физически и финансово,а не щото всички имали две деца давай и ти и после яко крясъци. От друга страна познавам майки с три деца, които са песен и хармония.
Лора, много точно, вманиачаваме се по всичко свързано с децата,а  голяма част от нас са гледани между другото, като фон и покрай всичко останало. Ние с  мъжа ми сме гледани от бабите от 8 месечни, без родители.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Септември 13, 2013, 13:05:05
Чета ви и се чудя аз към коя група спадам. Определено не съм домошар човек. Не че не обичам да си стоя вкъщи, но липсата на социален живот (разбирайте не еднообразно ежедневие, каквото ми е сега) много ме депресира понякога. Аз си имам нужда да бъда полезна не само у дома, иска ми се и аз да бъда професионално ангажирана, което не ме прави работохолик. В никакъв случай не съм и такава. Но мислейки в тази насока и аз се чудя как ще се жонглира във всички направления - май мъжа ми остава най-неоправдан.  :-) Като се замисля наистина е трудно - сега какво, по цял ден вкъщи, гледам си детето, имам време да сготвя нещо, да поизчистя, ами после. Може би ще се чувствам най-добре, ако работя на някакъв ненормиран работен ден, смените не ми се нравят. Въпреки че, в този случай пък ще ме гложди мисълта, че не съм достатъчно добра, в това което правя... Абе сложа ситуация за мислене. Но го има и факта за достатъчното внимание към детето. И аз страдам от мисли свързани с възпитанието, как ще се случи това, как да не го лишаваме от обгрижване, да не пропускаме етапи от израстването му...  Гадно ми е сега, че баща му например, изпуска много неща, точно поради тази причина.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 13, 2013, 13:09:28
Аз пък не съм съгласна с поста ти. Защото така на практика отглеждаме деца консуматори. В това се опитвам да убедя и свекърите, които само купуват, това Джъмбо за нищо го нямат и всяка неделя след село се минава от там за поредния боклук за 3-5лв. За какво ми е, за какво му е на детето, днес ще му се порадва, утре ще го запокити в коша с играчките, ще поседи няколко месеца и ще го изхвърля. Какво ще оцени детето, че майка му не дава, а баба му само купува, че всяка прищявка се угажда. Чудесен пример дават, нямам думи. Предпочитам да оцени и да разбере, че не всичко може и трябва да се купи, за това взимаме стойностни и качествени играчки, при това държим да има повод, учим я да ги пази и да знае, че ако си я счупи, ще е само в нея вината. Не казвам, че не я глезим, но сме си създали някакви разумни граници и знам, че е правилния начин. Защото така както се тръшкаше преди година за поредната пластмаска, сега с едно изречение разбира защо не бих я купила  :-) И да, често влагам и смисъла на парите, но това от скоро. Преди година-две едва ли щеше да ме разбере.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 13, 2013, 13:36:00
не, въобще не става дума за това да се купува каквото види детето. Съвсем съгласна съм с теб за децата консуматори. Става дума за тотална майчина, бабина или бащина истерия. те не крещят, за да покажат смисъла на парите, а защото много са измъчени от мисълта за липсата им плюс изнервени от стоене у дома. Не мисля, че някой от тук пишещите  крещи в магазина и раздава шамари с възпитателна цел. Има си време, кога се вмъква идеята за смисъла на парите, но не така рязко и нагледно :-D. познато детенце има много хубав отговор за майка си, тя като му каже "нямам пари!" и 5-годишното и отвръща учудено : "Защо ходиш на работа, тогава" :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 13, 2013, 13:39:22
И аз направих грешаката да я питам веднъж "ти знаеш ли колко време сме работили за тази играчка" (не помня коя точно съм имала предвид) и тя ни заби с "един час"  :lol: То детето няма представа от понятието време, но ми беше за урок да внимавам как я провокирам и как си задавам въпросите.
Абе изнервен е народа, всичко куца, всичко е криво и трудно. Не е правилно детето да е боксовата круша и на него да си изливаме тегобите, но понякога се случва несъзнателно. Това да ми е като оправдание, защото сигурно и аз съм го правила, ама не искам да си го призная  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 13, 2013, 13:46:05
До колкото е възможно се опитваме да не си го изкарваме на децата, понякога не се получава. В София проблем е голямото разстояние, в друг град би ми било много по-лесно всичко- и движение, и работа, вземане от ясла, повече време с детето. Това както Феи го описа с две деца, които да разхвърляш по уроци. Да не говорим, че и учениците изискват гледане след училище и като няма кой да помогне освен родителите е много сложно- гледачки, прибиране на децата, водене.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: HappyHeart в Септември 13, 2013, 13:47:01
Днеска бях в едно ДКЦ на работа и седях и си чаках реда. Покрай мен мина мъж ВЛАЧЕЙКИ момче на около 5-6 години за ръката и съскайки с жестока злоба "знаеш ли какво ще ти се случи, сега, знаеш ли???? нямаш си и идея колко си наказан". И се запитах може ли да обичаш детето си и да се отнасяш с такава ненавист. Вярно, че понякога те изкарват от релси с хиляди простотии, ама детето се беше свило все едно да се защити от удар и гък не казваше, дори не плачеше...

Това изнервен родител ли е поради безпаричие, работа и куп други или е идиот?Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: utopia в Септември 13, 2013, 13:50:51
Лори, ти колко двойки познаваш (от предното поколение обаче), които като са им се родили децата и са продължили да съществуват И като самостоятелни единици - разходки, кафета, нищо скъпо, просто ей така време за себе си. Защото аз май николко. Едно време сякаш като се роди детето и край, животът на родителите спира, всичко е за него и толкоз. И сега познавам такива. Това имах предвид, а не че децата са вечно бебета и искат нон-стоп грижи.

По другата тема онзи ден във Фантастико една майка истерично крещеше на 6-годишното си дете как щяла да направи живота му ад (???), да го направи кривоглед и луд (???) и как не ставало нищо от него и не можело да се разчита на негои то горкото вървеше съсипано след нея. Ужасно е. Но пък и я разбирам донякъде, сигурно и аз ще имам моменти, в които ще изкрейзвам тотално.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 13, 2013, 13:59:13
Ути, от миналото поколение познавам майка ми, която винаги е била свободна, работеща, добре облечена леля, която за момент не си е изоставила живота и не смята да го прави по никакъв начин. цял живот си е правила каквото иска т. е работа, почивка, винаги време за прическа и дрехи. Чак сега като види детето ми и ми го връща набързо, защото то това потисничество детско , няма как да продължи повече от 1 час. иначе винаги ме е гледала, не съм била лишена от внимание или нещо друго. Съвсем възможно е и се надявам и аз така да правя с моето дете и съществуване. Пък свеката е принцеса, с две деца и само нейния гъз винаги си е гледала.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Септември 13, 2013, 14:27:57
Това, с оправданието, че имаш дете и не можеш да бъдеш същата жена, каквато си била преди е пълна глупост. Можеш-просо изисква повече усилия и време, което е ценно, но не е невъзможно. И  с излизанията е така, стига обаче да имаш баби под ръка. Ама това, че ти свършвал живота - чак пък  толкова категорично. променя се-да, ама всичко си зависи от човека пак.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Септември 13, 2013, 14:38:35
Ами, да, точно за това говоря, че не искам да зачеркна себе си и не мисля, че това ще бъде добре както за децата, така и за мен самата, ако го направя.

Биз, ще се съглася с теб, че работата на смени е нещо много хубаво за родители. Собственият ми мъж е, може да се каже, на смени или поне не е на работа от 9 до 18 ч. всеки ден, което всъщност ни спасява, защото все някак натъкмявме гледането на малката, воденето й по лекари и занимавките с нея, че да не е метната на 100% по цял ден по баби или гледачки и да има повече време с родител, което смятам, че е най-ценното. Ако и двамата работехме на традиционен график и с едното си дете нямаше да можем да се оправим и със сигурност щяме, ако не изцяло, то поне за много неща, да сме се „зачеркнали”. Аз затова още в началото на съвместното ни съжителство, като се опита той да ми направи някакво изречение за чистенето вкъщи, най-спокойно му обясних да не ме бърка с майка си, която е работила цял живот на смени и е имала възможността половината ден да посвети на дома и семейството си, като допълних, че също нямам против да се посветя на тези отговорности, дори изцяло, стига той да носи И моята заплата. Като признавам, че тук просто го въртях на шиш с тази реплика, защото аз определено не работя само заради парите, а защото имам необходимост, тоест не бих се отдала на гледане на деца дори да имах финансова възможност, не е за мен, все мисля за мига, когато тези деца ще пораснат, ще си хванат пътя, а аз ще съм просто една самотна жена на средна възраст, без ден трудов стаж или с минимален, и ще стоя вкъщи с пръст в уста, никому ненужна, докато децата учат, мъжът работи и всеки има свой живот. Освен мен. Не, благодаря.  Отлично ти влизам в положение и затова, че от седмици не можете да се засечете, не знам ще ти стане ли по-добре, ако ти кажа, че ние сме с едно дете, но също от една седмица не можем да се засечем вечер, тук пък вече говорим за лошата страна на това да е на плаващо работно време той, но то няма две хубави.

Пуп, аз пък имам голяма нужда от това да съм пълноценна и извън дома, от социален живот, ако щеш, не просто козметици и фитнес, въпреки че и на тях държа. Не съм мутреса, която виси по цял ден по салоните и кафетата, но като работеща и себеуважаваща се жена гледам да съм в добра физическа форма, с изрядна прическа и маникюр, неща, които малко или много, си искат време и пари. Обичам поне два-три пъти месечно да знам, че мога да си позволя кино, театър, вечеря с приятели. Пиша ги тези неща, за да подчертая, че не очаквам да не се спра от шопинги и дискотеки, но и не искам ежедневието ми да се свежда до работа-вкъщи-децата-прането-тенджерата. И то именно, защото съм видяла живота на майка ми, който беше точно това, поради безпаричие. Та до голяма степен, да, беше си невъзможно геройство, лишение. Това ни кали и ни направи личности, ще го призная, но ще допълня с абсолютна увереност, че не желая да подлагам в никакъв случай моето дете на това да е отгледано като фон, покрай всичко останало или в постоянно лишение. Моята майка никога не ми е повишила тон с реплика, че нямаме пари. Но почти цялото дество със сестра ми е минало в слушане на пререкания между нея и баща ми, че нямаме пари и как точно да свържем двата края. На следната сутрин нито на мен, нито на сестра ми, дори не ни е минавало през ум, на фона на тъмните й кръгове от недоспиване, за да мисли как с две риби да ни нахрани, подобно на Исус, ние да мрънкаме за нещо! От тук идва страхът ми дали мога да се справя с две деца, дали мога да покрия нуждите им, да им посветя достатъчно време и внимание, а и своите, както чисто физически, времето, така и финансово. И не мисля, че тези въпроси, които си задавам, са безпредметни или необосновани.
Иначе съм напълно съгласна, че идва един ден, в който детето става и си прави само закуска, дай Боже всеки му, излиза от детското столче и просто тръгва на фитнес с теб, нооо...има и много години до този ден. Така че – стъпка по стъпка.

Що се касае до купуването. Не че няма разни безсмислени пластмасови боклуци Цвета, но като цяло гледам да й купувам по-занимателни и образователни играчки. Радвам се, че вече сама показа интерес предимно към книжките, дървените пъзели и музикалните играчки. Така че лека-полека пластмасовите глупости ще си изпеят песента, но не мисля, че може и без тях и тотално да ги забраним. За бабите просто си е радост да им купят нещичко, а децата са си деца и се радват на всяка шарениика, постопенно растат, като Мимка и сами виждат, на кое да спрат интереса си.
Иначе Цвета навън, ако се тръшка или прави панаири рядко й говоря, камо ли да викам. Най-много да ме видите със спокоен тон да я мъкна (защото съответно не иска да върви и, нали се сещате...) към вкъщи. Не мисля, че семейните скандали се решават на улицата. Не че у нас ще си пребия детето, но и да искам нещо да го „възпитавам”, по-скоро там ще стане, отколкото да правим цирк с публика.

Простете, явно заместих Корни временно :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: utopia в Септември 13, 2013, 16:25:22
Фей, чудесно казано, и аз, гледайки как майка ми цял живот не е мръднала сама от вкъщи (макар че отчасти това си ѝ е характер на нея, тя си е интроверт) и как цялото ѝ ежедневие е било деца, работа, чистене, тенджера...тръпки ме побиват. Даже имам чувството, че точно нейната мания по чистенето и вечно неоставането на време за нея, вместо да ме направят голяма чистофайница, се случи точно обратното - не ми дреме дали е мръсно, искам да имам време ей така ако искам да лежа и гледам в една точка.
Но според мен си е до човек, има хора, които имат нужда и намират време за себе си, явно има и хора, за които това не е важно :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 13, 2013, 16:31:47
Жените от различните поколения са различни, майка ми се съсипва от работа на две места, обаче като дойде и започва да пръхти с парцала, готви, мръхти колко е неподредено и вилнее с всички уреди за почистване. Не може да легне да погледа телевизия,ако има една чиния в мивката. Пере безумни неща на ръка, при пералня, не отваря компютър у дома, за да може да чисти. Баща ми ходи на една работа и дори когато е бил безработен една манджа не е сготвил да и помогне, една пералня не е пуснал или банята да измие. Е те това у нас няма да стане, мъжът ми помага и точка


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: utopia в Септември 13, 2013, 16:36:33
Баща ми много помага, ама майка ми е маниачка на темч чистота, вечно нещо чисти, прави, и после само: ох колко съм изморена и що не ми помагате. Това супер ме е дразнило, ми за чий трябва да се мие пода всеки ден примерно? И после като не ѝ помагаш да чисти всеки ден, тя чисти сама, вечно е уморена и няма почивка за нея. Ми аре няма нужда.

Както и да е, де, честно казано и двете крайности ме потрисат - родители, които все едно нямат дете и такива, които все едно нямат нищо друго.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 13, 2013, 16:46:41
Въобще не е до поколения това, макар че в тяхното вярно го има това слугинско мислене и едва ли не им е гузно да направят нещо за себе си. Обаче като гледам нашите и приятелите им как все за хойкане мислят, а мъжете и чистят, и готвят, и какво ли не правят, много ми се размива това с поколенията. Има разлика, разбира се, ние, а тези след нас още повече, сме много по-мързеливи, егоистични, претенциозни, все си търим правата, все сме недоволни от нещо. Честно казано, един път не съм спомням родителите ми да са се оплакали, че им е трудно, темата за парите никога не се е обсъждала в къщи, въпреки че винаги сме били на минимума. Вярно, сега няма как да пуснеш 5-6-годишното си дете да взима по-малкото от ясла, както аз съм взимала брат ми, но пак не виждам да е чак толкова невъзможно да си организираш живота както ти харесва.

И аз мия пода всеки ден, то пък кой знае какво, за 10-15 минути работа.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: utopia в Септември 13, 2013, 16:57:52
Е, нали се сещаш, че това за пода беше само пример. А и времето, в което аз съм расла, не е имало парички за забавление и без това.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Galina_Dim в Септември 15, 2013, 21:30:15
На мен също ми е терсене как по-точно става номерът да обичаш и обгрижваш повече от едно дете така, че всеки да си получава необходимото внимание и грижа (всеки - с майката и бащата, не просто диванетата). Но пък съм абсолютно убедена, че има как, просто не ми е дошло до главата. Никола в момента изпива цялото ми време и енергия, буквално поработвам между другото, колкото да не губя тренинг, два часа дневно, макс 3, нито имам време, нито сила за повече. И да, финансово се отразява, още повече, че аз и третата година, неплатена, майчински ще ползвам (не за друго, ами защото иначе ще натоваря още повече бюджета, тъй като осигуровките си ги внасям лично).

Но от друга страна - осезаемата разлика в растежа на интелектуално ниво ми вади очите всеки момент, всяка минута е нова, няма нищо общо с бебето, което беше допреди месец. Непрекъснато са нови думи, нови игри, нови измислици, идва, търси контакт, готвим заедно, чистим заедно (за качество не говорим, само за забавление и приучаване към форма на труд), а понякога си взема котката и си отива в стаята, при което буквално ме избутва, ако се засиля след него. И като знам, че след тази една година, безспорно интересна и натоварена, тръгва в коловоза детска, училище и пр., още повече се надъхвам да му я посветя изцяло, доколкото ми е възможно. Защото по-натам, първо, той ще си има друга среда, после, аз самата ще бъда ангажирана със следващата буболечка, живот и здраве. 


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: deni_4ka88 в Септември 16, 2013, 10:19:56
И да, финансово се отразява, още повече, че аз и третата година, неплатена, майчински ще ползвам (не за друго, ами защото иначе ще натоваря още повече бюджета, тъй като осигуровките си ги внасям лично).


Малко извън темата,но как става това за третата година майчинство?Аз "работя" във фирмата на моя мъж и съответно осигуровките идват от нашия бюджет,та се чудех какви гимнастики да направим за да избегнем внасянето им поне още известно време.Идеята ми беше да отида на борсата за 8 месеца,после пак да ме назначи.На 3 август ми изтече 2-годишното майчинство,от тогава съм в полагаемата ми се отпуска.Ако си в час би ли могла да ми кажеш мога ли да се възползвам от тази 3-та година в този случай?


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Септември 16, 2013, 15:38:26
Е, аз не разбирам какъв е келепирът от третата година. То си е право да си пуснеш 1-годишен неплатен отпуск, който работодателят не може да ти откаже. Той ти плаща здравните и социалните осигуровки, ама вие и двете, като от джоба си ги внасяте...  :???:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Galina_Dim в Септември 16, 2013, 21:04:33
В най-елементарен вид - вариант 1. не я ползвам тая година - ерго, плащам си полагаемото, което при моят минимум е 120-130 някъде. Вариант 2. - нищо не вземам и нищо не плащам, водя се трета година неплатени майчински, каквото и да значи това.
Поне така ми го обясниха. Така или иначе, ще се консултирам пак, предстои ми. Ако не работи тая схема, ще си вдигна осигуровките :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: deni_4ka88 в Септември 16, 2013, 21:11:00
А кой плаща осигуровките?Съжалявам,че задавам такива тъпи въпроси,но никъде на мога да открия инфо,касаеща точно такива случаи като нашите.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Септември 17, 2013, 08:34:20
Работодателят плаща осигуровките.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 17, 2013, 20:11:56
Днес бях на отворени врати в АГ-то. Ми то много хубаво бе  :lol: Толкова ново, чисто, ще кажеш, че с новата сграда върви и новия персонал, всички едни приветливи, любезни, мили, обясняват. А всъщност са същите хора от старата сграда, от която всеки се плашеше и всеки се жалваше срещу персонала. 2ч. и половина беше цялото мероприятие, прибрах се доволно уморена, да не кажа направо пред разпад.
Обаче сега ми се разясниха толкова много въпроси, значително по-спокойна се чувствам, когато всичко изглежда една идея по-познато. Влюбих се в операционната сестра, която ни развеждаше и се моля тайничко да ми се падне. Много готина и забавна.
Иии сигурно всички сте чули за четиризнаците, които се родиха съвсем скоро. Видяяях ги  :wub: , вярно в кувьози бяха, но са толкова милички и мънички, душички прекрасни, колкото двете ми шепи. Дано наддават бързо и скоро да си се гушкат вкъщи с мама и тати. Боже, никога не бях виждала на живо толкова малки бебета!
Обаче черешката беше, като нахълтахме в операционна зала с цел да я видим какво представлява, в която правеха секцио  :lol: Нищо не видяхме от самата операция, но самия шок, че жената там лежи и чака след минути да срещне бебето си, беше огромен. След това пък в предродилна зала пожелахме късмет и на едно напъващо майче. Тя пък как ли ни е напсувала, всички се изредихме да надникнем....да видим залата разбира се  :lol:
Накрая и с консултант на ЛЛЛ се запознахме, и тя отпра една дълга лекция, много полезна.
Толкова приятно беше всичко, че всички единодушно бяхме на мнение, че нямаме търпение да си гушкаме човечетата и не ни се чака повече :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Maggie в Септември 17, 2013, 21:24:02
Пупиии, това е чудесно чудесна новина. Много се радвам за хубавите емоции и за хубавото АГ. И аз имах мерак да го видя, но явно отв врати са само за бъдещи майки :) Нищо, ще го видя и аз някой ден :)

Пожелавам ви само най-прекрасни изживявания там, и на четиримата :)Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Korneliq в Септември 17, 2013, 22:15:17
Изпуснала съм първата по-дългичка дискусия не знам откога. Мерси на Фей, че ме е заместила  :lol:

Направо ме е срам да пиша, защото и едно дете нямам, а вие тук се чудите между 2 и 3. Но пък ви разбирам отлично. Това да си жена е супер тежко понякога, не стига, че вършим 100 пъти повече неща, че раждаме, имаме цикъл, хормони и тн, ами и сме по-емоционални и все хлипаме за нещо (образно казано). Аман. Но пък се радваме на повече неща и май живеем по-пълноценно...както и да е.

Аз последните седмици преди ваканцията бях луднала- не ми се изброява какво имах да правя, но буквално и 10 свободни минути нямах вкъщи, дето вика Ути да седна да гледам в една точка. Съответно бях и изнервена, не можех да спя, всичко ме дразнеше. Сега съм за известно време сама, без мъж, без семейство, без работа, без кучета, почти без познати и приятели около мен и без домакински задачи. Ами наистина за един ден е голям кеф- наваксах с интернет, с приятели по скайп, погрижих се за себе си (само основното де, повече не, никога не би ми липсвало времето при фризъор или козметик, като мъчение ми е малко  :razz: ). И ей така нищо да не правя било много приятно.

НО. Тук идва голямото НО. Още и ден не е минал и вече ми е скучно. Искам да излезем с мъжа, с приятели, да отида на работа да си прочета пощата и да полафя с колегите...Та според мен жените имаме нужда от съвсем малък отдих за презареждане и сме си по-щастливи като сме заети. Но си трябва баланс, трябва да ги има тези 1-2 дни в месеца спокойствие, че без тях ставаме непоносими, а ако са повече също не е вариант...

Тва са ми мислите засега, напоследък нямам форумна муза, но дано има повече интересни теми, че хем ми се пише, хем нищо не ме подтиква да драсна и 2 реда, не знам дали ви е познато.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: bizzare в Септември 17, 2013, 22:28:42
Да, и аз съм забелязала, че като съм натоварена съм много изпушила, имам нужда от сън, спокойствие, почивка. И после много малко ми трябва, за да си върна баланса, дори забравям колко трудно ми е било.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Korneliq в Септември 17, 2013, 22:39:59
И само да кажа, че наклепахме темата на сестричката на Мими...

Та, пожелавам на Пупс много лек последен месец и най-лекото раждане. И стига го мисли тоя мъж, голям е, идеално си се справя, друг е въпросът колко е криво да си сама сега, ама поне него не го мисли!

Много се вълнувам за вас двете с Лор, може да не пиша, ама ви мисля и чакам с вас великия момент.

Сори ако си си казвала, но да питам как ще кръстите втората принцеса?


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 18, 2013, 08:33:44
Ще разберете като родя, Корни  :lol: Макар, че щерката уби цялата интрига и на всеки отговаря, когато я попитат. Само ще кажа, че детенце има огромна заслуга за името и помогна в избора.  :-)
Маги, това ли ти беше притеснението. Нас ни питаха за кога са ни термините с Бисито, но защото си ни личеше доста пък и подранихме и почакахме. Като дойдоха и другите мами, никой не ги е питал в кой месец са. А имаше едно девойче, на което не й личеше. Трябваше да дойдеш, много забавно беше.  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 18, 2013, 09:27:57
Ейй, как ме е яд, че не я питах като се видяхме!  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 18, 2013, 09:32:07
 :lol: Да беше  :lol:
И без това не остана много. До първата вероятна дата са 3 седмици  :chair:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: bizzare в Септември 18, 2013, 10:32:25
И ние учехме Дарко да казва как ще се казва сестра му, много беше мило :) Абе много е хубаво с две деца, да знаете. Тука от няколко месеца си играят самички двамата, измислят си игри, забавляват се, търсят се. Бояна като ми прави мурафети по пътя и я зарежа да се тръшка, Дарко отива да я спасява и да я води. Измислят някакви сладки глупости заедно, ходят заедно до тоалетна - Дарко на чинията, тя на гърнето и стоят по 20 минути и си говорят и се заливат от смях, мият си ръцете пак по 20 минути и само се чува див кикот всеки път :) Доста е шумно, но пък толкова мило.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 18, 2013, 10:40:36
Аз активно я включвам във всякакви подготовки за бебето. Пазарувахме заедно, показах и всички нейни дрешки, които остават за бебка, помогна ми със сгъването им, нищо че не сме ги прали още. Говорим си, че бебето ще плаче, да свиква с това, за кърменето, за захранването, че не трябва да се дава какво да е на бебето да яде. И мине-не мине време сама си ги разказва после нещата, че и на татко си обяснява. А ако я видите как говори вечер на корема, повече внимание му обръща от ПРеслав дори, уникална картинка е. Все се каня да й направя клип, че да й го пускам като порастне. Но й говори, че кака е при нея, че е време да спи, да спре да рита и да остави мама да си почива и всяка вечер настоява да го разголя, че да каже на бебето лека нощ  :-D
Само с пипането на корема не можем да се разберем, все привиква другарчетата си и ми се залепят. Говорих й, че не е хубаво, пък да не говорим, че никак не ми е приятно, защото се бутат и са доста резки в движенията си децата.
Ох, много мило го описа Биз, нямам търпение вече  :wub:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Септември 18, 2013, 10:43:32
Почти ме навихте. Ама почти :-D

Пупи, историята с говоренето на корема :sadeyes: Искам клип!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: JustAGirl^` в Септември 18, 2013, 11:20:29
И двете картинки са толкова мили, ако можехме само да ги видим :) Биз направи им някой клип някога да им се порадваме на лудориите, а Пупи това е толкова мило дето говори на коремчето, задължително трябва да се документира :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 18, 2013, 11:41:12
Много сладко, и Мими ще ти помага много. Може би не в началото, но след като бебчето започне да сяда, ще има кой да го занимава, пък след годинка направо ще има кой да го заиграва с часове. То дай им само да преследват някоя шарена кака и си уреден със заниманието им.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 19, 2013, 14:55:52
Уф, баси, пак почвам магнерота. А си мислех, че като вляза в деветия няма да ги мисля тия хапове вече, уви ще ги пия даже 2х3, че и повече да лежа. Обаче малкия звяр така бясно блъска, че корема ми все на камък. Плацента трети стадий, мига наближава, ама да кротува още. Да не говорим, че от малтофера ми е зле, сега в комбинация с другото ми любимо, ще съм като пияна. В понеделник задължително на тонове, че доки е на мнение, че всички бременни изтрещявали през уикенда от чистене и шетане  :lol: А момата си расте и пада голяма игра в корема ми. На 3-ти октомври трябва да имам официална дата. Другата седмица ще пропуснем с прегледа, че ще е в отпуска моята докторка, та на 3-ти вече ще знаем на къде отиват нещата  :-) Тъй де, със сигурност към раждане  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 19, 2013, 15:07:09
Какво ти става от малтофера? Че и аз ще го започвам сега, само да свърша отвратителната тот-хема. Преди това бях на сорбифер, но не ми мръдна хемоглобинът.
А контракциите как ги усещаш, само като втвърдяване ли? Моите взеха да стават много сериозни - точно като родилни ги усещам - вълната от стягане от периферията на корема към пъпа, болката... Подозирам, че лекарката ми хич няма да е доволна. Ама аз и да тръгна, как да е, ти обаче си пий магнерота, да няма изненади :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 19, 2013, 15:12:24
Пада ми кръвното и ми се засилва гаденето. Да не говорим, че не мога да си оправя вкуса после в устата. От два дни почнах да го пия вечер, уж веднага след това да заспя и да не го мисля, но сутрин пък ми е ужасно лошо. Поне не съм се запекла още  :lol:
Болезнените не са толкова чести, да кажем няколко на ден, не съм ги броила скоро. Обаче корема може да отпре стегнат доста дълго време и всичко това, заради буйстването на бебето  :-?
Абе драматизирам си тука, щото нямам кого да занимавам, след малко ще ми мине  :-)

Емиии, не знам дали ще ми мине скоро. Ей сега звъни и Преслав, другата седмица заминава за 3 дни за Германия, пак му се размина отпуската. В събота се връща от Чехия баси...ох май за сефте толкова ми докривя и ми се дорева.  :sadeyes:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 19, 2013, 15:23:20
Сигурно знаеш де, но аз да си кажа, че между магнерота и желязото трябва да има поне 2 часа разлика.

Гуш  :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 19, 2013, 22:27:07
Pupi, много си издръжлива, толкова командировки и все е много далеч. Не бих ревала само, даже в яда си бих и бесняла. Няма какво да направиш, но може да си побеснееш поне. Много е кофти в напреднала бременност да си сама, поне си с близки в същия град. Като бях без близки и мъжът ми пътуваше и ме лъжеше, че всеки ден му е последен, за да не се сърдя.
Лора, не позволявам на твоето бебе още две седмици да излиза, трябва да мине 36-та седмица и тогава да прави каквото иска.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 20, 2013, 10:18:32
Не съм издръжлива, Ди. Само хленча и се оплаквам, чак си се дразня, честно, превърнала съм се в ходеща мърморана. Обаче толкова домашни ангажименти му се натрупаха на моя, започвам чак да го съжалявам, че е толкова ангажиран. А дните се изнизват!

Не се бях снимала от фотосесията на моята приятелка. От днес съм в 9-я, ето една кофти снимка (https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/601759_10201715411742855_183298291_n.jpg), на която се вижда преди всичко замазаното огледало  :lol:
Отивам да шетам и да готвя. довечера ще си спретнем с колежките ми женско парти вкъщи, а пък през нощта си идва Преслав. Не съм спала от вълнение, ще си го намачкам и нагушкам. Бързо и леко мина седмицата, ама вече много ми липсва  :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Galina_Dim в Септември 20, 2013, 10:56:31
Депресиращо прекрасна изглеждаш, егати, за мен по онова време беше нужен широк обектив...


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 20, 2013, 11:11:39
Само корем, не виждам дупе за баланс. Толкова по-приятно ще ти е и като родиш- ще ти е леко веднага щом се изниже малкото. Много хубав корем, вече на финала.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: juliet в Септември 20, 2013, 11:22:50
 :shock: Егати, хора как може да изглеждате така в деветия месец! Ти наистина само корем имаш и изглеждаш страхотно!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Септември 20, 2013, 11:47:14
Ами има И такива хора. Повечето не са :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 20, 2013, 11:54:49
Абе и вие сте едни  :lol:
Щом не ми стават панталоните, значи не е само до корем, ама и до дупе. Сега особено в студа ми е голям зор обличането. Но пък за сметка на това днес си извадих бременния панталон от предната бременност. Голям ми е, а тогава го проносих от края на 7-мия  :-D
Пък тука от няколко дни се усещам, че циците ми се стопиха. И сега като се гледам и на снимката...къде са се дянали  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 20, 2013, 12:23:02
Чакай да дойде кърмата, тогава вади сутиена два размера по-голям. Моята гледна точка е, че е безценно да си сравнително малко килограми бременна, хем ти е леко (то ти тежи корема,ама друго е и гъза да натежи, баджака да се развее), хем си приятен и за гледане. Като си спомня в какво състояние бях, накрая не беше ясно дали съм бременна, или някакъв бидон ходи по улицата.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 20, 2013, 12:37:39
Аз нося спортни, те са разтегливи според пълнежа  :lol:
Преди няколко месеца бях пробвала номера с химикалката под бюста и успявах да я задържа. Но ми се струва, че беше заради високоразположения корем. Сега се е посмъкнал и има известен луфт между бюст и корем, та явно и за това визуално изглежда малък. Мерих го, същия си е, успокоих се  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: kateto в Септември 20, 2013, 13:34:07
много хубаво изглеждаш, а корема ми се вижда голяяяяяяяям голям.. ама то и аз като си гледам моите снимки от тогава ми се вижда огромен..


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: JustAGirl^` в Септември 20, 2013, 14:55:32
супер си Пупс :) А корема не е чак толкова огромен, ела да видиш моя какъв беше....като бъчвичка бях :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 29, 2013, 08:17:17
Приключихме, готови сме! Останаха последни щрихи по пренареждането и да изсъхне количката, но вече бебето може да се ражда. Ей така да чакаме до последния момент да се организираме, много е инфарктно. Вчера се скарахме с Преслав още в колата на път за бебешкия магазин, идеше ми да сляза и да му тегля една. Егати спокойствието, егати непукизма  :razz: Имам си и комплект за изписване, пищях, че не искам розово, но пък харесах едно рокле и направихме в магазина на бързо един комплект. Поне ще ползваме на каката пеленката от изписването, символична традиция  :-)
Утре отивам на тонове, цяла седмица отлагах, защото нямаше кой да ми погледа за час детето, щях да откача направо. А тъкмо в петък бях решила да я мъкна с мен и повръщането се завърна с пълна сила. Цял ден лежах и мучах, а малката доказа още веднъж, че е страхотно голямо момиче, което спокойно се справя само. Само ако стигаше и хладилника  :lol:
Нямам търпение да идва вече четвъртък, да я определяме тая дата и да знам, че скоро ще разтоварвам  :lol: Да се наям като бял човек, да спя по корем и да изпия една студена бира без да ми се повдига  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 29, 2013, 09:36:04
Как така може да се ражда, чакай, не ме паникьосвай така  :lol:

За спането по корем и аз така си казвах предния път, а ми се случи почти цяла година след раждането - докато имах кърма, просто нямаше как да спя по корем. Пфу, и мен много ме мъчи това.

Пупи, нямам търпение да ви видя принцеската вече - все като Мариелка си я представям, то не знам дали може да се сътвори по-красотно бебе от нея, но съм сигурна, че и тя ще е дъхоспираща.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Септември 29, 2013, 09:38:55
Ама вие и двете вече сте в 9 месец. Значи скоро ще чакаме новите попълнения. И аз нямам търпение да видя принцесите и на двете ви.  :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 29, 2013, 09:48:02
На мен са ми поставили условия за раждането - в къщи не ми дават да раждам в следващите 2 седмици, а лекарката ми иска да съм родила до термин, иначе ще ме предизвиква. Ама аз съм изпълнителна - предния път учтиво ме беше помолила да не раждам по Великден, така че родих в първия работен ден след празниците, в нейната смяна, че и в часа ми за консултация  :grin:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: kateto в Септември 29, 2013, 09:53:13
Как така може да се ражда, чакай, не ме паникьосвай така  :lol:
Хахах, Лор, ама то и за теб не е останало време, няма какво да те шашка тя :)
За спането по корем и аз така си казвах предния път, а ми се случи почти цяла година след раждането - докато имах кърма, просто нямаше как да спя по корем. Пфу, и мен много ме мъчи това.
и аз точно това си помислих.. че от кърменето пак не може да се спи спокойно по корем..
Пупи много добре звучиш :) и нетърпеливааа :) то и ние сигурно сме нетърпеливи като теб де..
За Мариелка не се и съмнявам, че е голяма кака... сигурна съм сега, че като се появи малката принцеса тя ще се промени коренно и ще е още по-отговорно и сладко детенце /не, че знам сега как е, ама съм сигурна, че няма да устои на сестричката си/ :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 29, 2013, 10:04:15
Да, да, като заплаша Пепо, че покрай неговите командировки и спокойствието му, ще родя, той ми отвръща, че това била все пак крайната цел. Отново с убийственото си спокойствие  :razz: През седмицата имах няколко болезнени контракции, а той си пиеше вечер по чашка ракийка. Прилагах психоатаки, той пак спокоен, че и така би ме закарал до родилното. Чак ме дразни, да вземе малко да се стресне.
Лор, с предното кърмене спях на една огромна възглавница, която беше убийствено мека и спането по корем ми се получаваше. Абе дори и по гръб да поспя, ще е екстра. Кълките ми се схванаха от това спане настрани.
Кате, не ми е добре, така съм се размрънкала, охкам, пъшкам, много, много искам вече да си гушкам детето и да не съм бременна вече  :lol:
И се сетих, Лор, беше ме попитала как се чувствам след малтофера. След петъка, на своя глава спрях и магнерота и малтофера, еми екстра се чувствам, хич не се разбираме с тая комбинация  :roll: Дано е мръднал малко хемоглобина ми, че и без това трябва да е в добри стойности за секциото.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: bizzare в Септември 29, 2013, 10:45:39
Пупи, а защо е нужно да е стреснат, разбирам да ви е за първи път, ама хем не можеш да предвидиш всяка една ситуация, хем ако на теб ти е нервно, той каквото и да направи, пак ще ти е такова :) Нито ще свършат нещата в магазина, нито ще останеш незакарана в болницата, според мен на теб ти е нужно да промениш нагласата :grin:. Макар, че знам какво е вече с дете да чакаш да раждаш, аз имах детската да му огранизирам, преглед при УНГ важен това, онова, не мога да се отпусна да си мисля за раждането, ами какво има да се върши :)
Желая ви и на двечките най-приятните  последни седмици, прекарайте ги умно, без да се претоварвате твърде много :) Оф, кога и на мен ми шаваха в корема, да му се не види и хубавите емоции :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 29, 2013, 11:11:53
Аз я разбирам, защото и при нас е абсолютно същото. Не знам дали мъжът ми симулира, понеже сме в много отвратителна ситуация в момента, обаче е егати спокойствието. Всевъзможни проблеми се появяват покрай пренасянето ни, нищо не е както трябва, а аз само си стоя в къщи и чакам, нищо не мога да направя, нямам и информация за много от нещата, а не смея да го разпитвам постоянно, защото го приема като юркане, и ми е ужасно безпомощно, а имам един дълъг списък с неща, които трябва да свърша, като да изпера кошарата и т.н., а съм с вързани ръце. И сега тъкмо бяха започнали да се нареждат нещата, сложиха се климатици, взеха да идват някои мебели и се очертаваше тези дни да се пренасяме окончателно, и се оказа, че най-голямата доставка с мебели ще я забавят с поне месец и ще посрещаме бебето с дрехи в кашони и без кухня. И аз рев, реееев, а мъжът ми - "е кво толкова  :$#!!!:. Отделно съм постоянно нащрек, понеже контракциите ми са много силни вече, направо като родилни, и се опитвам малко по малко да подготвям всичко, но като цяло просто трябва да чакам и това ме побърква. И много искам и той да покаже някаква емоция, за да не се чувствам като някаква откачена, хормонална женка. И не за да се надъхваме и изнервяме взаимно, ами да сме горе-долу на една вълна. Вярно, че обикновено ми помага много това, е винаги е железен в критични моменти, но пък от друга страна това само подчертава моята истерична невменяемост  :grin:

Изповядах се :grin:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 29, 2013, 11:35:37
Мислех, че майките за втори път са по-кротки, защото имат опит, но явно хормоните си казват думата и голямата птица като почне да гнезди няма спиране. Безумието ми да изгладя три чувала с бебешки дрехи в средата на юли, всеки ден по обяд в жегата, с огромен корем, контракции и високо кръвно големият кит гладеше, защото трябва да изпере и подреди. Китът тогава изглади и дрехи, които детето почна на 9 месеца да облича.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 29, 2013, 11:50:54
Аз бих била кротка, ако не се ослушвах всеки път за някоя вода или контракция. Нямам опит, не знам какво е, боли си ме от време на време и съм нащрек. А доки предупреди да внимавам с натоварването, за да не стигам до спешно секцио. Все пак искам малко съчувствие от негова страна. А това не се спря с тия командировки, в завода няма обхват и се чуваме горе долу в 12 на обяд и като свърши работа. Ама то бебе не се ражда по график, аз съм длъжна да помисля за всичко. Отделно, че през тази седмица трябва да е в отпуска, за да боядисаме, не че не съм се примирила, че и така мога да посрещнен бебе, но се оказа, че заради първа копка на новата сграда ще трябва да ходи до там, в четвъртък, когато ще определяме датата, ще пътува до Пловдив за панаира. Да бе, отпуска  :razz: Пък и през изминалата седмица ми дойде в повече, по цял ден с малката, търчим по лекари, чакам на опашки, а ми се правят забележки защо не ми е готова чантата, защо не съм се организирала да измеря матрака колко и ей такива дреболии, които пропускам честно казано сама.
Сега ги изпратих да се разходят, че ми писна от сутринта да им гледам и на двамата кривите физиономии и да чувам само мрънканици. Ами аз кога да си похленча!
Айде и аз си излях душата  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 29, 2013, 12:07:51
Е чак такова нещо и първия път не съм правила  :lol: Съвсем малко дрехи съм заделила за пране, а нови съм купила само няколко, почти всички са ми от Дани. И в това отношение въобще не ми пука да вляза да раждам и да кажа на мъжа "ей тая торбичка с дрехи да се изпере и изглади" - все 3 дни ще му стигнат за това. Дори количката предвиждам да я перем след раждането. Но има основни неща, като пране на легло, матрак, чаршафи и т.н., които трябва да се свършат по-рано. Безумно ще е да ги пера преди преместването, а на новото място нито знам кога ще отидем, нито имам пералня още. А на бебето дрехите и да се изперат, минимум още месец няма да има къде да ги сложим и ще се наложи да вземем на Дани гардеробчето от детската, а неговите дрехи да са някъде в насипно състояние.
Така че не говоря за някакво излишно втеляване, а за най-основната подготовка и създаване на някакви базови, нормални условия за живот. А това да ти се налага да стоиш и чакаш, докато имаш много такива задачки и времето те притиска, в супер изнервящо.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 29, 2013, 12:24:15
О, аз и да не изгладя нямаше да ми е фатално, чак толкова не мисля, че ще му пречи на бебето да ходи неизгладено ден-два, ако толкова ни беше изненадало.
И аз говоря за неща, които категорично сама няма как да свърша, да ида да си купя матрак ОК, ще го натоваря в таксито и ще се оправя, ама ми докривя, че ме обвинява, че съм мързелувала и за това не съм си подготвила чантичката или че не съм измерила леглото. После кревата няма как сама да го сглобя, айде сега, имам си мъж в къщата. Или разместването. И хич не ме блазни идеята свеки или майка да ми идват и да ми чистят, много се дразня, за това им разпределих две времеемки и леки задачки да се забавляват  :lol: Обаче няма да ги пусна да ми чистят, а Преслав за това е спокоен, защото не му пука аз и той или майките ни ще чистят. Няма как да му го обясня, няма да ме разбере. С Мими като се върнах от родилното, гардероба ми беше пренареден, мхм, не искам пък!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 29, 2013, 12:44:51
 Вие и двете сте близо до майки и свекърви, плюс всякакви роднини, толкова ли няма кой да дойде да опере кошари, каквото има там? Пупи, не му се сърди,ама той има явно адски много работа и наистина му е все тая кой ще изчисти на бебето като има майка му наоколо. За да си спестя ровичкането и пренареждането на моите гардероби по чужд начин викнах свекърва ми да почисти и подреди, докато си бях у нас. Така хем чисто, хем няма изненади. Не може ли да викате лели,каки, познати, роднини да ви помогнат за един ден с генерални неща като пране на големи неща или боядисване, местене? Вие не само сте бременни, ама имате и малки деца, не виждам причина да не дойде някой да ви помогне за един ден с по-тежките задачи.
Лора, при вас още ремонт ли тече на квартирата, че така се бави местенето?


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Септември 29, 2013, 13:03:05
Аз бих си изпрала всичко сама, въпросът е, че е безсмислено да го правя преди преместването, а то не знам кога ще се случи, защото зависим от страшно много хора - от клиентите за хонорарите (това ни забави ужасно много), изработването на мебелите и какво ли не. Отделно, че мъжът ми е теле рогато - баща му е строител, двама братя има, ама не - сам ще боядисва 4 стаи, ще кърти стени и какво ли не, щото не му се занимавало с тях и нямало да го направят като хората :razz: Както и да е, той ремонтът и да беше приключил по-рано, просто сме зависими от сроковете за доставки и няма какво да направим, освен да чакаме. Иначе като е готова новата къща, ще извикаме майките да я чистят основно, а след това и стария апартамент, защото аз там няма да мога да се включа особено активно.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Септември 29, 2013, 13:13:26
Вярно е рогат, ако с толкова много собствена работа не поиска помощ от баща си и брат си, които явно не са и аматьори в боядисването. Бременната трябва да си почива и да отделя повее време за мисли и да дрзани околните, като роди няма да може поне няколко години да си почине и да има време да подудне.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Септември 29, 2013, 13:13:50
Ди, на мен пък ми накипява как ми се вре специално свеки. 100 пъти повтори преди малко къде трябвало да бъде креватчето, а аз вече съм решила кое и как ще ми бъде удобно. Що това така сме изместили, що това било в стаята, ей такива, които ме изкарват от равновесие. Просто си представям как ще дойде докато ме няма и ще си размести както си е решила. С гардероба беше точно такъв казуса - всичко си ми беше подредено, но защо точно моя беше пренаредн, не знам. Вбесявам се, откачам, аз съм домакинята, не искам да се доказвам като изключителна такава, а да се уважа мнението ми в собствената ми къща. Не случайно всяко нещо си има място, защото така съм преценила във времето, че ще ми е удобно. После ще се чувствам като на гости. Решихме да ми помогне само с пердетата, за да не се катеря аз и ще извикаме фирма да измие прозорците, че сме с много. Ако държи ще й дам банята и тоалетната, че миризмите ме дразнят отново. Но в стаите не давам  :-D
Лор, от март месец ПРеслав си довършва ремонта. Много държи да го направи сам, ама се бави заради другите си ангажименти. Едва се даде шпакловчик да извикаме и омърмори света, че не му харесва. Разбирам го защо настоява сам да си го направи. За жалост ако не можеш да се отдадеш напълно на мига на ремонта, се протаква във времето.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Септември 30, 2013, 13:16:26
Тези неща, дето ви мъчат бременните души, са обичайните мъжки простотии. Те са си така (мъжете), знам от опит, че сега сте хормонални, ама тейк ит изи, щото нищо няма да се промени :-D
Само това дето правят ремонтите сами и не склоняват на помощ ми е  :razz: :razz: :razz:

Иначе за чистене и редене - бих си викала фирма и с никакви роднини не ми се занимава :razz:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Октомври 03, 2013, 15:45:39
Да ви кажа ли датата, да не ви ли кажа  :lol: Или да ви уведоми Лор, когато настъпи големия ден!
Иначе бебка расте, чак се чудя как може още да си намира местенце. Коремът ми сякаш грам не е мръднал, килата са + 500гр, обаче това е пораснало пак  :-D Води, плацента се държат, похвали ми матката каква е изпълнителна и послушна. Което за мен си беше странно, защото не съм се спряла от събота, а в петък след целодневно драйфане и лежане спрях магнерота и малтофера по моя преценка. Т.е вече седмица нищо не пия и се чувствам перфектно. Казах й, че ги спрях на своя глава, магнерота няма да го близна повече, а малтофера, да се пробвам поне по 1 на ден...ама вече така съм си внушила, че ми е зле от него, че чак ми се повдига само като погледна опаковката му  :crazy:
Мисля да наблегна на храните, пък дано помогне.
В неделя съм на тонове, тъкмо и да ме запише официално за датичката. Смята, че ще издържа до 16-ти, но хич не се притесни на въпроса  "ами ако....нали  :lol:"
Та така - на 16-ти, живи, здрави, усмихнати, ще се срещнем с номер 2!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: JustAGirl^` в Октомври 03, 2013, 16:11:41
Дано издържиш до тогава, това не е ли 5 дни преди термин? Повечето лекари знам се презапасяват и предлагат още по-ранни дати.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Октомври 03, 2013, 16:16:57
Ох, прекрасно, с теб сме  :clover: :clover: :clover:
На 16ти ще ни е първият ден в яслата.
Абе, голям ден ще е! :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Октомври 03, 2013, 16:41:22
Миличката, пак сме били заедно на консултация  :grin:

Много ви одобрявам датата, тогава е роден един от най-добрите ми приятели, та може да си спокойна, че хубави хора се раждат на този ден  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: kateto в Октомври 03, 2013, 17:39:55
стискам палци да мине леко времето до 16ти :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: lioness в Октомври 03, 2013, 17:48:24
Ох, 16-ти  :wub:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: juliet в Октомври 03, 2013, 18:45:02
Ехеее, че то 16 ей го къде е  :-D и аз ще стискам палци всичко да мине леко и да имате разкошна среща с новото попълнение!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Октомври 03, 2013, 19:44:08
Дано да е разкошна срещата, че така да ми е свитичко. Имам си няколко неща, които НЯМА да повторя при раздвижване и възстановяване, дано ми помогнат по-бързо да се възстановя  :-)
Джъст, за това и ще се гледкаме пак другия четвъртък, то хем толкова притеснени бяхме, че може да реши да бърза, сега се е кротнала  :lol: Това дете от сега си прави каквото му скимне.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Октомври 03, 2013, 23:34:46
16, супер дата. Тази дата и за нас е прекрасна, защото на нея си видяхме красивият син. Да знаеш много своенравни са родените на 16,  :-D ама пък са най-прекрасните и красотни деца.   :-D Направихме си реклама, а аз ти пожелавам да издържите дотогава, да си спокойна и без никакви изненади.  :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Октомври 04, 2013, 13:57:58
Олее, Пупиело... Като ти видя пост и се усещам как започвам да дишам като по американските филми с пухтене  :lol:

Опитна акушерка ти пожелавам и лекар от истинските!  :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Октомври 04, 2013, 15:20:10
Аз няма да напъвам бе душа, даже не искам да пъшкам предродилно. Стига ми пъшкането при ставане от леглото  :lol: Надявам се на готин анестезиолог и още по-готин екип, като на първото раждане.  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: doubt в Октомври 04, 2013, 16:27:15
Еее,пупи- наистина вече си съвсем на финала...Бързо въстановяване ти пожелавам и преди това готин екип :-)На мен след второто секцио ми беше по добре,надявам се и при теб да е така :-)
Ние вече имаме форумно детенце на 16.10 - сега още едно :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Октомври 04, 2013, 16:46:46
Хах, вярно. Сега погледнах, Калина на Джи. Еее, страхотно астрално близначе-диваче ще си имаме  :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Galina_Dim в Октомври 04, 2013, 17:12:07
За диване бъди сигурна, Николището е на 12-ти и е "Кольо терориста" (Харлем шейк). Но са невероятни деца и така ти отварят кръгозора, че чак не си вярвал доколко е възможно.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: JustAGirl^` в Октомври 05, 2013, 11:50:23
Пупс, я кажи че ми стана интересно за раздвижването какво няма да повториш?


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Октомври 05, 2013, 12:41:01
Станах рязко тогава, гледах си в краката, не внимавах особено и резултата беше, че колабирах на земята. После (смятай как съм си го запечатала вече почти 5 години), като говорих с докторицата ми, ми обясни, че първо краката трябва да се пораздвижат на ляво и на дясно, нещо като гимнастика с леко осукване в таза. После да се пуснат постепенно на пода и да избягвам да гледам към пода, защото имало по-голяма вероятност да ми причернее. Което се случи и при мен, такива свитки се появиха, че нищо не виждах освен приближаващия се под. Надявам се и упойката да е по-приятна, защото от онази много повръщах, трудно ме отпусна и след около 20-тина часа ме раздвижиха. Сега уж в това АГ раздвижвали след 8-мия час, за това се надявам по-бързо й да ми се възвърне чувствителността в краката  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Октомври 05, 2013, 17:34:47
О, това с гледането на краката явно всички го правят след секцио. До мен имаше една сестра, след като ме изправи на крака за пръв път, та голямо викане беше "Не гледай в пода, гледай напред"... Наду ми главата. Ама и аз си бях предпазлива и исках бързо да се раздвижа, та слушах стриктно какво ми казват. Мен на 6 час ме вдигнаха, стори ми се много бързо, ама хич не се замислих много, много...


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Октомври 05, 2013, 18:13:27
Ами тогава никой не ми беше обяснил какво трябва да направя. Дойдоха, казаха хайде ставай, ще можеш ли, аз се съгласих, защото вече не ме свърташе в леглото и скокнах. Точно тогава сестрата излезе от стаята за секунди, а точно толкова ми бяха необходими да усетя пода  :lol:
Иначе ми забавиха раздвижването, защото късно ми направиха секциото - към 13ч. някъде и докато ме отпусна упойката, беше време за сън. Сутринта ми оправиха дупето, мина визитацията и казаха, че мога да ставам. Сега се надявам всичко да приключи сутринта и до вечерта да съм на крака  :roll:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Октомври 06, 2013, 10:32:04
Хм, мен и с Лора ме раздвижиха на следващия ден... Аз пък и двата пъти съм с кръвоизливи, ама то е заради шантавата "политика" на болницата ни да те оставят с едно парче лигнин и да се мъчиш да си намериш багажа, ерго гащите и превръзките.
Ох, дано само всичко да мине леко и бързо, Пупи!  :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Октомври 14, 2013, 12:09:11
Голяма треска ме тресе. Толкова нервна и притеснена не съм била с предното секцио. Не мога да си събера мислите и да се съсредоточа какво остава да досвърша. Все размятам разни списъци, задрасквам, дописвам и пак имам чувството, че нещо ще пропусна. Не, че ще ми е фатално, но не мога да се отпусна и да се насладя на последните ми дни на 2 в 1. То няма и как да се насладя де, лошо ми е, не спя, някакви гадни киселини ми горят гърлото, ако заспя - сънувам гадории. Снощи и какви болки имах, все едно нещо се опитва да се скъса над пъпа ми, кошмарно беше, ревеше ми се.
И свеки ми лази по нервите, само дава някакви непоискани съвети. А вчера голямо натякване ми се натякваше защо не ида да си купя нещо за изписването, рокля например....да беееееееее. Как ми е до рокля, все едно на сватба ще ходя. Честно понякога ме изумяват. Или пък въпроса, който от 2 седмици ми задава: нали не те е страх, не трябва! Трябва да съм ненормална или дебил, че да не ме е страх поне малко. Понякога искам просто да не ми се задават въпроси от типа на повръщаш ли още, как си, спиш ли, при все, че отговора не се е променял от много време.
От 3 часа се каня да излизам, че имам задачки, в 9 легнах и съм заспала. Дивана се оказа по-удобен от леглото. Их, че грозно се оплаках, но ми дотежа вече. Сигурно ви се вижда маловажно мрънкането ми, но с никого не смея да споделя, че ми е изтерзано и нервно. Особено не искам да прехвърлям страховете си към Преслав или майка ми. Добре, че си имам вас  :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Октомври 14, 2013, 12:14:10
Гуш!

Не знам колко ще ти е утешително, но аз знаех в кой ден ще влизам в болница и всичко и пак - като казаха: айде, взимай багажа, там те чакат и се разревах на рамото на мъжа. Вземи си книжка за там. Не знам първото дали ти е било спешно, но когато има време за подготовка, ти остават твъъърде много възможности да се тревожиш и да чакаш  :razz:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Октомври 14, 2013, 12:19:06
Планово беше, но тогава сякаш не откачах толкова. А и раждах в частна клиника, приеха ме сутринта преди секциото, до последно моите си бяха до мен, включително след самото секцио. Утре ще ме изпрати мъжо до вратата на АГ-то и сме до там. Цяла нощ ще имам да я мисля тая операция. Голям мерак имаха да идват с него, че и на 16-ти да висят отпред, ама от какъв зор, обясних им, че е излишно, че и без това по телефона ще държим връзка.
А и се тревожа да не се случи същото, както стана с раждането на Мими, неразгърнатите дробчета, трудната адаптация, продължителната жълтеница.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: kateto в Октомври 14, 2013, 12:21:03
Пупи, не остана.. много гадно така, само че те изнервят допълнително, аз също бях много изнервена от непрекъснатото звънен и питане..
абе тея хора не разбират ли, че искаме спокойствие..
и стига си ги мислила тези лоши неща, всичко ще е наред :) пък и виж - Мими е едно супер сладко и лъчзарно бонбонче!!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Октомври 14, 2013, 12:28:12
Точно, точно тази нощ в болницата е много гадна. Бях се събудила 1 час преди определеното, къпах се, ходих като луда из коридорите... Гадна работа.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Korneliq в Октомври 14, 2013, 13:53:34
Стискам всички палци  :clover:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Октомври 14, 2013, 14:44:06
Голямо гуш и от мен  :kiss: Аз пък съм толкова приятно развълнувана за твоето раждане, представям си някакви супер идилични и красиви моменти, само бебка ми е трудно да си представя, все като Мариелка я виждам, а тя какво съвършено бебе беше... :) И не знам защо, но точно от позицията на Мариелка ги виждам нещата, защото много ясно си спомням аз като бях такова малко Мими и се роди брат ми какво вълнение беше, как ходихме с татко да ги виждаме и всичко изглеждаше едно такова странно, любопитно, еуфорично, хем се притесняваш за мама, хем нямаш търпение да го гушиш това малко вързопче и самото усещане, че вече си кака, изведнъж вече си по-пораснала и отговорна... Нямам търпение да разказваш вече и да гледам снимки :)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Октомври 14, 2013, 15:07:48
Ох, Лороооо, разплака ме, да знаеш  :kiss:
Тя от няколко дни само разпитва кога ще ходя в болницата да раждам. И понеже понятието време не й е ясно още, преди време й казахме, че след две седмици бебка ще се роди, тя взела, че казала в градината, че след 2 ДНИ мама ще ражда  :lol: Преследваха ме госпожите да подпитват, чупейки ръце  :lol:
На последния преглед ми се даде възможност да реша дали към 4 да ме приемат или по-късно, след 19ч. Избрах късния час. Реших, че искам да си я взема от градината, да си я нагушкам и тогава да потегляме с баща й към болницата. Ужасно много се вълнува и много сладко ме помоли да се обадя в градината след като родя, за да ме чуе  :wub: Голямото ми момиче.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: doubt в Октомври 14, 2013, 15:15:33
Хайде,Пупи да ти върви по вода и да имаш прекрасно раждане,бързо възстановяване и никакви проблеми с бебчо...Тук,във форума,ще чакаме новини :-)
Спомням си реакцията на Ема като родих; за децата е цяла мистерия появата на новия човек :-)Смешната част беше като се прибрахме - сложихме бебето в леглото; то спи,Ема скача на леглото и пее...Двете си свикнаха взаимно на шумовете и никакъв проблем :lol:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: alivera в Октомври 14, 2013, 16:08:22
Така е, като знаеш какво те чака и някак е по-страшно. Аз затова бях панирана преди секциото -- щото и през операции съм минала и през упойки.... Кофти е. Но... постоянно си повтарях и ми беше супер трепетно и живичо, защото щях да си видя малкото човече. Тази мисъл ме правеше и по-силна и по-безстрашна. Сигурна съм, че и с теб е така. Стискаме палци.  :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Galina_Dim в Октомври 15, 2013, 04:30:55
С теб сме и ние, да си знаеш! :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Октомври 15, 2013, 08:08:55
Благодаря, момичета. Багажът стегнат, инструктажа даден, всичко е готово  :-D


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Октомври 15, 2013, 08:38:41
Леко и безболезнено раждане, раздвижване и бебешко обгрижване.


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: lioness в Октомври 15, 2013, 09:11:58
Пупи, живи и здрави утре ще си имате още една кукла... Много, много ти завиждам за прекрасната емоционална вълна, която ще те залее като видиш малкия розов смачкан пашкул  :-D Сигурна съм, че всичко ще мине по план и страховете ти ще останат в миналото. :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Лора в Октомври 15, 2013, 12:20:50
Пупи, пращам ви всичките си позитивни мисли, дано всичко да мине възможно най-добре и двете с бебешочето да сте в перфектно състояние! С теб съм, ако ти е скучно довечера, пращай смс-и, аз и без това не спя  :grin:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: utopia в Октомври 15, 2013, 13:55:10
Пупииии, стискам палци да е възможно най-леко и да гушкаш скоро сладко бебе :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: juliet в Октомври 15, 2013, 14:38:36
Пупи, лек престой в болницата и безпроблемно раждане ти пожелавам. Стискам палци и утре предполагам, че всички ще висим във форума да чакаме новини  :-D :clover:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Pupi в Октомври 15, 2013, 14:43:02
Хайде за последно  :lol:
Опитах се да се разбера с ненормалните ни достатвчици на нет, че да го подкарам и на телефона си. Обаче се оказа, че на място трябва да проверя дали имало сигнал  :lol: Малко ще ми е трудно да проверя това, че после да ида да си купя картата им. Както и да е, Лора ще е вестител, аз явно ще я карам без нет  :razz:
Явно като се наспя съм в малко по-позитивно настроение и не ми минават толкова черни мисли.
Целувки на всички. Много сте ми мили, какви сте ми загрижени. :kiss:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: kateto в Октомври 15, 2013, 15:41:53
Хайде леко прекарване на вечерта и утре много гушкане на малкото бонбонче: )


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Fei4ka в Октомври 15, 2013, 17:22:30
Ох, това да знаеш кога ще раждаш ми е непозната и интересна емоция!
Леко, Пуп и прекрасна среща с красива щерка номер 2 :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Smiley в Октомври 15, 2013, 18:57:54
 :clover: :clover: :clover:
Ох! Ох! Ох! Нека всичко мине леко и безпроблемно! Стискам палци!


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: deni_4ka88 в Октомври 15, 2013, 21:45:46
Пупс,успех.Ще чакаме утре голямата новината  :clover: :clover: :clover:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: Anna T. в Октомври 16, 2013, 09:18:01
Свит ми е стомаха...  :clover:


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: doubt в Октомври 16, 2013, 09:50:07
През час отварям форума...Дано има новини до обяд :-)


Титла: Re: Мими ще става кака :P
Публикувано от: D.Dimitrova в Октомври 16, 2013, 11:12:42
и аз цяла сутрин мислено раждах по улиците и си викам айде да видя какво си имаме и още ще чакаме явно...