chick-chat.org

Женски работи => Домашен уют => Темата е започната от: Blow в Август 06, 2008, 17:38:04Титла: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: Blow в Август 06, 2008, 17:38:04
Имате ли картини вкъщи? Какви? Имат ли някаква сантиментална стойност? Съчетавате ли ги с цветовете на стаята?

Ами фотографии?  Нещо авторско от вас?

Какво ще кажете за по-...как да ги нарека... абстрактните "картини"? Например снимка с един голям лимон или нещо подобно?

Декорации с тапети? Този сайт е страхотен :http://www.wallpaperfromthe70s.com/gallery.php (http://www.wallpaperfromthe70s.com/gallery.php)

Как седи въпросът с принтирането на снимка или картинка,намерена в интернет и рамкирането й? Цени? Място,където да се направи?


Давайте предложения! И снимки!

На мен тези ми взеха очите!

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/8/1975_355.JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/8/1975_355.JPG)


Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: bizzare в Август 06, 2008, 18:14:15
Ами ние след изложбата на сестра ми, всички останали снимки (около 30-ина) ги сложихме вкъщи по стените и стана много арт. Винаги съм искала нещо такова по-раздвижено, а не обичайните скучни картини. А и картините някак си са по-взискателни, особено за младежки дом.

Декорации с тапети и изобщо всякакви оригинални тапети много обичам.

Снимка много лесно можеш да си рамкираш, около 15 лв мисля, че е - в Бриколаж можеш или просто в студио за рамкиране. Нашите специално са в цветни паспартута и ми харесват повече така.


Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: Catherine в Август 06, 2008, 18:44:37
Моята стая е като галерия, ако мога и ако намеря нещо подходящо, без да се замисля, ще си го окача. Всичките ми картини имат сантиментално стойност. Имам 2 принтирани на Луис Ройо, които са модерно фентъзи изкуство (ако мога така да се изразя), имам голяма осветена икона, 2 картини от бащата на моя приятелка от детството, който е художник, 3 пейзажа с различен размер - морски, зимен и есенен, както и една рисунка в стил манга, подарък от моя любима съученичка, която рисува страхотно и която доста отдавна замина да учи в Англия. Със сигурност звучи доста абсурдно комбинацията от всичките, но аз си ги харесвам и не бих свалила никоя. Пък в крайна сметка това си е мойта стая, няма да правя приеми на изкуствоведи вкъщи, че да има от какво да се притеснявам.  :-D Ето това http://img37.picoodle.com/img/img37/3/8/6/f_kartina001m_361cc58.jpg (http://img37.picoodle.com/img/img37/3/8/6/f_kartina001m_361cc58.jpg) е морският пейзаж (не особено кадърно сниман, но все пак се вижда почти целият). Може да изглежда като кич, но аз го обожавам, зарежда ме с много творческа енергия, когато си го гледам.  :-)


Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: Sugar в Август 06, 2008, 19:00:28
В стаята ми има само 2 картини - и двете са изгледи от Франция, едната ми е подарък и е стилизиран образ на Нот'р Дам, а другата е репродукция на картината на Пол Синяк по-долу (аз си я донесох лично).
(http://www.paulvanrensburg.com/images/354.jpg)
Аз много си ги харесвам :)


Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: lioness в Август 06, 2008, 21:25:13
В моята стая картини няма, като цяло картини не харесвам, нито пък и разбирам нещо от изкуство. Иначе в хола майка ми е скиприла 2 големи горски пейзажа, а в коридора- 2 малки морски:
http://img233.imageshack.us/img233/1949/dsc07303qd4.jpg (http://img233.imageshack.us/img233/1949/dsc07303qd4.jpg)
http://img233.imageshack.us/img233/3374/dsc07302df4.jpg (http://img233.imageshack.us/img233/3374/dsc07302df4.jpg)
(картините не са накриво, просто ме мързеше да се прицелвам)
А нещото, което най, ама най-не ми харесва е някаква маска закачена на стената.  :-?


Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: Fei4ka в Август 06, 2008, 21:55:33
Аз имам чиниики по стените. Ама такива, които са си за стена. Мързи ме да ги снимам.
В хола имам една картина - буйна планинска река. Не ми е много по вкуса, въпреки че е хубава. Просто на мен по ми импонират гигантските лимони, не знам, аз съм по цигънейшъните и щуротиите...В спалнята има моя снимка в рамка с клониран образ. Тоест моят лик х 3 и сърчица. Една приятелка дизайнерка ми я направи, за да я подаря на миш за един Свети Валентин. Беше оригинално докато живеехме отделно, сега не ми е много хитро всеки ден да си гледам собствената мутра. Чак такъв нарцисизъм още не ме е обзел...ама нейсе - миш си държи на нея...
Абе като си ремонтирам хралупката - арт настроението ще се промени. Със сигурност ще е нещо в стил съвременно българско изкуство...Инсталация от 30 тона примерно :lol:


Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: Blow в Август 06, 2008, 21:57:46
Каква инсталация? Електрическа? Музикална? За какво пък са ти тези неща?


Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: Mina в Август 07, 2008, 08:46:44
Ние още не сме си купили картини  :roll: Може би не ни е останало достатъчно време за арт настроение и покупка на такива. Имаме някои идеи и предложения,но още не са се осъществили.Нали живеем в квартала на художниците, познат ни е един от най-добрите български художници на натюрморти с цветя и голи жени  :-D Искаше да ме рисува като бременна ,но аз не се осмелих. Може би трябваше,като се има предвид , че човека е яко възрастен и скоро може да не е сред нас. та мисълта ми беше, че от него искам да взема няколко картини за хола. В спалнята нищо няма да отива ,тъй като стила не е много картинен. За детската още не съм решила дали искам картини. Харесала съм един стенен часовник,но ме мързи да ходя да го купя  :razz:
С картини не мога да се похваля ,ама си купих баси яките саксии с рози :-D Доволна съм-връзват се с новата ми концепция за детска стая :-D


Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: Blow в Август 07, 2008, 13:22:08
Мини,на вашата детска ще отива един натюрморт на бутилка ром и ... айде другото няма да го кажа,че ми е неудобно от малкото Яни.


Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: Mina в Август 07, 2008, 13:40:44
Ааа, не! Това ще бъде стаята на розите... :wub:


Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: Eli в Август 07, 2008, 15:19:33
И ние нямаме картини по стените, ама като все живееме под наем, няма как :-? Иначе много харесвам модерен, изчистен стил на обзавеждане и големи, абстрактни картини.


Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: katerina в Август 07, 2008, 16:07:48
Ние сме любители на картини,но не бих казала,че имаме купища.Аз пазя стените на апартамента за бъдещите произведения на брат ми.само да се похваля,че в Търново скоро имаше Фолклорен фестивал,а паралелно с него и Конкурс за картина с мотиви от фестивала,който спечели брат ми с една картина с три индийки,която няма как да видим,понеже организаторите са я взели.Та взел пари,имало интервю с него по регионалната телевизия и радио и се сприятелил със зам.кмета на града  :lol: На мен ми допада неговото творчество,особено,когато си завършва картините....което се случва рядко :lol:

в хола и дневната имаме една-две стени с морски мотиви-едната е с керамични риби,другата с два акварела-едната е абстрактна с рибоци(тя ми е любимата),я другата с някви лодки,също много я харесвам.третата е масло,пак морски пейзаж,тя не е от най-силните,но ни е първата,така че си я обичам.
На друга стена в хола имаме два акварела с пейзажи от Стария град.
На трета-две графики.
На една колона имаме миниатюри-четири-всяка с различен сезон,пейзажи.
Пак в хола до аплика имаме 3 маски от Венеция,мънички и много сладки :-D ,а отгоре-най-прекрасният часовник,който тати донесе от Прага,тази стена с маските,часовника,двата акварела и маслото са издържани в синьо :-)

В дневната имаме един голяяяям натюрморт с люляци,масло.
В стаята на брат ми има купища негови произведения,накичени по стените,за да си вижда грешките :lol: ,една доста по-голяма и много красива маска от Венеция,едно керамично бухалче-кафяво,много мило),което тати също донесе от Прага,една белка-шал,която виси на стената :lol:,както и кичур от дългата някога коса на брат ми,закован,една огромна карта на света,един плакат с доста динозаври от Виенския природонаучен музей.
В моята стая имам керамична фигурка като на брат ми,ама слънце,един папирус в рамка,подарък от Лошиела,като беше в Египет :-D и още един такъв,обаче от чичо ми.Аз съм най-постна...Имам две детски рисунки,които нашите са купили от благотворителен бал някакъв,много красиви и много подхождащи на стаята ми,но не съм се заела да ми ги рамкират още.О,да имам и много як пъзел с две немски овчарки близо до леглото :-D
Ще се хвана да понаснимам и да покажа.


Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: лошото_момиче в Август 07, 2008, 17:16:33
Къщата ми е пълна с картини. Преброих ги преди малко-четиринадесет са. Обожавам ги. Като ми е тъпо мога ди гледам с часове. Ако някой се навие да ги снима ще ги кача да  ги видите. :-) Катето и Алекс са ги виждали :-)


Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: Fei4ka в Август 08, 2008, 10:32:18
Каква инсталация? Електрическа? Музикална? За какво пък са ти тези неща?

