chick-chat.org

Женски работи => Козметика, мода и суета => Темата е започната от: alin в Февруари 09, 2011, 21:04:51Титла: Бенки
Публикувано от: alin в Февруари 09, 2011, 21:04:51
Да ви питам махали ли сте си бенки?
Конкретно в моя случай - имам много мънички бенки по врата. От тези релефните. И с годините много се увеличават. Майка ми е същата. Тя преди няколко години си ги махна от едната страна на врата. Помня, че имаше ранички. Знам, че трябва да не се излагат след махането на слънце, затова сега е перфектния момент, но пък ми е много неприятно дори като си помисля. Не знам дали се водят папиломи или нещо друго, но отпреди мало имам голям мерак да ги махна. Сега говорих с майка ми и тя каза, че се махали на части, не наведнъж. То и затова тя си ги махнала само половината и после така и си останало.  :roll: Не знам дали да се захващам изобщо. Но определено тъпото е, че с годините стават повече и врата ми става на все повече черни точици.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Bambina в Февруари 09, 2011, 21:11:49
Отиваш в Пикасо, примерно, срещаш се с дерматолога, говорите, казва ти дали точно тези бенки, които те дразнят стават за махане- и с какво. После е елементарна процедурата. Ако, пак повтарям, може да се махнат, защото някои са непрепоръчителни.
Обаче. Ти казваш, че си предразположена и че се увеличават.. помисли дали има смисъл въобще. Никой не ти гарантира, че няма да се появят отново. 


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Февруари 09, 2011, 21:16:24
Аз принципно съм намерила клиниката за махането им. Дам, и мен малко ме спира частта с предразположеността. А никога не съм им обръщала кой знае какво внимание и сега се огледах и те вече почват да ми загрозяват врата :roll:


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Bambina в Февруари 09, 2011, 21:19:27
В такъв случай - махай, кво. Аз съм 'за' всякакви такива мини-интервенции, които те карат да се чувстваш добре. :) Къде? Дерма вита?


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Февруари 09, 2011, 21:22:26
Не. Скин Системс.
Надъхваш ме :-D. Тези дни ще го обсъдим повече с лекарката и ще видим.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Bambina в Февруари 09, 2011, 21:33:23
А, да, там са готини. В лозенец, нали. Обсъдете го, не е нищо особено като процедура.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Февруари 09, 2011, 21:53:17
Дма в Лозенец или пък Елин Пелин, зависи къде е техниката.
Малко и шубе си имам аз, дано не е болезнено.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Bambina в Февруари 09, 2011, 21:58:01
То аз не съм човека, който трябва да питаш за болка, щото съм куче, амаа, с лазер усещаш само щипкане, топлина.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Pupi в Февруари 10, 2011, 08:25:29
Алинка, от мъничкикте казваш, ама заради неудобството ли ще ги махаш? Аз има 3 безкрайно досадни, дори бях се навила да ги махам, ама забременях. И пак искаха поетапно да ги махат, за да проследят евентуална реакция на организма и как ще зарастват местата. Едната е над лявата гърда, през презрамката на сутиена, имам 1 точно на гръбнака, която се дразни от колани и панталони и една точно от където минава десния банел на сутиена. Все на досадни и неудобни места, а и постоянно се травмират и не е полезно. От тогавашната консултация знам, че трябва да е по-хладен сезон, лятото в никакъв случай, трябва да се пази мястото и е хубаво да им се пусне ъъъ не съм напълно сигурна дали беше биопсия  :roll: С лазер се махат, не боляло, но тогава ме убеждаваха, че задължително трябва да има 1 ден престой. Но това е през ЗК с пътеките им. Ако е на частно предполагам, че не биха те ангажирали с подобен престой.  :-)


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Pauwa_ в Февруари 10, 2011, 10:20:15
Аз също имам бенки и са по цялото ми тяло-гърба,деколтето,врата,краката и някоя друга на лицето.Мислела съм да си ги махам,но са много,а и с възраста се увеличават.Малки са,но е факт че броят им се увеличава.Мажа част от тях с един разтвор който сама си правя в къщи и забелязах че няколко бенки започнаха да избледняват


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Февруари 10, 2011, 18:25:28
Ох, не бих посмяла с каквото и да било сама да си ги мажа.
Едно време бабите казваха, че със сребърен ли та златен конец се махали :eek:и това обаче не бих го пробвала.

