chick-chat.org

Свободна зона => На лафче :-) => Темата е започната от: michelle в Ноември 26, 2012, 13:54:16Титла: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Ноември 26, 2012, 13:54:16
И аз надушвам бързо добрите хора, но това, че някой е лош не ми пречи да общувам с него, даже ми е по-интересно и обикновено ми стават такива хора по-бързо близки. Нали аз съм добра овца, та други добри душици са ми скучни.. Обичам да изследвам различните от мен. Също по-лошавите люде са често привлечени от мен понеже моите действия, включително спрямо тях, често им се струват ирационални.

Аз лятото си мислех, че изглеждам добре, в Германия ходех по къса роклА и мъжките погледи тълкувах като комплимент. Прибрах се вкъщи, видях се с бивш любовник и първото, което той ми казва без да бъде питан за каквото и да било мнение - уау, изглеждаш супер, да не си си и помислила да отслабваш!!! :eek: При което.. ама аз не мисля, че имам нужда да отслабвам :lol: Те така.. не облякох повече къса рокля лятото... :-?

Това, което ме дразни у нас не е факта, че слабото се харесва. Аз също харесвам слаби хора и намирам това за абсолютно нормално. Вбесява ме факта, че всеки очаква от теб да гладуваш и да се подлагаш на какви ли не мъчения, за да си слаб, без да се обръща внимание на най-важното нещо - здравето и тонуса. В противен случай си гнусен и нямаш право да бъдеш щастлив, да ходиш на плаж, да водиш пълноценен живот.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 26, 2012, 13:57:31
А,ама моля ти се - съквартирантката ми беше размер 6 или малък ,а гащите и XS ,при което гаджето- палав бургаски гларус я пощипваше палаво около пъпа с ехидно намигане. Аз точно тия ги чуквам,ама много бясно за наказание :))


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Ноември 26, 2012, 14:01:28
Кретен


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Korneliq в Ноември 26, 2012, 14:42:41
Е, хайде сега, кой точно у нас забранява на по-малко слабите хора да живеят нормално и да ходят на плаж?
Аз пък на плажа супер рядко виждам жени със стройно тяло, пълно е с всякакви и съвсем спокойно си ходят с изрязан бански, по прашки или дори по монокини, без значение как изглеждат. Дори чалга дивите, ако приемем, че са критерий за нашата култура (в което отказвам да вярвам), не са супер фини всичките- а може и да ми изглеждат така заради надутите бюстове, де. 

Аз за себе си още не мога да реша дали харесвам слаби или пухкави жени, май истината е по средата. Изпъкналите кокали ме ужасяват май повече от килограмите отгоре.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Ноември 26, 2012, 14:51:29
Майката на един съученик беше публикувала албум с "папарашки" снимки, които беше правила на плажа, на дебели жени и беше писала подигравателни заглавия към всяка снимка. Не го считам за нормално.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 26, 2012, 14:52:54
Да,Корни- има забрана с табела " Ако нямаш вид на анорексичка- дотук!".

В Хасково има една улица,дето и казват КурвенЩрасе-ама е всъщност Сан Стефано . Та на нея всички кафета са и обърнат посока движението,че като седнеш и да не изпуснеш от поглед никой ,ама наистина никой. Модните подиуми ряпа да ядат. Ей,седнеш и почва отвсякъде - "виж и краката,виж и гъза" . А дефактно сега като се замисля,напълно нормални момичета с нормално телосложение. Но,вече и нормалното явно не се приема достойно . Аз като бях слаба анорексичка,пак съм отнасяла коментар,че дупето ми било изпъкнало,а пък вече бях на хапчета за поддъжане на апетит нали,хах.

 Не знам дали повечето не сте свикнали да си живеете в мехурчета и наистина,в края на краищата след като нашите приятели и семейство не са такива -какво ни бърка. Ама като останалата паплач вибрира наоколо,на мен ми е много трудно да избегна.Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: D.Dimitrova в Ноември 26, 2012, 14:56:42
Виждала съм жени да изтерясват при намек, че може да са М, а не S. Като са ти пораснали гърди на голям гръб, как да ги набуташ в S,ама успяват ей. Ужасно гнусни, тъпи и шкембести мъже правят забележка на жени, че са дебели и те им се връзват и искрено страдат. Мъжете правят забележка на жените си в България, че са дебели, когато са бременни и тва с очите съм го виждала няколко пъти. Както и по-слаби жени си умират да тероризират голям гъз като моя, като си мислят, че може да ме обидят или наранят...ама не могат, защото не ми дреме за техен ужас. И пак не успяват да разберат, защо не се трогвам и не се терзая толкова.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Ноември 26, 2012, 15:09:32
Ама това с обсъждането по принцип няма общо с харесването, свалянето и гаджетата. Да не говорим, че по собствените ми наблюдения мъжете просто ей така си ръсят такива неща, за да се намират на приказка с приятелите си, а не, че наистина имат такива претенции към жените, с които се срещат. А и колко мъже познавате, които са в позицията да подбират. Всички могат да ви кажат, че хареват вирнати гърди и плоски кореми, но накрая са с тази, която им пусне и не са примирени, а истински щастливи и не им пука. Но все пак говоря за тези с IQ над настъпан здравец. Говоря за нормалните средностатистически мъже.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Korneliq в Ноември 26, 2012, 15:15:30
Ама това с обсъждането по принцип няма общо с харесването, свалянето и гаджетата. Да не говорим, че по собствените ми наблюдения мъжете просто ей така си ръсят такива неща, за да се намират на приказка с приятелите си

Мда, съгласна, говорят си глупости ей така без да мислят, но иначе на собствената си приятелка не биха дали да се подложи на тежки диети за отслабване.
Инак се чудя на примерите на Ди, една интелигентна жена ще търпи ли мъжът й да й се подиграва на външния вид по такъв начин пред чужди хора ?

Инак не съм съгласна, че пак у нас е най-лошо, нашите мъже най-прости и т.н. В много други държави имат култ към слабото тяло и модните парцалки повече, отколкото у нас. Плюс това идеалът за красота се мени с вековете, сега е за слаби жени, след години ще е пак към по-едри.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: D.Dimitrova в Ноември 26, 2012, 15:19:22
И аз се чудя на тези жени как търпят, ама ей на търпят. Но Бизар е много права средностатистическият мъж не е  много в позиция да избира, познавам много момичета около и над 30, които с радост ще се сприятелят с абсолютно всякакъв размер дама, стига да им е на сърцето.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Ноември 26, 2012, 15:46:18
Аз пък не мисля, че зависи чак толкова от коефициента на интелигентност, просто имам примери на големи тормозители на жени, с АйКю далеч над средното. Всичко е до някъде възпитание, до някъде малко нереална представа, създадена чрез медии и пр. и на последно място вкус. Аз не говоря само за мъжете, аз визирам цялото общество и Димитрова много точно е описала какво се случва масово.

Не знам кои страни визира Корни, предполагам тези, в които е живяла - Германия и Франция. Аз във Франция съм прекарала само седмица и нищо не мога да кажа, но в Германия нещата стоят различно. Харесва се умната и здрава жена, с хубава кожа, с бляскава коса. Килограмите са последното, което се гледа, но тъй като хората от интелигентни семейства имат стабилна спортна култура и упражняват по два  и повече спорта от малки, изглеждат добре, факт. Да не говорим, че никъде го няма това нашето обсъждане и цъкане с език само по външния вид на хората. Понякога сериозно си мисля, че сме израстнали в различни Българии. В моята България се срамувах да минавам по улицата с кафенетата, ако съм качила килограм след поредната изтощителна диета, в моята България ми казваха в лицето, че съм грозна, защото не приличам на еди кой си, в моята България ми създадоха жестоки комплекси, които някак успях да преборя, излизайки извън нея.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 26, 2012, 15:53:07
Еми търпи се,ако не е това,ще е примерно шегички за тъщата нали,в смисъл наблюдавам,че си има такива едни подмятания -закачливи и недотолкова. Зависи и от поносимостта все пак,защото и аз съм се джафкала като кученца с някакви мъже,отстрани погледнато би било грубо,но реално си е наше си и се разбираме.

Лично за мен това впечатление ми е оставено от доста години. И все пак,да кажа,изобщо не съм горчива или кисела по тоя въпрос ,винаги съм била харесвана момиче/жена и в общи линии съм имала голямо поле за разврат. Но няма да си кривя душата,че си създадох (някои сама,някои с помощта на околните) доста комплекси и като слаба,и като дебела,които преодолях именно,защото напуснах страната.

 Сега,като се замисля и аз съм така да се каже повърхностна , последните ми любовници и изобщо мъже ,съпрузи и жени са доста привлекателни -някои баш красиви във физическо отношение. Демек малко хърбел на щърбел се получи,ама нищо,аз често си противореча.

Корни,модното не е слабото тяло от няколко години, по нашите малко по-снобарски равнини все още е обаче,но ние сме малко по-назад,главно откъм медия и подобни. В което няма толкова лошо,защото в края на краищата пък да се счита "окей",че си 300 кила на 22 години и се придвижваш с електриково моторче наоколо не е изгодно. Аз бих казала,че нещата в Англия и Щатите седят съвсем различно от това,дето си мислиш честно казано. Тук няма никакво идолизиране на слабоватото тяло и честно казано ако нямаш дупе,ми се струва,че не те броят. Здравия вид е много по-котиран,извивките особено. И като кажа извивки- говоря за размер 8 до 12,а не 0 до 6. Пък в Уса-то да не говорим .


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Korneliq в Ноември 26, 2012, 16:23:38
Ох, добре, пак ние сме най-зле, Вуте е по-добре. Тука убиват с камъни, ако не ти стърчат кокалите. На плажовете има охрана и не пуска жени над 60 кг. В чужбинаТА хората по 300 килограма пеят дружно песнички, хванати за ръце и излизат на кориците на Плейбой. Слабите жени ронят горчиви сълзи и масово умират като стари моми, ако не успеят да качат над 80 кила. Никой няма комплекси там, всичко лошо е у нас. Само като минеш границата и изведнъж ставаш от Пепеляшка на принцеса.

Не ви ли хрумва, че просто сте в по-зряла възраст там? Мислите, че децата в училище в чужбина никога не изпитват комплекси? Вярно е, че ние не сме много толерантни към различията, но чак да ми обяснявате, че в България си обречен да страдаш, ако не си скелет, а еди къде си живееш щастливо...ами не е така. В природата си хората сме си едни и същи. Винаги децата ще се подиграват на различните, колкото и да са възпитани.

А Мишел пък изобщо не мога да я коментирам, помня откакто имаше фейс, че е красавица и като слушам за дебелина и комплекси, се чудя дали не е качвала фалшиви снимки там  :lol:

Междудругото съм слушала за такива обсъждания и на Главната в Пловдив. Май само в София го няма това, понеже не се познаваме и нямаме главна (е, вече почти имаме  :lol: )


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 26, 2012, 16:28:55
Ух,Корни,айде пак с тия патриотични неща . Не става дума за тая тема и айде да не навлизаме,че ми е много отвратна и без това. Стига се мята като риба на сухо и ти като Утопия, големи примери давате  двете по принцип -да,точно затова се говори-стари моми под 80 кг и дебелаци на реклами за Виктория Сикрет.

Аз и зряла си бях миналата година Корн,на всичкото и отгоре бях за изключително кратко време и все пак успях да попия отново тоя снобизъм.

Всъщност като се замисля не ми е толкова пък наранено или чак да се пеня,просто така да кажа -липсата на толерантност у нас ми е дразнител. Дали ще е дебел,къс,крив,на точки,с два носа и т.н.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Ноември 26, 2012, 16:41:04
Е, Корни, факт е, че здравословните извивки (никой не говори за 300-килограмови жени в Плейбой все пак) на запад не се приемат за нещо ужасно. Докато тук тенденцията е на мегаслабото да се казва красиво, а на слабото - дебело. За закръгленкото има чудесна думичка - "свиня". Т.е. аз ако мина по някоя главна улица облечена с пола, ще бъда наречена свиня по всяка вероятност. Наблюдавам с ужас в интернет пространството как това, което довчера мислех, за общоприетото "нормално", а именно около 50 кг., вече се има за дебело. Мацки по 175 см. пищят как са 50 кила и искат да свалят още, понеже не се харесват и са дебели. Искат да са "поне 48". Пълен потрес. Разни "мъжаги" пък констатират как с прасета по 55 килограма не искат да имат нищо общо, понеже ги отвращават. И понеже говорим за у на и на запад, има едно предаване на Тайра Банкс за модели, което аз, макар че не ми личи, следя с интерес всеки сезон.  :lol: Та там кака Тайра упорито рекламира здравословната фигура, във всеки сезон вмъква поне по една по-мощна мадама (която по нашите географски ширини ще я замерят с домати, ако си позволи да облече бански примерно и да качи снимка във фейсбук), както и други мацки с дупета, бедра и всичко както си му е редът съвсем нормални като пропорции. Та светът си иска обратно фигурите тип Мерилин, закачалките стават все по-недолюбвани, обаче тук все още ако си над 55 килограма, ти си "прасе", ако коремът ти не е като дъска за гладене, значи имаш "шкембе", а ако имаш нещастието да получиш целулит, ти трябва да се опаковаш като мумия и никога да не отидеш на плаж, защото все някъде някой дебне и се залива от смях, че не те е срам да се показваш като си целулитено чудовище. Мен лично не ме интересува кой какво си мисли или как би ме обсъждал, ако някой възнамерява в лицето ми да ми каже, че съм дебела или не във форма, бих могла да го поздравя само с един среден пръст. Ще ми се повече момичета да се възприемаха така, вместо да се комплексират от тялото си.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Ноември 26, 2012, 16:44:48
Корни, само да изясним нещо - нямам комплекси за дебелина и грозота от доста време.. Аз натъртих на факта, че ми се говореха подобни неща в лицето от съученици и то в елитна гимназия, беше станала учебно заведение No. 1 в страната, докато учех там. Това ме потискаше тогава и сигурно дълго още щеше да ме потиска, знам ли. Да, разбира се, че има връзка с това, че сме били деца и сме били податливи на влияния и пр, но някои жени никога не се осъзнават, просто защото мъжете около тях никога не спират да мелят едно и също. Както и медиите.. Извинете, ама преди една година за последен път гледах сутрешното "лайф-стайл" предаване Огледала ли, Модерно ли.. нещо от тоя сорт, с оная квачка Радост. Еми единственото, за което се говореше беше как да сме по-слаби, колко хубаво е да сме слаби, как тези дрехи стоят само на слаби жени и т.н., и т.н.

И стига с тоя патриотизъм, аз също съм патриот и именно за това ме бОли за тая държава и и нищя слабите места, които искам нашето общество да промени.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Лора в Ноември 26, 2012, 16:46:47
Не ви ли хрумва, че просто сте в по-зряла възраст там?

Евала, точно това щях да напиша, след като прочетох поста на Мишел, обаче твърде много се ядосах, за да запазя добрия тон.
Това не е твоята България, Миш, това си била самата ти. Съжалявам, че си твърде огорчена, за да дадеш шанс на страната ти от сегашната си позиция, а не от тази на манипулируем и уязвим пубертет. Как не можете да разберете с Алето, че това, дето все го говорите за чалгата и простотията Не е стандарт. Аз ли съм кривата, дето от 30 години съм тук и никой не ме е критикувал за теглото или за каквото и да било друго, заобиколена съм от нормални хора, които не са злобни, клюкари, не висят по цял ден в уличните кафета и не обсъждат дали си качила едно кило, дето само ти си го виждаш. За един такъв простак имам десетки примери за обратното, слава богу. Ей сега като бяхме в Хасково как ми се напълни душата - гледах си колежките, всички вече не сме яките мацки от университета, качили сме бая килца, посбръчкали сме се, но сме в пъти по-щастливи, спокойни, влюбени, без критични погледи, без злоба, без фалш. Такива са всичките ми приятелки, такава ми е средата, такава съм и аз - сега! Защото помня каква бях на 18-19 и никога не бих обвинила някой друг или пък страната си, че съм се комплексирала за глупости.

Катрин, спри си интернета, щото ако това ти е реалността....


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 26, 2012, 17:01:24
Лор,много хубаво мнение,много ми хареса как мислиш и преди съм казвала,но за съжаление не мога да се съглася напълно. Определено съм убедена,че е някакъв мащабен стандарт,пак казвам все пак не говоря за семейството си и близките ми приятели,избрала съм да съм заобиколена с качествени хора. Малко ще стане като това,дето разправяше Наком за градинка на терасата.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 26, 2012, 17:02:23
Хора, ако някой е комплексиран от теглото си, непрекъснато му се привиждат хора, които го сочат с пръст. Един човек може да се чувства ок в кожата си и тогава няма да му се набиват в очите такива неща (е, говорим за здравословно тегло все пак, без крайности)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Ноември 26, 2012, 17:06:49
Е, не съм толкова изпаднала, че това да ми е реалността, споко.  :lol: Има и телевизия, списания, хора по улиците... Аз естествено съм си в моето си балонче от близки хора, никой никога не ми е правил забележка за тегло, което не пречи да виждам не толкова близки познати да живеят на солети, понеже били дебели. А и щеше да има смисъл от тая дискусия, ако темата за отслабването в същия този форум не се пълнеше периодично от хора, които твърдят, че не се харесват и искат да отслабнат. Just sayin'  :roll:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Лора в Ноември 26, 2012, 17:12:06
Ами да, аз си живея в някакъв розов балон, обаче той е доста голям и включва голям процент от хората. Не чета списания, почти не гледам телевизия (със сигурност не и Радост Драганова), не ходя по чалготеки. Това лято се прежалих да отида в една от гъзарските дискотеки и видях това, за което говорите, но в клубовете, където аз ходя, е съвсеееем различно, питайте Бизар. Много хора са така, не си измислям някаква утопична България.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Ноември 26, 2012, 17:24:43
Естествено, че ние си живеем в нашата реалност, и аз няма да седна по чалготеките да се разхождам и да се ослушвам какво мисли масата народ. То всеки може да се чувства добре в кожата си по този начин, стига да си го позволи. Но ако говорим за някакъв стандарт в публичното пространство, нещата е ясно накъде отиват. Което насажда комплекси у разни хора, които на свой ред решават, че трябва да се впишат в стандарта на публичното пространство, понеже мъжете гледат каките от Плейбой и сравняват, нали... Доколко е така наистина не знам, но девойките сериозно си го мислят. Тук е изключителна рядкост да се види пълна певица или друга публична личност. Примерно не знам как възприемат в чужбина напълняването на Кристина Агилера, но тук сериозно си я оплюват. И забелязвам, че много момичета (и тук дори не говоря за интернет пространството) си прекарват живота в диети, понеже не се чувствали добре в кожата си. И как да се чувстват, като гледат по телевизиите и списанията само кльощави крака и силиконови цици (извинявай, Корни  :-D)... А обективно погледнато, какво има да не се чувстваш добре, ако си със здравословно тегло, без реално да има какво да ти тежи, виси и да те "загрозява"? Просто да има какво да се пипне. Откъде идва това чувство за неудовлетвореност, ако не точно от тия стандарти? Повечето мацки, които познавам, са вечно недоволни от тялото си.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Ноември 26, 2012, 18:19:06
Аз също съм на мнението на Лора, но не мога обективно да преценя дали съм представителна извадка или не. От години не съм срещала такова нещо като "Тая има голям задник и не ми се занимава с нея". Т.е., както казах и по-горе - това са изпуснатите реплики на непорасналите ми още приятели. Някои от тях ъпгрейднаха на "ами всъщност е пухкава/напълняла и т.н., но е много яка". Дори и тези, които могат да си позволят само лъскави мадами, залитат по тази, която душевно ги кефи в момента. Направо не помня от кога мой приятел е свалял някоя куха лейка, само, защото е яки гърди. От друга страна, все пак всички наближават 30-те, някои вече са поолисяли, пуснали коремче и т.н. и са наясно с това и като гледам избщо не им е на вълна да се свалят с някой по външен вид само. Повечето свободни (те и не останаха много) търсят някой свестен, за да си прекарват добре.

Отделно като гледам и на работа - и предната, и тук, няма никаква изолация на мацки с големи дупета или леко над нормата, напротив, най се обръща внимание на забавните и отворени момичета.

Направо ме накарахте да се замисля аз ли съм остаряла толкова :)

Но пак повтарям - да, мъжете постоянно коментират, грозно дори. Но от това, което аз съм видяла - само чуждите.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 26, 2012, 18:19:24
Е, хайде сега, Кристина Агилера на нищо не прилича, пълна свинщина, нейното според мен граничи с нездравословното, все едно да ми кажеш, че Адел е прекрасна. То манията да си слаб е кофти, че се насажда, обаче от друга страна не можеш да погледнеш видимо дебел човек и да кажеш: о, супер, той се чувства добре в кожата си. Колкото и да се харесва някой, има си здравословни норми все пак.

Едит: Биз, точно щях да кажа, че те и мъжете са цъфнали и вързали, та не върви да търсят толкоз кусури :lol:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Ноември 26, 2012, 18:30:55
Айде остави я Кристина Агилера, понеже при нея дрехите са шокиращи, ама като така и така споменаваш Адел, какво на кого пречи, че Адел е пълна? Нито го навира в носовете на хората, нито тресе сланини, доколкото съм я виждала, винаги е облечена според фигурата си. Точно за това говорим. Обсъждането на чуждите килограми по тоя начин, все едно едва ли не щом не можем да кажем "Егати яката мадама, колко е стройна и фина!", обезателно трябва да се прокоментира каква е свиня. Не, че съм и голяма фенка, но жената е много красива в лицето, и пее също страхотно. Кого го е еня колко тежи? Ако се беше родила тук, доникъде нямаше да стигне сигурно милата.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 26, 2012, 18:33:52
Ма чакай сега, да съм казала, че е грозна в лицето или че не е талантлива? Дебела е. Това не е обсъждане, това просто е факт. Абсолютно нищо лошо няма в това. Що пък да не го кажем, да не е тайна случайно, не сме й го казали в лицето, нали?


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Ноември 26, 2012, 18:38:16
Зависи какво влагаш в думата "дебел". Да, дебела е и неведнъж е показвала, че се чувства добре в кожата си. Ако ще констатираме, да, дебела е. Мен ме кефи, че е дебела, различна, интересна, че не е поредният клонинг. И ако трябва точно да те цитирам, малко по-различно звучеше предният ти пост:
Цитат
все едно да ми кажеш, че Адел е прекрасна

Значи как да се разбира това, щом е дебела, не е прекрасна, ами... ужасна?


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 26, 2012, 18:40:16
(http://www.lowefactor.com/wp-content/uploads/2012/02/ADELE-VOGUE-COVER-2012-e1329273143946.jpg)
Т'ва е от Март.

Аз Адел съм я виждала на коледното изпълнение като пускаха лампита на Уестфийлд миналата година и не знам,на мен тогава не ми изглеждаше дебела. Да,закръглена,но не и дебела,Уто. Демек ако не е слаба,не може да е прекрасна ли?


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 26, 2012, 18:41:03
Мен ония ден мъжът ми ми вика: "Е, имаш тук-таме целулит".
Вярно е. Имам. И? Дреме ми. Нека той забременее, качи и свали 15 кг., износи и роди дете и изглежда като мен. Пък аз ще му викам, че има целулит. Просто мъжете са си мъже, какво да очакваш от тях...

ПП. Тоя национален спор не ви го разбирам, честно :roll: За всеки влак си има пътници и в БГ, и вън.

ППП. Оо, тия примери с известни хора аз не ги приемам. Адел има пари да яде като пор и да си прави липосукция през ден. Едно е да си Адел, друго Ади от Долно Камарци и да изглеждаш добре. С две думи - с кинти и баба знае ;-)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 26, 2012, 18:43:25
То,мъжете не знам,ама и жените изчаткват тотално вече.

Между другото навремето много се дразних на вечените шеги на Слави за Дженифър Лопес,как и трябвало втора лимузина за задника и не знам си какво,като жената едно,че сигурно няма грам излишна мас по тялото,щото е тренирана до ненам си къде,второ,дет нали бат Славчо се гаври с някой,щото не е дъска.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 26, 2012, 18:48:23
Значи аз Джейто така я любя...Е, няма да ти казвам мнението на моя за нея пък и за задника й. Безпощаден е. Той явно е от тия заради които с Мишел сте напуснали БГ :razz: Излиза, че аз съм бая дебелокожа - хем съм останала, хем съм се й омъжила за такъв...айде да не казвам :lol:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 26, 2012, 18:52:33
Да,аз съм напуснала БГ заради мъжете. Всъщност,що пък не.

Аз Дженифърката никога не съм я харесвала,просто защото не ми ляга на сърцето ни с филми,ни с песни кой знае колко. Но пък да я принизявам до ниво задник е мега плоско и повърхностно.

Всъщност сега се замислих,ми Фей ти беше бая по-едра преди няколко години,не беще в общоприетото XS течение. В такъв случай как реагираше мъжа ти? И не ти ли е малко странна идеята,че жена ,която примерно е била номинирана милиони пъти за сексапил и красота и той да и се подиграва заради по-различно оформяне на телосложението-щото тя не е дебела,нито нетренирана по никакъв начин,а самата и фигура го предполага тоя гъз.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Eli в Ноември 26, 2012, 18:57:19
Адел си е прекрасна нищо, че е по-закръглена от другите в бранша й, има невероятно излъчване и страхотен глас, дебела или не си е супер, малко момичета имат такъв чар, ако ще и да изглеждат като топ модели. Кристина Агилера ми харесва повече пълна, отколкото слаба, преди беше грозно кльощава сега изглежда по-нормална, по-човешка и по-простосмъртна ако щеш.

И моят мъж веднъж ми намекна нещо на тема целулит при все че ходех на фитнс редовно, казах му, че има една процедура наречена липосукция и струва само 5 хилки :lol: оттогава не е отварял и дума :lol: даже веднъж го питам дали харесва жени с по-големи гърди, а той ми вика "не, не твоите са перфектни" :-D :grin: Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Anna T. в Ноември 26, 2012, 18:58:10
Не дочетох, че спорът от предната страница ме вкопчи..
Не знам къде наистина ходите всички, но в подкрепа на Лорините твърдения /пък и да се изфукам/ държа да споделя, че миналата седмица излизахме в единствения за града рок клуб да слушаме Епизод. За искрено мое изумление, с всичките си, далеч не "здравословни" извивки, имах и флиртче, та и предложение, при това едно от мацка, едно от... хм, неориентирал се сексуално младеж. И щом в тези си мащабни видове и изгледи влизам в нечия категория на желание... Някак не виждам причини за оплаквания от народопсихология.
Изобщо, принципното ми мнение е, че българинът харесва по-пухкави жени и се плаши от такива, дето са вманиачени в теглото си. Миш, разбирам, че ти си имала сериозни проблеми с това, но... Повечето от нас са нямали. И под "комплекси" разбираме недоволното намигване към бедрата в огледалото. Така де, повечето от моите познати, да кажем.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: D.Dimitrova в Ноември 26, 2012, 18:58:28
Кога надебеляза Агилера толкова, значи сега с нея сме на един и същи хал, ам а тя има пари, а аз си ходя по пенюар у нас. Излезе онзи ден по някакво женско предаване некаква манекенка -кожа,кости и дълъг нос и рече, че жените в България са прасета. Тя като била бременна била качила само 4 кила и всички останали били свине, грозни и неугледни. Не съм за това да се надебелява по 30 кила като си бременна, но вампир да говори по телевизията така и дебелогъзи, но дебелокожи като мен им е все тая, но познавам много дето не им.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 26, 2012, 19:16:07
Але, айде сега да не гледаме кориците, щото то на корица с 5 тона грим и фотошоп е малко по-различно. Според мен не е прекрасна, всеки си има различни критерии, но ако трябва да сме точни, има едни таблици, според които си в норма, иначе си под/наднормен. Не е нудно нито да си слаб, нито дебел, а просто нормален/среден. Не виждам нищо срамно в това. Хубавото е, че за всеки влак си има пътници.

Просто не разбирам защо да не я наричам дебела. Да, красиво лице има, да, талантлива е, но е дебела, факт. Не виждам защо трябва да казвам, че я намирам прекрасна, като не я намирам. Сега трябва да казваме на някого, че е приятно закръглен, вместо, че е дебел, защото е по-политически коректно ли? Като сляп/незрящ, глух/с увреден слух и подобни тъпотии?

Между другото, само да вметна, аз винаги съм била болезнено слаба, чак грозно, скъсвали са ме от подигравки по особено жесток начин, в момента също съм с поднормено тегло. Какво да се прави.

Едит: между другото според таблиците, Адел излиза, че е с нормално тегло, така че явно само на мен ми се струва дебела. 175/75.5кг и ми е наборка бтв.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: HappyHeart в Ноември 26, 2012, 19:22:39
Ути, ако говориш за БМИ нали разбираш, че най-вероятно си с поднормено тегло.

Аз напоследъка си мисля, че започнах да се кефя на по-пищни жени, а не на скелет костите си клати. Тия дни бях на един събития, които изискват ток и рокля и осъзнах, че много искам 3-4 килца на крачетата и ръчичките за сексапил. Не харесвам корични жени високи 1,70 50кг вече. И Адел толкова много ми харесва като излъчване, че въобще не съм осъзнала, че е пълна.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 26, 2012, 19:27:45
Написала съм го, Хепи, права си, не съм го отрекла.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 26, 2012, 19:48:22
Хаха, Але, че сега да не съм XS :lol: Слаба не съм се наричала и възприемала никога, слаби са Ути, Хепи...
И тогава и сега ме е насърчавал да спортувам мъжът, щото аз съм голям мързел по принцип. Ама такива изказвания изпуска понякога и тогана обикновено го парирам с някой лаф като на Ели. Щото както казах - с пари всеки знае.
Ми странно е, разбира се! Нали и аз това казвам. И на него го казах. Ама кой ли ти чува? А иначе моята фигура е същата - винаги съм била с плосък корем, тънка талия (гледам и Цвета така върви, като й мерят гръден кош и едвам-едвам слага сантиметри), ако ще гъзягата да ми е 100 см. Аз си се харесвам. Само циците си мразя. Все повече.
Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Ноември 26, 2012, 19:55:44
Нещо необичайно често за форумна дискусия, по която съм се изказала, ми се замесва името. Моля да се разбере, че аз не съм напуснала България и ми е доста неприятно когато някой го напише. Уча извън България, прибирам се всяка ваканция за дълго, чета новини, дискутирам наболели обществени теми с родителите си, общувам много с приятелите ми там. Ще напусна България, ако избера да работя и да създам семейство тук.

И под "комплекси" разбираме недоволното намигване към бедрата в огледалото. Така де, повечето от моите познати, да кажем.

И аз това разбирам, някъде другаде да съм твърдяла обратното? И пак да кажа - комплекси от известно време нямам! Утопия каза, че само комплексирания си мисли, че всеки е тренчил поглед в задника му. Факт! Но да нямаш комплекси не върви винаги и със страничен ефект оглушаване.. Разбирам, че всички имате страхотни приятели, свестни семейства и прочие, и прочие. И аз имам, но същевременно съм доста комуникативна и общувам с хора от най-различни прослойки и възрасти (само раси не, Алето ме знае ква съм расистка). Та смея да твърдя, че имам доста широк поглед и не мога да си изкривя душата и да направя оценка само на базата на малкия пиано бар, да речем, в който ходя, защото там всички хора са интелигентни и нормални, свири се хубава музика и получавам комплименти. Има я масата. Как да си затворя очите пред нея?

Лора, много ми харесва мнението ти. Не знам защо си се ядосала точно, но няма чак такова значение. Надявам се всички хора в България да започнат да мислят така здравословно като теб в случая и компанията ти. Не мога да се доизкажа, обаче, защото ти преди време писа във фитнес-темата, че не съм те разбрала правилно спрямо комплексите, зародени в пубертета и това, че остават завинаги.. Не ми и помогна да те разбера, затова ще кажа, че съм останала с впечатлението, че точно теб цял живот те мъчат едни 3 или 4 килограма, които от гимназията целенасочено мориш с диети и гладуване.. Вече ги свали или вече не ти пречат? Душевното равновесие, хармонията със себе си е много важна, но е и важно тези неща да се постигат по здравословен начин както и да се пазим от фикс идеи..


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: D.Dimitrova в Ноември 26, 2012, 20:35:16
Адел, не може да е само 75 кг на 175, или е нечовешки разплута или гони 90-така. Иначе е готина в лице, особено с фотошоп ми изглежда доста приятна жена. Но при мен по принцип по-едрите минават за приятни, дребосъците са ми много чупливи.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Korneliq в Ноември 26, 2012, 20:45:37
Ами аз съм същият ръст- 175 и около 60 кг (+- 2, че нямам кантар) и изглеждам вече леко закръглена на места. Не дебела, не се правя на луда, но си имам дупе, бедра и малко корем.  Така че 15 кг отгоре със сигурност са в повече и може човек да изглежда доста пълен (не обичам думата дебел), нищо чудно да е така. Зависи и от тегло на костите, де, аз като бях 53 кг изглеждах като скелет и никой не вярваше да съм над 50.

Лор, обичам те, само това ще кажа. Винаги си на моето мнение за подобни въпроси, ама успяваш така да го кажеш, че вместо да ти се нервят и разубеждават, както на мен, всички се съгласяват и ти се радват. Научи ме, моля те  :-D


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fata morgana в Ноември 26, 2012, 20:48:02
Ей така ми стана  :sadeyes: от всичко, което прочетох!  :kiss: :kiss: :kiss:
Винаги ми е адски неудобно, като почнете така. :)
Не съм добър човек, лъжа основно за две неща и едното е форумът, но пък не мисля, че вредя някому с това.

Ут, не съм само с розови впечатления за любовта. Имам любима леля, която я биеха нон стоп близо 20 години, имам същата братовчедка, имам изневеряващи приятели, чувам груби думи и понякога гледам твърди неприяти неща, но в същото време имам няколко примера за голяма любов (дори без форумните). Най-вече гледам родителите ми как се обичат, уважават и ценят вече близо 30 години, тоест не е лесно, но е възможно, защо да не го искам. Приеми, че сме ин и ян в това отношение и не ми взимай дядо Коледа и Великденското зайче, не е честно. :)
И друг път съм го казвала, по-малко от голяма любов не искам.

И аз смятам, че Адел е дебела, но е прекрасна. Не виждам нищо лошо в това да се харесват слаби хора, аз като видя Мина и замирам. Много важно за мен е, че от малка съм чувала често, че съм хубава, чаровна и т.н. Но за мен е и факт, че в БГ бях малко над 60кг при ръст близо 1.80 и все се намираше кой да ми каже, че съм дебела, груба, едра, сравняваха ми задника с този на едно миньонче. И в същото време, бях в УСА, отслабнах и станах 70 кила, при това по-стара и отпусната и се чувствах като кино звезда, погледите, комплиментите и предложенията. И досега предимно чуженци ми искат приятелства във ФБ и ме смятат за чудна. Дори последните два пъти, много скоро, когато ме сваляха открито, пак бяха чужденци. Та, дразни ме, че тук го правим обидно и грубо, иначе аз никога не бих се разсърдила на мъж, че иска жена с хубава фигура, защото знам мен какви ботори ме влекат, а мразя двойните стандарти.

PS: Винаги стискам палци!


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Ноември 26, 2012, 21:03:53
Фата като каза това за чужденците..Не се ли замисляте, че това не е, защото са много отворени към света и формите, а просто като цяло намират тукашните жени за прекрасни, защото им се струват по-хубави от тези от собствената им нация. Т.е. в този случай брои ли се?

Българките като цяло винаги са ни хвалили, та може би това, което вие наричате задръстенячество на местно ниво, може би е по-скоро завишен стандарт, знам ли. Някак  не е ли нормално в страни, където като цяло населението е задебеляващо, да се харесват всякакви форми.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 26, 2012, 21:10:26
Аз не мисля,че това дето българките били най-красиви в света е някакво общовалидно. Т'ва май само ние си го плямпаме.

Както казах и преди,аз лично мисля,че тук българките не се котират особено,да не кажа никак .  По ред причини,дето няма да кажа,че ще се бием. Интересното за мен е,че сме лесно разпознаваеми,с изключение на тип по-международното попивателни.

Аз доколкото помня,слушах по новините,че нашата страна е с един от най-високите показатели по надномерно тегло и прочие. Така,че тоя "завишен стандарт" или аз както бих го оприличила " плосък снобизъм" е малко като на гол тумбак и пищовите.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 26, 2012, 21:11:06
Явно никой не схвана, че се пошегувах за напускането на БГ...Моля за извинение. Нито ви знам напуснали ли сте, нито защо, просто се пошегувах, защото цялата пледоария по темата "в България е така" - "ааа, не, не е така, онака е" ми беше леко :eek: Както и да е...


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fata morgana в Ноември 26, 2012, 21:12:27
Биз, може и да е, защото населението там наистина дебелее, та това да им променя стандарта, не съм го мислила толкова.
Иначе не мисля, че е само, защото съм българка, последния път беше на централната автогара, пиех кафе, защото ми отмениха един оглед и трябваше да покибича. Видях го отдалеч и дойде точно с мен да си говори от много други, още преди да си отвори устата, знаех, че ще ми заговори на английски. :)

Сигурно и друг път съм разказвала, мен никога не са ме разпознавали като българка в чужбина (колкото съм била, де, не много), все от по-източните народи, много се сърдих, докато Миш не ме светна за на Аладин гаджето, сега съм очарована. :D


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 26, 2012, 21:18:27
Що? Жлътичък ли беше :) ?

Фей,аз не съм се обидила, макар че предполагам на Мишел се извиняваш. Аз лично съм напуснала България и в мисли,и във всичко. Не мога да се обидя за осъзнато решение,което съм взела.

За онова "там",предполагам за Уса става дума ,нали? Да не говоря напразно,то че населението дебелее,дебелее,но честно казано там съм срещала едни от най-красивите и магнетични жени в живота . В смисъл ,дето ги дават тия по плажовете на Ел Ей- еми има ги,изобщо не са застрашен вид, мотаят си се наоколо безпроблемно наред с тия със скутерчетата.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fata morgana в Ноември 26, 2012, 21:24:07
Американец - тоя от гарата, иначе и един индиец, но аз тях знам, че ги блазня, в Плевен имаше много, покрай медицината, дай им бяло, че и гъзесто и замират. :)
В УСА, да, може и да си права, но аз работих в по-беден курорт и толкова много дебели хора на едно място, че и застрашително дебели, не съм виждала никога в живота си. А и само там влизах в М дрехи, пак само там видях какво означава огромна тениска, като родопско одеало, в БГ не съм виждала човек, на който да му стане.
А и там дебелеят странно, гаджето на една приятелка ме караше да стоя до телевизора, докато даваха едно шоу за дебели, защото бях едни кила с една от най-слабите, само дето онази беше като човечето на Мишелин, с едни рингове. Стоят някак по-раздути, или поне така ми се струва.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 26, 2012, 21:30:57
Ох,как ме разцвили ! Бяло,че и гъзесто ! Пък ако беше и русо,щяха да дигат Тадж Махали в гащето.

Само да кажа,че М дрехи там са европейско Л . А канадско М е между М и Л . Защото аз като почнах да слабея тук и се ядосах,защо се движа горе-долу в сходни числа по етикети,а чак после прегледах подробно за какво иде реч. Както и наше М е азиатско Л.

Така,така,разплуват се масиращо,не знам защо точно,може би защото никаква им я няма циркулацията и реално не се и налага да седят в изправено положение никъде. Аз примерно и в дебелия 100-кг период бях абсолютно равномерна- в смисъл налива си всичко както си требе и затова не са ми и давали килата ,даже непоследък се кефя като си гледам стари снимки,защото си се радвам как остарявам. Но пък честно казано съвсем дебела имам по-чист вид,сега нещо се амортизирам .

Британското и Карибското тук пък вади вид на барабанче по мои наблюдения,с тънки крачета като летвички и качва нагоре само .


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Anna T. в Ноември 26, 2012, 21:40:44
Аз от всичко изприказвано не разбрах за всяка изказала се, смятате ли, че килата са ви определяли като личност, като период от живота, или просто са били нещо, което в свободното време сте отбелязвали наум...
Щото, Миш (пак), никой не ти спряга името. Обърнах се към теб, само и единствено защото ти подскачаш всеки път, стане ли дума за килограми. И най-най-добронамерено: на мен това не ми звучи като преодолян проблем, макар че ти само откъслечно си споделяла през какво си минала.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: D.Dimitrova в Ноември 26, 2012, 21:45:59
Ан, искаш ли да им кажем ние колко сме кила и да си ходим? Тука всички се спрягат за закръглени, дупести и трътлести,а като ви знам снимките и като си кажете и килограмите сте едно солетки, дето само в главите ви има непреодолимо голямо дупе.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Anna T. в Ноември 26, 2012, 21:48:54
Хахаха, Ди, не ща да ги плаша. И, наистина, като гледам снимките на другите, се чувствам хипопотамище. Пък в огледалото се харесвам,  макар че в последния месец преди излизането на бебка повече се обичах  :lol:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Лора в Ноември 26, 2012, 21:50:12
Мишел, това за комплексите в другата тема до написах, защото ти даде някакъв драстичен и краен пример, който не е показателен. Имах предвид, че хора, които не са изградили комплекси в тийнейджърските си години, супер малко вероятно е да ги изградят по-късно, просто защото минават през ей това израстване и осъзнаване, за което ти говориш. И пък създадените вече комплекси наистина е почти невъзможно да се преборят. На теб ти се е случило нещо, което те е разтърсило яко, но обикновено не става така.

