chick-chat.org

Свободна зона => Всякакви въпроси, отговори и полезнотийки => Темата е започната от: SwEeT в Януари 12, 2009, 18:21:31Титла: Ротвайлер
Публикувано от: SwEeT в Януари 12, 2009, 18:21:31
Една позната иска да си вземе ротвайлер,ама са и малко скъпички по магазините.Каза че стрували някъде около 300лв. и искам да ви питам случайно знаете ли или познавате ли някой,който подарява или продава ротвайлер,но по евтино разбира се?


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: euphoria в Януари 12, 2009, 18:31:43
300 лева не е ли евтино? Наща кучка струваше 350 паунда, не е ротвайлер, но си е чистокръвна хубава порода....


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: f(x) в Януари 12, 2009, 22:31:54
Хаха, за 300 лева, и аз не си представям чист ротвайлер. :)
Ако не държи да е чистокръвен, сигурно може да намери по-евтино, но иначе...абсурд!

И само от поста ти ми звучи доста несериозно твоята приятелка...тя изобщо знае ли на месец колко ще й излиза да го храни, да го ваксинира? А дресировката? Ротвайлер не е като да си вземеш пудел...


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Blow в Януари 12, 2009, 23:00:40
Извинявай,ама колко според теб вървят "чистокръвните" ротвайлери?

Не знам приятелката ли е несериозна или твойте изказвания,но по писаното личи,че се имаш за голяма разбирачка. Явно ти е убягнало обаче,че цената на кучетата не се определя по теглото им,а по това колко се търсят в момента. А ротвайлерите не са от най-модните породи сега.

Суит,не знам дали ще намери някой да й подари,но й кажи,че ако взима,все пак да взима женско,защото с мъжкото ме съмнява да се справи,ако ще го гледа сама.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: euphoria в Януари 13, 2009, 00:32:31
Тая как не ме е насмела и мен  :redface: :batman: :lol:


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: SwEeT в Януари 13, 2009, 00:38:44
Ами аз имах ротвайлер и ми го продадоха за 5лв.
Майката беше чистокръвна,а бащата  между ротвайлер и още нещо и не е кой знае колко трудно да се гледа.За храната да,защото са големи кучета,ама дресировка..пари за това незнам кой дава.
Тя си е много сериозна,но не и се дават 300лв за куче.
Незнам дали ако не намери по евтино ще си вземе,но много иска.
Въпреки че такова голяма куче  не е много за в апартамент според мен.
Идеята ми беше,ако случайно знаете нещо да кажете,а не да  гадаете дали е сериозна или не  ;-) Без да се обиждате.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Bambina в Януари 13, 2009, 02:36:37
Имам семейстно ротвайлери, но никога не бих дала кученце от потомството, да се отглежда в апартамент. Това е равносилно на мъчение на тези големи, енергични животни. Още, че изяде всичко - от мебели, през обувки, до кабели и саксии.

А ако си намери, чистокръвен, за 300 лв, изобщо да не му се чуди.

И още нещо, от личен опит, щото цял живот се занимавам с тази порода - женските са къде-къде по-трудни и злобни от мъжките :)


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Catherine в Януари 13, 2009, 08:07:12
Това "не и се дават 300 лв. за куче" ми се стори малко пренебрежително :-? В смисъл, реално погледнато хората къде-къде повече пари дават за какви ли не техники, дрешки и обувки... А един кучо, когото да си отглежда, да обича и да му се радва години наред, все си струва някакви 300 лв. (и на мен не ми се струва много, мислех, че са по много повече  :-? ама никога не съм гледала куче де  :razz:). Не се заяждам, просто съм много пристрастна към животинки и ми се струва, че когато достатъчно искаш животинче, освен ако наистина не е финансово непосилно, не поставяш такива условия. А пък щом иска ротвайлер, който ще изисква много разходи и след това, не би трябвало да се захваща, ако няма финансовата възможност.  :-? Сори, че спамя, тая сутрин съм "специалист по всичко".  :lol:


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: HappyHeart в Януари 13, 2009, 11:17:24
Ох ама и вие сте  :lol:

Я кажете сега! Ако можете да получите кучето безплатно ще се напиняте ли да си намерите такова за 300лв? Момието проверява дали може да се уреди нещо.

А че това не е куче за апартамент- не е.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: SwEeT в Януари 13, 2009, 11:29:25
Да си кажа честно незнам дали техните имат възможност да отделят 300лв за куче,а тя пък сама не може да си го купе,защото не работи, а учи все още.
Ако някой случайно познава някой заблуден,който подарява или продава ротвайлер по евтинко може да каже .


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: utopia в Януари 13, 2009, 11:53:40
Интересно колко излиза на месец да гледаш едно такова куче? Щом не може да даде 300лв, как ще го гледа?


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Sahne в Януари 13, 2009, 12:02:28
Мойто е кръстоска между ротвайлер и немска овчарка.Голям красавец.Обаче това животно да се гледа в апартамент е абсурдно.Все едно да вкараш пони вътре . Да си вземе пинчер  :-D


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: SwEeT в Януари 13, 2009, 13:04:52
Интересно колко излиза на месец да гледаш едно такова куче? Щом не може да даде 300лв, как ще го гледа?

Тя може и да може да даде,но иска да види дали има по изтодна оферта.  ;-)


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Bambina в Януари 13, 2009, 14:02:40
Интересно колко излиза на месец да гледаш едно такова куче? Щом не може да даде 300лв, как ще го гледа?

Тя може и да може да даде,но иска да види дали има по изтодна оферта.  ;-)

Toва звучи нереално. Какво значи 'може и да може', при положение, че няма финансовата възможност (както се изрази ти) да отдели 300 като 'първоначална вноска' за това куче. Истината е, че изискват, освен много време и грижи, и много пари. И по отглеждането, и по щетите. Пък за разгонвания, поводи и залъгалки, докато са малки, за да ги възпитаваш.. къде отиваме..

И нека не забравяме, че това са кучета пазачи, те си имат територия, като порастне и родителите й го осъзнаят (че кучето е прекалено голямо и палаво за апартамент и едни гости не могат да си поканят нормално) най-често става доста неприятно за кучето.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: utopia в Януари 13, 2009, 16:35:10
И аз това имах предвид. Бамби, ако не е тайна, колко излиза примерно да го храниш тоя звяр на месец? Че ми е любопитно.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Anna T. в Януари 13, 2009, 22:45:48
Ама, мацки, чакайте малко... Момичето попита за нейна приятелка имате ли случайно познати, които да подаряват или продават по-евтино куче. Вие къде отидохте, как щяла да го гледа, можела ли да си го позволи, ала-бала... Сега, аз съм на същата принципна позиция, ама не това се търсеше, райт?  :roll:
Няма как да просветлим/ите целокупното човешко войнство, уви. Интересно ми беше дали наистина може да се намери кутре на по-ниска цена, пък то.. прочетох само поучения към девойка през друга девойка...  :glare:


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Galina_Dim в Януари 13, 2009, 22:55:32
Суийт, разкажи и следната история:

Брат ми с гаджето си, тристаен апартамент. Родителите на момата - отделно зад граница. Момата цял живот мечтаела за дого аржентино. Изглежда така: (http://www.puppypurebred.com/images/ArgentineDogo.jpg) (кучето, не момата), в нетренирана форма, а със съответната тренировка... абе Мастиф, здраво говедо е.
Брат ми съответно като всеки влюбен мъж, купува Дого. Радост, либоф и гълъби и прочие, докаго добитъкът не дръпна на килограми (като са бебовци са абсолютно прекрасни, розово-прозрачни и безусловно гушкливи). След това порасна мъничко, стана на 6 месеца. Изяде всичко, до което се докопа. Кабелите им бяха най-малкия проблем, всяка една обувка, непредвидливо оставена на достъпно място, изчезваше моментално, при повече късмет можеше да намериш подметката (и едни мои сандали отнесе, кожени, ама душата не ми даде да го напляскам, просто като ме погледна с тая розова муцуна и ми се дощя да отида още един чифт да му купя, че явно му се бяха усладили). Та в общи линии, кученцето си се държеше нормално като за бебе - палаво и игриво. Обаче когато 60-ина килограма искат да си играят с тебе, а те искат по всяко време на денонощието и изобщо не разбират как така ти се спи и какво значи да ставаш за работа/училище... Става забавно. После розовият уникат наяде всички дрехи на майката на момата, която им беше дошла на гости. В последствие взе да проявява характер и справедливо отсъди, че ще слуша само брат ми. В случай, че твоята приятелка не знае, кучетата си определят много йерархично структурата в дома и обикновено се подчиняват на един от стопаните. И останалите слушат понякога, но то е, за да си спестят неприятности, вече не говорим за респект.
В един прекрасен момент, когато кучето беше отраснало доста, изяло всичко налично, глътнало огромна сума пари по отглеждане, добавки, треньори (о, повярвай ми, има и хора, които плащат на някой, за да им тренира кучето. Особено когато кучето ти е огромно, силно, и живее в апартамент - то не е виновно животното, но просто се побърква. Обаче това не можеш да го обясниш на майка си, нито на баща си. Не е само въпросът с гостите, който Бамби спомена), момата реши, че не може да го гледа вкъщи повече, че това е неподатливо на дресура животно, че слуша само брат ми и когато той е на работа никой не може да се справи с него, че майка й не можела на гости да дойде и всякакви такива. Тъй като и апартамента и кучето бяха нейни, брат ми нямаше избор просто. Дадоха го на един невероятен човек във Варна, който си се занимава с породата и за когото бяха сто процента сигурни, че няма да го ползва за бой.
Не след дълго се изнесе оттам и прекъсна отношения с момичето.

КУЧЕТО Е ОТГОВОРНОСТ, А НЕ КАПРИЗ!

*Тодорова, от всеки човек, който е гледал куче, особено такъв тип, няма да чуеш "Ми да, еди къде си ги раздават направо". Бих повторила Бамби отново - НЯМА съвестен стопанин, който да даде някое от кучетата си, на каквато и да е цена, на хора, които нямат условия да го гледат и определено не знаят с какво се захващат. Като иска - да си търси по обяви, ще си намери, с повече късмет няма да е много болно и може и да е чист ротвайлер, пък макар и без родословие. Ако и теб те вълнува въпросът, мога да пусна линкове и места, но реално погледнато и Гугъл го може.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: f(x) в Януари 14, 2009, 00:16:10
Тая как не ме е насмела и мен  :redface: :batman: :lol:

Това към мен ли беше? :eek:


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: euphoria в Януари 14, 2009, 00:22:53
Не


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: f(x) в Януари 14, 2009, 00:25:05
Не

А, да, ясно. ;)


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: paiachka в Януари 14, 2009, 09:09:46
Момата цял живот мечтаела за дого аржентино. Изглежда така: (http://www.puppypurebred.com/images/ArgentineDogo.jpg) (кучето, не момата)

Много важно уточнение, за момент се замислих за преценките на брат ти за жените :razz: :kiss:

Иначе съм напълно съгласна с това мнение, както и със всички останали, но ако се замислите адашката е съвсем права. Това че насметохте девойката, съвсем не означава, че приятелката й ще прочете тази тема... Сигурна съм, че всеки има някоя поучителна история. И само можем да се надяваме, че приятелката е наясно с нещата (дали :???:), или ако не е, след като суит прочете 2 страници поучения ще й налее малко акъл в главата.. :roll:


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Galina_Dim в Януари 14, 2009, 10:03:03
Е, това е цялата работа - да и се кажат тия неща, за да е наясно.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: f(x) в Януари 14, 2009, 11:07:43
Та, за "разбирачката" - не съм, просто, когато мои познати си търсиха преди време им казваха мнооого по-високи цени. Те в крайна сметка се отказаха де, не само заради цената. Сега в гугъл ми излизат наистина оферти за 200-300 лева, може и толкова да са.

С останалото имах предвид същото, каквото и останалите. А Суит, понеже каза "магазините", кажи на приятелката си да не си купува куче от зоомагазин, а от развъдник! :) Или от човек разбира се, ако не държи да има родословие до 9то коляно.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=299206&pid=8443383 (http://www.snimka.bg/album.php?album_id=299206&pid=8443383)
http://www.benyb.snimka.bg/album.php?album_id=319135&pid=9413483 (http://www.benyb.snimka.bg/album.php?album_id=319135&pid=9413483)
Като малки са големи сладури мишките. :grin:


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Mermaid в Януари 14, 2009, 13:57:56
Да, те всички като малки са много сладки. Взимат ги и после като не могат да се справят ги изхвърлят някъде на село, където много добре си знаем, че кучетата се хранят с гляб и водица (ако някой се сети да им даде), и вързани с верига до края на живота си.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Bambina в Януари 14, 2009, 14:18:47
Да, те всички като малки са много сладки. Взимат ги и после като не могат да се справят ги изхвърлят някъде на село, където много добре си знаем, че кучетата се хранят с гляб и водица (ако някой се сети да им даде), и вързани с верига до края на живота си.

Ето точно това имах предвид!


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: paiachka в Януари 14, 2009, 19:19:45
Да бе верно, как не се бяхме сетили... ;-)


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Smiley в Януари 14, 2009, 19:41:11
Да, те всички като малки са много сладки. Взимат ги и после като не могат да се справят ги изхвърлят някъде на село, където много добре си знаем, че кучетата се хранят с гляб и водица (ако някой се сети да им даде), и вързани с верига до края на живота си.

Не знам дали помните преди години една жена беше нападната и нахапана от кучета докато бяга на стадион. Едно от тези кучета е било аржентинско дого! Така че... алтернативата "на село" за мен е много по-добра, отколкото на улицата.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Bambina в Януари 14, 2009, 20:22:40
Да бе верно, как не се бяхме сетили... ;-)

Има и такива, на които им е трудно.


Смайли, ти пък какво каза просто.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Smiley в Януари 14, 2009, 20:27:00
Какво казах?


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Catherine в Януари 14, 2009, 20:34:25
По отношение на възпитанието на кучето, най-голямата ми изненада в тази насока е, че сестрата на приятеля ми си има питбул (както знаем, не е малко куче) и си го гледа дОма, а кучето има характер на декоративно зайче.  :lol: Дори по-скоро на коте, защото е и гальовно. Малко по-голям проблем е, когато ти искаш да спиш, а 50-килограмовото куче-коте реши, че трябва да се гушката в твоето легло посред нощ.  :lol: Уникално животно е, не знам как са го възпитавали да е такова добричко и учудващо послушно за размерите си.  :-D Явно е възможно, но сигурно си зависи и от гена на кучето, а и не всеки би се справил.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: miss_iincognito в Февруари 19, 2009, 20:31:36
аз също имам ротвайлер, женска е и е супер любвеовилна, просто с нейните 50тина кг малко ми е трудно да я гушкам. но като цяло наистина цените на тези кучета вървят в такъв порядък, мойта я взех подарък... е, просто извадих късмет...още не съм я завеждала и не е раждала до сега, но и аз съм на принципа че бъдещият стопанин на кучето трябва да има физическата и материална способност да гледа подобно куче, защото то изисква пространство, грижи и пари...на това девойче, което иска куче му препоръчвам да се преориентира към някое по-мъничко, така ще й бъде и по удобно да го гледа в апартамент все пак, а някой ден й го пожелавам чистосърдечно да може да си позволи да има необходимите условия да отгледа подобен тип животно  :-)


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: mariiche_17 в Февруари 20, 2009, 19:27:22
Ох много харесвам ротвайлерите невероятно красиви са !! Аз си имам йорки който остана в апартамента на майка ми да си го гледа , а с приятеля ми живеем в къщата му .. той има куче немска овчарка но е много стар и обмисляме варянта да си имаме бебе ротвайлерче защото е много важно за него да си има надежден СОТ че немската вече не чува има проблеми ... но за него е много важно да има доказано(незнам дали се изразих правилно не съм голяма разбирачка) родословно дърво ... и там разни работи абе общо взето има високи (според мен) изисквания .. иначе той си разбира може да си го дресира сам... цял живот се е занимавал с кучета  ..
Но имам един страх , чела съм в една книга че ротвайлера даже и да е добре дресиран има варянт да "изперка в един момент" и не било много надеждно да го оставиш със малко дете .. някой чувал ли е нещо такова или това е просто мит защото виждам че има разбиращи от тази порода ?  :roll:
( Ако сметнете за тъп въпроса ignore )


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: f(x) в Февруари 20, 2009, 20:25:26
...
Но имам един страх , чела съм в една книга че ротвайлера даже и да е добре дресиран има варянт да "изперка в един момент" и не било много надеждно да го оставиш със малко дете .. някой чувал ли е нещо такова или това е просто мит защото виждам че има разбиращи от тази порода ?  :roll:
( Ако сметнете за тъп въпроса ignore )

Не знам за това, но едни познати имаха 2 ротвайлера и единият както си играл с жената, й счупил ръката без да иска. Но това не е в категорията "изперкал"..
Аз лично не бих оставила куче, че и такова голямо, с малко дете, по принцип. :) То и да е добро кучето, детето ако го тормози нещо..


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Blow в Февруари 20, 2009, 20:30:51
То ако тръгне някой да му влиза в къщата на твоя приятел,не ротвайлер,ами цяло родословно дърво ротвайлери няма да го спре.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: mariiche_17 в Февруари 20, 2009, 20:39:24
Е големината баш значение няма , защото преди време трябваше да гледаме лабрадора на наши познати ...чесно ви казвам това куче е най милото същество с което съм общувала въобще през живота си , а като го гледаш си е доста грамадничко ..имах му пълно доверие на това куче , като изключим че той разхождаше мен а не аз него  :grin: малката ми сестра му рови на всички възможни места, но това куче е желязно никога няма да я захапе .. но като се замисля няма място за сравнение м/у лабрадора и ротвайлера освен размера  :-)


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Лора в Февруари 20, 2009, 21:13:19
Няма значение какво е кучето - ако се чувства застрашено, ако ревнува или просто някой случаен човек не му "мирише" добре, може да се случи всичко.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Bambina в Февруари 21, 2009, 12:51:13
Но имам един страх , чела съм в една книга че ротвайлера даже и да е добре дресиран има варянт да "изперка в един момент" и не било много надеждно да го оставиш със малко дете .. някой чувал ли е нещо такова или това е просто мит защото виждам че има разбиращи от тази порода ?  :roll:
( Ако сметнете за тъп въпроса ignore )

Бъркаш ротвайлери с добермани. Не се отнася за тях това. Но като цяло с малко дете, както ти обясни Лора, дори пинчер може да е вреден.
А колкото до СОТ-а, идеята е по-скоро, че страх лозе пази. Те са прекрасни за пазачи, имат чувство за територия, лаят много и много пазят стопаните си. Тук имам един куп истории.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: mariiche_17 в Февруари 23, 2009, 11:51:50
Ами да може и така да е, но все пак размерите са внушителни в сравнение с пинчера да речем, но аз гледам да не изказвам мнение по този въпрос, защото хич не разбирам от кучета ... а Бамби ти си права аз се бъркам със доберман точно така това беше кучето на което му излиза тумор, който трябва да се реже доколкото се сещам по едно време бяха много модерни така че съвсем съм се оплела  :stuart:
Така че като си взимаме куче няма да си отварям устата  :grin:  ...въпреки че много ми харесва ротвайлера ама той приятеля ми се чуди м/у него и кавказка овчарка , но той да си решава де аз няма да му се бъркам като не разбирам  :-)
Мс за отг.  :-)


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Bambina в Февруари 23, 2009, 14:14:14
Кавазката е двойно по-голяма :) И изисква повече грижи, има огромна козина, пък и е с по-буен нрав, по-трудно се възпитава, as far as I know.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: mariiche_17 в Февруари 23, 2009, 17:35:38
Ми да горе долу знам , защото сестра му има .. мене ме кефи единствено защото е бяла и мекичка пухкава , но нищо повече.... а и грам не е игрива - а на мен това  не ми харесва  :-)


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Лора в Февруари 23, 2009, 22:19:51
Имали сме кавказец - невероятен пазач! От най-милото животно можеше да стане див звяр ако някой се опита да влезе в къщата или ако инстинктивно мрази някой (имаше един такъв човек - кучето изпадаше в истерия като го види). Колкото умни и достолепни животни са, десет пъти са по-опасни и определено не са кученца, които да си гушкаш в къщи. Иначе с нас децата беше страхотен, пързаляхме му се по гърба като бяхме съвсем малки, много ни пазеше :)


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Bambina в Февруари 28, 2009, 12:33:41
Ми явно зависи от кучето, защото една двойно по-голяма казказка, едвам я спасихме от нашата женска преди няколко дни. Влязла в двора. Леле. Тя не можеше да се защити даже, постоянно беше обърната по гръб и само скимти, егати ужаса, егати разтърваването. Кръв беше всичко. Убеждавам се, че женските са.. 5 пъти по-агресивни от мъжките кучета, по принцип.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Nakom в Април 02, 2009, 21:54:44
Аман от агресивни помияри


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Galina_Dim в Април 02, 2009, 22:16:23
Да, и аз понякога като ти прочета пост, точно същото мисля...


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Bambina в Април 02, 2009, 23:18:50
Да, и аз понякога като ти прочета пост, точно същото мисля...

А може и да се научи да пише, нали, няма да е лошо :D


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Nakom в Април 02, 2009, 23:46:04
Че и лаят ;-)


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Bambina в Април 02, 2009, 23:47:17
E, хубаво ще е да проговорят правилно, преди да лаят :)


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: blonde в Април 03, 2009, 03:05:25
Малко включване не по темата, но ме разсмяхте с определението 'огромен' за питбул и лабрадор..  :-) да не ви казвам какво е когато 100 кила санбернар се засилва и със скок се хвърля с 4те лапи да те прегръща..  :-D


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Catherine в Април 03, 2009, 07:37:41
Блонд, това е "гигантски"  :-D Питбулът за мене е огромен, защото без проблем избутва двама възрастни от леглото само с помощта на лапите си  :lol:


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Лора в Април 03, 2009, 09:26:08
Малко включване не по темата, но ме разсмяхте с определението 'огромен' за питбул и лабрадор..  :-) да не ви казвам какво е когато 100 кила санбернар се засилва и със скок се хвърля с 4те лапи да те прегръща..  :-D

Знааам, нашият кавказец (който си приличаше на санбернар) беше около 2 метра висок като се изправи  :-D Общо взето като разхождах ми стигаше до рамото  :lol:


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Nakom в Април 03, 2009, 12:05:05
E, хубаво ще е да проговорят правилно, преди да лаят :)

Кажи им ;-)


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: blonde в Април 03, 2009, 14:24:25
Абе да са ни живи и здрави душичките..  :lips:


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: mariiche_17 в Май 23, 2009, 18:58:05
Аз ще съживя темата , за да се похваля че си взехме в крайна сметка Кане Корсо , нова порода е, прилича на дого аржентино , само че става по едро, а в муцунката прилича  на мастив , но не толкова увиснал. Кръстихме го Неро.  Много ни е сладко взехме го на 30 дневна възраст преди вече почти месец , ходихме до Плевен за него (ние сме от Сф) търсихме по обяви в интернет , като го взехме горкичкия беше целия в бълхи и имаше огромно количество глисти  :cry: Но сега всичко е наред бихме му втората ваксина и нямам търпение да си го разхождам извън двора  :grin: Само беснее и расте с всяка изминала секунда  :grin: Пускам и една снимчица за любителите на животинки  :grin:
http://www.facebook.com/photo.php?pid=30134238&l=f3434cdd5a&id=1596662890 (http://www.facebook.com/photo.php?pid=30134238&l=f3434cdd5a&id=1596662890)

И една от Гугъл , ако някой не знае как точно изглежда като порасне (знам че всеки може да провери ,ако го интересува ,но аз му се кефя супер много ии искам да споделя с всички ) :stuart:
http://www.corso-soloprima.ru/temp/20.jpg (http://www.corso-soloprima.ru/temp/20.jpg)


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Geth в Януари 17, 2010, 19:50:41
Извинявайте дами, че ви се намесвам във форума, но...
Така-ам. Видях някои компетентни мнения относно ротвайлерите. Искам да си взема (и ще си взема) куче със задоволително родословие, ама искам да попитам относно възпитанието (ще си го водя на дресьор, това е сигурно). Има ли начин сам да си го науча да ми се подчинява и най-малкото да не ми яде мебелите и кабелите?
Живея предимно в къща, голяма къща и смятам, че относно територията няма да имаме проблем, и аз не обичам някой да навлиза в моята и общо взето се възприемам за човек, който може да му предостави добри условия. На 16 съм, и имам "твърдата ръка", която се изисква при отглеждането и възпитаването им, но все пак ме притеснява това, че ще ми яде всичко, до което се докопа. Друг проблем е, че най-вероятно често ще остава само вкъщи (не за дълго де), та може ли да му се има вяра, че като се върна първата ми работа ще е да се абонирам за някоя мебелна фирма? Надявам се да съм бил ясен.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Galina_Dim в Януари 18, 2010, 09:23:20
Гет, радвам се, че имаш условията за такова куче. Съжалявам обаче да те разочаровам, но - да, ще ти яде мебелите. Вариант е да има играчки, които да го ангажират (и онези кокали за дъвчене от специализираните магазини), или да навиеш примерно канап около краката на масите и столовете, докато поотрасне и спре да дъвче всичко наред.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Лора в Януари 18, 2010, 10:16:15
Все пак си зависи от кучето - моето само докато сменяше зъби дъвчеше едни джапанки и това му беше - нито мебели, дори играчки не поглеждаше. Докато други собственици на чау постоянно се оплакват от съсипано обзавеждане. Кавказецът пък си имаше собствена стая и буквално беше свалил тапетите и мазилката от стените. Мисля, че с малко повече тренировка ще успееш да го научиш какво може да гризе и какво не. Супер е, че смяташ да го водиш при професионалист - те могат да ти дадат най-адекватни съвети.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Geth в Януари 18, 2010, 10:54:34
Благодаря и на двете за бързите отговори ;]
Поуспокоихте ме все пак, аз си го представях едва ли не като всеядно страшилище. И преди съм гледал ротвайлер, тоест баща ми де, ама тогава "добичето" не се бе вясвало вътре, а живееше в двора, където се разминахме без да намираме остатъци от шезлонги, дръвчета и глинени статуйки. Надявам се с новото да се разбираме, стига да не ми се "лигави". Обичам сериозни кучета, но и тук имам леко притеснение. Предишното (което умря преди 2 години) беше прекалено сериозно. До толкова, че накрая почна да хапе хора (е един човек заха де, ама то предостатъчно). От възпитанието ли зависи това или от самото куче, защото когато това стана ( с предното) реших че нещо сме сбъркали с възпитанието.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: aleto в Януари 18, 2010, 13:51:47
Ха,всеядно,то си е до животно,имам котка сега,дето и теб ще изяде,а сме гледали каракачан,дето си сядаше кротко в ъгъла и аха-аха да заплете.

Иначе,това за сериозните животни ми е малко...хм....и изобщо някои от дресьорите имат маниери и начини на възпитание,които не ги одобрявам изобщо.

Ако не е сериозно,какво ще го правиш?


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Лора в Януари 18, 2010, 14:19:26
Е, нормално, всеки си има предпочитания според собствената си личност. Аз умирам от ужас като видя кучета, които изпълняват всяка заповед и не дишат без позволение. Харесвам животни с характер и страшно се кефя на моя като прави каквото си иска и гледа да заобиколи правилата, колкото и ядове да ми създава.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Mina в Януари 18, 2010, 15:57:17
Аз пък умирам от ужас, като си помисля за ротвайлер с характер  :-?


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Лора в Януари 18, 2010, 16:18:48
Е не говоря за враждебност, разбира се.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Geth в Януари 18, 2010, 19:57:53
Аз пък умирам от ужас, като си помисля за ротвайлер с характер  :-?
Хахаха, подкрепям! Иначе под сериозно имам в предвид поне "да не ми се качва на главата", на съм седем годишен да си играем и гушкаме. Всъщност не го искам нито за пазач нито за гъзария, а просто, защото породата му е такава, че с право бих му казал селд дълаг ден: "Знаеш ли, ти си много по-умен от доста хора!".
;]


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: aleto в Януари 19, 2010, 00:24:16
Вземи си ритрийвър тогава,те поне със сигурност са по-умни от хората :)

Иначе не говоря за враждебност,говоря за кучета,на които нищо,никъде не им се позволява.Един познат имаше два боксера,нито им даваше да подушат нещо,нито да се спрат до дърво,нито да лежат,където не му харесва,много командвани кучета бяха.Вкъщи седяха като статуи,не дай си боже да мръднат нанякъде...спи ми се,бръщолевя несвързано,като ми дойде музата още ще пиша за ротвайлери.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Geth в Януари 19, 2010, 19:56:53
Докато се разхождаме навън е изключено да не му позволявам да души нищо или да "маркира територия", това е генетично заложено при кучетата все пак, те не могат ако не се научат на "кое как мирише".
Иначе това, да стои като статоя ми харесва, но едва ли бих могъл да постигна чак такъв резултат.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Bambina в Януари 20, 2010, 19:09:35
Geth, имаме поколения рот.'с, всички си имат характер, който определено не зависи само от възпитанието, което ще му дадете, но:
а) треньор, докато е малко кучето, е прекрасен старт, защото после са много по-дисциплинирани и културни, ако мога така да се изразя;
б) направи избор между мъжки и женски екземпляр, защото разликите в поведението им са значителни; по-малко проблеми ще имаш с мъжки ротвайлер, когато сте навън, сред други хора и други кучета; женските са страшни палавници
в)  да, :) ще яде мебели, обувки, чанти, каквото се сетиш - и в тази връзка - не го оставяй сам в къщата!! В никакъв случай, чувстват се самотни и ще го отнесат цветята, кабелите и всичко останало, което е забавно за дъвчене. Още повече, че минаващи коли, лаещи кучета от улицата, котки и всякакви звуци ще ги побъркат и ще намериш всичко с главата надолу :) 'Детството' им минава до около годинка и после са сравнително по-спокойни, но не очкавай чудо :)
г) на кучето му трябва двор; с къща, която да му е удобна, мноого здрави играчки и въобще - playground;
д) командата 'място', за която говориш (кучето стои и те чака) съвсем не е мит, просто му трябва квалифицирано обучение
е) кучето има ЕДИН собственик, един човек, който над него има безрезервен авторитет. Ако това ще бъдеш ти, а трябва да си го заслужиш, с усилия, ще те слуша ужасно много, те са много верни.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Geth в Януари 21, 2010, 00:58:48
Мдам, ще го взимам, колкото и сълзи да рони мама за мебелите си...  :razz:
Благодаря за изчерпателните отговори и съдействието.
Иначе това, да не седи само вкъщи ми е голям проблем. Особено като знам, че всички обувки и кабели са прибрани и остават неща, които още по-малко бих искал да бъдат закуската му, че златно ще излезе (не че съм с друга нагласа де...) ама няма начин, освен ако не му накупя куп кокали-играчки и други такива за дъвчене. Ама сега и това ме притеснява... аз като му накупя играчки то няма ли да свикне все да дъвче нещо и това да му стане нещо като навик?


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Galina_Dim в Януари 21, 2010, 09:09:56
Не, израстват го тоя период. А и така като те слушам, няма да го поощряваш да е игриво куче.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Geth в Март 02, 2010, 22:10:47
Искам да е като немски войник, не искам лигльовци и това е напълно възможно. Имал съм ротвайлер преди, но тогава бях твърде малак, за да си спомням как точно се държеше той. Наскоро обаче започнах да се сещам и впечатленията ми са, че това куче нито веднъж не разнесе или изяде обувка и никога не си играеше, но някак имам чувството, че това беше заради големият двор, в който той можеше да си има доста територии и някак имам чувството, че те са като хората-ако знаят, че територийката им е супер мъничка, принудени са да живеят там до края на живота си и най-вече са длъжни да делят с хората, те просто издивяват. Предполага се, че до края на този или началото на следващият месец ще приведствам новото куче с добре дошло, поне така ми каза баща ми, той се разправя, ама ме знае, каза, че ще е хубаво, защото въпреки усилията в крайна сметка е намерил родители като бикове и ми е уредил едно тяхно бебе.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: michelle в Март 02, 2010, 22:14:37
Според мен няма нищо общо това дали живее в голям двор или в малък апартамент. Опира до възпитанието и до породата. Хъскито на бившия ми приятел се ширеше в огромен двор и пак беше ужасно невъзпитан, лигав и невъзможен куч. Те просто не го възпитаха.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Geth в Март 02, 2010, 22:26:07
Хъскито е друго нещо, те искат непрекъснато внимание и игра, за тях всичко е игра.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: sladoranata62 в Април 25, 2010, 20:45:54
6te si vzimam rotvailer oba4e ve4e v ka6ti imam pin4er tova preoblem li 6te e ?


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: sladoranata62 в Април 25, 2010, 20:48:52
6te si vzemam rotvailer oba4e ve4e imam v ka6ti pin4er tova preblem li 6te e ?


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: D.Dimitrova в Април 25, 2010, 20:49:44
За пинчера сигурно :stuart:


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: sladoranata62 в Април 25, 2010, 20:54:22
dali rotvailera 6te mu napravi ne6to kato rotvailera ot malak 6te e v nas i 6tye sviknat zaedno ?


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Lo в Април 25, 2010, 21:32:11
Зависи от характера на двете кучете и по точно на ротвайлера, но моите наблюдения върху тях са, че са много дружелюбни, тъй че мисля, че няма да има проблем


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: bizzare в Април 25, 2010, 21:37:31
sladoranata62, пиши на кирилица, ако обичаш.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: sladoranata62 в Април 26, 2010, 06:40:02
А дали няма да се получи ревност между 2 кучета?  :???:


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Bambina в Април 26, 2010, 17:25:07
Aко ги отгледате заедно, още от бебета, няма да има никакъв проблем.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: sladoranata62 в Април 26, 2010, 19:47:33
ами аз живея апартамент  :-? маи  ще им е тясно  :-( :-( :-(


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Bambina в Април 26, 2010, 20:52:41
Предлагам ти да се откажеш от идеята ротвайлер в апартамент, за да не се откажете сами, в последствие.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Gylyb4e в Април 26, 2010, 22:01:19
SladUranke, присъединявам се към последното мнение. А и тези две породи на едно място ... :roll:  :eek:


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: sladoranata62 в Април 27, 2010, 06:41:02
ами ок но и 2 кучета са вече в кьщи  :grin: :grin: :grin:


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: D.Dimitrova в Април 27, 2010, 13:41:43
на ротвайлера няма ли да му е тъпо в аоапратемнта, особено като порасне:}


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Bambina в Април 27, 2010, 21:48:25
Ще се чувства като акула в аквариум. 


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: sisko в Юли 15, 2010, 10:30:02
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000499021483#!/photo.php?pid=356602&id=100000499021483 (http://www.facebook.com/profile.php?id=100000499021483#!/photo.php?pid=356602&id=100000499021483)  (http://www.facebook.com/profile.php?id=100000499021483#!/photo.php?pid=356089&id=100000499021483[/url)


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: deni_4ka88 в Декември 09, 2010, 08:55:17
Малко късно отговарям,но искам да кажа че ние миналата година (ноември 2009) си купихме ЧИСТОКРЪВЕН ротвайлер за 100 лв.Наблягам на чиатокръвен,защото изрично попитахме вет.лекар които му слагаше ваксините и той потвърди.Тази година,пак ноември,си купихме още 2,отново чистокръвни,пак за същата цена,и още 1-за 120.Цената не винаги е определяща за качеството,просто на по-скъпите кучета родителите са медалисти и от там скача цената :)


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Tatty Teddy в Декември 09, 2010, 14:21:59
По принцип, за да кажеш, че едно куче е чистокръвно то трябва да има родословие и да е от легитимен развъдник. За всяко друго куче не можеш да бъдеш сигурна - разбира се, че може да носи всички белези на породата и да е прекрасен представител и без да е от развъдник, но точно родословието е доказателство за произход. Иначе и за неродословни кучета има експертни оценки по изложби, където съдия може да оцени доколко кучето прилича (или не) на дадената порода.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Bambina в Декември 11, 2010, 21:24:42
Нашите 2 са били по изложби, медалисти, родословното им дърво е същото и от двете страни, и пак ги продавахме за по 100 лв. Защо ? Ми защото хората нямат пари. :)


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Tatty Teddy в Декември 11, 2010, 21:44:48
Е, Бамб, естествено, че не цената е определяща за произхода на кучето и прочие.. това го определя собственика/развъдчика..просто ми прозвуча некоректно да кажеш "чистокръвен" и че това било определено от вет.. както ти каза родословното дърво е определящото в случая ..  :roll:


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: deni_4ka88 в Декември 20, 2010, 09:31:28
Е, Бамб, естествено, че не цената е определяща за произхода на кучето и прочие.. това го определя собственика/развъдчика..просто ми прозвуча некоректно да кажеш "чистокръвен" и че това било определено от вет.. както ти каза родословното дърво е определящото в случая ..  :roll:


Ами точно ветеринаря мисля че има най-много познания в тази област,понеже това е учил.Всяка порода си има характерни отличителни белези за чистокръвните екземпляри.Не мисля,че когато не е написано родословието черно на бяло,това означава че кучето е някакъв мелезак.Звучи абсурдно.
Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: bizzare в Декември 20, 2010, 09:35:37
Хората като почнат така да говорят за кучетата и ми звучат като някои Хитлеровци. Сигурно е с причина, не гледам кучета, ама все така ми звучи отстрани. "Чистата  порода" :-D.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Лора в Декември 20, 2010, 09:50:57
Това е защото когато се смесват различни породи, се появяват генетични отклонения и предразполагане към много болести. Затова селектираните породи се правят много дълго и внимателно, с години опити, докато се постигне добър резултат.

Съгласна съм с Деничка, че специалист може да прецени дали е породисто кучето, родословието само го доказва. В много развъдници дават само един документ за всички бебета - нашият пристигна без родословие и мъж ми много се беше шашнал, че не е породисто, понеже голямо куче как да е - познава се, ама тази малка топка може да е всичко. Но още при влизането в кабинета, ветеринарят направо зяпна колко хубав екземпляр било.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Galina_Dim в Декември 20, 2010, 15:24:39
Ах, вашето, влюбила съм се, допреди малко ти ръчках профила, за да гледам снимките на Шефа.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: aleto в Декември 20, 2010, 15:28:23
А аз ръчках твоя.


Титла: Re: Ротвайлер
Публикувано от: Korneliq в Февруари 08, 2011, 01:30:18
Аз подкрепям теди- чист предстацител на породата е само от развъдник с родословие. От зоомагазин за 100 лв може да ти се падне страхотно куче от същата порода, но може и да ти се падне тежко болно, заради условията, при които ги гледат. Точната цена не е определяща- като случая на Бамб, ако просто "пазарът" е такъв, може да е по-евтино, но пак да е от развъдник с документи. Но според мен е странно- за породисти кучета винаги има кой да даде пари, една позната имаше 8 кучета и ги продаваше по 800-1000 лв, всичките си намериха дом за няколко месеца. Може би зависи от породата- за моята порода съм търсила из всички развъдници на клуба (т.е. регистрирани, където поколения назад кучетата са преглеждани за редица болести), никъде нямаше "евтини" кучета (примерно до 200 лв).
Бизи, може да звучи така, но ако се поровиш из темата, ще разбереш. Има толкова гадни, жестоки истории за кученца, отглеждани по 20 броя в клетка метър на метър месеци наред, в мърсотия, после ги продават по магазините за 100 лв, нормално. Нямат изследвания, нищо, след някой и друг месец ти умират в ръцете...А ако не си се информирал по-рано, не знаеш и не е твоя вината съвсем...

А "чистокървните" са по-скъпи не заради хартийката родословие- при тях полаганите грижи и за майката, и за кученцата са големи- хранене с висок клас храна, ваксинирани, с микро чип, гледани в чисти, хубави помещения/...ох млъквам, че по темаъта може да се говори с часове...

Иначе съм напълно "за" осиновяване на непородисти кученца, това е чудесно. Но ако държиш на порода- развъдник с родословие, всичко друго е компрмис със здравето на кучето и подкрепа на цялата "индустрия" .