Пупче, така както ми описваш твоите май са по-различни от моите и за тях може и да ти искат биопсия. Аз имам една две, които са към рамото в посока към гърдата и понякога ми се закачат за някоя блуза, не че е болка за умиране, но ме е яд, че почват и да са не само на врата, а и надоу тръгват :roll:  ами май ще ги махам докато е зима ощ,е пък да видим докъде ще стигнем.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Tatty Teddy в Февруари 10, 2011, 18:29:53
Аз имам страшно много бенки и мисля, че броят им се увеличава, но докато не ме дразнят мисля да не ги пипам, защото ме е страх от подобни процедури..да не стане по-лошо...  :-?


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Февруари 10, 2011, 20:35:39
Аз съм чувала, че от гъбата за къпане се разнасяли, ама може и пълни тъпотии да са. Но принципно ми е много интересно какъв им е принципа на разнасяне по тялото.
Тати, твоите равни ли са или стърчат? Защото ако са равни не виждам изобщо смисъл да се пипат.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Tatty Teddy в Февруари 10, 2011, 20:41:00
Повечето са равни..имам 1-2 по-стърчащи ама не много..Имаме с Мишел и една, която според мен е наследствена, защото и аз, и тя и майка ми я имаме точно на 1 и също място вляво от пъпа.. И сега се сетих? Наистина онаследява ли се това с бенките??  :???:


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Bambina в Февруари 10, 2011, 20:54:44
Имам и аз няколко по-стърчащи, които ще ги махам, защото ме е страх да не ги разраня, както вече се е случвало.
Ми аз съм забелязала унаследяване някакво :roll:


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Февруари 10, 2011, 20:59:24
И аз и майка ми имаме едни и същи, особено тия по врата.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Pauwa_ в Февруари 10, 2011, 22:11:47
И аз мисля че са наследствени до някаква степен.Майка ми и сестра ми имат и аз имам...


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Pupi в Февруари 11, 2011, 09:56:05
О аз пък съм 100% сигурни, трите огромни бенки на баща ми съм ги взела направо с copy-paste. На едни и същи места са, имам и 1 мъничка на врата, също ми е от него. Иначе аз нови бенки нямам или поне не съм забелязала да се появяват, ама аз и никога не ползвам гъба за баня  :lol: Макар да звучи абсурдно това с гъбата, а?  :lol:
Алин, като предприемеш нещо, съобщи после резултата. Ние си нямаме все още добри частни клиники, повечето са с ужасно лоша репутация и ми звучи рисково да им поверя моите гигантски бенки. Та в Кожното към болницата има доста повече титулувани лекари, но пък е обвързано с престой, което ме спира за момента.
А от каква възраст започват да растат бенките  :roll: Гледам, че дечко има само 1 на шкембата, ама не знам от кого я е краднала  :lol:


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: lioness в Февруари 11, 2011, 10:44:11
А от каква възраст започват да растат бенките  :roll: Гледам, че дечко има само 1 на шкембата, ама не знам от кого я е краднала  :lol:
От съседа  :lol:


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Pupi в Февруари 11, 2011, 10:46:32
А не, сакън, следващия по младост в блока е над 50 годишен  :lol:


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Февруари 11, 2011, 11:00:47
Ок Пуп, ще кажа какво съм измислила. Аз от мноооого години ги имам тия бенки.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: HappyHeart в Февруари 11, 2011, 18:40:07
Не ви изчетох на 100%, но понеже имам опит да се изкажа. Аз имам на гърба си една нещо, което не мога да го опиша. Имам снимка, но не ми се качва. Нека го нарека пигментация с мъхче голяма 10 на 10, върху която имаше тъмни надигнати бенки. Ходих на лазер във Варна, защото тогава тук нямаше толкова добър. Изгориха ми тези надигнатите злобните, по-голямите и съответно по-дълбоки си боляха яко и миришеше на пърлено пиле. Махнаха ги на 2 пъти и подобре, че ми идеше да го опърля аз доктора. Това беше преди около 7 години. В момента няма никаква промяна. Трябваше после да ида за пигментираното, но се оказах несериозна, порастнах и спря да ми пука и така и не го домахнах.

Това е нещото, което мога да споделя. Но факта, че мен ме е боляло въобще не значи, че при теб ще боли, защото е съвсем различно образувание. Познавам един доктор, който тези израстъци ме е карал да му ги връзвам с дебеl косъм, за да изсъхнат и паднат сами, но на мен ми е извратено това.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: michelle в Февруари 11, 2011, 21:18:18
Абе откога се махат в България бенки с лазер :???: Питам, защото на мен май 2000-та или 2001-ва ми отстраниха една доста голяма бенка, но оперативно.. Това правилно ли е изобщо? Тогава бях прекалено малка да се интересувам, но хирургът, който ми я изряза, ни е страшно добър приятел и се учудвам, че нищо не е споменал тогава за лазер...


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: HappyHeart в Февруари 12, 2011, 00:23:12
На мен ми ги махаха 2003, но имаше подобен лазер само във Варна. Не знам колко е правилно с лазер, но си зависи и от бенката. Наскоро показах резултата на една дерматоложка, за да ми каже къде в София да довърша и тя ми каза, че такива неща не се пипали с лазер.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Bambina в Февруари 14, 2011, 22:21:39
Мишел, махат отдавна.. откакто има лазерна елипация някъде. Аз за това казах, че дерматолог трябва да прецени с какво да я маха - може с лазер, а може и по друг начин. Нещо, свързано с ...електро-ала бала. Забравих.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Февруари 14, 2011, 22:48:51
Утре на обяд съм при дерматоложката да ги видим тия бенки. И ще си насрочвам час и за пластика/или както се води/ на белег, който си имам на корема :roll:


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Bambina в Февруари 14, 2011, 23:44:56
Да кажеш за пластиката на белега после, че живо ме интересува.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Февруари 15, 2011, 10:18:15
 :roll: ще кажа.
Преди няколко години ми бяха внесли от Русия някакави ампули, които се слагат под формата на инжекция някъде на/около белега, но така и не отидох да ми ги сложат, а беше такъв зор докато ми ги донесат. Така, че дано сега свърша нещо.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Февруари 15, 2011, 21:46:19
Дне се оказа, че тези инжекции така или иначе изобщо нямало да свършат работа. Бенките още днес щях да ги почна, но заради таебото и ги отложих за към другата седмица. И ми казаха, че на 5-6 пъти ще ги махат. Но пък се разбрахме четвъртък да съм в болницата да ми направят пластиката на белега и ще ми направят и малка липосукция на корема, за да го оформят вече като хората. И сега чакам утре да ми кажат кога за четвъртък ще ме взимат или ще се закарвам.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Pupi в Февруари 17, 2011, 13:01:42
А пластиката е оперативна, така ли? Че не ги разбирам много подобните термини. И какво ти обясниха за възстанояването след премахване на бенките и белегът  :roll: Абе и аз имам един белег в дясно на пъпа, разтегна се значително след бременността и ужасно ме дразни. На белегът от секциото не обръщам никакво внимание, сви се и стана незабележим, ама тоя го мразя  :-?


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Февруари 19, 2011, 17:47:24
Най-после се добрах до компа. Ами цялата операция продължи два часа и половина. Белега са го изрязали под формата на листо зашили са го и там каквото му се прави и сега съм с лепенка една седмица. Леко ме подръпва. Още не съм го виждала. Обаче не там е проблема,  а липосукцията, от която съм като вдръвена цялата. Изсмукали са един литър и са го направили през белега преди да почнат да го правят. Цялата съм синя и сега месец и половина ще ходя с едно ластично бельо и едни корсет за пристягане. След седмица ще трябва да ходя да ми махат едни четири конеца, а иначе всичко останало е с резорбируеми конци. Приличам на пихтия, която е ритана яко :-D И честно казано в момента им казвам майната на тия бенки, щото сега повече болка и прежвявания не благодаря. Крайния финален резултат ще е след 6 месеца, когато всичко ще се е оформило.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: HappyHeart в Февруари 19, 2011, 22:40:23
Алин, защо липосукция :-?


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Февруари 21, 2011, 17:09:15
За бързо махане на мазнинки :lol:
Още не мога да го видя този белег, но би трябвало към края на тази седмица да ходя да махат конците. Добре, че не ми е много любопитно.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Bambina в Февруари 21, 2011, 18:17:30
Това с липосукцията е касапска работа, обаче, бая време ще те боли и ще си синя. Мажи Хепароид, много помага! Ще имаш нормален цвят на кожата доста по-бързо.

Аз от друга страна - си махнах около 10 релефни бенки.. или повече, процедурата отне около 30 минути и болката е само, докато вкарват упойката. С лазер ги махнах. Сега трябва да ги мажа с разни кремове и да ги пазя.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: HappyHeart в Февруари 21, 2011, 18:20:23
Липосукцията е една от манипулациите, които с почти 100% сигурност не бих си направила. За мене това е егати и стреса и брутализма за организма. Направо ми е странно точно ти какво си махала, ама поне браво за безстрашието!


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Bambina в Февруари 21, 2011, 18:30:28
Да, аз също, гледала съм по TV и направо лошо ми става.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: bizzare в Февруари 21, 2011, 18:39:23
Алин, ако си много синя, напомням за арниката - да мажеш/пиеш.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Февруари 21, 2011, 22:30:04
Благодаря за съветите. Ако се снимам ще пратя снимки да видите къв съм уруд :lol:. Днес вече ми е четвърти ден и в общи линии мога да се обувам сама. Не е приятно, обаче болка и за секунда не съм усетила по скоро дърпане и нещо като мускулна треска.
Бам, къде ги маха бенките?


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: michelle в Февруари 21, 2011, 22:55:05
Оле, Алин, като чуя липосукция и ми се изправят всички косми по тялото, много си смела!!! Чувала съм ужасни неща за пострадали хора след процедурата, така че съм много щастлива, че при теб всичко е наред! Наблюдавай се и се пази.. звучи ми почти като утопия факта, че не изпитваш болка..


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Февруари 21, 2011, 22:59:31
Дори и не ми е минавало през акъла сериозно да го направя някога. Но то решенията се взимат при мен бързо от вторник за четвъртък. Няма болка, но примерно тежко е невъзможно да вдигна. А нали знаеш, че при тези пластични операции все има някакви гафове за жалост :-(


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Bambina в Февруари 21, 2011, 23:47:36
Алинка, в Пикасо до стамболийски мол. Има много добра дерматоложка.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Февруари 22, 2011, 12:17:09
Ахам. Сега имаш ли ранички? И къде ти се намират на теб бенките?

Аз за момента с абсолютно нищо не мога да си мажа корема, защото като го пипам чувството е повече от неприятно. Някаква комбинация между изтръпнало и натъртено. А не ми се мисли като отида да ми махат лепенката какво ще е усещането, пък и махането на тия конци :roll:


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: katerina в Февруари 22, 2011, 12:53:57
Конците нищо работа не е.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Февруари 22, 2011, 13:07:07
Дано :-)
Отвам до аптеката да си взема Арника за пиене. Сега четох в едни сайт на някаква клиника и там специално я препоръчваха за възстановяване след липосукция. Биз, евала много благодаря. :!:


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Февруари 22, 2011, 14:24:21
Не знам дали знаете, но в аптката ми казаха за арниката, че не трябва да се меша с ментови пасти или каквато и да е мента и с никотин. Сега я почнах 3х5 на ден.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: bizzare в Февруари 22, 2011, 14:30:35
Да, защото е хомеопатично, затова.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: una hada в Февруари 22, 2011, 17:09:22
Преди време аз си махнах бенка в Пикасо до мола на стамболийски, но след консултация с дерматолози, които препоръчаха махането.
Както Бамбина казва, боли само докато ти слагат упойката, после само мирише.
За съжаление на мен ми остана белег


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Bambina в Февруари 22, 2011, 23:11:24
Уна, голяма ли е била бенката?

Алин, да, сега са нещо като корички. Бенките ми се намираха по гърба и няколко около гърдите. Всичките - релефни. Имах 3 по-големи и всички други бяха малки. Аз ги мажа сутрин и вечер с Cicaplast, на Ла рош. Като паднат коричките ще мажа със Содермикс, който е за белези.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Fei4ka в Февруари 23, 2011, 10:11:08
Абе тука в тия бенки какви липосукции се крият, какви чудеса...
Алин, направо ме хвърли в джаза. Липосукция. Баси. Това все си мислех, че е за хора с голям проблем и определено за по-възрастни, които само със спорт и диета не могат да се лишат от мазнинките.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Февруари 23, 2011, 11:05:45
Фей, оправдах го :grin:


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: una hada в Февруари 23, 2011, 11:40:55
Уна, голяма ли е била бенката?


С диаметъра на молив


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Март 03, 2011, 14:21:30
Видях си белега и определено изглежда много добре. Една тънка лентичка раничка е в момента. Сега само чакам раната да изчезне и да го видя финала. Започвам да се мажа с някакъв крем, който ще го взема събота. И питах лекаря относно мазането дали примерно Контратубекса да го ползвам и той ми каза, че изобщо не бил подходящ, защото щял да разлее белега. Действието му било неподходящо, но пък тогава при какви белези се ползва :???: а и синините от липото почти ги няма.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Blow в Март 06, 2011, 18:34:19
Използва се за стари белези, където колагенообразуването вече е завършило. И не действа.  :lol:


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Март 07, 2011, 11:26:16
Сега пък за стари :roll: ще падна :-D преди като го получих белега ми казаха с него да се мажа ама явно не е било правилно.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Bambina в Март 07, 2011, 17:37:02
Няма страшно, то нищо не действа, хаха. Ако ти остане белег - остане.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Март 08, 2011, 12:01:56
Да не се хваля кой знае колко, но белега изглежда много добре. Една тънка лентичка. Ниииищо общо с преди /то е ясно де/. Днес ще взема въпросния крем за мазане Центела се казва и да видим.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Bambina в Март 09, 2011, 20:25:17
И аз да похваля моите бенки, много добре станаха. Единствено, че местата, на които са били, още са малко по-светли от останалата ми кожа, но и това ще се слее, предполагам.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Март 10, 2011, 11:58:03
Би трябвало, да.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Bambina в Март 12, 2011, 00:13:54
И да не се -майната му, ще съм по-интересна. :D


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Fei4ka в Март 12, 2011, 07:27:13
Dali e vazmojno zalichavaneto na belezi v tezi mesta kadeto hodite da se rejete?...
Imam dva ot sharka na litseto. Ot malka (6ti klas kogato gi poluchih) iskam da se otarva ot tiah...Ne praviat vpechatlenie na drug osven men, no za men e kapsuliran ot detstvoto problem, koito stoi dalboko I podsaznatelno.
Dali bi bilo skapo...