Колкото до моите 3-4 килограма - на периоди съм. Ясно ми е как ти звуча на теб, след като съм редовна в темите за отслабване, но е и факт, че всички тия години не съм имала идеално тяло и ако това толкова ми е пречило, съм щяла да направя нещо по въпроса. Това, че веднъж годишно виждам как са ми отеснели дънките и ми изкачат паласките и се дразня, не значи, че ми е фикс идея. Не съм човек, който се харесва безусловно, но и комплексите ми не са някакви сериозни. Ходя си леко пухкава и вече като кача малко над това, гледам да се постегна.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: D.Dimitrova в Ноември 26, 2012, 21:51:13
И аз се харесвам, а моята 10-ка е в полза на килата над височината. Ако не ми тежеше на костите щях и така да си живея без да се сещам, че има нещо за обработка.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 26, 2012, 21:52:54
Разбира се,че не съм смятала,че килата са ме определяли като личност. Даже напротив,аз не съм била омърлушен пубертет и ако питаш който и да е познат,ще съм последната,която ще дадат за пример поддадена на комплекс за малоценност,защото съм била тежка.

Само,че други са ме решавали като човек без дори и една разменена дума . Както и Ути по-назад ,"дебела е" . Точка. Дали съм забавна,весела,позитивна,талантлива,добра свиркаджийка.. не е било ясно.  Дебела е. А пак да повторя теглото ми е варирало винаги и нямам дълъг период в един вид.

Аз,забравих между другото . Ути говореше как е суховато да кажеш приятно закръглен,като си баш дебел. И правилно. Аз тлъстаци също не обичам,но какво е приятно закръглено,с извивки се слага в една графа напоследък. С Блонде,имам един познат,повечето знаят каква е мацка и колко е по-по-най ,е първото,каквото ми каза тоя мудю като се видяхме миналата седмица  е,че била се закръглила. Мух? Мдаа.

Ди,сега не е надпревара,аз чак наскоро почнах да говоря за килограмите си и предполагам дълги години не е проличавало тук,че водя някаква непрестанна борба да не изпадам в килограмови крайности в - и + . Аз вече не се броя за тлъста,или поне не се определям така,считам се закръглена,пищна,или там каквото се сетите. Всъщност май отслабвам и още,но почнах да не се харесвам и честно казано почнах да се панирам,че голямото дупе ще изчезне.

Но примерно аз в България мисля,че не познавам жена,която да си харесва визията и да не си мисли,че има още какво да се пипне. Или поне не се сещам. Щото ако вие не знаете,аз да ви кажа- дрехи в размер над М не се намират лесно. От друга страна,тук са по-здрави,ама и по-самохаресващи се.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fata morgana в Ноември 26, 2012, 21:57:19
Не се намират почти никак дрехи. Цяла събота обикалях, исках нещо по-офисно, но спортно-елегантно, само бабешки големи размери има, едва си намерих едно пуловерче, а уж съм смъкнала и съм 90 сега. Добре, че има втора употреба, да купувам старите дрехи на пълните западни дами. :)
Не знам дали ме определят като личност, какво изобщо означава това, но знам, че съм по-щастлива, уверена и спокойна като съм по-слаба. :)

И още нещо, два пъти съм била без работа в София за по месец и нещо. Единият път се отчаях и обходих света, влизах в магазини за дрехи, за храни, питах за работа. Навсякъде ме отсвириха, някой ми признаваха, че съм дебела и не може и в хранителен магазин да работя. Ей ти на отношение, предполагам се сещате, че не съм ходила по лъскавите магазини в моловете, та как да не ми се отрази като личност. :)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 26, 2012, 21:58:49
Але, аз просто смятам, че когато някой е дебел, няма нужда да си кривим душата, щото дебел звучало грозно. За мен "приятно закръглен" се ползва за откровени дебелаци, щото звучи по-меко някак. Голяма работа. Много ме дразнят такива евфемизми. Точно, както намирам тъпо незрящ, вместо сляп.

А що се отнася до това как само с това биха те определили примерно, не знам как го реши това? Просто в момента обсъждаме това, а не кой е весел, забавен и друго. Или трябва да ти казват винаги в комплект: дебела си, ма с чувство за хумор.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Ноември 26, 2012, 22:06:26
Аз от всичко изприказвано не разбрах за всяка изказала се, смятате ли, че килата са ви определяли като личност, като период от живота, или просто са били нещо, което в свободното време сте отбелязвали наум...
Щото, Миш (пак), никой не ти спряга името. Обърнах се към теб, само и единствено защото ти подскачаш всеки път, стане ли дума за килограми. И най-най-добронамерено: на мен това не ми звучи като преодолян проблем, макар че ти само откъслечно си споделяла през какво си минала.

Е как няма да подскачам, като в България има над 100 000 болни от анорексия жени (такива с диагностицирано заболяване) и е нормално да бъда изключително чувствителна на тази тема, защото живях 6 месеца без почти никаква храна и зная много добре какво ми се е случвало в главата докато съм гладувала и как изобщо не можеш да вденеш, че нещо не е както трябва.

Мислела съм, че килата са ме определяли като личност на 14, след това започнах да се изграждам като индивид и, разбира се, да спра да обръщам внимание на това. На всичкото отгоре започнах активно да спортувам и имах хубаво, здраво тяло. Но изведнъж станах на 20, сблъсках се с период, в който се разочаровах от самата себе си, усещах се опряла дъното... Имах нужда да си докажа нещо и какво беше това - най-лесното, дълбоко подтиснатия ми пубертетски комплекс, че съм дебела. Не казвам, че на всеки се случва. Просто казвам, че нашето общество е много по-критично и грубо към дебелите хора от повечето европейски държави. Разказвала съм във форума за моя роднина, която е с наднормено тегло и води прекрасен живот в Германия - има интелигентен, добре изглеждащ приятел (слаб) с хубава професия, тя самата също работи на много хубаво място и получава добра заплата... Посещава редовно културни мероприятия, има редица хобита и много приятели... Първото, което тази жена чува от своите роднини и приятели, когато се прибере в България е кога ще отслабне, не прави ли някакви диети, не й ли тежи... Някои от тях дори не се сещат да й зададат въпрос от друго естество. Не е ли тъжно?

Лор, ясно.. Просто отстрани човек придобива усещането, че ти наистина не си доволна от тялото си, а на всички ни е ясно, че изглеждаш прекрасно. И ги спирай тия диети :razz:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 26, 2012, 22:08:04
Ут?
По тая логика и кльоща и слаба/атлетична ?

Няма такова нещо приятно закръглен = дебел,като обичаш да ровиш в нета,виж какви термини се използват за определяне на типа тяло,включително и във фитнес директориите. Няма само тънък и тлъст,нали се сещаш?

И ти,като човек,който уж бил подлаган на не знам си какви подигравки и какви наранени души, пък нямаш и грам толерантност. Щото ти примерно наричаш 70 кг.певачка дебела? Което изобщо не е така. Фата,каква би трябвало де ,щом е над тия кила?

Едит : Сега Миш ме подсети,аз като се прибрах в България и се виждах с хора,които не ме бяха виждали от 3+ години и много ми стана как толкова очевидно ме оглеждаха отгоре до долу. Ама буквално втренчване,познати,приятели,бивши гаджета,направо ми идваше да кажа- дааа! по-слаба съм и к'во?. Първото,което чувам е като говоря за далечен познат е "ооо,ма тя как е надебеляла" или отговор на въпрос " как е Рени?"- " ми тя е отслабнала" . Ъ?Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 26, 2012, 22:09:16
Може пък да мислят за нея, може да е нездравословно дебела?

Але, не съм казала, че пухкава=дебела, а че хората на дебел човек казват "закръглен", за да не се обиди един вид, нищо, че е очевидно дебел. Ми не мога да кажа на черното бяло просто, не виждам защо се възмущаваш. Обичам да наричам нещата с истинските им имена. А иначе си има и приятно закръглени хора, не отричам :-)

Аз съм много слаба, грозно слаба, да, това е така, няма да се обидя някой ако ми каже, че съм слаба. Що някой да се обижда на дебел? Не разбирам. Ми фактите са си факти.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fata morgana в Ноември 26, 2012, 22:10:59
Кит, ама аз си знам. :razz:
Але, ти пък защо я погна, тя винаги е била директна във всичко, щом са я тормозили и нея, може би предпочита да не покрива всичко със захар, пък и не е като да няма реална преценка. :)

Много реферски го давам, но Ути може и да е обидно. Няма да отидеш да кажеш на някой, че има огромен нос, нито ще спреш жена, за да й кажеш, че мустакът ще й влиза в супата скоро. Нито ще кажеш откровено на някой, че е грозен, затова и хората използват закръглен вместо дебел, по-учтиво е и по-щадящо. Всеки си знае в крайна сметка, а ако някой не се вижда в огледалото, надали и ти да му го кажеш, ще ти повярва, това е.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 26, 2012, 22:13:11
Не виждам защо тр да sugar-code-ваме очевидни неща.

Едит: Але, ти не си слаба, но пък много ми харесваш, ти си ми точно "пищна". :razz:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fata morgana в Ноември 26, 2012, 22:20:38
Ми защото е грубо и ненужно, нищо не се постига с директно пъхане на пръст в раната, трябва такт в общуването, иначе ставаме откровени грубияни. Няма идеални хора и не виждам какво ще постигна, ако тръгна да нареждам другите или те мен. Сега ми напомняш на моя ужасен нов колега, който каза на ужасно сладка колежка, че е гърбава, все едно тя не знаеше преди това.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: D.Dimitrova в Ноември 26, 2012, 22:22:26
Оф, да бе. Някой братовчед , който не ме е вижда от 14 годишна току каже на баба ми, че ме видял случайно по улицата и съм била надебеляла. Значи да спре и да ме заговори, защото не съм го видяла не може,ам а да съобщи на родата, че съм дебела може. То възпитание, то усет...


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 26, 2012, 22:23:10
Не виждам да съм тръгнала да казвам на някого, че е дебел, той вероятно си го знае, но сега като си говорим, някак не е нужно да сме особено тактични, когато говорим за странични хора. Такт имам пред хора, не ме мислете :-D

Е, Ди, тва е толкова тъпо, че чак смешно ми стана :lol:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 26, 2012, 22:23:23
Пай са па ти, Фата,що се буташ помирително :)

Ама шегувам се,какво да съм погнала,няма такова нещо. Аз ако почна истински да се гнявя с някой,ще си проличи.

Ут,не ме разбираш, това,за което аз говоря е,че приятно закръглен в България е наричано дебел. А не обратното. Само,че за повечето хора май тая графа не съществува. Да не говорим,че това се използва и за различаване един вид. Оная дебелата от втория етаж,оня тлъстия певец. Еми егати.

А за дрехите,повечето от вас дори и не са се замисляли за чувството,да ТРЯБВА да си купиш нови дрехи,я за работа,я за излизане,я за рожден ден и просто да няма,а някаква продавачка да те гледа накриво и при въпроса "дали има друг размер различен от М" , да ти каже ехидно "емиии големи размери нямаме" . Ще кажеш,че питаш за драконови жилетки. Сега ,любопитно ми е за тия международните фирми как стоят нещата,просто щото отдавна не съм влизала в такива масови магазини като Хъ и Мъ в България.

Едит : Еее,много сте бързи.

Ут,аз и не искам да съм слаба, била съм,не се харесвам. Не ме и харесват толкова. Не ми е щастливо.Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 26, 2012, 22:24:40
Еми аз пък знам какво е - мен редовно ме пращат в детски магазини, щото "емиии толкоз малки нямаме като за вас като не сте стандартна". Ужасно е, едва преди 2 години си намерих нормални дънки. Унизително е, ама какво да се прави.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: D.Dimitrova в Ноември 26, 2012, 22:28:18
Е далеч по-унизително е продавачка да дъвче дъвка, да смърди на цигарки, да носи дънки размер за малолетни и да те оглежда снизходително, докато се опитваш да не спукаш някоя рокля или панталон по шевовете. Але, по големите магазини и марки си има всякакви размери и се пазарува спокойно.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 26, 2012, 22:30:06
Ей,нали завалийката е толкова фина,че не и стават дънките от манекена :)

Двете неща не са лесни за сравняване,па макар и две крайности на един магнит. Била съм и в двете,както казах,пих една година какви ли не хапове и илачи,за да задържа някакъв постоянен апетит и стриктна "хранителна" диета,както и съм била стотарка дебелаче-малък вагабонт. Ми страшното е,че ми се възхищаваха в единия вариант,а в другия съм си циврила някой път на пияно.

Дъ., честно казано и не помня,защото примерно не винаги съм имала възможност да фукам пари по баш молове,все в някви аутлети се набутвах,та имаше размери. Но с разликата ,че купуваш,което има в твоя размер,а не това,което ти харесва.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 26, 2012, 22:30:40
Според мен е еднакво унизително да те гледат с насмешка, че приличаш на чувал с картофи в размер XS, ма карай.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fata morgana в Ноември 26, 2012, 22:32:20
Къде, какви са и колко са скъпи. Тази събота с приятелка обходихме центъра, миналата със сестра ми минахме през моловете. Нищо като за мен. Може и да зависи колко си дебел точно. Извинявам се, имаше няколко неща, не особено каквото търся и бяха на безумни за мен цени.

Ути, и аз не мисля, че може да се сравнява. Ако сега ти пусна снимката на 10 случайни мъже приятели, съм сигурна, че поне 8 ще излязат веднага с теб, ако са сами, а 3-4 даже и с приятелки пак ще се впуснат. С моята снимка няма да е баш същото, макар и двете да имаме проблем с дрехите. :razz: :lol:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: angel_sin в Ноември 26, 2012, 22:34:07
оф ама каква тема заформихте и вие .. аз кво да кажа, като нося 42 номер обувки и вече дори не питам в магазините .. Колко продавачки са ме оглеждали отгоре до долу, идело ми е да им зашия един  :razz: добре че отвориха тия немските магазини, дайхман, там от години си намирам и съм щастлива, че за първи път в живота си имам 10 чифта обувки, между които и такива с ток  :lol: ми големи крака имам, кво да направя  :razz:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 26, 2012, 22:34:38
Не ти разбрах последното,Трути?

Фата,сега ме разсмя, ако си търсеше работа в моята сфера,би си намерила повече хм,професионални срещи,отколкото скелет. Няма да кажа Ути,защото тя сега се само-съжалява,че е грозно слаба,ама почваш да връзваш мръвки като млада жена,не надъхвай се. :-D


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 26, 2012, 22:35:02
Фата, то въпросът е ти как се чувстваш, а не колко човека биха спали с теб в случая. Ми, Але, важното е на теб какво ти е на душата, мен какво ми дреме колко човека ще спят с мен като се чувствам супер унизително, че не мога да си намеря дрехи и не се чувствам добре в кожата си. Принципно, сега съм качила 2-3кг и се чувствам по-добре :-)

Иначе, Фата, мерси. Едвам се измъкнах от един желаещ  :razz: :lol:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 26, 2012, 22:40:26
Ти,сега се обиди на куртизанска тема ли?

Ми,просто се сетих,че реално погледнато много големи жени са по-търсени от много слаби жени. И съдейки по разнообразието на нации в контингента,бих казала,че е положително. Пък си мисля,че у нас ще е другояче. По-слабичко,по-добре. Все ми мирише на промитичко.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 26, 2012, 22:41:21
Разни хора, разни идеали, би следвало за всеки вкус да има мадами :-)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fata morgana в Ноември 26, 2012, 22:45:34
Мани, Але, че и без това ми се замъглява като се сетя за твоите находки, че и да ми плащат, ехеее, жалко, че имам католическо мислене. :-D


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 26, 2012, 22:59:28
Haha, Angel, I az sum s 40 nomer. Razbiram te idealno!


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Лора в Ноември 27, 2012, 00:58:42
А за комплекси за слабост досега съм повярвала само на един човек. Тя е с телосложението на Ути, да кажем, но мисли, че е грозно слаба, носи само широки панталони, а поли, рокли и тесни панталони няма в гардероба си от дете. Това са комплекси. Не са седне някоя мадама с ултра къси шорти или секси впити дрешки да ми обяснява колко слаба била (това не за Ути конкретно). Щото си спомням майка ми колко разпалено ме е убеждавала как по нейно време са харесвали по-закръглени и как й насаждали комплекси, че била твърде слаба и т.н., а после с явна гордост ми показва в какви миниатюрни дрешки се е събирала и колко е била фешън.
И аз бях твърде слаба, когато паднах под 45 кг и помня какво беше да не мога да си намирам дрехи по магазините. И мен продавачките ме бъзикаха да ходя в детските магазини, но това си бяха съвсем добронамерени и леко завистливи шеги, никога не съм срещала снизходително или злобно отношение тогава.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: lioness в Ноември 27, 2012, 08:15:34
Дали ще е удобно някой модератор да отдели темата, понеже много хубава дискусия се е получила и ще се затрие между страниците с глупости.
Иска ми се да принтирам последните n страници и да ги покажа на приятелите и колегите си. Уж съм заобиколена от сравнително интелигентни хора, но толкова толерантност на едно място не съм срещала. И съм болезнено съгласна с мнението на повечето, че масово тук се толерира кльощавото. И не съм съгласна с Биз, е мъжете просто си лалат. Поне тези, които аз съм чувала, съвсем искрено си критикуват чуждите и собствените жени. До такива абсурдни висоти, че на едната ми приятелка другарят, с който са от 7 години, от 3 живеят заедно, не желае да предложи брак, докато не свали 10 килограма, защото каква булка щяла да е тя, като се мине и през друг, който не позволява на жена си да яде кашкавал, защото той бил чисто масло (а мацката няма и 50 кила, нали).


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: D.Dimitrova в Ноември 27, 2012, 08:28:46
Сетих се за друго приятно явление- жени спират още в началото кърменето, за да могат бързо да отслабнат. Вече три пъти виждам такива познати- кърмят 20 дни и после започват да се ослушват и да измислят някакви извинения, за да спре и да огат бързо да свалят.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 08:58:31
Лъвче, това е ужасно. Между другото и аз правя забележки на мъжа, че е дебел, защото той за годините, в които сме заедно, много напълня, едно 15-20кг, лека-полека, лека-полека. Ми не е редно да се запуска, млад мъж на 30 години, да пуска шкембаци, да не се храни редовно, да яде само глупости. Той самият не се харесва така, ама го мързи и няма воля да започне, а аз не го правя с лошо, искам да го мотивирам. Айде кажете ми ся, че съм зла.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Ноември 27, 2012, 09:37:38
И аз мисля, че е ужасно :-?
Иначе и аз правя забележки на Краси, ама повече хумористични, а и той също ми е дал задача да си го ограничавам, но обикновено таквиа неща си ги говорим вкъщи, а пред приятели е все за майтап, макар, че веднъж ме изгледаха и мен лошо и внимавам. Може би е общовалидно, че жени и мъже, зависи кой каква склонност има, но се отпускат при щастлив живот. Не знам дали е сексистко, но много е грозно мъж да говори така за жена си и то пред хора и пред нея. Не, че обратното е по-красиво, ама мъжете като цяло са по-неебателни, т.е. грозното зависи до това каква степен ще обидиш отсрещния, а е повече от ясно, че жените го приемат много лично. А и като цяло си е факт, че жените си търпят повече мъжете независимо на какво приличат, докато е всеобщонасаден страх, че мъжа ти почне ли така да те коментира, не са много добре нещата.
Иначе и в моята компания приятелката на едното момче, откакто са заедно, много се запусна, всъщност не се е запуснала, мацка си е, умее да се докарва, но напълня доста, а и с факта, че не си дава зор за търсене на работа и т.н. и моите приятели много я недолюбват, като разбира се най-много й коментират трътката. Докато приятелят й е стегнат, грижи се за себе си, за дома и т.н., но пред нас винаги коменира на всеоуслушание колко е готина и как не харесва кльощави мадами, ами си пада по големи дупета. (без да звучи обидно). Може би и на него му се иска да е както преди или да си дава повече зор, но никога не го показва, много ми харесва колко е внимателен към нея.
В този ред на мисли, не знам, това коментиране може би просто си върви с част от характера, знам ли. Да са оперирани от чувство на такт и джентълменство. И аз съм присъствала всъщност на такива изпуснати реплики при събирания, да кажем от сорта на "тя и моята какво гадже беше, но и така си я харесвам", което е ни тъй, ни тъй, но много пъти в такива моменти съм се чудела злобно ли се казва наистина, или просто жените сме свикнали да интерпретираме всяка реплика за теглото си по определен начин.
Мисля, че онази сцена от Приятели е много показателна, когато Чандлър трябваше да отговаря дебела ли е Джанис - Погледнал си я? Никога не поглеждаш, директно казваш Не. Така, че според мен и жените са много сбъркани в това отношение, дори и без да са дебели. Специално за кльощавата ти приятелка, щом няма и 50 кила, няма и за какво да се обижда, а винаги може да го прави на 5 стотитинки или просто да отвръща подобаващо.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: lioness в Ноември 27, 2012, 09:44:09
Ди, АГ-то ми е казвал за жени, които имат претенции да родят секцио в 7-ми заради фигурата си. Такива ги гонел от вратата, а той е доста широкоскроен спрямо човешките претенции.
Този месец роди кумата ми, тя бременееше заедно с жената на колега на кума. Жената беше с близнаци, до седмия месец качила 4 кила, заради безумни ограничения, роди мноого рано някакви мишлета, от които едното не оцеля, друго не знам.
И не е като да си говорим митове, това са си съвсем реални ситуации.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Ноември 27, 2012, 09:50:10
Оф не знам в таквиа ситуации според мен и двамата са си виновни. Не знам, да си слаб психически едва ли е нещо, заради което всъщност трябва да носиш вина, но за съжаление в някакви такива ситуации си важи законът на природата, че по-силните оцеляват. Това го казвам, че някой е решил да обвинява мъжете, че те насаждат комплекси.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Galina_Dim в Ноември 27, 2012, 09:51:02
Аз преди да се запозная със Сашо бях 50 кила и турбо разбита откъм психика. Като се запознахме от глезотия качих 10 за около година, ама пък толкова щастлива година беше... Докато още се опитвах да комуникирам със свекърва ми, излязох един път на пазар с нея, понеже изключитено непреклонно настояваше да ми купи рокля за Коледа. Не знам нарочно ли, или не, но ме заведе в такива магазини, където продават дрехи, които (първо са ми кичозни, но нейсе) спират до М. А 60 кила на 167 санта, кхъ, не влизах в М. Но ударът провуча и отекна, когато едната продавачка ехидно се ухили и каза, ами ние имаме дрехи, които биха станали само на дамата (посочвайки свекърва ми), с което тотално ме загубиха като проекто клиент. Те ти тактичност и толерантност от специализиран персонал, предвид, че далеч не изглеждах зле, просто се бях закръглила добре. Друг не по-малко фрапантен случай беше с една съфорумка, която тогава, няколко месеца след раждането, си търсеше булчинска рокля. Продавачката просто я загуби и нея като клиент.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Ноември 27, 2012, 10:02:19
E, такива случки и аз съм имала, когато си търсих хубав сутиен и от Триумф ми предложиха някакви бабешки модели и на въпроса ми за нещо по-младежко и хубаво, ми отговориха - Е с този бюст какво очаквате да ви предложа. Но според не е това темата, защото нетактични продавачки колкото щеш, а и всяка една от нас сигурно без да иска като свекървата ти, е засягала някой без да знае, неизбежни са тия неща и не са фатални. Не е системен тормоз това и умишлен.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 10:05:19
Бизар, честно казано ми се ще ако се окръгля, да ми се каже деликатно преди да стана бъчва, за да взема някакви мерки.

Давам пример - преди месец стана страшен скандал вкъщи, защото аз само се оплаквам от работата си, че нямам мотивация да си напиша дипломната, като цяло съм мрънкало и мъж ми каза една голяма тъпотия как не съм била жената, в която се влюбил, разочарован бил. Истината е, че много, МНОГО се засегнах, но той беше прав и ме тласна в правилната посока. Сега поне си вдгнах г*** от дивана и пиша дипломната. Понякога трябва да дадеш начална скорост, а не само да говориш миличко на любимия човек.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Ноември 27, 2012, 10:14:51
Ама аз не съм казала обратното. Но първо - не пред други хора, много ми е отвратително това, и второ - не подигравателно, т.е. неградивно. То при вас е било друго, пак е обидно, наистина, но и според мен ти го е казал да се вземеш в ръце, а не, че не може да те понася или нещо от сорта. Просто разни такива подмятания между другото, без да казват нещо, но да те засегнат иначе, са ми ужас.

А като се замисля за такива ситуации за пред други хора, все са били жени, дето да тровят мъжете си така пред приятели им. И двата пъти така ме заболя сърцето, ужас. Ако беше обратното и бяха момичета, просто щяха да се разреват и да избягат, сигурна съм.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 27, 2012, 10:15:29
Сетих се за друго приятно явление- жени спират още в началото кърменето, за да могат бързо да отслабнат. Вече три пъти виждам такива познати- кърмят 20 дни и после започват да се ослушват и да измислят някакви извинения, за да спре и да огат бързо да свалят.

Аз от кърмене отслабнах най-много, отколкото някога в живота си.
Ето:

(http://prikachi.com/images/701/5540701F.jpg]http://prikachi.com/images/701/5540701F.jpg)

Ядях като слон, кърмех и слабеех. Станах по-слаба от преди да забременея и всички ме гледаха ей така :eek:
Изсмука ме това бебе тотално. Кожата ми суха, изпита. Като спрях кърменето изведнъж това слабо увисна, изпразни се от съдържание и сега не съм пълна, не съм и толкова слаба, но съм много отпусната. Не се чувствам добре.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: deni_4ka88 в Ноември 27, 2012, 10:18:06
Споменавала съм,че от 14 годишна се подлагах на какви ли не диети,но сега като се замислям май е от по-рано,може би 12.Стигала съм до 62-64 кг на ръст 1.58 (тогава).Никое момче обаче не ми е казвало чеми  има нещо на килограмите ми,дори напротив,имах си доста обожатели,повече от слабите ми приятелки.Аз не бях дебела,а пухкава,имах си и дупе,и кълки и голееееми цици (Корни)  :-D.Проблем имаше в моя телевизор,но в последствие осъзнах че не самото тегло ме е тормозило,а други вътрешни конфликти,които мислех че ще разреша по най-достъпния за тогава начин,като постигна "идеалната фигура".
Сега съм по-слаба от когато и да било в живота ми,но е по независещи от мен обстоятелства,може би след раждането са ми се объркали нещо хормоните.
Фей,явно и на мен кърменето ми действа отслабващо,защото ям както никога преди,пък не спирам да отслабвам.
П.С.снимката не се вижда


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 27, 2012, 10:18:22
Бизар! :shock: Според мен твоя бюст е много хубав...Там едни снимки беше показвала като бременна, ако видят моя какво ли ще кажат? Не сутиен, а пистолет ще ми предложат. Или брошура на Енчев...


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 10:27:38
Биз, ми аз се опитвам да го мотивирам по някакъв начин, пробвала съм и шеговито, и язвително, и грубо, и с разбиране...еми не мога. Иска да ходим заедно на фитнес, пък аз не ща. Големи драми са :-D Накрая ще го водя за ушите на диетолог и ще му правя обяд за офиса, щото той по цял не яде, щото нямал време.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Ноември 27, 2012, 10:35:05
Ами виж, той не ти е дете, нито ти си му майка, не мисля, че има какво да си го слагаш на сърце, защото според мен нищо не можеш да направиш.
Вкъщи е същото, макар, че моят се старае - в смисъл спортува много, но само, защото му харесва. Проблемът му е с яденето, но моята роля е до там да готвя здравословно (в смисъл без мазно, тестяно, пържено), и колкото мога да го ограничавам. Той преди искаше от мен да му поставям граници с храненето, но накрая става така, че точно като майка му дудна да спре да яде, а той гледа жално, ставам лошата, после отиваме в магазина да си купува дрехи - нищо не му става и пак аз съм лошата, че не го ограничавам достатъчното. Ааа, мерси. Да се оправя сам. Та твоят мъж ми звучи и по-малко мотивиран даже, така, че какво ти пречи на теб като е напълнял - за него си е в крайна сметка. Предния ми приятел и той беше, и все още е така - докато сваля момиче - фитнеси, диети, вталява се, задоми ли се и +20 кила. Така, че за теб е добре, защото винаги можеш да го хванеш кога се е влюбил в друга :D


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Ноември 27, 2012, 10:39:15
Аз като се събрах с приятеля ми (еййй, много ми е смотана тая дума вече, трябва да измислим нещо по въпроса  :razz:), бях под 50 килограма, тотално изтощена физически и психически, буквално на два шамара живот. Той пък винаги си е бил по-едър, хем висок, хем масивен, пък и коремче си има, и той си го знае, и мен не ме притеснява. Даже ми е много готино да го гуша като гигантско плюшено мече.  :lol: Та аз като станах щастлив човек, за 5 години си качих 10-15 кила, но за добро ги качих. Той ме вижда колко се харесвам, никога не ми е казвал нещо за това, че съм напълняла, а аз си го знам и по-скоро аз го коментирам и се шегувам със себе си. Чувствам се по-желана и по-сексапилна отвсякога и не знам дали този факт ме кара да се чувствам добре в кожата си, или просто понеже се чувствам добре в кожата си, излъчвам увереност и сексапил и ставам привлекателна. Но иначе не мога да си представя пред други хора да ме обсъжда, или аз него. Много грозно и примитивно ми е, едно такова. Аз понеже съм предимно в мъжко обкръжение, забелязвам, че мъжете много коментират, факт е, но пък специално тези покрай мен не отдават толкова значение на килограмите, даже се радват на по-пищно като че ли. Т.е. коментират големите задници, ама в положителния смисъл.  :lol: Нали имаше една приказка за майстора и големия тезгях, та и при нас е на почит.  :lol: А иначе майка ми ми е казвала, едно време нашите бащи като видят някоя много 'арна мадама, казвали "като бъбрече". Та представете си бъбречето с всичките му овали. Аз всъщност не твърдя кое е по-готино или по-здравословно, аз съм за човек да се приема (критичност винаги трябва да има, но в здравословна доза) и да си носи килограмите с достойнство и любов, без значение дали са 40 или 100. И междувременно да се старае да е здрав, естествено, ама някак здравето винаги ми се е струвало, че по-лесно се постига, когато се приемаш и обичаш, отколкото когато се отхвърляш и наказваш.  :razz: И за край ще постна тука една снимка, която е една от най-сексапилните снимки, които съм виждала, пък си личи колко тежи мацката.
http://3.bp.blogspot.com/_YB6eLZyGT7U/Sqzmnp0uJkI/AAAAAAAAUQI/3SxokH1hdwQ/s400/plus-size-model-crystal-renn-in-aus.jpg (http://3.bp.blogspot.com/_YB6eLZyGT7U/Sqzmnp0uJkI/AAAAAAAAUQI/3SxokH1hdwQ/s400/plus-size-model-crystal-renn-in-aus.jpg)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 10:42:58
Ами и аз се нервирам, че съм му като майка, ама какво, да го чакам да стане 200кг ли? Ми няма да го харесвам вече толкова... :roll: Явно съм повърхностна. Да не говорим, че не е здравословно. Обикновено като има проблем във връзката, се почва: ма ти поддържаш ли се, обезкосмяваш ли се, слаба ли си, пък на мъжете никой не им държи сметка, че са се разпуснали. Защо така?

Кат, тая снимка ми е ужасна и изобщо не ми е секси :razz:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Ноември 27, 2012, 10:47:45
Еми така е, но в такива случаи само външна намеса съм виждала да оправя ситуацията, като ти вече не си външна намеса, освен, ако не си хванеш любовник и той да разбере. Ситуацията е аналогична с твоето душевно запускане, така, че явно нещо друго би го жегнало нещо, различно от здравословните ти съображения :).


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 10:49:48
Знам, че е аналогична, но аналогични методи не помагат :razz: :lol:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Ноември 27, 2012, 10:53:38
Ами ето, че си предубедена. За мен и за голяма част от мъжката аудитория това е снимка с ужасно много сексуален заряд, мадамата е много красива, тялото и е с много приятни извивки. Ти просто не приемаш по-закръглените хора, кажи си го и да се приключи. Уж наричаш нещата с истинските им имена, но всъщност ти просто не приемаш, за теб всичко, що е по-овално, е "дебело", "грозно", "ужасно", "анти-прекрасно" и т.н. И точно за това иде реч, когато Мишел и Алето обясняват, че тук просто не се приемат такива жени. Защото повечето хора мислят като Ути.
А мъж ти няма как да стане 200 кила така - хоп и вече е дебел. Най-малкото той като спре да се чувства добре, сам ще реши да отслабва, когато прекрачи границата на нормалното лично за него. Но това си е негово решение.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 11:02:04
Първо, тази няма никакви извивки - няма бюст, няма и талия никъде. Една голяма толумба е. Не ме е срам, че имам мнение и че не ми харесва, не виждам защо се опитваш да ми вмениш вина. Има си влак за всеки пътник, нали?

Второ - не съм съгласна, че трябва да чакам да се почувства зле, за да му направя градивна забележка. Трябва ли да гледаш как любимият ти човек се съсипва емоционално/физически/всякак, само защото ти е любим и трябва да си траеш, за да не го обидиш? Точно обратното, смятам, че си длъжен да се опиташ да му покажеш истината и да му помогнеш. Ми ако след време каже: ти що не ми каза??? Това правилно ли е?


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Ноември 27, 2012, 11:17:53
Е, ти с направила градивна забележка, той самият е наясно, но няма какво повече и докато сам не се вземе в ръце, това е положението. Следващата стъпка е да си просто гадна и само за това да мелиш.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Ноември 27, 2012, 11:23:06
Ако те пита така, готовият ти отговор би следвало да е "Ти сляп ли беше и аз ли ти носих отеснелите панталони, че не разбра?" Въобще, да държа сметка на някого колко тежи, бил той и човекът до мен, ако самият той се чувства добре и е здрав иначе, само защото на мен лично не ми харесва как изглежда...  :roll: Естествено, че няма да го оставиш да мре от инфаркт, но това, че бил пуснал коремче, не значи, че ще стане 200 кила. Ама вашите отношения са ми тера инкогнита, така че не се меся там.  :roll:
Колкото до снимката, ако беше като толумба, едва ли щеше да е известен модел. Просто на конкретната снимка акцентът не е талията. Пък толкова секс има в погледа и, че и 150 кила да беше, пак щеше да излъчва сексапил и не става въпрос за това дали ни харесва или не бюстът и, талията и или задникът и, а че като цяло има излъчване на уверена секси жена. Което може да го постигне всяка жена, без значение от килограмите си, стига да се приема и харесва.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 11:28:08
Така е, Биз, ма аз доста често му давам идеи какво да направи по въпроса, пък той твърди, че аз съм виновна, щото не съм искала да ходя на фитнес с него :-D Ще престана да дудна де, то е ясно, че няма ефект.

Кат, не става въпрос за пускане на коремче, да качиш 2-3-5 кг, става въпрос за 15кг примерно, ако не и към 20 вече. Много ясно, че не съм почнала да дудна в началото, нали? Или да му кажа като се разболее, когато ще е леко късничко вече.

Защо се опитваш да ме убедиш, че тази е секси, мнението ти не е общовалидно, нито пък това, че е модел, ще ми промени вкусовете.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: paiachka в Ноември 27, 2012, 11:29:07
Кат, да отбележа, че като ценител на именно пищни мадами и на мен тази девойка не ми харесва... Впрочем Кристина Агилера ми прилича на травестит вече. Или на как правеха Моника от Приятели дебела, за да покажат каква е била. И пак Кристина е по-добре от тая снимка. Дето вика Ути - тулумба, безформена. Поне в тоя профил дето е застанала.
А аз обичам по-пищни жени. Др. Кали Торез примерно бих я плющяла:
(http://cdn04.cdn.justjared.com/wp-content/uploads/2007/09/ramirez-emmys/sara-ramirez-emmys-2007-53.jpg) и то в по-дебеличкия й период.Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Ноември 27, 2012, 11:38:27
Защо се опитваш да ме убедиш, че тази е секси, мнението ти не е общовалидно, нито пък това, че е модел, ще ми промени вкусовете.

Утопия, Катрин се опитва да те убеди, че килограмите и формите не са всичко. И много ясно, че няма да ти е секси на теб, не си мъж. Аз себе си също не харесвам, падам си по коренно различен тип жени, ама мъжете ме харесват и приех, че ми е грешна представата за хубаво и грозно спрямо нашия пол.

не става въпрос за това дали ни харесва или не бюстът и, талията и или задникът и, а че като цяло има излъчване на уверена секси жена. Което може да го постигне всяка жена, без значение от килограмите си, стига да се приема и харесва.

Иначе, Кат, Тара Лин (опс, ти Кристал Ренн си показала, не я разпознах, хаха) е невероятно красива, но аз там съм малко предубедена до колко се чувства добре в кожата си с всичките нейни екстремни отслабвания и напълнявания. Малко маркетингов продукт, но добър, определено. Има сега една нова +модел, ще се сетя как се казва и ще я изпляскам тук. Тя наистина е много магнетична.

Едит: две снимки на Денис Бидо, малко стана картинна галерия, ама нищо..
(http://25.media.tumblr.com/tumblr_mbdb3cZKSf1r33a7yo1_500.jpg)
(http://24.media.tumblr.com/tumblr_m9mh2s32rN1rnosmyo1_1280.jpg)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Ноември 27, 2012, 11:45:36
Сега освен и аз да се тръшна, че вие не можете да ме убедите, че не е готина и вашето мнение не е общовалидно  :lol: Усещаш ли колко е абсурдно, Ути? Слагам снимка, която ми харесва, и ти директно "Ма тая е ужасна, бе" и после като казвам, че не е идеята дали на теб лично ти харесва "Ти не можеш да ме убедиш, твоето мнение не е общовалидно"  :eek: Както и да е, Мишел хвана идеята. Ето ви още една хубава жена, макар че на снимката не и се вижда талията и пак сигурно ще кажете, че е безформена, но според мен трябва да има повече такива модели, за да могат жените да видят, че не е страшно да имаш няколко килограма повече. И такива жени ги снимат в списанията, и такива жени стават модел за подражание, а не само суховати силиконови каки.
(http://dailyvenusdiva.com/wp-content/uploads/2012/08/cat1-lingerie-curves-nancie-575x273.jpg)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Mina в Ноември 27, 2012, 11:57:44
Миш, тази ,която си постнала на мен лично ми идва малко в повече.  :roll:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Ноември 27, 2012, 11:59:48
Ама на нея не й идва никак в повече :-D


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: D.Dimitrova в Ноември 27, 2012, 12:05:02
А като харесвате жени с повечко кила, защо Миш и паячка сте като солетки:}Айде паячка сигурно така си седи без много фитнеси, но миш спецаилно ходи да се осолетява с фитнес. Значи като ги гледам тези двете, отма може да се снимам и аз за списание значи. Обаче не ми е здравословно да си толкова едричък.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: lioness в Ноември 27, 2012, 12:09:01
Една бивша и отдавна пенсионирана мноого харизматична колежка казваше, че навремето жените се избирали при снеговалеж - важно е да задържат снежец отпред и отзад  :-D


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Anna T. в Ноември 27, 2012, 12:09:32
Хаха, Ди, пак ми взе думата, значи. Щях да кажа, че аз съм долу-горе с формите на мацката, която Миш постна. Даже огледах хубавичко корсета, че да се изтипосам в тая поза пред любимия  :razz:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настоящ
Публикувано от: michelle в Ноември 27, 2012, 12:15:24
Грешка, ходя да спортувам във фитнеса, не да се осолетявам. От две години имам постоянно тегло между 58 и 60 килограма и не мисля, че ще бъде особено здравословно да кача 30, както и не смятам, че това е солета.. Казах вече какво ми каза един български мъж това лято в лицето, при положение, че аз на мъже, с които спя, никога не се обяснявам какво искам да сваля и кое не си харесвам.. Държа се все едно току що съм отмъкнала аутфита на Адриана Лима за новото шоу на Викториа Сикрит, и все пак той реши да ми каже да не отслабвам...

Това с тия Plus-Size-Models е екстремно, много ясно (въпреки, че мен лично Денис ми е секси). И всичко екстремно (много слабо и много дебело) не е хубаво. Радвам се, все пак, че известни фотографи започнаха да снимат закръглени дами, защото карат света да се замисли. А и всяка жена има право на самочувствие. Именно защото вкусовете са различни, както Утопия по-долу каза.. И килограмите, за Бога, не са всичко. Аз я приключвам тая дискусия. Не успяхте да ми промените мнението, че в България хората осъждат по грозен и арогантен начин дебелите хора.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настоящ
Публикувано от: Лора в Ноември 27, 2012, 12:16:54
  Не успяхте да ми промените мнението, че в България хората не осъждат по грозен и арогантен начин дебелите хора.

То по-скоро аз си промених моето  :lol:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настоящ
Публикувано от: michelle в Ноември 27, 2012, 12:19:24
  Не успяхте да ми промените мнението, че в България хората не осъждат по грозен и арогантен начин дебелите хора.

То по-скоро аз си промених моето  :lol:

Така де, без не-то във втората част на изречението :-/


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Ноември 27, 2012, 12:23:26
Мишел, подписвам се под втората част на предишния ти пост.  :razz: Под първата не мога, понеже аз варирам между 60-63 кг., не ходя на фитнес а правя упражнения у дома и обичам да коментирам пред мъжа, с когото спя, килограмите, дупето и гърдите си, ама го правя с чувство за хумор тип да види, че на мене ми е ясно, че са ми малки гърдите и ми е голямо дупето, ама това не пречи да го омаломощя от качествен секс.  :-D (което пък ми дава една нова тема за размисъл - говорите ли за физическите си недостатъци пред мъжете? Понеже има едно правило, дето по женските списания се повтаря като мантра, че жената не трябва да говори за това, че той мъжът можело и да не забележи, пък ние като му обръщаме внимание, щял да види и да спре да ни харесва  :razz: Та вие какво мислите?). И имам питане към Мишел, как и е цялото име на тази мадама? В първия момент и на мен ми се стори доста прекалено пищна, ама лицето и ми хареса. Пък като свързах лицето с тялото, взе, че ми се хареса и на мен много.  :-D
Едит: А, ти си си го написала, всичко е точно значи.  :-D


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: paiachka в Ноември 27, 2012, 12:32:09
За себе си веднага обяснявам защо съм слаба - когато качвам килограми аз винаги качвам на дупето и краката. Тялото ми нагоре е слабо. Ето, качих 25 + кг докато бях бременна и от тях едва 1-2 да са горе - малко на циците, което изчезна, малко в муцуната, което също изчезна и нито грам на ръчички.. Е, кажете, как да кача доброволно като приличам на круша. Нито цици ( :-D) ще ми пораснат, нито ръце или гръден кош. Само гъз и бутчета. И то не в добър смисъл, защото придобивам веднага целулит, а дупето ми си разваля формата, която е в пъти по-хубава като съм слаба..

Изказването ми за Кристина бих смекчила малко, да не я обиждам, че ми е любимка. Обаче това нейното не е нито здравословно, нито нищо. Точно свинщина и тя абсолютно е загубила приятния си вид под тия сланини. Визирам лицето. Пък и тялото й няма приятни пищни форми, тя си е просто нездравословно дебела.

И точно запушени артерии и сланина не са ми представата за секси, ще ме извинявате. Нека има толерантност да речем към жените с хормонални проблеми, с надебеляване при здравословни проблеми, с невъзможност за сваляне на килограми. Обаче има разлика една жена да е приятно оформена, да има мъничко повече извивки и откровеното плюскане и превръщане в лоена топка. Това, надявам се, никой няма да отрече. Едно е да се чувстваш добре в кожата си с няколко килограма отгоре, които не ти вредят, съвсем друго да те мързи, а да плюскаш и да си измисляш оправдания.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Ноември 27, 2012, 13:05:02
Абе и това със запушените артерии и т.н. е малко относително. Давам пример от близкото ми обкръжение. Става въпрос за пълна жена, правят им кръвни изследвания от работата и се оказва със съвсем нормални резултати, нищо нездравословно, нищо извън нормата. Друга жена, която тежи има-няма 50 килограма, се оказва с проблеми с кръвна захар, холестерол, въобще лоша работа...  :roll: Така че доколко е наистина нездравословно във всички случаи, не знам. А го има и моментът, че ситият на гладния не вярва. Който е свикнал да си е слаб и такова си му е телосложението, не вярва, че на някои хора просто всичко им се лепи и за да пазят някакъв нормален за околните вид, трябва да хрупат марули веднъж дневно. Не всяка пълна жена (дори като изключим тези с хормонални и други здравословни проблеми) тъпче хамбургери и яде майонеза с лъжица.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Ivena в Ноември 27, 2012, 13:06:44
Разговор от преди малко с продавача на пици:
Той: Приличаш ми на феята от приказките.
Аз: Същинска фея
Той: Ми, да. Ама, като че ли си качила малко.
Аз:  :shock: Килограми?
Той: Малко само, така като те гледам от близо.
Аз:Няма такова нещо!!!!!!!!!!!

На това аз му казвам лош, лош, директен маркетинг.
Край на нашата дружба!


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 27, 2012, 14:19:30
П.С.снимката не се вижда

Ми не знам що не се вижда. Както и да е...

Паяк, същта съм и аз. Само гъзяга и балдъри...Пълно круша. Гадост.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Eli в Ноември 27, 2012, 14:55:30
Аз харесвам и пълни жени и Адел въпреки, че е пълна я намирам за прекрасна. Странното е, че не харесвам себе си закръглена и кача ли 2 кг. направо изпадам в паника. Не мога да обясня защо. Не се харесвам над 60кг. Факт. А виждам редовно жени по-закръглени от мен и даже казвам на мъжът ми, че еди коя си има хубаво тяло, изглежда добре и т.н. нищо, че е с моят ръст (175см)и 7 кг отгоре. По едно време бях 65 кг. и колкото и да си внушавах, че изглеждам добре и въпреки, че всички вкл. мъжът ми много ме харесваха тогава аз така и не се почувствах комфортно и нямах никакво желание да ходя на пазар и да си купувам дрехи... не се харесвах в нищо. В момента съм 59-60 и искам да стана 58кг. тогава се чувствам най-добре. В САЩ бях и 57 по едно време и въпреки, че всички ми казваха, че съм много слаба, аз най-много се харесвах тогава и се чувствах най-добре. Общо взето чуждото мнение не ми влияе на тема килограми. Имам една представа за себе си и съм изключително самокритична, което не е много хубаво.

Корни ти на мен ми изглждаш 55 кг, може би просто костите ти тежат повече, не мога да повярвам, че си 60. Аз съм 60 и определено съм по-пълна от теб. Нося размер 38 в момента.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Mina в Ноември 27, 2012, 15:31:35
Подписвам се под мнението на Ели с пет ръце. Харесвам другите , но не харесвам себе си, когато тежа над 58, маааксимум 59 кила. Даже и сега се намирам за пълна и не ми е кеф.

Обаче тука като чета, споделяте килограми и си мисля колко относително нещо е теглото. Тъй като повечето от вас съм виждала на живо не един път, никога не мога да кажа, че тежите колкото тежите. Примерно , Ели, не бих предположила , че тежи колкото мен пък е толкова слаба на вид. Камо ли Корни.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 15:47:28
Ама според мен е меко казано странно много да харесвате дебели, ама вие да искате да сте слаби :lol:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 27, 2012, 16:05:35
Начи, втори опит...60 кг:

(http://prikachi.com/images/701/5540701F.jpg)

5 м. след раждане, без диета и спорт:

(http://prikachi.com/images/675/5541675l.jpg)

Има ген и бих се харесвала, ако не бях виснала :razz:

Аз харесвам визия Моника Белучи, София Лорен, Венета Харизанова...Не съм фен на Кейт Мос.

Ама според мен е меко казано странно много да харесвате дебели, ама вие да искате да сте слаби :lol:

Хаха, напомня ми за това да си голям патриот, ама зад граница :lol:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Mina в Ноември 27, 2012, 16:16:45
Е що пък да е странно? Например , много харесвам руси коси , обаче на мен не ми стои. Същото е.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: black_berry в Ноември 27, 2012, 16:20:16
Според мен човек не трябва да гледа в числа...
Или се чувства добре, сияе и е позитивен... или не...
Това не трябва да е свързано с килограмите като цифра, а с усещане...  ;-)
Ако се чувсвам добре в кожта си, мисля, че съм секси...
Всичко е в главите ни, момичета!  :kiss:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 27, 2012, 16:33:59
Името на темата е мхм :)

Моите приятели бодибилдъри от Хасково и Бургас,а те са не малко, редовно коментират,че жена над 55 е време да се постегне. Няма значение ръст,телосложение,просто самото число е това,което ги фрапира. Защо?- Не знам. Стандарти разни.

Та така де,аз да добавя под на Мишелина поста,че и моето мнение не се промени,даже затвърди.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Vivi в Ноември 27, 2012, 16:36:58
Оф, всичко е в главите ни когато сме плюс минус 5 кг. от нормалното, да кажем до 10. Смешно е да се говори как трябвало да се чувстваме добре в кожата си и сме изглеждали така както се чувстваме ако сме с 20 кг. наднормено тегло. И докато слабите и нормалните жени се приемат добре навсякъде, то дебелите не.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 27, 2012, 16:43:56
Е така де,ама в България .


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: black_berry в Ноември 27, 2012, 16:51:41
Не съм съгласна, Виви. Ако една жена се чувства добре в кожата си, значи е спокойна и уверена...
Даже и за мен, теб или друг да са +20 килограма, ако за тях е окей значи вероятността да се чаровни и узмихнати е много по-голяма отколкото ако не се чувстват добре в кожата си.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Vivi в Ноември 27, 2012, 17:11:42
Ама не става въпрос дали една жена е спокойна, уверена, чаровна и усмихната, говоря за естетика, за красота. Колкото и да се усмихва една жена с 50 кг. наднормено тегло, тя няма да е красива. Може да е чаровна, може да е приятна, лъчезарна и какво ли още не, но не си красива ако си 100 кг. на ръст 160, хайде стига.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: black_berry в Ноември 27, 2012, 17:14:27
Е това са вече някакви крайни случай, аз говоря за жена с +10/15 килограма. Където една усмивка, добре подбран и съчетан тоалет могат да направят чудеса с визията...  ;-)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 17:15:26
И аз не разбирам защо през цялото време се слага знак за равенство между - добре се чувства в кожата си/уверена жена и красива. Това са различни неща. Нека се чувстват уверени, да са без комплекси, но са дебели. Делото не е естетично, ако беше, нямаше да е обидна дума.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Лора в Ноември 27, 2012, 17:21:26
Ми то колко хора са красиви всъщност, дори и с хубава фигура  :roll:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Ноември 27, 2012, 17:30:12
Ееее, просто не знам.. Естествено, че може една дебела жена да бъде красива, вие добре ли сте изобщо??? Имам примери около себе си, различни възрасти.. почти еднакво тегло, около 100. Прекрасни, красиви жени със стил и философия за живота, мога само да им се възхищавам. Да не говорим колко субективно нещо е красотата.. Не знам как с лека ръка определяте, че някой е грозен. Аз през живота си не съм казала за някое момиче, че е грозно. Сигурно за някоя злобна и пропита с неприязън към всички студена жена бих си го позволила, пък дори да е перфектна по всички еталони.
Аз явно наистина съм много повредена щом първото, което гледам в хората, независимо мъж или жена, е какво излъчване имат. Чак след това обръщам внимание на обема им..

И малко ми е странно, че темата пак се обърна на споделяне на лични проблемни зони и кой колко килограма тежи.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 27, 2012, 17:33:07
Лично на мен някои по-пълни жени са ми далеч по-хубави от други кухи манекенки...Просто пак стигаме до това, че човек не е само една външност. Но факт е и че "по дрехите послещат"...


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Vivi в Ноември 27, 2012, 17:44:48
Малко ми лъха на "колко сте задръстени в България", умишлено игнорирах поста на Алето по-горе, че в България било така. Сякаш се стремите да покажете някакво извисяване, че нали вие сте много широкоскроени, оценяващи качества, които никой друг дори не вижда. Напомня ми за Антония Петрова как горката в България я наричали крокодил, пък навсякъде по света била неземна красавица.

И че красотата е субективно нещо, е повече от ясно. Явно трябва да покажа за какви точно жени говоря, че не са красиви. И съм убедена, че тези жени не се възприемат като красиви не само в проста България, а и дори там където са извисените души - http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://mamita-bg.com/wp-content/uploads/2011/08/%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0.jpg&imgrefurl=http://mamita-bg.com/2011/08/10/%25D0%25BA%25D0%25B0%25D0%25BA-%25D0%25B4%25D0%25B0-%25D0%25BE%25D0%25B1%25D0%25B8%25D1%2587%25D0%25B0%25D0%25BC-%25D0%25B5%25D0%25B4%25D0%25BD%25D0%25B0-%25D0%25BF%25D0%25BE%25D0%25B2%25D0%25BB%25D0%25B5%25D0%25BA%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B0/%25D0%25B4%25D0%25B5%25D0%25B1%25D0%25B5%25D0%25BB%25D0%25B0-%25D0%25B6%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25B0/&h=424&w=300&sz=33&tbnid=hWZYurfu4a6KnM:&tbnh=98&tbnw=69&zoom=1&usg=__6plYUFqFarj3YAp9Fn0ezPOmO5g=&docid=YBGHLpTUvk3MpM&hl=en&sa=X&ei=bOC0UJyGHc_NsgbfgoGYBw&ved=0CC8Q9QEwAw&dur=525 (http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://mamita-bg.com/wp-content/uploads/2011/08/%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0.jpg&imgrefurl=http://mamita-bg.com/2011/08/10/%25D0%25BA%25D0%25B0%25D0%25BA-%25D0%25B4%25D0%25B0-%25D0%25BE%25D0%25B1%25D0%25B8%25D1%2587%25D0%25B0%25D0%25BC-%25D0%25B5%25D0%25B4%25D0%25BD%25D0%25B0-%25D0%25BF%25D0%25BE%25D0%25B2%25D0%25BB%25D0%25B5%25D0%25BA%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B0/%25D0%25B4%25D0%25B5%25D0%25B1%25D0%25B5%25D0%25BB%25D0%25B0-%25D0%25B6%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25B0/&h=424&w=300&sz=33&tbnid=hWZYurfu4a6KnM:&tbnh=98&tbnw=69&zoom=1&usg=__6plYUFqFarj3YAp9Fn0ezPOmO5g=&docid=YBGHLpTUvk3MpM&hl=en&sa=X&ei=bOC0UJyGHc_NsgbfgoGYBw&ved=0CC8Q9QEwAw&dur=525)

Това наричам аз дебела жена. Не се втелявам в 5 и 10 кг. и намирам нормалните жени за по-привлекателни от слабите. Но има разлика между нормално, наднормено и свръхнаднормено тегло.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Ноември 27, 2012, 18:03:49
Виви, аз категоризации кой е извисен и кой е прост никъде не съм правила.. За разлика от теб в последния пост.

И снимката потвърждава усещането ми за това, че представата на повечето хора когато чуят жена с наднормено тегло е мърлява повлекана, каквато показа ти. Има и други, приеми го.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 27, 2012, 18:22:33
Трябваше май и аз да и пропусна поста,ама нейсе.

И снимката потвърждава усещането ми за това, че представата на повечето хора когато чуят жена с наднормено тегло е мърлява повлекана, каквато показа ти.  


И докато слабите и нормалните жени се приемат добре навсякъде, то дебелите не.

Като един виден съдник рече и отсече,пък аз взех да пригласям в глас. Ама разбира се,че дебели хора се приемат добре, може ли такова нещо ? И шефове съм имала пълни и съм била обслужвана от дебели хора в заведения за бързо хранене,и модни консултантки съм виждала дебели,неща,елементарни примери,които няма да се случат в България. Ми ако искаш ме наречи и от Господ спусната,но лично за тази гледна точка считам,че съм много по-широкоскроена и освободена от повечето написали постове тук.

Не мога да повярвам,че млади,разумни и логични жени, като чуете думата дебело и в ушите ви отеква автоматично адски грозно,неугледно,неподдържано и чак пример се дава с някакви свръх-наднормени тегла - вие тоя знак за равенство там ли го слагате?Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: D.Dimitrova в Ноември 27, 2012, 18:41:24
В бъгарските офиси и лъскави бизнес сгради е пълно с дебели мъже и жени, те мисля, че се приемат повече от добре. Друг е въпросът, че според мен повечето хора имат проблеми с метаболизма здравословни, не че толкова се тъпчат и омазват от храна. Странно ми е да се твърди едва ли не, че ако си дебел няма да те приемат на сериозно, грозен си, нямаш право на кариера и щастлив живот.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 27, 2012, 18:56:40
Пълно е :) Препъват се. Сега тук няма какво да кажа много,защото не е примерно да ида НА центъра и да почна да разглеждам обществените сгради,но моето впечатление определено не е такова. И като един бивш кадър,или един бивш търсещ си работа впечатлението ми определено не е такова,да не се изказвам по-грубо. Все пак и вие виждате дрехи за дебеланки и то в благодат,пък примерно Фата оня ден е обикаляла като магаре и не е видяла нищо небабешко и приемливо,а аз имах абонамент за един аутлет и дрип шоп поне да покрия гръдта с нещо.

А това с метаболизма е малко извинение според мен,същото и с хормоналните проблеми,не ми се чини да е толкова популярно. Хапване в малко повечко и спорт в почти никакви измерения.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 19:07:54
Ох, пак изопачавате думите. Никъде не съм казала, че дебелите не се приемат добре в живота. Алето се впусна в дебели служителки?! Мишел пак ми говори за стил. Говорите за различни неща.

Естествено, че красотата е субективна, който я измъдри тая азбучна истина, браво, не се бяхме сетили. Само дето все пак има някакви осреднени стойности, шаблони, които се приемат за красиви +/- някакви отклонения, освен това красотата е красота на цялото тяло, не е излъчване, не е стил, не е философия за живота, не е кой как се оправя в живота. Сега аз не мога да ви убедя, че някой е грозен или не е красив, то е ясно, ама все пак престанете да говорите за общо излъчване, сексапил и други понятия, които нямат нищо общо. Говорим за красота, естетика.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 27, 2012, 19:15:43
Ох, пак изопачавате думите. Никъде не съм казала, че дебелите не се приемат добре в живота. Алето се впусна в дебели служителки?! Мишел пак ми говори за стил. Говорите за различни неща.


Чети мъъ,чети ! Егати ,като ще шлепиш пост,поне прегледай нагоре какво се е написало,или ти само да покажеш колко си гневна и директна.

А това,че красотата е субективна е от някой,от твоя отбор :)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 19:21:21
Чета, а и беше Мишел :-D


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Ноември 27, 2012, 19:21:36
Брей... хем субективна красотата, хем с шаблони, хем на цялото тяло. Ми хич не ми прилича на субективна тая красота...


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 27, 2012, 19:26:12
Станахме като царя тук :)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Liliq в Ноември 27, 2012, 19:35:36
Ха, учудвам се на мненията, че в Бг има толерантност към закръглените жени. Не знам, около мен ( не говоря за приятелски кръг, а в по общ план)  все се говори за кг, обсъждане, коя какво и виси и т.н. Всичко що е над 60 кг минава за дебело, ама идвала нова колежка, малко била едра, но иначе изглеждала свястно момиче :lol:.
Майка ми навремето е била много слаба, с годините качи 10-15 кг. Ей, всеки път като се разхождахме с нея и я видеше някоя стара позната, с която не са се виждали много време, първите реплики бяха: Ауу, ама ти доста си напълняла обаче, каква беше преди...”. Това как си, как е семейството, не е важно. И какъв е този порив да размахаш пръст на някой, че видиш ли е надебелял, и до ден днешен си остава загадка за мен.
Изобщо съм се наслушала на безброй неадекватни коментари и наистина не знам как е в в другите страни, но тук се срещам ежедневно с комплексирани мадами, които само се чудят каква диета да започнат и се депресират, че са 60 кг.
Аз самата съм 48 кг и 172 висока и се чувствам прекрасно, харесвам се така слаба. Друг на моите кг и ръст сигурно би бил плашеща гледка, аз се намирам нормална. Обаче ако кача, яко се сдухвам и знам, че това ми е проблем и на моменти много ме е яд, че толкова ми пука. И завиждам на всички жени, които не се идентифицират с теглото си, не, че аз се, ама например мъж ми всяка вечер като ми носи чипс, сладки и ми е много гузно като ги ям. Не е нормално някак си.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 19:43:21
Миш, не знам що се правиш не неразбрала, ще ти дам пример, щото и аз ще се направя на неразбрала. Всички знаем що е то стандартен секс и той се възприема за нормален/общоприет, но ако обичаш някой да пикае отгоре ти, това е ок, но не е в шаблона и не се възприема за нормално от повечето хора, нали? Но никой не ти забранява да си го правиш и да ти харесва.

Така и с красотата - субективна е, но все пак има някакви общовалидни критерии.

Така или иначе няма смисъл от този спор вече.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Ноември 27, 2012, 19:51:38
Аа, аз определено съм на мнението, че дебелите хора са дескриминирани по някакъв начин и че това се смята за недостатък. Просто в началото не говорихме за дебели, а за просто по-голям задник, закръглени дами и т.н., за това имах предвид, че мъжете около мен не се втеляват чак толкова. Но говорейки за дебели хора, няма какво да си кривим душата. Според мен това пак идва от факта, че по принцип нацията ни не е таква. Рядко можеш да видиш жени чак като на снимката, и като цяло не можеш да видиш тълпи дебели хора по улиците, в магазините и т.н. Търговията, разбира се, особено силно подстрекава тази дескриминация, чак е брутално. Не знам в колко компании като нашата могат да си позволят да кажат, че приветстват различните. Коментирали сме вече и в Индитекс, която е национална кампания как стоят нещата. Тук просто се счита, че наднорменото тегло е нещо, с което трябва да се бориш и наличието му един вид показва слаба воля.

Хубаво е, че другите държави стимулират здраво интеграцията един вид на наднормените, но това, което моят приятел ми сподели, когато се върна от Щатите е, че държавата много повече инвесира в това да "помага" на адски дебелите хора - да им осигурява безплатно колички, помощ и прочие, но много по-малко или изобщо в това да ги подлага на лечение, да ги поощрява да спортуват. каквото и да си говорим, това си е проблем, с който хората и обществото трябва да се борят, за да са здрави. Не, че ние като нация сме най-здравословните разбираш ли. Но пък на мен ми е прекалено и това поощряване на този проблем. Иначе, не ме разбирайте погрешно, аз последния човек, който има проблем с дебелите хора, приятелите ми дори ме бъзикат, че явно по мъже с нормално тегло не мога да си падам :D


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 19:59:00
Аз пак не разбирам, първо, защо да са дискриминирани, не ги взимат на работа ли? Ако е на някое място, където не взимат дебели, защото работата е свързана с "представителна външност", то тогава дискриминират и ниски, и грозни, и с татуировки, с флашове, с расти и прочие. А ако е за друг вид работа, ми не виждам да са дискриминирани, защо, по-лоша работа ли вършат, в коя професия не ги наемат? Обяснете ми.

И Бизар, то е проблем, здравословен, наднорменото тегло, и да, трябва да се бориш с него, не разбирам защо трябва да не се бориш с него? Защо хората се опитват да си извоюват правото да си вредят с кеф? Да не мислиш за здравето си е слаба воля, определено. Това са отнася до всички вредни неща - да прекаляваш с яденето, с пиенето, с пушенето...


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настоящ
Публикувано от: bizzare в Ноември 27, 2012, 20:06:54
Нали и аз това казвам, бре, че е проблем, с който трябва да се бориш.

Иначе да, права си, да за дескриминирането като цяло на непредставителната външност, не само на дебелите, но и аз мисля, че това е на локално ниво. Всъщност не знам за София, за останалата България.

Много тъпо ми стана, в нашата фирма нали поощряват различните. Има едно момченце, не знам емо ли е, какво, всъщност изглежда съвсем нормално, но косата му е по-дълга и му пада пред очите. Усмихнат, свеж. Имаше едно писмо от клиентка, която пишеше, за да се оплаче от обслужването и в разказа си го спомена като "едно много странно изглеждащо момче, този индивид". Простоо брутално тъпо ми стана. Това фирмата да наеме такъв човек за обслужващ персонал и клиентите да обиждат така незаслужено...Далече сме още мнооого за съжаление към толерантност на различните.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 20:26:24
Така е. Но по-скоро сме много далече по възпитание. Не вярвам да е на локално ниво, да си виждала грозен човек на гише в банка? Или в Макдоналдс? Или грозна, разплута секретарка на голям шеф?


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 27, 2012, 20:34:05
Кой питаш? Аз инак да на всичките въпроси.
Биз,дИскриминация.

И особено съм съгласна с последното ти изречение.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 20:36:45
Але, сериозно да питам, в банките в Европата, наемат ли хора без значение външния им вид? Дебели, грозни, с расти и татуировки?


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Ноември 27, 2012, 20:37:48
Хах, все с ди го пиша, реших, че е грешно и да се поправя..
Иначе и аз съм Да за всичко. Особено в Макдоналдс, понеже там сме редовни покрай сладоледите, имаше една мацка от баш наднормените, помня я още като беше новак и сега е мениджър, много ми правеше впечатление колко е готина и особено хубаво ми става, че не само аз съм го видяла това.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 27, 2012, 20:39:47
Ми да,защо не. Даже аз съм се хващала по тъпанарски да се чудя тая баба какво ми прави насреща,обслужвана от някаква съсухрена лелица.

И всъщност често си мисля,че не сме нация,която върви с ръка за ръка с толерантност към различието,включвам расизъм,полова дискриминация и прочие,но честно казано чак като се преместих именно в Лондон разбрах колко е отвратително и тесногръдо подобно мислене и поведение. Щатите например се правят на много отворени и открехнати към света,на моменти имат много силни проблясъци и добри идеи,но някак си не е истинско.

Хващала съм родителското тяло веднъж-дваж с простоват коментар и съм ги срязвала много жестоко,че да им стане срамно.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 20:54:19
Сериозно, няма ли професии, които да търсят хора по "добър външен вид"? Много ме изненадваш. Това е супер, де, просто не го очаквах.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 27, 2012, 21:00:02
Ми зависи , за теб добър външен вид явно не е закръглено/дебело,не смея и да отварям уста за татуирано,емо или шарено  :-D. За мен добър външен вид е сресан,прегледан,в смисъл представителен чист вид в някакви елементарни рамки.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 21:04:05
Кавичките нищо ли не значат за теб?


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fata morgana в Ноември 27, 2012, 21:10:43
Изобщо не смятам, че трябва да се пропагандира дебелина, не е здравословно, води до проблеми и т.н. Само дето всикчи сме хора, аз намирам за грозни повече от половината хора, гледам лице и мнооого рядко фигура. Какво трябва да ги избият ли?
Ди, май каза, къде ги виждаш тези магазини за дебели хора и къде виждаш в офисите фул от дебелаци, малко вероятно. Аз съм в офис, в който работя с 20 поднормени, обяд си купувам от някакви бизнес сгради и дебели не виждам, даже в мола не виждам много дебел народ.
Просто в БГ те виждат и ти слагат табела. Това е. Моята шефка на интервюто ме попита дали съм надебеляла след раздяла с гадже и дали отслабвам вече, а не е като да се срещам с клиенти и да работя в сърцето на модата.
Може и да дебелея по просташки причини, но на никой не преча чак толкова и в крайна сметка си е моя работа.

Тъпото е, че тук наистина се тормозят и жени с 5 кила отгоре.

А и сега прочетох всичко наведнъж, то не беше бъчва, лоена топка и нам си какво. В общи линии, дори и най-толерантните в България приемат дебелите както аз - циганите. Ок съм, да си виреят, но да не седят до мен в метрото, да не се женя за тях. Има и хора, които реагират нормално и дори харесват пълни и дебели хора, но те са единици, даже имам чувството, че ги е срам да си признаят понякога.
Аз винаги съм харесвала себе си слаба и по принцип по-слабите хора, но никога не ми е светвала лампа за ужас, като видя дебел човек, също не съм слагала кофти определения.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 27, 2012, 21:16:21
Аз се кефя как мъжете си мълчат по темата и ни гледат сеира :lol:

В тая връзка да дам нов наклон - какво ще кажете как, ако мъж е дебел всичко е точно, ама ако е жена вече става проблееем. Забелязали ли сте го?


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 21:17:24
Е, хайде сега, никога не си слагала кофти определения, бас държа, че си слагала. Не на дебели, очевидно, но на нещо друго. Все едни никога не си коментирала външния вид на някого по някаква причина, просто е невъзможно. Най-малкото сме социални животни и ни е вродено да се сравняваме с другите.

Шефката ти е много зле, ще се гръмна!!! Да, трябва да ги избият, баси логиката вкара. На мен дебелите хора не ми пречат, нито грозните, нито тъпите, нито тия с татуировки, но си запазвам правото да си обсъждам, да си имам мнение, егати, той човек вече не може да изкаже мнение без да го анатемосат като краен и нетолерантен. Обсъждам и красиви хора, и грозни, всякакви. Просто това ви се е набило в очите по някакви си ваши лични причини и само за килограмите виждате проблем. Нетолерантност има към всички.

Фей, аз го казах по-рано. Що мъжете мрънкат жените им като надебелеят, но някак не е прието жените да мрънкат, щом мъжете пуснат тумбаци.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 27, 2012, 21:21:03
Еми да. Що. Не е честно пък :roll:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Ноември 27, 2012, 21:23:18
Естествено, че не трябва да се пропагандира, че няма нищо лошо да си 150 кила, но тук все на крайности го избиваме така или иначе. Страшното е, че да си жена и да се мислиш за дебела е нещо напълно задължително вече. Без значение колко тежиш, ти трябва да се мислиш за дебела. В момента прехвърлям всичките си познати жени на ум и не сещам дори за една, която да не е на диета или да не споменава някак огорчено, че е напълняла или че вече и е писнало да е пълна. И то все нормални жени, не говорим за 100, че дори и за 70-килограмови хора. (всъщност, сещам се за една, но тя е балерина, ама пък не си спестява забележките към килограмите на другите, така че...) Вече не си жена, ако не се мислиш за дебела, и всяка трябва да се чувства недоволна от теглото си. Затова другите грижливо и напомнят, че трябва да и е гадно, в случай, че показва, че не и е гадно, или дори в случай, че нищо не показва по въпроса. И на мен от време на време близки роднини ми подмятат... била съм напълняла.  :roll: No sh*t, Sherlock... Ето това безумно ме дразни. И понеже е такава масова психоза това "дебела съм", вече просто да си с нормално телосложение не е ОК. Защото за мен например 60 килограма, освен ако не си 1,50 м., са си нормални килограми за жена в детеродна възраст. Но това по-овално и женствено телосложение го слагат, както Виви удачно показа снимки, наравно със 150-килограмовите. Защото ако си 60 кила си пълна. А какво значи да си пълна - ами да си като тези от снимките на Виви.  :roll: Затова или си Кейт Мос, или си лоено чудовище. Ако дънките ти прищипват коремчето, значи не си Кейт Мос, следователно си лоено чудовище. Логиката, майна...


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 27, 2012, 21:27:54
Е,какви мъже,аз не съм чела мъжко мнение по някаква сериозна тема със седмици.

Не знам дали точно съм забелязала,пък и не съм се замисляла,но и може би разликата в надебеляването е важна. Чела съм,че за примерно някакви второстепенни роли на шефове и т.н. , обикновено се избират възпълни мъже,защото им придавало повече авторитет. Може и да има някаква логика.

Ути,кавичките обикновено значат инакаво нещо за мен,така че форгив ми май блонд мърмейд,че не знам какво да отговоря. Още повече,че ако забележиш аз се впускам в някакви изкуствени полемики за толерантност и еднаквост за всички- та точно това обсъждане на база външен вид е голям дразнител мой. Аз обсъждам тъпанари на поразия,наглеци,лъжци и т.н. макар и низко. Ама то възмущението нали знаеш,то си е за нас главно,да се чувстваме по-.

Иначе няма какво да лъжа,като видя човек със скутерче,особено млад или като видех по-скоро,тук ги няма- възмущавала съм се честно казано,но с времето някакси това възмущение трае все по-малко и по-малко,да не кажа някаква първобитна лампа светва и угасва за секунди вече.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fata morgana в Ноември 27, 2012, 21:31:12
Утопия, точно на теб надали и да искам ще успея да ти взема правата. Обсъждам естествено, казвам дебел, слаб и грозен, може и по-гадно да обсъдя, ако е някоя зведза ми се вре от медиите, че е красива, но аз смятам, че е кон. Само дето говорим за дебели хора и за тях (нас) се изказах в случая.

И айде моля ти се не драматизирай, само скачаш. Като гледам предимно ти обсъждаш, не виждам нещо да те спира и нямам амбиции. А и забележи, пиша за дебелите хора и сама казах, че съм нетолерантна към цигани примерно, но се боря със себе си, защото искам по-добър свят, нали. Ама ти толкова си браниш тезата и правото да обиждаш, че не четеш какво пишат другите и какви примери дават.

Много неприятна тема започна да става.

Голяма работа, че мъжете били надебелели, на повечето ми познати не им пука, ако трябва да им се руши психиката, както се руши женската трябва да им се повтаря, че пишките им са малки, не изкарват достатъчно пари и са тъпи. Тогава ще разберат какво е да тормозиш жена, заради 5 кила отгоре, тези, които го правят , де.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 21:46:07
И на теб, и на Кат, мненията са еднакво крайни с моите, на Кат сравненията са нелепи, без някой да е казал подобно нещо, а ти скачаш като ощипана, еми не може да се говори така, вие го приемате лично все едно някой в лицето ви го е казал, че сте дебели.

Не говорим нито само за кльощи/лоени топки, нито някой ще смачква самочувствието на някого, но с вас не може да се говори нормално. Предполагам, че и ако мен някой ме захапе на болна тема, ще е така, де. Крайните примери не ги давам само аз.

А и ама че двойни стандарти, обсъждам хората по външен вид, ама дебелите - не, те са забранени са обсъждане, щото е грозно да се обсъжда външния вид. Еми добре. Туш.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: D.Dimitrova в Ноември 27, 2012, 21:49:43
Фата, до скоро смятах, че е гадно да питат жена на интервю дали и кога ще забременява, ти току що с изказването на шефката си ми постави нов критерий за своеволиея по време на интервюта за работа- успяла е да се вреже рязко  в личното ти пространство по цели два параграфа- тяло и гадже. Бой с метлата на такива! Много ми хареса последния ти параграф, смятам че ако някой мъж така тормози жена си за 5 кила, трябва и той да бъде тормозен по тези другите причини.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 21:51:49
То пък на мъжете, щото им дреме за тия 5кг. Ела да тормозиш моя, да видиш как ще плаче в някой тъмен ъгъл, че е качил 5кг, ахаххахаха


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Ноември 27, 2012, 21:52:34
Посочи ми кое мое твърдение е нелепо и крайно по-точно, моля те  :-)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настоящ
Публикувано от: Fata morgana в Ноември 27, 2012, 21:53:15
Скачам като ощипана друг път. Килата не са ми най-якото нещо, но не са и чак толкова болна тема. Винаги има шанс да съм слаба, не е като да съм обречена. Казвам, че като цяло нетолерантността не е хубаво нещо, моята, чуждата и така нататък, темата е за кила, за тях коментирах конкретно.
ТИ скачаш с пъти по-високо, виж хронологията на нещата, мой нормален пост, ти скачаш, после мой вече вбесен пост, ти ми обясняваш, че не можело да се говори нормално и как не само ти даваш крайните примери, все едно е мой проблем, че си се припознала и си тръгнала да се обясняваш след първия ми пост, че и не само ти си пуснала газ на еврейчето. Как мислиш ?

ПС: Шефката беше готина, звънеше ми на лекаря да пита дали съм ок, караше ме да спра цигарите и храната, много се вреше и наистина е ужасен пример, който ме зашемети, но искам да уточня, ей така за мене си, понеже беше много добър човек като цяло, макар и не много предпазлив в приказките.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 21:55:19
Затова или си Кейт Мос, или си лоено чудовище. Ако дънките ти прищипват коремчето, значи не си Кейт Мос, следователно си лоено чудовище. Логиката, майна...

Е кой го е казал тва?

Фата, не ги виждам аз така нещата, но аз съм си черната овца, дето скача на всичко по презумция в тоя форум, така че ми е все тая. За цвят съм. :-D


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Ноември 27, 2012, 21:57:38
Обществото, Ути, обществото. Не виждаш ли, че тук точно това се получава? И ти, и Виви твърдите, че ако не си слаб, си дебел. Ако имаш 10-15 килограма отгоре, си дебел. Точка. Така че се обърни към себе си в този случай, мнението не е мое.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 22:04:09
Точно това не съм го казала нито аз, нито Виви, абсурдно е, къде съм казала подобно нещо, че ако не си слаб, си дебел?!!?! И бтв, аз ако кача 10-15кг (които бтв не са като 2-3, това е огромна разлика), ще съм дебела. А ако е някой вече леко закръглен, еми какъв да е? Фин ли?


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Ноември 27, 2012, 22:09:40
Зависи от телосложението, но 10-15 кила въобще не са толкова страшни, колкото ги изкарахте. Качваш ги и край, слон си. Ами аз ги качих и ви казвам, ето, не съм слон. И със самото си мнение го казваш пак същото и твърдиш, че си казала нещо различно. Нали точно за това става въпрос, да се прави разлика между болно дебел и поокръглен с 5-10-15 килограма отгоре, които нито тежат чак толкова, нито загрозяват чак толкова, нито вредят на здравето.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Korneliq в Ноември 27, 2012, 22:19:15
Ох, имайте милост, 24 часа не съм влизала във форума и не мога да изчета всичко, а се трупат нови и нови постове  :-D

Както винаги ме кефи как директно и без заобикалки казва нещата Ути. Не че съм на нейното мнение, просто ми е омръзнало от евфемизми, самата аз много ги ползвам, пък имаме нужда и от по-директни хора.

Вярно е, че българите не сме най-толерантната и отворена към различия нация, ама понякога това носи и плюсове. Не говоря за килограми разбира се, а общо, просто от прекалена толерантност някои нации имат сериозни, ама сериозни проблеми с пришълци от други нации примерно, не искам да бъда по-конкретна. И чак е неприятно  и опасно да се разхождаш в определени градове и квартали, при нас го няма това засега, изключвам циганите, при тях не е от прекалена толератност.

Но към дебелите не мисля, че има чак толкова по-силна и убийствена диксриминация у  нас, в големите компании си има всякакви хора, поне в моята имахме една много готина мацка, добра в работата, с разкошно чувство за хумор. Повишиха я бързо, че и гадже си намери (след което отслабна), а беше нещо от порядъка на 90-100 кг при ръст 160, много се забелязваше, не приятно закръглена. Не съм видяла да има някой лошо отношение към нея. Но и не мога да кажа, че никой не е забелязал как изглежда, според мен даже хората се страхуват да споменат нещо за килограми пред такива хора. Поне аз умирам от ужас да не обидя някого с нещо.Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Ноември 27, 2012, 22:22:21
Корни, в първия момент прочетох, че към дебИлите нямало дисктиминация и чак закимах глава в съгласие, като се сетих, че дебилите са навсякъде и безпроблемно работят какво ли не  :lol: Чак после загрях  :razz:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Korneliq в Ноември 27, 2012, 22:22:50
Ох, още въпроси са се засегнали, не мога да не си кажа  :razz:

За двойките и какво си обсъждат- ние с мъж ми си качваме стабилно по малко- той за 7 години качи над 10 кг, но пък беше скелет преди, сега е по-добре, само да не прекали. Аз съм качила може би 5-6 кила, личат ми, но не съм си създала комплекси, личи си по темата за фитнеса, че пиша 1-2 пъти годишно да мрънна и така до идната година  :lol:Инак и двамата се дразним шеговито на тема килограми, потупваме си един друг шкембетата, но ако някой започне да мрънка сериозно, че не изглежда добре, другият също така сериозно го разубеждава. Малко идиотски прозвуча май.

Кат, тези Космо съвети какво да не обсъждаш с гаджето са ми доста тъпи...и повярвай, може да си траят, но много добре забелязват женските недостатъци и без да имги изтъкнеш ;)

П.П. Мерси на тези, които казаха, че изглеждам 55 кг и не знам си кво, според мен отдавна не изглеждам слаба и вървя към приятно закръглена, не го казвамот комплекси, а от сравнение с преди.
П,П.2 На една позата гаджето й беше казало, че ако качи над 55 кг, ще я зареже. Тя е висока колкото мен и изглежда по-слаба от Ути. Ама там е друга история, той си правше каквото иска с нея, накрая му стана безинтересна и скъсаха...не мисля, че такива хора са правило и са нормални.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 22:23:10
Кат, направо не мога да повярвам, че си качила 15кг, не си дебела в никакъв случай, ок, съгласна съм.

Но никъде не съм твърдяла, че има само слаби и дебели хора. Има и нормални/средни, да не се хванете сега за думата пък, има и закръглени, пищни и чак после дебели. Никой не твърди, че като хапнеш повечко и веднага си в графа тлъст.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Ноември 27, 2012, 22:28:58
Добре, стискаме си ръцете на средни  :-D Пийс, Ути, не ща да се карам повече с тебе, ясно е, че ще стигнем до консенсус  :razz: Общо-взето това ми е основната идея. Че 15 кила не са убийствено много и че е хубаво да не се приемат тези хора като дебели дебели, ами като нормални/средни, както ти каза. Да не се шушука зад гърба им, че били дебел, при положение, че те не са. И тук дори не говоря за комплекс мой личен, защото мен не са ме обсъждали толкова, че да ми стане кофти. Но съм ставала свидетел на обсъждания и е доста гадно.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Ноември 27, 2012, 22:33:43
Гагага ! Истински ме развесели така разделението-закръглени,поокръглени,леко понахранени,пищни... Напомня ми като определението на телосложението в Майспейс - More to love и т.н :)

Добре ,това нормална ми е много драга дума-реклама на уницеф нали- Всички сме равни,няма значение какъв си,червен,жълт,черен или нормален :)

Мен честно казано са ме наричали много грозни неща,отвратителни думи,дето някой с по-мека психика сигурно би си прерязал вените. И крава,и тлъстак,още помня един лабилен младеж,който се напи и след като не приех предложената ми любовна увертюра ми каза,че ако съм отслабнела едно 10-15 килограма и няма да съм приличала на пълна месечина. Това,при положение,че тогава бях около 60-65,не помня точно колко. Просто теглото е едно много лесна и хитра маневра да тероризираш някого,елементарно лесно е,а пък чувството за надмощие е къде-къде. Колкото по-повърхностен си,толкова по-убеден си,че това е някаква всеизмерима единица на великолепие.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 22:34:47
Явно много зависи, аз честно казано вярвах, че с 15кг отгоре ставаш автоматично дебел, това е наистина много, бе, човек. Само това, че ти го каза от личен опит, ме спря да коментирам повече, щото ти със сигурност не си дебела :-D

Мен са ме тормозили зверски също и то в недостатъчно зряла възраст, че да мога да ги игнорирам. По тоя повод можете да ме видите с пола веднъж на високосна, ма ко да се прави.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Ноември 27, 2012, 22:41:31
Хаха, е, мерси, изпросих си го  :-D Ами тъй от 48 на 63, но доста плавно ги качих де, за 5 години. Честно казано на 60 ми е перфектно, ама няма да се втелявам сега, стига да не почна стремглаво да качвам, щото не мога и кой знае колко още да си позволя, все пак съм на ръба на миньончеството. :razz: Вярвам, че с подходящите пропорции и дрехи 15 кила лесно се крият и се впрягат да работят в твой плюс, така че не просто да не се забелязват, ами да изглеждат красиво. Общо-взето ми се ще хората да излязат от тия рамки, да не си го причиняват на себе си и на другите просто. А колко пъти съм чувала "То и аз съм дебела, ама тая пък на нищо не прилича" примерно. Шок и ужас, да се чудиш от кое повече да се шокираш.  :roll:

Е ти пък сега, ние какви войни водим тука, какви снимки пускаме, не ти ли се дощя да обуеш веднага късата пола и да ги покажеш тези крака, понеже определено няма от какво да се срамуваш и да ги криеш. Някои трябва да хитруваме, токчета, чорапогащници, определени модели... Теб като те гледам, всякак ще ти е добре.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Ноември 27, 2012, 22:47:40
Е не, не е така, краката ми не са красиви, но не беше идеята да си прося комплименти, просто всеки си има слабо място :-)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 28, 2012, 09:07:52
Егати. Аз на целия свят обяснявам, че с +15 кг (колкото качих през бременността) е голяма тегавиня. Но факт, че на мен много тежко ми беше. Никога през живота си не съм била над 65 кг и като ковнах 70 вървях като хипопотам и си ми тежеше.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Ноември 28, 2012, 09:48:48
Прав е бил Айнщайн, че всичко е относително  :-D Аз направо не ги усетих, а си е цифра, като се замислиш.  :roll: Да не говорим, че повечето дрехи продължиха да ми стават, и то без да ми стоят ужасно. Само дънките и някои по-тесни ризи се предадоха.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Galina_Dim в Ноември 28, 2012, 14:23:35
И аз съм с 15 кила отгоре на това, което бях преди три години и половина. 5 са ми допълнителните от раждането насам, загнездили са се и не щат да ме напускат. Пиле, аз родих 85 кила, това ми беше последното мерене. Не знам как изчезнаха 20 от тях, тъй като само за 3 имам доказателство.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 28, 2012, 17:33:36
Е, от мен изчезнаха 10, а имам за 3850 доказателство :lol:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Galina_Dim в Ноември 28, 2012, 23:17:08
Аз съм сто процента убедена, че на мен специално кърменето ми се отрази. Ама не кърменето межу другото, ами именно на поискване. Как да е, в момента изглеждам изумително, особено в комплект с малкия, когато се вижда черно на бяло изпитанието на тялото ми. Живот и здраве да се случи същото и за второто, поне година ще черпя усилно.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: D.Dimitrova в Ноември 29, 2012, 13:29:53
По мои наблюдения Гал, жените дето така са им се развили нещата след първото и с кърменето, при второто дори през бременността не качват много и още по-слаби стават от стартираните кила. Значи много ще трябва да черпиш. Моят пример ням ада го казвам какъв е, че има неродили жени и ще им се отражда и откърми.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Galina_Dim в Ноември 29, 2012, 14:07:16
От твоята клавиатура, в божиите уши!


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Eli в Ноември 29, 2012, 15:24:33
По мои наблюдения Гал, жените дето така са им се развили нещата след първото и с кърменето, при второто дори през бременността не качват много и още по-слаби стават от стартираните кила. Значи много ще трябва да черпиш. Моят пример ням ада го казвам какъв е, че има неродили жени и ще им се отражда и откърми.

Това важи и за мен. През първата бременност качих страшно много, след това за 6 месеца свалих всичко, даже станах по-слаба отпреди бременността, ама синът ми беше голям гладник, едвам му смогвах, имам чувството, че първите 5 месеца го кърмих през 2 часа! С втората бременност качих по-малко и пак много бързо отслабнах. И двете ги кърмих по 14 месеца и честно казано съжалявам, че дъщеря ми не я кърмих до 18 месеца, защото много боледуваше след това, пък и си беше такава малка сладка мишка, още бебе, та можеше и повече.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 29, 2012, 16:19:51
Абе и аз, като от кърмилите "между другото", добре намазах откъм отслабване :-)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Лора в Ноември 29, 2012, 16:22:47
Стига се хвалихте, бре  :sneaky:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Eli в Ноември 29, 2012, 16:33:40
Абе и аз, като от кърмилите "между другото", добре намазах откъм отслабване :-)

Сега ти видях снимкте, изглеждаш супер, браво!


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Ноември 29, 2012, 17:31:16
Благодаря, Ели. Харесвам си се, но и има какво да желя. Дано намеря и време да взема нужните мерки, за да го постигна...


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Салсеро в Ноември 30, 2012, 17:35:58
Гагага ! Истински ме развесели така разделението-закръглени,поокръглени,леко понахранени,пищни...


Шест са степените -  http://www.youtube.com/watch?v=BwyRDnPcjO4&sns=em (http://www.youtube.com/watch?v=BwyRDnPcjO4&sns=em)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: angel_sin в Ноември 30, 2012, 19:06:00
Гагага ! Истински ме развесели така разделението-закръглени,поокръглени,леко понахранени,пищни...


Шест са степените -  http://www.youtube.com/watch?v=BwyRDnPcjO4&sns=em (http://www.youtube.com/watch?v=BwyRDnPcjO4&sns=em)

хахаххах, тоя Габриел е страхотен  :lol:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: paiachka в Ноември 30, 2012, 21:29:48
А това, отново на Габриел е още по-яко :) (http://www.youtube.com/watch?v=r11YaT3NjYs)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настоящ
Публикувано от: michelle в Декември 02, 2012, 17:57:48
 http://girlwithcurves.com/page/35 (http://girlwithcurves.com/page/35)
                                                :wub:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настоящ
Публикувано от: Ния в Декември 02, 2012, 19:38:29
http://girlwithcurves.com/page/35 (http://girlwithcurves.com/page/35)
                                                :wub:

Това момиче е страшно

ПС: абе, тва не била темата за фитнес... местя си втората част от мнението в правилната тема :lol:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Декември 02, 2012, 19:42:12
Какво страшно, дефинирай се!


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Ния в Декември 02, 2012, 19:45:26
Муахахах, леле, пишман станах, че писах в грешната тема. Сега пък съм си отрязала с мнението по фитнес темата последната дума от изречението за момичето :lol:

Бях писала, че момичето е страшно магнетично.  :lol: Много съм зле, препотих се във фитнеса и ми се изпари сивото вещество.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: deni_4ka88 в Декември 06, 2012, 18:03:54
Видях това в клюкарника и се сетих за темата
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=388287861255218&set=a.314613635289308.73691.303664516384220&type=1&theater (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=388287861255218&set=a.314613635289308.73691.303664516384220&type=1&theater)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fata morgana в Декември 06, 2012, 21:34:41
На мен тези момичета или поне повечето от тях не ми допадат. Твърде големи са. Има някои по-закръгленки, които са ок, защото и тази мания по всички реклами да има само анорексички не е на добро. Но пък като цяло не мисля, че дебелината трябва да се рекламира така. Иначе повечето имат хубави лица, но с тия гънки по корема, пак е залитане в крайности, което не дава усещане за здрав живот със спорт и здравословна храна.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Декември 07, 2012, 11:26:51
Пу, много популярна тая снимка стана, голям хит. Даже гледам и мъжете поздравяват жените си с нея, което не знам как е нормално да се приеме :)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Mina в Декември 07, 2012, 11:39:56
Сори, на мен не ми харесва. Наистина момичето има много красиво лице, също така уважавам този манифест за нормалност (не преследване на кльощавотията), обаче както каза и Фата, за мен такова тяло определено не прокламира здравословен начин на живот. Приемам го просто като протест срещу налаганите стереотипи.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Декември 07, 2012, 16:32:26
И на мен не ми харесва,точно поради това,че не е баш здравословна- ами ми идва малко като лакомия в повечко. Като бойкот обаче напълно одобрявам. Аз харесвам тела от тертипа на Ким Кардашиан,Бийонсе,Дженифър Лопес и т.н.- които без да са размер екстра малък,среден - са много сексапилни и с удоволствие бих им близала текила от врата.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Декември 07, 2012, 17:57:33
Аз харесвам тела от тертипа на Ким Кардашиан,Бийонсе,Дженифър Лопес и т.н.- които без да са размер екстра малък,среден - са много сексапилни и с удоволствие бих им близала текила от врата.

И аз. Добавям Моника Белучи и Венета Харизанова.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Mina в Декември 07, 2012, 18:00:12
Ким Кардашиян ми е крайно неприятна.  :razz: Много ми е еФтина една такава...
За Моника Белучи съм повече от ясна (което ме подсеща , че стария ми аватар много ми липсва и требе да го върна). :devil:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Декември 07, 2012, 18:02:21
Бе,че не е скъпа-тва е ясно,но все пак размера на задните и части е доста обсъждан и адмириран от все повече хора.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Декември 07, 2012, 18:03:33
В случая говорим като тип фигура, не нещо повече...

П.П. Да, махни тия пияни гъби :lol:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Декември 21, 2012, 12:06:44
Вчера се видях с една приятелка,която е на разходка тук. Та,съответно се събрахме около 7-8 български изчадия в една квартира уж за бъбрене и сладки приказки. Абе ние за екзестенциални въпроси или професионални развития не говорихме кой знае колко,но килограмите се споменаха минимум 15 пъти. Тя тръгна да разправя за сестра си-няма нищо за приятеля,за ежедневието,не!- знаете ли колко била отслабнала. И после върха на сладоледа- от леко пълничък младеж,желаещ да е бодибилдър явно- жена под 25 годиини не трябва да е над 45 килогра,а между 25 и 30 - около 50килограма могат да и се отпуснат. Ама с истинско възмущение го каза това.

За статитистиката- бяхме от Хасково,Пловдив,София и Ахтопол. Между 25 и 39 години.

Сетих се за тая тема и малко ви се ядосах,че такива неща вече ми се набиват в очите доста сериозно и се превръщат в поредния дразнител наред със сърбането на чай.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Салсеро в Декември 21, 2012, 12:12:55
Че тя нама да изкарат зимата на тия килограми.  :lol:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Korneliq в Декември 21, 2012, 12:31:46
Ох, Але, къде ги намираш тия образи  :lol:

Аз съм с 10 над нормата на този приятел, живея си в България и НИТО ВЕДНЪЖ не съм чула някой да ме е нарекъл дори закръглена. А разговорите за килограми за сведени до минимум (може би се дължи на факта,че излизам повече с мъже, а не жени. И то стандартни, не метросексуални мъже).

Но си признавам, че и аз като забележа някоя приятелка й казвам, че е отслабнала. Става им кеф и не виждам защо да не го кажа. Не мога да приема, че в чужбина ако свалиш 10 кг, приятелите ти няма да забележат. И просто деликатно ще мълчат, това ли  разликата?


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Декември 21, 2012, 12:35:55
Абе кви дрънканици пак нищиш- тва момиче,дето е отслабнало явно - живее в България и не сме се виждали от години. Демек няма нищо друго важно около нея,ми тва,че обиколката на ханша и е по-малка.

Не знам с какви образи излизам,половината не ги познавах,нали се сещаш,че приятелите,дето се виждаш с тях не са кой знае каква извадка.

Пък и Корни,колко хора познаваш,дето смеят да казват в очите какво мислят.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: D.Dimitrova в Декември 21, 2012, 16:40:15
Вярно няма да изкара зимата на тия 45 кила, особено, ако е над 160 висока. Нямам нито една близка приятелка с мерки на фотомодел, а имам и жени по 90 кила парчето- всичките имат готини, истински връзки, семейства и са щастливи.
От друга страна днес бях на фризьор и същата работа, не съм ходила в този салон от няколко години- няма въпрос какво правя, как съм...обсъдихме в рамките на 30 минути защо съм толкова дебела.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Korneliq в Декември 21, 2012, 17:34:22
Абе кви дрънканици пак нищиш- тва момиче,дето е отслабнало явно - живее в България и не сме се виждали от години. Демек няма нищо друго важно около нея,ми тва,че обиколката на ханша и е по-малка.

Не знам с какви образи излизам,половината не ги познавах,нали се сещаш,че приятелите,дето се виждаш с тях не са кой знае каква извадка.

Пък и Корни,колко хора познаваш,дето смеят да казват в очите какво мислят.

е сигурна съм за поне 90% от приятелите ми, че не започват да шушукат колко съм дебела веднага щом се отдалеча  :lol: Най-малкото, защото на ръст 1.75 с 60 кг съм доста далеч от това понятие. Това имах предвид- колко е плоско определението на твоя познат и че почти никой около мен не го споделя.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Декември 21, 2012, 17:41:48
Еми пак не сме се разбрали,не ти говоря за приятелите- тва не ти е представителна извадка. И аз имам другари с акъла си (макар,че напоследък нещо не ме впечатляват с осторожност).

Както и да е,губиш малко идеята,пък сега видях едно мнение от предишните страници твое,дето ме стресна чак с глупост и не смея днес да се закачаме,че съм люта.

Вярно няма да изкара зимата на тия 45 кила, особено, ако е над 160 висока. Нямам нито една близка приятелка с мерки на фотомодел, а имам и жени по 90 кила парчето- всичките имат готини, истински връзки, семейства и са щастливи.
От друга страна днес бях на фризьор и същата работа, не съм ходила в този салон от няколко години- няма въпрос какво правя, как съм...обсъдихме в рамките на 30 минути защо съм толкова дебела.

Еми а така,аз с години не се прибирам или ги виждам и първите неща,които слушам са тия . Или любимото: еди-кой си има сериозна връзка,ще се годяват- момичето е пълно ,ама инак изглеждала свястна :) :) :)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: D.Dimitrova в Декември 21, 2012, 17:48:41

Еми а така,аз с години не се прибирам или ги виждам и първите неща,които слушам са тия . Или любимото: еди-кой си има сериозна връзка,ще се годяват- момичето е пълно ,ама инак изглеждала свястна :) :) :)
Същата работа! Забравих да кажа, че уплътниха времето в салона да гледат през прозореца по улицата кой минава и кой е слаб, кой напълнял. Това в контекста май на мишел и алето дето обясняваха за главната улица в Хасково и Ст. Загора как се оглеждат хората.
Моите приятели също не си обсъждаме кой какви кила е и не наказваме по между си всеки минал 59 килограма, но ей на факт има ги всякакви.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Korneliq в Декември 21, 2012, 17:51:04
Еми а така,аз с години не се прибирам или ги виждам и първите неща,които слушам са тия .


Е Але, ти какво искаш, да те посрещнат с размисли за Конфуций ли?

Много ясно, че средно близки хора забелязват и коментират първо външния вид- я, колко ти е пораснала косата; я, колко си се подмладила с тази прическа; я, колко си отслабнала...Това са нормални неща.

Кажи ми ти като видиш твоя позната с плюс или минус 15 кила, изобщо ли не го забелязваш? Ама хич никак не знаеш кои хора са в графата слаби и кои- дебели?

Като са ти толкова гадни българите, не се събирай с такива, да ти имам и проблемите! В милионния град имаш доста други възможности за мълчаливи нации, които дружно си дебелеят или анорексеят без да го коментират.

(предизвиках те да кажеш сега люто и грубо какво тъпо съм казала)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Декември 21, 2012, 18:00:21
Да,Корни,очаквам само мисли на Конфуций,ама в оригинал дори.

Абее,не става дума за мен бе момиче.Много хич не усещаш идеята и изобщо не можеш да хванеш за каква атмосфера говорим. Правиш се на улава или тая тема вече си я забравила- та трябва едно и също да се повтори ? Значи ти се виждаш с някой след около 2-3 години да речем,сядаш да си поговорите,питаш ги за семейството и първото нещо слушаш е нещо от сорта на "миии добре са,сестра ми знаеш ли как отслабна..." . За години невиждани очи,това ли мислиш,че е важното,което трябва да се спомене? Егати и плоските реакции,много обогатяващо,няма що. Няма работни успехи,няма екскурзии,няма бебе,няма куче,няма нова кухня- сякаш килограмите са ти някаква мярка за величие .Пф,мерси на такива обогатяващи диалози.

И честно казано не се събирам с българи тук ,мисля,че е станало очевидно досега. Пък не се пали,не можеш да ме предизвикаш ,слаба ракия си. Да ти подскажа ако искаш,две страници по-напред ти е постът.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Korneliq в Декември 21, 2012, 18:07:56
Две страници  назад нямам нищо :( На 5та, 6та и 7ма нито един мой пост, май не съм участвала активно, Ути беше рязката тук...
Имам няколко поста на 8ма, ама това е една назад, сигурно това имаш предвид.

Честно казано пак не ме възмущаваш с това за сестрата. Ми може да няма нищо друго ново около момичето (от изброените от теб). Да си е на същата работа, със старото гадже. А ако цял живот си мечтае да отслабне и най-сетне е свалила 15 кила, то си е повод за гордост, защо да не се спомене. Точно пък тук не виждам нищо толкова ужасно. Иначе се съгласявам, че не сме толерантни особено към различията, но това си е друг въпрос.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Декември 21, 2012, 18:11:00
Ми,не е така ,познавам сестрата и при това много добре,колкото и да го въртиш -не стоят така нещата,нито откъм мечтано отслабване,нито откъм развитие в битието,ама нейсе. На мен сега ми стана интересно,ти като говориш за общи познати - първото,което споменаваш това ли е?


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Korneliq в Декември 21, 2012, 18:22:45
Ми,не е така ,познавам сестрата и при това много добре,колкото и да го въртиш -не стоят така нещата,нито откъм мечтано отслабване,нито откъм развитие в битието,ама нейсе. На мен сега ми стана интересно,ти като говориш за общи познати - първото,което споменаваш това ли е?

Ми  мисля, че се е случвало- с хора, при които няма нищо друго ново и определено са се разхубавили след свалянето на повечко килограми и като ме питат за тях, вместо да мълча, с гордост казвам- добре е, хубавее, много е отслабнал/а. Обратното не бих казала обаче.

И аз съм със селски български манталитет, какво да се прави, нали си живея тук  :-D

Но това е рядкост, де, защото бих забелязала само при рязка промяна, иначе съм малко разсеяна и дори няма да се сетя за това...Обаче честно казано при 90% от приятелите ми наистина няма нови неща. Сега се замислям. Много сме скучни, догодина май и ние влизаме в тази графа, понеже поне засега не планирам сериозни промени/новости...