Не, художествена.
Нещо такова:
http://mtelart.com/site_mtelart/autor.php?id=20 (http://mtelart.com/site_mtelart/autor.php?id=20)
Има в сайта презентации, които можеш да разгледаш.
Жалко, че още не са качени произведенията от тазгодишната изложба - имаше много добри.
За какво са ми и аз не знам - допадат ми защото са шантави... :-D


Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: syanna в Август 20, 2008, 11:33:19
Леле Фейче, такова чудо колко прах ще събира  :-D
Иначе е наистина шантава идея за раздвижено и просторно жилище  :-)Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: Fei4ka в Август 20, 2008, 11:50:17
Леле Фейче, такова чудо колко прах ще събира  :-D
Иначе е наистина шантава идея за раздвижено и просторно жилище  :-)То има и далеч по-скромни по мащаби неща :-D


Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: abc_test в Септември 05, 2008, 13:00:45
Вкъщи съм си закачила един гоблен. Един чака за рамкиране, а най-големия все още не съм го завършила. Гоблените са ми хоби, а след като им сложиш подходяща рамка и стават като стилни картини. Най-хубавото е, че аз съм си ги правила с много любов и разбира се много им се радвам. :-D


Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: TinkerBell в Септември 06, 2008, 13:26:37
Ние сме любители на картини,но не бих казала,че имаме купища.Аз пазя стените на апартамента за бъдещите произведения на брат ми.само да се похваля,че в Търново скоро имаше Фолклорен фестивал,а паралелно с него и Конкурс за картина с мотиви от фестивала,който спечели брат ми с една картина с три индийки,която няма как да видим,понеже организаторите са я взели.Та взел пари,имало интервю с него по регионалната телевизия и радио и се сприятелил със зам.кмета на града  :lol: На мен ми допада неговото творчество,особено,когато си завършва картините....което се случва рядко :lol:

в хола и дневната имаме една-две стени с морски мотиви-едната е с керамични риби,другата с два акварела-едната е абстрактна с рибоци(тя ми е любимата),я другата с някви лодки,също много я харесвам.третата е масло,пак морски пейзаж,тя не е от най-силните,но ни е първата,така че си я обичам.
На друга стена в хола имаме два акварела с пейзажи от Стария град.
На трета-две графики.
На една колона имаме миниатюри-четири-всяка с различен сезон,пейзажи.
Пак в хола до аплика имаме 3 маски от Венеция,мънички и много сладки :-D ,а отгоре-най-прекрасният часовник,който тати донесе от Прага,тази стена с маските,часовника,двата акварела и маслото са издържани в синьо :-)

В дневната имаме един голяяяям натюрморт с люляци,масло.
В стаята на брат ми има купища негови произведения,накичени по стените,за да си вижда грешките :lol: ,една доста по-голяма и много красива маска от Венеция,едно керамично бухалче-кафяво,много мило),което тати също донесе от Прага,една белка-шал,която виси на стената :lol:,както и кичур от дългата някога коса на брат ми,закован,една огромна карта на света,един плакат с доста динозаври от Виенския природонаучен музей.
В моята стая имам керамична фигурка като на брат ми,ама слънце,един папирус в рамка,подарък от Лошиела,като беше в Египет :-D и още един такъв,обаче от чичо ми.Аз съм най-постна...Имам две детски рисунки,които нашите са купили от благотворителен бал някакъв,много красиви и много подхождащи на стаята ми,но не съм се заела да ми ги рамкират още.О,да имам и много як пъзел с две немски овчарки близо до леглото :-D
Ще се хвана да понаснимам и да покажа.
Кате , има ли го брат ти изложен някъде из пловдив , дай да купуваме , докато не е станал много велик и скъп :)
В нас има доста картини , подредена са почти тематично , някой ден ще се захвана да си снимам .


Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: katerina в Октомври 22, 2008, 19:18:07
няма го изложен...той учи в Търново и там се изявява,като има повод,евентуално,ако се намери място в няква галерия в Габрово може би ще правят изложба с някви негови приятели...ама е трудна работата...без да ги стимулират по никакъв начин,без да ги промотират....И още един парадокс-има пълно 6 в унито,но няма право на стипендия?!Не стига,че професията художник е някак не от най-високо платените и имащи почва у нас,ами нека да ги лишат и от мизерната стипендия..


Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: Garfield в Ноември 01, 2008, 22:50:09
Тъъй

Имам плакати на Whiteshake , Megadeth, Metallica, In Flames и разбира се WoW

Освен това имам медна маска като стилизирана лъвска глава закачена на вратата, да гони ядосани родители и грозни жени  :lol:

А, да, имам и календар с голи каки  :lol:


Титла: Re: Да видим какво виси по стените ви!
Публикувано от: Лора в Ноември 01, 2008, 23:04:26
Аз така в детската си стая бях налепила всички стени с плакати на разни металяги, обаче брат ми каза, че го гледали особено злобно и през нощта го плашели и ги махна...  :roll: