chick-chat.org

Свободна зона => Музика, филми и развлечения => Темата е започната от: Korneliq в Декември 13, 2012, 10:14:17Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: Korneliq в Декември 13, 2012, 10:14:17
Съмнявам се някой да знае, но все пак да питам   :-D

СПА хотел, където пускат с кучета (по стаите, не в басейна  :lol: ) ?

Дотук чух за Клептуза-Велинград (но там има много малък басейн, почти няма) и Катерини- Разлог,но той пък е твърде скъп...Та ми се иска да има повече варианти, а където съм питала, все е било забранено.

Проблемът е, че вече не бива да оставяме куч на свеки (поне докато е в София) и трябва да се лишим от почти всякакви почивки :( Пък не ми се иска...


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: utopia в Декември 13, 2012, 10:43:01
Този в Разлог е отвратителен, не го препоръчвам - персоналът е арогантен, никакво внимание, СПА-то е супер малко за капацитета на хотела. За цената си е ужасен.


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: Vivi в Декември 13, 2012, 10:52:25
Корни, оставете го в кучешки хотел, не го мъкнете по СПА. Мога да ти препоръчам хотелче, където сме оставяли нашия и съм много доволна. Има и постоянно видеонаблюдение.


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: utopia в Декември 13, 2012, 11:00:48
Има и за котаци, Вив? Как ги държат там? Защото в централата вет клиника има такава услуга, ама ги държат в едни клетчици, нашият кот предният път седя там, щото беше болен, скъса ми се сърцето, не бих го оставила...


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: Vivi в Декември 13, 2012, 11:04:31
Ами този хотел, за който казвам на Корни, е само кучешки. Но има един друг - Чопър се казва, там взимат и котета. Нашият не сме го оставяли там, защото условията за кучетата не ми харесаха. Но, доколкото видях, котаците са в стаички и им е доста добре.

А за ЦВК просто не искам да коментирам. Никога няма да стъпя при тези "лекари" повече.


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: utopia в Декември 13, 2012, 11:07:41
Що така, Вив, на нас много ни помогнаха, много са мили там хората?


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: Vivi в Декември 13, 2012, 11:31:32
Ох, наистина не ми се говори. Три пъти ни се е налагало да ходим там по спешност и трите пъти сме излизали олекнали с поне 200 лв. за абсолютно нищо. Последният път беше изял пакет отрова за плъхове, отидохме там 10 мин. след случката, бях разбрала по неведоми пътища каква точно е отровата и каква е противоотровата и всичко. Отидох, посрещнаха ме с "Ама не може да не си носите клиентското талонче, сега ще отнеме много време да ви видим клиентския номер". Вдигнах скандал, че сме по спешност и последното, за което ще мисля е да ходя до вкъщи да им търся проклетия талон. Естествено, великият клиентски номер /което очевидно беше най-важното в случая/ беше намерен в системата им точно за 10 секунди. След това чакахме 45 минути лекаря, който пишеше пред нас на компютъра в гугъл "кучето е изяло отрова за плъхове" и четеше резултатите, които излизаха по форумите. Накрая стана и каза - "Вие какво знаете, каква противоотрова казахте, че трябва да се даде". Казах противоотровата, биха му една инжекция с нея. Опитаха се да му дадат нещо през устата, естествено не успяха и ни казаха - "Вие ако можете му го дайте, ние имаме много пациенти и не можем да се занимаваме и с това, то кучето се съпротивлява и не става". Сметката за всичко това беше около 180 лв. След това аз отидох в една аптека и купих още 20 дози противоотрова за 24 лв. и продължих сама да си му ги давам.

И това беше само последният случай. Когато беше съвсем малък скочи от дивана, пищеше и не стъпваше на лапичката. Решихме, че е счупена и пак отидохме там. Единият от "лекарите" го взе да му прави снимки. Върна го след 5 мин. и каза "Ама той много мърда, изобщо не стои на едно място. Нищо не виждам от снимките, ама май не е счупено. Ще му дадем обезболяващи". Сметката беше 220 лв.

Имаме и още преживявания с тази глупава клиника, но се уморих да пиша. Никога повече няма да стъпя там.  


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: Korneliq в Декември 13, 2012, 11:45:51
О,Вив, не мога да го оставя в хотел, ако наистина не се налага. За да си веем дупетата един уикенд по басейните да знам, че той ще страда всяка минута...не мога  :roll: По-добре да спи в колата (ако не е зима) и да сме заедно през деня, отколкото хотел. Много съм против хотелите, държат ги в клетки все пак като в зоопарк.

Но това си е за него като голямо и много привързано към хората си куче, може би за други животни си е удачно.


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: Vivi в Декември 13, 2012, 11:59:45
Не е вярно бе, Корни. Какви клетки, какво страдание? Аз за да ти го препоръчам, значи смятам, че вариантът е супер, нали и ние се възползваме от него.

Не ги държат в клетки, а ги държат в отделни стаи. Ако не е агресивно животното ти и ти искаш да си играе и с други животни, настаняват още едно куче в неговата стая. Нашият първо беше с едно Джак ръселче, след това с един Голдън. Хотелът всъщност е къща с двор. Пускат ги на двора и тичат като луди. Ако ти кажеш, ще го пускат сам да си ходи, ако не - с други кучета, за да играят. Има камери навсякъде, включително в двора и по всяко време можеш да влезеш през сайта им и да видиш какво прави твоето куче. Аз го наблюдавах почти непрекъснато. Хранеха го по 3 пъти на ден, чистеха му стаята всеки ден, гонеше се с другите кучета из двора. За какви страдания и чудесии говориш, не разбирам. Те не ги използват за лабораторни опити егати. И колкото и да е привързан към теб и затова да си мислиш, че страда, изобщо няма да се сети за теб. Ще си има и компания, и играчки и всичко.


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: utopia в Декември 13, 2012, 12:11:54
Вив, направо не мога да повярвам, винаги са били супер внимателни и мили. Вярно, че парите са бая, но те му правеха инхалации, по телефона ми даваха информация, определено се грижеха добре за него, отговаряли са на всичките ми въпроси, даже по телефона като се присетя нещо, направо ме шокира.


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: Vivi в Декември 13, 2012, 12:19:59
Не знам, чела съм мнения и на други хора, които са останали доволни, но за мен това са просто сбирщина прохождащи току-що завършили студентчета, дерящи кожи на поразия. Лъскава клиника, направена с парите на таткото на някое от тези студентчета, билборди по магистралите и нищо повече. Не съм лекар, но не е нормално да пишеш "кучето е изяло отрова за плъхове" и да четеш мнения по форуми пред клиента и когато не намериш подходящото лечение, направо да питаш клиента "вие какво знаете" и да направиш точно това. Да не говорим за коментарите тип "Много пациенти има, нямам време да се боря да му дам лекарството" или "Много мърда, не знам как да му направя снимките на лапата". Абеее ... толкова съм бясна, че бълвам огън когато чуя името на тази проклета "клиника".


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: utopia в Декември 13, 2012, 12:22:54
Да бе, звучи съгласна, аз ти вярвам напълно, просто предвид отношението, което аз срещнах, не знам...И аз щях да съм бясна на твое място. Ние като отидохме малкият беше с хрипове, преслушаха го, водиха го на рентген, взимаха му кръв, приеха го, там правиха инхалации, после ми дадоха огромен (наистина огромен) куп спринцовки с лекарства, хапчета, антибиоцити, пастички с детайлно обяснение кое-как-кога...абе много бяха внимателни, а аз бях супер наплашена.

Ма карай де, дано не се случва, защото там си ходим принципно.


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: Korneliq в Декември 13, 2012, 12:35:20
Вив, аз такива хотели в София не съм виждала/ Звучи много добре.
Аз съм виждала няколко хотела и всички бяха с клетки и кучетата гледаха тъжно от там.

Кажи къде е този вълшебен хотел със стаи и тичане на двора с други кучета?


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: Vivi в Декември 13, 2012, 12:41:51
Ето го - http://www.doglandhotel.com/ (http://www.doglandhotel.com/)

Знаеш, че и аз съм страшно привързана към нашия и когато се наложи да го оставим, обиколихме 3 хотела. От всеки излизах със звучно - "В никакъв случай!", въпреки че не бяха лоши условията. Тук ми хареса, че не са в клетки и контактуват с други животни. Но най-много ми хареса видеонаблюдението. На 400 км. разстояние от него, точно за 5 секунди отварям и го гледам как се търкаля по пода с Джак ръсела и маха с опашка. Другите хотели не предлагаха такава услуга.


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: utopia в Декември 13, 2012, 13:02:08
Леле, че то и без пари, 15лв на ден!!!


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: Korneliq в Декември 13, 2012, 14:14:18
Леле, Вив, чак на мен ми се прииска да съм в този хотел...Някъде бях попадала на него, но после го загубих от полезрение. Супер яко е, обезателно ще пробваме догодина. Само дано няма много немски овчарки, че не знам защо са много агресивни към него (иначе са ми от любимите породи, ама какво да се прави)


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: Vivi в Декември 13, 2012, 14:45:03
Дори и да има овчарки, ако кажеш на хората, че не искаш, няма да ги съберат заедно дори за момент.

Аз хубава реклама му направих на този хотел, ама забравих, че тайната ми професионална мечта е да си имам собствен хотел за кучета. Така че ако някой хубав ден това се случи, държа да забравите положителните коментари за този и да си настаните животините в моя :-D


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: utopia в Декември 13, 2012, 14:58:47
Тогава аз ще правя за котки.


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: Korneliq в Декември 13, 2012, 15:44:37
Аз може ли да съм кучешкият тренер, Вив  :razz: Много яка мечта имаш. Стига да има кой да чисти, да не си само ти отговорник  :-D Ама ще си наемеш хора, де.


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: Vivi в Декември 13, 2012, 15:48:52
Хаха, може Корни, може. Ама тая мечта едва ли някога ще се осъществи. Аз една къща за себе си не мога да построя, пък за втора - кучешка какво да говорим :-D Гледай я, тя Утопията започна вече да ми прави нелоялна конкуренция :-D


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: Korneliq в Декември 13, 2012, 15:53:24
Йее, Вив, чакам си предложението за работа значи. Имам опит като тренер, 2 години кучешки (частен) и около година човешки  :lol:

Мисля, че ако никой не ни премести мненията в раздела за домашни любимци, ще ни изхвърлят вече от форума  :-D

Понеже помня в номинациите, че кучкарите и коткарите бяха сред най-досадните за някои  :razz: И то като си пишем кротко в темата. А да превземем темата за хотелите вече е нагло.

П.П. Ама пък не е уточнено дали говорим за човешки, или кучешки/котешки хотели в заглавието  :lol:


Титла: С куче на хотел и хотели за кучета
Публикувано от: aleto в Декември 14, 2012, 00:56:49
Хубаво е да се преместят мненията,понеже на мен много ми харесаха последните мнения и си мисля,че може да се получи приятна дискусия. Много добро впечатление ми направи съществуването на такъв хотел в София. Браво на тия хора,направо да ми се доще да работя там ( че аз тук кандидатствам,ама нъцки) .

А тая ветеринарна клиника,аз да видя някой да ми пише в търсачка как да ми лекува животното,врат прегризвам. Изключителна наглост. Виви,аз бих се постарала да ги рекламирам колкото се може повече,че то утре на някой може да не му излезне диагнозата като резултат в гугъл... Срамота.