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Galina_Dim в Март 12, 2011, 18:41:52
Къде имаш ти белези по лицето? Никога не съм ги забелязвала, сигурна ли си, че са видими!?


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: macka``` в Март 13, 2011, 15:26:04
И мен ме интересува това.. на мен като ми оперираха ръката,рязаното беше сравнително малко,просто една лентичка.. нищо ,което няма да преживея.Но на една смяна на превръзката,сестрата ме мацна с нещо течно и то направо стана на рана,една такава широка и доста по-голяма,отколкото щеше да бъде иначе... :frown: И сега белега е грозен..А е отгоре на дланта ми,вижда се много ясно,макар да не е червен вече.. така че ако имате инфо ,ще е супер..


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Fei4ka в Март 13, 2011, 15:55:18
Пиле, сигурна съм, макар според мишката нищо такова нямало и изобщо не се забелязвали...
Аз все едно не се виждам в огледалото.

П.П. Мацка, май ще трябва да си проверим в центровете. Дори не знам кой е по-надежден, за да погледна, обаче... :roll:


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Galina_Dim в Март 13, 2011, 16:41:06
Като се спрете на подходящо място, моля информирайте невежите. Да не забравяме, че аз съм с 13 шева през челото, все пак. Мога да конкурирам Джони Деп за карибски пират.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: macka``` в Март 13, 2011, 18:34:13
Ухх Гале,ми стига да намерим инфо,да..твоя белег сериозен ли е ? Аз съм с 4 шева и то.. самите шевове почти не си личат,но от тая голямата рана е много гадно.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Март 13, 2011, 20:53:22
Аз вече казах, че моя белег го махнаха оперативно. Изрязват го и след това зашиват с резорбируеми конци. Освен тях имам и 4 други, които сами с времето излизат навън. Сега се мажа с един крем Centella. Разликата е от тук до небето. От дебелина колкото показалец да кажем, сега е десет пъти по-тънък.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: macka``` в Март 13, 2011, 21:07:08
Алин,това къде се случва ? И всякакви белези ли стават да се премахват или само по-релефни,например и големи.. ? Оперативно само с местна упойка,нали?


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: Bambina в Март 13, 2011, 22:43:09
Проблемът с белезите е, че или сте склонни да ги правите, да образувате повече съединителна тъкан, или не.. И е хубаво това да се има предвид, преди да си правите всякакви манипулации, свързани с рязане..


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: alin в Март 14, 2011, 11:53:07
Това добре, но много е важно как те зашият. Защото когато го получих белега ако шева е направен по-читаво и не са били затегнати така конците е нямало толкова да се "разлее".
Мацка, предполагам, че всякакви белези могат да се коригират, но това най-добре хирурга да ти го разясни след като го види. Моя не е бил релефен, а напълно равен с кожата, но много широк. Аз бях заспала с упойката, но с локална мисля, че става. Има и варианти за махане и с инжекции, аз имах такива донесени от Русия. Но явно те са за доста по-малки белези и ми казаха, че при мен изобщо е нямало да стане. Варианти доста.


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: macka``` в Март 14, 2011, 12:06:10
Мдааа и аз си мисля,че ме е шил някой стажант,че те чакаха на опашка усмихнати пред операционната и изгарящи от желание да наблюдават.Защото по-нескопосани шевове от мойте не съм виждала...


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: cveti в Април 18, 2011, 17:01:50
аз имам няколко и ходих на трима доктори...и тримата ме обеждаваха че само се парва с лазарче и готово....но така и не събрах смелост :(


Титла: Re: Бенки
Публикувано от: smehuranka в Април 21, 2011, 18:19:11
Я, ч интересна тема - влязох да чета за бенки, а има супер интересни мнения за белезите. Аз самата съм като Майки от "Кошмари преди Коледа" в следствие на една катастрофа и една друга травма. Та ми стана много интересно за това, което Алин споделя.