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: pupe6 в Януари 05, 2013, 05:59:40
Има едно особено об(за)тягане, когато килограмите минат определена цифра. Хората видимо се държат толерантно, обаче всеки, който е страдал по този повод знае какво е усещането да се сложи граница пред него, емоционална граница, която не му позволява да се държи естествено, дори много да иска.
Че не е приятно на вид, не е, това никой не го оспорва, но това усещане се случва дори между близки хора, което мен ме притеснява най-много.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fata morgana в Януари 05, 2013, 20:09:54
Ми не разбирам това последното, Пъпеш, не го усещам така, пък надали си по-дебела от мен, че да е чак толкова ужасно. Може ако мъжът те е взел 49 кг гадже и после станеш 100 да има проблеми - по-разбираемо е за мен, но за всички близки хора като родители, приятели и т.н., не би трябвало, в крайна сметка вече като си клепоуха, няма да те върнат я. :lol:
Замисляла ли си се дали ти не си слагаш някакви ограничения заради килата, ако си по-пълна, де, аз си слагам много, но поне си знам кои идват от мен, кои от околните. А с близките не усещам драма, камо ли да се държа неестествено. Имам само един, който нон стоп се гаври и подиграва, но там проблемите са дълбоки и дори да бях скелет, пак щеше да дъвчи нещо по мой адрес. :)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Galina_Dim в Януари 09, 2013, 18:34:54
Ей тва девойче  (http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/6286184_700b.jpg)ме радва като пропорции.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: katerina в Януари 09, 2013, 18:49:51
Според мен в голямата си част нещата са до себеусещане и вкус за нещата-тази кака, Гал, сега като я гледам, ми е ок и бих си казала "хубава жена", ама ако бях като нея, да съм се гръмнала. И ако между нея и Кийра Найтли трябва да избирам, твърдо Кийра. Моят вкус за мен си изисква да съм лека и подмятаема  :devil: , харесвам по-скоро нежни, отколкото сочни пропорции, без много да ме интересува какво е на мода. И ако стана сочна, вкусът ми няма да се промени според ситуацията  :-D , а ще работи за мен в посока да се докарам така, както наистина се харесвам. И не е само това, обичам дрехи, които седят добре предимно на слаби хора, като кача и ми става гадно, че не ми седят така, както искам, и не мога да се заигравам с тях, а трябва да нося неща, които не ми харесват чак толкова.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Galina_Dim в Януари 09, 2013, 18:57:58
Тази е тип "идеала на 50те". Аз, честно казано, започнах да възприемам добре такива пропорции, откак аз се видях в този вид покрай бременността. И не ми пречи да ги възприемам, докато дисциплинирано отслабвам :) Но пак, нещата са си до структура, моята е такава като от снимката, а такава структура я предпочитам по-сочна, защото като отслабна, с тоя широк ханш, няма да ти кажа на какво приличам и какъв луфт зейва между бедрата. А Кийра ако е ососи, мигновено ще й изчезне талията. Пък жена без талия не я броя за жена, това пък е мой критерий някакъв.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: katerina в Януари 09, 2013, 19:07:26
аа, на Кийра не мисля, че ще й изчезне талията, много найс силует има - http://fotos.fansshare.com/gallery/photos/348653/Keira-Knightley/ (http://fotos.fansshare.com/gallery/photos/348653/Keira-Knightley/). То и на мен ми е широк ханша, ама нямам луфт, ама на някои има става, с интерес на истината.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Януари 09, 2013, 19:30:36
Аз поне откъм безцицие съм Кийра :lol:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Януари 09, 2013, 20:17:53
Аз предпочитам широко всичко или нищо, за женска плът говоря. От тия двете обаче, нито едната не ме изкушава плътски.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Януари 09, 2013, 22:41:18
Откакто излезе фотосесията по гащи на Мила Кунис в Искуайър (http://www.room8five.com/2012/10/the-sexily-exotic-mila-kunis.html) видях идеала си за женско тяло нагледно, само с две педи по-висока, ако дават. Това са ми задникът и краката мечта. Кийра не ми харесва, няма извивки, прекалено ми е болнава на вид. Виж, Катеринка има много приятен хем женствен, хем нежен вид, но аз ако стана нейните грамажи, ще ходя като пострадал кривокрак щъркел, много луфт при мене, много нещо!


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Януари 09, 2013, 22:49:45
Аз пък нея съм я забелязала,че е малко като права дъска в талията,както и Пинк. Но пък и двете адски много ми харесват. Аз моите жени ги предпочитам по-наляти,по-сочно,но стегнато по възможност. Особено отзад ухх,моята задница почва да прилича на табла и е време да се стегна,за да е барабанче пак.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: katerina в Януари 09, 2013, 22:55:50
Абе мойте грамажи, не са много ОК в момента, сега съм сочна леко  :lol: 56-7кг съм, най-многото в живота ми, пак ги стигнах.Надявам се, че около 1-1.5 к са ми от тежкия ПМС, ама надали. Трябва спешно да се изчагъртам до 52, нещо му отпуснах края, мен болнаво ме кефи  :-D Ма така е, като няма любов, има шоколад :!:
Да бе, и мен Мила ме кефи, ама в "Черния лебед"  :lol:
Иначе мерси за положителния вот, Мишелче, ама положението е и целулитно, остави се...


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Януари 09, 2013, 23:03:08
Ама Кат,нали знаеш,че в един  момент го има и т'ва женствено заобляне,дето дефакто цифрата кила не означава същото,както преди 2-3 години да речем.

Я си пусни снимка по гащи сега...


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Януари 09, 2013, 23:06:48
Офф мани тая любов... аз тоя месец по календара само разбрах, че съм в ПМС :lol: Не се и сещам да кусна шоколад... Краката ми почват да се оклечват, поне са стегнати от фитнеса.. Страх ме е да се кача на кантара и мисля да наблегна на ядките и сьомгата, че не искам да ми опада отново косата, както през далечната 2008ма когато бях тия мерки, но за кратко, застопорявайки на 52 месеци наред :-? Успокоявам се, че тогава бях болен човек, сега просто влюбен...

В Черния Лебед пак беше със стегнато дупе, просто по-друго си е нейното от на Кийра, а и от Наталиту..


Къде го намери тоя целулит и ти?? На мен ми се появи чак като станах към 64 (бтв, с теб се запознахме като бях 62, лол).


Аааа, пореден интъръпт - и аз искам снимка по гащЕ!!!


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: katerina в Януари 09, 2013, 23:30:14
Ни можи  :stuart: Имам наистина, и панталоните ми (особено едни 2 чифта) ще ги пръсна.
Не ти ги давам толкова да си била пък ти. Аз на 52 се чувствах супер, нищо ми нямаше. Сега съм болнава, но от стрес и недоспиване. Но съм взела мерки-сега в отпуската спя бая-от 23.30 до 9, започнах фитнес, пия имуностимулант и масло от вечерна иглика ихихи, уж се храня добре  :-D Малко любов и ша заслабна и готово.

 :razz: Кийра е любимата ми закачалка  :kiss:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Януари 09, 2013, 23:48:28
Не знам дали сте фокусирали тaзи статия,че имало нов стандарт за мацки-то тва не е важно,ама аз чета отдолу коментарите винаги.


count_74
09.01.2013 11:49 count_74  България
1 0

Нема баце, най-готиният стандарт си е 165 макс и 50кг. Като кукли барбита са!

 08.01.2013 16:52 grpjk Враца, България
2 2

Тези пропорции са за арабския свят,нормалните килограми са 40-45,всичко друго си наднормено

Кеф :)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Януари 09, 2013, 23:56:45
80% от хората са идиоти. Дори няма смисъл да им търсиш мнението.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Януари 09, 2013, 23:59:42
Ама забележи броя на "лайковете" под тях . Единия 10 , другия 22 .

А по принцип рядко чета коментари,защото съвсем губя вяра в човечеството. Не само по тази тема де,то не е и възмущение ми по-скоро огорчение и някаква неясна болка.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Януари 10, 2013, 00:07:37
Аз чета коментари на определени места. В сайта, където чета новините, най-интересното са ми коментарите, защото поправят правописни грешки, има хора с мисъл, с истинска информация по случая и т.н., но на много други общи "информационни" места, хората са просто много прости. И от една страна - да, 80% от хората са идиоти, значи и наистина може би в България повечето мъже за това си мечтаят, но на мен никак не ми пука, защото мъжете, които за мен, за теб и т.н. за останалите 20% представляват интерес, просто не са толкова плиткоумни.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: katerina в Януари 10, 2013, 00:11:10
Ама на кой му пука, в крайна сметка само аз ли съм дотолкова асоциална, че да се движа според моите си критерии и да не ме интересува какво мислят ако ще и 95% от мъжете? И най-любимият ми мъж да ми каже, че ме иска 10 кила повече, никога няма да кача и 5, за да му угодя, а ти се вълнуваш от мнението на кой знае какъв врачански бек с киче.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: aleto в Януари 10, 2013, 00:24:56
Признавам си,понякога масовката ме плаши.

Иначе съм станала изключително голямо перде в личните си отношения,дори стигнах дотам да игнорирам близки хора,понеже ни се разминават вече и ежедневието, и разбиранията.

Кичето си е киче :)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: juliet в Януари 10, 2013, 00:26:24
Ако трябва да се съобразявам с коментарите на подобни кретени, мисля че трябва си тегля ножа щото съм извън всякакви категории  :-D аз съм като оная пищната, постната малко по-горе, демек 45 са мноооооого далечен мираж.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Януари 10, 2013, 00:32:50
Абе не ви пука за чуждото мнение, ама не е баш така.. Хората сме социални животни и има такива като мен, мигриращи, които нямат твърд приятелски кръг, непроменил се през последните 20 години. Много добре виждам как ме възприемат околните, а и ми е важно и обръщам внимание, няма как да си изкривя душата. Казвам си, че тоя и оня са идиоти, задето гадаят що за човек съм по номера на дънките ми, обаче е факт, че някъде на много подсъзнателно ниво на мен в главата ми се набива убеждението, че съм пухкава и това белязва редица мои избори.. т.е. ограничава свободата ми.. т.е. засяга ме пряко. Ето затова се паля по темата и бих направила на пух и прах Кичето от Враца, понеже да ограничиш свободата на някой е престъпление, да му вмениш чувство за малоценност си е направо грях.. А те го правят ежедневно и напълно съзнателно.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Януари 10, 2013, 07:14:13
Миш, съобразяваш се с мнението на хора, което е значимо за теб. В разговор с някой като ми попадне в полеслушието неща като Биг Брадър, оф не ми се търсят още примери, за да не е съвсем буквално, но неща, които ми свалят човека класи надолу, за какъв чеп да му взимам предвид мнението, че харесвал слаби кифли. Ще ми направи впечатление, ако някой, чието мнение ме засяга.
И още ми е странно да я коментираш тая тема с пухкавост и малоценност, виждала съм ти снимките, виждала съм те и наживо, все си мисля, че за някой друг човек говориш или за себе си отпреди поне 7 години.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Януари 10, 2013, 09:53:43
Биз, за жалост в моето обкръжение е имало хора, които са много над Биг Брадър-културата, но пък имат точно толкова безумни схващания за женското тегло и начини да си ги налагат. За мен това не са истински мъже, но за някои момичета могат и да бъдат.
И тъй като намесихме пак личния елемент - не, не се имам за пухкава, а за нормална. Но на същото ми тегло в гимназията все се гаджосвах с някакви привидно интелигентни момчета, които не спираха да ми говорят как съм "най-тежката от всичките им приятелки до сега, но пък изглеждам супер", как "обичат по-пълните ми бедра"... Ясно, не са мъже това, а пикльовци но, тия реплики се забиват в психиката на подрастващия. Добре, че съм зле, ама не чак толкова, че можеше да стане беля.
А, сега се сещам, че и не много отдавна, а преди по-малко от 2 години попаднах в апартамент с две момчета и още едно момиче. Тя ми е добра приятелка, момчетата покрай нея също и още сме си доста близки. Момичето е лудо на тема килограми, аз пък съм в най-напращелия си период - 64 кг. Теглим се и се оказвам най-тежка от всички в стаята.  :lol: Тия момчета, едното от които дори сякаш ме харесваше до този момент, с такъв ужас в очите ме погледнаха, не мога да опиша. Аз пък си умрях от смях да им наблюдавам смаяните реакции, понеже не всичко е едните килограми, ама цифрите нали - голям ужас! Мерките били за ориента.. Ай сиктир.. И момчетата не бяха с кичета и от северозападна България, а възпитаници на класическата гимназия... Има един ключов момент - момчета са, не са мъже. У нас вече мъжете започнаха да се броят на пръсти...


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Януари 10, 2013, 10:08:10
Ами тия гимназиалните истории не ги броя, т.е. не мога да ги взема насериозно, едно заради възрастта и второ, заради това, което постоянно повтарям - че мъжете плямпат неща, които не мислят наистина. И аз съм била кривоноса и с малки гърди и ме е обиждало, но никога няма да се сетя сега да си го слагам в биографията.
Иначе моите приятели последната година след като родих Бояна се надпреварваха да ми казват, че имам корем и да се стегна малко, но пък честно казано и към тях не си пестим комплиментите, че са качили, така, че не го броя като сексизъм някакъв или че не се вписвам в нечий идеал, а по-скоро като сигнал "абе нещо си се разпуснал/а, ако не си забелязал/а".


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Mina в Януари 10, 2013, 10:13:10
Много ме кефиш , Миш , как си казваш всичко , дето ти е било /е в мислите по повод килограмите. Общо взето мисля идентично , както и чувствам идентично, но някакси рядко имам смелост да си го призная. В моите си очи все съм дебела, все нехаресвана...въобще, баси комплексарката бясна.  :-D

На мен Мила Кунис, не ми харесва нещо , обаче тия снимки по гащи много ме изкефиха- хубаво тяло ,нито слабо, нито пухкаво, нито мускулесто ,но много стегнато. Точно това,което на мен ми харесва.

Катеринка като се описва как се била надула, и човек си представя балон, който всеки момент ще се пукне. :-D Много ми е смешно, щото сме се виждали не веднъж, и е толкова фина и нежна като фигура (и не само). Пък и ,Кате, ти си доста висока и не вярвам, че 2-3 килограма ти се отразяват визуално някакси. :)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Януари 10, 2013, 10:14:35
Добре де, Мин, как може да ти е странно те да говорят така, като ти си същинска клечка, последния път беше болезнено слаба чак като се видяхме и говориш по същия начин :)


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Anna T. в Януари 10, 2013, 10:33:13
Добре, така обяснено го разбирам. Аз имах подобни драми и комплекси от "момчешки" реплики в уязвимите години, макар и не на тема тегло. Още мога да затворя очи и да "преживея" как ми се обясни, че гърдите ми трябва да са по-приближени една към друга, та е редно да взема мерки  :???:
И все пак, трябва да се научим да не "вярваме" на онези реплики от преди нанайсе вече (уви) години и да гледаме огледалото...


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Galina_Dim в Януари 10, 2013, 10:34:01
 :lol: Баси якото, как точно да вземеш мерки? Така да си ги придържаш ли, що ли?


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Catherine в Януари 10, 2013, 10:39:54
Като ви слушам, направо се радвам, че съм имала егати задръстеното тийнейджърство и са ме пощадили горе-долу от такива реплики. При мен тогава килограмите не бяха проблем, ама имаше и за какво да ме комплексират, ако бяха решили. Добре, че приятелят ми беше смотан като мене  :lol: Чак на по-късен етап нещо много му скочи самочувствието и взе да прави подмятания, ама и аз не съм лесна, пратих го да пасе набързо  :razz:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Януари 10, 2013, 10:40:29
гърдите ми трябва да са по-приближени една към друга, та е редно да взема мерки  :???:

С глас се смея, с глас, буквално се търкулнах от стола!!! :lol: :lol: :lol:

Между другото мен цял живот са ме гаврили, че съм ужасно слаба и на мен ми е супер комплекс. А сега пък ме питаха дали не съм бременна  (много съм дебела с моите 170/50) и още не мога да преценя от кое от двете ми е по-гадно.  :lol:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Януари 10, 2013, 10:54:24
Биз, не ги броиш тийн-годините, но те сформират характерите ни и белязват по някакъв начин житейския ни път. Аз много ти се кефя, че имаш самочувствие, но приеми, че не всички са като теб. Едни рсботят години за постигането му (като менИ),други пък цял живот не могат да погледнат реалистично на себе си... Темата е за толерантността и то не само към килограмите. Нашето общество не е толерантно и тва е положението. Дали някой ще страда заради килограми или неосъществена професионална мечта, важното е да се страда! А никой не е черно-бял, нали....


Поздрави от върху-велоаргуметъра,бтв  :razz:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Mina в Януари 10, 2013, 11:11:51
Добре де, Мин, как може да ти е странно те да говорят така, като ти си същинска клечка, последния път беше болезнено слаба чак като се видяхме и говориш по същия начин :)

Нали тва ти казвам, всеки си има някакъв комплекс и не може да се отърси от него, даже и 25 кила да стане.
Ан, супер смешно е това за гърдите и всеки си има някакви реплики, отправени към него по повод физическите му данни, които са се забили в паметта му. Аз като малка бях слабичко детенце , височка растях и си бях екстра, после в пубертета се налях , и краката ми изостанаха в растежа за сметка на задника. Няма да забравя , бях вече на 19-20 и работех в една фирма като офис мениджър (каква гръмка позиция  :lol:), и при мен идва една жена и ми казва:"Еди кой си ми каза да търся едно пълничко момиченце, вероятно сте Вие" . Смяяятай. :razz:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Fei4ka в Януари 10, 2013, 11:18:19
И моите гърди имат нужда от приближение :lol:
На мен те определено са ми комплекс. Но след кърменето стана наистина зле работата. Ама както и да е, каквото такова.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Korneliq в Януари 10, 2013, 11:35:52
Аз съм вече със самочувствие, изравнено с реалността...ами гадно е  :lol: Повече ми харесваше, като се имах за най-..., и се гледах влюбено в огледалото с часове  :lol: А може и просто да съм си била красива като тийн, знам ли. Но като гледам снимки, съм се обличала ужасно, така че едва ли някой е забелязвал, дори да съм била готина  :razz:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Mina в Януари 10, 2013, 11:40:54
Според мен напоследък си много по-готина от преди. По снимки съдя, съвсем безпристрастно.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: utopia в Януари 10, 2013, 11:45:07
Е мноу ясно, няма да й кажеш, че се е из-миндил-ила, я :lol: :razz:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: katerina в Януари 10, 2013, 11:47:43
Мин, и 2 кг си личат, защото ми отиват само на едно място  :-D


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Mina в Януари 10, 2013, 11:49:22
Е мноу ясно, няма да й кажеш, че се е из-миндил-ила, я :lol: :razz:

Явно не си ме опознала достатъчно добре.  :-D


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Korneliq в Януари 10, 2013, 11:54:04
Ехее, мерси Мин, не очаквах включване, понеже никой не ме познава от преди и най-много деликатно мълчание  :-D

Сега ще си търся по фейса какви стари и какви нови снимки имам, че да видя защо така мислиш...Но все пак се харесвам като по-слаба- може би на сегашните години (понеже съм малко по-женствена от преди и косата ми е по-дълга) ако отслабна с 5-6 кг ще се харесам отново  :-D


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Януари 10, 2013, 13:49:22
Миш, аз не казвам, че всички трябва да са като мен и да имат самочувствие, самата аз съм била плах, смотан, срамежлив и комплексиран тийнейджър и то не само, заради външност. Ама това е преди десетилетие вече, а и аз до колкото разбирам и те чета не си като Мина дето дори и на 50 кила се има за дебела (:kiss:), а си знаеш, че си готина, дори не клониш към пухкавото и всичко е било просто някакви момчешки заяжданки. А ти коментираш все едно си от страната на дебеланките, дето все ги игнорират нещо, все едно сама се поставяш в такава роля, не разбирам.

Но честно казано с годините все повече благославям факта, че съм израснала тийнейджърството си в момчешка компания, просто съм станала желязна за някои неща и пожалена от някои женски глупости, защото според мен училищните "приятелки" са по-склонни да ти нанесат някои вечни проблеми със самочувствието. Но още си спомням момента, в който тепърва се сближавах с приятелите си и ревях на леля ми как постоянно ми се подиграват, което сега разбирам, че в никакъв случай не е било подигравка в гадния смисъл на думата, а просто техния начин на шегуване и хумор, който понасях ужасно трудно. Та тогава тя се постара да ми обясни, че са момчета и така си говорят и вместо да си страдам, мога просто да го приемам с чувство за хумор и да се науча да им отговарям и с времето и така и стана, просто станах неуязвима и умея някак си да правя разлика кога един мъж казва "дебел ти е задника", за да те обиди и кога просто, защото му е забавно.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Лора в Януари 10, 2013, 13:54:51
От тази гледна точка, направо е безценно да имаш брат - каляваш се отвсякъде  :grin:


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Януари 10, 2013, 14:05:26
Аа, сега схващам какво имаш предвид.. Може би звуча сякаш се причислявам към дебеланките, защото ми е мъчно, че те страдат и просто се поставям на тяхно място.. А и защото съм била от другата страна на барикадата и знам какво е, болно ми е, че някой може да бъде каран да се чувства зле или да бъде отхвърлян само заради физическите си недостатъци.
И си мисля, че вече не чуваме толкова нелепи коментари както в тийнейджърските години не, защото хората от нашата възрастова група са пораснали ментално, а просто защото сме оформени и общуваме с правилните индивиди. За жалост няма как да игнорирам факта, че голям процент си остават идиоти и подбутват жените в обкръжението си към мании.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: bizzare в Януари 10, 2013, 14:08:34
Ее, така е, няма спор за това. Далеч съм от мисълта, че при всички зрели хора всичко им е безпроблемно и пак нямат комплекси, но просто е редно някои тийнейджърски да си останат, където им е мястото :) Просто не е нормално от 10 години хората да повтарят на една жена  каква е красива, фина и невероятна, а тя на всяко случайно или не качено кило да задълбава в депресии от детството си.


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Януари 10, 2013, 14:17:12
Съгласна! И мен ме дразни това постоянно кокетничене и просене на комплименти.. Аз килограмите си не ги обсъждам в реалното общество, чак пуфтя и се прозявам като се заговори за диети, най-много с Ния да си погледнем една друга задниците и да си кажем, че сме мноу яки :-D


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: Mina в Януари 10, 2013, 15:23:38
Само в нереалното ги обсъждаш  :-D


Титла: Re: Дупе като барабанче - отминала или настояща мода?
Публикувано от: michelle в Януари 10, 2013, 15:25:57
Yup :-D Тук разтоварвам кифленския заряд!